Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    Hát, elnézve a koronavírusos rokonok kálváriáját, maga a vírus lófasz ahhoz képest, hogy a hatósági töketlenkedés mennyire megszívat. Pl. az időközben elhunyt nagymamával közös háztartásban élő 5 másik családtag közül csak egyetlen egyet teszteltek korona vírusra. Neki is pozitív lett a tesztje, vélhetően a másik 4 családtagnak is az lett volna, de őket nem is tesztelték.
    Az 5 családtagból csak 3-at vontak házi karantén alá. Illetve hehehe a maradék 2 családtagot egy héttel később valahogy mégis csak eszükbe jutott karantén alá vonni, miután reklamáltak, hogy ők vajon miért maradtak ki :D
    A nem közös háztartásban élő, de a nagymamát pár házzal odébbról gyakran látogató többi családtag között sem végeztek tesztet, viszont közülük 1 családtagot szintén karantén alá vontak, ki tudja miért pont őt.
    Miközben az említett 3 éves - koronavírusos tüneteket produkáló - unoka korházba került, de őt se tesztelték. Ő aztán elég gyorsan jobban lett, azóta már ki is engedték, se ő, se a szülei nincsenek karantén alá vonva (ők pár házzal arrébb laknak).
    A 3 éves unoka, és a bele is halt nagymama kivételével egyik családtag se mutat semmilyen tünetet, maximum minimális orrfolyás, megfázás szerűt.
    Na és a slusszpoén, hogy egy ilyen házi karantén 2 hétig tart, és az első teszt idejétől indul, a végén pedig 2 negatív teszt után ér véget.
    Csakhogy azok a családtagok akik karanétn alatt vannak, 1 kivétellel még sose voltak tesztelve, és ha az első tesztjük pozitív lesz, akkor újra indul a 2 hét karantén.
    Azaz ha nincs szerencséd, akkor a karantén közel 4 hetes is lehet, de simán kaphatsz 2 hét karantént teszt nélkül is, ha nem vagy fertőzött akkor is.

    Miközben ugyebár tesztek nélkül, tünetek nélkül bárki lehet fertőző, de teszteket nem végeznek az eü hatóságok. Magyarország 2020.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák