Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkness
aktív tag
42000 -

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman
üzenetére
Igen, ez csak arra jó, hogy ne kelljen egy teljes monitort beszíjazni a szekrénybe, illetve ne egy tálcát kelljen beépíteni, amire ráraksz valami billentyűzetet.
Ha épp nem kell, akkor kevés helyet foglal, ha meg kell, akkor meg kihúzod, kihajtod, és tudsz dolgozni a szerveren. Olyankor érdekes, amikor hálózaton keresztül nem lehet valamit megoldani, pl mert lerohadt a hálózat XD
-
wolfman
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
És akkor ennek az agya maga a szerver amibe be van szerelve?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wrongduke
üzenetére
Az biztos, hogy laptop?
Én folyton el kellett, hogy magyarázzam a vevőnek, hogy "Ez itt egy kihúzható billentyűzet, aminek van egy kihajtható monitora is, és akkor sem laptop, ha amúgy tök úgy néz ki"
-
wrongduke
aktív tag
válasz
dingdongkng
üzenetére
Ahogy én láttam, tudom, szerverekre hajtogatják. Egy része diagnosztika, olyankor 180-ban van kihajtva, konkrét munkánál meg ahogy kényelmes.
Ha nem USB vagy egyéb porttal van csatlakoztatva, akkor a gépek alján lévő "dokk porttal" van rákötve valamire.

A kép nem teljesen adja vissza, de ezek egyben is rátehetőek, nem így szétszedve...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
dingdongkng
üzenetére
Amikor a kanapén fekve használom a gépet, a gép is közel függőlegesen van, így esik kézre a billentyűzet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
válasz
dingdongkng
üzenetére
SZERINTEM nem az a fő funkció, hogy pont 180° szélességben lehet kinyitni. Szerintem ezt a lapost totál negatívba is lehet hajtani, hogy táblagép legyen, csak a fénykép erejéig most pont ebben a szögben fotózták le, de ez csak egy köztes állapot a teljes hátranyitás során.
-
Akybron
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igen!

-
Akybron
aktív tag
válasz
azbest
üzenetére
Akkor a Yoga és társai 2in1 360° cuccok meg azért vannak, hogy ha ebből a sík állapotból rossz irányba csukja össze a gépet, akkor se legyen anyagi kár.
(#41943) F.E.K : : Most már ezt is tudom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman
üzenetére
"nincs is annál jobb", mikor kolléga abszolút 0 az informatikához, de amúgy úgy ehte elég suta mindenhez, ami nem autószerelés, de mégis egy egész műhely vezetőjeként van felvéve, tehát irodai munkát kell végezzen - ezt nagyon adom. Nálunk is a műhelyfőnök egy kiváló szakember abban, amit a műhelyben dolgozóknak tudnia kell, de irányítással, adminisztrációval, készletgazdálkodással, kommunikációval, informatikával már vannak gondok...
Küldtem neki konszignációt, árazza be, kinyomtatta, tolla ráírta az árakat, lefotózta, helyspórolás miatt kicsinyítve elküldte a képeket, mindet elforgatva, zajosan, szemcsésen, főnököt is becsatolva.
Azzal kezdtem a főnöknek címzett választ, hogy vegyenek már egy ADF tetős, full duplexes gépet neki, hogy megkönnyítsék a munkáját. Természetesen az iroda sarkában ott áll egy ilyen gép, ráadásul A3-as.
-
-
wolfman
veterán
Nincs is annál jobb, akarom mondani, "nincs is annál jobb", mikor kolléga abszolút 0 az informatikához, de amúgy úgy ehte elég suta mindenhez, ami nem autószerelés, de mégis egy egész műhely vezetőjeként van felvéve, tehát irodai munkát kell végezzen. Neki jobb lenne a konkrét kétkezi munka, de neki bizony papírokkal, számlákkal, szerződésekkel, ügykövetéssel kell dolgozzon, ami nem megy túlságosan. De ez mind hagyján, de mint mondtam, infó tudás 0 én meg egy irodában vagyok vele.
Abból áll az infós része, hogy megkér minket némi kis segítségre, aztán végül teljes egészében mi csináljuk meg neki a doksikat, ügyeket. Első két hétben még elment ez a sutaság, de a már kifejezetten idegesítő. Kitörő és szűnni nem akaró közönnyel kezeljük a dolgot, aztán manapság már ő is érzi, hogy terhes a sok segélykérése. Ám ez semmit nem jelent, mert okosabb nem lett az elmúlt egy évben perszonál kompjúterezésből. Felmerült a főnökség részéről, hogy mivel műhely főnök, kerüljön le a műhelybe az ottani irodarészbe, ne itt legyen a központi épületben. Azóta mindent megteszünk, hogy zökkenőmentes legyen a költözés, de érezhetően és láthatóan nem akar átmenni. Bő 2 hónapja állították irányba, de mindig úgy alakul, hogy ő nem ér rá erre. -
SityiSXT
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Há! Nálunk van képzés! Mindenki, aki belép a céghez, az én másfél órás magánszámomat kell végighallgatnia!
Ő is ott volt, emlékszem rá. Meg arra is, hogy semmit nem kérdezett. Ez szokott gyanús lenni, ez ugyanis azt jelenti, hogy nem fogja fel, amit brekegek, pedig direkt szájbarágósan mondom. No meg a rendszerünk logikáját próbálom elmagyarázni, azt könnyebb első nap megjegyezni. -
válasz
F.E.K..
üzenetére
Hehe... írtam már ezt sztem:
szerkesztőségben voltam grafikai előkészítő, cikkhez jött egy doc, benne egy kép... mondtuk ez nem jó, csak a képet küldje. Megint ez. De ez nem jó, a képet küldje, amit a fényképezőből lement. Azt nem lehet küldeni! Mert a levelező azt írja, h csatolja a DOKUMENTUMOT!
Szal. ha értelmezik, az sem megoldás sokszor...
-
F.E.K..
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nekem ugyan ne küldjön, ezeket az L1 supportos srácok kapják a nyakukba mostmár... (Én is voltam az régen, van miből idézni.).
Az hogy képernyő képet küldjön a kedves felhasználó már emelt szint (a wordbe beillesztett kép már bőven eredményként könyvelődik), messze nem képes (vagy akarja) erre mindenki.
-
pycur
tag
-
-
pikszel
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Amennyiben képes erre a bonyolult folyamatra

-
-
F.E.K..
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Tudom fokozni:
- valamit kiírt a gép!
- no és mit?
- nem tudom...
- értem... mikor történt ez?
- hát éppen most!
- most? Kint van még a képernyőn esetleg?
- hát... Igen.
- Olvassa fel legyen olyan kedves
- á, nem tudom... Angolul van...(Igaz történet alapján...)
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
"Aztán diákmunkába be a Telekom CC-be, ugyanez a vinyó fel a hálózatra, hát azzal a nettel már nyertem a "kinek a f@sza nagyobb" játékokat"
Ugyanazon belső hálón lógó 0 day ftp-serverre elég lett volna belépned és eldől a verseny
-
SityiSXT
őstag
Ma picit kiakadtam az egyik userre. Bejelent egy olyat, hogy a nyomtató festékkazetta hibát ír ki, nem lehet nyomtatni. Odaballagok - majd elönti az agyam a lila köd, hogy a diplomás idióta arra nem vette a fáradtságot, hogy egy kétsoros hibaüzenetet elolvasson és értelmezzen (csak a piktogramot sikerült valamilyen szinten dekódolni). A festékkazetta hiba ugyanis az volt, hogy kifogyott a fekete festék. Vazz, ha ezt írtad volna, hogy kifogyott a fekete toner, megspóroltál volna nekem egy plusz kört a két épületszárny között, és eleve fekete tonerrel jövök, hogy dugnám fel százazon virgo intacta ánuszrózsádba, te...!
(Amúgy az újabb Canon MFP-k, hogy segítsenek kicsit a rendszerüzemeltetőknek és a usereknek, 10% tonerszintnél szólnak, hogy kevés a festék, csere még nem szükséges. Na, ez a "csere még nem szükséges" nem megy át egy rakat emberkének, és sikít nekünk, hogy jajj, elfogyott a festék. Fogyott a rossz nyavalyát, van abban még párszáz oldal, csak előzékeny akar lenni a gép, hogy legyen idő rendelni tonert, mert fogytán van.) -
cbmfan
senior tag
soha nem csináltam magas számlát szerencsére, legalábbis nem emlékszem
1996 - 2001 - modem, 33.6k, végén akár 56k ha hajlandó volt azon csatlakozni
2001 - 2005 - kábel TVNet, majd megszűnéskor Fibernet. ezalatt változtak sebességek, TVNet alatt 256k-512k-1M, két hónapig váltás alatt 512k, utána 1M-1.5M-3M. közelbern volt egy netkávézó, ki volt írva kirakatra, hogy "Szupergyors internet 1500kbit/sec"

2005 - 2008 - tré ADSL, papíron 8M/512k, valójában 6.9M/512k.
2008 - 2009 - Datanet ADSL, 8M/512k helyett 7.4M/512k, majd "fejlesztés" után 4.5M/512k. váltottam egyel lejjebb, 4M/256k maradt a végén pár hónapig.
2009 - máig - Digi, 80M, 100M, 1G, és várom a fejlesztést 2/2.5/10.Gigabithez.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman
üzenetére
Koax netünk volt először már akkor, amikor akkori barátnőméknél még csak ISDN volt.

ADSL-em pár éve volt, 10 mbps, erre még ráhúzták az IPTV-t.
A net sebessége nem volt rossz, de olyan nevetséges volt a forgalomkorlát, hogy vettem 50k-ért egy 80 gigás vinyót, meg egy USB-s házat és az egyetemi könyvtárban DC-vel húztam cuccost. Ami nem tudott minimum LanT1-el feltölteni, azt lelőttem a *csába.
Aztán diákmunkába be a Telekom CC-be, ugyanez a vinyó fel a hálózatra, hát azzal a nettel már nyertem a "kinek a f@sza nagyobb" játékokat, amíg valaki be nem linkelt egy sebességtesztet az egyetemi gerinchálózatról.
-
wolfman
veterán
Áh, régi szép idők. Így ismerkedtem meg TaaT-al is meg @tom barátaimmal (utóbbi is itt regelt felhasználó). Jártak át hozzánk internetezni mert nekünk volt a leggyorsabb, legbrutálisabb netünk, ami azt jelentette, hogy 5-re jöttek, éjfélkor mentek és lejött két darab CD anyag.
De volt olyan is, hogy DC-n kellett valami Sanyi barátomnak, ami olyan lassan jött, hogy egy hétig kellett töltsem neki folyamatosan bekapcsolt géppel. Még fizetett is csak töltsem le azt a valamit.
TaaT meg emlékeim szerint a Roger Nyúl a pácban-t töltötte hetekig. 
-
n4n3x
csendes tag
ADSL nekem is kimaradt, nálunk már Fibernet koax jött, abból kapta a Zikszpé a netet, router nélkül [2005 december] aztán ilyen 2012 körül eljátszották hogy egy kb egy hetes hosszúhétvégén se net nem volt se tv se telefon, akkor átváltottunk a diginet 80-ra, aztán ilyen 2015 körül a diginet 1000-re.

-
Sunsetjoy
aktív tag
Hm, valahogy nekem az ADSL kimaradt (bár csak 2001 ősze óta van nethozzáférésem otthon). Volt betárcsázós net, volt rádiós net, volt mobil-stick net, volt UPC net, meg Digi net.
-
TaaT
nagyúr
Én egyszer csináltam egy 10.000ft-os telefonszámlát betárcsázós internettel a szüleimnek anno.

-
Akinek nem csendült fel a fentiek olvasása közben a modem "zene" a fülében, az most zárja be az oldalt, köszönjük.

-
En olyanra emlekszem, hogy ejfeltol reggel 6ig valami par filler volt/perc. Valahogy sikerult mindig ejfel utan agyba kerulni, es pont 6 elott ebredni.
Regi "szep" idok. Meg emlekszem a mondasra, mindig azon rohogtunk, hogy xy uj albuma megjelent DC-n es kazettan!
Ha 1-2 este alatt lejott egy albumnyi fostalicsak 128kbites mp3, ugralva orules volt. -
pycur
tag
Nekem valami telefondíj számoló programom volt. Bele kellett írni a tarifákat és érzékelte ha tárcsázott a modem és egyből elkezdett számolni és kiírta az aktuális 'session' várható árát. Csak abba nem voltam biztos, hogy a matáv már létező kapcsolat után hogyan számláz ha idő közben átlépek egy másik díj idő intervallumába.
De a legnyerőbb a 18 óra utáni, 1x csatlakozás 150 ft-os volt. Igyekeztem 1x kapcsolódni és akkor lehetett tervezni, aludni annál kevésbé.
-
cbmfan
senior tag
van itt bárki is aki nincs legalább 30 éves?

-
Akybron
aktív tag
Amikor még 9600-as modemmel töltöttem le a DrótPostaGalambos leveleimet 15 perc alatt :-)
-
wolfman
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Elképzelhető hogy festékszalag volt.
Amúgy meg az 576 Kbyte tv műsor volt még jó akkoriban (Dancsó Peti meg is említi a 90-es évekről szóló videójában). Szobában ültek egy szőnyegen zöldháttér előtt, úgy nyomták a végigjátszásokat. Valamilyen szinten ez volt a streamelés ősattya.

-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Anno emlékszem, hogy ilyen kisgyerek koromban (96-97 kb) az első gépemen fent volt az F-Prot, de nem tudtam mi az. Úgyhogy elindítottam, aztán onnantól kezdve nem működött a bal egérgomb, resetelni kellett a gépet.

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman
üzenetére
F-Prot?

Azért gyerekként is jók voltunk
(középiskola, de na!)
Lemezen adták, hogy nesze, vírusirtó, próbáld ki.
Én hülye kipróbáltam.
Még jó, hogy nem baxtak ki a számítástechnikai termekből, mert az a szar nem vírusirtó volt, hanem valami kártékony vacak
Vírusnak nem mondanám, mert az után, hogy elindult, azon a gépen tuti, nem szaporodott már semmi újratelepítésig 
-
wolfman
veterán
válasz
PhilBrick
üzenetére
Tény, mára már igen homályosak az emlékeim, de ugye akkor gyerekfejjel nézve full irreleváns cuccokat lehetett nyerni. Igen, volt ilyen modem is meg hálózati cuccok. Vírusírtó szoftver is volt emlékeim szerint, csak akkor még ugye nem Avast meg NOD32. Régebben tesómék vették az 576Kbyte újságot. Ebben 92ben már volt egyéb rovat is a játékokon kívül. Volt benne reklám vírusíróktól is, de persze akkoriban hol érdekelt engem a téma? Csak a TTD meg a Settlers2.

-
wolfman
veterán
-
-
wolfman
veterán
-
pycur
tag
-
Spet
addikt
válasz
salaud
üzenetére
Én azt nem tudom, hogyan jutnak be scam hirdetés (te vagy a 10. a Posta/Google/T-kom/UPC játékában és ha kitöltöd a kérdőívet, akkor nyertél egy S10/Ipone X-t) céges zárt hálózatra
Ráadásul google találat rákattintása után erőszakolja magát rendesen.Bár otthon is találkoztunk 1 alkalommal (természetesen tűzfal mögött), azóta nem észleltük.
-
SP4C3
veterán
válasz
salaud
üzenetére
Érdekes, nálunk van egy laptop XP SP3-mal, sosem frissített, nincs rajta kártevő.
Tűzfal logban elvétve találok pl. ilyet:
"May 16 17:01:05 SP4C3-H0ST daemon.err httpd[1419]: Request Error Code 401: Authorization required. please note that the default username is "root" in all newer releases"
De ez normális.Megjegyezném, hogy minden OS install úgy kezdődik, hogy kihúzzuk a netkábelt (win10 esetén meg pláne).

-
wolfman
veterán
válasz
salaud
üzenetére
Na akkor nem egydi eset volt ez nálunk baráti körben. Igen hamar rájöttünk, hogy XPt telepíteni internettel egyenlő az öngyilkossággal, ami ráadásul el is vesz vagy 2 órát az életedből. Mire eljutsz a 3. program feltelepítéséhez, már furcsán belassult, töltött a háttérben, leterhelve a HDDt. Miután rájöttünk, csak vírusírtó telepítése után lett belőve bármiféle külvilági kapcsolat.
Addig áramot is alig kapott.
-
salaud
aktív tag
válasz
wolfman
üzenetére
Anno még Windows Xp-s korszakban ~2005-ben, próbából csináltam olyat, frissen telepített Windows Xp ahogy lemezről települt, kiengedve adsl-en keresztül a netre hogy update-eljen. Semmi sem lett megnyitva a gépen, csak rá lett dugva az adsl modemre, betárcsázás beállítva aztán úgy hagyva. A 8-adik percben dobta fel a talpát a rendszer, utólag a hdd-t ellenőrizve több db, emlékeim szerint ~14 fajta rosszindulatú cucc lett találva. Már akkor aktívan scannelték a netet a férgek, ma meg ha megnézel egy netre kitolt tűzfal logot, az eldobott/tiltott kapcsolódások 3/4-e ilyen scan próbálkozás.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Sok évvel ezelőtt telepítettem Windows XP SP1-et.
Kb két órája pakolgattam ezt-azt, állítgattam, vírusirtó/tűzfal még nem volt fent.Egyszercsak érdeklődött az IE6, hogy nem óhajtok-e kaszinózni.
Természetesen szereztem egy SP2-t, és akkor már kihúzott interwebbel telepítettem
-
wolfman
veterán
30 percen belül fel is lett törve? Ezek szerint valakik már eleve figyelték a cég szerverét, hogy ilyen percrekészek voltak vagy a főnök csinált valamit, amire egy (vagy több) kémrobot felfigyelt és tette is a dolgát.
Ennek mi lett amúgy a folyománya? Könnyes szemekkel kérleltek, hogy old meg a problémát és kaptál is fizuemelést a hallgatásodért vagy munkahelyet váltottál?

-
n4n3x
csendes tag
válasz
bullseye
üzenetére
Előző melóba volt egy ügyfél, ahol a főnök követelte magának a rendszergazda fiókot a szerverükre, meg az 12345-ös jelszót távasztalozni..

Átküldtem neki a generált Rendszergazda jelszót, leírtam neki hogy lehet beállítani 12345-re, majd közöltem hogy a továbbiakban nem vállalok felelősséget a szerverért, be CC-ztem az összes főnökömet.
Átírta a távasztal jelszavát 12345-re, rá kb ~30 percre felnyomták a szervert és lerágatták egy zsarolóvírussal.
Mentés? - Szerintem kitaláljátok hogy volt-e. -
válasz
Phvhun
üzenetére
De megfordítom a kérdést: nem életszerű, hogy a júzerek meg az informatikától/informatikai ipartól várják az alapból biztonságosabb rendszereket? Végül is mit akarok én rendszergazdaként elérni a vállalati céges informatikai biztonsággal - ha az Intel processzor kesséből több bizalmas adat szivárog ki, mint amennyi értékes információt kiad magából. Ezért küzdjek én? Amikor a ringyóz rendszerbiztonsága olyan, mint a szita? Az alapok szarok. Úgy érzem, hogy az informatikai biztonságra törekvésem olyan, mint amikor a húszezer tonnás hajó már a kapitányi hídig el van süllyedve és én ott állok egy lavórral és merem ki az ablakon a vizet.
Érted, hiába cseréli le szorgalmasan harminc naponta a jelszavát - amikor lassan ott tartunk, hogy azt bármelyik script kiddie le tudja kérdezni a kessből...
-
válasz
Phvhun
üzenetére
Kissé cinikusan kérdezem meg, hogy mekkora erőfeszítésbe került neked megfogalmazni az elmúlt két-három évtized legismertebb user errorjait?
Ezek _köztudott_ dolgok, hogy a júzereknek megterhelő a jelszóhasználat, a jelszó puszta megjegyzése, a harminc naponkénti új jelszó kitalálása, a minimál bonyolultság, a személyes használatra kiadott céges laptop hazavitele, amin a gyereke játszik, nyilvános wi-fi hotspotra felcsatlakozik, miközben bizalmas céges infók vannak rajta, meg a mentés hiánya. Ezek a dolgok _köztudottan_ hiányoznak a júzerek gondolkodásából.
-
bullseye
addikt
válasz
Phvhun
üzenetére
Nincs.
Engem most zaklat FB oldalon valaki, aki egy XX fős cégnél dolgozik, esélyesen rendszergazdaként/tulajként, hogy ugye remote desktoppal nem fertőzhetik meg a céges hálózatot a felhasználók, de ha külön felhasználói fiókjuk van, de ha erős a jelszó az admin fiókhoz, de ha rejtett az admin fiók, de ha átnevezi az admin fiókot, stb., ugye akkor soha semmilyen kártevő nem juthat be örökre?
Csak ne kelljen hívnia valakit aki ért is hozzá, de esetleg pénzt kér érte, meg olyan szabályokat állítana fel, amik kellemetlenek...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). Amire te gondolsz az a Yoga sorozat

)

Ráadásul google találat rákattintása után erőszakolja magát rendesen.