- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van XDA regje, ha még jó a link, lehúzná a V135 img-t: [link] nekem.
Előre is köszi.K dm
-
dm1970
aktív tag
válasz
vargalex #38214 üzenetére
Szia(sztok)!
Én is egyre jobban hajlok a downgrade-re. Kérdésként merült még fel bennem, hogy előtte egy kép, hang, rendszer visszaállítást érdemes-e, kell-e végrehajtani, mi ezek ajánlott sorrendje? Rendszernél simán menüből, vagy a pár napja leírt 6425-ös szervíz kódos ajánlott inkább?
K dm
-
dm1970
aktív tag
Szia!
C805 tapasztalatok: [link]
A CAMon keresztűl azért vannak anomáliák, de lehet ez szolgáltató hiba is. Nálunk PR van, bár mit cseréltek nem nagyon javult a helyzet, fw frissítés óta. Annyival javítanám, hogy a hangcsúszást a csatornaváltás csak megoldja. A guide, az elég érdekes. Az OK gombos lista az nem a valóságot mutatja, csak ha odakapcsolok a csatornára frissül. Majd ez bennragad amíg ismét nem szt a csatornát nézem. Csak a TV jelölésű és az infó gomb mutatja a tényleges műsort. -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Ígértem, kicsit késve a 486-ról.
Lehet kicsit maradi vagyok, de semmi streaming szolgáltatásom nincs, így az ezeket érintő problémák engem nem zavartak. Ami kábeltv-nél jelentkezett, azt pedig sajnos nem oldotta meg, sőt sok minden rosszabb lett. Random árnyalat, szín változás, igaz csak a birodalmi csatornáknál, még drasztikusabb.
Hang csúszás,néhány csatornánál minimális volt, amit általában megoldott egy csatorna váltás vagy kikapcsolás, most a csatornák többségénél előjön, csak a késleltetéssel korrigálható, de van ahol olyan nagy az eltérés, hogy belőhetetlen.
Ahogy Vhiktor is írta az sd, hd tartalmak rosszabbak lettek, sokkal zajosabbak. Lehet itt valamit rosszul csinálok, de a kalibrálást sem tudom úgy beállítani, hogy az a jel alapján váltson, mint eddig. Mindegy, hogy aktuális vagy minden jelforrást állítok, s az aut tartalom felismerés be vagy ku van kapcsolva. Tapasztalatom szerint HDR esetében fmakere vált, DV esetében meg valami IQra.
Lehet nincs összefüggés, de a nemrég leírt szolgáltató hiba is ezután jött elő. CAM modult és kártyát is cseréltek, de azóta is előjön a pixelesedés, sűrűbben és látványosabban, mint eddig, s egyszer már a kódolási hiba is előjött, amit csak a modul ki-be oldott meg. Ezt - amíg fixen be nem ált ez a fajta hiba - a 135 alatt egy ki-be kapcsolás megoldotta.
Nagyjából ennyi, s most lenne néhány kérdésem.
1. Előfordulhat, hogy az új fw belepiszkál a CAM modulos részbe is?
2. Mekkora az esély, hogyha visszarakom a 135-t, minden visszaáll az akkori állapotra?
3. Mit ajánlotok, hogyan csináljam? Fr majd vissza a 135 vagy fordítva?
4. Megköszönnék egy pontos leírást a 135 visszarakásával kapcsolatban.Köszönöm előre is az infókat!
S ha van valami tanácsotok, ötletetek, szívesen veszem.Üdv dm
-
dm1970
aktív tag
Ha már kaptam ezt a videó feltöltő segítséget, csak felteszem az árnyalat változásos felvételt, mert bíztam benne, hogy a 486 megoldja, de sajna nem.
Az előzmények:
A lényeg, hogy a nemzeti csatornáknál látható árnyalat változás. A pályán a sötétebb zöld sáv átvált világosabbra, a világosabb teljesen fakó lesz, néha olyan, mintha ki lenne taposva foltokba a fű. De beszélgetős műsorokban is sokszor látni, hogy a bőrszíne, a környezet, a bútorok színe változik. Ez megvolt a SAT Tés boxon keresztül is, de nem volt olyan sűrűn, mint a koax+CAM esetében.
Telóval rögzítettem, a TV-n nem ennyire durva, de látványos.
[link] -
dm1970
aktív tag
válasz
zsolt501 #36863 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Elvileg modul csere volt, a másik TV-ből mindent átraktam. Ha nem tudnak vele mit kezdeni, a TV javíttatása helyett azon gondolkodom, hogy a kártya helyett kérek egy beltérit, így az kezeli a rendszert. Igaz + távirányító (míg T SAT volt eddig is így volt), de nem kell izgulni a Videoton szerviz + az "új" alaplap milyensége + szállítás miatt.
Hátha kapok még innen valami jó ötletet.
A jel csökkentést mivel oldották meg? -
dm1970
aktív tag
válasz
zsolt501 #36860 üzenetére
Szia!
Nem írtam, de a jelerősséget néztem 100/100 volt minden csatornán. Azóta teszteltem, történt egy s más. Antenna, mindig TV, jel 90/90 körül. Adás hasonló hibák, de nem ennyire drasztikus. Kivettem a modult hiba megszűnt. Vissza a PR kábel+modul, cslista törlés újrahangolás hiba ugyanaz. Modul ki, rendszer újra telepítés, hiba megszűnt, de visszajött a kód hiba, 117 csatornából 52 elérhető. Le van adva hibára, valamikor jönnek javítani, de nem látom a végét tartok tőle, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, s azt mondják, hogy TV hiba. Sajnos erre utalhat az is amit leírtam már, hogy a hiba nem szűnik meg, nem vándorol, ha a másik TVből cserélgetem a cuccokat. Így, hogy visszaállt az alap hiba, a jelerősséget szerintem kizárhatjuk. Kérdés, lehet-e TV hiba, ez a kódolási mizéria? -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne a véleményetekre. C805, PR telecom, CAM kártya KOAX-on, antenna bemenetre kötve. Már régebben is előfordult, de egy kikapcs vagy teljes újraindítás megoldotta. A jelenség, néhány csatornánál, amire van előfizetésem kiírja, hogy kódolt. Mivel a leírt megoldás nem működött, leadtam hibára. Csináltak egy kártya frissítést, de nem javult meg. Kérték, hangoljam újra a csatornákat. Ez megoldotta a gondom, de azóta minden csatornán ilyen az adás.
[kép]
Szerintetek TV hiba lehet vagy a szolgáltatással van valami? Még annyi, hogy 2 előfizum van, a másik TV egy LG LA620, azon minden tökéletes. Átcseréltem csak a kártyát, s a modult is, de ugyan azt produkálja, s a másik hibátlan. Ma már nem, de lehet felcipelem az emeletre a TCL-t, s akkor a kábelt is kizárhatom, ráadásul, ahol ketté osztja a két TV felé az adást, ott is volt csere.
Még annyi, hogy pár napja álltam át 486-ra, de a hiba később jött.Köszi a segítséget.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Még egy gyors kérdésem lenne.
Mennyi idő, míg lefut a frissítés?
A beállítások, csatorna kiosztás meg marad vagy utána jell egy-két dolgot újra állitgatni?
Ja ez kettő lett, maradhat?Köszi!
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
A C805-ön nekem még a 135 fw van, a birodalmi csatornákon látható árnyalat változásokon kívűl gondom nincs vele. Valaki váltott erről az fw-ről? Nem tudom eldönteni, hogy felrakjam-e. A plexes visszajelzéseket még megvárom. Jól emlékszem, hogy a 135 fw letölthető és visszarakható
Köszi dm
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Volt egy kis időm, felvettem egy rövid videót az árnyalat változásról. A TVn ennyire nem durva, valszeg a teló próbál korrigálni. Ha van ötlet, hogy hogyan rögzítsem, jöhet. [link] -
dm1970
aktív tag
válasz
boborján2 #35916 üzenetére
Üdv!
A fű az enyém.😃
Ha lesz egy kis időm, teszek fel videót. A lényeg, hogy a nemzeti csatornáknál látható árnyalat változás. A pályán a sötétebb zöld sáv átvált világosabbra, a világosabb teljesen fakó lesz, néha olyan, mintha ki lenne taposva foltokba a fű. De beszélgetős műsorokban is sokszor látni, hogy a bőrszíne, a környezet, a bútorok színe változik. Ez megvolt a SAT Tés boxon keresztül is, de nem volt olyan sűrűn, mint a koax+CAM esetében. Ezért gondolom, hogy nem szolgáltató. Első esetben a box "konvertálja" a bejövő műholdról érkező jelet, a másodiknál a TV, teljesen más a forrás.bnorci71
Nem írtam olyat, hogy a DVB-T jó, mert koax esetében nem az a bemenet van használva, a sima antenna bemenetre van dugva a kábel, ott produkálja amit írtam. -
dm1970
aktív tag
válasz
Roland1 #35900 üzenetére
Szia!
Nekem is volt már 1x earc-on, csak az segített, hogy másik HDMI-t kezdtem használni. Aztán egyszer próbaképpen visszadugtam, azóta jó.bnorci71
Nem rég én is kérdeztem, keress rá.
CAM kártyánál is előjön, s rosszabb, mint boxon keresztül.
Azt nem értem, hogy miért csak a nemzeti csatornáknál jön előAz m4-en kívül egyik sportcsatornán sem tapasztaltam, hogy változgat a fű színe.
Sajnos nem jött ajánlás, hogy mi lehet a gond, s esetleg mit próbáljak állítani. Az biztos, hogy a szolgáltató kizárható, mert a box telekomos volt, most pr telekom van koax+CAM. -
dm1970
aktív tag
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
C805, fw v135, ez kérés nélkül ment fel, azóta nem ajánl fel újat.
Szolgáltató váltás történt, Telekom box helyett PR telekom CAM kártya.
Az első kérdésem azokhoz szólna akik CAM kártyás PR előfizetők. Csatorna váltáskor pár másodpercig nincs normális kép, bekockásodik. Annyira nem zavaró, de kíváncsi vagyok mindenhol ilyen-e?
Emlékeim szerint többen jeleztétek, hogy adásközben változnak a színárnyalatok a TV-n. Az előző szolgáltatónál én is tapasztaltam, de nagyon ritkán, s inkább csak gyengébb minőségű adásoknál, néha focinál is kiszúrtam, a fű színének változását, de pl. az említett "aura"-val nem találkoztam. Most viszont azt tapasztalom, hogy HD adás esetében is, mondjuk egy beszélgetős műsornál is látni a változást. Eddig ez sem volt annyira zavaró, úgy gondolom, mert nem sűrűn fordult elő. Visszaolvasgattam, de nem találtam, hogy erre a problémára van valami ajánlott megoldás? Esetleg rakjam fel a legújabb fw-t?K dm
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Telekom mizéria miatt lenne néhány kérdésem.
Beleestem a Telekom műholdas csomag megszüntetésébe.
Az ügyfélszolgálat szerint böngészőn keresztül tudom nézni a TVGO-t. Próbálkoztam a gyári böngészőn, be lehet jelentkezni, de lejátszáskor hibára fut. Valaki használja esetleg így a TVGO-t? Esetleg aki telekomos ránézne, hogy nála megy-e?
Másik, PR telecom felé kacsintgatok, ami felénk koax-on jön, akinek ilyen előfizetése van, meg van elégedve a minőséggel? Sima adások milyenek?
TCL C805Köszi dm
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes dologba futottam bele, meglehet hogy csak véletlen. Nézem a TVt, mellettem 3 telefon, feljelentkezve a wifire. Amint feljelentkezem a wifire a TVvel, onnantól kezdve a telefonok nem látják a wifit, a TV meg folyamatosan ugrál van és nincs kapcsolat között. Olyan mintha túlterhelné a wifit. Valaki találkozott már ilyennel?K dm
-
dm1970
aktív tag
válasz
Pendragon911 #28949 üzenetére
Szia!
Fel lehet rá telepíteni, csak nem működik.
A legjobb az, hogy ezek a sze...tek évek óta ígérgetik, hogy fejlesztés alatt van egy új rendszer, nem kell majd a box. M4-re tökéletes a többiek ajánlása. Nálunk műholdas TV előfizetés van, s viharos időben elég bizonytalan a működése. Egy ilyen alkalommal (sport1) nagy bölcsen rájöttem, hogy van ám tükrözés. A telón ott a TVGO, küldjük át. Természetesen ez se jó megoldás, mert csak a hang halható kép nincs. Nem valószínű, hogy user error, mert pl. a YT, videók mennek rendesen tükrözéssel. Mondjuk ha valaki letesztelné, hogy nála megy-e a TVGO tükrözés megköszönném. -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a segítséget. A biztonsági alkalmazás a megoldás. A telekom TVt próbáltam rávarázsolni, de ahogyan sejtettem sajnos nem megy.A TVn közvetlenül nem elérhető alkalmazásokat így feltelepítve lehet érdemes megpróbálni pl. fotó.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
C805-ön van lehetőség nem play áruházas apk feltelepítésére? Rá gugliztam, de a TVn nem találom a külső forrásból engedélyezést,
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
A https://www.tcl.com/hu/hu oldalon regisztráltam egy fiókot. Próbáltam a TV-t is regisztrálni, de arról, hogy ez sikeres volt-e nem kaptam még semmi visszajelzést.
Valahol meg lehet nézni a regisztrált készülékeidet?
Nem a +2 év promócióról beszélek, az ment simán.Köszi!
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Ebben esetleg egy kis segítség:
[link]
Köszi dm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Opel topik
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest