- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #93647 üzenetére
Volt ilyenem, nem sokáig, mert az első adandó alkalommal vettem hagyományos felmosót.
Nem vált be, nagyon nem. Egyrészt csak akkor ér valamit, ha teljesen át van itatva a szivacs, különben olyan kemény, mint egy sarokreszelő habkő és nem szív semmilyen nedvességet, természetesen a facsaró sem működik. Másrészt csak maszatol. Harrmadrészt a facsaró sok nedvességet hagy benne (ezért is csak maszatol). A kiömlött kólát meguntam vele felszedni és inkább a konyharuhával töröltem fel.De ez már kb 20 éve volt, azóta biztosan sokat fejlődött a technika és van az a kevés pénz, ami megéri a beleölt innovációt.
csoszogi: én a fejre vettem egy csőbilincset, így a kúpos menetű nyél nem feszíti szét. Nyélnek pedig teleszkóposat vettem 170-300 cm, így az én magasságommal is kényelmes, amennyire egy felmosás, sepregetés az lehet.
-
azbest
félisten
válasz
SirRasor #93623 üzenetére
múltkor, ahogy
írtadRhino666 írta, nézegettem neten, van olyan oldal, ahol egész jól megtesztelik a tévéket és némelyik itthon is kapható egészen vállalható áron. Mármint alpixel, világítás, homogenitás, pc mód, mattság. Az egykik hisense meglepően jól szerepelt ott [link]Cleartype emlékeim szerint konfigurálható, hogy milyen az alpixel sorrend.
Pár éve én is nézegettem akkori felhozatalt, csak mivel akkor tájt még nem találtam olyan aktív dp-hdmi donglet, amivel a notim tud 4k felbontást, így muszáj volt dp portosat keresnem és az meg ritka tévénél. Azóta azért találni aktív dp-hdmi átalakítókat is (nem dp++ alternate mód, hanem átcsomagolja). A 10 gen vagy előtte generációs intelnél a belső hdmi is csak 1.4-es, azokhoz is (type-c)dp-hdmi aktív átalakítóval megy a 4k60Hz. Bár újabban kretén gyártók van, hogy a natív hdmi-t is lekorlátozzák fullhdre, mikor már az intel grafika is támogatja végre a hdmi2.0-t. Dell vostrokon is ezzel szopatják az embereket (és mégcsak dp / type-c thunderbolt port sincs rajtuk).Van ismerősöm, aki szintén tévét vett, valamelyik philipset azt hiszem. A legnagyobb kihívás általában az, hogyan lehet gyártóspecifikusan kikapcsolni az effekteket, amiket a tévézéshez alapból rátesz és homályosít, élkiemel, nagyít alapból, mintha bármi értelme lenne. Némelyik gyártó elég kretén módon engedi csak tiltani (pl el kell nevezni pc -nek egy hdmi bemenetet).
Ja és ami relatíve olcsóbb 31" LG 32ud59-B -t vettem anno monitort, annak is vannak hülyeségei, ha médialejátszásra használom. A xiaomi mibox3 némelyik fw-vel folyton behülyült és nem volt hdcp2.2 mód, mert a log szerint túl lassan fog kezet a nyomi monitor. Meg néha áramtalanítani kellett a monitort, hogy utána újra működjön a másolásvédelemhez a kézfogás.
-
Rhino666
addikt
válasz
SirRasor #93612 üzenetére
Földi halandó számára pedig ugyanolyanok, 25ms különbség alatt nem lehet látni az input lag differenciát (és itt legfeljebb 11ms különbségről lehet beszélni, bár ténylegesen 1ms panel nem létezik a gyakorlatban), a színtér meg csak szakembernek mérvadó, innentől kezdve csak az a kérdés hogy akarok-e ugyanazért 2x annyit fizetni.
-
Rhino666
addikt
válasz
SirRasor #93604 üzenetére
Nagyon régen lehetett az.
- 12 ms input lag gyakorlatilag érzékelhetetlen (a monitoroké is 10ms tesztek alapján)
- FreeSync a 200k-s 43" monitorokon sincs (és nem is kellene)
- IPS panel 0db subpixelhibával, semmivel sem rosszabb egy monitor paneljénél
- RGB lefedettség szintén átlagos (ami szerintem senkit nem is érdekel, aki nem pont Photoshopra használja pl.) -
szabzoltan1
tag
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #93584 üzenetére
Igaza van pilótának, ez is csak olyan mint az instant víz....kinyitod majd hozzáadod a vizet és kész is..
Szóval milyen típusú fűszeres sóra gondolsz?
A szokásos fűszerkínálaton kívül, az Auchan-nak van igen sok spéci fűszerkeveréke/szósza, érdemes néha az egész fűszeres pultjukat végigbogarászni, sok érdekességre lehet bukkani. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #93490 üzenetére
Nem nézek hülyének senkit, még a biztosítási alkusz szomszédomat sem, aki hetekig használta böngészőből.
Nem tapasztaltam olyat, hogy visszaállt magától. Inkább félrekattintás miatt, ami annyira automatikus, hogy fel sem tűnik a júzernek. Velem is előfordult párszor, innen tudom.quailstorm: egyik gimis matektanárom sem dolgozik már a pályán, pedig spec matekos voltam, ahol szakmailag jól képzett pedagógusok tanítottak hivatástudatból. Anyósom is alig várja a nyugdíjat, mert tele a töke a szakma munkáltatói, hivatali oldalával. De más pedsagógus ismerősömtől is azt hallom, hogy több baj jön a felnőtt korosztály felől, mint a gyerekektől.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #93484 üzenetére
az egyik Win10 frissítés óta megy a szopás, hogy minden egyes bejelentkezéskor a PDF nem az adobe readerrel akar megnyílni, hanem visszaáll defaultra. - Én azt vettem észre, hogy ez júzer error. Letöltesz valami pdf-et a és ha alul a letöltési sávban nem a "Megnyitás a rendszer megtekintőjével"-re kattintasz, akkor a böngészőben nyitja meg, plána ha van a böngészőbe acrobat bővítmény telepítve.
Nagyon sok júzer simán csak kattint össze-vissza, a Microsoft (vagy akármelyik másik rendszer) pedig próbálja magát a júzer számára nagyon kényelmessé tenni és terelni valamilyen irányba. Ha neked ez az irány nem tetszik, akkor szidod a rendszert, ha pedig használni is hülye vagy, akkor vége mindennek.
Egyszerűen csak újra társítani kell a kívánt alkalmazást.Nekem nagyon belassult az acrobat reader, de észre vettem, hogy 32 bites van telepítve. Lecseréltem, azóta okés. Az sem tetszik, hogy az alapbeállításként a fájlok külön munkalapban nyílnak meg, nem külön ablakban, de ez is beállítás kérdés, csak keresni kellett.
Persze ezek nagy brandek széles körben használva. Teljesen más egy kisebb cég egyedi szoftvere, ami a megrendelő igényeire lett szabva egy bizonyos feladat ellátására.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #93465 üzenetére
Az egytemről kikerülő (de ekkor már nem kezdő, mert utolsó években valamennyit dolgozgató) kollégák indulnak bruttó 600 környékén (nyilván egyén, és megegyezés függő, hogy pontosan mennyi is az annyi). A nálunk gyakornokoskodók viszont már egyetem alatt is el tudják simán érni a bruttó 600-at.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #93417 üzenetére
Már nem vagyok korrektor egy ideje.
BomiBoogie volt anno a felettesünk, biztosan tud segíteni. Elvileg volt kirendelve egy korrektor a cikkedhez, aki átnézte. Ha volt valami gond vele, akkor privátban is értkekeztetek.
Viszont új oldalt adhatsz hozzá szerintem és egyszerűen átdobod oda a maradék szöveget, majd megint új oldal és újra átdobod a maradékot és így tovább.A logout még a régi motort használja a régi szerkesztővel. Van valami
[page]
kód hozzá a CSS-ben. Kétféle nézet van, az egyik, amikor csak az adott oldalt szerkeszted, a másik, amikor a teljes cikket egyben látod, hiába van több oldalra tördelve. -
tisn
addikt
válasz
SirRasor #93419 üzenetére
a stratos jol mer, nekem boven eleg a pontossaga, csak kerekparnal van egy bug, es nem birtam rajonni, hogy lehetne megkerulni. 70 koruli pulzusok 110 helyett.
ovvel jo, csak ugy meg zabalja az akksit az ora, 2 oranal tobbet nem bir.
tudom, azt majdnem megvettem, de a bicajon kivul elegedett vagyok az orammal, jo az, megszoktam.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #93015 üzenetére
Jaja, az RX 6600 XT-kkel én is nagyon szemezek.
RTX 3050 vs 1060 témához: +20% és +2 GB ram. 80K-ért. Ez nem előrelépés, ez pénzkidobás. Amit a fiam csinált, hogy RX 580 8G-t eladtuk 155K-ért, és 170K-ért vett egy GTX 1070 TI-t, ami 15K-ért több mint 80% előrelépés (és még kevesebbet is fogyaszt, jóval halkabb is). Na az előrelépés.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92969 üzenetére
DM / Rossmann-ba bemész és rengeteget fogsz találni különböző méretben. Én valami saját márkásukat használok. Javaslom olyat vegyél, amiben sokféle méret van, mert előre a franc se tudja melyik lesz neked a megfelelő. Illetve használat közben eljutsz egy olyan szintre, amikor már nagyobbakat is tudsz néhol használni.
Illetve én a hosszú L alakúakra esküszök, mert azokkal lehet jól elérni a hátsó fogakat is. Nálam pl. probléma volt, hogy a fogselyemmel nem fértek oda az ujjaim a hátsó fogaimhoz, mert meghánytattam volna magam. Fogköztisztítóval meg lazán ki tudom tisztítani a leghátsó fogakat is. -
veze
őstag
válasz
SirRasor #92945 üzenetére
Az én felmenöim biztos tobb szalonnát sonkát meg házi csirkét tyukot ettek mint cukrot, az tuti..de én már kevesebb szalonnát és több cukrosat, a gyerekem meg még picivel több cukrosat és még kevesebb szalonnát
Szóval ez az egyensuly némileg eltolodott, de a fogak maradtak . Fogmosás van, mert jo és kellemes állapot a fogmosás után érzés, de sosem gondolok arra hogy ez bármit is hosszabítana ( pozitívan) fogaim állapotán, fogselyem meg ilyenek hasonlo okok folytán felejtős.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #92947 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal. Régen muszáj volt mozogni, különben nem volt mit enni, nem volt mivel fűteni, stb.
Ma pedig az emberek kedvtelésből mozognak a szabadidejükben, mert például sok az ülőmunka, kevés a mozgással járó napi teendő. Hallottam olyanokról is, akik súlymellényt is vesznek a futáshoz. Nyilván te is ismersz ilyeneket. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92942 üzenetére
Egyébként nekem is az összetorlódott fogak a bajom. Sima fogmosás annak jó, akinek nincsenek annyira szorosan a fogai.
Sokat kellett kísérleteznem fogselyemmel (ebből pl. csak a legdrágább, legvékonyabb fért a fogaim közé), amivel fogmosás után lehetett még tisztogatni valamicskét, de nagyon szenvedős volt.
Aztán rájöttem, hogy fogköz tisztítóból is különböző vastagságúak vannak, és olyan nincs, hogy nem fér a fogaid közé, maximum nem tudod, hogy kell használni.
Most ott tartok, hogy egy erős fogmosás után a fogköz tisztító jóval több cuccot hoz ki, mint az elektromos fogkefe. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #92945 üzenetére
Agráriumban dolgozott kb minden felmenőm, ott a mozgással kb nem is volt gond. Gyerekkoromban mi is be voltunk fogva iskolaszünetekben. Mindenféle testalkatú ember volt mégis a családban, öcsémmel mi vagyunk az elsők, akik íróasztal mellett keressük a napi betevőt.
Szerintem a mozgási szokás öröklése majdnem teljesen bullshit, 1-2 generációval ezelőtt nem volt fitneszterem, közterületen divatos futás, kerékpáros sportok...
Helyette lehetett kapálni, kaszálni, kertet ásni, kerékpárt fő közlekedési eszközként használni. -
tisn
addikt
válasz
SirRasor #92624 üzenetére
a lencse kb. 110k volt, 2.5-os, vekonyitott, hoya (vagy zeiss lencse, mar nem emlexem) fenyre sotetedo, max karcallo bevonat, keret egy 40k-s jaguar, jo minoseg. 5+ evig hasznalom, jo minoseg preferalt.
a sima olvasoszemuvegem is 50k volt, elkepzelni se tudom mit adnak 30000-ert
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #92611 üzenetére
nálunk a tyúkok megesznek minden csigát, lóbogarat( ezek mostanra kifogytak mert az egész nemzedéket felzabálták
)gilisztákat, férgeket, de még a mezei poloskákat és a gyíkot is ha el tudja kapni, füveznek, krumplihéj és egyebek, egy kis kukorica + buza jut még mellé.. Ebből gyártsák a tojást, biztos, hogy akkor az egészséges?
-
vizslakutya
senior tag
válasz
SirRasor #92543 üzenetére
Az tuti,hogy a lehető legrosszabb ha nem folyamatos a temperálás,hanem szakaszos.
Vegyetek egy modern fűtésvezérlő termosztátot,azt be kell programozni az igényeknek megfelelően és végzi a dolgát.
Idei fűtéstől lecseréltem a fix fali termosztátom egy rádió frekvenciásra,eddig nagyon bevált. Be van programozva,abban a helyiségben van ,ahol éppen vagyunk,de ha éppen picit melegebbre vágyunk egy mozdulattal felemelem a hőfokot ,aztán ha elég visszarakom a programra.
(Akciósan 12 ezer volt) -
tisn
addikt
válasz
SirRasor #92543 üzenetére
https://www.dalostuzep.hu/blog/tudja-ezeket-a-kondenzacios-kazanrol/
Tökéletes működéséhez a kondenzvíz energialeadásának hasznosulásához az kell, hogy ne viszonylag rövid ideig nagy teljesítménnyel, hanem minél nagyobb ideig, de kis teljesítménnyel és alacsony hőmérséklet mellett állandóan, de legalábbis minél hosszabb ideig működjön.
Tökéletes működéséhez a kondenzvíz energialeadásának hasznosulásához az kell, hogy ne viszonylag rövid ideig nagy teljesítménnyel, hanem minél nagyobb ideig, de kis teljesítménnyel és alacsony hőmérséklet mellett állandóan, de legalábbis minél hosszabb ideig működjön.
inkabb lejjebb vennem azt az eloremenot.
-
válasz
SirRasor #92271 üzenetére
Ha az emlékeim nem csalnak akkor mint ha anno az XMP profilt az Intel fejlesztette volna ki és én is tapasztaltam,hogy az AMD-s lapokban egyes RAM-ok nem hajlandóak tökéletesen menni csak alapon.Azt se szabad elfelejteni,hogy a RAM gyártók közt sok nem is gyárt memóriát csak a nevét adja és pl. egy Kingston HyperX adott típusszámú memória modulra kerühet több féle típusú RAM chip is(Samsung,Nanya stb)
Egyszerűsítve elküldesz egy hibásnak vélt RAM KIT-et gariba cseréltetni,kicserélik egy ugyan olyan típusú RAM KIT-re és a modulokon lévő RAM chipek miatt lehet többet hibázik....
Többször próbáltam,hogy azon RAM-ok KIT-ek amiket nem szeretett az AMD és XMP-be hibáztak azon RAM-ok Intel platform alatt tökéletesen dolgoztak.Persze kivételek erősítik a szabályt. -
-
Jimmy8
senior tag
válasz
SirRasor #92206 üzenetére
Nos egy kis további adat (benzines autók):
Clio2 2004 1.2 16V 175e km, utolsó 2ekm-es városi átlagfogyasztás: 9liter.
Megane2 2008 1.6 16V 95e km, utolsó 2ekm-es vegyes átlag (kb 75% város 25% vidék): 8liter.Még egyszer nem veszek 1.4 alatti autót (hiába 1.2-es 75LE-s, ha nem nyomon nem megy, ha nyomom, akkor fogyaszt
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #92151 üzenetére
én megtanultam, és nem bántam meg. Megvettem a szerszámokat is, mert mikor alsóra költöztünk, nem akartam a mesterekre kifizetni még egy vagyont , elég volt az anyagokra
( és volt annyi előéletem, hogy kőműves kisiparos mellett anno huszonévesen két szezont lehuztam sm-ként, volt közben burkolás, betonozas , járda készitész alapozás falrakás stb , a malteron kívül egyéb dolgok is ragadtak rám közben)
Nekem az első munkám se volt ennyire sz@r, mint az itt írtak, de az igaz hogy mindent 5x lemértem ellenöriztem mindenre odafigyeltem és lassabban készültem el mint a "mester"
Viszont nem maradt bennem tüske, hogy ez életem végéig néznem kell... -
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #92091 üzenetére
furgefutar.hu összehasonlítóját nézd meg esetleg.
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #92060 üzenetére
Nekem az ilyenekkel nincs jó tapasztalatom
volt már többféle színben is de kb egy évet bírt ki aztan kiszakadt/szétszakadt megette az idő..és belefolyt a víz.. mert hát ugye kint használtam volna nem a garázsban
pont ezt szerettem volna elkerülni.
Az UV álló átlátszó neylon, fólia, amit kilóra mérnek, ugyanezeket a zord ( télen-nyáron) körülményeket kb 3 évig is bírja ( pl akácrönkök takarása hótól esőtől) -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92010 üzenetére
Immár 2 éve átálltunk családilag NiZn-re, és eddig 2 elemet kellett kidobni a huszonpárból.
Töltés problémákat tapasztaltam, viszont a két év alatt kétféle hozzájuk való töltőt is vettem, és fura módon, ha valamelyik elem az egyikkel nem akar töltődni, akkor a másikkal rendben töltődik.
Így 2 év alatt volt kettő elem, amelyik bizonyos idő után egyik töltővel se tudott már rendesen töltődni.
Tekintve, hogy ali-ról fillérekért beszerezhető (kivéve a töltők), és xbox-ban mondjuk 10X tovább bírja egy NiZn elem, mint egy NiMh ami akár 1 nap alatt simán lemerül, én tökéletesen elégedett vagyok velük. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92003 üzenetére
NiZn aksikat javasolta itt nekem anno valaki. Azóta már van otthon több, mint húsz egyenesen Ali-ról, hamisítatlan kínai mind.
Összes NiMh-t nyugodtan ki lehet dobni mellettük. Xbox kontrollerekbe, távirányítós autókba, meg ki tudja még mi mindenbe rengeteg aksit használunk.
Nem igazán értem, hogy tudott az NiMh elterjedni, mikor létezik NiZn is, és mindenben jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest