- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bunda555
tag
válasz
thboxx #36478 üzenetére
Szia, köszi! Azóta ráírtam a magyar supportra, nekem is ezt a címet adták meg. Írtam rá reggel angolul/magyarul, még nem jött válasz. Én megadtam a TCL ID-t és a sorozatszámot, a fiókomban ott van minden doksi amit feltöltöttem decemberben, csak látják. Ha nem jön válasz holnap, akkor megy újabb mail, akkor majd csatolom én is a számlát és a fotókat. Köszi még 1x
-
Bunda555
tag
Sziasztok! Még 2024 decemberben vettem egy 65c655 tv-t és regisztráltam is a kiterjesztett garanciáért a TCL oldalon. Minden kért dokumentumot feltöltöttem, azóta sem kaptam visszajelzést. A fiókomban a visszajelzésnél csak homokórázik, nem küldi el. Hová lehet panaszt írni? Köszi előre is.
-
Bunda555
tag
válasz
supercharley #35122 üzenetére
A tvQuickActions Pro appal is be tudod állítani, hogy bekapcsoláskor vagy alvó módból ébresztéskor a Yodeck automatikusan elinduljon. Kipróbáltam a Max-szal, simán azzal indul, ha beállítom. Semmi varázslat nem kell hozzá, csak kiválasztani az appot (vagy bármilyen tetszőleges műveletet).
-
Bunda555
tag
válasz
kokokka #34810 üzenetére
Ha nem találsz egy funkciót, de van gomb ami előhozza (én csak a gyorsbeállítások menüt nem találtam meg) akkor kezd el annak a gombnak átszerkeszteni a gombműveleteit, akkor kiírja a keycode-ját.
Utána azzal a keycode-dal tudsz ADB parancsot létrehozni és azt már rá tudod tenni bármelyik gombra vagy egy menübe: -
Bunda555
tag
válasz
kokokka #34810 üzenetére
Itt találod a funkciók leírását: [link]
Itt pedig az appot a play-ben: [link]
1890 Ft, nekem tudott annyit.
Van free verzió is, talán 1-2 egyszerű menühöz és pár gomb átszerkesztéséhez az is elég. Én free-vel kezdtem, kipróbálni elég lehet az is. PC-ről küldtem a tv-re, a free-t a tv-n nem találtam, a fizetőset meg nem engedte ott megvenni. -
Bunda555
tag
válasz
Bunda555 #34698 üzenetére
Vol egy kis időm elszórakozni a tvQuickActions appal, ezeket a paneleket raktam össze magamnak. Hátha más is gagyinak érzi a gyári menüket és a távirányító elb**tt kiosztását
Lebegő panel a nem használt ch gombra programozva: hdmi1/screenshots mappa/hdmi3/gyorsbeállítások. (az ikonok nekem beszédesek, 1000+ konból lehet választani...)
Home gomb hosszúnyomásra.
Settings gomb hosszúnyomásra (duplanyomásra a gyorsbeállítások)
Fiókváltás gombra
Settings gomb beállítása
ADB paranccsal még azok a gombok is klónozhatók másik gombra, amire nincs művelet az appban, pl. a zseniálisan a numerikus billentyűzetbe rejtett gyorsbeállítások menü. Ugyanígy beállítható pl. az androidos smartbox tetszőleges gombja is a tv távjára.
-
Bunda555
tag
Hangerőszabályozás CEC konfigra kerestem appot, akkor bukkantam rá a tvQuickActions appra, ami az alapproblémámra nem adott választ (egyelőre), de sok másra igen. Többek közt bármilyen egyedi menüt létre lehet hozni (lebegő, dokk, oldalsó...) bármilyen appal vagy paranccsal, a távirányító gombokat szabadon át lehet konfigolni, makrókat lehet készíteni és kiváltó eseményekhez rendelni. Van benne AFR funció vagy manuális képfrekvencia váltás és még ezer minden.
Én megvettem a pro-t, de próbálgattam a free verzióval is, azzal is tudja az alapokat. Most ismerkedem vele, annak nem feltétlenül ajánlom, akinek pl. problémát okoz a fejlesztői beállítások megtalálása, de azért nem tűnik atomfizikának és tudja a magyar nyelvet is. A free-t csak PC Goople Play-ből tudtam telepíteni, de gondolom androidos telefonnal playstore-ból is lehet közvetlenül a tv-re küldeni.
Mivel a CEC hangerőszabályozásra nem találtam eddig semmi használhatót és nem akarok egy távnál többet használni, rendeltem két ilyet:
A fenti appal átkonfigolhatók a gombok, az erősítő hangerőgombjait meg rá lehet taniítani a dedikált IR gombokra. Kíváncsi leszek, hogy beválnak e.
-
Bunda555
tag
válasz
csomi1977 #34531 üzenetére
Szerintem ne hagyd magad elijeszteni. Itt jelllemzően azok írnak akiknek valamilyen problémájuk van. Egy hete használok egy 65c655-öt és a CEC hangerőállításon kívül (optikain, ARC nélkül) én nem találtam fogást rajta. Atom a feketéje sötét szobában is, a betekintési szöggel sincs gondom, a képe és a fényereje pedig fenomenális. Nálam minden forrás (NAS, streamingek) folyamatos, nincs akadás. Nem bántam meg, nem küldöm vissza. Ennyi pénzért többet kaptam, mint vártam.
Az áruházas tesztelésről rég leszoktam. 14 nap otthon a saját tévézési szokásaiddal, az az igazi teszt. Ha valami nem kerek, visszaküldöd...
-
Bunda555
tag
válasz
M@rdel #34379 üzenetére
Nem emlékszem mi volt rajta, gondolom az, ami a tiéden. V311-et tettem fel, minden ok. Innen töltöttem: https://shorturl.at/wJ4mW
-
Bunda555
tag
Sziasztok!
TCL 65C655 pár napos tapasztalat. Egy Samsung 55' FHD-t váltott a nappaliban. A képéről nem is írnék, hibátlan, fényévekkel jobb a Samsungnál. 2160p H265 lejátszás NAS-ról tökéletes a saját lejátszójával és kodival is. Streaming (Max, Sky) jóval gyorsabb mint a telekom smartbox-ról, de akadás egyiknél sincs. Onkyo-tól többet vártam, marad erősítőre kötve.
Bár szerinte a szoftvere naprakész volt, azért a telegramon volt frissebb, meg is kapta.
A CEC-cel küzdök kicsit, ezért is frissítettem, de nem oldotta meg. Szóval egy Denon 4810 erősítővel van párban (ez még nem arc képes). Kipróbáltam úgy is, hogy minden az erősítőbe megy és onnan tovább a tv-be és úgy is, hogy minden a tv-be és onnan vissza, arc hiányában sajnos csak optikain. Sehogy nem tudom rávenni, hogy a tv távján lévő hangerőszabájzóval az erősítő hangját vezérelje. (Samsungnál működött). A TV távja vezérli az smarboxot és a külső raspberry PI - kodi lejátszót is szépen, ki-be kapcsol az összes eszköz szépen szinkronban, de a hangerőgomb mindig a tv hangját akarja irányítani. Erre esetleg van valakinek ötlete?
Esetleg használ valaki olyan adaptert ami arc képessé tudná tenni a Denont? Gyanítom, hogy akkor menne a hangerőszabályzás is a TV távval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL T40 EMC Szerver
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged