- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok.
Szeretném kérdezni hogy melyik a legkevésbé problémás fw 65C835 -re? Streamingre kellene. Most a 605 van rajta, de a kép DV-nel és hdr-nel is döccen egyet 5-10mp-kent. Minden kepjavito kikapcsolva.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
ad4m1337 #26094 üzenetére
Ha nem kell a kihúzható ,akkor azok simán jók szerintem abban az árban ---a tesómékhoz került a 75ös LG sima lapos tartón van , nekem akkor azért kellett kihúzható ,mert a LG nem közép talpas volt, és a TV alatt van egy hifi álvány, és ha nagyon hátul van a TV, szerintem bénán nézett volna ki
a c805 mér közép talpas,de maradt az alványon --bár lehet egyszer lerakom ,mert magasan van, a hátsó hangfalaim pont elférnének alatta
elsők meg hátra
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
ad4m1337 #26074 üzenetére
Sziasztok!
Ma lecheckoltam a BP. soroksari euronicsben a c645 -t, es meg is rendeltem belole a 75" verziot.
Eloben is sokkal jobb mint amit visszakuldtem Philips (igaz az ambilightos volt), azert sokat szamit hogy edge led vagy direct led.
Kerdesem, hogy ki melyik fali konzolra eskuszik, ikea besta lebego szekrenyt nem terhelnem szivesen a majdnem 30kg -val
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26090 üzenetére
Szívesen várom a teszted róla mert érdekel minden ilyesmi dolog. A c745-ön a kodi szerintem nem kadenciahelyes de lehet tévedek. Ha tévedek akkor viszont biztosan nem tökéletes mert vannak akadások néha néha. Nem sűrűn az biztos. V028 -on jobb volt az is biztos viszont a képminőség és kontraszt jobban tetszik v098 -on.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981 #26087 üzenetére
Az hogy a tv infó gombja mit ír ki, semmit nem jelent a kadenciaheleyesseg szempontjából.
Igen apple tvn be kell kapcsolni az egyeztetést, azzal elvileg kadenciahelyes lesz, de láttam már olyan lejatszokat ahol ennek ellenére sem lett az, hiába váltotta át a tv-t. Attól függetlenül belenyulhat a képbe maga a lejátszó. Ezt csak megfelelő teszteléssel lehet eldönteni és a teszteles alatt nem a szemmel történő tesztelest értem.Apple tvt ilyen szempontból nem teszteltem, de kb biztos vagyok benne, hogy jó, de már semmire nem merem kijelenteni 100%ra amit nem néztem meg magam.
Példának okáért régen kodi sem tudta, hiába állították. Egy jó ideje viszont már tudja.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26086 üzenetére
Az tud 1000% és meg is néztem tv infó gombjával ( ott mutatta). Apple tv-nél én a készülékre gondoltam nem az alkalmazásra! Apple tv 4k 2021 amiben beállítás is van erre képkocka sebesség egyeztetés bekapcsolása ha jól emlékszem. Most nem tudom megnézni mert feladtam hirdetésbe eladni így már a dobozában pihen.
-
-
válasz
Cartmenn #26080 üzenetére
Pont hogy nem kell. Tegnap tűnt fel, mikor foci volt, hogy mindenki zombi. Nem értettem mi van, mert kb. 30 fokról néztem /olyan a nappalink, hogy a PC-től kb. 30 fokban látok rá a TV-re/, azt hittem rosszul lett valami beállítva. Aztán odaálltam elé, és minden OK lett. Nyilván kanapéról szemben semmi gond, de a lényeg, hogy egyáltalán nem kell extrém szögben nézni, hogy feltűnő legyen.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26077 üzenetére
Kíváncsi vagyok. Ha az is nem tökéletes mert vannak időközönként akadások. Nem sűrűn ahogy a nem kadenciahelyes lejátszás esetén kéne legyen de van. Ezt nem egy film alapján mondom. Ha Apple-TV 4k 2021 -el játszottam le filmet semmi akadás nem volt soha! Annál érzékelni is lehet mikor vált frekit film indításkor mert pillanatnyi fekete kép van. Amúgy V028 -on volt a legjobb a lejátszás a tv belül ott csak nagyon ritkán láttam akadást.
-
mihaly13
tag
A csatornák részlegén ott lehet megnézni a paramétereket jel erőség stb. Képzeld nekem van egy LG 48C2 oledem és amikor megjött az 55C805 lecseréltem mert nagyobb , előről nézve elég jó képe van a TLC-k de amikor megláttam az oldalról hogy milyen pocsék képe van azonnal vissza tettem az LG a helyére !
-
Cartmenn
aktív tag
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Itt is felteszem a kerdest, hat ha elorebb visz a dontesben: inkabb kisebb de jobb, vagy nagyobb de rosszabb kepminosegu tv -t vennetek?
TCL 75C645 vs. TCL 65C745 ?
Alzanal vennem (ide van sok kuponom), mindketto 300k korul van, relative nagy nappaliba, 5.5m faltol falig tavolsag.
-
Hol lehet megnézni a digitális adás paramétereit? Jelerősség, felbontás, ilyenek.
-
Válaszolok magamnak:
- mennyire felhős a képe? Egyáltalán nem észrevehető.
- oldalról mennyire gáz a betekintési szög? Már minimálisan oldalról is fakul a kép.
- google TV-re Kodit fel lehet rakni? app sideloading itt létezik? Igen és igen.
- úgy általánosságban mennyire gyors a TV? Meh, néha akadozik, kevés a 2 GB RAM.
- hangja vállalható? Átlagos TV nézésre tökéletes. Nem rosszabb, mint amihez szokva vagyok. -
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26068 üzenetére
Hát most nem tudom mi van mert itt meg 23.976-ot mutat
Több filmel is próbáltam ami 23.976 és azt mutatja. Akkor ez lehet csak film infó nem a tényleges hz-et mutatja? Most kicsit összezavarodtam. De szerintem akkor se kadenciahelyes mert látom hogy nem az. Mozgáson látszik. Holnap kipróbálom fire stick 4k maxal mert már kíváncsi vagyok. -
-
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett hozzém az 55c805.
Nem tudok applikációkat letölteni, vagy azt írja hogy függőben, vagy hogy hiba történt. (Aida64, Kodi). Először wifin csinálta, reseteltem rádugtam ethernetre és ugyan ez. Ami érdekes hogy már a tv beállításánál is jöttek időközben a "hiba történt" üzenetek, sokat pörgött és gondolkodott mindenen de felált a rendszer. LF1V028 a rendszerfissítés vége...Azt írja ez a legújabb.
Előre is köszi a segítséget!
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26054 üzenetére
Belső lejátszóját még csak nem is próbáltam. Nekem kodi kell mert az tudja azt amire nekem szükségem van. Szóval belső lejátszó lehet hogy tudja de az meg nem kell 🙂.
Kodi nem tudja meg plex, emby sem. Ezek például egy shield tv -n vagy fire stick 4k maxon tudnak kadenciahelyes lejátszást.
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #26043 üzenetére
Alapból 60 hz-en megy annak nem kéne akadoznia ( nem próbáltam csak mivel egyezik a Hz nem szabadna akadozni). Nem 50 Hz-es videók azok?
Én amit észrevettem ( nem most már régebben is) hogy mikor gyorsabb mozgás kicsit hosszabb ideig akkor jobban szappanoperás a mozgás. Mintha akkor kicsit rátolna a mozgás simításra automatikusan. Mivel ez kezd zavarni szerintem rákötök egy amazon fire stick 4k maxot a kadenciahelyes lejátszás miatt.
-
pictigjis
őstag
nálad mi volt a hiba?
-
classic B
senior tag
Most, hogy újra V028-on vagyok, feltettem a Kodit, de a 60 fps-es videók akadoznak. Gyanítom, hogy a hangtovábbítás miatt, mert soundbart használok és muszáj bekapcsolnom ezt a funkciót, különben nem jó a hang. Mindeközben az a gagyi fapados gyári media player tökéletes képileg és hangilag egyaránt. Ennyit a Kodiról. A moviesharkhoz jó lesz, máshoz nemigen.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Az 50c805-nek mi a vesa mérete? Ahány oldalt néztem, mindenhol mást írnak.
-
kenicsab
tag
Sziasztok!
Tegnap.végre megkaptam a c805 ösöm a szervízből készen javítva.
A munkanapon alaplap csere olvasható és így igaz ahogy már írták előttem , Székesfehérváron a Videoton-ban volt.
Jelenleg a gyári 028-as fw van rajta, de szeretném az új 098 ast , viszont nekem is dilemma, hogy mi tévő legyek!? -
Rolika109
csendes tag
Én akkor szerencsésnek mondom magam mert Viktor hoz vittem személyesen kalibrálni a c805 ös tv-m és semmi probléma nincs azóta semmivel. 999v3 volt akkor rajta amikor megcsinálta és most frissítettem a v098 ra és ugyan úgy semmi probléma. A telekom tv adások is szépek. Nyílván ami rossz minőségbe van az nem lesz teljesen tiszta. Egyedül a Game módot nem teszteltem még, de azon kívül minden tökéletes!
-
igen, erre, de ennél általában látványosabb, valahogy nagyobb lépcsőkben szaggat, vagy hogy mondjam, mintha egy képkockát egy tizedmásodperce "odaragasztana" valaki a képernyőre
@Vhiktor, ezek be vannak kapcsolva a kezdetek óta, igyekeztem utánanézni mik az ideális beállítások, gyakorlatilag ez az egy gondom maradt.
-
Rolika109
csendes tag
Sziasztok. Ezt most tették ki a Telegram csoportba. Ez a v098 nak az újabb kiadása? Vagy ez egyáltalán c805 höz van? [kép]
-
sziasztok!
55C835 az alany, AppleTV 4K-val használom.
hosszú svenkeknék (tehát pl ha egy tájon mondjuk keresztbe pásztáz a kamera) hajlamos diavetítéssé válni a kép. amikor a képen mozog valami, akkor semmi baj a megjelenítéssel.más képhibát nem tapasztalok, de itt érdekelne, hogy ezt valamilyen beállítás okozza-e, akár appletv, akár tv oldalon.
(vikthor fizetős C835 beállításaival megy a tv, amúgy hibátlan a cucc)
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Már egy ideje szemezek a márkával. Melyik lenne jobb választás:C745 vagy c805? Javarészt xbox series x-hez lenne használva meg streaming(netflix, disney, hbo). Méretre elég az 50 max 55.
-
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
TCL 55c805-höz használ valaki esetleg Kingston XS1000 SSD 1TB külsőt?
Erre konkrét infót nem találtam, de a fórumokat olvasgatva úgy látom van amit simán olvas, de van amit nem ismer fel Egy PremiumCord USB-C to USB 3.0 A (USB 3.2 generation 1, 3A, 5Gbit/s) 1m kábellel cuppantanám össze.
Vagy tudnátok ajánlani esetleg másik külsőt amivel biztosan nem lesz gond?
Előre is nagyon köszönöm!
-
-
Celtis
veterán
Mondjuk amit a tv felajánl frissítést, az hivatalos. Másrészt ne adj a számba semmit, amit nem mondtam vagy gondoltam, mert a legkevésbé sincs úgy.
Mindössze kezeljük helyén ezeket a firmware-eket. Sajnos a 805 egyetlen hivatalos verziója sok hibával küzd, magam is többet jeleztem itt. Nagyon kéne egy jó FW. Én is szívesen tesztelnék amúgy, de a visszaállás lehetőségének hiánya miatt nem vágtam bele, és a jelek szerint ez eddig jó döntés volt.
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #26005 üzenetére
Hát akkor minek látogatod ezt a a topikot is? Vagy akár bármelyiket? Hiszen ha itt kérdezel és kapsz választ az pont ugyan ilyen.... Nem a gyártó kommunikációs csatornája...
Sajnálom aki nem tudja megkülönböztetni a hiteles és nem hiteles forrásokat és akinek egyenértékű a képeden látható szituációval. Így sok mindenről lemarad vagy gyakran jár pórul.
Akkor tényleg ne csinálj mást mint amit a gyártó ír/mond. De még a szerviznek se higyj, mert a szervizt is csak a profit szerzés hajtja....
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
vata666 #25961 üzenetére
Hát OLED-el nem kell hasonlítani LCD tv-t
Nagyobb az biztos
szerintem ha nem rakod mellé azért nagyot nem csalódnál--mindenütt nem kell várni olyan feketét--fényerő viszont jóval nagyobb---ha a samsung qn90-95 qled-el kellene hasonlítani azokat ha jól emlékszem hozza ,jobb is a háttérvilágítás szabályozása -------de nekem egyik sincs,így ez a látatlan véleményem----nekem a 75 c805 van bőven meg vagyok elégedve 420e ért ,ekkora alap oled 740e felé volna,annyit nekem nem ér
-
Swenk
aktív tag
-
Swenk
aktív tag
válasz
classic B #25999 üzenetére
Ez hamarosan kiderül. Fel fogom keresni a márka szervízt , a fehérvárit, az egyetlent, a tv-n a 062-vel és a képhibával, meg a 2x hang elnémulással, ami még a 028-nál jelentkezett. ezért lett a fw csere. Amúgy meg nem értem, hogy miért lenne főben járó bűn, ha valaki a menüben felkínált usb frissítést alkalmazva fw-t frissít.
Amúgy a szervíz honlapján van olyan tétel az árjegyzékükben, szoftver frissítés, 5000Ft. Ha van alap fw-jük, akkor 10 perc alatt alapra állíthatják a tv-t és mehet minden előről. Ha nem, akkor nem tudom mi van.....Annyi a tv-nek, nincs két hónapos. Amúgy az usb-s ota frissítésnél a tv ellenőrzi a fw-t, és csak ha ok, kezdi a flashelését.. Akkor, ha nem hivatalos, miért fogadja el? Én azt hittem, hogy hivatalos, miért fogadta el a rendszer, ha nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Vicces képek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xbox Series X|S
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged