- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #88104 üzenetére
Komolyan nem olvastátok el mit akarok
martonx 1. azért értelmetlen "a gyárilag vicc router helyett egy értelmeset használni", mert ebben a környezetben bőven elég. Nincs szükségem jobbra.
2. Ha 1 gbps-es neted van és csak 300 mbit megy át rajta, akkor ott a gond, mivel a "gyárilag vicc router" átvisz ~900-950 mbitettlac hogy jön a pi-hez a hardweres nat? Minimális sávszél kell a DNS-hez. Nem megy át rajta adatforgalom, csak a DNS-kéréseket dolgozza fel.
DNS66 nem teljes körű, vagy valami az androidban felülírja. Szerintem leírtam ezt is feljebb: egyetlen egy DNS-szervert adtam meg és miután 5 másodpercig nem érte el, átváltott valami másra, holott nem volt más definiálva. 8.0-ás android... -
csoszogi
tag
válasz
martonx #87773 üzenetére
szerintem erre kicsi az esély, az iskolák esetében. Kb egy hónap van még hátra plusz a sallang. Ha meg azt mondják hosszabb lesz a tanév a vírus miatt, az is elképzelhető. Alapvetően ez a baj, nem lehet tudni semmit mit is akarnak, mit terveznek. De az óvodákat, bölcsődéket nyilván meg lehetne nyitni..szerintem most az lesz, hogy megnézik ennek a lazításnak milyen hatása van a járvány terjedésére. Vagy bedurvul, vagy nem. Két hét múlva kiderül...
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #87761 üzenetére
Igen, elhiszem. Ezért is vettük mi kétfelé a dolgokat, mi is próbáltuk egy menetben elintézni, de inkább kétszer-hússzor
megyünk. Különválasztottuk a kaja/bármi más, illetve ruha/bármi kell a gyereknek bevásárlást.
Más:
Ma reggel 9:30 majd visszafele 10:00 körül voltam a Mars tér felé: bent a tömeg akkora, mint a karácsonyi vásárban, és a kapu előtt ugyanannyi ember nem másfél, húsz centi sem volt köztük. Rengetegen voltak... és szintén rengeteg autó mindenfelé...
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #87754 üzenetére
Két fiam van. Mikor kicsik voltak, mi is vittük őket főleg ha eső volt, hogy kimozogják magukat..kiflit is adtunk nekik fizetés nélkül, és kaptak is mindig valami kis bizbaszt amire semmi szükség sem volt. De kettővel csak párszor voltunk, mert rájöttünk esélytelen normálisan bevásárolni. Egyedül semmiképpen nem hagytuk őket, nem is tudom hány éves korukig.
De: mind én, mind a feleségem egy lista birtokában képes bevásárolni, ha kérdés merül fel akkor meg telefon Viber SMS stb.. (mikor gyermekeim voltak kicsik ilyesmi még nem volt elterjedt, de mobil volt akkor is, most 13, illetve 17 évesek) És főleg ha azt mondják, ha nem muszáj ne menj közösségbe azért megfontolandó.
Többször figyeltem családos bevásárlást, pár gyerkőc anyuka fegyelmez, mert kurvára unja magát a gyerek, anyuka közben bevásárol, keres kutat stb ... apuka csak tolja a kocsit semmi más, esetleg böffent valamit.
Sokszor az a helyzet, anyuci nem tud, vagy nem akar vezetni. Oké, akkor apuci vásároljon be egyedül, nem agysebészet a napi kaja megvétele... -
válasz
martonx #87754 üzenetére
Anno egyik barátom meglátogatott a munkehelymen és a 2-3 éves kis fia elcsent egy kis csavarhúzómat majd határozott léptekkel megcélozta az első konektort,hogy majd megjavítja.Abban a pillanatban nem hinném,hogy lehetett volna mérni a vérnyomásom.
Elkapta az apja de elég sokkoló volt még a gondolat is mi történhetett volna ha? -
nap
addikt
válasz
martonx #87691 üzenetére
Nem értek egyet veled. Én nem szeretném, ha a gyerekem az iskolából hazahozná a kórt. Még igen szépen felfutó szakaszban vagyunk. Nem sülyedünk.
-
-
veze
őstag
válasz
martonx #87570 üzenetére
volt időszak amikor a sound blaster 16 volt a legnagyobb királyság
Nekem talán van is még ilyen, a tombrédör1 azonnal felismerte
aztán az isa slotos awe32 , na az már mindennek a netovábbja volt , azt el is adtam néhány éve
egy dialcom56 os modement gyari dobozában még örizgetek ha valakit érdekel.
és zsírúj 5 lemez erejéig használt nagyflopy olvasó is elérhető komoly pénzeszközökért cserébe -
-
tisn
addikt
válasz
martonx #87553 üzenetére
nem teszteltem, de szerintem indukciosban is hasonlo a sebesseg, mint a vizforraloban, nagyon gyorsan felforr. de ha valakinek sok forro viz kell (teazik), azert kenyelmesebb, a kulon eszkoz mint labasban melegiteni. (nekem is van ketto, regi gaztuzhelynel meg hasznaltam is, ha mondjuk gyorsan kellett rizst vagy tesztat fozni,)
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #87467 üzenetére
Szóval az AMD-sek úgy agyalták ki, hogy a hőmérséklet alapján boostoltatja a procit.
Azaz ha nagyobb hűtőt teszel rá, akkor max terhelésen nem feltétlen lesz hidegebb, de magasabb órajelet fog tudni tartani.
Szóval röviden: teljesítményt nyersz vele. Hogy pariban van-e a plusz teljesítménnyel a hűtő ára? Nincs. Pölö +20k-ért már eggyel nagyobb procit tudtál volna venniNekem a fenti 10k-s hűtő azt csinálta, hogy még 75C°-os limittel se throttlingol, csak nagyon-nagyon ritkán és ~500 RPM-es ventisebesség mellett, tehát 0 hangja van így a gépnek.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #87464 üzenetére
Anno a hűtős topicot is kimaxoltam
Egy Scythe Mugen 5 Rev B volna érezhető előrelépés.
2-3 C°-al alacsonyabb hőt érsz el az ARCTIC Freezer 33 eSports ONE-al, ami csak 10k.
Ami 10k alatt van, az vicc.
20k fölött kiadni érte meg hát...de ha van rá keret, akkor 22k-ért még ez ad -1-2 fokot:
be quiet! Dark Rock 4
quailstorm azért engem nem nagyon nyugtat meg, hogy stabilan, akár órákig (pölö renderelés) 85-90 C° körül járjon a proci...szerintem hosszú távon nagyon nem tesz jót, ezért is lőttem be 75-re a throttlingot. Kéne már erről valami normális teszt, hogy tényleg mennyire befolyásolja a CPU életét mondjuk 80 C° fölött.. -
válasz
martonx #87458 üzenetére
Felrakja a W10 de néha iszonyat régi drivereket képes felrakni 1-1 hardverhez.
Mondjuk VGA-hoz képes 1-2 éves drivert is felrakni(ellenőrizd az eszköz kezelőben)
Most néztem meg a Lenovo T530-nál 2015.07.10 dátumos VGA driver van fent frissítettem rajta most 2015.12.21 dátumos lett.
W10 update után
Intel oldaláról letöltve "legfrissebb" driver és az telepítve -
solena
tag
válasz
martonx #87458 üzenetére
Régebbi vasaknál szokott kelleni főleg (meg üzleti gépek), vagy ha nagyon új. Esetleg tartalmaz olyan szolgáltatást, amit a w10 által felrakott driver nem tartalmaz. Eszközkezelőre az ember ránéz húsz perc netreengedés és békénhagyás után, addigra általában megoldja magának, amit felismert. Tényleg csak néhány speciális dolog miatt tud nyivákolni.
-
válasz
martonx #87419 üzenetére
Mindenkinek köszönöm.
Akkor AMD Ryzen R5 3600 + melyik gyártótól vegyem a GTX 1660 Super-t?
Mekkora táp kell egy ilyen kombónak?
Milyen vezérlővel ellátott alaplapot keressek amivel ki lehet ezeket hajtani?Bocs a sok kérdésért ,de a PC-k játékos részébe sohasem folytam bele.
-
DarkByte
addikt
válasz
martonx #87419 üzenetére
Tell me about it.
Én VR headset-ben gondolkodtam, de az hagyján hogy Rift S-t sehol se lehet kapni (gondolom az Alyx + karantén kombó szépen megtette hatását), de nyilván árazásban is az egekben.Az én konfigom amúgy adatlapomon megtalálható, bár én kicsit felé lőttem ennek a szintnek mert 1440p-ben játszom.
-
válasz
martonx #87399 üzenetére
Windows 10 van minden gépen teljesen frissítve, jogtiszta oktatási jogon.
Nincs biztonsági aggályom egy csepp sem.Attól még nem léhűtő egy magyar szakos tanár, mert nem kajtatott, hogy ugyan oktassatok már ki az távtanítás rejtelmeiről.
Nem igazán érdekli a számítógép, csak érzékeli, hogy muszáj csinálni. Segíteni nem segít nekik senki. A solena által említett tanfolyamok sohasem értek el idáig.Úgy képzeld el mintha holnaptól kivágnának téged kapálni a földekre, mert muszáj. Senkit sem érdekelne, hogy Te miben vagy jó, mert holnaptól mást fogsz csinálni. Megmagyaráznák, hogy ez a jövő ha tetszik ha nem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #87399 üzenetére
Azt látom a digitálisan analfabéta tanárokon is, amit a digitálisan analfabéta apámon is: amit nagyon kell, ami napi szinten előkerül, azt előbb-utóbb elsajátítja kényszerből, de egy új feladat, rendszer megakasztja.
Ez érvényes a jelenlegi helyzetre is, nevesül péntek késő este kiderült, hogy hétfőtől online oktatást kell csinálni, de semmi know how nem volt mögött. Még aki kitalálta sem tudta, hogy a viharban valósul ez meg a gyakorlatban: milyen szoftver kell a tanárnak, milyen a diáknak, hogy jut ez fel a gépekre, licenszek, oktatási anyag, számonkérés, a diákok és a tanárok munkájának ellenőrzése, elszámoltatás.Apám évekkel ezelőtt részt vett valami informatikai tanfolyamon, amolyan nagyiprogram. Tőlem értette meg, mi a különbség a mentés és a mentés másként között, mert az oktató vagy nem tért ki rá, vagy nem tudta elmagyarázni. És nem egy szenilis, világtalan hülyéről van szó, hanem egy aktív korú, kétdiplomás gépészmérnökről, aki mellett egyszerűen elrobogott a digitális gyorsvonat.
ShadowX: amit írtam, az a mindenkori vezetéstől, politikától függetlenül áll. Úgyse tudja senki sem úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen, mert különbözőek az igények. És az elégedetlenek pedig mindig is hangosabbak voltak. Nem lehet ezzel mit kezdeni, amíg minden egyes egyén a saját érdekei elé nem helyezi a közösség érdekeit.
-
válasz
martonx #87377 üzenetére
Hú, ez jó hosszú lett.
Csak pár apróság:
"Ugyanakkor azt is tudom, hogy nyilván cserélnétek ti,.."
Nem. Pont ezért írtam. Bármikor vehetnék új gépet, de nem érzem szükségét. És tényleg nem érzem, nem csak hangulatkeltés."Csak mi is szopunk a sok digitális analfabéta tanár miatt,..."
Mi úgy mondjuk, hogy ugyanolyan gyakorlatokat kellett volna tartani minden félévben mint a légvédelmi szirénák esetében régen. És nem a vírus miatt hanem mert ez a jövőhöz tartozik. Digitális heteket kellett volna rendezni, most nem szívna ennyit senki sem.
ShadowX: Pontosan."Stadion építés helyett, már rég minden tanárnál ott kellene, hogy legyen egy 2 évesnél nem régibb laptop..."
Itt van. 2 éve kapták. Nem mindenki, de nagyon sokan. Jobb gépe van mint nekem a cégnél. De az asztalit szereti használni. Amúgy mindkettőt használja mivel az asztalinál torlódás lép fel néha. Ez is a kijelentésemet igazolja, nem olyan rossz az az i52400 ha ezt választja az i7 helyett. Ő nem ért hozzá csak érzésre..."Ugyanez vonatkozik a családokra is, mert ők se hibátlanok."
Bizony-bizony. A tanár eddig is könyörgött a szülőknek, hogy üljenek le a gyerek mellé és legalább azt ellenőrizzék, hogy elkészítette-e a házit és tanul-e. Sz'tak rá. Most fel vannak háborodva, hogy mennyi időt vesz el az otthoni tanulás. Pont annyit mint eddig, csak muszáj megcsinálni. Amúgy most sem nekik kell megcsinálni a feladatot a gyerek helyett.No, az enyém is hosszú lett...
-
ShadowX
őstag
válasz
martonx #87377 üzenetére
Ezt nagyon adom. 2 felesleges stadion árából (na meg normális hozzáállással) már sikerült volna lerakni egy évek óta működő e-tanrendszert, amit én már rég élesben teszteltem volna országszerte. Mondjuk havi 2 pénteken kötelezően otthonról kellett volna tanítani bizonyos (önellátásra már képes) korosztályokat országos szinten. Ezzel a kezdeti hibák jelentős részét már ki lehetett volna szűrni és javítani.
A 2 évnél öregebbi gépekről meg annyit, hogy azt a céget, amelyik úgy egyezik meg a közbeszerző szervezettel, hogy az 5-6 éves bentragadt, már újkorában is vacak laptopokat kiszórja aranyáron, kötelezném a közbeszerzési érték 3x-osának bírságként történő megfizetésére és minden további közbeszerzésből kizárnám (nem csak magát a céget, hanem a cégalapítástól is ellehetetleníteném a cégtagokat és a vele kapcsolatban álló rokonságot is). Itthon vagyunk mindketten asszonnyal. Én egy 8. genes inteles Dell Latitude-on dolgozom (céges gép) NBD garival (kollégák egy része már a legújabbon), ő meg kapott az állami szférás munkahelyétől egy HP Paviliont. Megmondani nem tudom most milyen idős a gép, de 4gb ram van meg i3 és gyakorlatilag szétesik a kezemben ha arrébrakom.
Amíg az állami költségvetésben dolgoztam rendszeresen megtörtént, hogy 1-2 évbe telt mire lement a közbeszerzés és megkaptuk a beszerzés elindításakor már 5 éves laptopokat. Gondolom nem kell ecsetelni, hogy egy 6-7 éves laptop mennyire volt használhatatlan. Ráadásul consumer laptopokat adtak 400-500ezres áron a kereskedők. Némelyikre már a garanciát sem lehetett érvényesíteni mire megkaptuk.
Ezekről az online naplókról meg van egy jó sztorim.
Azt hittem lefordulok a székről. Volt főnököm beszélgetett a fiával telefonon:
- Szia apa mi újság?
- Semmi, veled mi a helyzet?
- Semmi, csak érdekelt hogy vagy.
- Ne felejtsd el fiam azonnal megkapom emailben a jegyeid meg a beírásokat.
- És akkor most haragszol????Szóval maximálisan egyetértek, hogy erre a helyzetre már régen elő lehetett volna készülni....csak nem tettük meg. Helyette van 150 nézővel "teli" 5000 fős stadionból még Bivalybasznádon is.
-
quailstorm
félisten
válasz
martonx #87348 üzenetére
Adatlapomon van egy PC2, HDD nélkül, (SSD-t se muszáj adnom mert az se olcsó épp). A probléma az, hogy elkezdett memory allocation errorokat dobálni nagy memóriafoglalás esetén, csak W10 alatt, 3 éve változatlan konfigurációként.
Szóval így nem merem eladni mert kettétörik a fejemen, ha rossz. Én meg nem jöttem rá mi baja. A W10 meg újratelepítés nélkül hibátlan az új gépben.
Igen a Fusi Celsius is kb. ez a kategória, csak nekem ugye benne van még a GTX750Ti.
Enyém H61-es lap, tehát USB3 nincs, de van benne PCI-E kártyával.
És nem Realtek HD Audio, hanem Conexant alaplapi zajkeltő van benne, de a zongorán kívül elbírt az is a munkával. -
csoszogi
tag
válasz
martonx #87332 üzenetére
Mi csak terveztünk foglalni még februárban, hogy legyen hely...aztán lusták voltunk, meg melós hétvége stb. és elmaradt. Közben meg beütött ez a vírus dolog.
Persze nyilván kivárunk, csak érdekelne ki mit gondol erről. Eddig is április/május környéken foglaltunk szállást. Mi július vége/augusztus elején tervezzük a nyaralást. Szerencsére van még időnk. -
ShadowX
őstag
válasz
martonx #87282 üzenetére
Olyannyira, hogy tegnap a Lidlbe be sem mentem első körben annyian voltak...
Erre a karantén meg pánikvásárlásra rájött még a szokásos "lesz egy 4 napos ünnep úgyhogy vásároljunk be 15 napra" pánik is.De amúgy jó, hogy milyen hamis biztonságérzetbe ringatják magukat az emberek. Hordják a maszkot, de összevissza igazgatják állandóan vagy a másik kedvencem a mobilnyomkodás után odarakják az arcukhoz a készüléket. De nem gond, legalább az érzet megvan.
-
veze
őstag
válasz
martonx #87243 üzenetére
Te csak egy rémhííyrterjesztő vagy
DDDDD
itt minden f@sza, MINDENKI tudja
szerencséd hogy a hat(hat)óságok nem óvassák ' ezt
az a sok teszt különben is csak rontaná a statisztikát, meg drága is..
OV személyesen tartóztatja fel a magyar családoknál ezt a csúnya dolgot DDD -
-
válasz
martonx #87030 üzenetére
Kint dolgozok az udvaron azért is vettem észre...
Azt már meg sem említem,hogy néha 1-1 helikopter megmetszi a magasabb fák tetejét olyan alacsonyan repülnek mert az elég sűrűn előfordul de 30 év alatt még nem láttam felettünk ilyen alacsonyan szállni utasszállító gépet. -
veze
őstag
válasz
martonx #86938 üzenetére
Én azt irtam hogy a szabadkai teszkósnál sütök nagyobbat
azt nem nehéz egyébként überelni
nem azt hogy minden péknél sült kenyérnél
Ráadásul annak egy két nap után savanyu-szerű ( jobb kifejezért nem találok rá) szaga van már, az állagáról nem is beszélve.. Az itthon készültnek nem ( kovászt én is csinálok , és több féle malom lisztjéből csinálok sütést, már ami különbözö boltokban beszerezhető, amelyik jobb lett abbol vettem aztán többet)
Viszont nem ez a főállásom, ezért probáltam boltban olyan kenyeret találni ami eléri az itthon készült minőségét, az aldi kiesett a lidl kiesett teszko kiesett(ami közel vannak) kisboltok kenyerei között van ami ok lenne, de az meg tulárazott... A novában sütött kenyerrel meg vagyok elégedve ( Persze van még a városban sok helyen bizonyosan, de nem fogok minden boltot bejárni. és az se mindegy ha már olyat akarok, hogy 450 vagy 275 . A madaras teszko kenyere is jobb a környező előbb felsoroltakénál, de ott nem mindig állandó a minőség. Van amikor nem ugy sikerül . a nova valahogy standard, a krumplis az jo volt de drága azt aranyárban adták. Aztán azt se nagy kunszt itthon megsütni. az se mindegy melyik krumplit teszik hozzá, az impala (krumplifajta) az bevált ( szintén tapasztalat)
Amugy én már megettem a kenyerem javát és nem aggodok az adalékanyagok miatt amik a hátralévő időmben esetleg felhalmozódnak a szervezetemben emiatt, fontosabb , ha nincs időm ezzel foglalkozni akkor kb olyan állaga legyen amit megszoktam -
veze
őstag
válasz
martonx #86936 üzenetére
Tudod mi a vicc? az hogy én mindenféle e adalék anyag nélkül nagyobb méretű egy kilós kenyeret sütök, mint a napfényparki teszkós, szóval ott valamit nagyon elb@sznak. Ezért nem is fogok ott venni. ( Nem gondolom, hogy nekem külön olyan kiszerelésű kilós lisztet árulnának ,csak nekem, ami már eleve E-anyagokkal van bekeverve, hogy nagyobb legyen a kenyerem. sima BL-55 ös liszt) Egyszerűen nincs megkelve, azért nem nagyobb, Ennek lehet az (is) az oka, hogy nem jó a liszt ( kevesebb a sikér tartalma). és a másik bolt máshonnan szerezte be a lisztet , ami ilyen tekintetben szerencsésebb. Itt utaltam már arra , nagyanyám milyen kenyeret sütött anno. Olyan volt mint a szivacs ( ebből kifolyólag valószínűleg a fajsulya is kisebb volt , térfogatát illetően meg nagyobb az egy kilo egységnyi kenyér, Pedig arra aztán mindent rá lehetett volna fogni , csak azt nem hogy E anyagokkal teli. ( Sőt fagyasztó se kellett hogy hogy 10 napig is elálljon.
Itt inkább a technologia, vagy a folyamatra szánt idő, vagy a liszt minősége.. vagy nem tudom mi hibádzik, nem vagyok pék. (és én most a napfény parki teszkorol beszélek, lehet másikban már nem olyan , akkor sem ha ugyanaz a felszerelés, de mások a szakemberek.. -
veze
őstag
válasz
martonx #86918 üzenetére
Fagyasztóba beteszi félbevágva . Ha kiveszi 3 hét mulva , mikroba teszi másfél percre és olyan mintha akkor vették volna ki a kemencéből. (tapasztalat)
legalábbis az a kenyér amit a Nova árul.. Én is igy csinálom, ( mert nincs időnk naponta - kétnaponta boltba járni) persze nem 15-20 kg val de ha kimegyek akkor veszek 4db, az elég egy hétre. A teszkósról nem tudom, A Nova -s kenyér is 1 kg meg a teszkós is, szóval az anyag benne van, de mégis a teszkos méretre kb 2/3-a a másiknak -
csoszogi
tag
válasz
martonx #86882 üzenetére
Azért is tettem oda a mosolyt...de az eddigi tapasztalatokat, illetve más helyzetekből kiindulva alapul véve, hazudnak a helyzetről. Kb mint mindenről. A mentő kiérkezése, különböző béremelések, hogy zajlanak le meg úgy minden. Emlékezzetek mit mondtak a Pisa tesztre is, vagy hogy tálalták az egyetemek rangsorbeli lecsúszását...és még sorolhatnám...de minek tegyem, semmit sem ér.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #86831 üzenetére
hát nem tom. Én egy-két hetente veszek 4 főre (2 kamasz fiú meg mi) egy kilót. 2-3 kilo marhapörköltbe kell kb 600 gramm hagyma. Hagymás tojásrántotta egy-két fej. De mindegy is. Mint írtam lehet többeknek vesznek egyszerre.
pilóta: oké lehet rossz szót használtam, de nem is csak katonai stratégiai készletre, hanem amit más egységeknek kellene elvileg halmozni, mint stratégiai vagy bármi baj esetén ha valami "gyorsan kell" készlet. Csörgőkígyó ellenanyag is van raktáron, ha esetleg kell, nem akkor indul a beszerzés mikor valakit megmar a kígyó esetre gondoltam. Az hogy most már baj van-e, vagy nincs azt amikor megtudjuk, hogy van már édeskevés.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #86815 üzenetére
Mikrokutatás: sokan ismerősöknek is visznek, akiknek nincs kocsijuk összefognak, aztán szétosztják a terméket. Amit eddig buszon cipeltek haza naponta/hétvégente most így oldják meg, alkalmazkodnak a helyzethez. Mi is bevásároltunk anyósoméknak, és fogunk is a héten, amit eddig ők oldottak meg. Szoktál te főzni? Milyen igazi magyarosch ételbe nem kell hagyma?
-
#PeTeY#
aktív tag
válasz
martonx #86792 üzenetére
Hát igen, olcsón. Valamiért nincs kedvem 13ezret kiadni egy 8m-es "darabért", mert láttam ilyet.
Az edigital-os árak jók lennének, csak nincs belőle éppen. Bár nem most volt, viszont voltam még tavaly egy számtech boltban, de ott nem volt kábel így. De akkor körbenézek holnap délelőtt. Köszi.
-
ShadowX
őstag
válasz
martonx #86775 üzenetére
Lesz? Már az.
Rémisztő, hogy sokan most szembesülnek azzal, hogy semmi megtakarításuk nincs az elmúlt évek "jóléte" után. Persze iphone meg kocsi és drága lakás kellett mert azt hitte mindenki, hogy megállíthatatlan az ország. Akinek nem inge nem veszi magára nyilván.
Most, hogy a Fiat már leállította a gyártást, szerintem csak idő kérdése, hogy mikor szakad be itthon is az autógyártás meg az összes ráhordóipar.
Lesz itt hamarosan nemulass, ha nem indul újra a gazdaság. De szerintem akkor sem térünk vissza a régi kerékvágásba szerintem ha ezt az egész vírus dolgot viszonylag gyorsan (2-5 hónap) lezavarjuk.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #86749 üzenetére
Valahol volt a neten egy statisztika, hogy hány százaléka a magyar munkavállalóknak képes home office-t tolni. Nem volt még 10 százalék sem.... Azért megnéznék egy kőművest home office-ban..
Nem beszélve arról, ahol meg lehetne oldani az irodai munkát otthonról, de se hardver se szoftver nincs meg hozzá, no meg a kiberbiztonság se.. lásd megugrott a cégek laptop vásárlása
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #86693 üzenetére
Befonod a hajad, mire egy 5k-s pendrive-ot teleírsz, vagy lemásolsz.
Bár ha szar dobozba teszed, az SSD sebességelőnye is odalesz.csoszogi: lehet rendelni 3-5€ környékén USB 3-as házat, én az SSD helyérő kiesett laptopvinyónak vettem, teljesen jól működik. Egy bölcsész ismerősöm már évek óta használ USB-s 2,5"-os vinyót a laptopja mellett, a legutóbbi laptopot már HDD helyett egy 128 GB SSD-vel vette, az aktuális projekt anyaga így is elfér rajta, a külső vinyón meg minden más is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest