- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
detroitrw #35598 üzenetére
Így van, de ez sok mindentől függ mennyi időközönként, pl. Hogy milyen típusú a tv és mennyit van hasznalva, emmymi idos (az elettartam alatt nem egyforman valtozik). Profi helyeken évente minimum 1szer, de inkább 2szer szoktak kérni. Otthoni felhasználás esetében mondjuk 2-3 év. De van amelyik 2-3 év múlva is csak minimálisan mászik el.
Lámpás projektorokat 500-1000 óránként illik, de már láttam olyan sim2-t ami lampacsere után is teljesen ugyanazt hozta, mig egy jvc 300 óra alatt simán elmaszik. Közben meg iyge az van a koztudtabna hogy lézeres s projektort csak egyszer kell, ehhez képest van olyan amelyiket évente újra kalibralom és jobban elmaszik mint egy lámpás. Szóval nehéz megmondani pontosan, hogy mit mennyi időközönként. -
ρσгτσ
addikt
Képminőségben van különbség a 2 TV között, de ehhez megfelelő anyagot is kell nézni, hogy legyen jelentősége. Normál TV adásra, heti 2 Netflix -re szerintem a C805 is bőven elég. Főleg, ha utóbbiból nem a legnagyobb előfizetésed van.
Hangban szintén van különbség, de az nem ér plusz 30-40 ezret. Annyiért veszel egy belépő soundbart, ami bőven jobb hangminőséget fog nyújtani bármelyik említett TV -nél.
Szóval a C765 jobb TV, de erre a felhasználásra a C805 is óriási ugrás lesz.
Kalibráltatni szakemberrel lehet. Pl. Vhiktor foglalkozik ezzel, ha igény lenne rá. De lehet venni tőle kalibrált beállításokat is. Nyilván utóbbi nem helyettesíti a rendes kalibrálást, de valószínű jobb lesz, mint a gyári állapot.
Egyébként szerintem dobozból kivéve sem tragédia a C805, de érdemes beruházni legalább egy kisebb összeget, hogy kicsit pontosabb legyen a megjelenítés.
-
HML
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, elég sokat olvastam a tcl-ről, a miniledről már elég jókat mondanak, mégsincs mondjuk LG oled árban.
Nagy igényem nincs, jelenleg egy közel 12 éves 80 centis Blaupunkt hd readyt váltana 😀55"-ben gondolkodom, a c805 vagy c765 modelt néztem ki.
Nagyon fontos szempont, hogy a lába középen legyen, ezért is nézem ezt a két típust, ha szélén van a lába, akkor sajnos nem férne be a helyére.
A két típus között az Onkyo hangrendszer ami úgy látom, nincs a 805ben. Akinek 805 van, mennyire érzi ennek hiányát? Megéri a plusz 40 ezer körüli különbséget?
Sima tv adás nezesre lenne használva, foci, rtl, néha heti kétszer netflix. De igazából a méret a lényeg, kisebbet nem szeretnék, a családban van gyengébb látó, aki nem a 120,144hzen fog kiakadni, hanem, hogy látja mi van a tvben vagy nem 🙂
Láttam, hogy szokták kalibralni, illetve a beállításokkal szórakozni, ezek nélkül akinek van már vele tapasztalat, mennyire gagyi a kép?
Úgy látom a 805 már 250 ezer Ft környékén elérhető, őszintén sokkal többet nem is szánnék rá, nagyon max a 280. Vagy milyen típusok vannak még ilyen árban ami jó lehet?
Köszi a segítséget! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
koppasz1986 #35590 üzenetére
Koszi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #35584 üzenetére
Szerintem inkább 43C655. Jobb TV. Nem sokkal drágább, és arra érvényesíthető az 5 év garancia is, ha megfelelő helyen veszed.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy ezt a kérdésemet rossz topicba írtam, így ide is beteszem (hátha itt van valakinek a konkrét típussal tapasztalata):
Egy LG 32LB5700-at váltanánk egy 43"-os TV-re (az fér el). Egyelőre a TCL 43P655-öt néztem. Mennyire jó ez a TV általános TV nézésre, néha korábbi generációs konzolozásra (PS3, PS4, XBox One S), esetleg filmezésre egy AmLogic box-ról CoreELEC-el? Vagy hasonló áron van sokkal inkább ajánlott márkán belül?
-
kokokka
addikt
válasz
Vhiktor #35578 üzenetére
Nálam is csak a beepitett Netfix és lejátszó akad, külső meghajtókról hibatlán a DV és a HDR is. Jó vétel volt, bár még csak karácsony óta van meg, remélem ezt fogom mondani sok idő múlva is.
Ui. Feltettem a Nova Playert, azon még nem vettem észre stutteringet, igaz, csak két filmmel próbáltam eddig. Tudja a DV-t és az Atmost is hibátlanul. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
kokokka #35572 üzenetére
Kétlem
de ha lecserélem a 75c805-t (nekem semmi bajom vele ,csak kicsi
) akkor hisense lesz ,csak legyen az VA paneles , ezért is lett tcl mert ekkora méretben amit akartam IPS paneles volt ---nekem meg mozizni kell ,sötét szobában ,nem mertem bevállani a "rosszabb" feketéjét az ips-nek . Amúgy van egy 55u8qf még 2020as típus csak 132 zónával , ez egy nagyon jól sikerült hisense , még a 2.0 hangja (jbl) is "nagyot" szól alsó tévé szekrényen
-
joydrv
aktív tag
válasz
Vhiktor #35573 üzenetére
Várható mostanában a C765 tesztje?
Februárban cserélném az egyik tévét. Sokáig vártam a 75 C765-re, de már ott tartok, hogy az fw-mizéria és az akadozások miatt, inkább egy számmal nagyobb, Hisense 85 U7NQ-t veszek.
A tesztekben elég jókat írnak róla, nyoma sincs fw-problémáknak, akadozásoknak és az ára is megfelelő. -
flash-
veterán
Ha lagol-be be akad random időközönként a videó lejátszás egy egy pillanatra(tized masodpercre) , az miert van?
Vimu+smb2 módon nezem a filmeket, ezt a sima 4k filmeknel is csinalja nem csak dv remux fajloknal. Buffer az 100% koruli.
A tv tcl c725 a legújabb gtv fw-vel (v626)
(de korabbi gtv fwvel is csinalta ezt) -
zeon.hu
nagyúr
TCL 43P655
Ma reggel nem volt hangja.
Nem volt némítva természetesen.
Arra gondoltam, hogy talán egy BT eszköz csatlakozott rá, de a lányom szerint semmi nem lett még párosítva.Van olyan menü, ami mutatja a korábban párosított eszközöket?
Látom, hol lehet ki-be kapcsolni a BT -t, de ott csak a távirányító van.
Egyébként keresés módot nem látok.Ha nem ez a gond, akkor mi lehet?
(Újraindítás után jó lett a hang egyébként)
-
kokokka
addikt
válasz
Pro Koryak #35571 üzenetére
A kérdés ez volt:
Srácok miniLed tv be a Tcl előrébb jár mint a Hisense?
Nem konkrét TV-ről, hanem technológiáról szólt, én legalábbis így értelmeztem. Ha sima mini led, akkor igazad is lehet, de a TCL- nek van QD-mini led keszüléke, és ez köröket ver a sima mini ledre. Tanusíthatom, ilyet nézek itthon 85 collban. Bár a Hisense-t nem igazán követem, sok sok utána járás után simán elvetettem a 765-ös miatt.
-
mrmft
senior tag
válasz
huby80 #35567 üzenetére
Az idei szeriaban erosen ugy tunik, hogy sokat fejlodtek. Gondolom a Hisense is.
-
huby80
senior tag
Srácok miniLed tv be a Tcl előrébb jár mint a Hisense?
-
flash-
veterán
Persze elég elvileg ez a 200-240megabit,csak azért motoszkál az emberben, es kattogok rajta, hogy ott a gigabites ethernet adapter az usb3 porton, és a router is az(meg a net is) , akkor miért nem hozza a gigabit kozeli sebességet sem. Olvasva mások posztjait márpedig többeknek igen.(bár más tv-vel)
Talán más chipsetes adapter kellene a tvnek?
Vagy van valami korlat esetleg a szerviz menuben lehet erre vonatkozóan valamit allitani.. Nem tudom. Mindenesetre érdekes. -
-
boborján2
senior tag
Amíg bármilyen netes kapcsolat 200+ -ban van ,addig bőven jó.
Fölösleges méregetni,amíg nincs akadozás semmivel sem .
Olyan ez is mint a pixelhiba, ha keresed és megtalálod ,akkor folyton az fogod keresni. Ha nem keresed és vagy van vagy nincs ,akkor meg nem számít. -
BlackJack21
tag
válasz
flash- #35532 üzenetére
Nekem is ennyi lett a vége a 728-n. A speedtest is és a librespeed is, ami csak a lan és a lanon lévő szerver között mér. Nem, nincs sem kábelhiba, sem semmi. A tv és egy komoly swich között látok mindent, jól egyeztet sebességet, nincs zaj, stb. Az esetedben ha
USB3-ba van dugva, azért többnek kellene lenni. -
Swenk
aktív tag
válasz
redingitell #35550 üzenetére
65C805 tv, ittthon cseréltek garanciában alaplapot. Én már a hiba felvevő hölgynél kértem, hogy helyszíni javítást kérek, hely van rá.Hetente egyszer jönnek Budapestre, ketten voltak, jól dolgoztak. Nem, nem az akadozások miatt. A sok dugástól meghalt az earc HDMI csatlakozó. Minden ok volt, a tv az új alaplappal is kiválóan működik, 135-re frissített.
-
Celtis
veterán
válasz
redingitell #35550 üzenetére
Saját szervizük nincs. A székesfehérvári Videoton szerviz a szerződött partnerük. Tapasztalatoktól függetlenül sok választásod nincs, bejelented a hibát és megjavítják. Hogy elviszik a készüléket, a helyszínen javítják vagy postáznod kell, esete válogatja.
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a TCL tv-nek van Magyarországi hivatalos szervíze? Milyen tapasztalatok vannak garanciális hiba esetén? -
Stealth
senior tag
válasz
flash- #35542 üzenetére
Van az NFS megosztás, és igen, ugyan úgy kell kitallózni, de a hozzáférés kezelése IP alapú.
Meg kell adni, melyik megosztáshoz milyen IP-ről férhetnek hozzá + jogosultságok, tehát célszerű MAC alapján fix IP-t adni a hozzáféréshez engedélyezett gépeknek. Én is ezt használom. -
flash-
veterán
válasz
Qtya123 #35541 üzenetére
Hát probaltam wifivel hasznalni a tv-t úgy is csak 200 megabit a max amit tudtam mérni. Valószínűleg ez a tv sehogy sem képes gyorsabb internetre. Elvileg ez is elég. De elvileg igy is jó lesz.
Úgy olvastam van smb2 őn kívül más hasonló hálozati lejátszás is. Ezek is ugyanígy műkodnek hogy elég ha a tv-n kitallózom a megosztott tartalmat és inditom is? Plex et probaltam de nem sikerült beallitani
-
Stealth
senior tag
válasz
flash- #35538 üzenetére
Én a kábelt nézném meg, ha kábelcserével is ilyen alacsony Mbitet mérsz, akkor hibásnak gondolnám az adaptert, de kérdés, hogy megéri-e ezzel szarozni. A wifi 800Mbit mindenre elég. Minden lejátszásnak akadás mentesnek kell lenni 4K HDR és DV esetén is.
A sebesség csökkenhet, ha atomra torrentezel, vagy sok eszköz lóg a hálózaton.
Semmi driver nem kell a cumónak. -
flash-
veterán
válasz
Stealth #35536 üzenetére
Speedtest google tv rendszeren nekem nem elérhető. Nem tudom milyen módon lehetne előhozni.
A wifi az viszont 800megabit ha a telefonnal mérek rá ugyhogy akkor lehet ez a tplink ue300 a hibás?
Vagy akkor erdemesebb mindnekeppen wifivel hasznalni a tvt ha ugy gyorsabb? Vagy az smb lejátszás nem lesz úgy jó?Illetve ennek a tplink eszkoznek gondolom nem kell drivert telepiteni a tv-n való használat eseten
-
flash-
veterán
válasz
zsolt501 #35533 üzenetére
Telekom 1000megabites optikai netem van.
A szomszéd szobaban van a technikolor telekom eszkoz, abból cat5e kabellel megy át a masik szobába a net a cudy wr3000s routerbe(ami ugyancsak gigabites)
És ez van összekotve a tv usb 3.0 portjába dugott tplink gigabites eszkozzel.
A kábelek is cat5e mindenütt.A tv-n hogy, mivel mertetek a net sebességet? Vagy lehet hogy a kabel már valahol megtört ami a két routert koti ossze? A routerben el lehet vegezni sebesség tesztet vagy csak appal?
-
flash-
veterán
Ajánlottátok itt korábban a gigabites usb lan adaptert.
Nos beüzemeltem.
Az Android aruhazban letoltheto analiti program 160-180-200megabites letoltesi sebesseget mér a tcl tv-n futtatva.Ez kb ami elvarható? Vagy nektek milyen sebesség jött ki ilyen eszközzel a tcl tv-n?
-
ρσгτσ
addikt
-
boypapa
csendes tag
Sziasztok! A mostani gari hosszabbításban nincs benne a 855 de az alzán még is úgy hirdetik hogy 5év gari. Most akkor mi van?
-
gycs02
tag
válasz
gab1ka #35520 üzenetére
Sziasztok!
Köszi Mindenkinek.
Majd csak holnap leszek otthon, hogy tudjak vele foglalkozni.kenicsab:
Nem aktuális, hanem minden jelforrás van beállítva.nicu71:
Bocs, ha egy kicsit értetlenkedem, úgy hogy én kérek segítséget.Mi köze lehet a PLEX-nek ahhoz, hogy a TV nem a beérkező adás minősége alapján állítja be a képbeállításokat? S melyik rendszert indítsam újra?
-
gycs02
tag
Sziasztok!
Lassan egy év után ismét rászántam magam, hogy a megvásárolt képbeállítások alapján beállítsam a TV-t, az első sajnos nem sikerült megfelelően. Akkor elvileg a 20p fehéregyensúlyt nem szerette A C805, odáig el se jutottam, hogy a mostani gondot teszteljem.
Az a gondom, hogy hiába állítok be mindent a leírás szerint, az SD-HDR-DV váltást nem ismeri fel. Először elindítottam egy SD filmet, s a mozi módot átprogramoztam. Utána jött egy HDR10, ehhez is hozzá programoztam a mozimódot. Ezután újra elindítottam az SD filmet, s sajnos maradtak a HDR10-es beállítások. Annyit hozzátennék, hogy PLEX-ről küldtem rá a fenti tartalmakat.
Akinél működik a váltás, leírná pontosan, hogy mit hogyan csinált?K gycs
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Nekem nincs ilyen tv-m kollégámnak igen, az fura eset történt vele, hogy már többször bekapcsol csak úgy a tv. Kérdezi mi történhet, úgy is, hogy arra mentek haz, hogy megy.
Tegnap otthon voltak, s bekapcsolt, csk úgy!
valaki tudná az okot? Köszi! -
blakey
titán
válasz
boborján2 #35511 üzenetére
Ha lenne 4K, akkor a HDR is működne, itt nincs mit "ránézni". Támogatott eszközök a SkyShowtime szerint.
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Egy C805-re szeretnék vezeték nélkül képet továbbítani windows10 PC-ről.
Egy wifi hálózaton vannak. Miracast valamiért nem megy.
Leginkább Firefox-ból szeretném, de ha teljes desktop megy, az sem baj.
Egy ideig ment Kodi-val, de pár hete nem megy.
Tud valaki valami jó és ingyenes megoldást?
Köszönöm! -
blakey
titán
válasz
freeland0806 #35506 üzenetére
…habár fene tudja miért, de valamiért csak 1080P-t tud, hiába engedélyezed a 4K-t
: - mert a SkyShowtime fejlesztői úgy gondolják, hogy nem minden eszköz támogatott, néhány TV, pl. LG, Samsung, Sony egyes készülékei, valamint Apple TV, Shield TV, Fire TV egyes készülékei és még 1-2 támogatja a 4K HDR-t. -
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #35503 üzenetére
Én is segítek hátha hasznát veszi itt valaki. Szintén Kodival Skyshowtime addon sem akad, habár fene tudja miért, de valamiért csak 1080P-t tud, hiába engedélyezed a 4K-t:
Github [link] a repohoz -
Varszegig
veterán
válasz
freeland0806 #35500 üzenetére
Egy ilyen bullshit seítséget 20 mp alatt generál a ChatGPT. A szövegből messzire süt, hogy ő írta. Sokszor használom, ismerem a stílusát, és azt is tudom, amikor kamuzik/halucinál. Ez pontosan az az eset, fogalma nincs a TV menüjéről, és nyomott egy BS-t. Az ügyfélszolgálat meg elküldte.
-
koppasz1986
aktív tag
Akinek akadozik a netflix app rápróbálhat erre [link] . Így a kodi játsza le a filmeket.
-
kisfakir
csendes tag
Sziasztok!
50C805-höz milyen dönthető falikonzol ajánlott?Vesa 300x300 -as való ehhez a tv-hez egyébként?Van aki használ ehhez a típushoz falitartót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged