Új hozzászólás Aktív témák
-
thboxx
aktív tag
válasz
rumkola #38213 üzenetére
Wikipédia idézet:
"TOSLINK (Toshiba Link)[3] egy szabványosított[4] optikai szálas csatlakozó rendszer.[5] Általános nevén optikai audio, a TOSLINK optikai szálas csatlakozó leggyakoribb használata a fogyasztóknál audio berendezések amelyben a digitális optikai a Socket egy adatfolyamot hordoz (ad) digitális audio audioberendezésekből származó jelek (CD lejátszó, DVD lejátszó, Digitális hangszalag felvevő, számítógép, videojáték konzol) egy AV vevő ez két csatorna tömörítetlen dekódolására képes, impulzuskód modulált (PCM) hang; vagy dekódolni összenyomva 5.1/7.1 térhatású hangzás audio jelek, mint pl Dolby Digital és DTS. Ellentétben an HDMI csatlakozókábel, a TOSLINK optikai szálas csatlakozó nem rendelkezik a tömörítetlen audiojelek átviteléhez szükséges sávszélesség-kapacitással Dolby TrueHD és of DTS-HD Master Audio; nem hordoz kettőnél több PCM hangcsatornát."Tehát nemhogy az Atmos nem, de még a Doby TrueHD sem megy át rajta. Maximum a DD+... Mondjuk a steaming csatornákon előfizethető prémium csomagokon kívül nem nagyon van olyan magyar szinkron hangsáv, ami túllépi a DD+ szintjét még manapság sem. Szvsz még a streamingeken sem biztos, hogy az Atmos jelölés a magyar hangsávra vonatkozik. Szóval DolbyDigital vagy Dolbidigatal Plus 5.1 vagy 7.1 ami max átmegy optikán. Minden, ami ettől komolyabb, az HDMI-t igényel.
-
thboxx
aktív tag
válasz
aram01 #37909 üzenetére
Szia!
Az erősítőn és a TV-n is az "ARC" jelzésű ( vagy "eARC") HDMI aljzatot használd. A TV elvileg automatikusan észlelni fogja a kompatibilis eszközt, de manuálisan is be lehet állítani a "Csatornák/Bemenetek" menüpont alatt. Érdemes az erősítőn is megnézni a beállításokat. Milyen AVR-t szeretnél használni? -
thboxx
aktív tag
válasz
thboxx #37364 üzenetére
Nos, jelentem pozitív változás történt!
Kodin keresztül minden DTS és Dolby hangot átenged az erősítőre ARC-on keresztül a V441 telepítése után!💪
Persze azért nem felhőtlen az öröm, mert a fent említett két appal ugyanúgy nincs hang... lehet egy app gyorsítótár törlés, vagy teljes adattörlés segít, ezt majd még később megpróbálom. De! Már ez is nagy előrelépés! A UI maradt nagyjából ugyanaz, mint a V385 esetében. Végre lehet megint (ha másról nem, Kodiról) normálisan filmet nézni! -
thboxx
aktív tag
Üdv. mindenki!
Még mindig a hang problémával "küzdök"..., de már lassan feladom. Ez ilyen nyomi TV és kész... Odáig eljutottam, hogy csak a Dolby hangokkal van baj. Mivel a MAX és a Disney+ is ezt a hang kódolást használja, ezért nincs ezek alatt hang. Kodiban is próbáltam a hang feldolgozatlan továbbítását, de ott sincs hang. Én úgy sejtem, hogy a TV "önhatalmúlag felkonvertálja" a Dolby hangsávot Atmos adatfolyammá (bár nem tudom lehetséges-e ez egyáltalán...), amit persze az erősítőm nem tud lekezelni, így nincs hang. Mivel a TV hangprocesszora nem DTS képes, a hangtovábbítás minden gond nélkül átmegy. Tehát kodiban engedélyezve a DTS-hangtovábbítást tök jól és úgy működik minden, ahogy kell. Én úgy gondolom ez a TCL részéről egy szofveres hiba... Jelentkezett V269 és V385 alatt is. Sajnos nem sok reményt fűzök hozzá, hogy a V441 alatt javították volna. Pedig most, hogy kicsit jobban beleástam (végre volt egy kis időm...😅), elég sok a hasonló panasz a neten. XDA-tól elkezdve Redditen át... Volt akinél megoldotta, hogy kihúzott minden HDMI-t a TV-ből az A/V vevőn kívül és újraindítás után jó lett. Mások megmaradtak a soha többet TCL felállásnál. Személy szerint nem engedném el a dolgot, mert tetszik a TV. Jó a tudása is. Szép a képe (még ha csak mezei 655C is...). A hangja eszméletlen jó. Szóval jó ez, csak na... Tudom. Nincs rózsa tövis nélkül... Mondjuk jó lett volna, ha a reményeimhez mérten csökken a kábelrengeteg és ezzel egyidejűleg kényelmesebb használhatóság is lenne, legyen szó filmről a NAS-ról vagy Streamingről házimozin, egyszerű sorozatról TV hanszórón keresztül vagy Xbox játékról akár így akár úgy... Ha lesz időm (meg a gyerekektől odaférek a TV-hez) megnézem ezt a V441 fw-t... hátha. Tudjátok, a remény... meg a hal...😅 -
thboxx
aktív tag
Hali! Valakinek van valami tapasztalata az új V441 fw-el R75PT01 platformon? Van valami lényegretörő változás, vagy javulás?
-
thboxx
aktív tag
Na jó reggelt mindenkinek!
Fejlemény az ügyben: csináltam gyári visszaállítást, újra beállítottam mindent. Találtam egy olyan opciót, hogy automatikus áruház mód (WHAT???), ezt kikapcsoltam. Most úgy néz ki megint minden jól működik. Az új v385 FW-el. Sajnos a hang továbbítás továbbra sem jó MAX, illetve Disney+ felől. Ahogy elindítom a filmet, a TV az Atmos hangot továbbítja az erősítő felé ARC porton. Próbáltam mkndenféle beállítást, kábelt, de itt a TV hangfeldolgozásával van valami szoftveres gond. Pedig az erősítő típusát is látja... Elvileg tudnia kéne, hogy nem Atmos képes. Ha az említett streaming appokban leveszem a minőséget SD-re, akkor megjön a hang. Kodin DD+ és DTS hangsáv átmegy szépen. Mindegy. Hátha javítják valamikor...
Azért lett válasz, hogy visszakövethető legyen a story... bocsi..😅
-
thboxx
aktív tag
Hát megpróbálom. Az IMG-t recovery módban kell telepíteni, vagy PC-ről kell felülírni a ROM-ot? Anno MX5Q vagy milyen TV boxommal csináltam ilyen gyári szoftver visszaállítást. Remélem itt nem kell ekkorát szívni vele...
Az újításokat nem teszteltem. A UI itt-ott más. Igazán én a hang-problémámra vártam tőle javulást, ezt pont nem...😅
De filmet azóta nem volt alkalmam nézni rajta. -
thboxx
aktív tag
-
thboxx
aktív tag
Hát srácok, nekem nagyon nem jött be ez a szoftverfrissítés...😡 65C655, az új 385-ös fw-t felraktam hétvégén, fel is ment minden gond nélkül. Tök happy.... majd egy óra múlva jön a gyerek, hogy nem tud bemeneti jelet váltani, hogy xbobxozzon... Én se tudtam... Újraindítás után működött megint. Tegnap hazaértem és valószínű random újraindult, de bootloopban maradt, csak a google karika forgott. Ezen csak az áramtalanítas segített. Ma reggel meg magától bekapcsolt bemutató módba... Ez így nagyon gáz...😭 Tud valaki, valami jó és egyszerű megoldást erre?
-
thboxx
aktív tag
válasz
Bunda555 #36452 üzenetére
Szia!
Épp ma sikerült intéznem nekem is. Bár nekem épp, hogy kicsit több, mint 30 napos a vásárlás. A claims@elpromotion.eu mail címen foglalkoznak a kiterjesztett garancia ügyintézéssel. Egy sima mezei mailt írtam nekik, kérve, hogy aktiválják. Semmi extra. J, és magyarul írtam. Csatoltam a számlát és a sorozatszámról fotót. Egy órára rá küldték is. -
thboxx
aktív tag
Aki regisztrált a kiterjesztett garanciáért, mennyi idő múlva jeleztek vissza neki? Lassan letelik a 30 napom a vásárlástól, kiszállítás után 2 nappal regisztráltam de még semmi...
Próbáljam újra, vagy hívjam fel őket vagy írjak nekik?
65C655
-
thboxx
aktív tag
válasz
kenicsab #36117 üzenetére
Szia!
Néztem ezeket az átalakítókat, de nem tudtam kitalálni hogy is tudnám közbeiktatni. Jelenleg a TV ARC aljzatába van dugva az erősítő, HDMI1-be az Xbox. Az előző LG félokos TV-vel így működött is frankón. Most, hogy már túl okos a "régi" rendszerhez a TV, nem akarja az igazat. Pedig a TV felismeri az erősítőt is típus szerint... -
thboxx
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 65C655 TV-t. Tök jó, viszont az erősítővel kapcsolatban nekem is gondom akadt vele. Ha Disney+-ról, vagy Max-ról indítok filmet, van egy halk pattanás és nincs tovább hang. CEC, ARC jól van konfigurálva. Az erősítő egy Yamaha RXV-373. Tud TrueHD-t, DTS-HD-t... viszont az Atmost nem ismeri még. Ha minimumra veszem az appokban a minőséget (SD), akkor van hang. Csak tré a kép... Ha van 4K, nincs hang... Olvastam itt hasonló gondokról, de nem igazán tudtam kihámozni megoldást az én gondomra. KODI saját forrásból szépen megy. Van hang és kép is. Érdekes, hogy ha Xbox-ról megy az előbb említett 2 streaming app, megvan a 4K és az 5.1 is... Viszont (többek között) az lett volna a cél, hogy emiatt ne kelljen "nyüstölni" a konzolt... Mindamellett, hogy kényelmesebb is lenne eggyel kevesebb eszközt üzemeltetni a mozizáshoz... Szóval nagyvonalakban ez lenne... Ha valakinek van építő jellegű javaslata, ne tartsa magában...😅
Erősítőt még nem szeretnék cserélni...🙃
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged