- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #25525 üzenetére
Nagyon nincs megoldás a problémámra, pedig rengeteg írást átolvastam már. Az alsa nagyon nem támogatja a CX20585 audio driveremet.
Próbáltam OSS-t is telepíteni, de az meg nem akar felmenni a lucidra, karmicon pedig sikerült korábban.
Tényleg nemtom mit csináljak, pedig átnyálaztam a hivatalos ubuntu doksikat, sok fórumot, de semmi. Új alsaval is csak annyit érek el, hogy a fülhallgató kimeneten nem szól egyáltalán semmi, míg tiszta rendszernél legalább szól az is.
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #25522 üzenetére
A fene tudja! Nagyon dolgoztak az RC-n is. Ahogy megjelent letöltöttem. Másnap amikor felraktam, már kereken 100 darab fáljt töltött le frissítésként... Olyan rohammunka lehet ott most, hogy ihaj! El tudom képzelni, hogy bizony két nap múlva nagyin is jó lesz az a végleges verzió. Nagyon szurkolok a fejlesztőknek, és minden tiszteletem az igyekvésüké!
-
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek #25507 üzenetére
miután átírtam akkor írta ki.
Net egyenlőre sincsen magától, és nem értem, hogy hirtelen mitől lett rossz, ha eddig jó volt? Azt hiszem jöhet a scriptes dologMit írjak és hova?
Közben még a hangkártyámmal is beszélgetek... Az előbbi újraindítás során eltűnt a hangbeállításoknál a hardver fülön a hangkártyám. Következő bootnál volt, de a profilnál nem volt 5.1-es verzió, most az is van... Bár hangom az nincs... Nem egészen értem itt a dolgokat. -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek #25504 üzenetére
a particiók azért fontosak, mert szeretném, hogy automatikusan felcsatolodjanak induláskor. Ennek az uuid-nek utána nézek.
a filebe amit beírtam nem gond, hogy az elején lo van, a végén meg eth0?
A runlevel azt dobta ki, hogy N 2.Erre a scriptre még visszatérünk, mert ezt abszolút nem vágom.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek #25489 üzenetére
az /etc/network/interfaces ezt tartalmazza:
auto lo
iface lo inet loopbackauto dsl-provider
iface dsl-provider inet ppp
pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by pppoeconf
provider dsl-providerauto eth0
iface eth0 inet manualAz rc-sysinit.conf-ot pedig átírtam, mindjárt kiderül mennyire lett jó.
Mellesleg hogy lehet a linuxnak megmondani, hogy amire én azt mondom, hogy az az sdc, az maradjon is az? Megint megvariálta az sda-sdb-sdc lemezeimet, de úgy, hogy harmadszori újraindítás után sem állította vissza. (Ilyen a végleges verzióba nem lesz ugye?
)
szerk: hát az átírás önmagában nem jött be...
Viszont most nem problémázott a particiokon
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek #25485 üzenetére
sajna root jogosultság kell hozzá, így is meg lehet oldani scripttel? Mert van egy másik felhasználó is létrehozva ezen a gépen, és neki nincs és nem akarnék root jogokat adni.
(#25487) rollins: Ezek már benne vannak, így sem akar menni.
(#25486) M.W.H: Lehet nagyon egyszerűen megoldom egy újratelepítéssel
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek #25456 üzenetére
Megoldódott a netem egyenlőre.
Nem mertem még újraindítani, de kiadtam a poff -a parancsot, majd utána a pon dsl-provider -t és így jó lett. Azt hiszem a plog parancsnál írt ki olyat, hogy pppd running, az mi az isten?Más: hogy tudom az indítópultba betenni az aMSN-t? Hozzá akartam adni, beírtam, hogy amsn és úgy sem indította el
-
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek #25434 üzenetére
Eddig is ilyen gyorsan/hamar jelentkeztem be, mint mostanság.
Ma már nem foglalkozom a netes témával úgy döntöttem, de holnap vagy megoldom, vagy új ubuntu lesz fent
Azt meg tudom nézni, hogy miket telepítettem legutóbb? időrendi sorrendbe? Mert akkor leszedném azokat, hátha valami bezavart. -
törölt tag
válasz
Kendek #25431 üzenetére
én is nehezen szoktam meg, de már lényegében minden funkcionalitást sikerült megtalálnom benne. ma végre betettem a shoutcast listákat is
én úgy vettem észre, hogy azok a lejátszók, amik jelentősen támaszkodnak a processzorra, azoknak jó a hangja.
nekem nincs ott a 34-es kernel amúgy. bár lehet, hoyg valami előzetes tárolóban van, bár elvileg az is hozzá van adva nálam (is).
-
törölt tag
válasz
Kendek #25419 üzenetére
én már egy jó ideje rhythmbox-ot használok lejátszásra. bár meg kell szokni, hogy tök máshogy rendezi a zenéket, mint ahogy az ember magának logikusan elteszi a vinyóra, de sokkal sokkal jobb hangja van, mint az Audacious-nak. vagy esetleg ha nem jön be a logikája, akkor még az Aqualung-ot próbáld meg, állítólag audiophil szempontok szerint tették össze, és remélhetőleg már nem omlik atomjaira minden második open file művelettől (ahogy kb 1-1,5 éve).
-
-
biker
nagyúr
válasz
Kendek #25191 üzenetére
kicsit jobban olvasd el...
- frissítettem
- régi kernel is megvan, új is megvan.
- új kernellel kernel pánik a mellékelt képpel fagy le
- régi kernellel működik
- 5 reboot volt, se normál, se recovery módban nem indul az új kernellelmi a hiba a mellékelt képen, és azt hogy oldjam meg, hogy menjen az új kernellel? miért nem találja és mountolja a filerendszert?
-
válasz
Kendek #25158 üzenetére
Kendek: Ez egy szep hitvitat eredmenyezhet. Lattam par komolyabb rendszert is JBOD-SW raid parossal. Jelenleg is hasznalok HW es SW raidet is. Sokan lenezik a SW megoldast, de tapasztalataim szerint 500EUR korul kezdodnek a kartyak, amik jobbak nala. SW alapon lehet igen jo storage servert epiteni, de erdemes jobban odafigyelni a taplalas vedelmere. Persze egy EMC-vel nem veszi fel a versenyt csak az ar/ertek mezon.
body007: Ez furcsa. Mi a regi es az uj vezerlo tipusa?
hcl: Esetleg probalj meg Ubuntu servert, vagy valami regebbi Debiant. Potato 486/on 8MB-al mar vigan futott.
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #25158 üzenetére
Nézd, a valós idejű effektek egy videó-utómunkálat szoftvernél megkövetelték régebben is a 2 vagy 4 winyó RAID-ba kötését. Képzeld el, hogy egy filmre két kisebb ablakban másik két filmet teszünk és elkezdjük a lejátszást. Ekkor 3 filmet (az-az 3 fáljt) kell egy időben beolvasnia folyamatosan. Itt a folyamatos fogalmán van a hangsúly. Egyik sem akadozhat. Ez eléggé nagy feladat, ami a gyakorlatban vizsgázik. mutathatnak a tesztek bármit egy rendszerről, egy winyóról, ha akadozik a lejátszás. manapság a 720X576 képpontú DV-avi helyett már a HD filmeket kell utógondozni. Gyakorlatilag négyszer nagyobb adatfolyamot kell gondozni. Ez, hagyományos winyók esetén csak és kizárólag RAD-os megoldásokkal működtethető. Minaz amit elmondtam Windows-os programokkal működik csak. A linux ehhez hozzá sem szagol. Sajnos. természetesen minden változik. Itt vannak az SSD-k. Két gyors SSD-t szoftveres RAID-ba kötve egészen jó eredmények érhetők el. Egészen addig jó lesz ez is, amíg be nem jön a tervezett S-HD felbontás a maga 4096 pixeles oldalával...
-
törölt tag
válasz
Kendek #24959 üzenetére
nem az a baj, hogy automatikusan indítaná, hanem az, hogy amikor fut, és leteszem a háttérbe, akkor bármi történik vele, felugrik az arcomba. felugrik amikor elkezdi letölteni a frissítéseket, felugrik amikor elkezdi telepíteni őket, meg ha bármit krédez közben akkor is.
de könyörgöm, erre való az a villogó értesítés a panelen, francért ugrál fel... -
Speeedfire
félisten
válasz
Kendek #24955 üzenetére
nah! nekem a cli nincs telepítve, csak a web meg a daemon
köszimárcsak a tail miatt dob hibát
root@server:/home# ./script
tail: unrecognized option `--lines=+2'
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) multi-call binary
Usage: tail [OPTIONS] [FILE]...
Print last 10 lines of each FILE to standard output.
With more than one FILE, precede each with a header giving the
file name. With no FILE, or when FILE is -, read standard input.
Options:
-c N[kbm] Output the last N bytes
-n N[kbm] Print last N lines instead of last 10
-f Output data as the file grows
-q Never output headers giving file names
-s SEC Wait SEC seconds between reads with -f
-v Always output headers giving file names
If the first character of N (bytes or lines) is a '+', output begins with
the Nth item from the start of each file, otherwise, print the last N items
in the file. N bytes may be suffixed by k (x1024), b (x512), or m (1024^2).
./script: line 24: syntax error: unexpected "|"maga a script
-
-
válasz
Kendek #24727 üzenetére
Jah, persze az utolsó sorból kimaradt néhány dolog. De szétszórt vagyok.
apt-get remove --purge -y -m linux-image-$kernel$k1-generic linux-image-$kernel$k2-generic linux-image-$kernel$k3-generic linux-headers-$kernel$k1-generic linux-headers-$kernel$k2-generic linux-headers-$kernel$k3-generic linux-headers-$kernel$k1 linux-headers-$kernel$k2 linux-headers-$kernel$k3
Vladi: nagyon fura vagy ma, és mi az a Windows 7 ott alul?
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #24687 üzenetére
Tudtommal a népszeru aduacity is hangszerkesztő és -grabbelő, de úgy rémlik, valaki szerint az is erőforrásigényes. Szóval én is utánanéztem, de azert érdeklodom a topicban linuxos audiograbber iránt, mert alacsony erőforrásigényű érdekel.
Köszi egyébként hogy utánanéztél te is . -
PuMbA
titán
válasz
Kendek #24653 üzenetére
"Egyébként próbálkozhatsz régebbi kiadással is, esetleg ott kevesebb probléma lenne vele."
Én tettem föl az AMD honlapjáról drivert HD3200-hoz ,de nem volt választható az 1360x768. Most az NVIDIA kártyámmal simán benne van az 1360x768 a felbontások között (és még sok másik is ami az AMD CCC-ben nincs benne),pedig nem is támogatja a monitorom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #24624 üzenetére
Már megcsináltam, csak elfelejtettem említeni.
Mármint úgy értem, rögtön a partícióbuzerálás után. A hibaüzit azután írta. De ha sudo nautlius akármikönyvtárt indítottam, akkor korábban is voltak hibaüzenetek, amik mondjuk zavaróak, de látszólag attól még jól működött a fájlkezelés.
Pl. most erre a következőket dobja:
sudo nautilus /media(nautilus:5325): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed
** (nautilus:5325): WARNING **: No marshaller for signature of signal 'UploadFinished'
** (nautilus:5325): WARNING **: No marshaller for signature of signal 'DownloadFinished'
** (nautilus:5325): WARNING **: No marshaller for signature of signal 'ShareCreateError'
Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: A „net usershare” a következő hibát adta vissza: 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Please ask your system administrator to enable user sharing. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #24620 üzenetére
Igen, tényleg nem volt olyan nagy wasistdas, mint amennyire tartottam tőle eleinte.
Csak eddig nem nagyon volt időm babrálni ilyesmivel, most viszont rászántam magam.
De azért volt egy kis kockázata, hogy nem fogja home-nak látni a home-ot
Köszi amúgy a korábbi biztatásokat, úgy már könnyebben bele mertem vágni.Amúgy most az tűnt fel, hogy a Helyek menüben nincs ott a Képek, Dokumentumok, stb. könyvtár linkje. Nem mintha annyira hiányozna (egyébként viszont fájlmentéskor és egyéb esetekben látszik ott bal oldalt a navigációs ablakban, és jó helyre mutat).
Meg kaptam egy ilyen hibaüzenetet:Bár a Nautilus megnyitásakor Terminálban korábban is kaptam hibaüziket, egyelőre nem vágom, miért, őszintén szólva még nem volt időm utánanézni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #24545 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Most már szépen szétparticionáltam, és a működő Ubi alól írok.Leírom, hogy csináltam, hátha másnak is lesz hasonló gondja.
Ubuntu 9.10 Live USB.
A /home partíció UUID-je 98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309, csak hogy egyértelmű legyen, és ne kelljen mindenhol átírnom.
tar-ral egy állományba csomagoltam az egész /home partíció tartalmát:
tar -cf home_part_mentes.tar /media/98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309/GPARTED: (továbbra sem értem, FixY67 kolléga miért említette, hogy GParted felejtős, szerintem tökéletesen alkalmas egy ilyen jellegű feladat elvégzésére...
)
-korábbi /dev/sdb5, majd extended partition (/dev/sdb4) eltávolítása,
-új max. méretű extended partition, azonbelül két megfelelő méretű logikai partíció létrehozásaEkkor a particionálást követően az "új" /home partíció ugyan maradt /dev/sdb5, az UUID-je azonban megváltozott, és mivel nem volt kedvem a korábbi /etc/fstab-ban bogarászni, és átírni a régi UUID-t az újra, ezért inkább a régi UUID számát adtam meg az újonnan létrehozott partíciónak is:
UUID megváltoztatása a korábbira (UUID=98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309):
tune2fs /dev/sdb5 -U 98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309Ezt követően a File-Roller GUI-s archívumkezelőt elindítottam:
sudo file-rollerÉs egyszerűen kibontottam ide a korábban létrehozott home_part_mentes.tar állomány tartalmát az "új" /home partícióra.
Ezt követően restart, majd immár a "normál" Ubuntu a bootoláskor ellenőrizte a fájlrendszert, és meglepődésemre újraindította a gépet, aztán ismét egy ellenőrzést hajtott végre, majd elindult az Ubuntu, és azóta eddig még gond nélkül működik.
-
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #24571 üzenetére
Köszönöm!
A progit feltettem, már be is állitottam, szuper!, később még átnézem, hogy miket lehet még állitgatni vele.
A rendszerfrissitéssel az a bajom jelen pillanatban, hogy 200 Mb körül akar leszedni, mindezt vezeték nélküli modemmel tudnám most megtenni, beleőszülnék, mire végezne, de egy próbát megér.Siriusb: Azon vagyok, hogy beletanuljak...
Egyébként a leállitással nincs gond, azt végrehajtja, az újrainditást nem teszi meg. -
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #24569 üzenetére
Leválasztottam a meghajtót, utána inditottam a config tool-t, mostmár felajánlotta, és működik is, alapból becsatolja, igy nem kell jelszó hozzá, és még a háttér is egyből megjelenik belépés után. Köszi a segitséget,
, még azért vannak problémáim igy az "elején..", miszerint a gép nem hajlandó újraindulni, csak rásegitéssel (reset...), bejön egy "fekete ablak karakteres felülettel..", majd ott kiirja, hogy restart..., de nem csinál semmit, csak áll, a kikapcsolással nincs gond. Mi lehet itt a probléma?
Illetve még annyi lenne a kérdésem, hogy azt hogyan lehet beállitani, hogy ne pakolja ki az asztalra a felcsatolt meghajtók ikonjait?
Köszönöm előre is. -
-
sasa134
addikt
válasz
Kendek #24552 üzenetére
szia
köszi a tippet, kipróbáltam, meg is maradtak a beállítások, de a rendszer használhatatlanul lassú lett - alig bírtam magam visszaküzdeni ide a fórumba, minden szörnyen lassú. Nem tudom, mi lehet a baj, most raktam újra az Ubit, mega compizt, nem tudom, mit kellene máshogy csinálnom, a gép is ugyanaz, szóval passz. Most vettem észre, hogy az óra/dátum beállításaim sem maradnak meg, ez így elég gáz.. Re-install esetleg?
-
rankesz
veterán
válasz
Kendek #24536 üzenetére
és szerinted hova tetessem vele a rendszertöltőt?
sda
sda1 (win7 loader)
sda2 (rendszer)
sda3 (egyéb cuccos)sdb
sdb1 (swap) <-- ez ugye akkor legközelebb már nem kell
sdb2 ( / )
sdb3 (/home)
ezek mindegyikére engedi elvileg
lehet hogy bugos a caddy ami eBay-ről jött? viszont akkor miért enged formázni, partícionálni, másolni? -
válasz
Kendek #24505 üzenetére
Raid-el nem próbáltam még a minimalt. Pont ezért érdeklődtem, h létezik-é olyan ami raid-et is kezeli, én úgy tudtam, h az alternate az minimal alternate. Nem tudom pontosan mi a desktop és az alternate között a különbség (a végeredmény ua.) a telepítője viszont karaktaeres.
(#24506) FixY67: semmilyen raid támogatás nincs a desktop verzsőnbe
-
válasz
Kendek #24503 üzenetére
Akkor leírom én, h tudom (tapasztaltam). 2 raid rendszert telepítettem. Egyet otthon sil3xxx-es raid vezérlő, bios-ában tömb megkreál, normál 9.10 ubi nem látta (se a telepítő se a live), így elő az alternate telepítő, azzal szépen felment rá a rendszer. Második a melóhelyen egy komolyabb 3ware kártya, ennek is a bios-ában tömb csinálás, ubi 8.10 szerver egyből látta a tömböt (ezt nem prószáltam normál ubival, szervernek készült).
-
válasz
Kendek #24494 üzenetére
Ahogy FixY67 kollega mondja, a desktop ubi és az alternate ubi között "kis" modul beli különbség van
Kis ollózás a leírásából:
Alternate install CD
...
LVM and/or RAID partitioning;
...Ennyi a lényeg kiemelve a ficsőr listából
Annyi 100, h a desktop install cd-vel nem lehet raid tömböt kreálni. Nekem meg raid tömb kéne minimal rendszerrel, ezért érdeklődtem
-
válasz
Kendek #24492 üzenetére
Arra gondolok, h a sima ubi telepítő nem tartalmazza a raid-et, az alternate meg tartalmazza, de nem kell komplett rendszer csak minimal. Hw raid-re kellene. Lehet jó lesz a minimal is, ki fogom próbálni, majd lássuk
Nézegettem még a server telepítőt is, az meg (gondolom) tele van cuccal mivel az is egy CD-s gui nélkül. (de az biztos, h tudja a hw raid-et)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek #24426 üzenetére
No, restartoltam és a helyzet a következő.
Ha bent van a pipa, akkor mükszik a jobbklikk, viszont a kép enyhén vibrál...vagyis, mint amikor nincs meg a megfelelő Hz és nem mükszik a Conky sem. Ha pipa kivesz, akkor a conky visszajön és a kép is rendben. Marad így, valszeg akkor ez egy ilyen dolog.
Hol tudom beállítani az indítási képernyőt? (azt a grafikus felületet ahol az ubuntu alatt megy a csík...tölt be a rendszer.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #24382 üzenetére
OK, köszi, akkor valóban marad a virtuális oprendszer, mert ez az Avasys-os driver egy nagy rakás sz@r. Mondjuk az Epson igénytelensége, hogy képtelenek voltak gondolni a Linux-júzerekre...
-
törölt tag
válasz
Kendek #24344 üzenetére
hát ezt kár volt megváltoztatni!
mert egyrészt kell a halálnak az az mikroblogos rész, ahogy írtad is, másrészt meg így kétszer szerepel a billentyűzetbeállítás ikonja, mivel mind a notification area-ban, mint ebben az indicator-ban megvan. meg hova kéne mégis kiférjen ez a szar...? így is tele van már a panelom -
törölt tag
válasz
Kendek #24341 üzenetére
pontosan mi az az értesítésgyűjtő? nem a notification area? mert nekem már elég régóta ott van a hangerőszabályzó, nem pedig külön ikonként adtam hozzá. mondjuk ehhez volt valami progi régebben, lehet, hogy az okoz valami konfliktust, ha már alapból oda kéne tegye?
szerintem lehet, hogy ha lesz holnap időm, akkor fogom, és csinálok végre egy teljesen tiszta telepítést. elég bosszantó, hogy mindig van valami marhaság, ami nem megyigaz ez még csak béta, de akkor is (az előző két bétával nem volt ennyi bajom)...
-
törölt tag
válasz
Kendek #24336 üzenetére
cserélnék én akár, ha tudnám, hogy melyik működik normálisan... de sajna ezt szinte lehetetlen megmondani, mert manapság a márkás kamerák belseje is lényegében ugyanaz a 2 filléres kínai chip, ami akár a jelenlegiben is van. 20 ezerért meg nem veszek webkamerát, annyit nem ér...
nekem is régebben mutatta az ikonját, ha nem volt kapcsolat, most van csak ilyen problémám. nem tudom miért. ráadásul például a hangerőszabályzó ikonja is eltűnt (hozzá se tudom adni a panelhoz), amióta lucid-ra frissítettem... lehet, hogy fel kéne tenni normálisan, és nem a 4-5 kiadás óta görgetett beállításokat használni.
tomtyi: egészen sokáig wicd-t használtam, de aztán valamiért mégis visszacseréltem az alap network managerre. most nem jut eszembe, hogy miért, de valamit nem tudott, ami jól jött volna...
kovaax: de, valóban nagyon jó lenne, de nem értek annyira hozzá, hogy erre legyen ötletem. azt hittem, hogy jogosultság probléma, de chmod 777 után is ugyanaz a hibaüzenet.
-
törölt tag
válasz
Kendek #24334 üzenetére
a beállítások a legkevesebbek, de ha root user alatt fut, akkor mint írtam nem képes használni az ibus-t, amivel ugye ázsiai nyelveken lehet többek közt írni.
amúgy más téma, csak ma botlottam bele: amikor nem csatlakozik éppen sehova, akkor nem jeleníti meg a network manager ikonját az értesítési területen, ez kicsit probléma, mert így nem tudok wifi-t keresni, ugyanis nincs mire kattintani, hogy jelenítse meg az elérhető hálózatokat. illetve még egy gond a network managerrel, hogy amióta egyszer beállítottam a pppoeconf segítségével egy dsl kapcsolatot, azóta nem képes simán dhcp-vel csatlakozni routerre a gép, bedugom a kábelt és nem történik semmi... illetve előtte volt egy "auto" kapcsolat a vezetékesnél, de azóta nincs, és hiába adnék hozzá, ha azt mondom, hogy az összes user tudja használni, akkor nem adja hozzá, ha meg csak magamnak csinálom, akkor meg nem használja (vagyis nem tud csatlakozni)
-
törölt tag
válasz
Kendek #24332 üzenetére
ez viszont így azért izgi, mert eddig úgy tűnik, hogy root jogokkal, de a saját usernevem alatt futott a skype, viszont most teljesen root-ként fut, és így az összes beállítás megszűnt létezni... ez persze azért baj, mert így nem működik az ibus sem alatta, meg még egy-két aprósággal gond van. hajajj
vajon miért nem működik a gksu akkor, ha simán a parancsikonnál írom elé?igazából csak zavar, hogy plusz egy terminál van megnyitva... lehet, hogy az lenne a legjobb, ha belépnék a tty2-n, és onnan indítanám el a paranccsal...
-
törölt tag
válasz
Kendek #24328 üzenetére
nekem sajátként azt írja, hogy nincs ilyen fájl. milyen jogosultság kéne hozzá?
most nézegettem, és ha ezt a verziót próübálom, amikor a skype nem root-ként fut, akkor nem megy a kamera, csak ha az egészet emelt jogosultságokkal indítom.
viszont a másik meg, hogy ez a parancs csak akkor megy, ha "application in terminal" jelleggel indítom, mert amúgy "nem tud" hol jelszót kérni, és nem csinál semmit. erre nincs valami megoldás? -
Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Tesla topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged