- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A karcsúság ára
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
Ma egy helyzet miatt próbáltam egy komoly, minőségi Qualcomm Aptx fejhallgatóval kapcsolódni a 65c728-hoz.
Kiábrándító. Kb. 500 ms késés, és néha beszaggat a hang.
Nem igaz, hogy ennyire selejt -
Volband
tag
Elérhető valahol egy javasolt kép- és színbeállítás TCL tévékhez? Elsősorban a C845-ös modellhez érdekelne - 55 col, ha ez számít.
-
alaves
addikt
válasz
István 67 #34560 üzenetére
Ahogy vata666 fórumtárs is írta, tehát (samsung.hu):
65S90D: 583 900 Ft * 0,8 (5+5+10%) = 467 120 Ft
A 'Kuponkunyeráló' topicban kérhetsz 5 és 10%-os kupont + a shopapp-al veszed +5%.
A Samsung tanulói webáruházban pedig még olcsóbb, ha van rá lehetőséged.
Nekem is kb. ennyire jött ki a 65S90C februárban. -
Qtya123
őstag
válasz
BlueSteel #34554 üzenetére
A Dűne jeleneteknél akkor nálam ezek szerint azért nem akadt soha, mikor TV-n játszottam le, mert a kezdetektől Kodit használok.
Néztem is nagyokat, mikor megvettem a külső médialejátszót azon meg akadtak. A gyári lejátszójával is, meg coreELEC-en is, pedig az Kodi.
Van ami meg mindig mindenen akadt, Wolfs, Venom, Siló 2. évad.
Ezeket a külső médialejátszó+bemenet váltás oldotta meg.
Kis érdekesség még, hogy feleségem pl az említett akadások 90%-át észre sem vette, szóval kb hülyének nézett, hogy mókoltam a médialejátszóval.Alaves: a váltás esetén annyit hozzá kell tenni, hogyha nem a C4, hanem a Samsung a választás, azon nincs DV, ha valakinek az szempont.
-
alaves
addikt
válasz
BlueSteel #34554 üzenetére
Jól összegezted. A vásárlástól elállás időszakán belül célszerű mindent megvizsgálni és ha zavaró a probléma, illetve nem fér bele a hibák/ár kompromisszumba (akadáson túlmenően a zónavezérlés, DSE, stb.), akkor lehet visszaküldeni és sajnos kategóriát kell lépni. 55-65" kategóriában egy C765 v. C855 és pl. egy OLED (C4 v. S90D) nincs jelentős árkülönbség (75-85"/83/ azért már több 100 eFt). pl. 65C765: 350 eFt, 65S90D (5+5+10% kupon+ bármilyen rossz csere TV -65 eFt): 468 eFt
-
BlueSteel
tag
válasz
ricogsm #34418 üzenetére
Amiatt mentettem le ezeket a jeleneteket, mert miközben néztem a filmeket, ezeknél a jeleneteknél akadtak durván és érzékeltetni akartam, hogy pontosan hogyan akad a TV-n a médiatartalom lejátszása.
A hivatkozott hozzászólásban leírtam a Dűnés jeleneteknél, hogy mi akad (Dűne mozgás 2 - balról jobbra haladnak a szereplők+ Jessica balról jobbra lépdel a jelöltek felé) + Dűne mozgás 1. ( az egér átugrál a homokon balról jobbra).
A Dune Part Two-t is teszteljétek, az Dolby Vision, szintén ahogy felsiklik a kamera a homokra és leereszkednek a Harkonnenek az űrhajóból ott szokott akadni (mindenen akad, gyári Kodi-n általában nem).
A 3test problémás jelenetet egy másik kolléga osztotta meg, azt csak bemásoltam, nekem az nem akadt, de valószínűleg azzal is az a helyzet, hogy az is csak streamelve akad (ahogy Celtisnek pl. a Vérapós jelenet).
Javaslat 1#: aki azt hiszi, hogy nem akad a TV-je, tesztelje le ezeket a fájlokat gyári médialejátszón (akadni fog minden), gyárira telepített VIMU-n (akadni fog minden). VLC-n random módon akad, van, hogy nem, van, hogy igen.
Na most a vicces az egészben, és ezzel reagálnék kokokka hozzászólására is, hogy ezek a jelenetek így a TV-re telepített Kodi-n valóban 98%-ban nem akadnak! Ezért én azt hittem, hogy az megold minden problémát és minden fasza lesz a későbbiekben, nem is kell, hogy mást használjak.
De nem. A helyzet az, hogy teljesen random módon akadoznak filmek ezen a gyári KODI-n is, mégcsak nem is kell hogy HDR vagy Dolby Vision legyen. Nehéz pontosan reprodukálni, hiába vágok ki mintákat. Volt egy jelenet egy olasz filmből, amit nemrég megnéztem a gyárira telepített KODI-val (sima 1080p sdr tartalom), háromszor tekertem vissza lejátszás közben ugyanarra az egy percre, mindig pont ugyanazoknál a lassú mozgásoknál akadt. Most, hogy kimentettem belőle a jelenetet és lejátszottam a gyári KODI-n, nem akadt...
Javaslat 2#: az AFR-t tudó Firestick 4k maxon, van, hogy jobban akad egy jelenet, mint a gyári KODI-n... Pl. a fent említett jeleneteket érdemes szintén Firestick 4k-n Kodival, Vimuval vagy VLC-vel kipróbálni, hogy mit tapasztaltok.
Javaslat 3#: a streaminges akadások tesztelése. Ami nálam nagyon durva volt legutóbb, az Amazon Prime-ról a Foe (A látogató) c. 2023-as film, melyet a Prime Video Dolby Vision-ben streamelt (tékában nem lehet DV verzióban letölteni, csak HDR10+-ban), az egész film tele van sötét, lassú mozgásos jelenetekkel. Szinte végig akadt a film. Akinek Amazon Prime előfizetése van, és azt gondolja, hogy nem akad a TV-je, vagy csak szeretné tesztelni, ezt mindenképp javaslom... (Megjegyzés: Firestick 4k max-ról streameltem, bekapcsolt AFR-el a filmet, és így is akadt végig.)
Mivel sajnos Netflixem nincs, ezért a Vérapó, illetve A háromtest-probléma hivatkozott jeleneteit nem tudtam tesztelni, ezeket is javaslom tesztelésre.
"- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
- A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni." -
BlueSteel
tag
-
blueye
veterán
válasz
Vhiktor #34548 üzenetére
Te sem hallottál sokat erről a T8B típusról?
[hsz_34539]
[hsz_34519] -
mcsm88
senior tag
Üdv
Van egy 43C655-os TCL-em.
Keresztirányú csíkok jelennek meg össze vissza (világos képen sötét, sötét képen világos csíkok), ha Prime-on nézek videót, vagy ha laptopról játékot indítok. Más esetben nem tapasztaltam.
Mi lehet ez, lehet ellene tenni valamit? -
ljs
tag
Sziasztok!
Működhet az az elképzelés, hogy több monitoros munka helyett
65c805 négyfelé "osztva" és 4 ablakkal használva? (FHD-ban, ha úgy a jó.) Office és amatőr felhasználásra kép- ill. videószerkesztés.
A kevés szabad időben pedig játék PC-ről vagy filmek (nem szolgáltatói csatornákról)?
Max. 3,2 m-ről tudom nézni. -
blueye
veterán
"Bár T8B nem tudom mennyire van kint." - szerintem sehol
még a neten is alig találok róla leírásokat
Úgy tűnik nem is vitték ezt a technológiai mixet Európán kívülre (nem találtam meg a pontos USA verziószámát sem), én arra jutottam hogy valamiért az amazon rendelt be pont ebből a szériából (gondolom a jó ár=jó eladhatóság) miatt. Én örülök hogy kaptam belőle jó áron. Tudtam volna többet költeni TVre de ezek szerint az én szememnek ez bőven elég tudás.
Most rákötök egy Xbox 360at (az van még meg), kíváncsi vagyok erre a game bar-ra.
-
Bunda555
tag
válasz
csomi1977 #34531 üzenetére
Szerintem ne hagyd magad elijeszteni. Itt jelllemzően azok írnak akiknek valamilyen problémájuk van. Egy hete használok egy 65c655-öt és a CEC hangerőállításon kívül (optikain, ARC nélkül) én nem találtam fogást rajta. Atom a feketéje sötét szobában is, a betekintési szöggel sincs gondom, a képe és a fényereje pedig fenomenális. Nálam minden forrás (NAS, streamingek) folyamatos, nincs akadás. Nem bántam meg, nem küldöm vissza. Ennyi pénzért többet kaptam, mint vártam.
Az áruházas tesztelésről rég leszoktam. 14 nap otthon a saját tévézési szokásaiddal, az az igazi teszt. Ha valami nem kerek, visszaküldöd...
-
ρσгτσ
addikt
Vigyél magaddal pendrive -on néhány videót, és azzal nézd meg. Általában vagy a demót, vagy valami rossz minőségű tartalmat tudnak neked ott mutatni.
Ha letöltesz mondjuk egy Bogyó és Babóca részt is, azzal nagyon jól meg lehet nézni a betekintési szögből adódó "fakulást". Ha annál nem tűnik fel vagy nem zavar, akkor más tartalomnál sem fog.
Szerk.:
Igaz, hogy a Bogyó és Babóca -val tele van a YouTube is, így ha van net elérése a TV -nek, akkor elég ott betölteni. Nem tudom Euronics -ban most hogy megy ez. -
User63
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam, hogy a pc-n megosztott filmeket, és magát a tárhelyet nem látják a tcl tv-im. A samsung, tizen op rendszerrel hibátlanul játsza a tartalmakat. Mindegyik wifin van. A tcl p35 illetve c645 típus, google szoftver.
Va ötletetek miért nem látja a filmeimet?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csomi1977 #34531 üzenetére
Nem lehet ennyire egyértelműen kijelenteni. Erre jó az online rendelés, 2 hetes elálláson belül pedig tesztelgeted a felhasználói szokásaid szerint.
Nem mindenkinél vannak problémák, és valószínű nem is mindenki veszi észre.
Meg szerintem C855 -tel kapcsolatban nincs túl sok negatív visszajelzés.
-
csomi1977
aktív tag
Olvasom itt a sok problémás tvt. Idáig 65C855-t akartam venni . Tényleg ennyire problémás a TCL ?
-
Vhiktor
nagyúr
Rohadtul kek a c765 gyari beállításokkal mozi módban és meleg színhőmérséklet mellett. Nyugodtan el lehet venni a kék erősítésből 10-15-t.
-
ρσгτσ
addikt
Ha be tudsz menni egy Euronics -ba, akkor nézd meg először, hogy neked mennyire elfogadható.
Én mondjuk kifejezetten nem szeretem. Párom nem igazán foglalkozik ilyen dolgokkal, de C655 -nél már ő is mondta, hogy kicsit zavaró.
Bár variálható konzollal valóban meg tudod oldani ezt a problémát.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #34525 üzenetére
VA panelnél biztosan nem lesz soha hibátlan a betekintési szög. De több mint valószínű, hogy C765 -nél sokkal jobb, mint a két említett modellen.
IPS -en jobb. Többnyire. Illetve OLED -en nagyjából hibátlan, de ott sem mindegyik modellen.
Szerk.:
Ez egyébként nem hiba, hanem a technológia sajátossága. Van amelyik jobb, van amelyik rosszabb. -
kokokka
addikt
Nálam hibátlan a betekintési szög (is). Semmi felhősödés vagy bevilagítás nincs, magasan veri az eddigi Samsung QLED-emet. Leteszteltem a teljes szürke skálát egészen a feherig, tényleg hibátlan.
85C765
-
PLackó16
csendes tag
Sziasztok!
A kiterjesztett garancia miatt még idén meg szeretbém vásárolni a 75C765-öt, (legfeljebb visszaküldöm 2 héten belül, ha az enyém is problémás lesz), de egyben várnék is egy kicsit, hátha a következő hetekben/hónapokban olcsóbb lesz a 85C765, mert természetesen akkor azt választanám.
Megpróbálom holnap elérni az Alzát, bár karácsony után gondolom kb lehetetlen lesz, mert nem világos ez a promóció
A weboldal ahol be kell regisztrálni a TV-t Dec31-et írnak határidőnek, ahogy az Alza oldalán is így kezdődik, viszont kicsit lentebb már "Vásárold meg 2025 március 31.-ig " szerepel.. Elég kaotikus, nem tudja véletlen valaki mi lehet az igazság?
Köszi!
[link] -
ρσгτσ
addikt
válasz
blueye #34519 üzenetére
Tartalomtól függ. Ha például a The Last of Us -ban messze gyalogolnak a hóban, ott annyira nem feltűnő. De színesebb, kontúrosabban tartalomnál sokkal jobban látszik.
Hogy kinek mennyire feltűnő azt nem tudom, de létező dolog. Mondjuk ez könnyen meg lehet nézni, hogy kit mennyire zavar. Főleg, ha van a közelben például egy Euronics.
Bár T8B nem tudom mennyire van kint. C655 -öt eddig mindegyikben láttam.
-
blueye
veterán
válasz
rumkola #34514 üzenetére
Igen.
Kevés teszt van, olaszt találtam amit érdemes elolvasni:
[link1]
[link2]
@ρσгτσ
Én szemből nézem, most ránéztem oldalról, nem érzem hogy nagy problémák lennének de biztos van akit ez zavar - én továbbra is egy nagyon átlagos TV felhasználó vagyok.
De ha már itt tartunk, ez továbbra is ennyire sötét ló ez aT8B? A T7Aról és a T8Aról több infót találtam. Ez egy öszvér, többféle korábbi TVből összeépítve, mi lehet benne (panel, chipset)? -
ρσгτσ
addikt
"Általában sötét szoba. (háló)"
A hálószobában hogy lenne elhelyezve a TV? T8B nem volt nálam, bár valószínű az sem kiemelkedő betekintési szögben. Ahogy a C655 sem.
Csak azért kérdezem, mert sok esetben, a kevés hely miatt nem tudják az emberek normálisan elhelyezni a hálóban a TV -t. Ezek a VA panelek pedig tudnak torzulni rendesen kissé oldalról, illetve alulról nézve is.
Sötét szobába szerintem inkább egy mini LED -et érdemes nézni a jobb fekete szín, és képminőség miatt. Minimum egy C805, de annak sem mindegy milyen betekintési szögből nézitek.
-
gkxyz
tag
TCL 65T8B, és 65c655 közül melyiket érdemes választani? 0 tv nézés, csak filmek full HD vagy 4k minőségben. Általában sötét szoba. (háló) Az árkülönbség 50e. Megéri a T8B?
Nappaliban c805 van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Tudom, hogy a fentiek más kategóriát képviselnek. Köszönöm -
rumkola
nagyúr
válasz
herkulesminusz #34511 üzenetére
Üdv! Mit kell ezen kipróbálni?
Micro contrast, micro dimming, FALD--> mindegyiknek ez a technológiával járó hozadéka.
Ez ilyen.
Vegyél több zónás, másfél millás TV-t, azzal valószinűleg nem lesz ennyire látványos. -
herkulesminusz
tag
válasz
herkulesminusz #34452 üzenetére
Ezt a jelenséget ki tudná valaki próbálni a c765, c805 vagy c845 készülékén?
Az app neve: TV Calibration (mellesleg igen hasznos jószág). Ott alul az audio menüben pl. a speakers opciót ha választod előjönnek a fotelok és hangszórók.
A FALD menü pedig: settings/képbeállítások/speciális video/fényerő beállítások/helyi fényerőcsökkentés
Élőben nem ennyire csúnya, mint a képen, de azért jól látszik
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
baandii #34507 üzenetére
Ha van türelmed, idegrendszered, helyed, és tőkéd arra, hogy esetleg megrendelj es TCL-t, majd nem biztos hogy beválik, és visszaküldd, akkor TALÁN megpróbálhatod...
...De előtte mindenképp legyél tisztában azzal, hogy sajnos nem hibátlanok a készülékek legtöbb esetben.
Igen, érdemes hsz-eket visszaolvasni, pl. az enyémeimet. Én 65c765-t rendeltem, sajnos visszaküldésre vár már becsomagolva. Képi hibája nem volt (nem igazán felhősödött, nem volt pixelhibe). Pedig 6 éves alap LG-t váltott volna, de a hibái nekem sajnos nem fértek bele. -
turho
addikt
válasz
baandii #34507 üzenetére
A legkevesebb megjelenítési hiba valószínűleg a mostani LG-ddel lesz. Mielőtt döntesz, olvass vissza legalább párszáz hsz-t, keresőzz a típusokra, még eldöntheted, szánsz-e valamivel több pénzt és időt, hogy minőségibb márkára cseréld. (LG például, nem véletlenül mondom).
-
baandii
senior tag
Sziasztok!
Egy kb. 9 éves LG 55UH8507 tv-t szeretnék lecserélni. Amire használnám az teljesen átlagos felhasználás (filmnézés nas-ról, netflix és tv) nem játszanék rajta, nem lenne össze kötve géppel.
Két tv-t néztem ki: TCL 65T8B és TCL 65C765.
Árban elég eltérőek, a kérdésem, hogy a drágább megér e? Tudom senki nem jós de melyikkel van a kevesebb képi megjelenítési hiba? Inkább azt venném amelyikkel kevesebb a gond a méret és a képi világ így is nagy előre lépés lenne -
ρσгτσ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest