- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
válasz
cbmfan #42317 üzenetére
Vagy a GameStar fórum sorsára. De szerettem azt, volt ott minden jó kis téma. Aztán egyszer csak ez az a funkció már nem volt elérhető. Majd mégegy. Aztán a moderátorok kezdtek beleszarni a dolgokba. Aztán meg mindenkire ugrottak. legvégül mit ad isten valami szerverhiba miatt porrá lett a teljes fórum, nekik meg "nem volt módjuk"
(kedvük)helyreállítani! -
Narxis
nagyúr
válasz
cbmfan #42156 üzenetére
Igen az, egy társasház alján volt a bolt, neten találtam rájuk de javítással szerintem mások nem is foglalkoznak. Lehet az eladó nem alkalmazott volt hanem a tulaj, passz. Igazából ha azt mondja rá, hogy javíthatatlan az se baj de akkor mondja ki de nyilván ahhoz azért meg kellene nézni és akkor utána beszélhetünk új gépről de már ezt se nagyon akarta. Én szívem szerint vettem volna új gépet szüleimnek, szerintem 100-120 ezerből olyan irodai gépet lehet összerakni ami évekig jó de nekik a számítógép ugyanaz mint az autó vagy mosógép, 15-20 évig bírnia kell vagy amíg azt nem mondják rá, hogy javíthatatlan vagy javítható de annyiért amennyiért nem éri meg.
-
-
n4n3x
csendes tag
válasz
cbmfan #42070 üzenetére
Pentium 3 coppermine 1 Ghz -> @1,1 Ghz [használtan vette apám még amikor gyerek voltam, mondtam neki hogy a gép bisznizt innentől átveszem]
C2D e7200 2,53 -> 3,04 Ghz [alapfesszel, egy Freezer xtreme rev 2-es hűtővel]
i5 2500k 3,3 -> 4,5 [szintén freezer xtreme rev 2-vel, később H80i GT-vel 5 Ghz-en]
i7 3770k 3,5 -> 4,5 [mai napig, H80i GT-vel] -
Darkness
aktív tag
válasz
cbmfan #42017 üzenetére
mit lehet várni tőlük? egy csecsebecsén is.... de ez így talán jobb, ha egymást...
Spet: változnak az idők. a bútor már nem menő... az IEA már lassan mindenhova beteszi a bútorait. az ódon meg valljuk be, nem a magyar modern család építőköve.
s nem is bírnám elviselni...
-
pycur
tag
válasz
cbmfan #41743 üzenetére
Ahogy nézem ez a gép annyi idős mint az anyós.
De ha már téma engem is utolért valami furcsaság:
2 hete feltettem egy gépet friss win10-re, minden fasza, driver, egyebek installálva+ghost mentés hogy ne kelljen a reinstallal szívni szükség esetén.
Ma hívott hogy ugyanazt csinálja a winfos mint ami miatt újratettem neki.
Felkészülés az automatikus javításra majd nem tudja a problémát megoldani és kikapcsolást javasol, többszöri restart után is ez a helyzet.
Mondom én: höhö most jön a ghost!
Visszahúztam ghostal és első indításkor elkékhalálozott a win10
Mondom wtf???
És ugyanúgy javítgatta magát és különböző kékhalálokat dobott ghost után...
Volt amikor a pcw.sys-re panaszkodott, telón utána gugliztunk, ez valami belső driver fájl...
Volt amikor meg azt mondta kékhalálba, hogy bad system configuration....
Amikor nem önjavított, akkor úgy csinált mint aki betölt majd betöltés után power offozta a laptopot.
Ezt 3x végignéztem utána kapott egy format c-t és egy winfos 7-et
Ilyet én még nem láttam hogy egy frissen instalált, frissen ghost mentett gép visszaállítás után nemhogy ugyanúgy, hanem még jobban meghaldoklik...Most várom a tesztüzemet, ha ez is meghal akkor szervízbe irányítom...
-
-
salaud
aktív tag
válasz
cbmfan #41584 üzenetére
A Kawasaki 82-ben már gyártott ipari robotokat. Tudom, mert volt a kezemben olyan, eredeti szakmám Gépszerelő-karbantartó. Szóval simán él a tippem szerintem továbbra is. Tán-tán ez egy Kawasaki Vision Systems vezérlője, legalábbis emlékeim szerint hasonló cucc volt abban. De rég volt, több mint 20 éve hogy ilyet láttam szétszedve utoljára...
-
-
wolfman
veterán
válasz
cbmfan #41272 üzenetére
Régóta nem hoznak nekem igazán szopatós gépeket. A legutóbbi kuncsaft csak azt hitte, hogy ha tiszta rendszert rakok neki a laptopjára, utána már minden menni fog neki, sietve távozott miután fizetett. Rá kellett jönnie, hogy nem így van, így visszahozta és be tudtam fejezni értelmesen.
Mostanság inkább túlórázássak keresem a kenyeremet, értelmesebb is. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
cbmfan #41120 üzenetére
Én is '60-as években épült lakásban lakom, az előző tulajnál a vétel előtt 3 éve, kb 10 éve volt elektromos felújítás. Ennek okán volt itt alu falkábel, sodrott rézvezeték, hangszóróvezeték, hosszabbító méretre vágva és bevakolva két konnektor között... El nem tudom képzelni, mi volt itt ezelőtt, ha ez már előre lépést jelentett.
Beköltözést követően fél évvel a konyhában valami elpusztult, egyetlen konnektorban volt áram, meg a lámpában... Akkor mi is úgy döntöttünk, hogy belátható időn belül egy rendes felújítás lesz, cseréltük a villanyórát és nem érdekelt, mi van mögötte, mindent újra vésettem.
Szóval az én szememben a felújítás gyakran a szép máz alatt rohadó szart is jelenti ma már. Ugyanakkor egy PC-boltosnak nem feladata konnektort kiborítani a falból, főleg nem kötéseket ellenőrizni, stb. Mit csinálsz, ha egy kicsit szar konnektort kiveszel s a szar alu vezeték tőből eltörik? -
salaud
aktív tag
válasz
cbmfan #41115 üzenetére
Konnektort megnézted? Az hogy földelt konnektor nem jelent semmit, meg is kéne nézni a védőföld meglétét. Alumínium vezeték esetén a csatlakozásokat, illetve hogy nincs-e eltörve a vezeték blankolt vége a szigetelésnél, illetve a szigetelés alatt 1-2 centivel beljebb.
Ha panellakás, ott például gyárilag védőföld a konyhában és a fürdőben van, máshol nincs, ha nincs újrahúzva a rendszer.
Ezenkívül egy multiméterrel sem ártana ránézni, láttam én már olyan vezetékelést hogy akkora feszültségingadozás volt, a tápvédelem leoldott. Hangszórónak kevés sodrott kábel falbahúzva már valami, nem?
Ellenőrizni a perifériákat, egér, nyomtató, hangszóró, stb, illetve banális hiba lehet még a 230V-os tápkábel, amit gondolom nem hurcoltak a géppel, tehát másikról megy nálad, másikról a tulajnál.Vagy hagyd a fenébe, mert lehet ám ezer dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest