- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vallas
őstag
válasz
wolfman #41327 üzenetére
És próbáltad az ő gépét másik vga-val..?
Már csak az nem volt...
Mi egy lan kártyával jártunk így, bár nem ugyan az a kategória, de egy ideig jó volt a gépben, aztán semmi, de másik gépben jó volt, és egy új lan kártyával jó volt ugyan az a slot.
De ha lehet először valami csumpi vga-val kezdjed, mert lehet az alaplapi PCI-X csati a szar...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #41309 üzenetére
ASUS-tól 2007-ben váltam meg, amikor is a gép egyszer csak úgy döntött, hogy nem kapcsol be. Mivel az új lapon már nem volt AGP, ezért videókárolyt is váltottam, szóval akár az is lehetett a gond. Melóhelyen is láttam rengeteg Asus lapot kiszáradt, illetve púpos kondival (a kiszáradtat úgy kell érteni, hogy a kondi lábain csak a fegyverzet fityegett, a burkolatot nem leltük
)
Akkor valamiért Gigabyte-ot vettem, és azóta is csak azt veszek.
Néha vannak hülyeségei (Z170X Gaming 7 telibe tojta a memória XMP profilját, és csak alap sebességen volt hajlandó működni), de azóta csak ilyen lapjaim voltak, gond nélkül.
Tényleg, az új lapban be kéne állítani, hogy mit is szól hozzá -
Gyuri27
félisten
válasz
wolfman #41302 üzenetére
Jó annó én is fostam. Lefőttem mint a jó kávé.
De ahogy irod ment os alól. Meg dual bios is sok lapon volt.
Szóval ma már nem nagy truváj.
Sima agesa kódik miatt nem kell rohanni.
De ha javit a rendszeren, a kompatibilitáson és egyéb nyalánságok akkor azért érdemes felrakni.
Ha meg nem jó vissza a régi.Meg giga lapoknál biosban simán usb-ről flashelted. Az is remek volt régen.
-
pycur
tag
válasz
wolfman #41151 üzenetére
Én vettem sajátot a hétvégén.
Valami érintőképernyős asus transformer book flip tp200sa notebookal küzdöttem. Valami nagyon tákolt szutyok gép gyárilag, égetett 4 gb rammal és 60 gb emmc meghajtóval és 0 db belső bővítőhellyel.
A win10 kékhalálozgatik rajta. Gondoltam egyet, jó lesz ennek egy format c.
Meg is történt, ám a win telepítő úgy döntött hogy a winyóra nem telepíthető windóz mert a bios nem támogatja a bootolást róla. És valóban, a biosban megszűnt létezni az egység.
Külső progival próbáltam formázni, se mbr, se gpt nem maradt meg rajta. Üresnek jelezte amint újra elindítottam a progikat. Volt olyan hogy már a win telepítő se látta.
A biosból teljes mértékben eltűnt, még úgy is mit boot opció. Az egyetlen boot opció bekapcsoláskor a bios volt.
Hát kezdtem berosálni, hogy egy 100 ropis laptopot egy formázással ennyire haza lehet vágni...de még másik winyót se lehet belerakni, egy port nincs benne a lapon.
3-4 óra ideges keresgetés után nagynehezen sikerült az ms win10 install media készítőjével olyan pent csinálni amit bevett. Mert hogy a boot pennek gpt-nek kell lennie, de csakis fat32 fájlrendszerrel működik, fatra meg nem lehet a 4 gigánál nagyobb install isot rátenni. A rufus fel sem ajánlott ilyen opciót amint meglátta a 4+GB isot.
De nagynehezen ráment az a verzió és most bódogan megy tovább, immár hibák nélkül. Össz 7 órát vett igénybe a produkció. Mégegy ilyen géphez nem nyúlok. -
-
bullseye
addikt
válasz
wolfman #40901 üzenetére
"Èrdeklődni szeretnèk hogy milyen gèpet èrdemes venni manapság?"
És innen még pár tucat üzenetváltás volt céges oldal Messengerén, mire elvesztettem a hidegvéremet, és megkértem, hogy hagyjon dolgozni, ha nem hajlandó elárulni milyen játékra (addig eljutottunk, hogy arra is kell), és mennyiért (gyors i7 kell neki boothoz meg letöltéshez és persze játékhoz, de a 8700k meg "nagyon drága") akar gépet. Kicsit a végén meg is sértődött, hogy csak azért, mert nem veszi a lapot, nem tehet fel korlátlan számú kérdést FB-n. Alig várom, hogy felbukkanjon a neten, milyen gonoszak voltunk.
+már volt egy köre, amikor azt akarta elmagyaráztatni velem, mi a NAS, meg hogy működik, hogy játsszon le róla tévén, milyen vegyen, meg mi a HDMI... ott kissé elgondolkodtam, hogy ez valami átverős show lehet.
Többször is írtam neki, hogy talán forduljon boltokhoz, mert ott meg is veheti, szóval előre is bocsi!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #40883 üzenetére
itt a nagy szintaktikai önkielégítésben azért próbáld meg levezetni hogy mennyiben más amikor valami sugárzik meg sugároz.
mer'hogy sugárzás mind a kettő csak az egyik elektromágneses sugárzás a másik meg ionizáló.
ugyanígy a rádió az lehet adó és vevő (szüpríz) és mivel az olvtárs azt írta hogy: "De aktív rádió van. Ráadásul az is sugárzik" így állítása helytálló.
szóval dolgozni csak pontosan szépen, főleg ha a pongyola nyelvhasználat miatt verjük az asztalt.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
wolfman #40860 üzenetére
Nyilván újként nem épít most ilyet az ember, de fogalmam sincs honnan származik az a legenda, hogy az E8400 + 4GB RAM határeset lenen a W10-nek. Egyik kollégám is, mikor mondtam neki, hogy 10 éves ilyen gépem van, rögtön mondta, hogy "gondolom egy óra a bootidő". Egyáltalán nem lassú a boot vagy a működés. Ez a konfig messze fölötte van a W10 minimum követelményeinek papíron, és a gyakorlatban sem érzem, hogy határon lenne. És ugyanazon a HDD-n van a rendszer, amivel 10 éve vettem a gépet. A rettegett HD Youtube videók is simán futnak.
-
Gyuri27
félisten
válasz
wolfman #40860 üzenetére
Építeni nem éri meg.
Ha egyben (nagyjából egyben van) akkor némi pénzt megér. Csak itt a baj azzal szokott lenni, hogy olcsóbban összeraksz (vagy 10-20% felárért) egy jóval erősebb modernebb foglalatos, chipsetes vasat. Ami teljesitményben jóval többet tud.DJGABI: abból is van ami megéri. Normál házas pl. A slimekben macerás a hütő, táp stb-stb. Meg Vannak olyan gépek amikbe féltucat cp-t se tudsz rakni. A bios mókot meg nem mindenki szereti.
Szóval van az a brand gép ami megéri a 20k-t. Meg van ami nem. -
Elemental
addikt
válasz
wolfman #40839 üzenetére
Hát, én igazából csak kibicelek, nem ez a szakmám. A boltos igaz, csak élelmiszer vonalon. Ez egyben azt is jelenti, hogy munkaidő után mehetek számítógépet helyre tenni. Az én szakmámmal kapcsolatos démonom a költöztetés
Mikrobuszom van, ami munkaeszköz és két kezemen és két lábamon nem tudom összeszámolni hányszor voltam költöztetni, bútort hazavinni.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman #40787 üzenetére
Meg kellett venni a szoftvert, ami előállítja és elküldi a pdf-et, GDPR-biztos, stb.
Sajnos mindennek van költsége: ha webshop, akkor annak (postázás például), ha személyes átvétel, akkor annak (eladó, raktáros, logisztika). Olyan ez, mint az étterem: az elvitelre kért kajára vagy felszámolnak dobozköltséget, vagy levonják a szervizdíjat. -
n4n3x
csendes tag
válasz
wolfman #40697 üzenetére
Na, újraáraztam a cuccukat, a Jófogáson a jó fogásukat nem hajlandó az eladó visszavenni, illetve ránéztem a gépre, és a 120-as winyó is 20%-os kondiban van Sentinelben, azt mondták hogy december 10-ével mehet a menet, monitor nem kell bele, mert amit vettek gépet ahhoz adtak egy 4:3-as 19"-os LG monitort..
-
KaLeun
senior tag
válasz
wolfman #40632 üzenetére
Évek óta nem foglalkozom más gépével, tavaly tettem egy kivételt egy "mindenki használja a gépet a családban szinte 0-24-ben, de senki nem ért hozzá" helyen. Miután elmentem rá vagy fél órára frissített egyet a windows. Nem akarták megvárni ezért jól ki is húzták a konnektorból, bónuszként visszakapcsolták megnézni ha ezzel vége a frissítésnek és párszor még eljátszották ezt amíg nem magyarul írt ki valamit a gép. Szerencsére csak az mbr szállt el.
-
válasz
wolfman #40632 üzenetére
Erről az jut a reklám jut eszmebe amiben a farkas aki sütni is tud. Csak te inkább álarcot hordasz és ooopsz. Valdd be, hogy azért kicsit élvezed.
Én is csináltam, de besokalltam. Ezért van az, hogyha ilyenbe próbálnak behúzni a válasz: "Én nem értek ezekhez." Amiben nem 8 bites processzor van ahhoz hivatalból nem értek. 16 bitesek közül meg csak olyat láttam ami már kihalt (68k széria) Amikor jönnek a trükkös kérdéssel, hogy de akkor mit használok jön jól a céges Mac. Az adu ász amikor közlöm, hogy csak használom és a legolcsóbb is 300k fölött van. Ha tovább erősködnek szoktam ajánlani NVMe kártyát 1500-ért, mert az bevállt. Addig tart a lelkesedés amíg ki nem derül, hogy nem forintban, hanem Euroban van az ár.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #40474 üzenetére
"ezután meg csillagos ég az árazás, de már van minden, tuning LED-el. Az csicsamentes Deluxe lapok kihaltak."
Ja, hát csicsa az van.
Gigabyte AORUS Z370 Gaming 7
Még led csíkot is lehet rá aggatni.
Még jó, hogy tegnap reggel még fent volt az Aqua árlistáján, mikor dél körül kérdeztem volna a helyi erőket, akkor már nem volt rajta O_o
WTF van már megintNehézségek az alaplapi chip gyártásban, mi?
-
TaaT
nagyúr
válasz
wolfman #40389 üzenetére
Amúgy ez a minden boot után visszaáll valami más beállításra dolog, a driver többszöri feltelepítésével nálam megoldódott. Mondjuk igaz hogy minden nagyobb frissítés után megint elkúródott. Meg nálam csak annyi volt a gubanc hogy a hangerő nem 20%-on volt indításkor hanem 30%-on. De a legkomolyabb hogy amióta beb@szott a villám és tönkrement a videókártyám, minden rendben van a hangkártyával.
-
ViZion
félisten
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #40281 üzenetére
Tekerni? Akkor én rosszul csinálom, ha hidraulikus prést használok?
Hint: őrült ruszki, érdemes ránézni a videóira
-
*Ropi*
félisten
-
Shad0w
senior tag
-
válasz
wolfman #39972 üzenetére
Az az igazság, hogy már nagyon sok mindent adtunk nekik, rengeteg nehéz helyzetben kisegítettük őket. Jelenleg is komoly tartozásuk van, de úgy, hogy egy korábbi, másfél millió körüli tartozást már leírtunk elsüllyedt költségként. A mostani számítógépeiket, az övét is és az apjáét is, én raktam össze ingyen. Aztán mikor kevés lett az 550-es videókari, neki adtam a saját 760-asomat.
Igazából ez a kérés már annyira pofátlan volt, hogy 2-3 napig inkább nem is válaszoltam, mert nem hiszem, hogy civilizált hangot tudtam volna megütni. Hogy a picsába van valakinek pofája úgy kérni, hogy egészen pontosan a termék árának 1%-át volt képes saját maga előteremteni (2.200 Ft vs 227.000 Ft). A maradék 70 ezer forintról szóló ígéret - ismerve az előzményeket - megmaradt volna az ígéret szintjén.
"Szia,
Ez a kártya a te gépedbe olyan kb. mintha egy Volkswagen Golfba szeretnél Porsche motort építeni.
Sem a géped többi alkatrésze, sem a monitorod felbontása nem tesz indokolttá egy ilyen kártyát, egyáltalán nem tudná a géped ezt kihajtani. Ha jól tudom a monitorod felbontása 1366 x 768. Ehhez egy 760-asnak bőven elégnek kell lennie, ami a GPU-t jelenti. Esetlegesen lehetnek problémák a mai játékokkal a 2GB VRAM miatt, de ezt a grafikai paraméterek lejjebb vételével lehet orvosolni. (Nem kell ám mindent maxra tolni, az alatt is van élet.) A kártya, amit küldtél egy mai top-top kártya, kb. egy olyan gépbe van értelme ilyet rakni, ami egy mostani csúcsgép, amiben csak a processzor 150 ezer forint.
Tehát racionálisan neked erre a kártyára kellene gyűjtened, ebben 4G VRAM van, ez még számítana valamit nálad:
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G videokártyaEz simán benne van a 70 ezres keretedben, és erre te magad is össze tudod spórolni a pénzt. Sajnos most nem tudok neked pénzt adni, mivel rengeteg egyéb kiadásunk van, és a lakásfelújításra is már apáméktól kellett kölcsönkérni. Saját magamnak sem tudok új videókártyát venni, még mindig az az 550-es van benne, amit a te gépedből vettünk ki, ami helyett odaadtam neked a 760-ast.
Egyébként pedig, még mindig tartozik apukád 425 ezer forinttal nekünk.
(A vízre adott pénz sem lett visszafizetve, sem az egyéb kölcsönök, például amikor neked kértetek ruhára.)
Üdv"
-
SityiSXT
őstag
válasz
wolfman #39991 üzenetére
Egy érdekes párhuzam: a Flight Simulator vásárlóközönségének jelentős része pilótákból áll. Ez is valami ilyesmi lehet, ha úgy adódik.
A sima építgetés egy külön játékmód, és ilyen szempontból nem is annyira érdekes. A karrier az, ami ezt a kalandot hozza! (Lehet, hogy inkább Wolfman módnak kéne hívni?) Amúgy érdemes lehet esetleg bótosoknak is tartani egyet a gépen (pláne, ha bővül a hardverkínálat), mert az ügyfél összeszerelve is láthatja a gépállatot, és pár kellemetlenség esetlegesen megelőzhető (mondjuk a kiszemelt VGA nem fér be a kiszemelt kuckóba).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest