- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
herkulesminusz
tag
válasz
herkulesminusz #34452 üzenetére
Ezt a jelenséget ki tudná valaki próbálni a c765, c805 vagy c845 készülékén?
Az app neve: TV Calibration (mellesleg igen hasznos jószág). Ott alul az audio menüben pl. a speakers opciót ha választod előjönnek a fotelok és hangszórók.
A FALD menü pedig: settings/képbeállítások/speciális video/fényerő beállítások/helyi fényerőcsökkentés
Élőben nem ennyire csúnya, mint a képen, de azért jól látszik
-
herkulesminusz
tag
Lebeszéltetek, nem frissítek, én eddig sehol nem tapasztaltam akadást 135-el, akkor marad így egyenlőre. Igazából csak azért merült fel a frissítés, mert valaki írta, hogy plusz hasznos menupontok, több állítási lehetőség, jobb színek, de így is tökéletes, nem hiányoznak a menüpontok.
-
herkulesminusz
tag
Kb. így. FALD off-alacsony-közepes-magas:
(a képek jobb oldalás a fényanomália nem játszik, csak az ablak tükröződése) -
herkulesminusz
tag
Sziasztok,
65c765-öm van kb 1 hónapja 135-ös fw-el. A linkelt tesztfile-kat megnéztem, egyik sem akadt (Kodi-val). Őszintén szólva csábít egy fw frissítés 420-ra, csak a hozzászólásokat végigolvasva kicsit remeg a kezem, hogy esetleg ezzel fogom elba...ni, akadóssá tenni. Lenne egyáltalán valami értelme egy ilyen frissítésnek, tesz hozzá valami pluszt?Őszintén szólva egy dolog zavar jelen állapotában, hogy nem teljesen konzekvensek a képbeállítások, elállítom mondjuk a képprofilt Kodi alatt a HDR10 tesztfile-t lejátszva és elviszi magával a kezdőképernyő profilját is. DV alatt is mintha a TV választana profilt, néha DV sötét lesz belőle akkor is, ha előtte pár nappal monjuk fényesre is állítottam.
Más: lehet nem hiba, de a FALD beálításokkal játszottam, mert bár mindenhol a magas beállítást javasolják én a világos feliatokon pl. ezáltal fényerőcsökkenést látok (mintha kevésbé "ragyogna" a kép). Ráadásul tök sötét szobában semmi különbséget nem látok a magas és a közepes beállítás között a feketeszinten, mindkettő tökéletesen sötét, csak ez a "képragyogás" dolog változik. Alacsonyra állítva persze már nem teljesen fekete a fekete, de ezzel párhuzamosan nő a "ragyogás" is. Ha sötétszürke képen világos képrészletek vannak (pl. TV kalibrátor app-ban) érdekesen voltos lesz a kép, a szürke marad szürke, a világos objektumok körül pedig sötét foltok jelennek meg. Persze lehet ez a FALD hátulütője, de esetleg valaki letesztelné, hogy ennek így kell lennie?
-
herkulesminusz
tag
válasz
beyruth82 #32525 üzenetére
Jól láthatóan fényesebb, színesebb, élénkebb. Barátnőm azt mondta, hogy neki túl éles a 765 képe, ki akar mászni a tartalom a képből, 805 sokkal pasztellebb volt, emiatt neki az jobban tetszett. De persze egy jobb képességű tv-ből sokkal könnyebb kihozni gyengébb képet, mint egy gyengébb képességűből jobbat. És itt ugye valami gyári demoról beszélünk, el tudom képzelni, hogy mindennapi használat során hiányzik az a többlet, ami a 765-ben van, főleg most, hogy láttam a kettő közötti különbséget
-
herkulesminusz
tag
Sziasztok,
TCL 65c805 és 65c765 között vacilálok. Telekomos kedvezménnyel a c805 tudna lenni 280e, szemben a másik 350e-s árával. Eddig úgy voltam vele, hogy alig van különbség, ami lehet nem éri meg plusz 70e-t, de...most voltam Euronicsban, egymás mellett volt kiállítva a két készülék, ugyanaz a demo ment, mondhatni elég jelentős volt a különbség. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy ugyanúgy volt a két tv beállítva. Esetleg akinek volt dolga mindkét típussal, vagy van tapasztalata a dologgal kapcsolatban meg tudja erősíteni, hogy tonyleg ilyen markáns a különbség, és így megéri a többletpénzt? -
herkulesminusz
tag
Sziasztok,
szerintetek egy Philips 58pus8505 vagy inkább egy TCL 65c715 képminőség tekintetében? Árban a Philips kb. egy 40e-el olcsóbb, de csak 58", cserébe ott az ambilight.
Illetve tud valaki a 65c615-hez optimális képbeállításokat? Kerestem, de csak az 55-ös verzióhoz találtam.
-
herkulesminusz
tag
válasz
sznoopy1977 #1423 üzenetére
Akkor ugyanolyanod van, mint nekem. Tudnal esetleg nyomni egy fenykepet, hogy nez ki a tieden valamelyik vilagosabb szinnel? Nekem legalabbis azokkal latszik a leginkabb...
-
herkulesminusz
tag
Vissza fogom küldeni, mert ahogy írtad is, körülbelül mindig az elszíneződött képernyőrészekre terelődik a tekintetem, akármilyen műsort is nézzek. Végigfuttattam ezt a youtube video-t:
Patterns for OLED uniformity and burn-in check:
https://www.youtube.com/watch?v=LNdt7TzJbhU
Na itt a színes tesztképeknél brutálisan kijönnek a hibák.
Csak azt nem tudom még, hogy merjek-e mégegy ugyanilyet berendelni, vagy úgyis az is ilyen lesz, vagy rosszabb...esetleg más márkát, típust. (olvasgatva a fórumbeírásokat 65" méretben ez már abszolút a lottókategória, hogy kinek mennyire jó-rossz jut)
-
herkulesminusz
tag
válasz
wallace 234 #1407 üzenetére
Kipróbáltam az összes beállítást, micro-dimming, illetve fényerő+ kikapcsol (?mire jó ez, látható képminőségbeli változást nem okoz), de sajnos nem segít egyik sem. Ahogy írtam normál filmnézésnél általában nem zavaró, azonban világos jeleneteknél (rajzfilmek, illetve netezés) mondhatni zavaró. Pont úgy néz ki, mintha a sarkokban (illetve jobb szélén középen is) túlhúzták volna a csavarokat, amire valahol olvastam is, hogy esélyes, hogy ha kicsit visszalazítjuk elmúlik a defekt...azonban ezen a készüléken hozzáférhető helyen nincs csavar.
Azért kérdeznék esetleg más tulajokat is ilyen vagy hasonló készülékkel, hogy náluk is látható-e ilyesmi elszineződés, mert még bőven 14 napon belül vagyok, cserebere beleférne, ha lenne értelme, és nem mindegyik ilyen...esetleg még rosszabb?
-
herkulesminusz
tag
válasz
wallace 234 #1407 üzenetére
Nem, még nemvoltam otthon, ezeket a képeket tegnap este lőttem, de ha hazamegyek kipróbálom, köszi. Mondjuk álítgattam már mindenfélét keresztbe-hosszába, nem segített, de akkor ezeet célzottan is ki fogom próbálni.
Amúgy a TV-ről:
Egy LG 65UM7100-ról jöttem át erre (azt 14 napon belül visszaküldtem, mert annak aztán igazán katasztrófa képe volt...a legsötétebb fekete valami halványszürke derengés volt, illetve a kép közepén sötét-világos sávok /banding/ húzódtak, a képernyő tetején buborékként elhelyezkedő bevilágításokról ne is beszéljek).
Ennek ahhoz képest klasszisokal jobb a képe. A fekete majdnem teljesen fekete, így sötétben is nézhetőek a sötétebb tónusú filmek, az egész TV sokkal kontrasztosabb. Bevilágítás 0, egyedül ez a sarkoknák tapasztalható sötétedés zavar, ami viszont a világosabb képeknél tud zavaró lenni, ha az ember tudja, hogy ott van...illetve ahogy írtam is, pl. netezésnél is zavaró, mert ott egyszínű képek vannak.Az Android TV nagyon tetszik, azzal együtt, hogy néha meg-megakad (korábbi beírásban olvastam, hogy ezt is javították újabb firmware-el, azt még nem töltöttem rá, így erről nem tudok nyilatkozni).
Az egész TV fém hátlapot kapott, szemben az LG, Samsung műanyagával, illetve a tartóláb is fém, atomstabilan áll a szekrényen (az LG kis műanyag lábai miatt ha csak ránéztem a tv-re majd feldőlt).
Az 5 év garacia is jó érv tud lenni, bár nem tudom mire számíthatok, ha pl. 4 év múlva elhalálozik a készülék, meglesz-e még forgalmazó (emag), szervízháttér...
-
herkulesminusz
tag
Hát nem is tudom, igazából más szempontból megfelelő lenne, Android TV szuper, feketeszint szuper, tösszeszerelés-stabilítás szuper,de azért ez eléggé zavaró. Még egy kép, homogén pirossal:
Ilyet mondjuk ritkán nézek a TV-ben
, de ha netezni szeretnék ott az egyszínű fehér háttéren igencsak látszik. 10 éves Samsungom (46") nem ilyen. Nerm tudom a többi TCL tulajnál (esetleg más értelmezhető márkánál) ez mennyre jellemző?
Olvastam olyat, hogy ha kicsit meglazítja az ember a hátoldalán a csavart. akkor kevésbé feszül be a panel, ami segít(het)...azonban ennél a készüléknél nem találtam hozzáférhető csavart a hátulján.
-
herkulesminusz
tag
Sziasztok,
TCL 65EP680 egyszínű fehér:
a négy sarok közelében eléggé piszkosszürke, közel homogén világos színeknél műsor közben is tud látszani. Fekete képnél viszont gyakorlatilag 0 a bevilágítás, ami nagy pozitívum. Szerintetek ez mennyire elfogadható, érdemes küzdeni, visszaküldeni és másikat...esetleg más típust venni, vagy mind ilyen lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged