- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
-
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #4065 üzenetére
A legújabb gyárival.
Nem speedtest, mert azok nagyon ingadoznak, főleg a gyengébb netbookokon a grafikai megjelenítés miatt is. Ezt használtam: http://ftp.fsn.hu/testfiles/
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #4048 üzenetére
Ismét nekiveselkedtem, de csak még jobban elment a kedvem tőle. Eredmények:
Subnetbook1:
Modemből 90 Mbit, routerből (és wifin közelről) 40 Mbit körülSubnetbook2:
routerből (és wifin közelről) 40 Mbit körülRégi notebook:
routerből 100 Mbit csúcs, de 60-as átlag bőven!
(a wifije 802.11g-s, így nem mérvadó)Tehát:
1. Laptopfüggő, hogy melyiken mennyit megy a router!2. Amit az adott gép tud routerből vezetéken, azt tudja wifin. De akkor miért tud többet modemből?
Erre van magyarázat?
Válogat a router?
-
KMT
addikt
Na visszatértem a teszteléshez. Modemből közvetlenül volt 80-85 Mbit/s, ugyanazt a kábelt a routerbe dugva (wifi off), már csak 40 Mbit/s. Ugye az nem lehet, hogy a router kábelen ennyit tud?! Cat5 kábel lehet hunyó (ezzel volt összekötve a modem és a router)? Erre 100 Mbit/s-ot írnak. Vagy ez csak elméleti, és jobb kábel kell?
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3983 üzenetére
g+n: Sajnos lehet, hogy akkor sem ok:
[link]
"An 802.11g network has a best-case useable bandwidth of around 25Mbps. 802.11n can move this up to anywhere between 50 and 100 Mbps. But if any 11g clients are also actively using the same radio on an 802.11n router, throughput for both will be reduced by more than half."Ha sem a Viber, sem a FreeVoip nem ment hibátlanul pont a routercsere után, ott én nem a programokra gyanakodnék.
Nekem 3G-n teljesen jók ezek. Szóval eltérő tapasztaltaink vannak, úgy látom.Kismillió sebesség és jelszint tesztet csináltam mindkét frekin, de nem nagyon mentegettem el őket. De legalább megismertem a lakást ilyen szempontból.
Úgyhogy ami kérdéses nekem, az az adapterek kérdése, illetve az open-wrt szükségessége.
Mennyire egyszerű visszatenni a gyári fw-t utána?A modemsebességre a UPC-s topikban már érdeklődtem, de sokra nem jutottam. Lehet, hogy ennyit tud a net, végül is a garantált megvan. Vagy lehet, hogy a kábel, esetleg a laptop a hunyó?!
(Inkább az aggaszt, hogy wifin csak megközelíteni lehet ezt, max közelről. Majd még megnézem, hogy kábelen mi jön ki a router-ből.) -
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3981 üzenetére
Igaz, ott a nagyobb %-os a jobb? Csak mert azon meg több AP-t ír, mint a kevesebb %-osokon. Vagy figyelembe veszi a jelerősséget is? Mert akkor stimm a dolog.
A képen a nagy narancssárgát ne vedd figyelembe, az pár percenként ugrik fel, amúgy kis jelszintű. Csak nem értem ezt a dolgot. Egy nyomtató is be szokott ugrálni.
Bár közben korábban linkelt cikkben olvasom, hogy ha g-s eszköz is megy, az felezi az n-es sebességet. Vegyünk adaptert a régi laptopokba is, ahol nincs szükség gyors netre, hogy a többi gyors lehessen?
Voip: Az adatkeret fogyna el.
Ha meg arra gondoltok, hogy a net elég neki, akkor nem. Tegnap kb használhatatlan volt a wifi voip-re. Sajnos -90 dB körüli a jel a szobámban, de itt a legnagyobb a szórás, van, hogy jó. -
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3975 üzenetére
Igen, azt használtam. Arra még nem jöttem rá, hogy hogyan ajánl, de a fenti logikám alapján megvan egy normális csatorna. Csatolok képet. Nem tudom, hogy a progi bugos-e, de van néhány hálózat, ami időnként felvillan -90-ről -25 dB köré (lásd kép, a windows nem mutatja ezeket sose)...
Arra is rájöttem, hogy jobb nekem a 20-as szélesség, kevesebbet lóg bele más hálózatokba. Az adóteljesítmény is maximumon van.
Mindegyiken próbálkoztam (g, 2.4n, 5n). A g-s eszközökkel a legrosszabb, ezekkel rosszabb mint volt, többnyire. Ez törvényszerű?
A 2.4 és 5 GHz pedig valóban helyfüggő, hogy hol a jobb. Nálam lassabb az 5-ös, jelben is kb -10 dB a másikhoz képes.
Igen, n-es telefonnal is, ezzel a leggyengébb a jel.
-
KMT
addikt
Sziasztok!
Egy 11g-s tp-linkről váltottunk a sebesség reményében erre a router-re. A gond az, hogy kb nem lett jobb. Ugyan közvetlen közelről tud 30-40 Mb/s-ot (a kb. 70-ből; ennyi jön ki a 120-as upc modeméből...), de néhány fallal arrébb ez sokat gyengül, 10-20-ra, de a nagyobb baj az, hogy nem stabil, van hogy alig van meg a pár Mb/s. Főleg telefonon rossz, ami viszont kb anyagi kár, ha emiatt nem használhatom a voip-t...
Szóval két fő probléma van:
1. Közvetlen közelről sem tudja a "bemenő" sebességet átvinni.
2. Távolról sokszor rosszabb mint volt.A csatornákkal már játszottam, most talán jobb egy kicsit, ritkábban használhatatlan, mondjuk hogy megtaláltam a legjobbat. Ugye itt jól gondolom, hogy ha több csatorna is foglalt, akkor inkább azt válasszam, ahol a többi netnek alacsonyabb a jele?
De hogy lehetne a fenti problémákon segíteni? Ezeken segíthet egy open-wrt firmware? (Sajnos nem értek hozzá, nekem jó lenne a gyári is.)
Ahogy olvastam, a gyári antennák cseréje nem biztos, hogy segítene.
+ Egyelőre egy usb-s tl-wdn3200-vel néztük az egyik gépen. Jobb lehet egy drágább, de PCI-s kártyával, pl egy ilyen 4800-zal?
Vajon számít annyit a több antenna? (Ráadásul hosszabbítóval az usb-snek még a helyzetét is lehet változtatni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest