- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimi82
aktív tag
válasz
macilaci78 #58338 üzenetére
A gépet néztem.Csak feltűnt..
-
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #58335 üzenetére
Igen, nincs a 74-en válltámasz sose az igaz. A fa válltámasz hiánya tévesztett meg, 47-ről nem nagyon veszik le. Meg előagy mérete is más a kettőnél.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #58325 üzenetére
Vagy kell egy nagy hangú kutyát tartani az ajtó mögött
-
HaZse
őstag
válasz
macilaci78 #58314 üzenetére
OCCÓ kellene. A neten találtam ilyen ajtókat. De kb. 60 ezertől indulnak ezek. Én meg nem akarok ennyit kiadni egy 185x100-as múanyag lapért, aminek a végén 2 db. zsanér van. A másik végén meg egy foggantyű.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #58325 üzenetére
Ez pontosan így van.
-
HaZse
őstag
válasz
macilaci78 #58305 üzenetére
Mirt: Egy kamionba tökéletes választás.
Mondjuk a multkor (kb. 1 éve) én is eladtam egy netbook-ot egy török kamionosnak.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #58241 üzenetére
Hát ez nem jött be.
-
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #58241 üzenetére
Az fix
Először magamnál kéne, itt is van káosz bőven. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
macilaci78 #58159 üzenetére
Amikor Pesten tanultam. Mi egy vonaljeggyel jártunk egy hétig. Mindig letudtunk szállni időben kombinóról. Fél kombinó megindult előre amikor megjelent az ellenőr
Habár ez már vagy 4 éve. Azóta nem tudom mi a helyzet -
HaZse
őstag
válasz
macilaci78 #58169 üzenetére
Teljesen egyet tudok érteni Veled. Az utolsó részt átérzem, mert itt Tápén pont ez van. Óránként jár a 73Y-os. ÉS felváltva megy szintén óránként a 73-as.
-
válasz
macilaci78 #58169 üzenetére
Inkább helyközik járnak sűrűbben, távolsági járatok nem nagyon.. vagy mégis?
-
válasz
macilaci78 #58141 üzenetére
Az is elgondolkodtató,hogy az elmúlt közel 30 év alatt volt-e értelme üzemeltetni azon a szakaszon a villamost.
A gyárak,nagy cégek 90 környékén megszűntek.Valamikor régen Dorozsmától indult az a szakasz és tömve is volt.Napjainkban meg alig utaznak rajtuk. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #58141 üzenetére
-
válasz
macilaci78 #58145 üzenetére
Fogalmam sincs.
-
válasz
macilaci78 #58134 üzenetére
Nem is véletlen, elég jó állásnak számít, elsőre bármennyire is furcsának tűnik. Ismerek olyat, aki ott dolgozik, úgy kellett "bekerülni".
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #58134 üzenetére
Nyilván, itt nincs bkv, nem kell annyi ellenőr sem.
-
válasz
macilaci78 #58135 üzenetére
Korlátozták bizonyos topikokra, mert boldog boldogtalan trollkodásra használta .
-
sss
őstag
válasz
macilaci78 #58135 üzenetére
Valamelyik topikban volt panaszkodás, hogy mindenki össze-vissza spoilerezik, és hogy elég lenne a filmes topikoknak ez a funkció.
-
válasz
macilaci78 #58117 üzenetére
De nem is kell, mert minden bizonnyal jól a szánkba rágják majd.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #58063 üzenetére
Ehhez irányított yagi antenna van, ami elég jól dolgozik, viszont kb 70 cm hosszú, 10 cm átmérőjű, és pontosan afelé kell nézzem, mint amerre a másik antenna van. Ez azonban neked nem fog 80 mbitet átvinni, nem erre való, az már a drágább kategória, de 20-30-cal ellennél te ingyen.
Viszont tudok másik eszközt, ami kisebb, tehát feltenni is sokkal egyszerűbb, egy poe-val toldott lan kábel kell neki kifelé, tehát odabent egy sima routerrel összedugod, és meg is vagy, és 1 km körüli távnál megy a 100 mbit fölötti tempó is, ha van tiszta rálátás. Tény, egyszer megveszed, onnantól nem ilyenért fizetsz.
-
válasz
macilaci78 #58066 üzenetére
Nekem szinte nem is választható el, hogy mikor dolgozok meg mikor nem. Ezért állt rá rögtön az agyam erre a megoldásra.
-
válasz
macilaci78 #58063 üzenetére
És ha megdumálod a munkahelyeddel? "Otthonról is tudnék dolgozni" varázsszó
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #58048 üzenetére
Azért ezt ki kell tudni helyezni a megfelelő helyre, szerintem ott erre nincs igazán lehetőség...
-
válasz
macilaci78 #58047 üzenetére
Megjavult.
Nem tudom, mi volt ez.És sajnos mostanában már reklámokat is látok, két oldalon is láttam ezt az oldal aljára telepedő, mindig látható, mozgóképes hányást.. elképesztő.. Adblockkal 4 lépésben sikerült letiltani, és a következő oldalon ismét ott volt.
Úgyhogy a Gamestartól és a cinestar.hu-tól érzékeny búcsút vettem.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #58036 üzenetére
Naugye.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #58034 üzenetére
Vigyázz, mert mindjárt Rick4 jön a poénjaival.
-
válasz
macilaci78 #58023 üzenetére
Kiszel Tündénél
-
válasz
macilaci78 #58023 üzenetére
-
válasz
macilaci78 #58012 üzenetére
Ezeken és a hasonlókon már túl vagyok sajnos.
-
nap
addikt
válasz
macilaci78 #57962 üzenetére
Időnként ott suhanok el lőtte, néha beugrok egy-két apróságért. Múltkor láttam ott egy nagyobb társaságot játszani. Ebből gondoltam hogy talán megfelel a követelményeknek.
Hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
Nem tudom.
Van.
Nem tudom.
Nem tudom. -
Vesztor87
senior tag
válasz
macilaci78 #57844 üzenetére
Vagy pénteken haza tudom vinni Szegedre ha úgy van. Viszont nem tudok mászkálni érte.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57765 üzenetére
Keveredésben vagy.
Ez nem egy termék, amit használsz, és nem jön be, hanem egy szolgáltatás, aminél azt döntöd el, hogy a kapott szolgáltatásért hajlandó leszel-e 2 évig fizetni, vagy sem. Természetesen amíg a termék teljes ára visszajár, itt kifizeted a részhavidíjat, de a hűséget nem vállalod.Amikor megrendelsz a neten egy terméket, a futárnál aláírod, hogy átvetted? Alá. bukik vele a távollévőség? Persze, hogy nem.
Olyan ez, mint a telefon előfizu, ahol próba jelleggel megnézed, hogy neked megfelel-e, ha nem, megköszönöd, fizeted amit elhasználtál és kész. Telenormál is van ilyen, beszélős, netezős csomagok is. Most is.
-
válasz
macilaci78 #57767 üzenetére
Pontosan, ezek nagyon jó példák.
-
válasz
macilaci78 #57765 üzenetére
Igen, az ún. "irreverzibilis szolgáltatások"(*) esetén az elállás nem értelmezhető, ott felmondás lép a helyébe. Kivéve olyan szolgáltatás esetén, amit teljes egészében teljesítettek a beleegyezésünkkel, mert ott az sem.
(*) ezen "irreverzibilis szolgáltatások" kifejezést most nem csak a hétköznapi értelemben vett szolgáltatásokra értem, a polgári jog egy adásvételnél is pl. szolgáltatás-ellenszolgáltatás fogalmaként határozza a meg a terméket és az érte adott vételárat, azaz adásvételnél az eladó az áru szolgáltatására, a vevő vételár megfizetésére mint ellenszolgáltatásra köteles. Ilyen értelemben irreverzibilis szolgáltatás az az élelmiszer is, amit megettünk, az a benzin, amit elhasználtunk stb., tehát ez egy tágabb gyűjtőfogalom.
A fogyasztói, ill. hétköznapi értelemben vett szolgáltatások szinte mind irreverzibilisek, azaz a megkezdésük után az eredeti állapot nem állítható helyre. A folyamatosan teljesített szolgáltatások esetén felmondás, a teljes egészében teljesített szolgáltatás esetén pedig felmondás sem illeti meg a fogyasztót.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
macilaci78 #57731 üzenetére
Öreg dudásnak olyan morci arckifejezése van,nem szigorú ?
-
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #57717 üzenetére
Van valahol elérhető árlista? Sehol nem találok neten.
-
tucsok.
senior tag
válasz
macilaci78 #57685 üzenetére
nyisd csak meg és nevess vagy fogd a fejed....
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57680 üzenetére
Mi maradt még ki, a műholdas lefedettség?
Neked küldöm a következő számot: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57675 üzenetére
Az, hogy egy csoporton belül össze lett vonva a szolgáltató, még nem egyértelműsíti, hogy vezetékes helyett mobilnettel forgalmazhass napi 20-30GB adatforgalmat, emellett nem kapsz publikus ip-t sem, ezek miatt eleve nem alternatíva a mobilnet, de még mindig bátran állítom, hogy a költözéskor megfelelő cím megadásakor megszüntetik a szerződést, mert vannak helyek, ahol a műszaki megvalósítás nem lehetséges. Egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy választhatsz, kéred-e a megszüntetést, ha igen, ekkor nem érvényesíthetnek a hűségidővel összefüggésben kötbérigényt. A szöveg a jelenleg is hatályos ászf 9.3.2 pontjában le van írva, ez nem kiskapu, a kollégának csak ismernie kellett volna az ászf-et. Az a kiskapu, hogy akármilyen címet megadhatsz, nem kérnek lakcímkártyát az igénybejelentő lap leadásakor.. Természetesen ha automatikusan kiváltható lenne a vezetékes a mobilnettel, akkor ez a rész már régen kikerült volna a szövegből. Mint írtam nem csak úgy van, hogy láttam olyat aki hallott már olyanról, akinek az ismerősének a nagymamája keresztapjának a régi szobatársa így járt, hanem a szüleimmel történt meg az eset, mikor az Űrhajósba költöztek. Első perctől kezdve tudtuk, hogy nincs, a környéken se t-home netkábel, megkötötték a digivel a szerződést, innen meg jött a papír, hogy válasszon, mi legyen, mert nem tudják átkötni, az egész utcában nincs net. Kb ennyi.
Ha beszélsz a kollégával, meséld el neki, hogy tök egyszerűen, egy A4-es lap kitöltésével lemondható akár egy frissen aláírt hűséges szerződés is...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57647 üzenetére
Sosem volt alternatívája a kábelesnek, legfőképp adatmennyiség szempontjából, valamint az ászf-ben sem 5 éve, sem azóta nincs benne a kábelnet reális alternatívájaként a mobilnet. Tehát a dolog működik.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57639 üzenetére
Én tudok. "Elköltözöl" egy olyan helyre, ahol nem tudnak szolgáltatni. Bejelented a címváltozást, megkéred őket, hogy kössék át. 30 napja van a műszaki részlegnek megvizsgálni, hogy fizikailag megvalósítható-e az átkötés. Ha nem, mert ott nem szolgáltatnak (Pl Szegeden az űrhajós utcában semmi sincs) akkor megszüntetik a szerződést, mindenféle kötbér, vagy egyéb más tétel kiszámlázása nélkül. Ennyi.
-
HaZse
őstag
válasz
Keress priviben és meglátjuk mit tudunk kezdeni vele.
lugosi Te bicajozol? Nem hittem volna.
-
Frenky89
addikt
válasz
Én meg Invitel-es ADSL-ről váltanék Szélmalmos kábelnetre. Utóbbival van valakinek tapasztalata?
-
JanR
addikt
válasz
macilaci78 #57625 üzenetére
Nem szoktam az útjaimat meghirdetni
-
válasz
macilaci78 #57590 üzenetére
Nem látom, hogy ezért miért veszne össze a közös képviselő és a tulajdonos. A közös képviselő dolga, hogy az ilyeneket elvégezze. Más megközelítésben, ez nem szabad, hogy a közös képviselő részéről egyáltalán gondot okozzon. (Ha meg úgy viselkedik a bérlővel, akkor úgy viselkedik a tulajdonossal is szerintem.)
-
válasz
macilaci78 #57585 üzenetére
Szerintem akkor is, ha nincs szerződés. Attól még a társasházban égett ki, tök mindegy attól, hogy ki a lakás használója.
-
Rhino666
addikt
válasz
macilaci78 #57580 üzenetére
Szerintem indoklás nélkül is lehet havi 5k-t lealkudni.
Csak legyen valaki aki kiveszi a lakást és fizet.
Na mindegy, a lényeg hogy a közös költség fő tételeit (lépcsőház világítás, -takarítás, -karbantartás stb.) valamiből finanszírozni kell és ezeknek a hasznát egyértelműen a bérlő élvezi.
-
PazsitZ
addikt
válasz
macilaci78 #57574 üzenetére
Szerintem ez kettős.
Egy mondjuk teljes szigetelés vagy egyéb hosszútávú dolog miatt törlesztett részlet nem a bérlő dolga, mert ez a lakás értékét jelentősebben növelő tényező.Viszont egy alap felújítás/amortizációra fordított összeget, miért ne fizethetne a tényleges lakó?
-
Rhino666
addikt
válasz
macilaci78 #57574 üzenetére
lakásfelújítási alap, panelprogramos költségek
Ezek eleve nem is képezik a közös költség részét...
Szép is volna, ha havi 8k-ba ezek is beleférnének.
-
Rhino666
addikt
válasz
macilaci78 #57572 üzenetére
Ahogy az összes rezsi költség is a tulajt terheli. Más kérdés, hogy áthárítja a bérlőre, ha már ő a haszonélvező. Tiszta sor.
-
válasz
macilaci78 #57525 üzenetére
Lehetsz bejárós is
-
válasz
macilaci78 #57489 üzenetére
Wartburg? Volt ilyenünk gyerekkoromban. Ha rágondolok, egy dolog jut róla eszembe: ahogy édesapám a ház előtt szereli. Azt az autót állandóan szerelni kellett. Nagyon szerette a gazdáját, így mutatta ki a ragaszkodását, mindig foglalkozni kellett vele
A gyerekkori rollerem sínylette, mikor édesapám azon tolta be a varciból kivett blokkot a műhelybe. -
válasz
macilaci78 #57486 üzenetére
Akkor kár érte. Amit én vezettem, abban valami 8 ezer km volt, még új szaga volt.
Szóval tartóssági problémák vannak vele? Az azért nem jön nekik jól (a gyártónak), mert pont ezt a régi hírnevet, örökséget kellene levetkőznie, legyőznie. -
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #57476 üzenetére
Na igen. Manapság az a menő ha lenézzük, fillérbaszónak nevezzük a kispénzűeket...
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
macilaci78 #57476 üzenetére
Na pl routerért nem adnék 50k-t. Kivéve,ha olyan vállalkozásom lenne
-
válasz
macilaci78 #57470 üzenetére
" Amúgy 2 diplomás értelmiségi a fő foglalkozása."
Ebből kimaradt egy vessző, és a foglalkozás megnevezése, mert az értelmiségi az nem egy foglalkozás, akárhogy nézzük sem. -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57427 üzenetére
Ne aggódj, ott meg a böngészési adataiddal "fizetsz".
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #57417 üzenetére
3 hete nekem is így csinálták
de nem tűnt olyan elviselhetetlennekigen, #57419-ez a módszer is volt már
nagyobb problem a megfelelő drioptriát belőni
mert a szememnek élesen látnia kell..viszont megszokja elég hamar..és akkor már megint nem stimmel az éleslátás -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #57415 üzenetére
Szent László utcából
huhh ez jo draga, raadasul oreg vackok
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57420 üzenetére
Ez is fent van, aki itt keres, az is megtaláltja. [link] Figyeld az árakat.
-
válasz
macilaci78 #57417 üzenetére
Nekem rá szoktak tenni egy kis műszert a nyitott szememre, ez a légfúvásos dolog sajnos nem működött nálam.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #57415 üzenetére
Opel Asta 6000/nap. Pont a fele a reális, és pont a feléért tudok.
-
sp3rhead
tag
válasz
macilaci78 #57328 üzenetére
nem, elrontottam, bocsánat. saját tömegét. pl. van egy mitsubishi pajero (legyen saját tömege 1.7 tonna), ami vontathat maximum 1.5 tonnás trailert. szabad-e b-s jogsival? úgy veszem le h igen.
-
szumoo
senior tag
válasz
macilaci78 #57319 üzenetére
Infó: [link]
Sz.
-
válasz
macilaci78 #57208 üzenetére
Oda is felvesznek minden s*gget, anno még érettségi sem kellett, csak vezetési rutin.
Hogy mostanában hogy van, ki tudja. -
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #57206 üzenetére
Nem nagyon ismered az SzKT-t úgy látom. Egy volt osztálytársam évekig vezetett villamost, pedig nem sok köze volt a vezetéshez. Még jogsija sem volt! Jelentkezett, elvégezte a tanfolyamot és uccu neki.
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #57204 üzenetére
Trolivezetéshez protekció? Ugyan, ne röhögtess.
-
válasz
macilaci78 #57183 üzenetére
Mi az a Facebook???Valami IWIW utánzat?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
macilaci78 #57183 üzenetére
Nem,vótam mán kinn
-
bb0t
őstag
válasz
macilaci78 #57128 üzenetére
Tényleg nem? Pedig azt hittem... Ugyanmár, egyébként láttam már fehér jelzésnél átsuhanni vonatot. De még továbbra sem a síneken száguldozunk. Sőt sehol sem. Valamint van fülünk, meg szemünk, látjuk, hogy jön-e a vonat. Még egyszer kérném ne lovagoljunk már ezen a témán. Én vagyok a hülye nem tudtam, hogy itt ennyi önkéntes rendül van aki nevel.
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #57128 üzenetére
És ugye a villogó fehér fény sem azt jelenti, hogy nem jön vonat, lehet száguldozni az átjárón.
-
Orionk
senior tag
válasz
macilaci78 #57061 üzenetére
Köszönöm. Megfogadom tanácsod. Esetleg más hibát nem találtál az írásomban ?
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #57034 üzenetére
elkepzelni se tudom, hogy kit zavar, ha a kukajaba egy papirzsepit beledobnak
mert ha megallsz az utanfutoval, es a snittes zsakokat kezded belerakni, azt megertem, hogy problema.
-
biomassza
tag
válasz
macilaci78 #57034 üzenetére
Én is jártam már így. Megmondtam, merre lakok, mely napokon van kint a kuka a ház előtt, és meghívtam cserében, hogy nyugodtan helyezze el a zsepijét benne, ha arra jár.
(Eddig még nem gyújtotta fel
)
-
fero02
nagyúr
válasz
macilaci78 #57007 üzenetére
Of korsz...
tisn: olyan 5 éve van okos telefonom, de néha nosztalgiáznék egy ilyen fasza kis régi cuccal.
-
sp3rhead
tag
válasz
macilaci78 #56970 üzenetére
De mar 100ft-os se sincs
-
válasz
macilaci78 #56970 üzenetére
A gulliver nem ment csődbe ősszel?
-
válasz
macilaci78 #56954 üzenetére
Azért égbekiáltó ostobaságot scifiben sem szeretek, akkor hívják fantasynek, vagy valami.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #56960 üzenetére
Szerb ismerős megveszi, határon visszaigényli, majd visszahozza MO-ra. Te kifizeted neki az ÁFA nélküli árat és láss csodát...
Mint írtam elvileg ez azt feltételezi, hogy az itteni ÁFA-t visszakapod, de az ottanit be kell(ene) fizetni.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #56870 üzenetére
nem biztos, a hazban tobb ekkora meretu (7x m2, 3 szoba) egy-ket kulfoldi alberlonek van kiadva
-
válasz
macilaci78 #56843 üzenetére
Lehet már az aszfaltozó gép vagy az úthenger belenyomja az "nyomvájú" mintát
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #56820 üzenetére
Az a mentő is ott áll, amiben épp újraélesztenek egy terhes asszonyt.
errol jut eszembe, ugye a kalvarian csinaltak azt a magasitott fuves vellanyos-sint
nagyon hulye otlet volt, mar akkor irtammost eloben is lattam, szirenazo mentoauto, mi egy kisteherrel allunk a pirosnal
szep ovatosan begurultunk jobbra kanyarodva a keresztezodesbe, hogy elferjen, de igy is vagy 10mp-t vesztett a mento
valakinek az elete mulhat ennyit, ha meg csucsidoszak van, akkor konnyen all ott 6-8 auto is, akkor meg kell varni a zoldet...valami idiota tervezte
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #56772 üzenetére
én is
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #56772 üzenetére
Ott lehet, itt viszont záróvonal van. Ameddig a záróvonal mellett szaggatott is van, az a szaggatott felől átléphető, viszont a másik oldalról nem. A másik autós szabálytalan volt, záróvonalat lépett át, ahol átjött, ott már nem volt szaggatott... a baleset elkerülése se rajta múlt....
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #56659 üzenetére
Teljesen más szitu egy szerződést nem teljesíteni, vagy egy szabálysértést elkövetni, utóbbit ráadásul alá is írni. Előbbi nem büntetendő, mindenképp egy bírósági ítélet kell ahhoz, hogy a szerződésszegés megállapított legyen, így a követelés jogerős és végrehajtható legyen.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
+1, ez pontosan így van, és hatóságilag végre hajtható ha megbüntetnek a buszon, és Palotás Úr, a Csongrád megyei Önálló bírósági végrehajtó által le is tiltják az érintett fizujából
-
válasz
És ha nem várod meg vele a rendőrt?
-
válasz
macilaci78 #56547 üzenetére
Huhh, nem tudom a típust. Lenovo T420 gyári vincsije. Megnéztem a gép progijával, annyi derült ki, hogy Samsung, 7200 rpm. De ha notivinyó, akkor elvileg nem olyan áraméhes, nem?
-
válasz
macilaci78 #56540 üzenetére
Érted, nem ugyanarról beszélünk. Árfolyam és / vagy infláció.
-
válasz
macilaci78 #56515 üzenetére
Figyelmesebben kellene olvasnod.
Én leírtam egy posztra válaszul, amiben termékárak összehasonlítása szerepelt, hogy mennyiért vettem akkor, és mennyibe kerül ma. Ha még egyszer elolvasod, akkor látod, hogy külön kiemelem a deviza leértékelődését.Erre válaszoltad te, hogy 100% magyar termékeket kell összehasonlítani, ami véleményem szerint egyrészt wtf kategóriás kijelentés, másrészt pedig nem is igazán értem, hogy miért írtad. Abból kiindulva, hogy kifejezetten leírom, hogy a deviza leértékelődése benne van, 40%-ot drágult az imac. Erre te azzal jössz, hogy 100% magyar termék. Valahol nekem nem jön össze.
Erre kérdeztelek, hogy te 100% magyar gyártmányokra költöd a pénzed? (Amit nem írtam bele, de kinéztem belőled, hogy kitalálod: én a deviza leértékelődéséről beszélek. Mert ha kizárólag 100% magyar termékekre költöd a pénzed, akkor valóban nem annyira érdekes az én felvetésem, ami egy termék devizaárfolyam miatti árváltozásáról szól.) Erre te elég fantáziátlanul, gyakorlatilag a saját kérdésemet visszafordítva, azt kérdezted, hogy én 100% külföldi termékekre költöm-e a pénzem.
Nagyon leegyszerűsítem.
Írtam egy példát. iMac drágább, devizaárfolyam rossz!
Te írtad, példa rossz, 100% magyar termék!Vajon miért? A devizaárfolyamnak az árakra gyakorolt hatását véleményed szerint valóban 100% magyar termékek árának összehasonlításával lehet lemérni? Avagy jobb módszer erre egy külföldi termék árának összehasonlítása?
Végül egy már inkább off megjegyzés: "az magyar inflációt egy Macbook-on példáztad", a termék amit említettem nem Macbook volt, hanem iMac. Felületes vagy ma.
-
válasz
macilaci78 #56506 üzenetére
"Te minden pénzedet kizárólag külföldről importált termékekre költöd?"
Nem jó érvelés.
Honnan indult ki az ellenvetésem? Amit te írtál:
"100% magyar termékeket kell összehasonlítani."Visszakérdezzek, hogy te minden pénzedet kizárólag 100% magyar termékekre költöd? Ugye?
Egyébként gondolj bele, mi mindenre költesz pénzt, ami abszolút függ a devizaárfolyamtól. PC, tv, mobiltelefon, mosógép, fúrógép, borotvahab, szappan, cipő, kabát, csoki, fényképezőgép, netán kocsi.
És mondj 100% magyar termékeket (100%!), amit semmilyen módon nem befolyásol a devizaárfolyam.
Ja, és a devizaárfolyam romlásáról se a vásárló tehet.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #56506 üzenetére
Ezt az utolsó összehasonlítást ne láttam volna....
szomorú. 2008-ban tényleg annyiért vettem még USD-t. Tavaly nyáron meg 235-ért váltották a kártyás vásárlás után.
-
válasz
macilaci78 #56503 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Te minden pénzed 100% magyar gyártmányokra költöd csak?
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #56486 üzenetére
Vizsgálódik is az NGM. Olcsóbb az üzemanyag, olcsóbb a liszt, oszt még sem olcsóbb a kenyér. Pedig azonnal árat emeltek, amikor kicsi nôtt a benzinár...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #56486 üzenetére
Szerintem kár állást foglalni amellett, hogy te miket veszel, és miket nem, pl kutyád sincs, így kutyakaját, farhátat se veszel, más meg 3-asával veszi a vödrös narancsot, mert azt szereti, négygyerekes családoknál meg a pelus és a bébikaja a menő. én is veszek heti 4-5 kiló farhátat, pedig enni sose ettem belőle, mind a kutyáké lesz.... Egyik oldal kb egalizálja a másik hiányosságait, és így van ez jól.
Nem a macilacik, kutyatartók, nagycsaládosok vásárlási szokásait szeretnék reprezentálni, hanem a lakosság összességét nézik, pont ezért nem szemléletes, hanem csak sarkított a példád. -
DarkByte
addikt
válasz
macilaci78 #56439 üzenetére
Vagyis ha veszek Csongrád megyeit akkor Kiskunfélegyházánál lejöhetek, de Félegyházán már nem indulhatok el vissza Szegedre autópályán. Francért nem lehetett ezt szimmetrikusan meghatározni.
#56470: ezt csak azért írtam mert én a legtöbbet Szeged-Félegyháza között ingázom és milyen jó lett volna már ha egy matricával meg lehetne oldani
-
válasz
macilaci78 #56436 üzenetére
Ja, de hát az szabályellenes!
-
válasz
macilaci78 #56434 üzenetére
Szándékosan! És csak egy hangulatjel van benne, mert azt nem szabad halmozni.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #56404 üzenetére
Amit kérdés nélkül egyértleművé tettem már egy előzőben:
A rálátás a google maps szerint rendben van, nincs épület kettőnk között,
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #56400 üzenetére
Benne van, de mivel a szülők az 5.-en laknak, elvileg sok jelentősége nincs...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest