Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #41695 üzenetére
Volt nálam is olyan gép, amin volt 2 AV, meg pár turbógyorsítótakarító, meg antimalware, stb... meg mellette a beépülők... egy guglizás is 5 perc volt
-
-=RelakS=-
veterán
ESET Security:
Az alkalmazás frissítése 12.1.31.0 verzióra elő van készítve. Indítsa újra a számítógépet a módosítások érvénybelépéséhez.Most komolyan, miért kell újraindítani? Mióta ez van kiírva az ESET vezérlő központjában, többször is le volt állítva, és el volt indítva a gép.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
customer114 #41696 üzenetére
-
customer114
őstag
válasz
macilaci78 #41695 üzenetére
Az online nod az valami placebo?
-
-
ViZion
félisten
válasz
azbest #41684 üzenetére
Nem valami hosszú és fura a gateway, amit utána ipconfig ír. Elvileg ez csak modem, nem router, belépni sem sikerült sehogy.
Phvhun:
vannak aprón, akik ilyesmit csinálnak. Nyilván VGA, ilyesmi javítása kifizetődőbb. Egérnél a javítás lehet akár egy új, minőségi cucc árának harmada is... nem biztos, h megéri. Nekem Xonar DX hangkarim volt, amin a feszstab IC elszállt. 300 Ft. Senki nem vállalta...
Rendeltem -5 db-ot, úgy volt ócó, cseréltem, barátomnál szolgál azóta is. Ehh, mondjuk még nem fizette ki -
Phvhun
őstag
válasz
-=RelakS=- #41688 üzenetére
A görgő nem görög jól az valami kopás lehet, és elkezdtek "összeérni" dolgok belül, lehet hogy donor egérből kell áttenni görgőt bele, és az megoldhatja a dolgot, bár ez határeset.
Rokonnak van G9-e azt már több mint 10 éve nyuzza, és nincs baj a görgőjével, szoval meg lehetne ezt oldani strapabíróan is a többi gyártónak..
Az "eltolódás" jelenség amit mondasz azt okozhatja az hogy a görgő forgás érzékelőben van egy müanyag bütykös alkatrész ami a kattanás érzést okozza, az is el tud kopni. Ez az alkatrész simán cserélhető.
Ja és ezekbe nem szabad olajakat tenni, az csak bajt csinál.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Phvhun #41685 üzenetére
Nemrég vettem Asus ROG Claymore-t használtan, agyvérzést kapnék ha 2évente cserélni kéne (most volt 1éves).
Szal ha egy mód van rá inkább javíttatnám ha elromlana minthogy kukázzam.(#41687) wolfman: Majd elviszem hozzád az MX1000-t (nem tudom hogy az enyém volt nálad akkor vagy a Tamásé), igaz hogy nálad tényleg durván laggolt anno. Nálam viszont nem igazán érzem ezt. A mikrokapcsolója is összeszedte magát, már csak ritkán duplaklikkel.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #41687 üzenetére
Az sem rossz, mikor a lendkerekes egér gyakorlatilag beragad.
Nem tudom, mi történt vele, fejjel lefelé pörög, talpon nem pörög. A műszerolaj csak rontott rajta, és mivel valószínűleg sokat adtam neki, már a szenzort is zavarja(néha hiába görgetek, nem görög a dokkumentum/weboldal)
Így cseréltem most a G500-at G502-re.
A korábbi G5-ömet (még az 1db hüvelykujj gombbal rendelkezőt) meg azért cseréltem G500-ra, mert furán eltolódott a görgőjének az érzékelése. Egyik irányba már kattanás előtt görgetett, a másikba meg kattanás után sem mindigNa, ezeket hogy lehetett volna megszerelni?
-
wolfman
veterán
Mikrokapcsoló csere egy darabig megoldható sztem. Pl. baráti körben mindenki MX1000 Logitech-et használt. Nagyon imádtuk, mindent tudott amit kellett. Aztán jött a mikrokapcsoló nyűg. Én pár forrasztás után meguntam, meg már a nyák is kezdte feladni és cseréltem Revolution-re, most meg G703-at használok. Már korábban is észrevettem, de nem is nagyon régen elhozta talán TaaT a sajátját amit még javítani akartak, de olyan szinten lassú a szenzora már meg a rádiókapcsolat, hogy már soha életben nem használnám, pedig formára mai napig nagyon bejön. Szóval úgy értem, hogy elöregszik, elavul a tudása. De ez persze nem 3,4 év hanem 10,15.
-
Phvhun
őstag
Remélem nem nagyon offf, a véleményetekre vagyok kíváncsi:
Vannak olyan IT eszközök, amik nem avulnak el csak mert régiek (pl a drága és jó minőségű egerek, vagy fülesek), de ezek is kb 2 évenként kukában végzik mert egy 0 forintos alkatrész elromlik bennük (gomb, vagy vezeték a tövében).
Ha valamely kollégátok tudna javítani ilyeneket és lenne valamennyi ideje amit ebbe bele tenne, akkor indítanátok ilyen javítási szolgáltatást a boltotokban plusz bevétel gyanánt, vagy inkább vegyen mindenki újat?
-
azbest
félisten
válasz
ViZion #41643 üzenetére
egy bátortalan tipp, ha nem hibás egyik sem:
talán ugyanolyan ip tartományban oszt címet a saját router natja, mint amit a "kábelmondem" is oszt (pl 192.168.1.x).Mivel a kábelmodem gyanítom hgw - tehát egyben router is. A címtartomány ütközés miatt meg fejreáll minden, rossz fele mennek csomagok, félrevezető hibaüzenetek.
Bár lehet tévedek, látom nem mindenkinek van még hgw, de tán egyszeri 2500-ért lassú nethez is cserélik arra [link]
-
wolfman
veterán
-
cbmfan
senior tag
ismerős helyzet
kb. 2002, TVNet. gép elfüstöl, se kép, se hang, mindez hajnali 3 körül, Baalrun közben. vésztartalék gépet előszedtem, nincs net. hívom üfsz-t, MAC cím nincs regisztrálva, megadtam, öt perc múlva volt net. ez kb. fél órán át tartott, nem hitték el, hogy ez történt
-
Top cat
addikt
válasz
-=RelakS=- #41663 üzenetére
Linkelhettél volna neki térképet is, hogy tudja az irányt.
-
shteer
titán
válasz
-=RelakS=- #41663 üzenetére
Ne mondj neki ilyet, nem tudja miaz
-
MBazsee
tag
Jelenleg úgy működik a Tarr rendszere, hogy kell neki néhány perc amíg megújítja az IP címet és egyáltalán észreveszi a változást. Az ügyfeleknek emiatt szoktuk javasolni, hogy áramtalanítsák a modemet mielőtt rádugják a routert, de ennek ellenére nekem is volt MAC klónozós megoldásom.
-
válasz
ViZion #41650 üzenetére
Még nagyon régen (kb. 9 éve) volt szerencsém a Tarr-hoz. Egy Mohács melletti kis faluban. Az akkori barátnőm apjának valami rokona akart wifit a laptop miatt, a fenti szolgáltató általi kábelnet volt. Csak és kizárólag az egyetlen asztali PC MAC címével volt hajlandó csatlakozni a kábelmodem, így egy klónozás után volt Wifi a házban.
-
ViZion
félisten
válasz
Enzolord #41649 üzenetére
Nem digi, helyi kábelmodem, Tarr kft. PC-n semmi extra progi, vagy beállítás nincs. Holnap kiderül, h az ajándékba kapott komoly asus router miért is volt ajándék... 99%, h ott lesz a hiba. Virtuális sörbe, meg TrollGyurinak egy napba hajítást teszek rá.
Más... lecseréltem az FX-9370-et. volt egy kis ide-oda, nem ott van, ahova eladtam. most akinél van, az panaszkodik, h meleg a cucc. Nem piszkálta a biost, iszonyatos feszt kap. Segítettem a beállításokban, linkeltem, etc. Semmi válasz, gondoltam akkor megoldódott.
Erre most rámírt, h valami nem fain, mert 120-as játékvízzel sem hűvös, pedig az 250W...
Aham, az én kínai kerti szivattyúm meg 120l/percet tol... papíron. Feltételezem ez a jóember is write only, a második mondatnál már leszarta, h mit kellene beállítani, tesztelni, esetleg képet küldeni, h segítsek finomítani. Inkább kidobta a pénzt egy vacakra... fain. Már látom, h végül jól kiderül, h deszarprocit adtam el... meglepő, h bőven 1,5V felett használták, 'oszt lekapcsolt a gép.... isteneeeem, a végén tényleg kinyírja az ex-kockámat. Hogy lehet annak segíteni, aki panaszkodik, segítséget kér, de magán nem akar segíteni? -
ViZion
félisten
válasz
-=RelakS=- #41647 üzenetére
Nem hinném, az ISP oldalán az volt, h átlag routert rádugod, megy, wifit állítsd be.
Direkt rákerestem, mert nekem is ez ugrott be, h valamit mégis mást kér, nem dynamic IP-t -
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #41645 üzenetére
Olyan szemétség nem lehet, hogy csak regisztrált eszközt hajlandó kábelen kiszolgálni a router (MAC alapján, vagy ilyen)?
Mintha régen a FiberNetnél lett volna ilyen gond.Bár lehet, hogy az más volt. Az tuti, hogy HUB-bal nem ment a net megosztása, router mögé kellett bújni.
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #41644 üzenetére
Modem van, kábelmodemes net van a lakásban. Modem->PC van internet (PC-n is minden auto-n van, semmi extra nincs telepítve, átállítva, etc...). Router-PC: kapcsolat van, router hibátlannak tűnik. Viszont amint a modemből router wan-ra dugom, disconnected-et ír a router, mindegy milyen kábel, mindegy milyen beállítás, ezer restart (modem és router) után is...
Amúgy meg fujjj, nem dugdosom random. [link]
-
ViZion
félisten
ééééés a mai orbitális szopóállarc viselője:
ViZion....
Nagy tapsot, és egy guriga papírtörlőt neki!
Szal. adott egy kábelmodemes net, meg egy wifis router. Legyen wifi a házban!
Mondá az Úr. Illetve a hölgy, mert hölgy a megrendelő.
Megyek, erre kiderül, h a router használt, nincs több UTP kanóc. Sebaj, konfigolom a wifit, etc, teló csatlakozik, net meg nincs.
Elszaladtam kanócért, csak ne telón keressem má' mi a baj. Lényeg: ISP oldalán annyi, h dinamikus IP-re a wan-t (default, ezen is volt), PC-n kapott netet, router szerint kábel hiba. Cserélgettem, restartoltam, reseteltem, etc... Végül bő 1 óra után magamban a WAN portot halottnak nyilvánítottam. Elhoztam, majd kipróbálom itthon, ha lenyugodtam. A menyecske mondta, h ajándékba kapta egy rokontól. 15k-s Asus routert nem adnak oda csak úgy... gyanús. Wifi extender még lehet belőle mondjuk. Vagy drága dísztárgy. -
Top cat
addikt
Van akinek a napi betevője ilyen.
-
-
Pötyi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #41629 üzenetére
hecsedli =/= headshot
-
TaaT
nagyúr
válasz
macilaci78 #41602 üzenetére
"Amúgy meg hány pókot is eszel meg életed során álmodban?"
0
-
Pötyi
őstag
válasz
pikszel #41617 üzenetére
Itt, a nagyfaluban Fenyő Miki bácsi néha kint ül a Szent István park sarkánál a Borpatika előtt egy fonott székben és cigizik. Vagy a fagyizónál.
Ha épp arra esz a fene, rá szoktam köszönni egy Tiszteletem, művész úrral, amit ő egy bólintással nyugtáz.
Szerintem valahol ő is don...
-
pikszel
addikt
válasz
macilaci78 #41607 üzenetére
Ez az, amelyik a tisza bolt mellett van? Munka végett sokat vagyunk most Szegeden, és be akartunk menni kipróbálni a helyet. Hát nem fogjuk. Viszont a Roosevelt téri halászcsárdában príma a halászlé, a bejáratnál üldögélő "donok" pedig mindent visznek.
-
Elemental
addikt
válasz
Milyen jókat ettem én ott annó.
Lehet, hogy az apatejes extra tuning miatt? -
Pötyi
őstag
válasz
DeFranco #41605 üzenetére
Ahonnan én rendelek, ott magára a kajás dobozra fel sincs írva a nevem.
Van két menű, a futár kocsijában reggel bepakolnak hatszáz A menűt, meg háromszáz B menűt, na és a sofőrnél egy lista van. A papírlapra van felírva a nevem és hogy én A-t, vagy B-t rendeltem. De a kajásdobozok nincsenek névhez kötve! Amikor ideér a jószág, megnézni, hogy aznap én mit rendeltem és csomagtartóból kivesz mondjuk _egy_ B menűt. De a háromszáz doboz közül bármelyiket kiveheti, tehát nekem ebben a rendszerben a szakács nem tud egy személyre szóló, fehérjével feljavított adagot kiküldeni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #41609 üzenetére
effi: a kajarendelős cégeknél vagy előre fizetsz és nincs ilyen eshetőség, vagy utólag a futárnak akkor meg le kell számolni neki a bevétellel ami standard beviteli érték a databázba (fizetve/banhammer).
szerintem erre sem idő sem szándék nincs ha csak nem a sarki kisbüdösből rendelsz, ott lehet jár ez a móka de komoly, rendszeres kiszállítást végző cégnél ilyen formán célzottan nem hiszem.
idióták mindenhol vannak de akkor random g.i. joe fog kapni szeretetcsomagot nem célzottan valaki, erre nincs se idő se energia ha van napi 100+ rendelésed.
szerintem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #41605 üzenetére
Persze, logikus, aztán minden olyan cím/megrendelő/mobilszám esetén, ahova kamu megrendelések érkeznek és/vagy elveszik a pizzát és a pénzt is a futártól, stb. majd rohangálnak a droidok a rencergazdához, vagy külön kockásfüzetben vezetik és CB-n egyeztetnek
Szerintem a legtöbb rendeléses cég még nincs felkészülve a gdpr-re. A nagyok talán...
szerk.: És az egész innen indult, tuti gdpr kompatibilis hely
-
Pötyi
őstag
válasz
Tejivó? Hát akkor nem is értem, hogy miért reklamáltak az apatej miatt!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #41604 üzenetére
ha te otthonosan mozogsz a folyamatok logikus felépítésével akkor úgy építenéd fel a folyamatot hogy a nyilvántartó rendszerben legyen lehetőség külön dokumentálhatóan és visszakereshetően kutyázni az egyes megrendelőket (egyáltalán hozzáférhessen bárki írási joggal a rendszergazdán kívül) és a szakácsnak vagy a csomagolónak legyen ideje és lehetősége arra, hogy ezt a kutyázó adatbázist az adagolási-csomagolási munkacsúcsban böngéssze és röhögések közepette kicsit felextrázza miközben ordít a polcon a rádióból a kokodzsambó monóban?
mer' én ezt úgy csinálnám hogy semmi köze hozzá, jön a szalag, kanalazza bele az egységadagot, egy mozdulattal tolni a fóliázóba majd a végén az automata nyomja rá a megcímzett etikettet a szikár, ember kéz érintése nélküli és gdpr kompatibilis databázból és megy a szállítókonténerbe és közben mindenkinek úgy jár a keze mint a motolla mer' két óra van kiadagolni egy negyed város ebédjét és nem azért fizetek hogy szívküldit játsszanak kovácskettővel mert a múlt hónapban három csillagot adott a főtlen pulykára.
-
Mercutio_
félisten
válasz
-=RelakS=- #41601 üzenetére
Biztos én foglalkoztam a szükségesnél többet folyamatok logikus felépítésével, de számomra evidens, hogy ha a csomagolásnál kerül meghatározásra melyik a címzetté, ott fog látszani az is, hogy "feketelistára" került az illető, és jár neki a kedvesség....
macilaci: Kivételek mindig vannak, de kicsit is rutinos arc úgy csinálja, hogy vizuálisan ne lásd, onnantól már minimum belsős infó kell, hogy tudd keresned kell valamit. btw a meleg elég rossz hatással van a fehérjékre (is)....
-
cukimajom
tag
válasz
macilaci78 #41602 üzenetére
A hely nevét meg szabad tudni?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mercutio_ #41598 üzenetére
Szegeden volt/van egy kajálda, kiadtak egy adag tejbegrízt, amiben 4 különböző embertől találtak spermát, 3-nak a gazdája meglett, le is ültették. Nincs ezzel gond, mindenki felelősséggel csinálja a dolgait. Én se az étterem facebook profiljára írtam, hanem az e-mailben kapott kérdőívre.
Ha beleköpnek, akkor több fronton is támadható a történet, első sorban a futár felől, de ott az ÁNTSZ/KÖJÁL, vagy tököm tudja, ki látja el ezeket a feladatokat, ma már ott a GDPR is
Ezek mellett ott van ma már a közösségi média is, de tuti az index, blikk és hasonló magas színvonalú, ellenben széles tömegek által olvasott napilapok is harapnak az ilyen sztorikra.
Amúgy meg hány pókot is eszel meg életed során álmodban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Tudományos Pandémia Klub
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Dell Wyse 5470 notebook eladó - 14,1" FullHD, N4100 (4x2,4GHz), 8 GB DDR4, 256 GB NVME, 1,5 - 2 óra
- HP Laserjet 26A (CF226A) Gyári fekete lézer tonerkazetta
- Assassins creed shadows ps5
- Raspberry Pi 3B+, PiFi Digi+ (HiFiBerry Digi+ Pro), gyári tápegység, 16 GB SD
- HP OMEN 32C Ívelt Gamer Monitor!32"/2560x1440/VA/165HZ/1ms/Freesync Premium-Gsync/400nit
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest