- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Stealth #33092 üzenetére
#nagyonOFF #LG oled téma
Nem olvasott vissza 6-8 évet, de még egyet se.
Konkrétan 4 nap terméséből mazsoláztam.
Vagyis nem én, "Ti" (nem szó szerint ti) írtátok.1.: négy éves tv: [link]
2.: itt 4 hónapos, és 1 éves hsz-ok vannak a redditen (C2, C3): [link]
3.: valami a C2-vel: [link] > majd megjavult magától, de ki tudja meddig
4.: két hetes G4: [link] de ez lehet ilyen [link]
5.: valami ezzel is van, én nem értek hozzá [link] ő a sokpaneles srác [link]
6.: CX pixel rohadás [link]Mi lett volna, ha úgy állok neki, hogy hibát is keresek?
Csak mert ezek a hibák úgy maguktól jöttek, én nem is kerestem rájuk.
Mert olyat is szoktam vásárlás előtt, hogy benézek xy fórumba és olvasgatok.
Aztán ha az a legnagyobb probléma 2 év hsz-ainak átnézése után, hogy miért 2x-esen szálcsiszolt az a valami és miért nem 3x-osan, meg van 1mm dőlése a tévének...akkor egy szót sem szólok.Végülis elnézést, hogy nyitott szemmel fórumozok. De ezek nem az én képzelgéseim.
Persze attól, hogy pár BMW motorja megmurdelte magát az évek alatt, az nem azt jelenti, hogy mind megfog. De azért nyugodt szívvel sem tudok kiadni olyan technikáért 3-4-5-600e-t, amiknél 5 perc és 50 hsz után találok mindenféle hibát.
És ezek nem "érzésre" hagyatkozó hibák, ezek kézzel fogható tények.
Mert az, hogy vki darabosnak látja a 24Hz-et, amikor az olyan, azzal nem tudok mit kezdeni, de megmagyarázni se lehet, hogy de az úgy jó.... ha neki az úgy nem jó, akkor nem jó...a család többi tagjának meg jó. Ettől még nem a tévé rossz, max más az ingerküszöbü(n)k....de ezt nevezhetjük "érzésnek", míg a fent taglalt hibák kézzel fogható hibák, és nem arról szólnak, hogy 2s alatt indul a NF app és nem 1s alatt. Azért annál komolyabb.
Én lennék a legboldogabb, ha nyugodt szívvel vehetnék most valami tévét (így 12 év után), ami felőlem lehet OLED is, de lehet TCL, csak legalább 1 nap teljen el, hogy vki nem ír be semmi hibát.
Nekem van 1 Poco F5 telefonom. Egy olcsó (kb anno 110k volt), kínai, én konkrétan ali-ról vettem, de ez lényegtelen....lesajnált, MIUI-val agyonszidott készülék.
Nézzél be a topikjába. Pár darab szoftveres nyűgön (sokszor user error) kívül semmi hibát nem fogsz találni. Miért? Egyrészt sokat nem adtak el belőle Mo-n (de azért sok helyről meg lehetett venni, 40 értékelés van ÁK-n is róla, szóval nem noname azért a cucc), ezt aláírom, de azért nem írnak róla hibát, mert nincs. És még sok telót is lehetne írni, de nem akartam a levegőbe dobálózni, ezért írtam saját példát.Mind1, engedjük el, ez az akadós TCL topik
Hát igen, nem könnyítitek meg az ember dolgát.
C845-el egy problémám van a kábelen az M4 ami DVB-T-n nem áll fent így nem tv hibának hanem adás hibának gondolom
Alul megjelennek ilyen fekete kockák? Mint ha óriás fekete pixelek lennének? -
bnorci71
addikt
válasz
nfsu17 #33068 üzenetére
írod olcsó hús, Az LG Oled olcsó????
Philips oledem volt az eleje ott se volt felhőtlen aztán csak sikerült egy jó Fw-t összekalapálniuk.
Sony az talán még minőség mert az még japán, de az ára is ott van.C845-el egy problémám van a kábelen az M4 ami DVB-T-n nem áll fent így nem tv hibának hanem adás hibának gondolom
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Stealth #33092 üzenetére
Mert nem lehet valakinek 4-5-6éves oled tévéje ugye?
... és még lehet rajta gari is pl. 6-7 évesen
LG: a 3év gari vége felé bejelented van 2db pixelhibád, kicserélik, újraindul a 3 év gari a kijelzőre, 2,5 év múlva megint bejelented van valami apró gebasz, kicserélik... és így tovább.Mert itt senkinek nincs hibás TCL tévéje mi? Áááádehogy.
-
rumkola
nagyúr
válasz
clyvejhamma #33095 üzenetére
Oké, de azokról amiknek nics semmi baja nem olvasol, mert nem írkál a júzer sehova csak használja a cucut. Az internet veszélyes hely.
Lehet hogy olvastál 100 hibás TV-ről, de mellette meg nem olvastál 10ezer nem hibásról. -
Stealth
senior tag
válasz
clyvejhamma #33095 üzenetére
Ettől többet nem lehet elvárni a mai világban, lehet ez a 7-8 év is sok. Tervezett elavulás van, és minden úgy van megtervezve, hogy ne tudd magadnak javítani.
Elvárások lehetnek, persze, de a világ más. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Stealth #33092 üzenetére
Sajnos nem kell sokáig olvasni, hogy ezt találd és nem igaz az, hogy csak a 2018 körüli modellekre jellemző. Se TCL-em, se LG oledem, de az elmúlt két hétben beleástam magam a témába és tényleg sok kijelzőhibás, degradált oled panelről olvasni, 1-2 éves oledek esetén is. Igen, LG cseréli a panelt gari időben, de mi van amikor a 4 éves tv-d kezd el halott pixelesedni a sarkokban, élek mentén. 5-600e-es készüléknél én elvárnám, hogy 7-8 évig működjön.
-
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
mikrofon #33084 üzenetére
Látom kiemelted a lényeget. Úgy véled, hogy hibahatáron belül van, hogy az elmúlt 1 hónapban legalább 6 felhasználó riportálja ugyan ezt a problémát csak itt? Nyilván kicsit zabos vagyok, hogy 350k-ért laggol a Netflix, de talán lehetne ennyiért elvárás, hogy ne tegye, már így is sokkal többet foglalkoztam a TV beállításaival, mint szerettem volna. És még eredménye sincs. Azt nem tudom eldönteni jelenleg, hogy én vagyok erre ennyire érzékeny, és a felhasználók egy rétegének ez így okés, vagy ennyire sok a hibás készülék. Jó lenne itt helyben (Debrecen) megnézni egy másik 805-ös vagy 765-ös TV-t...
-
Stealth
senior tag
válasz
Pro Koryak #33091 üzenetére
Mondom benézek az oled topikba...erre pont akkor írnak arról, hog vki 3 év alatt 4 kijelzőt cseréltetett, a másik fotót tett be róla, hogy pár év után a széleken széthullanak/elhalnak a pixelek, a másiknak meg ferdén tették be a keretbe a panelt.
Gondolom visszaolvasott 6-8 évet, hogy ezt lássa a topikban.
Mind1, engedjük el, ez az akadós TCL topik, nem a kijelzőhibás LG. -
Swenk
aktív tag
válasz
Celtis #33081 üzenetére
Elfogadom, ez is lehet.
Csak tudod elgondolkodtató, hogy van aki kritizál itt, mert a youtube-on a 480p filmeket nagyon szarul játsza le egy TCL tv, és mellette a másiknak meg szebb a képe.Ha valaki nem kevés pénzért vesz egy új tv-t azért, hogy 480p-ket játszon le aYoutube-ról a 65, 75, stb képernyőn, erre nem tudok mit mondani. Csoda nincs.Igen, minél jobbak a képernyő tulajdonságai, annál vacakabbnak mutatja a gyenge forrást, tehát a TCL a jobb tv, nem a másik.
A youtube minősége, meg amúgy sem etalon. Ebből aztán jön a következtetés: hát, ha nem tudja a YT-t akkor.......
-
Stealth
senior tag
válasz
Pro Koryak #33074 üzenetére
...amin majd 4x cserélnek kijelzőt.
-
Game bar funkciót hogy lehet előhozni C765-ön? Sehogy se sikerül akármit nyomok....
-
Swenk
aktív tag
válasz
Padisah #33072 üzenetére
Csatlakozom, 65C805 a tv-m és nincs vele semmi gondom, sőt, nagyon szeretem, meg vagyok vele elégedve.
Ami nekem nem tetszik itt,a hozzászólásoknál, hogy, valakinek a 18,53-nál megakad a filmje, direkt nem írom az angol szakmai kifejezést, mert ennek használatától sem leszek szakértője a témának,sznob meg nem szeretnék lenni,azonnal megállapítja, hogy a TCL SZAR. Nem számít, hogy utána a 2 órás film simán fut. Egyesek nagyon szeretnek általánosítani, pedig esetleg csak a saját, 1db készülékével van baj.
Nálam a "teszt"-re ajánlott film sem akadozott, ezért most én is általánosítok: A TCL tv nagyon JÓ! -
DeadmaN89
csendes tag
válasz
TheMartin03 #33075 üzenetére
Én most úgy látom, hogy az emberek legalább felének probléma. Én úgy megnéznék egy olyan kolléga TV-jén egy Netflix prémiumot, akinél állítása szerint nincs micro lagg. Nem hiszem hogy ennyi hibás hardware van. Nálunk feleségem pl. nem látja, hiába mondom neki. Engem meg zavar, mert nyilván erre figyelek. Beállítás teljesen mind1, Netflixen folyamatosan tolja. Ha szerinted zavarna, ne vedd meg.
-
nicu71
addikt
válasz
Padisah #33058 üzenetére
Nagyon köszi,nekem is 805,és én imádom,de mindig jobbat szeretne az ember,és nekem jólesene az a plusz basszushangszóró is/bár van külön hangcucc de pl híradóhoz nem kapcsolom be,meg van ez a fixációm hogy biztos sokat fogyaszt még külön .Szóval lényeg hogy ezenkívül nem látványosan jobb, így talán lenyugszok a p*csába 😅
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #33069 üzenetére
Ha mindenképpen el akarod kerülni a visszaküldést, menj be egy boltba és próbáld ki ott. Ha kell segítség keress PM-ben.
-
Padisah
tag
válasz
Stealth #33061 üzenetére
Azt hiszem Netflix prémium van, nem az alap az biztos, de nem vettem észre semmilyen akadást. Pixelhibát sem vettem észre, mondjuk nem is kerestem nagyítóval. Amikor a 805-öt megvettem, akkor egy héten keresztül minden nap fél óra - óra hosszan nézegettem 4k-s youtube videókat olyan szép a képe. Euronicsben vettem mindkettőt, hazavitel előtt kibontották, bekapcsolták, megnéztem működik, futólag nem láttam rajt pixelhibát és itthon sem. Az 55765 most 280 ezer volt, OLED-ből ilyen méret azt hiszem 400 felett kezdődik.Az 55c805-öt vettem 250 ezerért. Ennyi különbséget megért nekem. Gyors az operációs rendszere is. Korábban minix tévéokosítót használtam, ahhoz képest villám. Korábbi 32"-os LG full hd tévé után ámulat a képe.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
nfsu17 #33068 üzenetére
Igen, én is úgy ismerem magamat, hogy nagyon idegesítene, ha valami nem klappolna, és tuti észrevenném... Hatalmas előrelépés lenne egy 5 éves alap LG után, ugyanakkor jól teszi a dolgát, max néha kicsit döcögős a YT app betöltés...
EDIT és DISCLAIMER: És bocsánat mindenkitől, nem szítani és rontani akarom a hangulatot, mert biztos vagyok benne, hogy azoknak, akik hibátlan, nagyon idegesítőek ezek a kommentek, hogy azelőtt károgunk, mielőtt kipróbáltuk volna. Szimplán csak kételkedve adom ki a 350 ezret egy TV-re, hogy utána bizonytalanul küldjem vissza, ha rossz. -
nfsu17
veterán
válasz
TheMartin03 #33064 üzenetére
ó, egy kolléga
Én pár napja majdnem megvettem egy LG oled-et web-en, mert tényleg kb pont annyi volt, amit max szánnék rá.
Mondom benézek az oled topikba...erre pont akkor írnak arról, hog vki 3 év alatt 4 kijelzőt cseréltetett, a másik fotót tett be róla, hogy pár év után a széleken széthullanak/elhalnak a pixelek, a másiknak meg ferdén tették be a keretbe a panelt. Mondom köszönöm, léptem.
Megnéztem, hogy mi a lehetőség akkor, ha nem oled és mondjuk DV is kellene, aztán a TCL-nél kötöttem ki...pár óráig.
Mert beleolvastam ebbe a topikba is (és most is olvasom) és szerintem nem lesz ebből TV vásárlás itt sem, ahogy figyelem a dolgokat...tényleg nem sértésként, meg mindig vannak kivételek, de olcsó hús...
Aztán lehet simán semmi bajom nem lenne a vett eszközzel, de ismerve magamat, minden apró hibát figyelnék, és ha valami nem olyan lenne mint a régi tévén, akkor már szétvetne az ideg...ezt megspórolva magamnak, inkább nézem tovább, ami van.
Vagy ha esetleg tényleg lesz valami kihagyhatatlan vétel, akkor lenyelem a békát. -
d.véderjoe
tag
TCL RC933 távirányító tulajdonosoktól kérdezném, hogy ez is kopogós mint a gyári? (C805)
-
HF77
őstag
válasz
megveszed, kipróbálod, és ha valami nagyon nem tetszik max megy vissza!
-
Celtis
veterán
válasz
A Netlfix Premium ami igazán problémás.
-
TheMartin03
aktív tag
Valami nagyon el van b*szva a fejemben.
Rendeltem "black friday"-kor emag-nál egy 65c765-t, lemondtam, mert megijedtem a sok negatív véleménytől (és azért, mert 1 hétig egy tapottat sem mozdult a rendelésem), most pedig újra kedvet kaptam hozzá a hozzászólások által. -
HF77
őstag
válasz
Padisah #33058 üzenetére
gondolkodtam én is hogy c805 után váltok 765-re de aztán mégsem. úgy voltam vele hogy pl hang nálam nem játszik mert projektor van, a kép meg annyival tuti nem lesz jobb hogy deficitesen eladjam a c805-öt az újra meg költsek még vagy 100e-t pluszban. így maradt az eredeti felállás!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Padisah #33058 üzenetére
Bár én csak üzletben láttam a C765 -öt, de a hangja biztosan jobb. Képben meg valószínű inkább normális minőségű anayagnál lesz különbség. HDR -ben, DV -ben.
Egyébként ha van a közelben például Euronics, akkor pendrive -on vitt anyaggal valószínű mindegyiket meg tudja nézni, aki kíváncsi a különbségre.
-
Padisah
tag
-
Padisah
tag
Február végén vettem egy 55C805-öt. Alapvetően tévénézésre, youtubra, netflixre, házi videókra használom. T-com-os IP tv van állítólag full hd felbontással 50Hz-en. Semmi problémám nem volt a tévével. Most vettem egy 55C765-öt, a régi ment a gyerekeknek, ez maradt nálam, ugyanúgy semmi problémám vele.
-
Spin
aktív tag
válasz
HateEternal #33053 üzenetére
Egyből az utolsó mehet. Jó hír, hogy nálam egész használható ezekkel a 4xx verziókkal a tv.
-
Spin
aktív tag
Ó, a telegramig nem jutottam, sry a fake infóért, de ha már belemerültem, felrakom a legfrissebbet. Te ezt használod?
HateEternal: Nem tudom ez a frissítés dolog minek lehet a függvénye...
-
Spin
aktív tag
válasz
HateEternal #33034 üzenetére
Kicsit jobban utánajárva, már OTA 404-nél járunk! Fel is tettem, jelenleg ezzel üzemel, szerintem ez az eddigi legjobb, mintha alapból már a kép is reszponzívabb lenne, a "jelenség" még mindig megvan, de ezen a verzión egész elviselhető, a menü tuti, hogy pörgősebb, gyorsabban reagál a parancsokra. Én egyelőre ezen maradok, szerintem jó kiindulás finomhangolásra. Az biztos, hogy nálam a 135 és 141-es verziókat veri.
Innen letölthető a 404, sok előzővel együtt: [XDA]
-
Celtis
veterán
válasz
HateEternal #33011 üzenetére
Szűzanyám, ez tényleg egy filmrészlet.
-
Stealth
senior tag
válasz
rumkola #33040 üzenetére
A stuttert írja:
That's not judder, but stutter and it's caused the fast response times of the TV. It's mainly visible in slow panning shots in 24hz videos (movies, TV shows). The bigger the TV, the more you're gonna see it. The OLED TVs are even more prone to stutter, because of their instant response times. Take a look at rtings motion tests for stutter. At the bottom of the chart are all OLED tvs. The better the TV the more visible the stutter is going to be.
-
Stealth
senior tag
válasz
HateEternal #33037 üzenetére
Azt írják, hogy ez fícsör és nem bug!
Már az akadozás.
LINK. -
HateEternal
tag
Redditen olvastam most, hogy valakinek teljes fr után jobb lett, de azt írja, hogy azt olvasta aztán visszatérhet. De keresgélek még én is, olvasgatok.
[Hmm, lehet akkor ez ilyen és ezzel együtt kell élni? ]
Electrical-Art-1111•5h ago•
It’s a pretty stupid fix, but it seemed to work for me for now. But what I did was just factory reset the image settings. It seemed better and didn’t notice any big judder/stutters anymore. I’ve heard that it can go back to the juddering after some time, but resetting is an easy task so I don’t mind it. -
bence188
tag
-
Spin
aktív tag
Feltettem a 141-es firmware-t, semmi változás ami a kép röcögést illeti, annyi, hogy a tv menüje még jobban akadozik mint eddig, valamint a youtube reklámok eddig legalább nem röcögtek, ezzel már azok is...Hát nem tudom, megmondom az igazat nekem csalódás a tv, így, ebben az állapotában, szerintem a mai világban azért elvárható lenne, hogy ha veszel ennyiért egy tv-t, akkor ne kelljen már ilyen dolgokkal foglalkoznod, persze, értem, hogy mások nem adnak ennyiért ilyen panelt, tudást, de talán lehet arra használni őket amire valók.
Kipróbáltam bence188 tippjét is, semmi pozitív hatás.
G-Bali: Köszi.
-
TaRka94
senior tag
válasz
HateEternal #32992 üzenetére
Én is megkaptam az emailt. Azt hiszem írják is a végén hogy egy hónapon belül visszaigazolják.
-
ρσгτσ
addikt
Hibás C655 után végül úgy döntöttem nem kísérletezek tovább, jön egy C805.
-
bence188
tag
Sziasztok, egyik tcl akadozás témával foglalkozó youtube videó alatt találtam ezt a kommentet és elég sokan felplusszolták:
I enabled developer settings and set the maximum opened app in the background to one. Now the occasional lag is almost gone.Gondoltam érdemes kipróbálni, nálam is fenn áll a probléma, de pár napig sztem nem tudok vele foglalkozni. Érdemes lehet kipróbálni.
-
HateEternal
tag
Alzánál újra van 350-ért 65c765.
Aki esetleg vadászott rá a plusz gari miatt.
-
Treff
aktív tag
Emagról vagy Alzáról, aki rendelt C765-öt, van fejhallgató kimenete a tvjének?
Mert létezik fejhallgató kimenetes és anélküli változat, aztán kérdés, ez a 2 cég honnan szerzi be.
Ide Közép-Európába elvileg a lespórolt változatok jönnek csak, nyugati teszteken meg írják a fejhallgató kimenetet is. -
válasz
WinZol #33012 üzenetére
Eddig 510-ért volt legolcsóbban 65C855, jelenleg pedig ugye 530. Azt pedig senki nem fogja tudni kiolvasni a jósgömbből, hogy a közeljövőben lesz-e még akciózva.
A soundbar vásárlással pedig lehet megéri megvárni, míg kipróbáltad az új TV-t, mert nagyon jól szól a C765 is.
-
WinZol
aktív tag
65"-ban C765 /C855-ön gondolkodom.
C855 akcióról jó árról infója van valakinek?
(Most elég nagy az ár difi a C765 és C855 között)Milyen jó ár/érték arányos soundbart érdemes hozzá venni.?
-
Celtis
veterán
válasz
HateEternal #33005 üzenetére
Amit írtam az 24p filmről szól. A linkelt a videóban valami játékról van szó feltehetően jóval magasabb fps-sel, szóval amit leírtam annak ehhez nagyjából semmi köze.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
HateEternal #32992 üzenetére
Nekem a regisztráció után kb 3 nappal küldték az emailt.
-
HateEternal
tag
-
koko52
nagyúr
válasz
Celtis #33002 üzenetére
A 24p nekem moziban is katasztrófa. Anno valamelyik bosszúállós marhaságot néztük meg gyerekekkel, amikor az "űrkukacok" beléptek a légtérbe és gyors mozgások voltak legszívesebben kijöttem volna annyira bacta a szememet. Egy hányadék, nem tudom miért létezik még egyáltalán.
-
Celtis
veterán
válasz
HateEternal #32998 üzenetére
A 24p film darabossága a modern megjenítőknek fizikai sajátosságainak és a látás fiziológiájának az eredménye. Ilyen értelemben ez nem hiba, ami szoftveresen javítandó.
A mozgás beállításokban a judder reduction (nem tudom TCL-nél mi a magyar neve) csúszkát kell kicsit felhúzni. Szerintem 2-es értéken már egész jó. Magasabbra állítva jelentkezik az u.n. szappanopera effektus, de van aki pont ezt szereti. Ízlések és pofonok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest