Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz veze #86937 üzenetére

    Én se tudom mi hibádzik náluk, csak rá akartam világítani, hogy a pékségeknél árult kenyereknél egyáltalán nem biztos, hogy a minél nagyobb kenyér a minél jobb (sőt).
    Az kb. lehetetlen, hogy otthon nagyobb kenyeret sütsz, mint a pékségek, akik adalékanyagokkal sütnek. Hacsak nem találtál valami ultra jó sikér tartalmú kenyeret, vagy nem használsz te is valamilyen adalékanyagot, vagy nem kovászolsz extrém ügyesen. Otthonra legjobb az aszkorbinsav (e300 - más nevén c vitamin) mint adaélkanyag használata a kenyérsütéshez. Ezzel meg lehet közelíteni a pékségi kenyerek méretét.
    Még pályakezdő élelmiszertechnológus mérnökként volt szerencsém egy évig pékségeknek adalékanyagokat forgalmazni.
    Nagyanyáink kenyerét meg teljesen kár idekeverni, mert annak idején teljesen más búza fajták voltak, teljesen más malmi technológiákkal őröltek, teljesen más kemencékkel sütöttek és akár napokig kovászoltak.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák