Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #40991 üzenetére
...meg gúzsba kötni a többségét, hiszen gyínteléknél a tuning is már csak a kiváltságos prociknál+deszkával van... Mellesleg szvsz ezek mind -ha igaz is- túllihegett hibák, inkább arról van szó, h vegyé'újat.
-
azbest
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #40991 üzenetére
és az új i7 nek is két keze van, mert drágábban i9 szinten van ht
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
customer114 #40989 üzenetére
i3, i5 és i7 2-2 kezét lábát kérném levágni, 2 helyére azt írni ,hogy Meltdown, a másik 2 helyére meg azt, hogy Spectre.
-
Silεncε
őstag
válasz
customer114 #40989 üzenetére
Erre szokták azt mondani, hogy sok kicsi sokra megy
-
customer114
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #40988 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
customer114 #40986 üzenetére
Jaja!
Majd meggyúlok a 8-magos procim 65W-jától...
-
Gyuri27
félisten
válasz
customer114 #40986 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #40982 üzenetére
S te fizetségként vagy kettőt elraktál. Némi csilis vazelint és a világ egy boldogabb hely lett.
Egyébként én azt mondom ne ítélj. Otthon a négy fal közt azt csinálsz amit akarsz.
Persze két kivétel van. Az egyik ha zintelt veszel a másik ha nv-t.
Mert akkor a házat, telket is bele bacccnám a napba. -
ViZion
félisten
Nekem két dúúúva sztorim van, korábban már írtam. Egyik, h gépet újrahúzni, telepíteni, stb. OK, meglesem má' milyen filmek vannak, hátha van, amit áthúzok (nem torrentezek meg ilyesmi, ha kell vmi, akkor online nézem ma is, vagy annó sok ilyen torrenthuszár ügyfelem volt, onnan mentettem magamnak). Hát bizony a filmek felnőtt filmek voltak, de fiúsak. Csak fiúk, if U know what I mean...
Nincs ezzel baj, mindenki csináljon amit akar, ha azzal mást nem bánt, szal. ennyi, nem röhögtem, csak magamon kissé.
Másik, egy fiatal párnál asszonyka otthon volt gyerekekkel, közben a vatera (lehet másik oldal, nem tudom már mik is voltak akkor) hajnalán elkezdtek ők is adni-venni. Menjek ki, router beállítani, de lassú is a gép. Szokásos szitu, csak állítsd be a routert, majd kiderül, h kb. még a kamrában a villanykörtét is ki kellene cserélni. Sebaj, ránézek. Ez is szokásos, rengeteg toolbar, miegymás, vagy 3 AV, meg ezek a turbógyorsítógépfelújító progik. Ganyét lesöpör, nah, nézzük. Gördülékenyebb a net, minden érezhetően jobb lett. Na jó, de nézzem meg az oldalát, mert ott belassul mindig. Megnyitom, amit mond, és tele lett a monitor műbrékkel. Próbáltam gyorsan elgörgetni, de még több jött...
Ő meg nyugisan közli, h jobb itt is már. Nézek bután, utána mondta, h ezzel kiskerezik amúgy. Fain. -
kigyi_23
addikt
Kedvencem az volt amikor mondja a csaj, hogy nem nyit meg semmit a gép mindegy mit csinál. Mondom neki mégis hol. Hát egyik mappában sem nyitja meg a képeket. Jól van rendben bármit megnyithatok? Persze, de úgy sem nyitja meg nem csinál semmit!
Hát jó érzékkel kiválasztottam azt a mappát amiben nem a publikus képei voltak
És láss csodát megnyitotta
Ott állt mellettem nem szóltam csak nyugtáztam, hogy megnyitja és látod ezt is.... és ezt is....
-
Pötyi
őstag
Óóó, nekem is volt olyan, hogy a hölgy kolléga végig mellettem állt, miközben szívességből - természetesen munkaidőben - a régi gépéről az új gépére helyeztem át a doksijait, mert nem akarta, hogy lássam a videót, amin a férje farkán lovagolt, mint egy világbajnok zsoké.
(Aki rájön a fenti mondat rejtett értelmére, az röhöghet...)
-
n4n3x
csendes tag
na, megvolt mindene, a letöltések könyvtárát a részletes lista nézetből nem tudta átrakni ikonnézetbe
#40966 - régi melóba a főnököm tesójának a férjének a gépén volt egy házi XXX mappa, nem volt merszem belenézni, mert akkor az egész famíliára nem tudtam volna röhögés nélkül ránézni..
#40972 - én a kisnyugdíjasnak a régi nasomat passzoltam le 2x500GB black winyóval.. - elég nagy szolgálatot teljesített amikor az unoka lerágatta zsarolóvírussal az egész gépet családi képestől mindenestől..
-
-
-
n4n3x
csendes tag
Na - újabb sztori - mostmár talán befejeződött, szóval leírom:
Fárasztó ügyfél, PC Suite-ból kitallózta a fénykép könyvtárát, és kitörölt kb 6 000 db családi képet.
Képek SSD-n voltak, 3 hetet használta a gépet még a törlés után, visszaállítani próbáltuk, nem jött vissza semmi belőle.
Ráadásul még vírusos is volt a gép, mert a D meghajtóra ha felmásoltam valamit, akkor onnan szőrén szálán eltűnt [fájl/mappa, mindegy volt neki]Visszajött a gépért, elmondtuk neki hogy bárány volt, aztán sírva fakadt a munkaasztalon hogy kitörölt 6 000 képet, kifizette a munkadíjat, majd távozott.
Happy End ezúttal elmaradt..
-
n4n3x
csendes tag
Na, heti termés:
Gyerek felkeresett, br 220, gépet akar.
Nem az én városomba való, mondom arc leszek, összerakom neki excelbe, megjelölöm beszállítókat, cikkszámot, aztán valami helyi kiskerbe megrendeli összerakatja.
Az excelemet kirakta valami faszom pc cuccos csoportba, és 2 héten keresztül másolgatta nekem a kommenteket. 24/7
Annyiban maradtunk hogy akkor hallgass rájuk, aztán letiltottam.
Ez a kép meg most jött szembe: -
wolfman
veterán
válasz
elessar #40945 üzenetére
60+ az illető, neki nem fekszik a tapifon.
Arról nem is beszélve, hogy drágalátos T-home most megint újfajta távkapcsokat ad a settopjaihoz, egy az egyben úgy néz ki mint középkategóriás samsung tévék irányítói. Na most fateromék nagy nehezen megszokták a régit, jó is volt, most jöttek az új irányítók, olyan közel vannak a gombok, hogy faterom virsli ujjaival képtelen kényelmesen nyomkodni. Ettől függetlenül is a tévkapocs megér egy anyázást a működését illetően.
-
wolfman
veterán
Nagybátyám talált be.
No, te értesz ezekhez a kütyükhöz, te vagy benne jártas. Vsn otthon szettopboxunk. Gyerekek eltökítették a távirányítóját. Mit tudnék vele csinálni?
- Menjek megkeressem?
- Nem úgy, hanem másikkal nem működik?
- De, univeerzálissal. Venni kell.
- Áh, mindegy.
Volt még egy problémája valami T-home nettel kapcsolatos, de azt le se tudom írni, annyira fingom nincs mit akart szegény, lényeg hogy azt is úgy érzem ingyen kellett volna. -
Pötyi
őstag
válasz
-=RelakS=- #40940 üzenetére
Naná! Beléptem ez-a-gép-rendszergazdaként, beállítottam az időt, kábé fél órával tért el, aztán simán be tudott lépni a júzer a tartományba. A szerveren meg NTP leállítás-újraindítás.
De ez már réges-régi történet egy messzi-messzi galaxisból...
-
-
Pötyi
őstag
A mi cégünknél is van egy-két visszafoglalkoztatott nyugdíjas szaki. Na, azok tényleg mindent _is_ tudnak! Azok tudják, hogy hol jön be a telefonkábel az irodaházba - mert az egyik már 1970-ben is itt dolgozott, látta, amikor behúzták és emlékszik rá! (Olyan szobákat mutattak nekem, amelyeknek még a létezéséről sem tudtam, pedig 20+ éve itt koptatom a széket. Itt lehet kimenni a tetőre, de bentről nem látszik, hogy az ablak mellett indul a létra a homlokzaton, meg lentről, az utcáról nézve se, mert két emelettel lejjebb van egy lépcsőszerű törés, szűkül a ház keresztmetszete, az kitakar mindent. Vagy nemcsak az alagsorból lehet lemenni a pincébe, hanem a konyhából is, mert ott van a zsírülepítő és van egy kisebb, szűkebb lépcső!) Aztán amikor hárman nézzük rendszergazdák, hogy miért nem tud belépni egy júzer, miért nincs olyan beléptető kiszolgáló, amelyik teljesíthetné a belépési kérelmet, holott egy másik, már belépett gépről simán pingelhető a szerver, akkor a hatvanéves vén F. Asztor benyögi a sarokból, hogy nézzük meg a kliens gépen az időt, hátha nem szinkronizált a time server és az eltérő idő miatt lejártnak hiszi a kerberos tikett tízperces default élettartamát. Hárman néztünk egyszerre a sarok felé, mintha dróton mozgatták volna a fejünket. Honnan a fenéből tud ez a nyugger ilyesmit, amikor egész életében a céges pénzügyi programot tódozta-foltozta?!?
-
Elemental
addikt
A toner veszélyes hulladék, vagy dobható kommunális szemetek közé?
-
Utka
aktív tag
Én ezt javaslom :
-
SP4C3
veterán
válasz
-=RelakS=- #40920 üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
Én kérek elnézést, remélem, nem kell az ünnepek alatt ilyenben turkálnotok:
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
TomPack #40917 üzenetére
"l 2011-13 -környékén. Akkoriban összerakott gépem tökéletesen kiszolgál most is. Igaz, nem játszom"
Játékokban úgy vettem észre, hogy a videókártya nagyon fontos, ha van egy négymagos i5-öd, az meg szinte mindegy, hogy 2. vagy 6. generációs. Legalábbis nem vettem észre akkora változást, mint anno, mikor Celeronról átváltottam valami AMD-re (Barton?), és hirtelen hasított a Doom 3.
Fura így visszagondolni, hogy a 90-es évek végén, 2000-es évek elején szinte elengedhetetlen volt 2 évente gépet fejleszteni, ma meg már csak akkor érdemes szinte, ha betojik, vagy új technológiát akarsz (USB3.1G2, M.2 SSD, ilyenek)
Amit még nem értek, hogy a PCIe lane-ek számát sem növelik, így meg ha van 6 slot az alaplapon, akkor megy a logikai feladat, hogy ha az egyikbe bedugsz egy kártyát, akkor melyik másik fogja felezni a sebességét. Vagy ha használsz M.2-t, akkor esetleg kompletten kikapcsol az egyik slot. -
TomPack
őstag
válasz
F.E.K.. #40914 üzenetére
Szerintem is, a mobiltelefonoknál most érkezett el az a szint, ami a PC-knél 2011-13 -környékén. Akkoriban összerakott gépem tökéletesen kiszolgál most is. Igaz, nem játszom. És a T430-as lapossal is tökre elvagyok, nem érzem hogy érdemben megváltozna az életem egy új géptől.
Most egy érdekes időszak fog következni a mobiliparágban, kénytelenek lesznek minden divathullámot meglovagolni, mert termelni kell!
Ha ez nem kell a népnek, bedől a piac. -
F.E.K..
senior tag
válasz
macilaci78 #40915 üzenetére
Nagyon off, de erre ráerősítenék: öreg ZF2-vel fotózva
A készülék rengeteget segít, de nem az fotóz valójában (értsd: a szakács étele sem attól lesz olyan amilyen hogy milyenek az edényei... legalábbis egy minimális "edényszint" felett. Analóg gépekkel is készült bőven lélegzetelállító fotó... nem is kevés.)
-
macilaci78
nagyúr
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Silεncε #40912 üzenetére
No igen, a telefonoknál is jönnek az újabbnál újabbnál készülékek, picit több ram, picit erősebb cpu (bár a többség sosem használja ki), de a fő attrakció a selfi kép szerkesztése és az új emoji-k. Hát... ha ez a fő fejlődés akkor kösz, ennyire nem sietek...
(A több kamera valóban változás, bár azzal is kezd pár gyártó szerintem túlzásba esni, a 4-6 kamera fölöslegesnek tűnik számomra a hétköznapokban egy mezei mobiltelefonban)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Silεncε #40909 üzenetére
Én egy Z370 Aorus Gaming 7-et akartam, de mióta komolyan gondoom, azóta felszívódott a cucc. Azóta Z390 Aorus Masterre és i5-9600-ra álltam rá, az meg ilyen keci drága. Mikor megláttam a RAM-ok árait, úgy döntöttem, hogy a mostani gépből át fognak költözni. Mondjuk RAM nélkül meg nem tudom, hogy hogy fogom tudni eladni
(Z170 Gaming 7 egy i5-6600-al)
quailstorm
A mostani gépem tökéletesen elég lenne (lásd fent), ha nem kattantam volna rá az UHD BD lejátszásra. Ez viszont olyan utasításkészletet követel, amit a gép nem támogatTeljesítménnyel szerintem bírná.
wolfman
Procik belassultak, videókártyáknál nVidia vonalon a 9xx és a 10xx között nagy volt az ugrás, a 20xx sorozatot viszont elcseszték, annyira erőltették a sugárkövetés és a mélytanulás részt. Ez annyira látszik, hogy még mindig jön ki új 10xx-es sorozatú kártya (1070 most éppen) -
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #40910 üzenetére
Az biztos, hogy ez egy végtelen pénznyelő (mint amúgy bármi az életben).
wolfman: ha hardveresen nem tudnak fejlődni. majd szoftveresen megoldják, hogy azt hidd, fejlődés van (a'la alma meg a lassítgatás)
-
wolfman
veterán
válasz
quailstorm #40910 üzenetére
Jah hát én egy kicsit nevetségesnek tartom, hogy ugye "muszáj" termelni, gyártani és ezért folyton adják ki az újabb és újabb CPU-kat, de kb 3-4 proci után van most akkora fejlődés mint régen volt kettő közt félévente. Régebben volt mindig egy 20% teljesítménybeli különbség, most meg ha 5%, akkor az már jó és nem is éri meg sose váltani csak kb. 4 generáció után hogy érdemleges legyen.
Videokártyák meg majdnem teljesen leálltak, ott sincs semmi ezen az RTX-en kívül, ami egyelőre csak parasztvakítás.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Silεncε #40909 üzenetére
Egy budget 4-5 éves workstation alapú (brand PC) sem áll meg 100k alatt, ha i5 vagy i7 verzió kell meg normálisabb VGA...
De még mindig jobban állunk szvsz, mint mondjuk "99-ben. Évente két új grafikus API és videokártya generáció nem jön ki mostanság. CPU fejlődés is eléggé lelassult.
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #40907 üzenetére
Nekem most lett "kész" a gépem. Ryzen 5 2600 , GTX 1050, 8GB RAM, a gépházon kívül minden viszonylag minőségi (FSP táp, jobb Asus lap, stb..). Ahogy számolgattam, olyan 210 körül állt meg. Ebben csak 1TB HDD van meg 128GB sata3 ssd. Amit még kéne: +8GB RAM (hogy a Ryzen kifussa magát) meg egy NVMe SSD. Ez még plusz 60k legalább. Most veszek egy második monitort, mert fejlesztésre kell (meg amúgy is, hely mindig kell). Eszméletlen milyen árak vannak (és akkor ez még csak egy alsó középkategóriás konfig!!!)
-
válasz
-=RelakS=- #40907 üzenetére
Szervereknél ugyanúgy elhangzik mondju ka pénzügytől a "mi kerül ezen ennyibe?" Kedvenc kiegészítésem: A laptopomban is van SSD az nem lenne jó?
Na ja csak nem 2x 6.4TB és 256MB RAM....
Ilyenkor szoktam kibukni és ajánlgatni, hogy a laptopján futtasson adatbázis szervert.
-
ViZion
félisten
válasz
F.E.K.. #40904 üzenetére
kb. olyan, mint:
- amikor vettem, akkor ez egy csúcs gép volt! (celeron, ex-kliensgép, vmi penya jobb esetben)
- 3 éve volt újítva, kapott még ramot is, új VGA-t, stb. (igen, 3 éve lett benne össz. 4 GB DDR3, meg egy low profile passzív VGA...)
- csak ritkán játszunk, fusson a wot, a passziánsz, ilyesmik... jah, meg az új BF! (ápgréd játékra, max 50k-ból)
- tudnál az új laptopra XP-t rakni? Azt ismerem. az kÖll. (persze, cserébe lemondasz a: tapipad, BT, wifi, extra gombok és pár egyéb apróság használatáról) -
F.E.K..
senior tag
válasz
bullseye #40903 üzenetére
Ez szerintem sosem megy ki a divatból, mármint a "mennyiből lehet venni egy jó gépet?" kérdés...
Ugyan higgadt pillanataimban mindig visszakérdezek hogy mennyi rá a keret, de többnyire megbánom... a tipikus valasz ilyenkor az hogy "ne azt kérdezd, csak mond hogy mennyi." No ilynekor mondok egy szabad szemmel látható összeget, amire jellemzően tiltakozás a válasz
)
Szerencsére ritkán találnak meg már ilyen kérdésekkel
-
bullseye
addikt
válasz
wolfman #40901 üzenetére
"Èrdeklődni szeretnèk hogy milyen gèpet èrdemes venni manapság?"
És innen még pár tucat üzenetváltás volt céges oldal Messengerén, mire elvesztettem a hidegvéremet, és megkértem, hogy hagyjon dolgozni, ha nem hajlandó elárulni milyen játékra (addig eljutottunk, hogy arra is kell), és mennyiért (gyors i7 kell neki boothoz meg letöltéshez és persze játékhoz, de a 8700k meg "nagyon drága") akar gépet. Kicsit a végén meg is sértődött, hogy csak azért, mert nem veszi a lapot, nem tehet fel korlátlan számú kérdést FB-n. Alig várom, hogy felbukkanjon a neten, milyen gonoszak voltunk.
+már volt egy köre, amikor azt akarta elmagyaráztatni velem, mi a NAS, meg hogy működik, hogy játsszon le róla tévén, milyen vegyen, meg mi a HDMI... ott kissé elgondolkodtam, hogy ez valami átverős show lehet.
Többször is írtam neki, hogy talán forduljon boltokhoz, mert ott meg is veheti, szóval előre is bocsi!
-
wolfman
veterán
Szeretem a kollégáim hiba diagnosztikázásukat.
- Fú, te mi lehet a baj a nettel? A youtube-ot törölheti az Invitel?
- Hmm! Hogy mi van?
- Hát hogy Invitel nete van a Józsinak és azt mondja, hogy nem tudja nézni.
- Hát akkor nincs egyáltalán nete vagy a youtube oldal biztos átmenetileg nem elérhető.
- De neeeeem. Hát eleve nincs is meg az ikon.
- Milyen ikon? Hol?
- Hát a képernyőn!
- Uhh baz..., de ez számítógépen?
- Dehogyis! Hát ezen az androidon.
- Hmm. És ugyan úgy otthon számítógépen jó a youtube?
- Nem tudom, nincs számítógépe szerintem.Ekkor megjelenik maga Józsi.
- Na Józsi, szóval akkor nem megy a youtube a telefonodon?
- Mi? De, ott jó! A tévén nem működik.
- Eddig jó volt?
- Persze! Egyik nap még néztem, tegnap hazamentem és eltűnt az ikonja.
- Biztos véletlen elnyomkodtad. Átrakhattad az ikont máshová sztem így látatlanba.
- Áh, dehogyis. Volt valami frissítés, kiírta, azóta nincs.
- Jah, akkor vágesz. Mikori tévé, 2014 vagy korábbi?
- Hát azt nem tudom.
- Mikor vetted az isten áldjon meg?
- Jah, hát igen, valamikor 14 vagy 13 környékén.
- Na akkor szerintem tudom...
És itt kifejtettem neki a youtube fejlesztése miatt beállt tiltásokat.Szeretem hogy egy egyszerű problémát hogy körbe kell járni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- No Voice in the Galaxy
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Dell Wyse 5470 notebook eladó - 14,1" FullHD, N4100 (4x2,4GHz), 8 GB DDR4, 256 GB NVME, 1,5 - 2 óra
- HP Laserjet 26A (CF226A) Gyári fekete lézer tonerkazetta
- Assassins creed shadows ps5
- Raspberry Pi 3B+, PiFi Digi+ (HiFiBerry Digi+ Pro), gyári tápegység, 16 GB SD
- HP OMEN 32C Ívelt Gamer Monitor!32"/2560x1440/VA/165HZ/1ms/Freesync Premium-Gsync/400nit
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest