- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Treff
aktív tag
Sziasztok!
1. Segítsetek kérlek: C765-re hogyan kell felrakni a Disney+ appot? Gyárilag nincs rajta, én nem találom.
Jobb híján telepítettem a google tv-t, eddig nem volt rajta aktiválva (tvt nézünk + youtube gyári app, ezért nem volt rá szükség). Szóval így lett Disney+is a Google tv dologgal, de lehet-e enélkül Disney+-t felpakolni?
2. Hogyan lehet a Google tvből kijelentkezni? Ha rámegyek a Beállítások - Fiókok és bejelentkezés menüre, azon belül pedig az Eltávolítás opcióra, , utána “Eszköz eltávolítása és visszaállítása”, akkor azt írja ki, hogy “Gyári beállítások visszaállítása, Ez visszaállítja az eszköz alapértelmezett beállításait, és törli róla az összes adatot, fiókot, fájlt és letöltött alkalmazást.” Magyarul minden tv beállítást, stb nullára vág, mintha most bontottam volna ki a tvt? Ne már!
-
Treff
aktív tag
válasz
F.B.I. #34888 üzenetére
Megértettem és köszi a tanácsod, de sajnos vagy nem sajnos a két tv totál más.
A C765 képe jó, tetszik mindenkinek nálunk is, még szerintem nekem is (csak a modellről olvasott sok rossz és gond elvette ennek az örömét nálam), és nagyon sokat állítgattam már rajta, hogy számomra normálisak legyenek a színei, hasonlítson a korábbi Samsung F sorozat beállításaimra.. Mellesleg kíváncsi lennék Vhiktor beállításaira, hol mibe nyúlt bele a fehér- és színegyensúlynál, ami az elvileg helyes beállítást jelentené az enyémen most láthatókhoz képest. Kérdés, tetszene-e úgy a kép 6k-ért....
A gond itt az, hogy a C765 szoftvere egy bughalom, ami kisebb részt YT-on, de főleg streaming esetén jelentkezik, ami látva a tendenciákat, a mondhatni a tvzés jövője.
Mi még ebben maradiak vagyunk, megbotránkoztató módon tv adásokat nézünk tv-n, de előbb-utóbb utolér minket is a streamingezés, és akkor jönnek a laggolások-akadások a gyári és külső streaming appokkal is, ami a C728 esetében nem áll fenn (ahogy írtad), szemben a C765-el.Például az egyik kollégámnak is van egy 2 vagy 3 éves TCL tvje, ő meg van elégedve vele, ajánlja ezért a márkát. TV-t néz rajta, meg nem is ért hozzá. Egy tv neki, nincs gondja vele, ami elég rak a kép, azt nézni. Erről ennyit.
Amúgy a különböző fórumok/szakértől által bármilyen ajánlott vagy nem ajánlott tv értékelését megnézve az interneten a vásárlói értékeléseknél, mindegyik tvnek gyönyörű a képe, jó vagy megfelelő a hangja és ajánlott az átlag, mezei felhasználók szerint, nem megbántva ezzel senkit. És vannak azok a felhasználók, akik szeretnek normálisan beállított képet és tvt nézni, nem csak a "jóvanazúgy, ez ilyen" módon használni. -
Treff
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34885 üzenetére
Igen, emlékszem, beszéltük.
Hát csak ugye a kérdés adódik, mi a nyavalyát vegyen az ember helyette?
Oledet még sem akarok, mert sokat megy a tv magára hagyva megdöbbentő módon tv adásokon, (megy háttérzajnak, meg időnként megnézünk egy napi sorozatot lásd Pokoli Rokonok, gyerkőcnek megy a JimJam órákig, miközben játszik, stb.), szóval nem akarok a panel rohadás miatt izgulni, csinálok én azon kívül elég stresszforrást magamnak.
Plusz nem hiányzik az sem, hogy elkezdjen nekem itt-ott sötétítgeni egy-egy sötét hosszabb filmjelenetnél, hogy védje a panelt. Ráadásként világos a nappalink. -
Treff
aktív tag
válasz
bdominik98 #34831 üzenetére
65C765, netflix 4k előfizuval, tv saját netflix lejátszójával, wifin ( a tv mellett van a kábelmodem):
Pár nap alatt végignéztem a 3 évados Lost is Space saját gyártású sci-fi sorozatukat. Dolby Vision IQ, sötét és fényes módok vannak (ha már itt tartunk, valaki árulja már el, hogy miért van 3 ilyen mód, mi értelme ennek? Nekem totál új ez a 4k világ - köszönöm előre is)
Szóval a sorozat:
- a fényes módban nézhető a legjobban,
- a DV IQ mód olyan sárga/meleg színvilágú, mint amit a kiskutya körbehuggggyozott, és nem is lehet ebben a módban állítani a színhőmérsékletet. Mi a franc értelme van ennek?????
- a sötét illene talán legjobban ehhez az űrtémához, de abban akadozgat a legjobban.
MINDEGYIK képmódban akad/dadog fps drop jellegűen, a legkevésbé a fényes és IQ, a legjobban a sötét módban.
Mindegyik képmódot ugyanúgy állítottam be minden értékkel - már amit engedett - , hogy ezt a faktort is kizárjam.
A 28 rész alatt sikerült kitapasztalnom, hogy a V135 fw alatt a tv képtelen normálisan lekezelni az olyan sötétebb tartalmú jeleneteket, amelyekben lassabb jellegű mozgás van, pl. félhomály az űrhajóban, miközben beszél a főhős és közben elkezd lassan elfordulni a kamera. Ugyanilyen jelenet világos módban nem vagy kevésbé dadog be.
"A kis kedvencek titkos élete" animációs film, ami totál világos, ott semmi gond nem volt vele, igaz ha jól emlékszem az nem 4k volt, csak HDR (de ezt már emlékezetből írom).Tehát összegezve, nagy felbontásban sötétes jelenetek sokféle részletet tartalmazva mozgással megspékelve gondot okoznak a C765-nek a saját lejátszójával.
Kipróbáltam a One box netflix lejátszójával is, azzal is voltak dadogások, de ott csak HDR módban adja le, szóval "a külső lejátszóval jobb lesz" sem működik.
Még egy megjegyzés: szerintem a local dimming értékét maximum közepesnél nagyobbra nem érdemes venni, mert ront a részleteken és a színeken ilyenkor. Érdemes kipróbálni tv adásnál, ahol van karika és logó, kép kimerevítés - pause - One boxon, aztán lehet állítgatni és látni, a kép melyik területén mivel mit művelnek a változtatások.
A sci-fi alatt is max közepes értéken használtam.
Kb. még 1 hetem van a 30 napból, hogy visszaküldjem, de nem tudom eldönteni, mit kezdjek vele. Ha normális szoftvere lenne, nem elmélkednék rajta, vagy ha tudnám, hogy x hónap múlva kijavítják ezeket, akkor sem.
(A netflix előfizu nem lesz megújítva, tesztelés végett lett véve, mert alapvetően One tv adásokat nézünk, amiknél nem tapasztaltam akadásokat eddig. Ez is erősíti azt, hogy a nagy felbontást nem bírja normálisan kezelni ez a kínai csoda. Csak azt nem tudom, mit vegyek helyette. Talán Samu QN90D, de az meg szétkuponozva is 450k körül lett volna vs 300k ezért a "csodáért")
@Vhiktor: ha van kommented a fentiekre, szívesen venném! -
Treff
aktív tag
válasz
Volband #34804 üzenetére
Mozgás menüpontban van kettő, 0-10-ig skálával. Az első okozza ezt, azt vedd le 0-ra. A másodikat pedig max. 2-3 értékre tedd, mert ha fentebb húzod, akkor szappanoperás lesz és az is elkezd szellem körvonalat csinálni a gyorsan mozgó tárgyak köré. Én így használom.
Pl. Samsungon ilyen jelenség nem jelentkezett a motion állítgatása során, a TCL szoftvere egész egyszerűen egy hulladék (V135) a nagy gyártókéhoz képest és ezt bárki előtt felvállalom! -
Treff
aktív tag
Na, folyt. köv. a One box Netflix appjával:
kevésbé látványosan jelentkeznek a leírt szituk, van ami fel sem tűnne ha nem okával nézném (buborékok), de a hold mozgás akad; a rét beröccen, de az ajtó nyitás rendben van; a Vérapó rendben van; a Hill ház ágya dadogós, de a teljes ágy, nem csak a csíkoknál.
One boxon nincs, csak 1 féle képmód, ahogy éppen nézed a tvt, amire az állítva van.
VISZONT: a one boxon használt netflix után a tv elfelejtette a képebeállításokat, mindegyik gyárit újra kellett a saját izlésem szerint hangolni!
Sőt, eddig nem volt IMAX képüzemmód, most már az is megjelent választhatóként.
Forrásként a one boxról pedig a felbontás mellett jobb felül kiírja azt is, hogy HDR10 meg még valamit mellette.
Ezek eddig nem voltak, és totál feledékeny lett a tv a beállításokra, mert a menűből újraindítás után megint elfelejtette az állítgatásaimat.Szóval a fw egy bughalom, egy kalap szar, sebtében összedobott valami.
BUÉK!
-
Treff
aktív tag
Nos, 65C765 gyári 135 fw-el, tv netflix lejátszójával, 4k előfizetéssel, wifin a tapasztalatok:
Vezércsel - autó egyet beszaggat
Vérapó - pillára megakad a fáknál, mintha kihagyna a net
A Hill ház ágy: Dolby IQ és fényes módban smooth, de a csíkoknál beszaggat; sötét módban kevésbé smooth, de egyenletes, nincs megakadás;
Univerzum, Évszakváltozás 07:10-07:15 ( A hold keringése ) - minden módban akad kb. 3x, 07:40-07:45 buborékok résznél - fényesben 1x röccen; Dolby IQ picit beszaggat max 2x, de nagyon lesni kell; sötétben 2x akad
A 3-test-probléma 1.é./8. ep. 07:10-07:17 ( A drónos röptetésnél és amikor benyit a nő ) - fényesnél szép folyamatos, hibátlan a rét és az ajtónyitás is; sötétnél már nehezebb dolga van a fűvel és beszaggat az ajtónyitás; Dolby IQ esetén normál képfolyam, ajtós rész hibátlan.Számomra az eddig látottak alapján egyértelmű, hogy amikor túl sok finom részletet vagy árnyalatot kell a tvnek kipakolnia a képernyőre (csíkok az ágyneműn, homogénebb képbe bejön új dolog,, részletes fű vagy hirtelen bemozdulás statikus képből, mozgó buborékok, stb.), akkor a képfeldolgozó processzor megakad, hirtelen nem győzi az adatfeldolgozást. Nekem ez nem ismeretlen jelenség, a 386DX40 processzoroktól kezdve van számítógépem, S3 Trio videókártyákkal indulva (akinek ez nagyon retro, ott a gugli), szóval a 90-es években, amikor egyre jobb játékok kezdtek lenni és nőtt a felbontás, így szűkült a proci és gpu keresztmetszet, akkor okozott ilyen jelenségeket a játékokban a hardver!
Szóval én egyre erősebben gyanakszom a pentonic 700 processzor tervezési hibájára, de szeretném azt hinni és gondolni, hogy szoftveresen ez a kérdés orvosolható (lesz) hellyel-közel annyira, hogy ne tűnjön majd fel.
/bár a reklamáló angol usereknek gyorsan adunk ajándék külső lejátszót szituáció arra hajaz, hogy rájöhettek, valami nem kóser a hardverrel és nem nagyon tudnak egyelőre mit kezdeni vele, ezért aki hápog, annak gyorsan befogják a száját ajándék cuccal, a többinek meg jovanazúgy/. Tipikus kínai hozzáállás.
Fel van adva a lecke.
Következő teszt a One netflix lejátszóján keresztül lesz, holnap. -
Treff
aktív tag
Update:
A) Amióta, karácsony előtt az először totálisan vállalhatatlanra sikerült One box új rendszere kapott egy frissítést, azóta nincs már a 2. pontban leírt lökdösődős jellegű szaggatás az említett judder videóban!
B) Valamint egyik korábbi hszemben jeleztem azt is, hogy teszteltem az Euronicsban a kiállított C765 youtube lejátszóján a Sereg c. magyar minisorozat normál előzetesét, ami totálisan szétesett és kb. a 0:16-nál futó embercsoport egy kockamaszlag volt. Nos, a One box youtube lejátszóján futtatva gyakorlatilag szépen kivehető minden alak, nincs széthullás a 65 col ellenére, gyakorlatilag hasonló teljesítményt látni viszont a 40F6400-hoz hasonlóan.
Rengeteg youtube videót néztem meg eddig a One youtube lejátszóján, mind szépen hozta, amit kell!
A tv-t még nem engedtem rá a netre, elvileg majd ma. Felkészül a netflix és a saját youtube appja. -
Treff
aktív tag
Viasat 6 tv csatorna adása másnál is homályos 65 colon (one rendszer 37-es csatorna)
40 coll Samsungon nem tűnt fel, és nem tudom, TCL-en fos vagy normális márkáknál is.Más:
Én még nem engedtem rá a tvre a netet, basic tv módban telepítettem, gyárilag 135 fe-rel jött, egyelőre One tv adásokat nézünk rajta.
Ami feltűnt, hogy a Samsung F szériához képest kevésbé teltek/élénkek a színek a saját behangolt állításokhoz képest, nem a gyári túl-eltoltakhiz viszonyítva.
one youtubeját használtuk még egyelőre. -
Treff
aktív tag
Ha nincs semmilyen streaming előfizetésem, mivel és mennyire lehet tesztelni a tvt az akadások végett, hogy időben kiderüljön, marad vagy megy vissza a tv?
#28964 BlueSteel
A google drivera feltöltött tesztfájlokat hogyan kell használni a tvhez: először le kell tölteni egy pendrivera azokat és úgy bedugva a tv-be futtatni a belső lejátszójával? -
Treff
aktív tag
válasz
Celtis #33797 üzenetére
De jó, hogy belinkelted ezt a teszt videó, mert:
1. Kipróbáltam Samsung 40F6400 a tv saját youtube ezer éves lejátszóján, és szépen fluidan megy a mozgásjavítások 3/10-re állításával használva a tvt.
2. Aztán érdekességképpen kipróbáltam a “csoda” vodafone új, elmondhatatlanul lassú és hulladék one box szoftver visszafejlesztésének beépített youtube lejátszójával, és nézhetetlenül szaggatós a kép: megy fluidan, aztán 1 másodperc múlva mintha láthatatlan falnak ütközve visszapattan a kép; aztán megint folyamatos 1 másodpercig, majd megint visszapattanós, és így tovább.
.
Na ilyenkor mi a pöcske van? Miért nem használja a tv mozgásjavító beállításait???
(ipaden normál tempójú szaggatós-döcögös, amilyennek kell elvileg lennie)
.
Ha majd megjön az új tv (765), akkor azon melyik youtube lejátszót kell hasznalni; a boxét vagy a tvét? És netflix, stb. stream esetén? -
Treff
aktív tag
Emagnál 30 napod van visszaküldeni. 14 napig a szokásos, 15-30 napig meg a szállítási díj a bukó.
https://www.emag.hu/help/termekek-visszakuldese/ -
Treff
aktív tag
válasz
westcoastog #33244 üzenetére
Lecsekkoltam én is: ipaden tökéletes, samsung F6400 youtube felületén vodafone one-nal szintén tökeletes, semmi csíkozódás. Ergo a TCL a ludas!
Ugyanezeken ez nálam is csíkozódik, szóval ilyen az anyag. -
Treff
aktív tag
Emagról vagy Alzáról, aki rendelt C765-öt, van fejhallgató kimenete a tvjének?
Mert létezik fejhallgató kimenetes és anélküli változat, aztán kérdés, ez a 2 cég honnan szerzi be.
Ide Közép-Európába elvileg a lespórolt változatok jönnek csak, nyugati teszteken meg írják a fejhallgató kimenetet is. -
Treff
aktív tag
válasz
boborján2 #32891 üzenetére
Belinkelnéd, milyet vettél hozzá?
Nekem is csak 1 jack csatlakozós logitech x-230-am van, amit rádugva a samsung jackjére a magasakból érezhetően hiányzik. Ennél én jobbra emlékeztem.
Nem is tudom, mire kellene rádugnom, hogy teszteljem, valójában milyen minőséget tud produkálni…. Tablet?! -
-
Treff
aktív tag
Megnéztem ennek a Don’t look up filmnek a trailerjét - hát ezt se fogom megnézni, pedig a kedvencem a műfaj és kiválóak a színészek benne, de nagyon felzaklatott az emberi ostobaság, nemtörődömség és felszínesség végett, ami hűen tükrözi a való életben zajló folyamatokat. :/
-
Treff
aktív tag
Akárhogy is nézem, ez kék, pici zöldes beütéssel, de nem zöld. -
Treff
aktív tag
válasz
beyruth82 #32795 üzenetére
Na, ilyesmit láttam én is az Euronicban, amikor kértem, nézzünk rajta valami gyengébb, SD jellegű tartalmat.
Rákerestem youtubeon rtl híradóra, m1 “minden szép és jó” híradóra, egyéb nem hd előzetesre, és megijedtem a látványtól, hogy ‘vazze 65 collban homály-kocka halom van a kis felbontású cuccokon?!
Ezért kérdezgetek mindenkit, milyen valójábn pl. a kábel adás rajta. Ráadásul a Tiéd 55 coll, nem is 65…. 😞Hát vazze elszomorító akkor a C765 ilyen téren, kérdés más ezzel rendelkező tulaj mit tapasztal: általános vagy egyedi jelenséggel állunk szembe?
-
Treff
aktív tag
Srácok!
Van itt a topicban olyan, aki C765 tulaj és Szabolcs vagy Hajdu megyében lakik?
-
Treff
aktív tag
C765 esetén usb portra lehet külső vinyót csatlakoztatni, hogy onnan fusson a letöltött film?
Olvastam korábban, hogy ugyanez pendriveon keresztül nem megy(?!), mert hogy azt nem kezeli jól?! -
Treff
aktív tag
válasz
Darth_Revan #32377 üzenetére
Fentebb még azt írtad, újabb érv a TCL ellen, erre megrendeled?
-
Treff
aktív tag
-
Treff
aktív tag
Melyik vásárlási opciót érdemes választani 65S90D esetén?
1. 680-50e helyszíni samsung promóciös kedvezmény a MM-ben. Itt ugye max 3 nap van bármire.
2. 650e weben keresztül máshonnan (ha újra lesz elérhető készlet). Itt meg 14 nap van.
Illetve az MM-ben 70e-ért adnának +2 év garit biztosításon keresztül, ami elég húzós.
Lehet X Y helyen vett készülékre bárhol máshol kiegészítő biztosítást venni, vagy csak amit esetleg az adott bolt kínál?U.i.: Minél többet olvasok, annál jobban fosok attól, hogy a napi 5-6 óra tv adás járatáshoz nem oledet kellene venni Samsungból
Ideg szétvet már miatta, és ma-holnap lejár a bolti promóciós -50k kedvezmény.
-
Treff
aktív tag
TCL tv tesztek:
TCL 65C845
TCL 65C855 -
Treff
aktív tag
Egyetértek, de a nem csúcskategóriás cuccok meg tré minőséget képviselnek, sokkal jobban mint sok évvel ezelőtt. Hiába van 1-1 gyártónál kismillió almodelje, mégis azt veszed észre, egyre fentebb mászol a kínálatban, mert pl. nem totál szemből nézve már gatya a kép (márpedig nappaliknál, több embernél ez fontos), szokolrádiós a hangja, fagyogatós a szoftver, stb., és azt veszed észre, hogy mini led/neo qled és Oled modelleknél jársz már.
Ha pedig még a jövőre is akarsz gondolni, mit hogyan fog vele használni, és nem 1-2 évente tvt cserélős fajta vagy, akkor eléggé beszűkülnek a lehetőségek. -
Treff
aktív tag
válasz
Pro Koryak #32236 üzenetére
Jaja! Hajrá Jászai G.!
-
Treff
aktív tag
válasz
Pro Koryak #32233 üzenetére
Nem is vennék, elhiheted, de 55-65 collban már csak 4k tv van!
És ha már itt tartunk, mellesleg a full hd F6400-nak sincs értelme, mert az adások max HD-ben jönnek, szóval…
Sőt, a hátam közepére se hiányzik ez a tv vételi herce-hurca, elég volt ez 10 éve, de az új nappaliban 3,5m távolságról már kissé kicsi ez a 40-es. Így is megy/ment a vaker, hogy 55 vagy 65 col legyen thévéh adásho’! -
Treff
aktív tag
Ma voltam az Euronicsban, ahol egymás mellett van kiállítva a 65C765 és a 65C805, futó demókkal.
El kell ismerni, bitang jó képe van a C765-nek, és a betekintési szöge is jónak tűnt, bár eléggé záróra előtt estem be - ha nem tudnám, azt gondolnám OLED tv.
A 805 se rossz, de ha okával nézi valaki, akkor az egy-egy színt olyan kínaiasan túltol, illetve 30-40 fokból nézve egybeolvadnak részletek a demós kaméleon bőrén, túltolt irreális tónusok kíséretében.
A C765 esetében kértem, hadd hallgassak bele a hangjába. Ez már mélynyomós, ennek ellenére a dobozos feeling visszaköszönt itt is, de már voltak mélyek. Nem tudom eldönteni, jó volt-e, ott abban a nagy térben, de a mezeieknél valsz igen.
De a lényeg, ami érdekel egy tv esetében: néztünk egy kis tvzés jellegű mezei forrást, jobb híján youtubeot, azon is a “S.E.R.E.G filmsorozat - Előzetes” mezei, nem 4k-s verziójat! Nos az olyan volt, mint annak idején a 8-10 megás video fájlok lejátszva számítógépen sok évvel ezelőtt, szétesett pixelhalmok és elmosódott kockázások kíséretében! Kiábrándító volt!!!
Hazajöttem megnézni a 40F6400 Samun, hogyan mutat. Fényévekkel jobban, persze jó közel menve itt is látszott, hogy gyengécske a forrásanyag, de összehasonlíthatatlanul jobb volt az F6400 (persze be van állítva normálisan, minden képoptimalizáló ficsőr nélkül, max egy-egy minimálisra vett szintjével.
Igazából a kérdés az, hogy a C765 mennyire volt szét/elállítva bolti üzemmódban, és milyen lehet ez az anyag rajta normális beállításokkal.Akinek van 65 colos vagy nagyobb tvje, az lenne olyan kedves és megnézné, hogy a fenti youtubeos előzetes milyen minőségben jelenik meg egy oled/miniled/led tv-jén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!