- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Igen.
Nekem a PC is rá van kötve, és konzolnak is kell a port. Ott már bajban lennék a C765 esetében.Nyilván a legtöbb esetben nem kell két magas frissítésű port a felhasználónak, csak azt nem értem, hogyha korábban így csinálták, hogy a 4. port az eARC, akkor ennél a típusnál miért változtattak.
-
Qtya123
őstag
-
Qtya123
őstag
Full HD esetén simán bírja. 4k tartalomnál, ahogy én tapasztaltam (845X2) a tv hardvere ilyen 60-70 Mb/s bitráta feletti filmeknél kezdi beadni a kulcsot, ha belepörgettem, de ott sem mindegyiknél.
Külső médialejátszó+CE cpm build viszont viszi szépen. Még az említett Gyűrűk Ura 100 Mb/s feletti tartalmát is. Egyetlen filmnél vergődik tekerésnél, de szerintem ott a release-el lehet a gond. -
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #37925 üzenetére
Nekem C845 van és nekem is az a véleményem, hogy TV-hez képest nem rossz a hang. Nyilván közelében nincs házimozinak, soundbarnak, de sok másik tv-vel összehasonlítva, azokhoz képest sokkal jobb a beépített sub miatt. Kevésbé van így doboz hangja és valamennyi mély legalább átjön, nem annyira Sokol rádió a hang, mint sok másik tv esetében.
-
Qtya123
őstag
-
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37560 üzenetére
Persze, hogy nem. Mint láthatod még ha 150 wattot is enne, akkor is észrevehetetlen a villanyszámla változás napi sok óra működés esetén is.
Nem is értem honnan jött a fórumtársnak ez a ne vedd meg, mert leeszi a gatyád HDR tartalom esetén dolog.
Még az sem számottevően észrevehető a villanyszámlán, ha mondjuk 2 héten át minden nap játszom egy olyan játékkal a PC-n, ami úgy meghajtja a gépet, hogy csak a VGA eszik végig 320-330 wattot.
-
Qtya123
őstag
válasz
Caveman123 #37550 üzenetére
"TCL c805 akkor jó választás, ha nem akarsz hdr tartalmakat nézni,mert akkor iszonyatosan megnő a fogyasztás.Sajnos SD-nél is igencsak sokat zabál"
Konnektorból mérted, hogy mennyit eszik HDR alatt a TCL?
Nem tudom valós felhasználás mellett mennyi az átlag fogyasztás, a specifikációból indulok ki, ott átlagnak 111 W, maximumnak 240 W van megadva egy 65C805 esetén. Ha már LG Oled, a 65-ös C4-nek az átlag 78 W, a max 215 W.A képbeli különbség vitathatatlan, de hogy ilyen adatok mellett a fogyasztáson rugózni?
Tegyük fel HDR-DV tartalmak esetén a TCL átlaga 150 W, merthogy "zabál", az LG-nek meg csak 90 W. Az 0,06 kWh a különbség. Tehát kb 2.2 Ft-al eszik többet a TCL óránként. Ha napi 4 órás HDR használatot feltételezünk minden napra (kétlem, hogy ez gyakori, hogy valaki minden nap 4 óra DV-HDR tartalommal mozizik, de legyen ez a kiindulás), akkor havonta kb 264 Ft-al több az áramszámla a HDR-es "zabálás" alatt.Max akkor szemmel látható az összeg, ha monitornak használod és állandóan, napi 10-12 órákat HDR tartalom van rajta. Feltéve, ha 150 W-ot megeszik egyáltalán, mint a példámban.
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37431 üzenetére
Igen, changelog írása luxus nekik.
-
Qtya123
őstag
válasz
Pro Koryak #37388 üzenetére
Pontosan!
Voltak, akik el is adták emiatt a TV-t. Volt aki szervizeltette garanciában (nyilván sikertelen lett a szerviz/elektronika csere, mert szoftveres nyűg volt). De nem mindenkinél jött elő (illetve van aki akkor sem vette észre, ha mutattad neki mit kell nézni). -
Qtya123
őstag
válasz
Szpilu__25 #37373 üzenetére
Pl 3 test probléma, vagy vérapó bizonyos jelenetei. Keress rá itt a topikban, régebben sokat volt róla szó.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
C845re feltettem a legújabb firmware-t (503) és tesztelgettem. Megszűntek a teszt filmeknél az akadások. A TV rendszerén futtatva is, továbbá a médialejátszón sem kell az oda-vissza váltás, hogy ne akadjon.
Végre eljutott ide a TCL.Nézegetem, hogy milyen beállítási lehetőségek változtak. A korábbi kalibrálási beállításaim megmaradtak a frissítés után is.
Ez a Filmmaker mód nálam az SD és a HDR tartalmaknál választható. Az normális, hogy Dolby Vision tartalmaknál nem jelenik meg a képmódok között? Ott ugyanazok vannak, mint korábban (világs, sötét, játék, IQ).
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37069 üzenetére
Igen, azt lehet, hogy megoldja. Csak mostanában eszemben sem volt, mert filmeket nem nagyon néztünk, csak 3 sorozatot nézünk jelenleg, azoknál meg nem akadt a 420-al sem, így nem is váltogattam.
Ünnepek után letesztelem a szokásos akadós filmekkel+a 3 test sorozat mezős jelenetével, hogy kell-e váltás továbbra is. -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37065 üzenetére
Igen, külső médialejátszót használok és nem próbáltam ki még hogy a TV rendszerén megszűnt e az akadozás. Kíváncsiságból majd megnézem, de annyira nem lényeg számomra, mert így is úgy is maradok a médialejátszó+CE kombinációnál.
-
Qtya123
őstag
Én is így gondolom. Nem mindenki akar erősítőt és akkor belefuthat meglepetésbe a C765 féle HDMI kiosztással.
Nem vagyok nagyon otthon a témában, de ha jól látom egy normálisabb AVR kb 250e Ft-tól indul és akkor hangfalad egy darab nincs. Én pl nem vagyok audiofil, egy Samsung Q930D soundbar teljesen kielégíti a hangzással kapcsolatos igényeimet, öröm annak a hangját hallani és annyiba kerül, mint egy AVR. Tisztában vagyok vele, hogy az erősítő és hangfalak más szint, de mit mondtam, nem igénylek többet.
-
Qtya123
őstag
"De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni."
Főleg, hogy árban alig van különbség a C855 és mondjuk egy LG C4 oled között és utóbbiban mind a 4 HDMI port 120 Hz-es.
De tovább megyek. TCL-nél még az X955-ra sem fért rá....
Ugyanúgy ott figyel a 2 darab 60 Hz-es port. -
Qtya123
őstag
Nem téves.
C805, C845 és C855 esetében mindhárom TV-n az alábbiak szerint vannak a portok:
HDMI1 4K 144 Hz
HDMI2 4K 120 Hz
HDMI3 4K 60 Hz
HDMI4 4K 60 Hz eARC/ARCEgyébként valóban annyi kellene, hogy 4K 120 Hz alatt ne legyen egyik port sem és akkor mindegy, hogy erősítő, soudbar, konzol, akármi... Csodálom, hogy még egy C855 esetében sem így van, hanem ugyanúgy 60 Hz-es portok, mint akár egy C805 esetében, miközben árban majdnem a duplája a C855.
-
Qtya123
őstag
Vhiktor C765 teszt videójában láttam, hogy így van. Csodálkoztam is, hogy ezt így minek?
Ha valakinek rá van kötve a PC és mellette konzolt is használ, akkor egyiket kénytelen 60 Hzes portra tenni, ha EARC is kell. Nem értem miért kell elpazarolni egy 144 Hzes portot EARC-ra. Kíváncsi vagyok miért változtattak ezen. -
Qtya123
őstag
Mondjuk ez is igaz. Van olyan papírtörlő, ami tök jó puha, meg olyanok is vannak, ami elég kemény papírból van.
Nekem a monitort nem karcolta össze, de valóban lehet jobb egy nedves mikroszálas után egy száraz mikroszálas.Én mondjuk arra figyelni szoktam, hogy a kis bilétát, ami a mikroszálason van, azt tőből levágom és nem úgy forgatom, hogy az a rész is a kijelzőhöz érjen.
-
Qtya123
őstag
válasz
st6969 #35851 üzenetére
Na én anno a monitoromnál néztem ezt be. Nem volt összetaperolva, összekoszolva semmivel, csak por volt rajta. Gondoltam vizes mikroszálassal megtörlöm.
Olyan csíkos lett, ha fényben kicsit oldalról ránéztem, hogy csak na! Úgy oldottam meg, hogy a vizes törlés után abban a pillanatban rámentem papírtörlővel és így feltörölte a nedvességet, ezáltal a csíkok nem tudtak kialakulni a felszáradt víztől.TV esetén ez viszont nagyobb méretű kijelzőn kb kivitelezhetetlen lenne, mire elkezded törölni, a másik oldal már rég csíkosra szárad. Szóval én mind a TV, mind a monitorokat mikroszálas Viledával törlöm szárazon. Addig okés, amíg nincs rajta a poron kívül más szennyeződés, szóval ne tüsszentsd le a kijelzőt.
-
Qtya123
őstag
válasz
Vhiktor #35817 üzenetére
Látom bekerült a 3 test probléma sokat emlegetett akadozó fa jelenete is a tesztbe.
Így legalább láthatják azok is, hogy mit kell nézni, akiknek ilyen probléma nem áll fenn.Elhangzott, hogy nem tudod, hogy a netflix applikáció, vagy firmware probléma. Tekintve, hogy Kodival, vagy bármi egyéb lejátszóval virágbolti verzióban is pontosan ugyanúgy és ugyanott akad, mint a netflix app-ban, így szerintem kizárható az app, mint probléma.
Az meglepett, hogy a C845-el ellentétben itt nem egy, hanem kettő 144 Hz-es HDMI port van, viszont érdeket, hogy egyikre az ARC-ot tették és az nem maradt a negyedik porton 4k 60 Hz-en.
-
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #35613 üzenetére
Tévéhez képest valóban meglepően jó az Onkyo 2.1
Ha másik hasonló kategóriás tévé hangjával hasonlítottam össze, akkor az Sokol rádió minőség volt ehhez képest.
De ahogy írod is, nyilván nem ez való egy Dolby Atmos lejátszására, de ha valaki mezei tv adás háttérzajnak, vagy youtube-ra használja, arra meglepően jó. -
Qtya123
őstag
Igen, ez elég TESCO-s megoldás, hogy beküldesz bármit és jön a visszaigazolás, miközben a weboldalon a legördülő menüben egy olyan boltot választasz ki, amely egyértelműen kamu és a számlán szereplő céghez köze nincs. Nem néznek azok semmit, csak nyomkodják az uzvratio je gombot.
Persze úgymond egy próbát megér, csak helyén kell kezelni és nem meglepődni, ha elhajtanak, ha garit kell érvényesíteni.
(eladáskor biztos vagyok benne, hogy a legtöbb hirdető büszkén, nagy betűkkel hirdeti, hogy van még rajta mondjuk 2-3 év gari, csak azt nem teszi hozzá, hogy talán) -
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #35264 üzenetére
Elindul a médialejátszó, ezáltal automatikusan a HDMI (nekem a HDMI 2-es port) aktiválódik és megjelenik a médialejátszó felülete. Ekkor a TV távirányítójával váltok a HDMI portról a Google TV bemenetre, ami a TV saját rendszerének kezdőképernyője. Utána visszaváltok HDMI2-re, amin a médialejátszó van. És ekkor kezdek el rajta tartalmat lejátszani. Ezzel tűnik el nálam minden létező akadás.
Enélkül még olyan is akadt a médialejátszón (Dűne szolgálólányos jelenete pl), ami a TV saját rendszerén nem...
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #35222 üzenetére
Kihagytad a felsorolásból, hogy
koppanásmentes futóműakadásmentes kép.Amúgy, ha valaki további teszt jeleneteket szeretne az akadásra, találtam egy újat:
Netflixen az American Primeval 2. része. 50 perc 10 körül lesz egy jelenet (többször visszatér 1 percen belül), ahol a ködös tájon halad lassan a kamera. Na ott is gyönyörűen nyomja az akadásokat. Komplett az egész képen látszik, de ha csak mondjuk a jobb alsó részen figyelsz a ködfoltra, ott "gyönyörűen" látszik. DV sötét mód.Elfelejtettem bemenetet váltani oda-vissza, mielőtt elkezdtem nézni a részt. Bemenet váltás után a szokásos módon jó lett szerencsére. (feleségem megint nem vette észre, csak mikor szóltam)
-
Qtya123
őstag
válasz
bdominik98 #35075 üzenetére
Az akadás az nem lep meg, a kép az igen.
Általában az akadásos példányok gazdái is dicsérik a képet és én is vásárlás előtt side by side hasonlítgattam LG oleddel. Nem képeken, videókon, hanem élőben. És úgy voltam vele, hogy kérdés nélkül kifizettem volna a felárat, ha annyival szebbnek látom. Nem így lett.
Anno még írtam is, hogy nem éreztem a +250e felárat az LG képét nézve. Ha az 1 millió Ft feletti (azt hiszem Sony) oleddel hasonlítottam össze, na ott egyből látszott, hogy más kávéház a kettő, de az LG esetén nem volt markáns különbség.
Igaz én C845-öt hasonlítottam, nem C765-öt, de nem hiszem, hogy a 765 képe alapban annyival rosszabb lenne a C845-nél.
Egyébként akkor azt tapasztaltam, hogy a C805 és C845 képe között kisebb a különbség, mint a C845 és C855 között. Az valami brutális volt. Még a feleségem is (akinek amúgy nincs szeme ehhez, az akadásokat sem látta, amíg nem mutattam mit és mikor figyeljen) egyből rávágta a C855-re, hogy hú ez még szebb. De árban meg LG oled volt.Mondjunk esetedben mindegy is, hogy azért rossz-e a kép, mert nagyon el van állítva, valami hiba van, vagy egyszerűen nem ehhez szoktál. Ezek mind lényegtelen kérdések, ha a TV tagja az akadós TCL miniled TV-k klubjának.
-
Qtya123
őstag
válasz
István 67 #34986 üzenetére
Nyugi, c845-nél is simán belefuthatnál akadásba, nem az van, hogy c765-ben van akadós példány, c845ben meg nincs.
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy egy akadós c765-öt ha kiprobalnék a médialejátszómmal és ott is megtenném azt, hogy bemenetet váltok, akkor megszűnne-e az aladás, mint a c845 készülékemnél, vagy nem.
Igaz nálam netflix app, youtube és tv adás is 0 percet ment a TV-n, tehát nem tudom azokkal akadna-e és megoldaná e a bemenet váltás (bocsánat túloztam, youtube ment rajta egyszer kb 5 percet). Lehet az enyém is teljesen gáz lenne, csak nem derül ki, mert nem használom ezekre.
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #34982 üzenetére
Könyörgöm.... Ne kezdődjön újra ez a hülye aki szerint akad VS hülye aki szerint nem akad értelmetlen vita. Mikor leírta ezt a bolhás dolgot, már tudtam, hogy ez lesz.
Nem igaz, hogy 2-3 napnál tovább nem bírja megállni valaki, hogy ne kezdjen bele ebbe....
-
Qtya123
őstag
válasz
Pro Koryak #34893 üzenetére
Szerintem azért nem nagyon jellemző itt a topikban a 855, mert árazásban C4 oled, akkor meg inkább azt veszik.
-
Qtya123
őstag
válasz
BlueSteel #34554 üzenetére
A Dűne jeleneteknél akkor nálam ezek szerint azért nem akadt soha, mikor TV-n játszottam le, mert a kezdetektől Kodit használok.
Néztem is nagyokat, mikor megvettem a külső médialejátszót azon meg akadtak. A gyári lejátszójával is, meg coreELEC-en is, pedig az Kodi.
Van ami meg mindig mindenen akadt, Wolfs, Venom, Siló 2. évad.
Ezeket a külső médialejátszó+bemenet váltás oldotta meg.
Kis érdekesség még, hogy feleségem pl az említett akadások 90%-át észre sem vette, szóval kb hülyének nézett, hogy mókoltam a médialejátszóval.Alaves: a váltás esetén annyit hozzá kell tenni, hogyha nem a C4, hanem a Samsung a választás, azon nincs DV, ha valakinek az szempont.
-
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #34391 üzenetére
Igen, ahogy balról jobbra elsétál ott akad eléggé. De ilyen volt nálam a Wolfs is, vagy a Silo sorozat.
És a Dűne esetén az a vicc, hogy az a TV-n lejátszva nem akadt, médialejátszóról meg igen. De mint írtam nekem megoldotta ezt az, hogy elindul a médialejátszó, miután betöltött, utána váltok bemenetet a google TV-re, majd vissza a médialejátszóra. Ha ezt megteszem nem akad semmi, az említett Dűne sem. Próbáltad így?
-
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #34376 üzenetére
Igen, érdemes teljes körűen végigtesztelni. Én is még az elején azt hittem, hogy jó, aztán kezdtem belefutni az akadásos filmekbe.
Csalóka, mert akármikor lejátszok rajta akár 40-50 különböző filmet, sorozatot, amelyek nem akadnak (és dv, hdr mindegyik), aztán az ember jónak gondolja, közben meg elkezdtek gyűlni azok a filmek, amelyekkel nem oké, ahogy haladtam előre a használatban. De amúgy ha nem olvasom ezt a topikot, kb a fele filmet el sem indítom, ami akadt.
Milyen médialejátszót használsz?
-
Qtya123
őstag
válasz
zsolt501 #34337 üzenetére
Még az is lehet, hogy annak a fórumtársnak lesz igaza, aki azt mondja, hogy a 75"-tól felfelé lévő készülékekkel nincs hiba. Nyilván sokkal kevesebb is a vásárolt darab belőlük, de én már semmit nem tartok kizártnak. Nem értek annyira az elektronikához, ki tudja, lehet, hogy hiába ugyanazok benne a fő komponensek, a ram, processzor, gpu, de mondjuk másik kondenzátor van benne és azzal már jó. Már ilyenek jutnak eszembe, annyira X akta az egész.
Az a napnál is világosabb tény, hogy miután megvoltak pár hete az elég szép akciók és sokan beszereztek TCL készülékeket, azóta teljesen egyenes arányban megszaporodott itt a topikban az újonnan érkezők száma, akik akadásról számolnak be.
És ugye vajon a TCL miniled TV vásárlók hány százaléka prohardver fórum látogató az országban?
Vannak, akik ha találkoznak vele csak visszaküldik, vagy együtt élnek vele, vagy megoldják, de beszámolni nem fognak róla az online térben.
A valós arány nem fog kiderülni, mert nyilván vannak olyanok, akiknél nem akad, de az is biztos, hogy olyan is, akinek igen, de észre sem veszi. Ha pl én ezt a TV-t nem használnám, hanem csak a feleségem, na ő boldogan ellenne vele, mert fel sem tűnt neki. Mikor megmutattam mit kell nézni, akkor meg csak legyintett, hogy áh ez nem nagy baj. Szóval nem mindenki maximalista, ők meg nem fognak foglalkozni vele, akkor sem, ha néha látják.
Továbbá vannak olyanok is, akinél kb ki sem fog derülni, mert nincs olyan tartalommal etetve a TV. Számomra például egészen elképesztő, hogy az amúgy már technikában felnövő/élő 30-40 év közöttiek mekkora része néz úgy filmet, hogy keres valamit a youtube-on, meg ezeken a retek, világvégi reklámokkal és kártékony kódokkal teleszórt noname online ingyenes filmnéző oldalakon.... Na az ilyen esetekben sem nagyon fog kiderülni, ha esetleg rossz is, mert normális HDR vagy DV tartalmat kb egész élettartama során nem fog kapni a TV, hogy kiderüljön.
Aztán persze vannak olyanok is, hogy a gyári lejátszóval akar mindent lejátszani, aztán csodálkozik, hogy nem viszi, miközben egy Kodi sokkal több tartalmat vinne. És néha befigyel a felhasználói hiba is. Pl az is egyértelmű, hogy nagyon combos tartalmakra kevés a 100 Mbit ethernet (van olyan filmem, amiben direkt néztem és sokszor 109-112-ig is felugrik a bitráta) és hiába a wifi, az is elvérzik ha nem optimális a körülmény. Persze akinek megvan a "hagyományos" akadós hiba, az egyből meg tudja különböztetni ezt az akadást a hálózatitól.
Viszont ugye ha az esetemet nézzük, akkor egy normálisabb médialejátszó+CE kombó is mit sem ér alapesetben az akadás ellen. Szerencse, hogy a bemenetváltás megoldja a gondomat.
Az tény, hogy a képet egyöntetűen mindenki dicséri és tényleg nagyon jót ad a márka. Annak a minősége az adott árért parádés, de ugye ez csak a csomag egy része.
-
Qtya123
őstag
válasz
Stealth #34221 üzenetére
Íme a videókkal kiegészítve az írásom:
- Az iPhone DV-HGL esetén vannak akadások, ahogy lassan forog a kamerával egyszer-egyszer ugrik kicsit, alig észrevehetően a videóban (főleg amikor az épülethez fordul), viszont PC-n VLC playerrel lejátszva ez ugyanígy jelen van, szóval ezt nem tekintem a TV hibájának, továbbá ez nem a laggolós fajta akadás, mint ami a TV hibájaként van, de nem is stutter szerintem. Az is jelen van, de nem arra gondolok: [link]
- A két LG demo videó elvileg DV, de nem DV-ben játssza le. A kodeknek P44 ST DL-t ír, nem tudom mi ez: [link] [link]
- ProRes HDR DCI-P3 Strobe Scientist videónak ismeretlen kodeket ír és folyamatos darabossággal játssza le, de PC-n VLC-vel ugyanígy darabos végig, szóval ez sem a TV/lejátszó nyűgje: [link]
- Az ISS videót is folyamatos darabossággal játssza le, ez az egyetlen, amely a PC-n viszont jól lejátszható: [link]
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #34218 üzenetére
Azt azért hozzá kell tenni, hogy pl az esetemben még a médialejátszó sem feltétlenül jelent hibátlan működést, csak akkor, amikor megtörténik a bemenet oda-vissza váltás.
Máskülönben, ha plug&play akarnám használni a médialejátszót még olyan tartalmak is akadnának, amelyek előtte nem!Kész szerencse, hogy teljesen véletlenül a bemenetváltásnál észrevettem, hogy megoldja a problémát. Máskülönben jogosan néztem volna kérdőn, hogy bakker, be van üzemelve a médialejátszó és gyakorlatilag rosszabb lett, mint volt...
Kíváncsi vagyok, hogy másoknak, akiknek szintén van akadás, milyen tapasztalatokat szereznek médialejátszó beszerzése után.
-
Qtya123
őstag
válasz
Stealth #34183 üzenetére
Végeztem a tesztekkel.
Mindent lejátszottam a 4K (UltraHD) Formats és a Codecs, Framerates, Black-levels and Subtitles szekciókból, kivéve amelyek youtube linkek voltak.Nem volt jelen sehol a laggolás, amivel küzdöttem. Azt nem próbálgattam, hogyha TV-n vagy a kezdeti bemenet váltás nélkül játszom le, akkor mi van, hanem egyből úgy próbáltam a médialejátszón, ahogy korábban írtam, bemenet oda-vissza váltás után.
Amely videókkal kapcsolatban észrevételem van:
- Az iPhone DV-HGL esetén vannak akadások a videóban (főleg amikor az épülethez fordul) és az ég fényében is egy anomália, viszont PC-n VLC playerrel lejátszva ez ugyanígy jelen van, szóval ezt nem tekintem a TV hibájának.
- A két LG demo videó elvileg DV, de nem DV-ben játssza le. A kodeknek P44 ST DL-t ír, nem tudom mi ez. Erre valaki?
- ProRes HDR DCI-P3 Strobe Scientist videónak ismeretlen kodeket ír és folyamatos darabossággal játssza le, de PC-n VLC-vel ugyanígy darabos végig, szóval ez sem a TV/lejátszó nyűgje.
- Az ISS videót is folyamatos darabossággal játssza le, ez az egyetlen, amely a PC-n viszont jól lejátszható.Továbbá a DV FEL tesztek nyilván nem tesztelhetőek, ahhoz a CE rendszernek kellene futnia.
Ha már a FEL szóba jött.
"A FEL-ről a Dune fórumosok az alábbiak szerint vélekednek:"Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
– Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn." -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #34165 üzenetére
"Ha először jó volt és utána lett rossz, akkor valami változott. Ha ez megtalálod meg kész az ok is."
Erre két verziót tartok elképzelhetőnek:
1: Mákom volt és azalatt az időszak alatt nem futottam bele olyan filmekbe, amelyek akadtak.
2: Valamelyik firmware frissítés óta áll fenn a dolog. Több olyan hsz-t is olvastam itt, hogy a gyári (028 talán?) teljesen jó volt és az anomáliák utána kezdődtek. Nekem frissített rögtön v135-re, szóval tesztelni nem tudtam a 028-al.Homaticsot csak azzal állítottam párhozamba, hogy hiába a 14 nap visszaküldés, ha valami utána csesződik el.
Erőltethetném a TCL-t, hogy irány a szerviz és csináljátok meg a laggolást, de ezzel már próbálkoztak itt a fórumon mások és 0 eredménnyel zárult. Így, hogy összehoztam magamnak a megoldást (reméljük jó is marad), úgy érzem csak felesleges kockázat lenne szervizeltetni, hogy utána lehet megint nem jó, cserébe esetleg összekarcolták, stb.A panaszkodás rész sokszor felmerül itt a fórumon. Kicsit magamra veszem most ezt a részét, így én a saját szempontomból annyit tudok hozzáfűzni, hogy igen, én is panaszkodtam, leírtam sokszor a hibákat, akadásokat, de úgy gondolom nem az értelmetlen puffogás volt a célom vele, hanem törekedtem információt megosztani, tesztelést kérni másoktól, illetve ha valamiben megoldásra jutottam, akkor arról mindig beszámoltam, hátha valakinek szintén segít a problémáján. Én úgy gondolom ennek több értelme van és talán segít valamennyit, mint a "nekem nincsen bajom vele, nem értem mit sírtok" típusú hozzászólásoknak, amelyek semennyire nem viszik előre a topikot.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #34152 üzenetére
Már írtam korábban, hogy nem rögtön jöttek az akadások. Amikor mindenki írta a Dűne jelenetének akadását, Vérapót, miegyebet, nálam jó volt. Miért küldtem volna akkor vissza?
A 3test esetén láttam először az akadásokat (amit ugye meg tudtam oldani). A mostani fix akadások (Venom, Wolfs, Silo) meg mire előjttek, hol voltam már a 14 naptól...Ez olyan, mintha én mondanám most neked, hogy miért nem küldöd vissza a sarokba hajított Homatics lejátszódat? Nyilván mert most lett használhatatlan rajta a CE, nem 14 napon belül.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #34146 üzenetére
Igen emlékszem, viszont egy rakat hozzászólásban, külföldi fórumokon is az X2-t preferálták. (X1-et meg már nem is nagyon kapott senki, aki akkoriban vette, mint én)
A médialejátszó meg olyan dolog, hogy kicsit a vakszerencsének érzem, hogy az én problémámat megoldotta. Hiszen ha csak simán elindítom, akkor azzal is akad, ahogy a Homatics esetében is volt. Tehát a TV működése a médialejátszóval felturbózva sem optimális, ha úgy nézzük.Az én TV-m valami speciális eset lehet, nagyon kedveli ezeket az oda-vissza dolgokat. A lejátszónál a forrásváltást, anno meg az egyik akadós sorozatnál a video leállít-újra elindít dolgot.
Amúgy meg ez a média lejátszó is egy olyan dolog, hogy húú meg haa meg kell a TV-hez, de azt is milyen már? Megveszed és ahhoz, hogy minden oké legyen és teljes körű felhasználást kapj, el kell kezdeni mókolni vele, CE telepítés, .dtb fájlok keresgélése, stb.. Hogy utána meg jöjjön egy ATV14 frissítés és szétcsesszen mindent. Olvastam a topikjában, hogy Te is szenvedsz vele és félre is hajítottad és a Firesticket használod, mert zsákutca egyelőre a CE dolog abban a formában. Újabb mókolás hegyek fogják megoldani.
-
Qtya123
őstag
válasz
Grillo #34142 üzenetére
Ez olyan, hogy én pl a milyen TV-t vegyek topik kimagasló TCL ajánlásai után beleolvastam ebbe a topikba és a C845 esetén semmilyen negatívumot nem olvastam még akkor a laggolós akadásokkal kapcsolatban.
Arról olvastam, hogy X2-t célszerű venni, más említésre méltó nem volt, így is tettem, X2 lett.Aztán jöttek a Dolbi Vision tartalmak és az akadások. Szóval ha olvastam is vásárlás előtt, akkor is lyukra futottam. Az elvárásokkal kapcsolatban meg nekem aztán tényleg semmi összetett felhasználás nincs. Nem netezek, streamingelek, youtubeozok rajta, csak NAS-ről filmek, meg FIFA játék a PC-ről. Olyannyira fapad módon használom erre, hogy az első dolgom volt átállítani a TV-t csak alkalmazások módba, mivel a netes része nem érdekel.
És azért egy C845 nem a TCL alsópolcos, egypálcás típusa. Engem nem érdekel az SDR tartalom, a TV nézés, a konyhafőnök, a 18 órás leégett/megölték/karambolozott híradók, a megasztár, meg xfaktor, hanem csak ennyi, hogy azokat a nyamvadt Dolby Vision és HDR tartalmakat laggolás mentesen le tudja játszani. Ezt azért én nem nevezném irreális igénynek/elvárásnak.
Nagy nehezen sikerült megoldani, de látod, még egy normálisabb médialejátszót is beszereztem és azzal is simán laggolna a TV, hacsak nem váltok oda-vissza forrást. -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #34117 üzenetére
Nem tudom, hogy működne e, elég anomália az egész, lehet ez is olyan, hogy van akinél megoldja, van akinél nem.
Igen. Az akadozások egy az egyben olyanok, mint a laggolás. Fix jeleneteknél, mindig ugyanott, ugyanannyira.
-
Qtya123
őstag
válasz
bnorci71 #34036 üzenetére
Nekem a C845X2-vel volt a kálváriám.
Érdekes amúgy, hogy a médialejátszóval is akkor működik csak tökéletesen, ha előtte forrást váltok.
Valószínűleg működött volna a korábban vásárolt Homatics-al is, csak ott még nem jöttem rá erre a "trükkre", a Dune pro vision 4k esetén teljesen véletlenül, a próbálgatások során tűnt fel, hogy oda-vissza váltás esetén jó minden.Érdekes, mert a 3 test probléma című sorozat az a TV-n Kodi lejátszót használva úgy volt jó, ha elindítottam, leállítottam és újra elindítottam.
A többi akadásos filmre ez hatástalan volt. Olyan szempontból nem bánom, hogy a Homaticsot visszaküldtem (még akkor is ha forrás váltás esetén valószínűleg azzal is hibátlanul működne), hogy ennek a Dune pro vision 4k lejátszónak sokkal jobban tetszik a felülete és a kezelhetősége.Nem örülök, hogy egy 400e Ft-os TV-n még +70e Ft-ba került az, hogy a szoftveres nyűgjeit leküzdjem, de ez van. Legalább nem kell együtt élnem az akadozással. És nagyon remélem, hogy ez már így is marad...
-
Qtya123
őstag
Üdv!
MEGOLDÁSSAL (remélem nem kiabálom el és később nem jön elő valami agyrém...) jelentkezem akadások terén.Nem rövid a sztori, mert persze nem ment egyszerűen a dolog, kísérletezni kellett.
Mint írtam, korábban próbálkoztam a Homatics Box R 4K Plus médialejátszóval, még a CoreELEC-et is feltettem, de akadozás volt ugyanúgy az android és a CE rendszeren is... El is engedtem a külső lejátszót, csak most felhúztam magam a Venomon, majd a most elkezdett Silo 2. évadján is, ami az utolsó csepp volt a pohárban, mert rengeteg helyen beakadt. Ezért a mi veszteni valóm van felkiáltással megvettem ma a Dune Pro Vision 4K típusú lejátszót. [link]
Friss termék, nagy ígéretekkel a weboldalon, hogy ezzel a termékkel az volt a cél, hogy az android teljesen háttérbe legyen szorítva és a Dune saját programjai legyenek használva, kimondottan hálózati lejátszásra ajánlják, míg a Homaticsot inkább a streaming szolgáltatókra.
Egye fene, 14 nap elállás sok idő a tesztelésre, nézzük milyen a cucc, CoreELEC meg egyéb mókolások nélküli használattal.
Először majdnem kudarc, mert még azok is elkezdtek akadni, amelyek eddig nálam nem akadtak.......... Pl a Dűne jelenete, ahol sétál a csaj a szolgálók felé balról jobbra. Arra írták itt a fórumon többen, hogy akad, nekem ismeretlen fogalom volt abban a jelenetben az akadás. Eddig.... A médialejátszóval már ez is akadt...Végül lett rá egy megoldás:
Ha elindítom a médialejátszót, úgy van beállítva, hogy a TV-t is élessze fel és bejön a lejátszó menüje. Ekkor fogom és átkapcsolom a TV távirányítón a bemeneteknél a Google TV-re, hogy a TV saját menüjében a főképernyőt mutassa az ikonokkal. Majd ismét visszakapcsolok arra a HDMI-re, amelyre a médialejátszó van csatlakoztatva.És ha ezt a váltást megteszem, akkor onnantól MINDEN akadásmentes. A Dűne, Vérapó, Venom, 3 test, de még a teljesen elcseszett Wolfs is, ami mások általi teszt során kb mindenen akadt.
Szóval egyelőre így állunk, remélem anomália nem lesz. Keserű a szájíz, hogy ez 70.000 Ft-ba került és még egy bemenet váltást így is eszközölni kell, hogy jó legyen, de ez van. Legalább működik...
-
Qtya123
őstag
Akkor ha jól értelmezem az írást, felesleges tornázni, hogy a teszt videón látszik-e a piros háttéren a felirat, mert ha igen, az pusztán annyit jelent, hogy a lejátszó képes 12 bites DV-t kiküldeni, de lényegében mindegy, nincs jelentősége, ha csak 10 bites kijelző kapja meg.
Ennyi lenne a lényeg nem?(hogyhogy cseréltél Homaticsról?)
-
Qtya123
őstag
válasz
TheMartin03 #34012 üzenetére
Esetleg próbáld meg kábellel adni neki a netet. Ha nincs Gigabites ethernet adaptered, akkor csak 100 Mbit lesz a gyári porton, de annak bőven elégnek kellene lennie fullhd felbontáshoz.
Érdekes, hogy ledobálja 360-ra. Mintha sebesség nem lenne meg neki.
Egy próbát megér szerintem.Amúgy még szerencsém van, hogy nem használom semmiféle youtube, TV műsor nézés, miegymás feladatra a készüléket, csak mozira. Eleve úgy van beállítva, hogy csak alkalmazások módban induljon. De ugye DV filmek esetén így is vergődés van néha. Biztos agybajt kapnék, ha másra használva még jönne X darab új probléma.
Továbbá nem tudom, már tehetetlenségemben azon is gondolkozom, hogy beszerzek egy Dune HD Pro Vision 4K lejátszót és adok egy újabb esélyt a dolognak. Volt már egy próba, az sima Homatics box r 4k plus volt. De ott CoreELEC-el kendácsoltam, arra gondoltam induljon tiszta lappal ez a másik médialejátszó a Dune saját szoftverével, kendácsolás nélkül. Hátha...
Amúgy az amologic topikba beleolvasva is csak elmegy a kedve az embernek... Ott most épp azon ment a diskurzus, hogy a jól beállított CoreELEC-ek kukázódtak, mert ATV14-es frissítés kijött a boxokra és hiába nem azzal indítják, hanem a CoreELEC-el, kihat rá és kukázza a jó rendszer indulását/működését. Már megy a routerben letiltogatás a frissítésre és egyéb henkölések.
Vicc ez az egész TV-s dolog már... Megnőttek az igényeink, a piros kispálcás csavargatós Orion időszakban bezzeg örültünk, ha kép van. Most meg DV meg minden...
Viccet félretéve, elkeserítő, hogy akár TV belső rendszere, akár médialejátszó irányába indul el az ember, annyira összetett már minden, hogy nem egy egyszerű plug&play van, hanem kendácsolás, próbálkozás, hogy oké legyen. Mármint annak, aki a maximumot akarja. Aki megnézi az esti híradót, meg elindít egy SD tartalmat, annak kb mindegy és tökéletes. -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #33950 üzenetére
Ja, hát a gallery update error az nálam is teljesen alap a C845 esetében a kezdetektől fogva.
-
Qtya123
őstag
válasz
TheMartin03 #33888 üzenetére
Megnéztem, nem akad nekem sem se DV sötét, se DV világos módban az adott jelenettől 36:40-től nézve.
Viszont a Venomnál meg 17:17-től, mikor megy be az autóval a poros vízesésbe, na az katasztrófa, de az egész filmben végig megjelennek az akadozások DV sötét esetén. Másik fórumtársnak meg pont fordítva, a DV sötét a jó....
-
Qtya123
őstag
válasz
TheMartin03 #33885 üzenetére
Melyik résznél tesztelted a filmet?
-
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #33879 üzenetére
"Arra jutottak, hogy hiába egyforma a soc vagy a ram, ha a panel maga eltérő"
De hát ez a mondat pontosan azt írja le, hogy a hardver ugyanaz.
A panel az csak egy megjelenítő, a többi hardverelem+firmware, ami a "lelke" a dolognak, ha valami gebasz van, akkor az ott megy el, az vezérli. A monitoroknál is van olyan, hogy két különböző márkájú monitorban ugyanaz a panel van, de az egyikben mondjuk 144 Hz, a másikban húzható 165 Hz-ig, illetve a válaszidő is jobb, gtg jobban vezérelt, stb... Ugyanazon panelből mást hoz ki a két hardver. De itt azok egyeznek. Akár 65, akár 75.Továbbá ha adott egy ugyanolyan hardver+egy ugyanolyan kijelző, akkor miért van az, hogy van akinél a DV világos, másnál a DV sötét nem okés? Van akinél meg minden jó. Másnál meg egy videó újraindítás megoldja. Tipikus szoftveres anomáliának a tünetei ezek. Hiszen a kijelző képes rá, a hardver képes rá. Mégsem mindenkinél működik ugyanúgy.
Bár igazából én ennél a márkánál már semmin nem lepődnék meg.
-
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #33875 üzenetére
Erre van valami forrás, hogy ez így van?
Így random összehasonlítottam a 65C805 és 75C805-öt és azt írja, amire számítottam is, szög ugyanaz a SoC, CPU, GPU, RAM: [link]
De igaz ez a 65 és 98-as változat összehasonlítására is: [link]Nyilván a kijelző, fényerő, hangszóró, stb... esetében van eltérés, de a fenti hardverelemek azonosak.
-
Qtya123
őstag
válasz
blueye #33864 üzenetére
Több válasz is lehetséges:
- Nem alap, hogy minden TV érintett, lehet a tiéd nem.
- Nem nézel DV tartalmakat
- Olyan vagy mint a feleségem, hogyha nem mutattam meg neki, hogy hol az akadás, nem vette észre.Valószínűleg valamelyik a 3 közül lesz a válasz.
TheMartin03: nincs ebben pontos logika. Van akinek pl az említett Venom pont fordítva van, mint nálam és DV sötét módban jó neki és a DV világosban akad.
-
Qtya123
őstag
válasz
gab1ka #33858 üzenetére
Nekem annyira friss vásárlás a TV, hogy lehet én nem is találkoztam a V028-al, vagy ha az is volt rajta még gyárilag, akkor azt rögtön "buktam", mert a beüzemelés után azonnal frissítette magát V135-re.
Amúgy az említett Venom akadás dolgot a DV világos módban állítás megoldotta. Azzal tökéletes. De érdekes, mert másnál meg pl a 3 test sorozatot oldja meg, nekem meg ott maradhat DV sötét, csak újra el kell indítanom a videót.
Majd lassan itinerrel ülök le filmezni:
1. film: itt indítsd újra
2. film: itt DV sötét jó
3. film: itt DV világos jó
4. film: itt DV sötét-világos oda-vissza váltás jó"Az külön megmosolyogtató hogy szépen lassan már nem is a tévé hibás hanem a filmek."
Nyilván van olyan, hogy egy release tényleg rossz. De igen, volt itt már minden. Rossz a film, az internet, a router, a felhasználó szeme, a kábel, a külső lejátszó, a felhasználó túlzott igényei, a releaser, a 24 fps, minden és mindenki, csak a TV nem. A 24 fps-t ugye már fentebb többen cáfoltuk, de szerintem ezek után, hogy a DV sötét-DV világos megoldja pl a Venomnál is az akadást, nem kell tovább ragozni, hogy nem ez a probléma------>(vagy ott is a szemem a baj, DV sötétnél zavar a 24 fps, DV világosnál nem látja a szemem...
).
-
Qtya123
őstag
válasz
BlueSteel #33847 üzenetére
Pontosan. Meg ha ugye azon a vonalon indulunk el, hogy a TCL szoftvere mennyire kezeli jól a releaseket, akkor is kapufa, hiszen ha egy fullos külső lejátszóval próbálkozol, ami még a kartonpapírt is beolvassa és lejátssza, akkor is ugyanott, ugyanazok a jelenetek akadnak.
Ugyanezen lejátszót rákötöd egy hokkendáré ezer éves TV-re, ami alapvetően olyan buta, hogy a belső lejátszója a tartalmak felét "nem támogatott formátum" kiírással képtelen lejátszani, azt a külső lejátszóval röccenés mentesen lejátssza. Akkor ott nem gond a 24 fps?Amúgy azt sem értem, hogy irtózatosan gyakran jön ki firmware, mióta megvan a TV csak pár hónap telt el, de legalább 6-7 új firmware érkezett. Azt engedjük el, hogy nem oldotta meg a dolgot, de legalább azt leírnák, hogy mit javítottak az egyes verziókban.
De neeeeem, annyi színvonal nincs bennük, hogy ezt megtegyék. Nem írunk le semmit, amúgy meg kukázd ki a net mély bugyraiból, a weboldalra fel nem tesszük. Továbbá hiába is kéred a supportot, hogy küldje el valamelyik régebbi firmware-t, nem érdekli. Így nehéz megoldani ezt a problémát.
Mondom, ha nem lenne szép a képe, csak átlagos közepes, akkor mindent egybevéve ez a tv a béka segge alatt lenne kettővel, mert olyan igénytelen a support és a szoftver része. -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #33830 üzenetére
"Továbbra is a 24fps problémája fáj a legtöbb embernek"
Továbbra sem 24 fps probléma...
Ha az lenne, akkor:
- Miért csak bizonyos jeleneteknél történik?
- Miért segít (pl nálam) az, hogy bizonyos tartalmat megállít az ember és újra elindítja?
- Miért van az, hogy vannak esetek ahol DV sötét vagy DV világos mód függő az akadás?
- stb... lehetne folytatni a kérdéseket.A fentebb említett dolgok nem működnének, ha a 24 fps lenne a "fájdalom".
A rilízes dologra meg: Egyrészt sokaknak netflix DV tartalomnál csinálja, szóval... Másrészt az ezer éves TV-k megoldják a szóban forgó rilízeket, miért pont a TCL-nek nem megy? Az nem túl elegáns, ha az van, amiről Te is írsz, hogy TCL-nél adjunk ki bóvli algoritmust a többiekhez képest, de legalább olcsóbb a TV.
A TCL-ről úgy gondoltam, hogy jó ár/érték arány a cél. Az ár/érték nem azt jelentené, hogy Tesco gazdaságos májkrém a szint, de legalább olcsó. -
Qtya123
őstag
Nekem is lett a napokban egy film, amelynél nem segít az akadáson a videó újraindítása sem, mint a 3 test sorozat esetén.
Az új Venom film... Sok helyen van benne akadás, amivel tesztelgettem az 16:50 környékén, mikor a nő ül az autóban és beszélget a katonával. Na ott bőven van akadás, de úgy általánosan egy csomó helyen. Aki szerenté, próbáljon rá az adott jelenetre.
Természetesen PC-ről lejátszva vajsima, szóval nem gondolnám, hogy az adott release a gázos.Száz szónak is egy a vége, a TV képe hiába szép, ha ennyire gatya és ennyire nem tudnak vele mit kezdeni. Lehet itt magyarázni a magyarázhatatlant, de tény, hogy a külföldi fórumokon és itt is egyre csak szaporodnak ezek a tapasztalatok, ahogy szaporodik az eladott TV-k száma. Ez bőven távol áll attól, hogy jó-jó 1-2 ember belenyúlt egy hibás darabba, mintha mondjuk pixelhibáról beszélnénk.
Különböző típusokat érintő, ha nem is brutális mértékben, de azért konstans növekvő számú hibáról van szó. .De azért az, hogy az őskövület Samsung TV-t nem tudja megugrani akadozásban... és arról is anno végigtúrtam a netet és sehol senki nem számolt be ilyesmiről, ott valahogy nem szaporodott egy adott hiba az eladás növekedésével párhuzamban...Ha a kép nem lenne amúgy szép, akkor penderíteném ki a készüléket, hogy a
lábatalpa sem érné a földet...
Így viszont eléldegélek vele 1-2 évig, de hogy utána nem TCL lesz, az 99.9% Megyek szépen az LG-hez, monitorban is náluk találtam meg rengeteg típus után azt ami mindenben megfelel számomra és nincs vele akár pixelhibás, akár másik nyűg (monitor fronton az acer volt nekem nagy lyukrafutás, pedig a középső polc tetejéről és a felső polcról választottam több típust is).
Eléggé bánom már, hogy nem a 65C4 LG-re tetten le a voksom. Akkor összehasonlítva úgy voltam vele, hogyha ad annyi pluszt az LG képe, amire ránézek és azt mondom látható a különbség és nekem megéri emiatt a ~150-170e Ft felárat, akkor szó nélkül azt veszem.
De nem volt eget verő különbség a képben. A fene gondolta, hogy ezen csúszik majd el a TCL.....És igen, bosszantó egy pixelhiba, vagy egy bevilágítás is. De azok a panel sajátosságai. Itt meg szoftveresen nem tudnak kilyukadni már végre valahol. Nem beszélve arról, hogy az is TESCO-s feeling, hogy telegramról, meg fórumokról kell összecsöveskedni a frissítéseket, egy normális hivatalos weboldalas support részük nincs a letöltéshez.
-
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #33318 üzenetére
Valami nem oké nálad, hogy rendre minden mindenen akad, ráadásul még PC esetén is.
A múltkori Wolfs is akadt nálad PC-ről is, miközben nálam ott hibátlan.
Most ez a Ladás meg semmin nem vibrál nálam, nálad meg megint mindenen.nicu71: Kár, hogy nem teszik közzé a frissítések mellé, hogy mi a change list.
-
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #33295 üzenetére
Valahogy gondoltam, hogy kb ez lesz a "support"....
Nagy mákom van, hogy kiküszöbölhető nálam ez az akadás.Ha jól emlékszem pixelgaranciája is sokkal több halott pixel esetén alkalmazható, mint mondjuk egy LG esetén.
Jó TV, szép képpel, de ha ilyen szintű marad a support, meg a szoftveres dolgok, akkor a következő TV cserekor, ami kb 4-5 év múlva lesz, tuti az LG irányába mozdulok majd.Az egy dolog, hogy olcsóbb, mint a konkurensek, de azért a supportnak rendben kellene lennie. Jó mondjuk ez is olyan, hogy állítólag a Samsung support is egy förtelem.
-
Qtya123
őstag
válasz
Imi1981 #33170 üzenetére
Esetleg egy próbát megérne írni a supportnak, hogy ez és ez van, a régi fw-el nem akadt és legyenek szívesek emailben elküldeni azt a verziójú img-t.
[link]Anno az MSI alaplapom biosánál volt egy bug, írtam a supportnak, ők meg kb 2 nap elteltével csatoltak mailben egy új béta bios frissítést, ami megoldotta a gondot. Rá 1 hónapra ki is került a weboldalukra a végleges, nem béta változat is, de pozitív, hogy így privátban előre megküldték, mikor jeleztem a gondot.
Hátha ennyit hajlandó megtenni a TCL is, egyben jó fokmérő, hogy valóban segíteni akarnak-e (ha már egyszer az szerepel az oldalon, hogy "Our dedicated staff will respond within 48 hours."), vagy csak dísznek vannak.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #33204 üzenetére
"Érdekes az is, hogy miből vonod le ezt a következtetést..."
Khm... talán abból, hogy írtál egy hisztis litániát meg tipikus így, tipikus úgy dumát, miközben odáig nem jutottál, hogy átgondold, hogy amibe belekötöttél, azokat egyáltalán nem mondtam, sőt van aminek pont az ellenkezőjét állítotam?
Vagy onnan, hogyha bárki egynél többször beírja ide, hogy hiba van, akkor felemlegeted, hogy minek irkálnak ide ezek az emberek állandóan?De mindegy is, haladjunk tovább... kiszálltam ebből a vonalából a beszélgetésnek, semmiben nem viszi előrébb a dolgot.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #33160 üzenetére
Szerintem én sehol nem állítottam azt, hogy minden készüléket érint... Azt sem mondtam, hogy biztosan mindenkinek jelen van, csak nem veszi észre. Sőt korábban már említettem is ezt, hogy nem szeretem mikor megmagyarázzák, hogy tuti rossz. Ezért is linkeltem be nálam a hibátlan Vérapó jelenetet, mert akkoriban ment az okoskodás hogy mindenkinek rossz.
Szóval ne adj olyan szavakat a számba, amiket nem mondtam...Viszont az vitathatatlan, hogy ahogy megugrott az akciók alatti vásárlások száma, úgy jelenik meg egyre több ember itt is, hogy valami nem oké. (És ugye sok ember azt sem tudja mi az a prohardver fórum) Ez egyértelműen túlmutat az általad emlegetett 1-2 hibás készülék bagatellizáláson.
És ha valaki elkezd erről beszélni, te egyből idegbe jössz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Path of Exile (ARPG)
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gmail
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest