- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36998 üzenetére
Így van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36995 üzenetére
TV OS -re gondoltam. WebOS -re sincs natív opció, csak mókolással, ami sok ember tudását meghaladja azzal szemben, hogy csak telepítesz egy appot az áruházból.
Szerk.:
Nekem egyébként Samsung, LG, TCL, és Philips van otthon. Filmezni jellemzően Samsung -on szoktam. Időnként pedig LG -n. -
vargalex
félisten
A Kodi nem csak droidon elérhető. Van Windows, Linux, macOS, iOS, tvOS, WebOS verzió.
#36993 bnorci71: a Kodi-nak is inkább akkor van értelme, ha nem file megosztásként használod, hanem scraper-el bekerül a médiatárba az összes tartalom borítóval, leírással, színészekkel, mindennel együtt...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #36993 üzenetére
Nem tudom, kérdeztem. Én nem használtam még mást. Plex volt az első és minden tudás nélkül nagyjából pillanatok alatt beállítottam. Azóta is tökéletesen működik.
Meg tök jó, hogy telefonról is könnyen elérem. Csak nem azt az appot kell használni, ami Play áruházban van, máris ingyenes lesz.
-
bnorci71
addikt
Plex egyszerűbb.....
tartsd a gyűjteményed abba a név mappa rendszerbe amibe fel tudja ismerni mert egyébként nem jól olvassa be be se olvassa stb.
Kodi hozzáadod a média mappát és csókolom onnan meg fájl szinten tallózod. Persze Kodi is kínál millió beállítást el lehet benne veszni de alapból szerintem 100% egyszerűbb átláthatóbb mint a Plex.
Plex egy dolog miatt tetszik a távoli elérés. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Apa+Fia #36988 üzenetére
55C805 vagy 55C765. Utóbbi egész közel van már a C805 árához, ami jobb választás. Mindegyik 300 alatt van.
Milyen felhasználásra lenne? Mindegyik jó TV, de C765 -nél már jobb a képminőség, illetve a hang is. De ehhez tartalom is kell. Ha például 80-90 százalékban szimpla TV adás megy, akkor nagyjából mindegy. HDR tartalmakra, gamingre a C765 jobb választás.
-
Apa+Fia
aktív tag
Tcl től melyik tipus ami jó választás 55" ba?
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy nem egyszerűbb a Plex? Tök jól működik, egyszerű beállítani és nem csak droidon elérhető, mint például a Kodi.
Én több TV -n, márkán is azt használok. Meg telefonon is néha.
-
vargalex
félisten
Nem csak a C meghajtót, hanem bármilyen meghajtót, vagy mappát meg tudsz osztani.
#36980 boborján2: Direkt írtam így, mert emlékeim szerint (szerencsére több éve csak vitruális gépen van windows-om egy régi projekt miatt, az is Windows 7) a Windows nem nevezi meg a protokollt, csak egyszerűen megosztást mond (most direkt elindítottam a kedvedért a virtuális gépet):
Én pedig nem akartam a kollégát samba szóval megkavarni. Igaz, a Kodi majd azt fogja neki mutatni, mint lehetőség, de gondoltam azért a Windows hálózat megnevezés ott már egyértelmű lesz:
#3698 Atla: jobb egérgomb a megosztani kíván mappán, majd megosztás (vagy esetemben angol nyelven sharing). Vagy ahogy az én képemen látható: jobb egérgomb a mappán, tulajdonságok és Megosztás (vagy nálam angol windows miatt Sharing fül. Majd ott Megosztás (nálam Share) gomb.
-
Atla
senior tag
válasz
boborján2 #36980 üzenetére
Erre kellene nekem valami leírás,hogyan csináljam. mi az az smb megosztás?
Most próbáltam mégegy third party alkalmazást Seriio.Ez ugyanugy Upnp server itt ki tudtam választani a könyvtárat amit megosztok,de Kodiban ugyanugy jártam.
Ami működik Windows media playerrel nyitok meg filmet,majd azt tovább küldöm a TV-re,de ilyenkor nincs felirat ha olyat nézek. Ez chromcast ,vagy miracast megosztás ha jól tudom. -
-
Atla
senior tag
válasz
vargalex #36978 üzenetére
Windows hálózati megosztásnál,csak a C meghajó mappáit,film képek stb látja,most mindig másolgassam ide a filmeket? Ehhez én teljesen hülye vagyok.
Kodiban kell valamit beállitani még? Én csak bekapcsoltam az UPnP opciót mást nem csináltam.rumkola gyári média lejátszó azt irja a filmekre - ezt a media forrást nem lehet lejátszani
-
Atla
senior tag
Sziasztok!
Bajban vagyok. TCL c655 készülékemen szeretném a számítógépem Film-es mappáját megosztani.
Pc-n LG smartshare programmal megosztottam a könyvtárat. Tv-re telepítettem a Kodit.
Kodiban látom a filmeket,de bizonyos filmeknél fekete kép,hosszú töltögetés ,esetleg a hang elindul,de a kép nem. Mi lehet a probléma?
Wifin is kábelen is próbáltam, a TV médialejátszója is látja a tartalmakat,de ott egyik filmet se indítja nem támogatott formátumra hivatkozva. Az összes film x264 mezei mkv SD. Tehát nem értem mi lehet a gond. -
Morph76
senior tag
Ezt csak most találtam meg. Akit érdekel. Sajnos angol, de elég részletes leírás a C8K és C9K-ról. Lényegében mindent is tudunk már róluk, de azért na. A C9K kár, hogy nem lesz 98"-ban. A lényeg talán a cikk alján van. A C8K valamikor április vége május eleje, a C9K május végi megjelenéssel. (lehet átcsúszik júniusra)
Nagy reményeket fűzök hozzájuk!Lehet a C9K, nagyon megközelít majd egy "tökéletes" LCD tv-t.
[link]
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
vargalex #36972 üzenetére
Nagyon jó kérdés. De függetlenül ettől, ha veszel 10 db egyforma modelt akkor is van köztük elteres. Szóval ha 100% szinpontossag kell akkor egyedileg kell kalibrlani őket. De annyira rosszak gyarilag, hogy masik uygnaolyan modelrol atmasolva a beallitasokat is sokat javulnak.
-
vargalex
félisten
válasz
Vhiktor #36971 üzenetére
TCL esetében típuson belül mindig azonos a panel? (Tudom, saját gyártósor, de nincsenek esetleg revízió különbségek?) Kérdezem ezt azért, mert akkor különböző kalibrációs értékek lehetnek szükségesek azonos típus esetén is... És akkor még az esetleges bevilágítási eltérésekről nem beszéltünk.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Rolika109 #36965 üzenetére
De megéri telepíteni, nem mondom nálam volt gond, de ez a Plex szoftverének is betudható volt, mert nem akart menni, de a Plex újratelepítési megoldotta a problémát.
Annyi biztos hogy a jelenlegi v486 szoftverrel akadozás mentesebb a lejátszás, legalábbis most akadozásokat nem figyeltem meg, legalábbis zavaró akadásokat nem figyeltem már meg sem Plexben, sem Netflixen, de MAX-on sem, TV adásokat nem nézek, erről ne is kérdezzetek. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Vhiktor #36963 üzenetére
Ezt csináltam, hogy a filmmaker képmódot állítottam be ugyanazokkal az értékekkel, de nem az igazi, mozi mód meg még inkább kijön a különbség, olyan mintha tényleg a színek mennek a beállításokkal félre.
Ha lesz a C805-höz új beállítás azt nagyon megköszönném, annyit amennyi volt az előző szoftverhez a beállítások annyit megér most is az új szoftverhez, szóval én örülnék nagyon az új beállításokhoz, mert a régiek nem igazán kompatibilisek az új szoftverrel. -
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #36956 üzenetére
Ez lenne a célja igen, hogy az osszws kepmod kozul gyarilag a fmm a legjobb, de mint lathato hdr esetében a Mozi mod sokkal jobb mint a fmm.
-
zsolt501
nagyúr
És Vhiktor C805 estén én azt vettem észre, hogy a megvett kalibráció a v486 szoftverrel nem az igazi, a színek el vannak mászva zöldes irányba, legalábbis a bőr színnél ezt vettem észre és a kép is mintha zöldesebb árnyalatot kap, szóval ehhez a szoftverhez nem lenne rossz egy új beállítási leírás, mert ez nem az igazi így.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #36954 üzenetére
A C805 (és a többire, amire elérhető) letölthető, kalibrált értékei javítanak ezen, vagy totálisan rossz lesz az is új FW -nél? Mondjuk ha a Mozi mód butítva lett, akkor valószínű nem sokat segít.
Lesznek új, módosított, letölthető beállítások? Kiegészítve a Filmmaker -rel, vagy azt már csak egyénileg vállalod?
Szerk.:
Csak azért kérdezem, mert akkor valószínű minden érintett készüléken, ami megkapta az új FW -t, rosszak lesznek az értékek.De ugye kérdés, hogy a többi típusra mennyire lesz használható a C855 setting...
-
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #36956 üzenetére
* nem színmélység, hanem színtelítettség (még korán van)
-
freeland0806
tag
válasz
Vhiktor #36954 üzenetére
Tehát akkor végülis ez a képmód a legszínhelyesebb az összes többi képmód közül, még ha nagyon távol is áll a valós színhelyességtől?
Egyébként annyi észrevétel vagy inkább jelezni valóm lenne, hogy én a frissítés után kb 3 nappal nyomtam egy FR-t itt többek javaslatára és volt pár diffi ezzel a képmóddal (is). Nem tudom te alapból így csináltad e. FR előtt, tehát simán csak a frissítés után felvoltak húzva a mozgás beállítások, az élesség és egyéb képjavító funkciók, a színmélység is magasabb volt stb. FR után ugyanezek ki voltak kapcsolva gyárilag, és a csúszkák is más értékeket mutattak utána a szín beállításokat tekintve. Nyilván az én szemem nem igazán veszi észre a különbséget, nem hozzáértő szemmel nézem mint pl te, de lehet, hogy a színek is megváltozhattak pluszban a FR után. Persze ha csináltál frissítés után FR-t akkor nem szóltam.
Ja és köszönjük a tesztet! -
Rolika109
csendes tag
válasz
Szpilu__25 #36950 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
illetve még annyi hogy ha a V143 frissítés volt nekem eddig akkor egyesével tegyem fel az összes utana levő frissítést vagy elég a legújabbat? -
Vhiktor
nagyúr
Íme itt a bizonyíték arra, amit mondtam, hogy a Filmmaker képmód önmagában nem garancia a színhelyes képre, lényegében csak fizetett marketing duma.
A mérések egy 65C855 tv-n történtek.
Elöször lássuk a dobozból kivett gyári fw-el a Mozi képmódot:
SDR
HDR
Most pedig fw frissítés után a Filmmakerképmód:
SDR
HDR
FW frissétés után a Mozi képmódSDR
HDR
Aki nem jártas a dologban, a lényeg, hogy minél kisebb legyen a deltaE érték.Színhelyestől mindkettő mód elég messze van. Sőt, hogy bekerült a Filmmaker képmód, SDR esetében a Mozi képmód direkt le lett butítva.
-
lorinser
senior tag
válasz
faölelgető #36943 üzenetére
Ha kábelre van szükség, akkor itt nézzetek körbe: KáCsa Audió kábel bolt, hifi és házimozi kiegészítők (kacsa-audio.hu)
Ha itt nincs megfelelő kábel, akkor sehol. -
Vhiktor
nagyúr
Nemoskára kiderült, hogy a korábban nagy vitát kiváltott filmmaker képmód mit ér.
C855-n gyári fw-el megmértem a mozi módot, most update után pedig memgérem a filmmaker képmódot, nem lesz több kérdés -
Rolika109
csendes tag
Sziasztok. Remélem tudtok segíteni. Van egy c805 ös TV-m és jelenleg a V143 as frissítés van rajta. Láttam azóta kijött már 5 frissítés a TV hez. Tudnátok segíteni benne hogy hogy tudom lefrissíteni a legújabbra? V486 le is töltöttem a telegram csoportból de nem tudom hogy kell legfissíteni. Leformáztam a pendrive ot. Ráraktam a V486 filet(nem kicsomagola). Beraktam a TV be a pendrive ot. Kikapcsoltam, és utána hosszan tartom a TV alján a bekapcsoló gombot de egy kis idő utan a boot menüt adja be és nem a frissítést. Valakinek valami tipp hogy mit csinálol rosszúl?
-
Steve2006
tag
válasz
Köszi! Én ezt néztem ki:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Eddig is ezt kellett keresni
-
faölelgető
csendes újonc
-
válasz
freeland0806 #36922 üzenetére
Igazából engem most az eddig érkezett visszajelzések alapján meggyőzött az, hogy kevésbé kell fosnom a szállításos küldéssel, legalábbis senki sem írt ezidáig olyan választ, hogy hátránya származott volna, hogy lépett a futár és csak később derült ki, hogy sérült volt alapból a TV.
Aztán ez most olyan lesz lehet, hogy mondjuk durván minden 100. TV érintett és pont én fogom megkapni a 100. TV-t, főleg ezekután. -
Steve2006
tag
A napokban vettem észre, hogy PC-hez kötve (55C765 - Nvidia RTX 3070) eltűnt 4K-ban a 144 Hz-es frissítési lehetőség, FHD-ban sem ajánlja fel a 240 Hz-et, pedig korábban ezek elérhetőek voltak. 8K 60 Hz-et tudó HDMI 2.1 kábellel van összekötve. Valakinek valamilyen ötlete? Elképzelhető, hogy a HDMI kábellel lenne gond? Érdemes cserélni márkásabb-drágább kábelre, amely leírásában 3840 x 2160 @ 240 Hz szerepel?
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #36925 üzenetére
Amit elfelejtettem írni: az MPL futár mondta, hogy a megrendelő (azaz az eMag) kérte így tőlük. Sőt, a szállítás előtt az eMag-tól is kaptam levelet, hogy csak úgy vegyem át a terméket, ha kibontottam a szállító jelenlétében és ő köteles azt megvárni. Persze azóta már lehet, hogy nem így kérik.
-
ρσгτσ
addikt
Igen, olvastam. Ezért írtam, hogy inkább engedd el a frissítést, ha rizikót érzel benne. A legtöbben általában okkal frissítenek. Mármint azokra gondolok, akik Telegram -ról szedik le és próbálkoznak.
Az egyik ok az, hogy nem működik teljesen jól a TV és bíznak benne, hogy valamelyik frissítés megoldja. Erre van talán a legtöbb példa, és a v486 e tekintetben elég jól szerepel.
Másik ok pedig az, hogy valamilyen szimpatikus, előnyös újdonságot hoz a frissítés. Ez esetben szintén a v486 -ot lehet említeni, mert az hozta el a Filmmaker módot.
Egyébként ez például telefonoknál sem működik másképp. Lehet nagyjából mindenkinek tök jól működik, neked meg frissítés során beüt egy olyan hiba, ami normális használatot befolyásolja. Az nem mindegy, hogy a felhasználók között milyen arányban jönnek elő a hibák.
Innen már te döntöd el, hogy akarsz -e vele foglalkozni. Ha viszont mégis felteszed, legyen nálad a régebbi FW is, hogy vissza tudd tenni, ha valami nem oké.
-
freeland0806
tag
Ezt senki sem érti. 412vel sem szívott mindenki, de többen meg igen. Ez a 486 ha innen a fórumból indulok ki akkor nagy százalékban bevált, de látod még itt is vannak kivételek. Pedig ez nálam olyan problémákat oldott meg, amiről nem hittem, hogy valaha megoldódik. Ezért csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nem egyszerű ez. Épp ezért ha minden jó, jók a színek, nem akadozik a mozgás, nem csinál random hülyeségeket akkor inkább hagyd úgy. Jóvanaz
-
ρσгτσ
addikt
Többen is vagyunk, akik nem sorban rakták fel. Egyszerűen azért, mert nem jött minden FW. Plusz a 486 volt az, ami végre valós javulást hozott a szoftverben.
Ha szeretnél frissíteni, akkor először megnézheted, hogy más régiókon talál -e frissítést. De még úgy sem biztos, hogy mindegyik, vagy éppen a legújabb FW elérhető lesz.
Egyébként ha nincs semmi probléma a TV -vel, minden jól működik, és tartasz attól, hogy utána esetleg a színek nem lesznek jók, akkor nem érdemes a frissítéssel foglalkozni.
-
freeland0806
tag
Nekem 412 volt gyárilag. De nagyon sokat szívtam vele.
Viszont ha a 135-el elégedettek vagytok lehet jobb inkább nem piszkálni. Én is tapasztaltam, hogy egy rossz fw mennyi mindent el tud rontani. Konkrétan nem tudtam használni normálisan a tévét 412 alatt csak játék képmódban. -
11hh
tag
válasz
freeland0806 #36926 üzenetére
135-ről mennyire érdemes egyből 486-ra váltani?
Lehet neked azért jó, mert sorban felraktad ami volt. -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36923 üzenetére
Budapesten is elég változó. Nekem több ismerősöm is panaszkodott az MPL -re. Sokszor a lakásig sem akarják felvinni a TV -t.
Nálunk mindegyik jó arc volt. Mondta párom, hogy egyedül van két kisgyerekkel, és simán felhozta mindegyik. Azt is megkérdezték bevigyék -e a szobába, amit persze nem kértünk.
Valószínű komolyabb kikötésnél van egyéb szállítói megállapodás. De ez sem annyira jellemző.
-
freeland0806
tag
Valakinél az Egyesült Királyság volt, valakinél Olaszország, valakinél egyiken se frissült.
Nálam tökéletesek a színek 55C805nél 486os fw alatt, sőt minden a legnagyobb rendben van vele, nálam ez lett a "csoda firmware". De ha félsz tőle kereshetsz régebbi fw-t is pl a 412-t, de nálam azalatt borzasztó mikro akadások voltak és csapnivaló mozgás feldolgozás. 486 alatt minden ilyen jellegű problémám megszűnt -
freeland0806
tag
válasz
vargalex #36923 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen akitől hasonlót olvasok, de én ezeken mindig meglepődök. Soha egyik futár sem várta meg, én nem tudom, hogy ez régió függő e és errefelé mindenki siet, de Miskolc környékén lakom és én ilyennel még nem találkoztam. Külön meglepődtem azon, hogy az MPL-t említetted. Volt velük pár rossz tapasztalatom.
Azt tudom egyébként, hogy a Vodafone-nál (One) is ők viszik a tévét. Telekomnál nekem az 55" TCL-t a HDT hozta, előtte a 43"ost meg a GLS. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #36918 üzenetére
Budapesten nekem eddig mindnt az MPL hozott, a Telekomtól (mondjuk TV-t még nem rendeltem tőlük, így lehet, hogy azt nem, de nekem eddig minden mást igen).
Egyébként anno 2021-ben az eMag-tól rendeltem egy LG TV-t. Érdekes módon, azt MPL hozta (nem Sameday). A futár maga mondta, hogy behozza és meg kell várnia, míg kibontom és meggyőződök róla, hogy nincs a terméken külsérelmi nyom (nyilván a beüzemelést nem várta meg, azt intézhettem volna már az elállással). Aztán íratta alá az átvételi elismervényt. -
freeland0806
tag
válasz
fery02 #36921 üzenetére
Elvileg maga a tévé nem igazán tud mozogni a dobozban és az ilyen feszültségeket is elnyelik azok a habszivacsok, amik benne vannak. Persze kivételek mindig vannak és ha dobálják leejtik az tényleg okozhat gondot. Viszont ha biztosra akarsz menni, akkor a videózás nem rossz ötlet szerintem. Én is csináltam, bár én csak visszaküldéskor, hogy lássák, hogy én sértetlenül csomagoltam be a készüléket és ha esetleg megsérült az nem az én saram.
-
Köszi mindenkinek a reakciókat!
Akkor még mindig ott tartunk egyelőre, hogy van-e értelme videóznom a kibontást és hogy azt aztán elfogadnák-e, ha szükséges lenne.
Sajnos akkor úgy tűnik lutri, hogy mely futárok győződnének meg a sérülésmentes állapotról és melyek haladnak tovább gyorsan a dolgukra (illetve olvasom, hogy a “fizz futárosok” meggyőződnek, de nem biztos, hogy onnan lenne érdemes rendelni majd akkor éppen).Az sajnos nem sokat jelent, ha kívül sértetlen a doboz, mert ha olyan feszülés van gyárilag az adott TV kijelzőjében, hogy extra érzékeny, akkor elég, ha 10 centiről “ledobódik” a doboz és belül már is megtörténik a baj.
-
rainman72
nagyúr
válasz
freeland0806 #36918 üzenetére
Nekem több tv-t is behoztak már HDT,1000ft
-
freeland0806
tag
válasz
bnorci71 #36916 üzenetére
Na de Telekomról volt szó ha jól láttam. Náluk GLS van meg HDT. Utóbbi viszi a tévét ha legalább 55". Egyikük se fogja megvárni, pláne a HDT nem. Lehet, hogy papíron így van, de a gyakorlatban ez más. Papíron segíteni kellett volna behozniuk mégis én vittem be egyedül a készüléket. Kérdeztem mást is, ugyanez. Egyedül a dobozt mutatta a HDT-s srác, hogy nézzem át nyugodtan van e rajta sérülés
-
bnorci71
addikt
válasz
Geri89 #36911 üzenetére
azt az újkori értéket azért nézd meg a szerződésben is mert tv/telefon/Pc ilyesminél avulást számítanak.
Ők se hülyék hogy veszel egy tv-t aztán 3év múlva cseréled egy új modellre.
Ja egyébként csere esetén a biztosítás meg is szűnik#36915 boborján2
láttad volna az arcát az MM eladónak amikor mondtam, hogy a gyerek iPhonját agyon ütötte a MacBook
persze a biztosítónak valami hangfalas stori lett mondva nem nagyon lehetett mást mondani mert látszott a kijelzőt átütötte valami -
bnorci71
addikt
-
boborján2
senior tag
válasz
vargalex #36912 üzenetére
Mediamarkt tablet biztosításnál nekem csak annyit mondott az eladó , az a lényeg és jól véseem az eszembe ,ha eltörik,akkor nem a kutya volt, nem a szomszéd , nem a gyerek, hanem én magam és nem volt harmadik fél, csak én és a tablet.Minden más történet csak extra kavarás a biztosítás érvényesítésénél.
Persze el még nem tört úgyhogy nincs konkrét tapasztalatom. -
freeland0806
tag
Na meg a futárnak vannak más címei is. Elég vicces lenne ha ott állna, mint egy darab f... ameddig én kiszedem a dobozból, felrakom a talpát (vagy fali konzolra), bénázok egy sort, bekapcsolom, beállítom, de előtte általában a tv lefrissíti magát (addig nem is tudom használni) aztán úgy sacc 40-45 perc múlva mehet dolgára a futár. De azért elképzeltem
A csomagot viszont érdemes megnézni, hogy nincs e rajta sérülés, ütődés. -
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02 #36908 üzenetére
A vállalkozás addig felel a termék sérülésmentességért, amíg a vevő birtokba nem veszi. Ez pedig magában foglalja azt is, hogy kibontja és beüzemeli, amit nyilván nem fog minden futár megvárni. Főleg, ha például télen érkezik egy műszaki cucc és várni kell a beüzemeléssel.
Ha kívülről jól láthatóan sérült a termék doboza, akkor azt fel kell vezetni átvételkor. Vagy jegyzőkönyvet kell írni róla. Vagy visszautasítod az átvételt.
Ha átvétel során nem győződhetsz meg arról, hogy a termék sértetlen, mindegy mit írattak veled alá.
-
vargalex
félisten
-
Geri89
aktív tag
válasz
vargalex #36909 üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, de Euronics-ban nekem azt mondták, hogy érdemes megkötni a biztosítást, mert ha x év múlva valami történik a tv-vel (biztosítási időn belül persze), pl. betörik a képernyő, akkor a biztosító nem javítgat, hanem ad csereutalványt a tv újkori értékében.. többit mindenkinek a fantáziájára bízom..
-
válasz
vargalex #36909 üzenetére
Nagyon szépen köszi, ez esetben a jelenlegi árakat nézve is mindenképp a Telekom jön ki előnyösebbnek!
Itt akkor mindenképp videózni is kell majd a felbontási folyamatot.Kicsit aggódtam, hogy előfizetéshez kötött a vásárlás (még sosem vásároltam szolgáltatóknál semmiféle készüléket), de úgy látom nincs köze hozzá és úgyis ugyanúgy meg lehet venni, hogy közben feltöltőkártyás a családban mindenki.
-
vargalex
félisten
válasz
fery02 #36908 üzenetére
Ha kiterjesztett garanciában gondolkodsz, akkor inkább érdemes a Telekomnál venni, mert arra ingyen aktiválhatsz +3 év garanciát és "csak" 15000 Ft-al drágább, mint az Euronics-nál. Igaz, ebben nincs biztosítás.
Illetve most nézem, hogy az Euronicsnál nem is lehet jelenleg házhozszállítással kérni...
-
Sziasztok!
1. Egyre jobban nézegetem mostanában a C805-öt, elsősorban az ár/érték arány miatt és a “hagyományosabb” gombozatú távirányító miatt, szóval szülőknek lenne szánva.
Mindig is ódzkodtam attól, hogy szállítással rendeljek TV-t, mert tudtommal a futár nem kötelezhető arra, hogy megvárja, hogy kibontsam a TV-t és meggyőződjek a sérülésmentes állapotáról, pedig olvasom, hogy a kinézett modellt mindenképp szállítással érdemes a 14 nap miatt.
Ami biztos, hogy érintetlenül körbevideózom a dobozt, majd a felbontás folyamatát is, fókuszálva olyan szempontból is, hogy egyértelmű legyen, hogy az érintetlen csomagolást bontom meg és nem pedig visszacsomagolás után bontom meg újra.
Addig videózva természetesen, míg áram alá nem helyezem és villantódik rajta egy teljes képernyő kép.Valakinek volt már olyan ügye, hogy nagyon jól jött egy ilyen felvétel, mert tényleg sérült volt a TV?
Vagy esetleg olyan előfordulnak, hogy valami hülye, kitalált okból nem fogadnák el a videófelvételt és maradna nekem +200ezerért egy sérült TV?2. Ha már a +200ezer, Euronics-nál most a legolcsóbban elérhető (219ezer), gondolom mostanra már nem nagyon szokott előfordulni ennél nagyobb mértékű akció bárhol ugye?
Egy kerek 200ezer nem lenne rossz.
3. Ugyanitt Euronics-nál lehet venni +3 év kiterjesztett garit.
Gondolom ezt mindenképp érdemes rákölteni még.Plusz ~10ezerért a kiterjesztett gari balesetbiztosításos is lesz, ez gondolom eleve feloldja az 1-es pontban részletezett parámat és videóznom se kell a felbontás folyamatát.
De egyébként meg ha elfogadják gond esetén a videót, akkor meg annyira nem lenne lényeg nekünk szerintem a balesetbiztosítás, mert biztonságos helyen lenne tárolva a TV. -
Steve2006
tag
válasz
zsolt501 #36344 üzenetére
"mikor a mikrofon ki van kapcsolva akkor 4db LED is világít a TV elején egyszerre. mikor a TV be van kapcsolva (eléggé zavaró ez a LED visszajelzés)"
Kipróbáltam, hogy bekapcsolva hagytam, de a beállításoknál (Adatvédelem-Mikrofon) a Mikrofon-hozzáférést kikapcsoltam, így nem világít elöl a 4 LED, de mégsem fér hozzá a mikrofonhoz. A hangbeállításnál az Akusztikai Laboratóriumban nem engedi bekapcsolni az AI Sonic-Adaptációt. Azt írja, hogy nem állítható be, ha a mikrofon nincs bekapcsolva.
-
Vhiktor
nagyúr
Ilyen az amikor az üzletben az eladó azt mondja a kiállított tvre, hogy allig ment, valaki megvette elállt a vásárlástól és utána tették csak ki a boltban, de nem ment sokat. Kb 2300 óra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- Elektromos cigaretta 🔞
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest