- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
F.B.I. #37485 üzenetére
Azt majd ki kell próbálni, mert én szenvedtem már vele eleget, aztán végül elengedtem.
Régebben a bekapcsolás nem ment, mert állandóan leszakadt az eszköz a hálózatról kikapcsolt állapotban. A kikapcsolás ment. Aztán későbbi FW -n megoldották a bekapcsolást, de akkor meg a kikapcsolás nem ment. 412 -nél próbáltam utoljára, 420 -at pedig nem használtam.
Egyébként droidon, Roku -n, és más szoftveren ezzel régebben is sokat ment a szenvedés. Nem TCL probléma. Van ahol meg mindig tök jól működött. Pl. Tizen OS.
-
ferob
őstag
válasz
F.B.I. #37474 üzenetére
Nem lehet megoldani, a távirányító ilyenkor infrán keresztül is működik, és mivel ezek a gyártó azonos típusú termékeinél többnyire megegyeznek, ezért tapasztalható a leírt jelenség.
A miértje pedig elég egyszerű, egy teljesen kikapcsolt készüléket másképp nem lehetne bekapcsolni, mivel olyankor nem fut az android rendszer, így bluetooth kapcsolat sincs. -
ρσгτσ
addikt
válasz
F.B.I. #37474 üzenetére
Az a gomb infrán kommunikál, mindegy a párosítás. Nem tudom más gombra is bekapcsolnak -e a TV -k, sosem néztem. Pl. számozott gombok.
Emelett opció még a telefonról bekapcsolás, vagy smart home -ból applikáción keresztül, esetleg hangvezérléssel. Vagy olyan eszköz, ami CEC -en keresztül bekapcsolja a TV -t.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
F.B.I. #37474 üzenetére
Az a baj, hogy a ki és bekapcsolás infra jellel történik, szóval ez nem lesz járható út ha egymás mellett vannak.
Régi Samsung TV-m még Wifi-n és Bluetooth-on is ki és bekapcsolható volt, ez sajnos úgy néz ki nem.
ρσгτσ nekem alvó módból nem jön vissza a TV, igaz én a WiFi-t is alatatom a TV-ben, mert néha csinált furcsaságokat. -
mrmft
senior tag
válasz
F.B.I. #37439 üzenetére
Nem biztos, hogy a papiron komolyabb jobb is. Ettol meg lehet FW frissitessel ezt javitjak.
En olyan baromi nagy kulonseget nem latok a C745X2 es a C805 kozott, a sorozataimnal, streamingnel, azaz altalanos felhasznalasnal.
C6K-t neztem a C745 utodjanak. C805-ot nem nagyon latom ertelmet barmire cserelni.
Ha most akarsz vasarolni akkor a C765-el jarsz jol. Ha raer, akkor megvarnam amig az idei modellek ara beesik. Euronicsban gyakran a bevezeto arak is jok, amint bekeszletezetk a friss modellekbol. -
-
Treff
aktív tag
válasz
F.B.I. #34888 üzenetére
Megértettem és köszi a tanácsod, de sajnos vagy nem sajnos a két tv totál más.
A C765 képe jó, tetszik mindenkinek nálunk is, még szerintem nekem is (csak a modellről olvasott sok rossz és gond elvette ennek az örömét nálam), és nagyon sokat állítgattam már rajta, hogy számomra normálisak legyenek a színei, hasonlítson a korábbi Samsung F sorozat beállításaimra.. Mellesleg kíváncsi lennék Vhiktor beállításaira, hol mibe nyúlt bele a fehér- és színegyensúlynál, ami az elvileg helyes beállítást jelentené az enyémen most láthatókhoz képest. Kérdés, tetszene-e úgy a kép 6k-ért....
A gond itt az, hogy a C765 szoftvere egy bughalom, ami kisebb részt YT-on, de főleg streaming esetén jelentkezik, ami látva a tendenciákat, a mondhatni a tvzés jövője.
Mi még ebben maradiak vagyunk, megbotránkoztató módon tv adásokat nézünk tv-n, de előbb-utóbb utolér minket is a streamingezés, és akkor jönnek a laggolások-akadások a gyári és külső streaming appokkal is, ami a C728 esetében nem áll fenn (ahogy írtad), szemben a C765-el.Például az egyik kollégámnak is van egy 2 vagy 3 éves TCL tvje, ő meg van elégedve vele, ajánlja ezért a márkát. TV-t néz rajta, meg nem is ért hozzá. Egy tv neki, nincs gondja vele, ami elég rak a kép, azt nézni. Erről ennyit.
Amúgy a különböző fórumok/szakértől által bármilyen ajánlott vagy nem ajánlott tv értékelését megnézve az interneten a vásárlói értékeléseknél, mindegyik tvnek gyönyörű a képe, jó vagy megfelelő a hangja és ajánlott az átlag, mezei felhasználók szerint, nem megbántva ezzel senkit. És vannak azok a felhasználók, akik szeretnek normálisan beállított képet és tvt nézni, nem csak a "jóvanazúgy, ez ilyen" módon használni. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
F.B.I. #34888 üzenetére
A kalibrálással fogalmam sincs miért oldódna meg az akadozás, ne áltassuk az embereket feleslegesen. Neked jó tapasztalataid vannak, nekem 2-ből 2 TV akadozott.
Ha a DV és HDR tartalmakat nem használod, akkor a TV funkcióinak jó nagy részét nem használod ki.
Nem fogok belekezdeni a szokásos veszekedésbe, aki nem látja a hibát, vagy nincs neki, az meg van győződve, hogy a másik fél a balfasz, aki pedig látja és tapasztalja a problémákat, azok pedig joggal aggódnak. Mindig ez a vége. -
szollo12
tag
-
-
Lackó1984
tag
válasz
F.B.I. #27963 üzenetére
Vagy nagyon szerencsés vagy és tényleg nem produkál hibát egyik TCL TV-d sem, vagy csak simán nem veszed észre.
Nem kell virágbolti tartalom, Netflix, Skyshowtime, TV adás sem hibátlan.
"Mert az LG és a Samsung vagy bármilyen más márka, ezt egyből jól csinálja (nem androidos szoftver)….jah, nem.
"
Dehogynem!
Nekem volt/van több LG, Samsung TV-m is. Soha egyik sem produkálta a sokszor említett akadozásokat, háttérvillódzásokat.Hidd el, ha jók lennének ezek a TV-k, nem lenne ennyi panasz rá sem itt, sem más fórumokon. Különösen érintett modell a C805 és a C745.
-
boborján2
senior tag
válasz
F.B.I. #27966 üzenetére
Már nekem sincs , mert frissítettem. Ha már a gyártó erre képtelen.
@coolabácsi
Biztos hogy fw bug ,mivel egy update rendbehozta.Egyébként van a családban nagyon olcsó nagyméretű Qilive tv (auchan) is, ugyanúgy androiddal. Ott nem volt mikrolagg soha. Pedig ha valami gyenge hw ,akkor az biztosan az. C835 X1 után nyomkodva olyan ,mint ha 10 évet visszamennénk az időben.
Mindent egybevéve tökéletesen kirajzolódott már az a kép ,hogy a TCL -nél bőven vannak bajok az OTA update rendszerrel és az is tisztán látszik ,hogy fw oldalon erősen megy a spórolás(szoftver fejlesztők hiánya)
-
Swenk
aktív tag
válasz
F.B.I. #27905 üzenetére
Én feltettem a C805-re már régebben a 098-at, de napjainkban utolérte az OTA-s 098-as frissítés, persze nem ajánlkozott az ota az ugyanolyan verzíóra, de igy most gyári szoftver van rajta.
Nekem nincs vele különösebb problémám,csak azért nem tudom teljes értékű média lejátszóként használni, mert sajnos nem tudja átereszteni az AVR felé True HD 7.1 hangot. Az meg nagyon gyakori. -
-
BlueSteel
tag
válasz
F.B.I. #27905 üzenetére
M999v1,v6, v8 voltak, amelyek az én szememnek jobbak voltak a többinél, de embere válogatja. Valaki nem lát semmit egyiknél sem, de összességében azt kell mondanom, hogy a V028 óta egyik firmware sem teljesen jó. V062, R090, V127 nekem azonnal felejtős volt, töröltem is őket egyből.
Ha DV tartalmakat sűrűn nézel, lehet, hogy mindenképp szükséged lesz külső lejátszóra. Ugyanis a legújabb KODI-val is vannak DV tartalmak, amelyek szürke sávokkal jelennek meg (vagy HDR10-ként játszod le, úgy nincs ez a gond).
-
betmen3
csendes tag
-
LÁZ
addikt
-
Bacy85uj
csendes tag
-
neo-geo
senior tag
válasz
F.B.I. #16041 üzenetére
Jártam így sajnos, akkor még a V463 volt, viszont másnap mikor keltem rápróbáltam és már indult is.
Én is találtam ilyen 30sec power gomb hosszan nyomva segítséget, de Én csak a távirányítón nyomtam, mivel a TV-n nem találtam bekapcs gombot. Hol van a TV-n a power gomb? -
törölt tag
válasz
F.B.I. #15542 üzenetére
Az kizárt, itt valami más van. Asszony a finomhangolás után egyértelműen megmondta, hogy melyik a jobb.
Azt pedig, hogy az ominózus jelenet a tengerparton élvezhetetlenül sötét volt, még fényképen is átjön.gyépés
De, ez lehetséges, én is erre gondoltam. Ez a TV ennyit tud. Mondjuk két kérdés akkor is felmerül.
1. Miért nem esett itt erről szó akkor? Ha ennyit tud, minek szenvedni a beállításokkal?
2. Ettől még a DoVi élvezhető, sőt mitöbb, gyönyörű. Szép, élénk, szinte világító színekkel.Nos, miután az összes általam ismert streaming platform DoViban küldi a jelet, így azért ritkán futottam bele HDR tartalmakba.
Viszont, lemondtam ezeket a szolgáltatásokat, és visszatértem a klasszikus virágbolti gyökerekhez, így belefutottam HDR tartalmakba is. Igaz, ez is véletlenül történt, mert a fenti BP2 WF is fent van DoVi-ban, csak nem mindig egyértelmű a jelölés.
Egyedül régi filmek esetén fordul elő, hogy csakis HDR tartalom van. (vagy sima SDR)Ami még lehetséges, hogy tavaly májusi a firmware ami fent van. A TV konkrétan nincs sem netre, sem hálózatra kötve. (Jók a kínai csúcstermékek, de korántsem bízom bennük annyira, hogy ezt megtegyem. Fire TV stick 4k-n keresztül jön minden)
Vagy még esetleg az is lehet, hogy bár azonos a típus, de valahol mégis van bennük eltérés.
MaCS_70
Ez az egyik oka annak, hogy nem bízom a készülékben. Létezik, de akkor a TV csak megjelenítő lesz, és ahogyan fentebb is írtam, a Fire TV (vagy amit rákötsz lejátszó) lesz a TV okos része -
Khaosz55
addikt
válasz
F.B.I. #15524 üzenetére
Nem sajnálom rá a pénzt, illtev 10 évente szoktam TV-t venni, vagy ha kipusztul. 75"-os Tv azért nem néztem mert nálunk sokat megy a Tv legalább 8 órát és akkor még keveset is mondtam. 75"-nál jobban megugrik a fogyasztás mint a 55-ről 65"-ra. Illetve sima Tv-nézésre, YT, gopro videókhoz, sorozatokhoz bőven elég a 65" 3.5 méterről. Ha nagyot akarok akkor ott a projektor 124" a filmnézés azon megy.
-
haxxika
senior tag
válasz
F.B.I. #15440 üzenetére
Múlt héten bejelentettem, hogy a szervizből visszakapott TV közepe világos lett fekete háttérnél. Azt mondták hétfőn, hogy kedden keresni fog ezzel a szervizes. Eddig semmi hívás.
Ha jól tudom 3 javítás után lehet kérni cserét vagy ilyesmit nem? Csak nekem telekomos vásárlás volt még (55C728) havi részletre, aztán kérdés hogy ilyenkor mit lehetne helyette, mert náluk nincs semmi értelmes... -
válasz
F.B.I. #15316 üzenetére
Az a gondom, hogy oldalról nem férek hozzá a tévéhez, mivel az körbe van szekrényezve. Tehát szemből tudok benyúlni, erősen nőgyógyászi kézmozdulattal.
Az LG tévéinken a ház széléhez elég közel vannak az oldalsó csatlakozók ahhoz, hogy így derékszögben benyúlva elérjem őket, egy Samsungon viszont már nem értem el.
MaCS
-
saelin
veterán
válasz
F.B.I. #15275 üzenetére
C725-ön nekünk sokat mennek a streaming-ek és semmi bajom nem volt velük eddig. Szokásos androidos bugok (itt ott egy kis fagyás vagy gondolkodás) fordultak eddig elő de azok is szuper ritkán. Azt az egy pixel hibát és a Dolby bugot - amit lehet orvosolni - semmi bajom a készülékkel. Árához mérten igen nagy tudású. Nekem speciel gaming-re van ps5-höz, és egy rossz szavam nincs hozzá ilyen téren. Annyira nem vagyok nagy tv guru, de ahogy keresgéltem magamnak készüléket ilyen felszereltet nem találtam csak jóóóval drágábban.
-
saelin
veterán
válasz
F.B.I. #14733 üzenetére
Nem próbáltam még a 120Hz módot PS-en mert nem kell a potato grafika, de szépen felismerte a konzol hogy tudja. Nálam inkább a VRR miatt fontos ez.
Gstyler
Szórakoztam a Service menüvel, de semmivel nem vagyok vele előrébb. Arra rájöttem hogy Dolby alatt ezt a hirtelen sötét, világos késést a Contrast curve rossz beállításai okozzák. Sajna hiába állítom át az értékeket mert csak az adott videó alatt jegyzi meg őket, ahogy a Dolby jel kikapcsol oda a setting is. Amúgy úgy jó lenne ahogy belőttem. Talán a mélyebb feketékből veszít az én babrálásaimmal, de nem észrevehető. Úgyhogy egyértelműen szoftveres problémáról van szó. Csináltam factory resetet hátha csak bebuggolt nálam a rendszer vagy valami, de a DV "bug" még mindig fennáll. Nem lehet vele user szinten semmit kezdeni sajna. -
tomisanzero
tag
válasz
F.B.I. #14668 üzenetére
Épp most akartam írni én is, hogy látom mennyi panasz jön mostanában a készülékekre. Ezek szerint lehet csak én vagyok szerencsés, de egy jó másfél éve használok 65c728-t minden féle gond nélkül. Szoftveresen se kellett mokolnom semmit, magától frissített már kétszer, előtte jó volt, azóta is jó. PS5, Ugoos am6b, Denon X3500H avr van rakötve, szóval mondhatjuk, hogy kihasznalom, még sincs gond.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
F.B.I. #14445 üzenetére
A vicc az, ha jobb oldalról nézem, csak balról látom és fordítva,tehát a betekintési szög befolyásolja!
A VA akkor nem ilyen alapból?
A másik, minden ki-bekapcsoláskor(gyor indítás kikapcsolva) visszakapcsolja a képbeállítást(mozgás+túlpásztázás), miért? Ez is bug?
Néztem, de frissítést nem talált! -
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
F.B.I. #13913 üzenetére
Az OLED-nél mégjobban le kellene engedni a redőnyt.
Amikor vettem a C728-at, mellette volt egy LG C1 és bizony volt fény rendesen az Euronicsba, az LG el is vérzett..Oled az én véleményem szerint csak azoknak való akiknek sötét a nappalijuk vagy azoknak akik csak este filmeznek. -
Redneck
nagyúr
válasz
F.B.I. #13862 üzenetére
A VRR-t én végül kikapcsoltam, mert XSX-en pár játék el sem indul ha be van kapcsolva, illetve van egy kis képhibája, ami lehet a működési elvből adódik. A mozgó tárgyak körül, és mozgás közben van egy kis extra kontúr. Valakit biztos nem zavar, de engem igen. Az elején nem vettem észre, mert új volt a TV és a konzol is, de mikor kikapcsoltam, rájöttem mennyivel szebb nélküle. PC-vel nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest