- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #98214 üzenetére
Úgy tudtam, hogy a kintről bejövő por után a második helyezett a tőlünk származó elhalt hámsejtek. Bár, annak egy részét is összeszedi a ruha.
Egyébként nagyon jó találmány és gondolkodás nélkül vennék egyet, de nincs hova rakni. Nem találtunk 4 szobás panelt és nemsokára 5-en leszünk...a szinte 0 hely nemsokára ténylegesen 0 lesz
Ja 4 szobás, tetőcserepes tégla lakások még vannak, amik 55M-tól indulnak. Vicc.macilaci78 +1, nálunk például 45-60% között van télen-nyáron a pára rendszeres teregetés mellett, tehát pont nekünk nincs szükség rá. Inkább a macera miatt volna jó, mert a teregetés is sok idő, illetve úgy tudom vasalni se kell a szárítógépezés után.
-
tlac
nagyúr
válasz
martonx #98188 üzenetére
pont ez volt nekem is az első gondolatom mikor olvastam róla, hogy akkor majd extra díjat kell rátenni
viszont ha sokan megjátsszák, majd erre is jön egy törvény is éjfél előtt 5 perccel, éjféli érvényességgelA legnagyobb baj az MPL-el, hogy pl. GLS ki jön a csomagokért, az MPL viszont dehogy jön ki
cégekhez nem megy ki?
mert én amúgy olvastam, hogy van náluk ilyen opció, de sosem próbáltam -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #98130 üzenetére
Van olyan üzleti modell, ahol a helyben vett gumit X Ft-ért szerelik, a hozott gumit viszont 2X Ft-ért. Ilyeneken nem cigánykodtam, ahol vettem a gumit, ott szereltettem. Mondjuk, rajtam nem kerestek sokat. A Passaton még a pótkerék is külön felnin volt és csak a 3 defekt alkalmával látott a gumis, a Kián pedig négyévszakos van, de ezt is magamnak teszem előre-hátra.
-
-Tsaba-
tag
válasz
martonx #97996 üzenetére
Ha nem cégesen kell, akkor a Jójárt Sándor villanyszerelő E.V.-et tudom ajánlani (olcsón és korrekten dolgozik). És ő valóban környezettudatos, kerékpárral jár
-
-
veze
őstag
válasz
martonx #97974 üzenetére
nekem is van hasonlo, már több éve ( de nem BT) de nekem mindig 95 SpO2 öt mér (van amikor csak 94 et) más csaladtagomnál meg 97, tehát nem a müszer a hunyó..
nyáron, voltam dokinál, és megmérte ő is az övével akkor is 95
mondja sohajtozzak párat.. akkor egyből felugrott 98-ra
Na azt mondja jó lesz ez...
Bár napközben nem ugy élem az életem hogy folyamatosan sohajtozzak, ettől függetlenül nincs panaszom( a pulzusom is 62- 66 , kérdezte sportoltam valamit korabban, mert pl a futóknál alakul ki ez tipikus jelenség) futottam korábban én is, de azért nem olyan sokat..(szerintem) -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #97974 üzenetére
Nálam nem volt covid-rettegés. Sok mozgás és egész jó táplálkozás mellett nem értettem miért pánikol mindenki
Játszani vettem nemrég. Wim-hof légzéssel 90 alá akartam vinni az értéket. Végül is sikerült 72-re levinni
Direkt BT-sat vettem, mert az sokkal drágább és úgy hátha könnyebben el tudom adni, mert ez képes egész éjszaka mérni a telefonnal. Pölö sleep apnea esetén érdekes lehet egyeseknek.Itteniek vihetik beszerzési áron: ~4,5k volt.
-
tisn
addikt
válasz
martonx #97798 üzenetére
ahogy csokken a gyerekszam, valoszinuleg teljesen felesleges uj iskolaepulet, van eleg kapacitas a regiekben. es ha jol sejtem, ez az akademistaknak lesz, annak sincs sok ertelme, mivel keves a mas telepulesrol szarmazo bennlakasos kollegista.
lippsi vagyok, szerintem nincs baj sem a buzisaggal sem a kurvazassal
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
martonx #97663 üzenetére
Esetleg rakd fel fb marketplacéra. Én ott tüntetek el mindent. Elviszik cefrés vödörnek. Fizetségül a tartalma eltüntetését kéred. Vagy azt írod, hogy festék ingyen elvihető, jó vödrökben. Amikor építkeztem sorba jöttek a rokonok és ismerősök sör/csoki valutával diszpi vödrökért. Szerintem van rá kereslet.
-
ShadowX
őstag
válasz
martonx #97655 üzenetére
Az utóbbi két érvedet azért nem említettem, mert itthon egyáltalán nem releváns bő 10 éve.
EU irányelv/követelmény? Hisz onnan csak ártani akarnak nekünk....
A közös jó érdeke (újrahasznosítás) pedig egyszerűen nem működik ebben az országban. Mindenki csak a saját bejárati ajtajának a küszöbéig lát és csak addig hajlandó tudomást venni a problémákról (tisztelet a nagyon kevés kivételnek). -
_Petya_
őstag
válasz
martonx #97652 üzenetére
Itt lehet megnézni hogy hova viheted a festéket: [link]
Egyébként tényleg tragikus, engem is elhajtottak először a két vödör sittemmel, én is úgy voltam vele hogy jól van, akkor majd kiöntöm az erdő szélén. Aztán megtaláltam hogy lehet regisztrálni erre a csoda oldalra, gyakorlatilag mindig van időpont, foglaltam 10 perccel későbbre, aztán visszamentem, úgy már minden rendben volt.
-
ShadowX
őstag
válasz
martonx #97557 üzenetére
Én nagyon sok félét kipróbáltam már, pont ezért vettem ezeket a 30-40 darabos kiszerelésûeket. Van egy kategória, ahol tényleg nincs különbség, de a Jar volt az, amire tényleg bármit rábízhattam, mindig minden tiszta lett tôle. De nekem is van egy olyan gyanúm, hogy mosogatógépe válogatja. Só és öblítô viszont tapasztalataim szerint mindegy.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #97464 üzenetére
Gyanús, hogy nem FreeFileSync kell neki
PREM1Z Törölt adatokra ott a GetDataBack.
Hardweres sérülés az zsebbenyúlós, de hétfőn tudok szerezni kontaktot. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #97421 üzenetére
Aki elmegy az ingyen elvihető cuccért, az vajon hivatásos költöztető lesz?
Mindkét budapesti lakásban akkora ajtó volt a fürdőn, hogy a kábel a mosógép mellett nem fért már el, illetve le kellett venni az ajtólapot. De a már említett gurulós bútorlappal viszont nagyon minimális erőbe telt mozgatni, ráadásul a szűk helyeken is precízen. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #97419 üzenetére
Nekem helyben javították a mosógépet. Két alkalom kiszállás: egyszer eljött, szétszedte, feltárta a hibát és berendelte az alkatrészeket, második alkalommal (10 nappal később) pedig hozta az alkatrészeket és összerakta.
Egy nagyobb személyautóba (SUV) be lehet dobni amúgy. Gondolom, 4 gyerek mellett van valami járgány is. Kimaradt anyag, egy kb 55×60 centis bútorlapra vettem 4 db bútorgörgőt, rá a mosógép, spaniferrel rögzítettem és tök vidáman gurítottuk a lakáson belül és a járdán a kocsihoz. A lépcsőzés persze szar, de két felnőtt férfinek azért nem okozhat gondot.Régen volt egy mosógépszerelő Szegeden is, akik ilyen készülékeket vett, házhoz ment értük. Megjavította őket és például a mórahalmi vásárban árulta őket. Energomat, Minimat gépekkel is foglalkozott. Sajnos nem találom az elérhetőségét.
Ha valakinek mégsem kell, akkor az új mosógép kiszállításakor el lehet vitetni a régit. Elvileg kötelesek elvinni.
-
-
Rawulf
őstag
válasz
martonx #96947 üzenetére
Hadd ne értsek veled egyet.
Az Intel a kicsinyítésben nagyon lemaradt, ezért a fogyasztás növelésével próbál lépést tartani, mint annó az AMD a kazán FX procikkal.
Az AMD az olcsó kategóriának egyenlőre az AM4 vonalat elégnek tartja és az AM5-nél élesen a DDR5-re kanyarodott.
Amiért igazából az Intel szimpatikusnaktűniktűnhet, hogy kiadott olyan procikat, amik DDR4 és DDR5 támogatást is kaptak (Alder Lake), illetve a Global C-State továbbra sem stabil az AMD-nél, illetve az idle mód eddig jobban ment az Intelnek (Az új Ryzen7000 prociknál lehet, hogy ezen is csiszolt már az AMD azóta). Intel-hez több fajta RAM-ból lehet választani és azzal XMP helyett EXPO memória tuningra váltott DDR5 vonalon az AMD. Persze lehet kapni olyan ramot, ami tudja mindkettőt egyszerre.
Sajnos két komolyabb probléma is az intel ellen szól most:
- A Intel "downfall" befoltozása komoly teljesítményvesztést jelent a régebbi 10-11. generációs proci szériáknál.
- Az újabb 12-13-as szériáknál viszont megjelent egy megmagyarázhatatlan latency lassúság.
Az első olyan proci, amivel talán az Intel valóban felzárkózhat kissé az AMD-hez, az a Meteor Lake (14th gen.) lesz év végén, de még az is csupán 7nm-es technológia, amit az AMD-nél már a Zen2-es procikkal megkaphattunk gyakorlatilag 4 évvel ezelőtt.
Érdekesség, hogy a pletykák szerint Jim Keller segedelmével az AMD Ryzen procik felépítéséből "merített" a Meteor Lake tervezése.
Intel szerencsétlenségére az igazi előrelépést mutató, modern gyártástechnológiával készülő Arrow Lake procijai csak jövő év végén jelennek meg. Addigra viszont a Zen5-ös AMD procik is megjelennek.
Nem csodálom, hogy az AMD nem kapkod a Ryzen3-as procik kiadásával AM5 vonalon és még a Ryzen5 7500F is fehér holló. -
válasz
martonx #96686 üzenetére
A nejem Vodafone-os kártyája benne volt az első 500-ba van tapasztalata de Ő is panaszkodik az utóbbi időbe.Arról nem is beszélve,hogy mivel feltöltős így évente regisztrálni kell
és most nem SMS-t küldtek mint eddig hanem emailt.Majd ha már szorít a határidő akkor regisztrálom.A szolgáltatások minősége sajnos egyre csak rosszabb legyen az mobil szolgáltató vagy épp a Szélmalom utódja aki még mindig a 40 éves koaxos technológiba utazik...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #96439 üzenetére
Nem tudom, milyen habitusú a lakóközösséged. Egy
hülyéthangost még le lehet szavazni, de ha te maradsz kisebbségbe, akkor a társasházat fogod perelni. Azt ne akard...Az előző társasházban, ahol laktam, a közös képviselőt olyan helyeken ismerték név szerint, mint a kerületi önkormányzat, a vízművek, meg úgy a közüzemi szolgáltatók, biztosítók. 130 albetétből 2 volt önkormányzati tulajdonban. Törvényességi felügyeleti eljárás folyt a társasház ellen, mert a közös képviselő egy csökönyös f@sz. És ez a hülye még arról a közgyűlésről is elfejtett meghívót küldeni a tulajdonosoknak, ahol az említett eljárás által megkövetelt dolgokat kellett megszavazni. Nyilván instant bukta a dolog, de perre így sem került sor.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #96436 üzenetére
Bármi is lett anno felrakva, arról készült gázterv, annak tartalmaznia kell a kazán típusát.
Mi 2 éve béleltettünk kéményt, cseréltünk kazánt és helyeztük át a strang másik oldalára. Gyönyörűen fel van rajzolva a gázterven a gázcső nyomvonala, a kéménybekötés helye, szerepel a gázkazán típusa. Mellette ott a kéményseprő engedélye is jegyzőkönyvvel.
Minden sorszázomott, több példányos, ami a szolgáltatónál is megvan. Ha a lakás dokumentációi között nem szerepel, akkor kérd ki a szolgáltatóktól.Két dolog fordulhat még elő: kazánt cseréltek menet közben, de a bekötések maradtak. Ebben az esetben nem kellett újra papírozni (ha a teljesítmény maradt). Ekkor csak a kazán típusa fog eltérni a papírokon, de ami neked a lényeg, a kémény típusa, tulajdonságai igazolva lesznek.
Kazánt cseréltek úgy, hogy papírozni kellett volna, de b@sztak rá. A kéményt tippre akkor is lepapírozták, hiszen majdnem az egyik legolcsóbb tétel, 1-2 évente jártak ellenőrizni is, amikor kibukott volna és a kéményseprő a gázszolgáltatóval nem keresi a kapcsolatot, neki tökmindegy, honnan jön a gáz. -
ritkaság
aktív tag
válasz
martonx #96391 üzenetére
Hali!
Józan paraszti ésszel, ha lemondtál a közös kéményről teljesen szabályosan, akkor semmi közöd hozzá, ha ezt a lakóközösség elfogadta, Ha mégis közös a kémény, a lemondás ellenére, akkor pedig a ház fizesse ki a rájuk eső részt a tiedből, mert ugye akkor az is közös. Szerintem az fedezi a Te 400ezredet. -
DarkByte
addikt
válasz
martonx #96391 üzenetére
Ez mondjuk tényleg nem kicsit dühítő
Nálam is miután megvettem a lakást, kb. 1 évre rá megpusztult a kazán, és nem tudtam bélelt-e a kémény vagy egyáltalán külön van-e lakásonként. Szerencsére itt minden adott volt. Nyilván vásárláskor ötletem se volt erre oda kell-e figyelni vagy sem. Olyan könnyen meg lehet ezekkel szívni laikusként. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #96380 üzenetére
Igen, fizeted a többiekét, ahogy nekik is fizetni kell a tiédet. A tető sem csak a zárószinti lakásoké.
Nekünk 1. emeleti lakásként egyedi kéményünk van, mint minden lakásnak, csak a strang közös. A bélelést saját zsebből fizettük, de a mi apropónkból előírt tetőjárdát már a társasháznak számlázták. A korább utolsó művelet óta változott a katasztrófavédelem szabályzata és 1,5 méter tetőjárdát kellett felszerelni. -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #96209 üzenetére
És dec.31-ig vállalják a 4Ft/perc díjat, utána felemelik oda, mint a többit.
Most néztem és a Blue mobile (lidl, ilyenem volt ezelőtt, mert ez volt a legolcsóbb, ha keveset beszélek) is megszűnt ~1 éve, azaz nem maradt olcsó alternatíva.Megint állhatok neki körbenézni, hogy vajon hol lopnak el tőlem a lehető legkevesebbet csak azért, hogy mások tudjanak hívni
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #96205 üzenetére
Pont ezen gondolkoztam, mintha gyorsabban merülne a Pixel...óóó basszus
"When roaming, the radio inside your device (i.e. the network unit in the device, not to be confused with the FM radio) searches for signal much more aggressively than usual. This is often due to the fact that your SIM card doesn’t belong to that particular circle/cell. Using mobile data in such a situation causes much more battery drain."
-
-Tsaba-
tag
válasz
martonx #96195 üzenetére
Én a bbs centerrel csináltattam 1-2 éve, akkor a Mara bau mint alvállakozó intézte a többit (felmérés, ki-be szerelés, stb.). Sajnos csak élvédőztek, kőműves visszajavítást nem csináltak/vállaltak (mondjuk nem is számolták fel/bele), így nem is lett a legszebb. De amúgy korrektek, pontosak, és gyorsak voltak.
Aranyablakot többen is említették hogy nekik bevált csak drágább mint a többi (nekem anno azért esett ki, meg nagyon sokára vállalták volna csak).
Ismerősöm a Jolát dicsérte (neki ők voltak a legolcsóbbak, és minden jó lett), egy másik meg szidta (meg félbehagytak neki vmit)
Aurablakot nagyon reklámozzák, de nem hallottam róla semmit.
Ablakos Gerit is dicsérik páran.
Érdemes több cégtől is ajánlatot kérni, elég nagy a szórás árban is, meg vállalási időben is...
TISN: nekem a Lázár vonóhorog adta a legjobb aljánlatot Kecskeméten, kompletten 3-4 óra vizsgával együtt (1 éve volt 85e). Itt Szegeden meg 150 alatt nem vállalta senki, szóval érdemes több helyen megkérdezni...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest