- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36899 üzenetére
Szerintem nem arra az áruház módra gondolok, amire te. Természetesen a Beállítások->Rendszer->Speciális videó alatt a Használati mód Otthoni módra van állítva. De ettől függetlenül alatta van egy Automatikus Áruház Mód kapcsoló. Az alapban be van kapcsolva. Ezt nem tudom, hogy mit jelent...
-
Stealth
senior tag
válasz
vargalex #36896 üzenetére
Ahh, felgyorsult világban élünk. Nekem mindkét tv "lassan indul", nem vesztek vele sokat.
De persze érthető, ha ez téged zavar.
Áruház mód: szerintem mikor ki van téve a bolti kirakatba, oda illő képi beállítások állítódnak be. Ki kell kapcsolni otthoni üzemmódban. Szerintem. -
Tibor77i
junior tag
Nekem is ugyanilyen tévém van. Igen, érdemes frissíteni. Innen
le tudod szedni a fenti frissítést. Egy FAT32-őre formázott pendrive-ra kell rámásolni (nem kell kibontani!), majd a tévé menüjéből tudod frissíteni. Van olyan menüpont, hogy frissítés USB-ről, ha be van dugva a pendrive, akkor indul is a telepítés. -
Celtis
veterán
válasz
acampora99 #36876 üzenetére
@acampora99
1. Ezt én is tapasztaltam anno. A local dimminget (helyi sötétítés) vedd le közepesre és a focimeccsnél meg fog szűnni ez a jelenség.
2. Más is panaszkodott erre tv adásnál. -
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36895 üzenetére
A domain tiltásával nem talált frissítést, úgy is hagytam néhány napig. De mivel nem volt jobb a v269-nél, így kivettem a DNS szerveremből a kivételt és frissítettem v269-re.
Sajna nálam ugyan úgy előjön az új alaplappal és bármelyik firmware-val az, hogy random egyszer csak nem tudom bekapcsolni a TV-t a távirányítóval, csak áramtalanítás után. Mindezt persze akkor, ha a gyors indítás be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, akkor biztosan jó, de akkor elég sokáig indul a TV.
Most még kikapcsoltam az Automatikus Áruház Módot, jelentsen az bármit is. Mit jelent egyébként ez a beállítás? -
11hh
tag
Sziasztok!
Anyukámnak egy 55C805 típusú tévéje van, a 135-ös firmware van rajta, de nem frissül. Van valami trükk, amivel rá lehet venni a frissítésre? Van újabb firmware, és érdemes frissíteni?
-
Vhiktor
nagyúr
Valaki belinkelné nekem a legutóbbi fwt c855-höz?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vagany #36877 üzenetére
Nálam csak enyhe vignettálás van, ami egyébként elkerülhetetlen. Az a minimum ennél a technológiánál. Nekem az ilyen, ami nálad van már nem fér bele. De nyilván ezt mindenki döntse el maga.
Feltéve, ha nem feltűnő, amikor normál tartalom megy a TV -n. Film, TV műsor, játék, egyebek. Mert akkor egyértelműen nem megfelelő a TV.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #36886 üzenetére
Az inkább local dimming probléma szerintem.
Az overshoot Philips oledekte colt egy időben nagyon jellemző, ekkor olyan zajos a fekete közeli reszlet, mintha zsirkretaval rajzolták volna. -
freeland0806
tag
válasz
Vhiktor #36884 üzenetére
Ennél is van near black overshoot? (Már ha egyáltalán így hívják) Mármint nekem DV módban nagyon ritkán előfordul egy olyan jelenség inkább streamingen, hogy ha hirtelen vált át a kamera világosból feketéhez közeli jelenetre akkor mintha lenne egy kisebb villanás. Nem az egész képernyő hanem csak egy része. Mondjuk amióta finomítottam a beállításokon nem jött elő azóta. (C805)
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36882 üzenetére
Ezért nem szabad előre ítélni, közben kiderült, hogy pl a 835-öl a fenyerot leszamitva jócskán elmarad.
A helyzet az, hogy nagy fényben a szoba elrejti a hianyossagokaty főleg, akkor ha nagy fenyereje anyaggal van nézve. Az igazi teszt sötétben kezdődik és jön a szivatas a sötét jelenetekkel. -
Imi1981
veterán
válasz
acampora99 #36876 üzenetére
Színhőmérsékletet váltás csak tv csatornáknál jön elő kábeltévén nekem 55C745 -ön. Másnak is van ilyen problémája és megoldás nincs rá sajnos ( legalábbis nem tudok róla) . Nálam még hangésés is van jópár csatornán de már nem foglalkozok vele mert aplikáción nézem a tévét és ott egyik probléma sem jelentkezik.
-
Vhiktor
nagyúr
Mégis lesz C855 teszt
a csatorna egyik nézőjétől kaptam egyet tesztelésre.
Első blikkre a legjobb miniledes tv amit eddig láttam, de első pillantásra nem ítélünkViszont aki a távirányító oldalára tette a hangero szabályzót az biztos sokat fog csuklani, nem is értem...
-
freeland0806
tag
válasz
Vagany #36877 üzenetére
Nem láttam még olyan LED tévét amin ne lett volna valamilyen szinten, de a tied egyébként nekem már átlépné az ingerküszöbömet és visszaküldeném. Persze csak ha normál tartalomnál is észrevehető. Az enyémen halvány csíkok vannak ugyanilyen tesztvideóval, de amikor filmezek nem befolyásol semmit. Egyes játékoknál már zavaróbb tud lenni, de kibírható
-
Vagany
őstag
válasz
freeland0806 #36874 üzenetére
Lehúztam a fóliát félig, sajnos semmit nem befolyásolt. Igen új a TV, még időn belül (14 nap), de mivel jó áron volt, ez is nehezíti a döntést. Furcsa mert monitoron még nem láttam ilyet, TV-n annál inkább, lehet a méretek miatt. Ez minden led-es tv-n van? Nálunk 2-ból 2 (a 3. nem okos azon nem néztem még) Oled-en ritkább az ilyen probléma?
#36875 ρσгτσ Igen, azok a hullám szerü sötétebb részek, mintha meg lenne gyűrödve a kijelző, a kép elég jól visszaadja, total szemből kevésbé látszik oldalról rögtön észrevehető.
-
acampora99
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 75C805-ös TV. Alapvetően nagyon meg vagyok vele elégedve, meg is vásároltam hozzá az itt ajánlott beállításokat. (payhip-en)
Viszont sport, főleg foci meccsek közben van két idegesítő jelenség.
1. A játékosok mintha világosabb kontúrral lennének körülvéve folyamatosan.
2. Néha színhőmérséklet mintha váltana egyet pár pillanatra.
Esetleg valaki találkozott már ilyennel? Az SDR kalibrálást használom itt a meccsek alatt.
Köszi! -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36874 üzenetére
Én nézem a képet, de pontosan mit kell látni? Azt a két banán alakú foltot bal oldalon? Az a baj, hogy a telefonnal készült fotók eléggé tudnak torzítani, így nem derül ki a pontos probléma, meg hogy valóságban milyen mértékű.
A fóliát meg tényleg le kellene venni, és úgy újra megnézni.
OLED -nél néha előfordul "árnyékosság", de nem jellemző. Meg ha van is, akkor a használat során el kell(ene) tűnnie. Ott inkább más gond lehet, mint például WOLED -nél a tinting.
-
freeland0806
tag
válasz
Vagany #36872 üzenetére
Én a fóliát lehúznám róla hátha az csinálja. Egyébként egy bizonyos szintű egyenetlenség mindig szokott lenni, nekem ez a tapasztalatom LED tévéknél árkategóriától függetlenül (legyen az sima led, Qled, vagy miniled, Oled fronton nem tudom mi a helyzet, olyanom még nem volt). Nem volt még olyan tévém ami teljesen mentes volt ezektől. Mondjuk az én agyam ezekre különösen érzékeny, másokat nem zavar a környezetemben és sokszor nem is látják.
Normál tartalommal nem zavaró, én max akkor látom ha a kamera fel le mozog és mondjuk egyenletes szürke a háttér, pl fal. A gyártó sem foglalkozik vele általában, ha normál tartalommal nem jelentkezik. Ha a fóliát lehúztad és még mindig látod és zavar is, akkor küldd vissza. Gondolom a fólia azért van rajta, mert új, de nyugodtan lehúzhatod, attól még visszaveszik ha úgy alakul. Ha szerencsés vagy kifogsz egy jobb panelt, de ennek az ellenkezője is fennállhat sajnos.
U.I: óva inteném azokat, akik most kíváncsiak lettek, hogy vajon az ő tévéjük is csinálja e ezt, de eddig elégedettek voltak a készülékkel, hogy megnézzék azt a tesztvideót. Ha eddig nem láttátok az egyenetlenségeket és itt majd észreveszitek (ami szerintem sanszos) utána nem fogjátok tudni nem látni, vagy csak nehezen és ezzel csak magatokkal csesznétek ki.
-
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #36870 üzenetére
próbáltam a szolgáltató boxával is, de nem emlékszem mi volt az eredmény
megkerestem
TCL 75C845 Pr telekom kábeltévé szolgáltató koax kábeles rendszer, amin az Internet és telefon is rajta
eredmények
Movie képbeállítás fényerő 10-20-30% Local Diming Maximumon
-földi digitális M4sport > nincs hiba
-szolgáltató Amiko Hd boxa > nincs hiba
-Tv saját digitális tunerje > hiba Local Diming mindegy hova van állítva már a kikapcsolást is próbáltam.
kontrolnak ugye az olimpia lehetőséget adott a EUSport összehasonlításra is ott sincs hiba -
Vagany
őstag
válasz
Vagany #36441 üzenetére
Jól gondolom, hogy ez nem garanciális probléma?
Tartalmaknál nem látni semmit, ezt hívják a DSE-nek?
Ez a video az, ha más is megnézné:
[OLED Uniformity and Greyscale Test] -
zsolt501
nagyúr
Igen ismerem, nálam mint írtam a Digis szerelők hozták a csillapítót, amúgy amíg a lépcsőházban volt az erősítő ott szintezték ki a jelet az erősítőn, majd miután jött az optikai hálózat fejlesztés és hoztak mini nodokat akkor jött a probléma mert a mini nod adott túl erős jelet, és a készüléken nem volt lehetőség a jelerősséget állítani.
-
dm1970
aktív tag
Ha már kaptam ezt a videó feltöltő segítséget, csak felteszem az árnyalat változásos felvételt, mert bíztam benne, hogy a 486 megoldja, de sajna nem.
Az előzmények:
A lényeg, hogy a nemzeti csatornáknál látható árnyalat változás. A pályán a sötétebb zöld sáv átvált világosabbra, a világosabb teljesen fakó lesz, néha olyan, mintha ki lenne taposva foltokba a fű. De beszélgetős műsorokban is sokszor látni, hogy a bőrszíne, a környezet, a bútorok színe változik. Ez megvolt a SAT Tés boxon keresztül is, de nem volt olyan sűrűn, mint a koax+CAM esetében.
Telóval rögzítettem, a TV-n nem ennyire durva, de látványos.
[link] -
dm1970
aktív tag
válasz
zsolt501 #36863 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Elvileg modul csere volt, a másik TV-ből mindent átraktam. Ha nem tudnak vele mit kezdeni, a TV javíttatása helyett azon gondolkodom, hogy a kártya helyett kérek egy beltérit, így az kezeli a rendszert. Igaz + távirányító (míg T SAT volt eddig is így volt), de nem kell izgulni a Videoton szerviz + az "új" alaplap milyensége + szállítás miatt.
Hátha kapok még innen valami jó ötletet.
A jel csökkentést mivel oldották meg? -
zsolt501
nagyúr
-
dm1970
aktív tag
válasz
zsolt501 #36860 üzenetére
Szia!
Nem írtam, de a jelerősséget néztem 100/100 volt minden csatornán. Azóta teszteltem, történt egy s más. Antenna, mindig TV, jel 90/90 körül. Adás hasonló hibák, de nem ennyire drasztikus. Kivettem a modult hiba megszűnt. Vissza a PR kábel+modul, cslista törlés újrahangolás hiba ugyanaz. Modul ki, rendszer újra telepítés, hiba megszűnt, de visszajött a kód hiba, 117 csatornából 52 elérhető. Le van adva hibára, valamikor jönnek javítani, de nem látom a végét tartok tőle, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, s azt mondják, hogy TV hiba. Sajnos erre utalhat az is amit leírtam már, hogy a hiba nem szűnik meg, nem vándorol, ha a másik TVből cserélgetem a cuccokat. Így, hogy visszaállt az alap hiba, a jelerősséget szerintem kizárhatjuk. Kérdés, lehet-e TV hiba, ez a kódolási mizéria? -
thboxx
aktív tag
Na jó reggelt mindenkinek!
Fejlemény az ügyben: csináltam gyári visszaállítást, újra beállítottam mindent. Találtam egy olyan opciót, hogy automatikus áruház mód (WHAT???), ezt kikapcsoltam. Most úgy néz ki megint minden jól működik. Az új v385 FW-el. Sajnos a hang továbbítás továbbra sem jó MAX, illetve Disney+ felől. Ahogy elindítom a filmet, a TV az Atmos hangot továbbítja az erősítő felé ARC porton. Próbáltam mkndenféle beállítást, kábelt, de itt a TV hangfeldolgozásával van valami szoftveres gond. Pedig az erősítő típusát is látja... Elvileg tudnia kéne, hogy nem Atmos képes. Ha az említett streaming appokban leveszem a minőséget SD-re, akkor megjön a hang. Kodin DD+ és DTS hangsáv átmegy szépen. Mindegy. Hátha javítják valamikor...
Azért lett válasz, hogy visszakövethető legyen a story... bocsi..😅
-
zsolt501
nagyúr
válasz
dm1970 #36859 üzenetére
Nálam az ilyen kép akkor volt, mikor a kábelen érkező jel túl erős volt, ez nem minden TV csatorna esetén jött ki, de volt hogy az adás be se jött, majd kihívtam a Digis szerelőket és némi jelerősség méricskélés után bizony be kellett szerelniük egy jel csillapítót, miután ez megtörtént a hiba megszűnt.
Megjegyzem alacsony jelszint is tud hasonló hibát okozni, ezt érdemes ellenőrizni a TV-n is.
Ráállsz a hibás TV csatornára, majd a távirányítón megnyomod a fogaskerék jelet > minden beállítás > Csatornák és bementek > Csatorna > Csatorna diagnosztika
Itt nézd meg milyen jelerősséget és jelminőséget mutat, ez jó kiindulópont a hiba keresésben. -
Kerni62
tag
Bocs, most kipróbáltam, de esküszöm nem tudtam, hogy ez nem csak infrás!
-
Kerni62
tag
válasz
szemmelver #36849 üzenetére
Milyen Bluetooth távirányítót használsz a C655-höz? Hol lehet venni?
-
qltsar
veterán
válasz
A ki-be kapcsolás funkciót infra frekvencián adja ki a távirányító (elvileg), a többi funkció megy bluetooth-on, ergó teljesen mindegy, hogy mi a MAC address, ha ugyanazt az infra frekvenciát generálja egy eszköz ami a ki-be kapcsolás, akkor, ha rálát a vevő, akkor sajnos mindkettő hatással lesz rá.
Két lehetőséged van szerintem:
- A két szobát úgy rendezed át, hogy a két tv képernyője egymással szembe nézzen, így az infrajel vevő egymással szemben lesz és a távirányító ellentétes irányba fogja a jelet adni a másik TV-hez képest
- Megpróbálod elektromos szigetelőszalaggal úgy leragasztani a TV-k vevőjét, hogy csak bizonyos irányokból tudja venni.Katasztrofális "rajz" és képszerkesztési tudásomból ennyi telik:
Narancssárga: ágyak
Fekete: TV
Piros: TV Infra Vevő
Citromsárga: Szigetelő szalag
Így talán működne, hogy a távirányító jelszórása a másik TV-nek ne tudja kiadni a be/ki-kapcsoláshoz szükséges infra-frekvenciát. -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne a véleményetekre. C805, PR telecom, CAM kártya KOAX-on, antenna bemenetre kötve. Már régebben is előfordult, de egy kikapcs vagy teljes újraindítás megoldotta. A jelenség, néhány csatornánál, amire van előfizetésem kiírja, hogy kódolt. Mivel a leírt megoldás nem működött, leadtam hibára. Csináltak egy kártya frissítést, de nem javult meg. Kérték, hangoljam újra a csatornákat. Ez megoldotta a gondom, de azóta minden csatornán ilyen az adás.
[kép]
Szerintetek TV hiba lehet vagy a szolgáltatással van valami? Még annyi, hogy 2 előfizum van, a másik TV egy LG LA620, azon minden tökéletes. Átcseréltem csak a kártyát, s a modult is, de ugyan azt produkálja, s a másik hibátlan. Ma már nem, de lehet felcipelem az emeletre a TCL-t, s akkor a kábelt is kizárhatom, ráadásul, ahol ketté osztja a két TV felé az adást, ott is volt csere.
Még annyi, hogy pár napja álltam át 486-ra, de a hiba később jött.Köszi a segítséget.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
És mi a probléma ha Bluetooth nélkül használod a távirányítókat? Értem én haladjunk a korral, de a mostani távszabályzók se csak a tv-re irányítva működtetnek
Bár nekem is volt mikor a két külön szobában lévő LG tévéket sikerült néha bekapcsolni együtt sima távirányítóval
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Ma vásároltunk egy c655 tv-t, a szomszéd szobában p735 van. Mindkettő Bluetooth távirányítóval van használva, a probléma az, ha ki/be kapcsolom bármelyik tv-t. Úgy mind a kettő ki/be kapcsol. Távirányító újra párosítás megtörtént mind a két eszközön, Bluetooth mac cím nem azonos. Illetve néha azt is csinálja (ez általában bekapcsolás után) hogy ha lépkedek az egyik tv-n akkor egy pillanatra a másikon is lép. Próbáltam azt is hogy kikapcsoltam a Bluetoothot az egyik készüléken de a vicc, hogy így is ki/be kapcsolja.
Ötletek? Így használhatatlan.
Köszönöm!
-
Morph76
senior tag
Azt tudni már mely modellekben lesz a samu-ban a whva? Számomra, amúgy csalódás, hogy a c9k-ból nem lesz 98-as. Az x11 meg csak a sima crystal panlet kapja csak meg. Érthetetlen. Csepegtetik csak, hogy vegyél jövőre is valami új darabot. Az árakra is kíváncsi leszek, in d a samu, mind a tcl-nél.
-
zsoltip
őstag
Úgy döntött a laptopom, hogy vezeték nélkül nem vetít ki képet a TV-re.
Itt megáll.
Korábban működött. Az eszközt most el is távolítottam a Windows-ból.
A TV-ről, mint engedélyezett eszközt, el tudom távolítani a gépem?
Telefonról tökéletes a kivetítés (Xiaomi, Android).Mi lenne a teendő?
-
ρσгτσ
addikt
Az a baj, akkora különbség van a 2 TV, illetve technológia között, hogy jelen esetben még a méretnek sem lesz igazán jelentősége.
Illetve ha jól értem felváltva használnátok azonos tevékenységekre. Tehát feltehetően közel lenne az OLED -hez, vagy pont mellette. Úgy még jobban ki fog jönni a különbség. Pl. HDR gamingnél.
C655 egyébként jó TV, a kategóriájában szerintem ajánlott is. De egészen más szint.
Neked szerintem minimum egy mini LED kellene. Ami szintén nem OLED, de sötétben közelebb áll hozzá, mint egy C655. Főleg, ha mondjuk egy mély tónusú játék megy, ahol normálisan meg van csinálva a HDR és a fekete, vagy ahhoz közeli részek. De már enélkül is igen nagy lesz a különbség jobb anyagoknál
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Morph76 #36833 üzenetére
Most látom csak, hogy szerkesztettél.
WHVA -t a Samsung adott modelljeiben is megnézheted, ha kíváncsi vagy rá és előbb megjelenik, mint a TCL. Amire van esély. Én tuti ránézek valamelyikre, mert engem is érdekel.
Samsung -ot leginkább a TCL CSOT látja el, magasabb szériában szintén várható a WHVA.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Morph76 #36833 üzenetére
Szerintem majd ősz környékén várható szimpatikusabb akció. Idén EB/VB vagy Olimpiai sem lesz, ami esetleg korábban bemozgatná az árakat. De nyilván minden attól függ, hogy mi várható még nálunk gazdasági szempontból.
Ezt most politikától mentesen írom. Csak kénytelen vagyok megemlíteni, mert ettől kicsit kiszámíthatatlan a piac.
Nyáron azért már esni szoktak az árak, de az ősz, illetve az ünnepi szezon lesz izgalmasabb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Morph76 #36821 üzenetére
Pontosan nem tudjuk, csak az eddigi megjelenések alapján lehet tippelni. Valószínűleg tavasz vége felé, talán a következő hónapban.
Viszont mint sok más szegmensben, a TV -k ára is megjelenés környékén magasabb lesz. Ezt csak azért írom, mert sokan nem tudják, nem követik. Ha ez nem érdekel, akkor valószínű következő hónapban (/-tól) már lehet várni az új modelleket.
-
ρσгτσ
addikt
OLED után és mellé sem jó választás. Kontraszt, betekintési szög, fekete, általános képminőség. Egyedül valószínű a hang lesz az, amiben elég jó lesz OLED mellett. Meg talán még a fényerőben nem fog szégyenkezni, de attól függ mi van mellette.
Egyszerűen nem lesz jó a szemednek, főleg sötétben.
-
nicu71
addikt
válasz
koppasz1986 #36808 üzenetére
Valószínűleg ha elkezdik szórni a 486ot OTA,akkor az fel fog kúszni,erre nem árt felkészülni....
-
belan
addikt
Valaki használ itt tcl 655 típusú tvt sötétbe mennyire látható a bevilagitas szeleknél ? 9 éve oled tv használok 65 col volt eddig legnagyobb de most jó áron tudok 75c655 !
-
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #36823 üzenetére
Ahogy írtam eggyel korábban, ez a kiírt típus és méret semmit nem számít. A project ID határozza meg a zónaszámot és a kijelző vezérlést. Azt más értékre állítva a dimming zónák teljesen összekutyulódnak, és akár teljesen sötét marad a kijelző. De ugye ezt is írtam... (Még szerencse, hogy vakon is átírható.)
-
Celtis
veterán
-
Morph76
senior tag
Halihó.
Nem tudom volt-e már, de megkérdezem. Van valakinek infója, mikor jelennek meg az új szériás tv-k? C8K illetve C9K? Köszönöm. -
T 1000
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a választ! Sajnos nekem a Ts, meg a PVR elég core funkciók, erről nem tudok lemondani és csak ezen a rostán esne ki a TCL és lenne Hisense, de jobban szeretnék Google TV-t Vidaa helyett, így minden megoldás érdekel. Azt lehet tudni, hogy pl egy 50C655 megmókolható-e más régió választással, hogy ezek a funkciók működjenek?
-
vargalex
félisten
válasz
Celtis #36817 üzenetére
XDA-n is azt a választ kaptam, hogy nem lényeges, ha a TV működik... De akkor ez TCL esetén normális (legalábbis itthoni szervíz esetén)?
Azt tudom, hogy az LG 49UN74003LB-nél (aminek végül csereutalvány lett a vége) a helyszínen cserélt alaplap után első indításkor pl. a serialt beállította a szerelő a szervíz távirányítóval.
Ahogy utólag írtam, szeritem a Project ID rendben van, mert konkrétan erre kerestem rá februárban (akkor vettem a TV-t). Biztos, hogy a sajátomra kerestem. De azért, ha valakinek 43C655 van, megírhatja a projectID-t.
-
ferob
őstag
válasz
T 1000 #36812 üzenetére
Röviden azt lehet elmondani, hogy ebben a régióban a PVR és a timeshift funkció nem érhető el a készülékeken.
Hosszabban azt lehet megjegyezni, hogy megfelelő technikai hozzáértéssel és a TCL szervizelési infotech anyagában foglaltakat követve, a project ID módosítását követően, mely magában foglalja a régió megváltozását, több modell esetén megoldható a funkció használata.
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #36811 üzenetére
Csak a szokásos történet. Az alaplap csere után a serial number üres lesz, a típusnév meg random. Egyiket sem tudja a szerviz módosítani.
de a működéshez nincs közük.
A project ID-t nem érdemes átírni, mert annak viszont van hatása. Átírva nincs kép vagy a miniled zónák kavarodnak össze. -
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #36815 üzenetére
Ha konfigurálod a netet első indításkor (azaz inicializáláskor), akkor (legalábbis a 43C655) kérdés nélkül frissítést keres és nem is tudod azt mondani, hogy ne tegye. Lehet, hogy először nem kellene neki netet adni. Csak azért gondolkodom a visszaálláson, mert az én TV-met is érintő R75PT01 platform esetén írt valaki ilyet is a Telegram channel-ben:
"I've been in 189 And I updated it to 269 and noticed a change, a decrease in softness in the movement of a photo, I went back to 189, I don't know if this is a good version or wait for someone to try it" -
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #36813 üzenetére
A telepítés az sikeres volt, de utána mindenáron frissíteni akart, ha netet kapott (legalábbis, amikor első indításkor volt netje).
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
vargalex #36809 üzenetére
Letöltöd a 135ös zip-et, kicsomagolod és rámásolod egy fat32re formázott pendrájvra. Aztán a távirányítön hosszan nyomod a kikapcsológombot feljön a leállítás és ok. Aztán pendrive be a tv-be, tv bekapcsolo gombját hosszan nyomod, és ha szerencséd van elsőre bejön a kék képernyő és elindul a telepítés.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
43-55" között szeretnék tv-t venni, viszont nekem kiemelten fontos a tv adás rögzítés. Létezik ebben a méretben olyan TCL típus, ami tudja ezt?
-
vargalex
félisten
Visszaérkezett a 43C655-öm a szervízből. Nem tapasztalták a hibát, de alaplapot cseréltek. Egyelőre még nem tudom, hogy fogja-e produkálni az eredeti hibát (nem bekapcsolható, vagy random bekapcsolás magától), de egy furcsaság van:
A Beállítások->Rendszer->Névjegy->Termékinformáció alatt a típusnévnél 50C655 szerepel és EmptyUUID a Serial Number értéke. Beszéltem az alaplapot cserélő szervizessel. A Serial Numbert állítólag ők nem tudják beírni (nem adta meg nekik a módszert a TCL) és olyan szerinte előfordul, hogy a helyes ID ellenére más típust ír ki a TV.
Nem tudja valaki, hogy a 43C655 esetén mi a helyes ProjectID? (Ugyan ezen az oldalon megnézhető Projektazonosító címke alatt.)Szerk.: Úgy tűnik a keresési előzményeimből, hogy már februárban kerestem a most is megjelenő 1593-as ProjectID-ra...
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #36808 üzenetére
Ezt hogyan teszitek meg? Én anno a 43C655-ön direkt ki akartam próbálni egy régi firmware-t, de ha indításkor nem adtam neki netet, akkor megállt valahol az inicializálás (legalábbis emlékeim szerint), ha pedig adtam, akkor nem volt választási lehetőség, hogy frissít-e, azt mindenképpen megtette.
-
pdave
aktív tag
válasz
koppasz1986 #36798 üzenetére
ezt én is így látom, annyi különbséggel, hogy nekem alapból a 420 volt, mert még új a TV, tehát nincs tapasztalatom a 135-el, de ez a zöldes elszíneződés sajnos bosszantó.
Én is igyekeztem mindent kikapcsolni, és most egész jó, cserébe nincs meg az a színvilág, élmény, ami a korábbinál megvolt -
Szpilu__25
tag
Sziasztok, olyan kérdésem volna, hogy ezidáig aránylag jó volt a motion handling és a judder is, most reggel meg teljesen szétesett a motion handling. Eddig teljesen egységes volt nem volt utánhúzás. Most van :/ Újraindítottam/áramtalanítottam, cache törlés...
C845x1 van nekem V618al. -
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #36801 üzenetére
Szuper. Volt valamilyen megoldás, egyéb frissítési opció? Vagy nem változtattál semmit, csak több próbálkozás után sikerült?
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #36800 üzenetére
Én 135-el kaptam. Használtam, teszteltem, aztán ment fel a 420-as. Képre full ugyan az volt mind a kettő, és ugyan úgy sz@rul működött a YT és a Netflix is mindegyiken (minden más hibátlan volt). 420-on voltam egészen eddig, most feltettem az újat, a kép ugyan olyann szép, a mozgás sokat javult, és a két fenti appon is hibátlan lett minden. Nálam ennyi a sztori, szóval a két előző firm-el sem volt képbeli (de valojaban semmilyen érdemleges) különbség.
-
koppasz1986
aktív tag
Na de úgy néz ki végre sikerül. Köszi a segítséget mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest