- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
gabikiraly2 #34198 üzenetére
Igazából a gyári beállítások nem tűnnek rossznak nekem. Mozgás beállításokat érdemes kikapcsolni, meg én a helyi fényerő csökkentőn kívül, amit közepesen vagy magason használok, azon kívül minden képjavító funkciót kikapcsoltam. Gammát érdemes felvenni +2ig. Szín hőmérséklet -5, filmekhez mozi mód. Ezek jutnak így hirtelen eszembe. Ha komolyabban belemennél ahhoz kalibráltatni kell és erre Vhiktor van itt a fórumon, aki ilyet csinál és magas szinten.
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok,
A héten megérkezik a TCL 55C805 tv a telekomtól.
Mit és hogyan érdemes beállítani, hogy értékelhető képet kapjak?
Ez lesz az első TCL tv-m ezért full vakon vagyok a témában.
Előre is köszönöm. -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34194 üzenetére
Hát akkor is csinálta ha manuálisban volt a fényerő asszem de nem vagyok biztos.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34186 üzenetére
Nekem a netflixen volt egy ilyen sötét erdős részt mutat a kamera a Kóbor Árnyék film legeleje ahol villódzott kicsit. Lehet Starfield él is hasonlo neked. Ha gondolod csekkolj rá a filmre az egyik dolby módban nem csinálta úgy emlékszek talán a világosban.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34186 üzenetére
Ő is keveri a 24p stuttert (normális) az akadozással (hiba).
-
freeland0806
tag
válasz
kovadri15 #34170 üzenetére
Amit írsz a darabos mozgás ismerős probléma csak azzal a kivétellel másabb, hogy a mozgás beállításokat ha maxra húzom is akkor sem változik, sőt még mintha rontana is rajta. Sebaj...el leszek a játékmóddal ameddig nem lesz más megoldás. Most ez a led villogás jobban idegesít, tegnap a Starfieldben vettem észre (leszedtem kíváncsiságból hogy hogy néz ki) ha felnéztem az égre ami ilyen szürkés barnás fényes volt, mintha a háttérvilágítás küszködött volna vele és villogott azon a részen ahol az ég volt a képernyőn. Gondolom a VRR okozta vagy a fene tudja.
De mondjuk nekem a panel egyenletesség sem a legjobb. Halvány fényes tartalmaknál játékokban észrevehető néhány halvány vízszintes csík ami led TVknél előfordul, nehéz kikerülni. Nem hiba, minden tévém csinálta valamennyire, de lutri a mértéke, függ attól, hogy milyen panelt kap az ember. -
gabflag
csendes tag
Üdvözletem!
Egy TCL C645-ön hol tudom a hdmi-t pc-mode-ra állítani? Van ilyen lehetőség? Ha csatlakoztatom, felajánl konzolt vagy media lejátszót, de pc-t nem találtam... Ha valakinek van ilyen tv-je, pontosan le tudná írni nekem, hol keressem ezt a beállítást? -
Barell
senior tag
Köszönöm srácok a reakciókat a C805 kérdésre. Mivel közben ismét csak 40 ezer a különbség közte és a C765 között így végül hazajön ma este remélhetőleg velem egy C765. Reméljük a legjobbakat.
-
Stealth
senior tag
Én el nem tudom képzelni, hogy felvegyek valamit tv-ből, szarásig van reklámmal minden.
Hacsak nem valami sporteseményt, de elfogadom, hogy van erre igény, de az azért látszik, hogy nem sokan igénylik már ezt.
Azt nem tudom pl, hogy ez az akadozás lett-e nézve Kodi teszt fájlokkal... -
ρσгτσ
addikt
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
kovadri15 #34170 üzenetére
Az Avatart szerintem én (is?!) írtam, bár én offline néztem, tényleg eláll a lélegzet. És pont ez a problémám, hogy ilyeneket láttam, de mégsem érzem, hogy hibátlan lenne, és nagyon gyötör ez a kettősség.
Nekem is kezd nem kerek lenni az egész... Pár napos áramtalanítás utána újra kezd akadni a menü is, és vagy beképzelem, vagy egyre több helyen laggol az is, ami eddig nem... Pedig ugyanúgy hagytam a motion cuccokat, tehát elvileg nem a 24fps bántja a szemem, nem tudom.
Szerintem én ma benyújtom az emag-nál a visszaküldési űrlapot.
Nem tudom mikor lesz ilyen szép képű tv-m, mert ha hasonlót keresnék, akkor dupláját, vagy nem kevéssel többet kell kifizetnem más márkánál, viszont nagyon bántana szerintem hosszabb távon. Lehet, hogy van benne pszichológia bőven, hogy miközben olvasom, beképzelem. Főleg ha rosszabb lenne a helyzet. Inkább visszatérek az 5 éves LG-mre, hiába volt extra akciós...
Nagyon sajnálom, de ma megszületett részemről a döntés, 1 hét tesztelgetés után. -
ρσгτσ
addikt
Én azt javaslom mindenkinek, puszta jóindulatból, hogy az új TV -vel való ismerkedés kezdődjön a hibakereséssel.
Minden fóliát egyből szedjetek le. Ne csak a kijelzőről, ami azért fontos, mert nem biztos, hogy azzal minden képhibát látni fogtok. Hanem a keretről is. Lehet gyári hibás a festés, anyaghibás, de még az is lehet, hogy pont a ragasztó kapja le a festést vagy bármi mást. A burkolatot/hátlapot is érdemes átnézni, hogy helyén van -e. Nincs -e repedés...stb.
Hangszóró rendesen szóljon, ne recsegjen. Meg úgy minden egyéb dolgot érdemes megnézni, ami fontos tényező. Korábban sok hiba elhangzott, azt érdemes tesztelni.
Arról nem beszélve, hogy lehet egy visszaküldött TV -t kaptál. Véletlenül vagy direkt...
Inkább az elején derüljön ki, és ne később legyen mérgelődés, hogy már lejárt az elállási határidő.
Nyilván vannak speciális esetek is, ami nem biztos, hogy egyből kiderül. Később érkező rossz FW, vagy például játékra nem használtad, mert csak hetek vagy hónapok múlva lett géped...stb.
Vannak olyan hibák, amivel együtt lehet élni, ezt mindenki maga mérlegelje. Én úgy gondolom, hogy nem kell vele együttélni.
-
freeland0806
tag
válasz
mikrofon #34141 üzenetére
Már vártam mikor fogsz belém állni, ahogy itt tetted másokkal is akik leírták a gondjaikat. Az alsó polcos Oledről annyit, hogy a másik fórumban ajánlották nekem nincs vele tapasztalatom, de ilyen erővel alsó polcos mini ledet sem szabad venni. Írod, hogy "szép ajánlás", de elolvasni mégsem tudtad vagy nem akartad értelmezni rendesen amit írtam. Igaz? Fuss neki mégegyszer, legalább az első pár mondatnak, ahol leírom, hogy a saját tapasztalatom osztom meg, nekem ezek azok. Hiába hisztizel ha valakinek negatív tapasztalatai vannak ezzel a márkával, érdemben hozzászólni nem tudsz csak akadály vagy, mert eggyel többet kell görgetni a normális válaszokig. Engem érdekel a többiek tapasztalata is meg az esetleges megoldások a problémákra.
-
kovadri15
újonc
Sziasztok! Eltelt egy hét mióta megjött a 65c765. Ahogy olvastam Egy. Királyságra állítva az országot (nagy nehezen a csatornánál megtalálva) lejött a v420. Igazából addig sehol semmi nem akadt akkor aznap egy --két pillanatra a menün észrevettem meg egyszer youtube visszatekerésnél egyszercsak kikapcsolt. Na mondom remek...kellett nekem telepíteni. Hozzáteszem mióta a vodafone a One-ra váltott na az valami gyalázat! Ott aztán mire bekapcsol mire betölt mire eljutsz a tv adásig hajadat téped percekig...ahhoz képest csak a tv-t streaminget használva a box nélkül 28 mp alatt cakkumpakk ready majd ünnepek alatt ha többet megy akkor majd gyorsindítással is megnézem (most gyorsindítás kikapcsolva, aut. frissítés és bármi háttér frissítés kikapcsolva). V420-al amit észrevettem végre megjegyzi az előzetesen beállított képstílust (tehát nem automatikusan a dv sötétet adja be mindig vahy HDR-nél a szörnyedelmes Dinamikust...hanem a beállított Mozi vagy ami épp dv volt: a dv iq nálam pl jobban tetszett de ez már ízlés kérdése)
Azonban azóta semmi gond egyelőre koppkopp és drukk. Néztem az adott filmeknél meg dolbyval (Max, Disney: na az Avatár 2 az tényleg valami elképesztő nem is tudom ki írta még). Játékkal kapcsolatban sok helyen írnak komoly gondokat, ami teljesen hihető...szintén valamelyik tag írta lehet már annyi minden van a tv-kel boxokkal hogy követhetetlen és összeakadások vannak. Pláne mióta okos tv-k vannak. Nem tudom amúgy kíváncsiságból a Samsung/LG minileddel oleddel is vannak ilyen? Laggolás, akadás, mármint van ami tényleg a képfrissítés miatt adott meg van ami teljesen más?
Akadást láttam amúgy persze én is és akkor csak a Vibrálás csökkentést a Mozgás menüben 7-re emelve már mindenhol szépen ment az ajánlott képbeállításokkal (pl. Legendás állatok megfigyelése az elején amikor a hajó orra elmegy a szabadság szobor előtt 2 perc körül ott látszik rendesen világos háttér sötét mozgó tárgy darabosan ment). Annyi még, hogy az internet kábellel megy nem wifivel. Főleg hogy a voda wifi routerrel naponta van akadozás...
Azon gondolkodom, hogy a nagyszámú gyártás miatt jobban szór adott típuson belül a hardver minőség? Elvileg persze nem kéne, de mintha hiába ugyanaz a szoftver mégis más hibák....
-
Mosqu!to
addikt
Szülőknél tegnap beüzemeltem egy 65C805-öt, és a Vodafone (One) mediaboxon keresztül érkező tartalmak pocsék színekkel és élességgel érkeznek.
Van esetleg ajánlott színprofil, valamint egyéb beállítás, hogy az ilyen hétköznapi tartalmak élvezhetőbbek legyenek? -
rumkola
nagyúr
Azt azért tedd hozzá, hogy más gyártónál ennek az árnak a duplájáért lehet QLED, 2K 120Hz-es TV-t kapni. Az görénység, hogy az említett modellnél tényleg nincs kiemelve sehol, hogy a 120Hz az nem natív 4K.
Nekem C645 van (ami szerintem egyenlő a C728-al), 120Hz csak 2K-ban van, ami nekem kimondottan jó, mert azt még tudja a VGA fixen tartani (120FPS). Viszont ez fel is volt tüntetve mindenhol, tudtam mit veszek. -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #34165 üzenetére
"Ha először jó volt és utána lett rossz, akkor valami változott. Ha ez megtalálod meg kész az ok is."
Erre két verziót tartok elképzelhetőnek:
1: Mákom volt és azalatt az időszak alatt nem futottam bele olyan filmekbe, amelyek akadtak.
2: Valamelyik firmware frissítés óta áll fenn a dolog. Több olyan hsz-t is olvastam itt, hogy a gyári (028 talán?) teljesen jó volt és az anomáliák utána kezdődtek. Nekem frissített rögtön v135-re, szóval tesztelni nem tudtam a 028-al.Homaticsot csak azzal állítottam párhozamba, hogy hiába a 14 nap visszaküldés, ha valami utána csesződik el.
Erőltethetném a TCL-t, hogy irány a szerviz és csináljátok meg a laggolást, de ezzel már próbálkoztak itt a fórumon mások és 0 eredménnyel zárult. Így, hogy összehoztam magamnak a megoldást (reméljük jó is marad), úgy érzem csak felesleges kockázat lenne szervizeltetni, hogy utána lehet megint nem jó, cserébe esetleg összekarcolták, stb.A panaszkodás rész sokszor felmerül itt a fórumon. Kicsit magamra veszem most ezt a részét, így én a saját szempontomból annyit tudok hozzáfűzni, hogy igen, én is panaszkodtam, leírtam sokszor a hibákat, akadásokat, de úgy gondolom nem az értelmetlen puffogás volt a célom vele, hanem törekedtem információt megosztani, tesztelést kérni másoktól, illetve ha valamiben megoldásra jutottam, akkor arról mindig beszámoltam, hátha valakinek szintén segít a problémáján. Én úgy gondolom ennek több értelme van és talán segít valamennyit, mint a "nekem nincsen bajom vele, nem értem mit sírtok" típusú hozzászólásoknak, amelyek semennyire nem viszik előre a topikot.
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #34153 üzenetére
Ha először jó volt és utána lett rossz, akkor valami változott. Ha ez megtalálod meg lesz az ok is.
Mivel mindkét esetet ismered te is tudod hogy a Homatics esete és az általad írt eset nem állítható párhuzamba. Bár még hibázhat ilyet a TCL is hiszen mind a kettő kínai márka, csak a kettő mérete között jelentős a különbség.
Amúgy igen én hibáztam, mert több lejátszóm volt pont ezért is vágtam bele a Homatics-ba és számoltam azzal a kockázattal, hogy a Homatics kicsi kínai fejlesztőcsapat és amikor megvettem még kész se volt a szoftvere.... Kellett volna egy tartalék a szekrényben... Így talán egyszer majd jó lesz. De szerencsére erre is van megoldás....
Ha ilyet lépne a TCL rögtön hívnám is az eladót, nem pedig itt sz@roznám a gyártót.. mert ez is egy hiba, hogy egy korábban jól működő eszközt a gyártó teljesen tönkre tett... Erre is vonatkozik a garancia.... Gond nélkül cserélnék is az alaplapot vagy telepítenék vissza a régi szoftver.... -
kokokka
addikt
válasz
Celtis #34160 üzenetére
Ha megjön a 85C765, akkor tudom tesztelni ezzel a Fire TV-vel, és egy Z9X-el is. Sőt, van egy harmadik lejátszóm is CE-vel, ha kell azzal is meg tudom nézni. Csak, hogy egyel több infó legyen itt akadás/nem akadás témában. Azt tudom, hogy a mostani Qled-en mindegyik hibátlan. Egyébként BD lejátszóval próbált már valaki TCL-t? Nekem az most halt meg, így arra nem tudok ránézni sajnos.
-
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #34158 üzenetére
Mivel nekem nincs ilyen hibám és nem használom lejátszásra a TV nem tudom megmondani, hogy jó lesz-es és nem a készüléked a hibás.
Részletesebb infókat és válaszokat itt találsz a Firestick-ről: [link] -
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #34158 üzenetére
Nekem az sem oldotta meg.
-
turho
addikt
válasz
mikrofon #34156 üzenetére
Elismertem, alapvetően az én hibám. De hogy mi alapján döntöttem, hát a hirdetések, a hangzatos paraméterek, a korai tesztek alapján.
Gamer tv best of.
Meg se nézte senki 4k120 vga jellel?mindegy, az ilyen gyártótól óvakodni kell, vagy bele kell törődni, hogy felfényezett bádog.
Tanulság, alaposan nézze meg mindenki, mit vesz, mit vállal ezzel.
-
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #34148 üzenetére
Lejátszóból jó választás streamingre a Firestick 4k Max gen2.
Offline tartalomra a legjobb választás az ugoos am6b + CE-cpm.
Ha a kettő egyben fontos akkor két héttel ezelőttig a DuneHD Homatics-ot ajánlottam volna ATV12+CE-cpm-mel.
De most már nem teszem, mert olyat tett a Homatics gyártó, hogy mindenkinek kiküldött egy kötelező frissítést egy alpha állapotu ATV14 FW-re és a készülékek egy jelentős része le is frissült. Ez annyira hibás hogy az előtt tökéletes box-omat kalapács alá kívánom... És nem csak én... Tényleg használhatatlan, nem csak kis hibája van vagy valamilyen funkció romlott, hanem nem játssza le a nagyon filmeket.... Jah és nem lehet visszaállni.... Úgyhogy marad a sz@r ki tudja meddig....De nem sírom és hisztizem teli egyik topikot sem, hogy sz@r, mert akinek nem frissült, vagy újat vesz annak továbbra is a legjobb választás ...
Egyszerűen le vontam a következtetést..
Így most csak a Firestick 4k Max gen2-t használom offline tartalomra is. Erre nem az igazi de megbirkózik vele... Viszont mindenképpen javasolt előtte a megfelelő topikokban körbekérdezni, hogy tudd melyik miben kompromisszumos és ez alapján elégedett legyél a választásoddal. -
turho
addikt
válasz
mikrofon #34151 üzenetére
Akkorra már a szervizben volt panelcserével, a 4k120 disznóságra meg jóval később jöttem rá, amúgy meg valami apróbetűs leírás utal is rá hogy ez valami technikai disznóság. Úgyhogy megtartottuk, mostmár csak használjuk néha, amíg nem lelek egy tényleg minőségibb utódát. De nekem demek tanulságok, ha végigolvaszad (meg a sokszáz user nyűgjeit-bajait).
Az én hibám, hogy megvettem.
Ez van, együtt élünk még egy darabig vele.
Ez mentesíti ezt a másodpiaci bóvligyártót? Nem. Korrekt ilyen "Fele sem igaz"-t játszani a vásárlókkal? Nem.
Maradjunk annyiban, hogy a legakciósabb árakat sem nagyon éri meg, ez a tanulság. (Számomra).
Valamikor év elején megmozdult bennem a kisördög, eladjam és lecseréljem egy c805-re. Utána kezdtem el megint itt olvasgatni, milyenek az újabb modellek.
Hamar rájöttem, hogy dehogy cserélem. Ennyi panasz meg anomália a népmesében sincs, mint ezekkel. Már röhögöm, ha adnak ki OLED-etkicsit olcsóbban, kazal hibával.
Ps: 14 napon belül örültem, hogy cseréltek rajta főalkatrészt, és legalább a hdmi inputok működtek.
A többit leírtam azt gondolom....rakás xar, de olcsó cuccok. Ennyi. (Aki egyáltalán ért hozzá, annak meg idő és xopás amíg kalapál rajtuk valamit...) -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #34152 üzenetére
Már írtam korábban, hogy nem rögtön jöttek az akadások. Amikor mindenki írta a Dűne jelenetének akadását, Vérapót, miegyebet, nálam jó volt. Miért küldtem volna akkor vissza?
A 3test esetén láttam először az akadásokat (amit ugye meg tudtam oldani). A mostani fix akadások (Venom, Wolfs, Silo) meg mire előjttek, hol voltam már a 14 naptól...Ez olyan, mintha én mondanám most neked, hogy miért nem küldöd vissza a sarokba hajított Homatics lejátszódat? Nyilván mert most lett használhatatlan rajta a CE, nem 14 napon belül.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #34146 üzenetére
Igen emlékszem, viszont egy rakat hozzászólásban, külföldi fórumokon is az X2-t preferálták. (X1-et meg már nem is nagyon kapott senki, aki akkoriban vette, mint én)
A médialejátszó meg olyan dolog, hogy kicsit a vakszerencsének érzem, hogy az én problémámat megoldotta. Hiszen ha csak simán elindítom, akkor azzal is akad, ahogy a Homatics esetében is volt. Tehát a TV működése a médialejátszóval felturbózva sem optimális, ha úgy nézzük.Az én TV-m valami speciális eset lehet, nagyon kedveli ezeket az oda-vissza dolgokat. A lejátszónál a forrásváltást, anno meg az egyik akadós sorozatnál a video leállít-újra elindít dolgot.
Amúgy meg ez a média lejátszó is egy olyan dolog, hogy húú meg haa meg kell a TV-hez, de azt is milyen már? Megveszed és ahhoz, hogy minden oké legyen és teljes körű felhasználást kapj, el kell kezdeni mókolni vele, CE telepítés, .dtb fájlok keresgélése, stb.. Hogy utána meg jöjjön egy ATV14 frissítés és szétcsesszen mindent. Olvastam a topikjában, hogy Te is szenvedsz vele és félre is hajítottad és a Firesticket használod, mert zsákutca egyelőre a CE dolog abban a formában. Újabb mókolás hegyek fogják megoldani.
-
turho
addikt
válasz
mikrofon #34139 üzenetére
Bár még senki sem válaszolt nekem sem arra, hogy az új modellek milyenek ilyen vonatkozásban, de én 3 éve azért haragszom a legjobban, mert kamu 4k120 tv-t vettem, homályos váltottsoros 2k üzembe kapcsol ha megkapja a 4k120-át.... (A sztárrá reklámozott 65c728....)
Hányat tesztelték már, hogy valós 4k120 jelet kapva, az ő TCL modelljük szintén leskáláz?
Együtt élek vele, panelcserével indult a közös életünk, filmezni ezen a szinten egész jó, de mivel 3 éve követgetem a topicot, és egy tömény okosság meg panaszáradat meg anomália, a büdös életben nem veszek többé a márkától semmit.
Mostmár nem alapelvárás, hogy egy készülék kicsomagolva urambocsá működjön mi t tv, aminek eladták?
Mellette szólt az akciós ár, meg hogy QLED, meg az 5 év gar.
Következő tv-m, x éven belül, egy normális modell lesz, amit nem kell hekkelni, tutujgatni, fórumozni utána egy csomót, meg mérgelődni a processzorhibákon, variálni mindenféle fw-rel, mert a készülék nem manageli saját magát, support ilyen téren egy kétcsillagos lózung, primitívebb képfedolgozáson, stb.
Mondjuk saját fillérbaxó hibám és akkori anyagi helyzetem, meg a jó reklám - szóval magamat is hibáztatom.
És elég nagy pofáraesés volt, mikor a 4080 vga-n beállított 4k120 videojel adott egy homályos, fátyolosabb, nem szebb, ámde gyorskamu képet.
Eladtam a pc-t, jobb is, Xbox SX szintet kiszolgálja ez fos. Hja, ez is homályos 4k120 természetesen, de mivel marha gyenge a konzol, nemigen kell 4k60 output felé erőltetni.
Filmek? Igyekszem jobb minőségű 1080p-ket nézni inkább, az uhd DV mód használhatatlan, a HDR módok csak vaksötétben tudnak valamiféle látszólagos élményt kínálni.
Bánom, hogy nem egy LG-t vettem anno? Igen, elég sokszor bánom. Ha alaposabban utánajárok, akkor inkább várok egy évet.
Hja, hogy szuperakciós volt? Bele is ugrottam, a félkamu félig kiforrott gagyiba inkábbhogy dícsérjem is: egy Hitachi HK6000 tv-t váltott, na ahhoz képest szuper volt
Azt hiszem, nem olvasgatom inkább a topicot, csak nem vagyok megbékélve, ezt hozta ki belőlem. Kicsi pénzért csak kamu van meg félmegoldások, soha be nem fejezett fw-ök, tróger support, érdekes szervizháttér.
(Hja, egy hétig cserélték a panelt anno, nem hozták házhoz, elvitték....mi volt vadiújan a baja? Mindkét hdmi 2.1 input gyári hibás volt, villódzott. Isten kábelével is).
Hja, azt mondtam, hogy gyárileg erősen túlteng a piros szín, szóval kalibrálgathattam is egy ideig?
I Love TCL.
Ps: vegyen hozzá mediaplayert ezek után, akinek nyóc anya van, márkásabb 6-7 éves készülékek meg lejátszanak mindent 4k tartalmat is hibátlanul, mert nem ilyen tadzsik cpu van benne? -
TheMartin03
aktív tag
válasz
mikrofon #34146 üzenetére
De egyébként nem teljesen értem.
Egyik hozzászólásban az van, hogy egy média lejátszóval tuti klappol minden, másikban az, hogy azzal sem oldja meg.
Illetve milyen média lejátszót értünk ezalatt? Ár, típus, tudás...
Mert ha van egy nem földtől elrugaszkodott árú (arányában) média lejátszó, amivel mondjuk ezek megoldódnak, akkor nem is gondolkodok tovább, hogy visszaküldjem-e, hanem lehet hogy már inkább rendelem a média lejátszót...
De számomra ez nem tiszta, mert vegyes itt is a felhozatal, nagyon örülnék ha tisztulna a kép. -
Grillo
őstag
válasz
Qtya123 #34144 üzenetére
Igen olvastam, épp ezért írtam, hogy ha van elég tapasztalat. C655 esetén sem láttam majdnem semmit, de úgy voltam vele, hogy a kb. azonos áron kapható Samsungnak annyi hátránya van, hogy megpróbálom. Azért a cseregaranciát bepipáltam Alzánál, de eddig jól teljesített, mondjuk a korábbi Samu olyan szinten volt lassú az "okos" felületen, hogy annál minden gyorsabb.
-
Qtya123
őstag
válasz
Grillo #34142 üzenetére
Ez olyan, hogy én pl a milyen TV-t vegyek topik kimagasló TCL ajánlásai után beleolvastam ebbe a topikba és a C845 esetén semmilyen negatívumot nem olvastam még akkor a laggolós akadásokkal kapcsolatban.
Arról olvastam, hogy X2-t célszerű venni, más említésre méltó nem volt, így is tettem, X2 lett.Aztán jöttek a Dolbi Vision tartalmak és az akadások. Szóval ha olvastam is vásárlás előtt, akkor is lyukra futottam. Az elvárásokkal kapcsolatban meg nekem aztán tényleg semmi összetett felhasználás nincs. Nem netezek, streamingelek, youtubeozok rajta, csak NAS-ről filmek, meg FIFA játék a PC-ről. Olyannyira fapad módon használom erre, hogy az első dolgom volt átállítani a TV-t csak alkalmazások módba, mivel a netes része nem érdekel.
És azért egy C845 nem a TCL alsópolcos, egypálcás típusa. Engem nem érdekel az SDR tartalom, a TV nézés, a konyhafőnök, a 18 órás leégett/megölték/karambolozott híradók, a megasztár, meg xfaktor, hanem csak ennyi, hogy azokat a nyamvadt Dolby Vision és HDR tartalmakat laggolás mentesen le tudja játszani. Ezt azért én nem nevezném irreális igénynek/elvárásnak.
Nagy nehezen sikerült megoldani, de látod, még egy normálisabb médialejátszót is beszereztem és azzal is simán laggolna a TV, hacsak nem váltok oda-vissza forrást. -
-
Grillo
őstag
válasz
mikrofon #34141 üzenetére
Jaja, a másik véglet meg vagyok én, annyi az igény, hogy lecseréljem a 10 éves, tönkre ment Samsung alsópolcost kicsit nagyobbra, meg ne legyen szarabb. És akkor ezen még dugdosni sem kell a Google TV-t az USBbe, mert benne van, meg még a hangja is elég, mert van benne 2.1.
Tény, én az aljára lőttem, megkaptam, amit vártam, 1 hónap után is elégedett vagyok.Más, hogy a milyen TV-t vegyek topikot nagyon a TCL ajánlások uralják, pláne pár százezres szintig. De akinek esze van bejön ide olvasni, aztán vagy tudja (már amiről van ugye már tapasztalat), mit vesz, vagy utána jön panaszkodni (bár amennyi ezekből fogyhat, azért akkora forradalmi hangulat azért nincs.
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34108 üzenetére
Szép ajánlás....
Szerinted ha valaki aki itt elégedetlen, a javaslatodra vesz egy alsó polcos OLED-et, elégedett lesz?!
Gondolom nem kell leírni részletesen, hogy az vajon ajánlott TV-e .... és hogy miért drágábbak az ajánlott OLED-ek.... mert te is ki tudod keresni és te se azt a TV-t veszed/vetted...Arról nem is beszélve, hogy rendszeresen elhangzik több topikban különböző emberektől, hogy egy drága TV-hez is érdemes megvenni a média lejátszót, hogy a legjobbat hozd ki belőle. Nem hogy az olcsóhoz....
Így az egymilliós TV-hez is hozzá jön az a plusz hatvan ezer médialejátszóra.
És akkor ez még nem is a házi mozi topik, ahol nem hatvan ezres lejátszót fognak ajánlani... az egymilliós TV-hez.... -
rumkola
nagyúr
válasz
freeland0806 #34133 üzenetére
Érdekes, milyen csuszka van ott ami állítható? Game módban nálam semmilyen mozgásjavítás vagy ilyesmi nincs, csak VRR ON/OFF.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34131 üzenetére
Motion blur -t kikapcsoltad ott, ahol lehet? Indiben azt hiszem van, de fejből már nem emlékszem. A játék beállításaiban kell keresni. Meg lehet ott még más is, ami bekavar.
Nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne a kábelhez. Esetleg a TV -nél ragadhatott be valamilyen mozgás rásegítés, de esélyesebb valamilyen beállítási hiba. Esetleg a dinamikus felbontás is okozhat hasonlót.
Pontosan nem láttam a hibát, de nagyjából el tudom képzelni.
Az a baj, hogy Series S -nél már lehetnek anomáliák, ha valaki egy modern 4K TV -n nézi. Talán még közelről is. Neki jobban áll egy 1080p vagy 1440p monitor.
Ugyanakkor nem zárható ki más hiba sem, nekem ezek a tippek jutnak eszembe. De lehet egy "természetes" elmosódást látsz, ami felhasználói részről nem állítható, hogy ne legyen hardverigényes a megjelenítés. Innen így nem tudom.
-
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #34134 üzenetére
hogy milyen szögben érdemes tartani a tv távirányítót...
én meg mondani akartam mindegy mert Bt-s
#34113 freeland0806
köszi ez azért meglepett hogy még szolgáltatás nélkül is 299e
#34112 ρσгτσ
euronicsba most 399e látom, de végül is ha van ahol tényleg 300e akkor az nem rossz
-
Stealth
senior tag
válasz
nicu71 #34124 üzenetére
Én ugyan így vagyok, napok óta olvasom ezeket a panaszokat. Nekem sincs semmi bajom, minden fluid, gyönyörű kép van.
Számomra érthetetlen igények is felmerülnek, azt ha nem jó akkor panasz van. Ezért kérdeztem feljebb "félig viccesen", hogy milyen szögben érdemes tartani a tv távirányítót... -
rumkola
nagyúr
válasz
freeland0806 #34131 üzenetére
GAME képmódban kell játszani.
-
freeland0806
tag
Hát igen. Igazán kijöhetne konzolra is már az az app.
Más kérdés. Nem tudom amikor játszottál tapasztaltál e olyat, hogy ha mozogsz a karakterrel elmosódik elhalványul a háttér. Akár Indiana Jones játékban pl vagy AC Valhallában mert én kíváncsiságból ránéztem és ez jelen van nálam. VRR mintha rontana rajta. Viszont a mozgás beállításban ha feljebb húzom a csuszkat akkor meg jó minden. Lehet kevés lenne neki a 2.0 HDMI kábel? -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34125 üzenetére
Bár nem ez a fő funkciója, de az Xbox is egyfajta okosító. Tehát ha ott jobban működik a streaming, akkor nem is érdemes mást venni erre célra. Persze ez téged annyira nem vigasztal, mert pont a SkyShowtime kellene, ami konzolon nincs...
-
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #34124 üzenetére
Én örülök neki ha bevált komolyan. Mert amiket kiemeltél azokra nem lehet panasz, a színekkel nekem sincs bajom, a fény is elég komoly főleg ha sötét jelenet van és egy villogót vagy egy fényszórót ha felkapcsolnak nagyon durván visszaadja a panel. Szinte vakít és nem folyik szét a fény egyáltalán. De sajnos vagyunk egy páran akik ezzel a hülye hibával küzdenek. És lehet, hogy nem mindenkinek jelentkezik, de akiknek igen azok szívnak vele, mint a torkos borz.
Többieknek:
Egy Xbox játékmód VRR always on kombóval az akadás is megoldódik ahogy nézem Netflixen legalábbis. Ha DV játékmódban indítom el a filmet (Renfieldet néztem tesztnek) majd közben átváltok DV fényesre akkor az sem akad Xboxon. Ha DV fényessel indítom el akkor igen. -
nicu71
addikt
Meg kell most már szólaljak 🙂Nem tudok ehhez a panaszáradathoz mit hozzátenni, tényleg már kissebbségi érzésem van mert semmi akadást nem érzékelek,vagy nem látom,vagy nincs,vagy nem zavar, fogalmam sincs már .A 805 nekem annyira bejön ,hogy nem is tudnék jobbat elképzelni EZEN az áron/persze a 765 hangrendszerét meg a plusz zónákat el tudnám fogadni .Pl .most a Konyhafőnök tálalását ahogy elnézem a full fekete háttérben a szines kaják,az annyira gyönyörű 🙂
-
csomi1977
aktív tag
Tcl c855 szériával van már valakinek tapasztalata ? Főként PS5 menne rajta
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #34117 üzenetére
Nem tudom, hogy működne e, elég anomália az egész, lehet ez is olyan, hogy van akinél megoldja, van akinél nem.
Igen. Az akadozások egy az egyben olyanok, mint a laggolás. Fix jeleneteknél, mindig ugyanott, ugyanannyira.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34113 üzenetére
És ennek milyen kínja van vajon? B4-et kell venni.
-
Celtis
veterán
válasz
Firestickkel is csak game módban vagy egyéb nyakatekert formában volt folyamatos a lejátszás
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
Szia, Kinhank G1 okosítóval próbáltam, Netflix prémium alatt ugyan az a jelenség vagy még rosszabb, akár milyen frame rate-re forceolod rá a boxot. Kb. hasonló, mintha frame drop lenne lassú kameramozgásoknál, sokszor beszédnél mikor a kamera is közelít mondjuk, inkább sötétebb jeleneteknél, meg pl. amikor köd volt folyamatosan, mint amikor a PC is kűzd a masszív füst/köd megjelenítésnél. Azt érzem én is hogy 4k streamingnél elvérzik a hardware vagy nem kellően optimalizált a sw - ebben az egyben bízhatunk, hogy ezen tudnak/akarnak javítani.
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #34110 üzenetére
Olcsóbb ilyen max 30.000 Ftos okosítóval nem működne ez? Kifejezetten csak streamingre kellene.
Egy youtube kommentelő írta, hogy neki egy Xiaomi mi tv stick 4K megoldotta úgy, hogy developer módban kiválasztotta az "enable framerate fix"-et. Családban van mi box S de azon ilyen nincs.Valamint neked is úgy akadt, hogy mondjuk mutatták a tengert (our planet a netflixen pl) és a víz ahogy hullámzik rendesen mintha laggolt volna ahogy mozog de csak egy bizonyos jelenetnél? Mint amikor játszol és kevés hozzá a géped feeling. Mert nekem ezt csinálja és nem kevésszer, Disneyn a Kvantumániát néztem meg ott max 1-2 alkalommal akadt, mintha jobban szeretné a TV a Disney +t gőzöm sincs miért.
-
beach head
senior tag
hali. most hogy megszűnt a google filmek app, hol latom ebbe a fos launcherben a megvehető filmeket? mert a google playbe hiaba lepek be ott nincs... ja es persze a google playt is tovabbra is a nyakatekert modon lehet megnyitni... c639-es tv . egyre vacakabbak ezeknaz android tv frissitesek, most a felso sorban ahol eddig az alkalmazasok voltak nagy ikonokban alkalmazas ajanlasokat mutogat a rendszer.
-
sergio81
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, egyenlőre csak olvasgatok, tájékozódom! Rendeltem egy 75c803-ast mivel jó akcióban volt aztán ahogy olvasgattam képbe jött a 75c935 és mivel találtam egyet 200€-val olcsóbban megrendeltem azt is! Gondoltam a c803-at visszamondom! Most hogy így nézegetem a videókat, látom hogy az earc 4k 60Hz!? De mindkettőnél!!! Ez hogy a p.csába létezik? Számomra evidens lenne hogy mondjuk ha valaki avrhez csatlakoztatja annak a hdminek is 120Hz-nek kellene lennie! Nekem van egy Yamaha A4A-m természetesen arra lenne minden rákötve mint ahogy eddig is(támogatja a 4k 120hz-t 2.1hdmi-s)! Tehát a tv-n akár ha csak az eArc lenne 4k 120Hz nekem az is elég lenne!
Gondolom akkor minden tcl tv ilyen, mert akkor valószínű felejtős! Pedig 899€ volt a c935 nagyon örültem hogy jó vételt csináltam! -
bnorci71
addikt
válasz
nem kötekedés csak a kíváncsiság
dobsz egy linket 300+ Hisense oledre
Alza Lg 55b43 369
Emag Horizon 369e Samsung 399e
ezek amiket én találtam legolcsóbb oled 55" -
Qtya123
őstag
válasz
bnorci71 #34036 üzenetére
Nekem a C845X2-vel volt a kálváriám.
Érdekes amúgy, hogy a médialejátszóval is akkor működik csak tökéletesen, ha előtte forrást váltok.
Valószínűleg működött volna a korábban vásárolt Homatics-al is, csak ott még nem jöttem rá erre a "trükkre", a Dune pro vision 4k esetén teljesen véletlenül, a próbálgatások során tűnt fel, hogy oda-vissza váltás esetén jó minden.Érdekes, mert a 3 test probléma című sorozat az a TV-n Kodi lejátszót használva úgy volt jó, ha elindítottam, leállítottam és újra elindítottam.
A többi akadásos filmre ez hatástalan volt. Olyan szempontból nem bánom, hogy a Homaticsot visszaküldtem (még akkor is ha forrás váltás esetén valószínűleg azzal is hibátlanul működne), hogy ennek a Dune pro vision 4k lejátszónak sokkal jobban tetszik a felülete és a kezelhetősége.Nem örülök, hogy egy 400e Ft-os TV-n még +70e Ft-ba került az, hogy a szoftveres nyűgjeit leküzdjem, de ez van. Legalább nem kell együtt élnem az akadozással. És nagyon remélem, hogy ez már így is marad...
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Azt tedd hozzá hogy játékra is inkább akkor ha Xboxon játszik mert ezt ugye kiveséztük tegnap...
-
freeland0806
tag
válasz
Barell #34105 üzenetére
Saját tapasztalatom mondom el. Nem univerzális igazság, de az én tapasztalatom az ez:
Mégegyszer nem venném meg, én itt olvasgattam a hsz-eket és úgy voltam vele, hogy biztos csak felnagyítják a dolgot, meg biztosan csak nem jól van beállítva nekik, meg én is azt hittem amit itt valaki írt, hogy hát csak a 24 fps okozta természetes akadásról van szó. Hát nem így van... amit tudok neked mondani, hogy szép a képe jó rajta játszani, fényerő elég a fekete az baszó, de nekem pl meg írták itt még egy páran, külföldi fórumok is tele vannak vele, hogy borzalmas a mozgás megjelenítés filmeknél és sorozatoknál. Nem mindig, hanem főleg lassú mozgásnál és sötétebb jelenetnél. Mintha kihagyna képkockákat. Képfeldolgozással lehet valami gubanc ami szoftveresnek tűnik 100%ig. Van akinek a 412es fw javulást hozott van akinek nem, mint pl nekem. Ott tartok, hogy csak Xboxon nézek streaminget DV játék vagy HDR játék módban mert amúgy annyira akad időnként az összes képmóddal ezeken kívül. Ki lehet amúgy bírni játék móddal, de nyilván nem ideális megoldás és jó lenne valami javulás e téren. Van aki nem vesz észre semmit, lehet te se vennél észre semmit. Ha játékra veszed ajánlom ha streamingre akkor nem tudom ajánlani így ebben a formában. Volt 43C655-öm, szép volt a képe de a fekete nagyon szétfolyt rajta sdr tartalmaknál, panel sem volt a legjobb ezért váltottam csak egy drágább komolyabb technológiájú 55C805re. Elvileg van egy 70.000 forintos megoldás rá, ha veszel egy Homeatics médialejátszót, de akkor meg már rögtön nem 240 ezer forint a TV hanem 300+ és abból már kijön egy Hisense Oled pl -
turho
addikt
válasz
Barell #34105 üzenetére
Megint bedobom, hogy rohadtul meg kell nézni, hogy a tv valóban tudja-e a 4k 100+ Hz megjelenítést, vagy csak váltottsoros, kvázi 2k trükkel, ami miatt haragszom is a 3 éves 65c728-amra, 4k60-ban sokkalta élesebb képet ad, mint 4k120 módban....nekem ez volt a nagy koppanás a TCL-lel, mint márkával.
És akkor 4k120hz-nek hirdettékja, persze....feldolgozta, csak éppen csonkán jeleníti meg.
Nem tudom, az újabb modellekből mennyi az ilyen "csaló". -
Barell
senior tag
Sziasztok. Olvasom itt is külföldi fórumokon is hogy van azért panasz bőven az agyon ajánlott C805-re de még a C765-re is. C655-ről szeretnék váltani ami konkrétan nálam hibamentes, csak szeretnék meg szebb fekete színt és 4K 100hz+ frissítést. Pc-n játszok és netflix, hbo, disney, youtube megy de így félek kicsit a TV-től. Írta valaki hogy konzolról nem tűnik problémásnak a streaming de elég hülye érzés lenne 2025-ben gépről indítani ezeket... Összességében mennyire probléma a probléma? Nem megbánós a C805? Köszönöm ha írtok!
-
tajati
aktív tag
válasz
bnorci71 #34036 üzenetére
Jelen, X2 verzió. Semmi problémám nincs vele. Nyár óta muzsikál. Egyedül a HomeKit beállítás nem akart működni egy darabig. De utána egyszer csak az is működött (én a routerre gyanakszom mert beszereztem egy Tplinket és utána lett jó).
A hálóba vettem egy c645-t. Viszont az vállalhatatlan lassú, képével nincs bajom. Annak biztos veszek majd egy külső média lejátszót, mert néha belevágnám az olvasólámpát -
szaki58
aktív tag
Ma beüzemeltem az új tv-t, 75C765. Eleinte elkeserítő volt, de végül sikerült nagyjából behúzni a színeket. Sony 8-as sorozat volt korábban, rendkívül természetes színekkel, amire érzékeny vagyok.
Úgy tűnik, hogy lesz belőle énekes halott!(ha Vhiktor is úgy akarja...)
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #34086 üzenetére
Érdemes lenne kipróbálni ezt másik lejátszókkal is, szerintem a többivel is így kellene hogy jó legyen mert ez a leírásod alapján nem lejátszó függő..
Ha úgy állítod be a TV-t hogy ne az utolsó forrásra váltson amikor be kapcsolod, akkor mindig a home képernyő fog indulni. Ha így használod és bekapcsolás után váltasz a DuneHD bemenetére, az nem elég? Ez így eggyel kevesebb lépés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HECO Victa 5.0
- HOPPÁ! Samsung QE65Q8FAAU - 65" (163cm) QLED - 2025-ös modell - 4K Q8F Vision AI Smart TV
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest