- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37866 üzenetére
Néhány évvel később kezdett nagyon nyomulni, a P6 és P7 időszakban. Azok már baromi jó telefonok voltak. Csak sajnos a saját soc sem segített túl sokat a közösségnek.
Nagyjából "alap" dolgok voltak, mint a BL nyitás, navigációs sáv mókolás. Később a custom ROM -ok nagyjából annyiban kimerültek, hogy kipucolták a gyári ROM -ot, meg letémázták.
Jöttek a jobbnál jobb készülékek, de nem nagyon volt mögötte közösség. Abból is a legtöbb ROM egyáltalán nem volt jó, mert vagy valamelyik szolgáltató hálózatára nem tudott felállni, vagy nem ment a 2G -n kívül semmi.
Orosz és kínai oldalakra jártam fordítóval, mert amúgy más nyelven kitiltás járt volna a fórumon.
Abban az időszakban más kínai gyártónál már frissebb droidot portoltam, meg mivel MTK volt, így kb. bármit meg lehetett csinálni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37864 üzenetére
Nem feltétlenül erre gondoltam.
Az is elég, ha már a közösség gyűjti, és elérhetővé teszi a különböző FW -ket. Anno Huawei -nél is ez volt, amikor még nagyjából senki nem ismerte itthon. Nem volt még akkoriban jellemző a custom ROM, egyéb felület portolása. Vagy a témák szerkesztése. Később aztan persze ez is beindult.
De például a Xiaomi más eset volt, nagy mókolós közösséggel. Ott már anno Kínában és Indiában is rá voltak állva. Aztán később már nagyjából mindenhol.
Szóval a közösség szerepe nem csak mókolás szempontjából lehet fontos. Olyan hiányosságokat is pótolhatat, amit a gyártó nem biztosít, de szükséges lenne. Pl. az FW -k elérhetősége.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #37841 üzenetére
Egyébként ez a gyors indítás érdekes. A TV-t egy fogyasztásmérős wifis konnektorba csatlakoztattam végül (azért, hogy amikor még nem volt kikapcsolva a gyors indítás, de nem tudom bekapcsolni a TV-t, akkor ne kelljen a konnektorból kihúzni, hanem wifi-n kikapcsolom, majd vissza) és gyors indítás esetén 0W fogyasztást mér (igaz, van 7-8VA meddő teljesítmény), míg gyors indítást kikapcsolva stabilan 1W a fogyasztás 9VA meddő teljesítmény mellett.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37835 üzenetére
Anno más típusnál is olvastam erről, de az már évekkel ezelőtt volt. Nem sűrűn előforduló hiba, de létezik...és igen, tuti szoftveres, ami teljesen random jöhet elő.
Nekem is volt hasonló Sony TV -n, szintén droidon. Hogy ez mennyire egyéni, gyártói, vagy esetleg alap droid szintű probléma, azt nem tudom. De marha idegesítő, amikor random bekapcsol egy TV.
Szerk.:
Illetve CEC -nél is voltak nekem ilyen anomáliák. Olyan esetben, amikor nem kellett volna ébresztenie a külső eszköznek a TV -t.Külső eszköz éjszakai frissítés keresésénél néha bekapcsolt a TV is. Akkor azt mondták pont a külső eszköz tehet róla, de érdekes módon más TV -n, ami más OS volt, ilyet nem csinált.
-
mikrofon
veterán
válasz
vargalex #37792 üzenetére
Telegrammon is többször előjön....
Neked kéne tudni igazán, hogy mi lehet az oka...Mivel ezek OTA frissítések így a meglévő beállításokat nem változtatja. Ezért ha van egy beállításból vagy egyéb szoftveres dologból adódó hiba akkor azt szépen viszi tovább a szoftver frissítésről frissítésre.
Ráadásul a kép beállítások függetlenek az Android beállításoktól. A gyári beállítás pedig csak azokat állítja vissza. A kép beállítások, pl a fehér egyensúly is megmarad. Így ha ott a hiba akkor az marad továbbra is. Legtöbb img, se változtatja. Ezt magad is kipróbálhatod. Továbbá egy jelentősen megváltozó menü és beállítási rendszert hozott frissítésnél lehetnek olyan korábbi beállítások, amik hibát okoznak...
Tehát, ha valaki hibákat tapasztal. Akkor ezeket végig kell csinálnia, hogy biztos eredeti állapotot kapjon.
Itt is rendszeresen előjön és más fórumokon is hogy vannak akik nem hajlandóak megcsinálni, mert nem akarják újra beállítással tölteni az időt inkább együtt élnek a hibával. Mindenkinek szíve joga....Azért a TCL TV frissítései nem összekeverendők a mobilok frissítéseivel. Közel sem áll mögötte akkora fejlesztői és tesztelői csapat. Ráadásul még a nagy telefon gyártóknál is előfordul, hogy egy frissítést meg kell állítani, mert valami hiba csúszott bele.....
A TCL meg különösen ismét a frissítésekkel hozott hibákról.... -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37742 üzenetére
Ezekről nekem fogalmam sincs, mert nem is nagyon nézek normál TV adást. TCL -en át van rendezve a normál sorrend. Néhány csatornán átpörgettem, de nekem ezeknél nem ment lassan.
Többi TV -n alap sorrend van, mert azokra csak ideiglenesen rádugtam a koaxot. Azokon nem nézünk TV csatornákat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37724 üzenetére
A One interaktív box nem vezérelhető. Annyit tud csak, hogy bekapcsolja a TV -t a box távirányítója. Többnyire, de néha az sem megy nálam. Illetve ki tudja kapcsolni, ha azon a forráson van.
Más márkán nem próbáltam, mert csak a TCL -en megy normál TV adás, így oda van kötve a box is.
-
-
Vagany
őstag
válasz
vargalex #37386 üzenetére
Kb. ilyesmi csatlakozó volt [link] , amibe a koax kábel nem volt megfelelően bekötve. A külső árnyékolás (földelés?) nem érintkezett megfelelően, plusz régi gyenge kábel volt és ilyen random kikapcsolási hibákat okozott, de ez vagy 20 éve, CRT TV-n. A 3. TV-nél gyanús lett, hogy nem a TV-knek lehet baja. Adás volt rendesen, sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen hibát produkálhat.
-
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37304 üzenetére
Így sanszos, hogy akkor alaplap lesz cserélve. Igazából elég lehet az is, ha az egyik partíciót kicsit módosítja, amit nem kellene. Már simán tégla lehet belőle. Recovery -hez lehet el sem jut.
De amúgy mindegy, úgysem értenek hozzá a hivatalos szervizben. Máshol sem nagyon, ha jól téglázol.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
vargalex #37301 üzenetére
Igen. Ugyanarra a pendrivera amivel legutóbb downgradeltem. Először elindult vagy 10 percig 1%on állt aztán hirtelen elkezdett gyorsan pörögni a % majd kidobta hogy flashing error valami ilyesmi volt és kikapcsolt. Egyből próbáltam ugyanarról a pendriverol előlről kezdeni, de azóta semmi... Felraktam rá a 412est is majd vissza a 135öt, formáztam a pendriveot pc-ről, telóról laptopról, többet is kipróbáltam semmi. Nem reagál a tv semmire... nem világít a led semmi.
-
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37251 üzenetére
Az a baj, hogy ha olyan tévét szeretnél a konkurens márkáktól, mint pl a Samsung vagy az LG, vagy esetleg a Philips (a Sonyt nem is említve ami rettenetesen túlárazott minden téren) ott nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni azért, hogy egy korrekt tévét kapj, vagy tudásban legalább akkorát, mint ezek a TCL, Hisense modellek. 300K az alja. Annál lentebb 1-2 akciót kivéve ennél csak rosszabbat kapsz képminőségben, ha az ár érték arányt nézzük.
Tudom milyen bosszantó, amikor az ember mellé nyúl én tavaly 3 tévével jártam meg.
-
kokokka
addikt
válasz
vargalex #37255 üzenetére
Ha vennéd a fáradságot és a többit is olvasnád, nem kéne kiragadott hszeket bedobnod ide. Igen, akadt a Netfilx és a YT nálam. De azt is elmondtam sokszor, hogy nem érdekel, mert dedikált eszközt használok streamre és azzal hibátlan a kép. Ahogyan a Zidoo-val is az volt a 420-on is. Azt is leirtam, hogy ezek ellenére is újra megvennem ezt a Tv-t, mert olyan képe van, ami filmnézéskor áll leejtő. Most, hogy fent van az új FW meg pláne ezt mondom, mert mindent helyre rakott, és most úgy tökéletes ahogy van. Amit belinkeltél azt meg pont azért írtam akkor, mert volt aki hitetlenkedve fogadta azok problémáit, akiknek pl. minden beépitett app akadt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37252 üzenetére
Szerintem ezek random hibák, ahogy a többi is. Nekem is volt problémám a C805 -tel, azért frissítettem többször is. Szerencsére ez megszűnt. Én ezért szoktam azt írni, HA probléma nincs a TV -vel, és valaki nem szereti ezzel tölteni az idejét, akkor nem érdemes frissíteni.
Pont azért, mert lehet te esel majd abba a kis(?) halmazba, ahol jönnek a gondok telepítés után.
Ha van probléma, akkor nyilván próbálkozni kell, amíg az ember meg nem unja...
Én azt is tökre megértem, ha valaki ezek után nem vesz TCL TV -t. Végülis általában nem azért vásárolunk TV -t, hogy kísérlezgessünk, keressük a megoldásokat, FW -t pakolgassunk, gyári visszaállításokat csináljunk...stb.
Főleg úgy, hogy egyébként a frissítés is elég randomnak tűnik. Van akinek megérkezik, van akinek másik régióban érkezik, van akinek sehol semmi.
-
kokokka
addikt
válasz
vargalex #37252 üzenetére
85c765. Semmiféle (még csak hasonló) problémám sincs vele semmilyen forrásból. Egy Samsung Qled-et váltott, és ha most vennék TV-t megint ezt választanám. Akik ajánlják, azok olyanok mint én: azt kaptak a pénzünkért amit szerettek volna, azt, amit az adott tipus ígért. Nekem 100%-ban teljesült a vágyam ezzel a TCL-el, mindent tud amit kell és olyan minőségben, ahogyan azt kell.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #37251 üzenetére
A lényeg lemaradt: szóval, nekem egyelőre úgy tűnik, hogy igenis kell próbálkozni a firmware frissítéssel, mert vannak problémák, csak esetleg valaki nem is használ olyan forrást, vagy funkciót, aminél előjönne, így őt nem zavarja (nyilván neki nem kell frissíteni).
Én kipróbáltam az összes elérhető korábbi verziót is a 43C655-ön, de sajnos a fenti problémák midegyik esetén fennállnak. -
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37232 üzenetére
Volt aki kísérletezgetett, de szerintem sokan akik felrakták köztük én, azért tették fel, mert problémáik voltak a tévével előtte. Akiknek nem volt különösebb problémája és felrakta azoknak előfordult, hogy lett utána valamilyen anomália még ennél a 486nál is. Ha minden flottul megy szvsz felesleges kísérletezni és elcseszni, ami jól működik. És ez benne van a pakliban TCL-nél. Ezért figyelmeztet porto is, mert ez elég régre visszanyúló probléma a frissítésekkel kapcsolatban. Én biztos, hogy amíg nem tapasztalok valamilyen hibát (és miért is tapasztalnék hetekkel az új fw után?) addig nem frissítek, de persze ez mindenkinek a saját felelőssége. porto csak felhívta a figyelmet erre, ami szerintem hasznos. Pláne az új és adott esetben csendes tagoknál
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37240 üzenetére
Művelet betöltési sebesség az lehet lassabb. Az mondjuk jogos. Nekem is volt C655.
Anno C725 -nél volt nálam a menüben lag, meg néhány appban is valószínű emiatt kevésbé volt sima a működés. Az baromi idegesítő tud lenni.
Majd kiderül miről van szó pontosan, de a lépkedés miatt azt gondoltam inkább olyanról, mint az utóbbi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37232 üzenetére
Csak abban volt újdonság, és jöttek már a visszajelzések, hogy régi problémákat is megold az FW.
Ezek most jellemzően azért jönnek, mert 2025 -ös TV -k is ezt a platformot használják. Így meg el lehet mondani, hogy jön frissítés. Még ha néhány foltozgatás van is, valószínű a frissítések jelentős része fogyasztói szempontból nem lényeges. Ahogy ez korábban is volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37029 üzenetére
Hát nem tudom, én soha nem nyúlok a fájlok nevéhez, csak letöltöm. Mappákat PC -n úgy mentem, hogy van filmes, van mese, meg külön a sorozatoknak. Jelenleg 3 tárolót használok, így van hogy több mappából húz be 1 Plex mappába.
Majd valószínű idővel lesz NAS, meg veszek nagyobb tárolót/tárolókat is, de egyelőre nincs rá szükség.
Plexen nekem most ennyi mappa van:
- Film
- Mese
- Magyar népmesék
- Reacher
- Columbo -
bnorci71
addikt
válasz
vargalex #36995 üzenetére
Kodi
nem tudom nekem az kel hogy "3" kat és menjen a film a borító leírás pont nem érdekel nem azt fogom nézni
A Plexbe jól nézz ki hogy ott a borító meg minden csak ép simán képes más file-t beolvasni egy sorozatnál.
Star-Trek simán Discovery helyett mást játszik le, vagy éppen nem látja valamelyik én meg nem fogom átnevezgetni ezért a sorozatokat -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36995 üzenetére
TV OS -re gondoltam. WebOS -re sincs natív opció, csak mókolással, ami sok ember tudását meghaladja azzal szemben, hogy csak telepítesz egy appot az áruházból.
Szerk.:
Nekem egyébként Samsung, LG, TCL, és Philips van otthon. Filmezni jellemzően Samsung -on szoktam. Időnként pedig LG -n. -
-
Atla
senior tag
válasz
vargalex #36978 üzenetére
Windows hálózati megosztásnál,csak a C meghajó mappáit,film képek stb látja,most mindig másolgassam ide a filmeket? Ehhez én teljesen hülye vagyok.
Kodiban kell valamit beállitani még? Én csak bekapcsoltam az UPnP opciót mást nem csináltam.rumkola gyári média lejátszó azt irja a filmekre - ezt a media forrást nem lehet lejátszani
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
vargalex #36972 üzenetére
Nagyon jó kérdés. De függetlenül ettől, ha veszel 10 db egyforma modelt akkor is van köztük elteres. Szóval ha 100% szinpontossag kell akkor egyedileg kell kalibrlani őket. De annyira rosszak gyarilag, hogy masik uygnaolyan modelrol atmasolva a beallitasokat is sokat javulnak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36923 üzenetére
Budapesten is elég változó. Nekem több ismerősöm is panaszkodott az MPL -re. Sokszor a lakásig sem akarják felvinni a TV -t.
Nálunk mindegyik jó arc volt. Mondta párom, hogy egyedül van két kisgyerekkel, és simán felhozta mindegyik. Azt is megkérdezték bevigyék -e a szobába, amit persze nem kértünk.
Valószínű komolyabb kikötésnél van egyéb szállítói megállapodás. De ez sem annyira jellemző.
-
freeland0806
tag
válasz
vargalex #36923 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen akitől hasonlót olvasok, de én ezeken mindig meglepődök. Soha egyik futár sem várta meg, én nem tudom, hogy ez régió függő e és errefelé mindenki siet, de Miskolc környékén lakom és én ilyennel még nem találkoztam. Külön meglepődtem azon, hogy az MPL-t említetted. Volt velük pár rossz tapasztalatom.
Azt tudom egyébként, hogy a Vodafone-nál (One) is ők viszik a tévét. Telekomnál nekem az 55" TCL-t a HDT hozta, előtte a 43"ost meg a GLS. -
boborján2
senior tag
válasz
vargalex #36912 üzenetére
Mediamarkt tablet biztosításnál nekem csak annyit mondott az eladó , az a lényeg és jól véseem az eszembe ,ha eltörik,akkor nem a kutya volt, nem a szomszéd , nem a gyerek, hanem én magam és nem volt harmadik fél, csak én és a tablet.Minden más történet csak extra kavarás a biztosítás érvényesítésénél.
Persze el még nem tört úgyhogy nincs konkrét tapasztalatom. -
Geri89
aktív tag
válasz
vargalex #36909 üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, de Euronics-ban nekem azt mondták, hogy érdemes megkötni a biztosítást, mert ha x év múlva valami történik a tv-vel (biztosítási időn belül persze), pl. betörik a képernyő, akkor a biztosító nem javítgat, hanem ad csereutalványt a tv újkori értékében.. többit mindenkinek a fantáziájára bízom..
-
válasz
vargalex #36909 üzenetére
Nagyon szépen köszi, ez esetben a jelenlegi árakat nézve is mindenképp a Telekom jön ki előnyösebbnek!
Itt akkor mindenképp videózni is kell majd a felbontási folyamatot.Kicsit aggódtam, hogy előfizetéshez kötött a vásárlás (még sosem vásároltam szolgáltatóknál semmiféle készüléket), de úgy látom nincs köze hozzá és úgyis ugyanúgy meg lehet venni, hogy közben feltöltőkártyás a családban mindenki.
-
Stealth
senior tag
válasz
vargalex #36896 üzenetére
Ahh, felgyorsult világban élünk. Nekem mindkét tv "lassan indul", nem vesztek vele sokat.
De persze érthető, ha ez téged zavar.
Áruház mód: szerintem mikor ki van téve a bolti kirakatba, oda illő képi beállítások állítódnak be. Ki kell kapcsolni otthoni üzemmódban. Szerintem. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #36811 üzenetére
Csak a szokásos történet. Az alaplap csere után a serial number üres lesz, a típusnév meg random. Egyiket sem tudja a szerviz módosítani.
de a működéshez nincs közük.
A project ID-t nem érdemes átírni, mert annak viszont van hatása. Átírva nincs kép vagy a miniled zónák kavarodnak össze. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
vargalex #36809 üzenetére
Letöltöd a 135ös zip-et, kicsomagolod és rámásolod egy fat32re formázott pendrájvra. Aztán a távirányítön hosszan nyomod a kikapcsológombot feljön a leállítás és ok. Aztán pendrive be a tv-be, tv bekapcsolo gombját hosszan nyomod, és ha szerencséd van elsőre bejön a kék képernyő és elindul a telepítés.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #36674 üzenetére
Nos, most hívott a szervízből egy technikus (legalábbis elmondása szerint). Járatták a TV-t, de nem jött elő a nem bekapcsolhatóság problémája. Még jó, hogy mondtam, hogy akkor jön elő, ha minél hosszabb ideig van stand by-ban.
De azért alaplapot cseréltek, jövő héten jön vissza. Ő azt mondta, hogy csütörtökön várható, mert akkor szoktak Budapestre jönni. Mondjuk tőlem múlt hét kedden vitték el... -
Swenk
aktív tag
válasz
vargalex #36670 üzenetére
Egyedül volt? Nálam ketten voltak, le és fel is emelték a 65ős tv-t a falról.
Szfehérvárról indulnak, nekem azt mondták, hogy egy héten 1x jönnek Bp-re, és 3 címük van, 13-14 óra között érkeznek hozzám. Én már a hiba bejelentésnél kértem, a helyszíni javítást és már a telefonban is megigérték. Hozták is az alaplapot hozzá. -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36659 üzenetére
Ez szerintem bevett szokás. Nem csak TV -nél. Egy csomó szervizben nagyjából annyit csinálnak (vélhetően) szoftveres eredetű problémánál, hogy újra feltolják az SW -t. Nagyjából eddig tart a tudásuk, meg nyilván a lehetőségük is.
A legegyszerűbb mindig az, hogy valamilyen fő komponenst, hardvert cserélnek.
Ha például teljesen kitéglázol egy készüléket, akkor arra is van esély, hogy semmit nem tudnak vele kezdeni. Ennek ellenére lehet te otthon meg tudnád csinálni. Pl. egy telefonnál. Csak erre általában sem idő, sem pedig igény nincs a szervizekben. Meg aztán általában tudás sem.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
vargalex #36573 üzenetére
Leírtam már sokszor, mi a filmmaker képmód, amit linkelsz az is azt állítja amit én. Nincs olyan hogy filmmaker tartalom.
A filmmaker képmódba ki an kapcsolva minden hülyeség, de nem a videó alapján kapcsolja ezeket ki, hanem fixen ki vannak ezek kapcsolva a filmmaker képmódban és a filmmaker képmód beállítása mindig fixek nem változik a lejátszott videó tartalom függvényében. Csak egy elpre beállított képmód mint a többi.Ahogy ρσгτσ is írja
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36580 üzenetére
A képmód aktiválására van beágyazott jel. Nem arról van szó, hogy egyénileg állítja a filmekhez a beállításokat. Azért, hogy ez a mód kapcsoljon be automatikusan a gyártó saját filmes módja helyett.
Arról volt hír anno, hogy a Prime volt az első, aki használta. Minden tartalomnál. Aztán már DV módot is támogatott, nem csak SDR vagy HDR.
Tavaly pedig azt is bejelentették, hogy már az Apple TV+ is automatikusan bekapcsolja. Szintén minden tartalomnál.
Szerk.:
Legtöbb félreértés abból ered, hogy az elején sokan kicsit félremagyarázták a dolgot. Amikor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is ez. Ami jellemzően azért volt, mert varázslatnak lett kommunikálva. -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36576 üzenetére
Az ellenkezőjét kellene bizonyítani, de ilyenről szó sem volt. Fent linkelt cikkben is benne van, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni ebben a képmódban. Ennyiről szól az egész.
Eleve minden TV -n pont ugyanúgy kellene kinéznie a Filmmaker képmódban lejátszott filmeknek. De ez nem igaz. Az, hogy közelebb áll valósághoz, és több esetben jobb a gyártói mozis modnál, az való igaz.
Olyan mélyen nem nyúl bele, hiszen akkor nem kellene kalibráltatni a TV -ket sem. Az igazság viszont az, hogy nem csak márkánként, vagy TV típusonként vannak eltérések. Hanem akár 2 dobozból kivett pl. C805 között is. Ezért mindig egyéni a kalibrálás.
Szerk.:
Nekem 3 TV -n van otthon Filmmaker mód, egyik sincs kalibrálva, és mindegyik különböző márka. Tökre máshogy néznek ki rajta a filmek alapbeállításon. Szerintem felesleges is lenne bármit méricskélni, amikor szabad szemmel is látszik.Ezt alapbeállításokkal lehet finomítani, pl. van olyan gyártó, ahol szerintem a színből érdemes levenni. De kalibrálás nélkül egyik sem lesz igazán olyan, amilyennek lennie kell.
Az viszont biztos (szerintem...), hogy ajánlott képmód a Filmmaker.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36573 üzenetére
Régen is már több képmódot használtak a különböző gyártók. Sok más mellett volt egy Mozi, vagy Film, vagy egyéb elnevezésű is. Általában ez volt az a mód, a gyártók saját ízlése szerint, ami közelebb állt ahhoz, amit a valóságban kellene látni.
Ez viszont elég változó volt, és gyártónként nagyon eltért. Sőt, a mai napig is azért akadhatnak különbségek.
Aztán jött ez a Filmmaker mód, ahol meghatároztak a gyártóknak különböző beállításokat. Amit nagyjából be is tartanak.
Anno ez úgy működött, hogy filmnél automatikusan a gyártó saját filmes képmódjába váltott. Ha már kapott Filmmaker -t, akkor azt manuálisan kellett átrakni.
Utána kezdték el azt, hogy például a streaming szolgáltatók beágyaztak egy jelet, amitől automatikusan Filmmaker -be váltott. Bár ha jól dereng van olyan gyártó, akinél eleve abban marad, ha be van állítva. Tehát már ez sem feltétlen kell.
Igazából ennyi a varázslat, a többi nagyon jól megírt marketing. Fix. beállított értékek vannak, minden egyes filmnél azt használja. Pont úgy működik, ahogy bármelyik másik képmód. Az, hogy a gyártó saját filmes képmódjától mennyire tér el, szintén változó. Pl. gamma, mozgást "javító" beállítások...stb.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
vargalex #36537 üzenetére
Minden filmben van metaadat, szinter gamma stb, ez alapján lazán belephet az uzemmodba, nem kell hozzá semmi speci, így vált frissitest is a tv
.
Dinamikus metaadat csak hdr10+ es dolby vision esetben van. Sdr esetben a keparany szokott változni, de ezeknek megint semmi köze a filmmakerhez.
A filmmaker csak egy kepmod mint a többi. Attól filmmaker hogy minden dinamikus hülyeség ki van benne kapcsolva, de ez bármelyik másik kepmodra is igaz lehet. Csak egy egyseges elnevezés semmi más, aminek használatáért fizetni kell.
Se lg se tcl se semmi másik gyártó marketing leírása nem érdekel.
Mint ahogy a rendező megalmodta:
Ez is ebben a formában nem igaz, csak annyi hogy a tvn elérhető gyári kepmodok közül ez áll legközelebb a szabvanyhoz, de nem azt jelenti hogy jo is. Lehet delta 2 de akár 4-5 is az eltérése. Lg tvn sdr képmódok közül sz isf hajszál pontosan megyezik vele. Sőt van olyan tv ami nem rendelekzik filmmaker kepmoddal mégis sokkal szinhelyesebb mint egy másik tv filmmaker kepmodban.A filmmaker kepmod azért jött létre, hogy a gyarilag legszínhelyesebb kepmodnak egyseges legyen az elnevezése (persze ezért fizetni kell), ne az legyen mint 5 évvel ezelőtt volt, hogy minden márka mashogy hivta a legszinhubb kepmodjat. Nincs benne semmi kulonleges és pontossagot abszolút nem garantál, csak annyit garantal hogy adott tvn az összes kepmod közül ez a legszinhelyesebb, de a valóságban a kalibralttol sokszor ez is nagyon messze van.
Félre ertes ne essék, jo dolog hogy van, de semmi kulonleges nincs benne. Mint ahogy az imax és netflix kepmodban sem, csak lehet erte licensz dijat kérni.
Amikor kalibralok akkor azokon a tvken amiken van filmmaker kepmod, akkor azt a képmódot szoktam kalibralni, de ez sem törvény szerű mert van amikor másik kepmod pontosabb nála, akkor pedig abból indulok ki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36537 üzenetére
Régen Filmmaker módra soha nem váltott át. Mindig manuálisan kellett váltani. Aztán pár éve már tudja, de ehhez az kellett, hogy a streaming szolgáltatók is partnerek legyenek benne. Így a tartalmakba ágyazták a jelet.
Ennyi a lényege, hogy aktiválja ezt a módot. Nincs olyan, hogy filmmaker tartalom.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #36338 üzenetére
C805-ös modell esetén a fizikai ki be kapcsoló gomb mellett van egy toló kapcsoló ami a mikrofont kapcsolja fizikálisan ki és be a TV-ben, mikor a mikrofon ki van kapcsolva akkor 4db LED is világít a TV elején egyszerre. mikor a TV be van kapcsolva (eléggé zavaró ez a LED visszajelzés).
-
Kerni62
tag
válasz
vargalex #36335 üzenetére
Nekem idáig a jobb oldali LED kikapcsolt állapotban világitott, a bal oldali LED pedig bekapcsolt állapotban. Amikor mind a kettő, akkor nem lehetett bekapcsolni, csak áramtalanítás után. Most igazán kíváncsi vagyok hogy milyen változások lesznek még. Köszi a válaszokat Sorstárs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged