- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow #98019 üzenetére
Lehet, de akkor nagyon lassú, már majdnem 1 hónapos az utolsó release.
-
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97747 üzenetére
Jó az pl. szünetmenteshez is
-
válasz
burgatshow #97722 üzenetére
még 2x lefuttatod és lesz egy új üres HDD-d
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #97712 üzenetére
Ehh.
-
válasz
burgatshow #97699 üzenetére
Hamár Synology Photos:
-lehet valahogy a dupla vagy hasomló képeket szűrni, törölni? -
válasz
burgatshow #97696 üzenetére
Akkor semmi gyorsítótár nálad?
VM-nek használod? -
Delfi
tag
válasz
burgatshow #97655 üzenetére
Egyetértek. Én is csak arra céloztam, hogy 60-80k HuF-ot elkölteni erre felesleges, viszont az olcsóbb(noname) ssd-ktől meg tartok. Így elsőre kipróbálom így, ha érezhetően jobb lesz tőle, akkor még mindig átgondolhatom az ár/érték arányt.
-
Delfi
tag
válasz
burgatshow #97650 üzenetére
Ez jól hangzik.
Kicsit lemondtam a NVMe vásárlásról a NAS-ba, mert elég lehangoló a sávszélesség amit a Synology odatesz. Kicsit ágyúval verébre érzésem volt ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, mert megveszel egy korszerű, gyors ssd-t, majd az egy tizedével megy. Eléggé lehangoló. Így én újraterveztem az elképzeléseimet és az asztali gépembe vettem egy normásik M.2-est, kiveszem onnan a 2,5"-os satásat és azt használom majd meghajtóként. A fiókban itt volt ez a régebbi(már kinőtt) 256-os, ez bírja amíg bírja, azt meglátom, hogy mit ad hozzá a rendszerhez. -
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #97651 üzenetére
Arra nincs valami megoldas h a mar betoltott torrenteket lementeni valahova? Ha barmi gixel utne be ne egyesevel kelljen ujra betolteni oket....🙄
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #97639 üzenetére
Akkor marad a napokig varas mig vegez az ellenorzesekkel....
Nem lehet segigy sem gyorsitani rajta? -
boborján2
senior tag
válasz
burgatshow #97615 üzenetére
Aztán majd eljön az idő amikor megtalálják a kiskaput és azt is átírják
-
ekkold
őstag
válasz
burgatshow #97617 üzenetére
Az SSD-k esetében is van ilyesmi? Azokon is lehetnek hamisítottak a SMART adatok?
-
válasz
Én is így értem, hogy a FARM értéket nem tudják hamisítani és annak nagyjából meg kell egyeznie a SMART-ban mévő Power ON értékkel.
-
válasz
Igen így van. Azt hittem hogy arra és úgy reagáltál, hogy a SMART szerinted minden esetben a valóst mutatja. Akkor ezt félre értettük.
-
válasz
Köszönöm
-
válasz
A SMART-ot nem ??
Akkor miről is szól ez az egész?A FARM értek mutatja azt, hogy mennyi órát ment a vincseszter.
Ha elosztod 24-el akkor megvan hogy hány napja megy. Ezt kell összevetni a vásárlás idejével és az attól eltelt napokkal. -
válasz
burgatshow #97601 üzenetére
Még egyszer, a fenti esetben a SMART adatokat hamisítják/nullázzák, az általad leírt helyen nem fogja mutatni.
-
válasz
burgatshow #97563 üzenetére
Nem én indítottam, és ahogy én látom, ha ennyien vagyunk érdekeltek a témában, akkor sajna ez kevés.
-
válasz
burgatshow #97533 üzenetére
-
válasz
burgatshow #97480 üzenetére
A 2020-at a Syno fórumban tett első hozzászólásodra értettem. Azt látom, hogy a prohardveren olyan öreg szárcsa vagy, mint én...
-
válasz
burgatshow #97477 üzenetére
Az avatar alapján azt hittem, hogy viszonylag új vagy a topikban, de aztán látom, hogy már 2020 óta aktív vagy. Korábban milyen avatarod volt? Illetve ez a mostani avatarod John Krasinski? Vagy a valódi énedre hasonlít?
Hihetetlen, hogy mennyire az avatárokat jegyzi meg az ember, és nem a neveket. Legalábbis én.
-
lenkei83
tag
válasz
burgatshow #97420 üzenetére
Újraindításon már túl vagyok párszor. Most nyomtam egy factory resetet a modemen, újra configoltam mindent. A qBit UPnP most sem működik, minden másé igen, de leglább most kézzel meg tudtam csinálni a modemen a port forwardot. A feltöltések elindultak (bár a torrent oldal ezt nem látja
), a letöltés elakad, ugyanazon a trackeren.
-
lenkei83
tag
válasz
burgatshow #97418 üzenetére
Ez már évekkel ezelőtt elkezdődött a Vodánál, párszor már lemeccseltem velük. IPv6 is ki van kapcsolva és CGNAT sincs.
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #97327 üzenetére
próbáljam meg a cat7 es kábellel esetleg?
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #97324 üzenetére
Jelenleg cat6 kabellel van osszekotve a router ( https://www.alza.hu/alzapower-patch-cat6-utp-20m-fekete-d12481396.htm )es a nas. De van cat7 es kabel is bar azt mar tulzasnak erzem...
https://www.alza.hu/alzapower-patch-cat7-s-ftp-30m-fekete-d12481420.htm
vagy nem? -
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97323 üzenetére
Ezt akkor tudnám elképzelni, ha a CPU erőből végezné a switch feladatot. A mai műanyag routerek is hw rásegítéssel, azaz cél IC-vel látják el a switch funkciót.
-
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97284 üzenetére
DVD-re írt anyagokkal, hogy X év után az összes olvashatatlan lett
Ezen mindig csodálkoztam. Ugyan már rég nem mentek optikai lemezekre, de amíg használtam ilyeneket, mindig megbízhatóak voltak. Igaz, tartózkodtam az olcsó alapanyagoktól. Hosszú évek után is olvashatóak maradtak a - megfelelően tárolt - TY lemezek -
Tyson5
tag
válasz
burgatshow #97277 üzenetére
Azt nem írtam le, hogy az egy raspberry pi 4-es, ami bár ugyan legalabb 4 éve "tökéletesen" üzemel, eleinte nasként, majd backupként. Azonban a héten megszakadt vele a kapcsolat, távolról (szülői beavatkozással) sikerült orvosolni. Nem tudom mi lehetett a probléma, a kilazult?? SD kártya, vagy bármi más. Szóval nem egy életbiztosítás. Ha elromlik, akkor elromlott. Márpedig egy rpi hamarabb elromlik (főleg az sd kártya), mint egy nas.
Na meg a vpn 1-2 naponta lecsatlakozik, manuálisan kell újracsatlakozni valamiért. Biztos lehetne scriptet írni, hogy 5 perccel a mentés előtt csatlakozzon újra vpn-en, de lusta vagyok
2 okból nem szeretnék 1 lemezes nast venni:
- Ha sérülne a lemez, akkor a system is sérülhet, annyi a backupnak, amíg ki nem cserélem a lemezt és újra nem backupolok. (Lehet 3-4 hetig nem járok arra)- van pár nem túl régi lemezem, amin (nyilván a backupon túl) esetlegesen tárolnék könnyen pótolható, nem backupolt fájlokat, pl filmek.
-
válasz
Pont most december 31-én ellenőriztem vissza a régebbi lemezeket, olvashatóak még mindig. Verbatim lemezre mentek, és a spejzban tárolom őket, egy magas polcon, fénytől védetten.
@Magnat, így van, plusz még lokálban is van mentésem.
Persze ennyi mentésem csak a legfontosabb dolgokról van (képek, doksik), de - a filmeket leszámítva -, amúgy minden legalább 2 példányban létezik.
-
Magnat
veterán
válasz
De az is csak akkor lesz gond, ha az eredeti nason, plusz a két másikon is megsemmisülnek az adatok ...
-
Delfi
tag
válasz
burgatshow #97185 üzenetére
De megoldja a problémámat, hogy ne zörögjenek éjjel a diszkek?
Ha már két feltöltés fut egyszerre, akkor a diszkeknek a hangja zavaró alváshoz. -
válasz
burgatshow #97168 üzenetére
Nem igaz, DS423+-ban is ugyanúgy ott van a 2x NVMe slot. Memóriából is kezel 20GB-ot szerintem, nem mintha kellene annyi, ezek a procik virtualizációra nem igazán alkalmasak. Egyedül a 10G miniNIC slot szól a 923+ mellett, de annak meg olyan ára van hogy inkább mennék más modell felé vagy USB 2.5G hálózati kártya.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
A 423-ba is van cache lemez Nvme
-
cigam
titán
válasz
Ez kb annyi, mintha vennél egy sportautót, mikor a KRESZ szerint még autópályán is max 130-al mehetsz.
Persze meg lehet magyarázni, hogy mikor jön jól ez vagy az, de jelenleg csak torrentre keres 4 fiókos eszközt. Igen, ki tudja mit hoz a jövő. Lehet 5 év múlva is csak torrendezik, de az is lehet, hogy op.rendszereket futtatna konténerben. Igaz csak 40k a difi, de abból 1 évre előfizethet egy streaming csatornára. Megtankolhatja az autót, bármi...
Plusz 5 év múlva ha kevésnek tűnik, akkor lecserélheti a jelenlegi NAS-t, és az akkori (vélhetően gyorsabb, olcsóbb)kínálatból választhat magának olyan tudású eszközt, amire szüksége van. -
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #97158 üzenetére
Igen de azt olvastam h pl a torrent hasznalatra az intel a jobb... vagy csak a arm cpu val szemben?
-
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97113 üzenetére
nem akarom itt szemetelni a topikot saját topikjában is beszéltünk már erről.
Tény az Win PC-n volt azóta nem foglalkoztam vele, majd most a NAS-n rendet csinálokvagy váltok
enginev3.0
félisten
De a Star treket tényleg össze tudja keverni, saját tapasztalat
-
udna999
tag
válasz
burgatshow #97113 üzenetére
Üdv,
mindent szabályosan elnevezek, egyesül a fájlokban lévő metaadatot nem szoktam szerkesztgetni. A nas-on csináltam egy "Series" mappát, abban van egy "Kacsamesék" mappa, majd abban a fájlok, "Kacsamesék 001, Kacsamesék 002, stb. Semmi más nincs a mappákban, csak maga a filmfájl, se nfo, se jpg vagy bármi. Ha több évados a sorozat, akkor először van egy főmappa, mondjuk AHS, azon belül AHS S01, AHS S02, majd azokon belül ahs s01x01.mkv, ahs s01x02.mkv, stb stb.
Van valami jó alkalmazás meta adat szerkesztésre, vagy csoportos törlésre? Ha nincs meta adat, gondolom a Plex egyedül a fájlnévből próbál meg boldogulni 🤔
-
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97083 üzenetére
Azt hittem, a frissítési kényelmetlenségre gondolsz.
Jelenleg OMV alatt van natívan a PMS nálam, itt még a frissítéssel sincs gond. -
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97081 üzenetére
Milyen értelemben? Nekem nem volt vele gondom.
-
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97054 üzenetére
Pont most indítottam el egy hozzáadott HDD-vel a NAS-t de a HDD-t még nem adtam hozzá akkor újraindítás
-
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97049 üzenetére
AiRLAC
bővíteni/hozzáadni és azonos méretű mind#97051burgatshow
de te kitaláltad
423-nak "hazudja" magát a PCBorisz76
köszi ez a következő lépcső lesz ha a 4x4Tb Hdd kevésnek bizonyulAzt hiszem a hétvégére akkor kész is lesz a gép
-
válasz
burgatshow #97019 üzenetére
MegaThanx!
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow #97001 üzenetére
Nem mondtam hogy nem jó csak jó ha tud róla!(1,5 év...)
-
válasz
burgatshow #96973 üzenetére
Köszi
-
Protezis
őstag
válasz
burgatshow #96929 üzenetére
A szünetmentesnek ugyan mennyi sávszélesség igénye van?
Egyébként meg 5Gbps a sávszélessége az USB3-nak, a hubba dugott 2.5Gbe ethernet adapter nem lesz limitálva. Nekem is 918+ van és én is így oldottam meg. -
válasz
burgatshow #96910 üzenetére
Synology Drive Server-be a DSM alatt?
-
válasz
burgatshow #96907 üzenetére
Most gép elé ültem : Windows, Synology Drive Client.
Keresgetem a "Lomtár"-at, de nem találom.
Néztem a "Sync Task / Edit Connection" alatt, és a "Sync Rules" alatt is.
Nem találtam ilyet a "Global Settings" részben sem :-( -
válasz
burgatshow #96907 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Majd meglesem -
Gyufaaa
veterán
válasz
burgatshow #96867 üzenetére
Fura, hogy teljesen látom a tartalmat, mint hálózati meghajtó, csak a web felületet nem tölti be.
Ez az opció teljes reset, vagyis a köteteket is gyalulja vagy minden adat megmarad?
mode1: ahogy látom ez "csak" az elfelejtett belépési adatok "javítására" szolgál. Ha nincs más ötlet, megkísérlem.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow #96788 üzenetére
Arra gondolok, hogy nem lehet úgy testre szabni, hogy csak a filmek illetve a TV műsorok fülecskét adja be? Nekem nem kell semmi egyéb hogy milyen filmek vannak plex hálózaton, miket adtam hozzá legutóbb. Le akarom egyszerűsíteni, mint VS-nél volt.
Amúgy le van töltve a csatolt képen látható sorozat mind a 2 teljes évad (10-10 epizód) és nem értem miért listázza ki. Viszont vannak Filmek/sorozatok, ahol szeretném módosítani a metaadatokat. Mert vagy nem jót tölt be, vagy nem is tölt be semmit. Erre van mód valahogyan?A második részre meg arra gondolok, hogy pl tabletről illetve telefonról nem tudok bejelentkezni plex appon keresztül, remélem nem csak saját belső hálózatra csatlakozva lehet elérni..VS működött mobilnetről is.
Köszönöm előre is
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow #96689 üzenetére
Van egy ilyen rész is:
The use of compatible and unlisted hard drives will be subject to certain restrictions in the future, such as creating pools and supporting problems and disruptions caused by the use of incompatible storage media. Volume-wide deduplication, lifespan analysis and automatic firmware updates of hard drives will only be available for Synology hard drives in the future.
Benne van még, hogy régi nasból hozva a diskeket továbbra is működni fog (ennél a generációnál). Nekem úgy tűnik, hogy ez is csak átmeneti, új poolt nem fogsz tudni létrehozni rajtuk.
Aztán lehet, hogy csak felmérik a terepet, hogy mennyi vásárlót veszítenének ezzel.
És persze a végén ott van a szokásos bullshitelés is:
Close integration of Synology NAS systems and hard drives reduces compatibility issues and increases system reliability and performance.
Remélem a NASComparesen hamarosan lesz 25-ös modell tesztelve, aztán kiderül, hogy mi a tényleges helyzet. Mindenesetre szerintem nem néz ki jól. -
fatal`
titán
válasz
burgatshow #96687 üzenetére
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.
De ezt írják (más nem lesz kompatibilis), különben szerintem ki se adják ezt a közleményt, mivel ez a jelenlegi állapot a régebbi modellekkel.
Reggel volt egy kép egy belga webshopról, ott is ki volt emelve, hogy csak Synology lemezekkel működik. Persze az is kérdés, hogy mi számít certifiednak, azt még nem tudni, hogy a kompatibilitási listájuk hogy fog kinézni az új modelleknél. Perpillanat a legnagyobb disk is talán 16TB.
Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Inkább veszek olyan eszközt, ami nem korlátoz. A syno diskjeiben semmi különleges nincs, eladják a fele akkora lemezt 2x annyiért. -
galaxys80
veterán
válasz
burgatshow #96677 üzenetére
Illetve ,ha jól értelmeztem akkor csendes üzemmódban is felpörgeti a ventit, ha túl meleg lenne.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow #96631 üzenetére
Értem, de nem értem. Video Station-ról jönnék át, de egyszerűen nem látom át ezt az egészet... Próbálnám a webes beállítást, de mikor a Plex appra kattintok, ez fogad. Hol kéne neki megadnom a hozzáférést a Nas-hoz?
-
Pékmester
tag
válasz
burgatshow #96506 üzenetére
Köszi
-
IRO21
senior tag
válasz
burgatshow #96520 üzenetére
Hülyén fogalmaztam.
Alapból minden hopnak megpróbálja feloldani a nevét, nem úgy értettem, hogy ez a fő funkciója. -
Pékmester
tag
válasz
burgatshow #96317 üzenetére
Közben ellenőriztem: a whats my ip address ugyanazt mutatja mint a routerem. Akkor nem vagyok NAT mögött.
-
Pékmester
tag
válasz
burgatshow #96317 üzenetére
85
-
lesliew
csendes tag
válasz
burgatshow #96132 üzenetére
Elvileg nincs... de melyik beállításra gondolsz pontosan?
-
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow #95966 üzenetére
+ #95975 Magnat
Én is a tiltásra gondoltam igen, viszont én nagyobb volumenre tervezek rendszert kiépíteni. Ezért kell vagy 4-5 féle tiltás, mert nem mindenhol tiltok mindent és ugye ahol tiltok valamit, azt semmi se oldja fel Deny > Allow.
Ha nincs más megoldás (azért még kutakodok) úgy is ez marad.
Köszi, hogy utána néztetek! -
Zolee70
csendes tag
válasz
burgatshow #95973 üzenetére
Nagyon köszönöm !
Igen, akkor az még vissza van. -
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #95961 üzenetére
Na én úgy csináltam, hogy a gyári users csoportot teljesen érintetlenül hagytam mert minden user eleve belekerül.
Utána csináltam egy másik csoportot, amiben explicit tiltom/engedem amit lehet és úgy akasztom a felhasználókra. Így user létrehozáskor pluszban bele kell tenni még egy csoportba és utána úgy kap/nem kap jogosultságokat.
És így fordított sorrendben fel tudod építeni:
1. Első csoporttal engedélyezed amihez jogot akarsz adni.
2. Második csoporttal pedig letitltod amihez mégse (Deny > Allow szabály).Példa a saját useremmel:
1. Tagja a users csoportnak.
2. Tagja a syno_apps csoportnak amivel kap hozzáférést a Syno Drive-hoz, meg Photos-hoz stb.
3. Tagja egy block_file_access csoportnak, amiben tiltva van az SFTP, FTP, SMB, AFP (Time Machine nálam). -
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow #95959 üzenetére
"a sima user grouppal amin nincs semmi állítva és amit nem lehet kivenni egyik user alól sem"
Nyugodtan csinálhatsz sajátot, de ahogy írtam, a default group-ból nem fogod tudni kivenni. Ez a probléma..Ha pedig tiltanád az App jogokat, akkor jön a jogosultság létra: Deny > Allow
Így pedig egymást fogják ütni a csoportjaid... tehát hiába próbálnád, hogy a saját csoportotba letiltod az SFTP-t, ameddig annak a csoportnak a tagja, semelyik másik csoport SFTP Allow-al nem fogod tudni felülírni, mivel a Deny erősebb. -
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow #95953 üzenetére
A szöveget olvasd el itt: [link]
Ami a lényeg:
"Ez egy üres, jogosulatlan user app permission listája"
és ott vannak a fotó.
Amin látszik, hogy egy teljesen friss user, a sima user grouppal amin nincs semmi állítva és amit nem lehet kivenni egyik user alól sem, alapból rendelkezik SFTP, WebDAV Server és a többi jogosultsággal is!Download Station joga nincs, ez rendben van. Létrehozok egy torrent group-ot és adok Download Station app jogosultságot meg a torrent mappára egy RW jogot. Tiszta sor. Én az alap app jogosultság megvonásra keresek megoldást.
-
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow #95911 üzenetére
"Notification Centerrel összevetve nem késett az e-mail."
Írtam, hogy elvileg nem késhetett, mert azonos az időpont a belső loggal. -
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow #95909 üzenetére
Mármint az e-mail megkapása után 5 percre rá próbáltam belépni, frissítés előtt.
Tehát indokolatlan volt, hogy a rendszer éppen booting up. Notification Centerrel összevetve nem késett az e-mail. De mindegy, bent vagyok.Viszont a DDNS hiba továbbra is fura. Mindegy, működik, örülök.
-
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow #95898 üzenetére
Az lenne a lényege, hogy ha bedöglik a lemez amiről mentek vagy a NAS, akkor kiveszem és egy külső dokkolóból ugyanúgy elérem mint egy Hyper Backup mentést. Azért kérdeztem úgy, hogy ha nincs kötet létrehozva rajta.
Csak ezért nem akarnám hogy foglalja a helyet egy külső dokkolós lemez. A 4-ből úgy is 2 nagyon max 3 helyet fogok felhasználni. -
masvilagx3
tag
válasz
burgatshow #95862 üzenetére
Mennyire körülményes beállítani.
Esetleg valami jó link videó akad valahol?
Köszönöm -
lenkei83
tag
válasz
burgatshow #95849 üzenetére
Juhéé! Azt hiszem a ma esti olvasmányom a docker működése lesz! Köszi az infokat!
-
lenkei83
tag
válasz
burgatshow #95847 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Nem teljesen értem a logikát. Ha egyszer van egy user aki hozzá van rendelve a mappákhoz és ugyanez be van állítva a transmission-be, akkor miért kell "Everyone". De így tényleg működik. Bocs, Microsoft környezetben nevelkedtem, ott ilyet még nem láttam.
Van még egy rész itt: nem értem, hogy egyrészt miért akar folyamatosan fájlokat létrehozi, ha már egyszer ott van. Ez valami programhiba lehet? A másik, hogy a complete könyvtár be van álltva egy másik folderre, mégis folyamatosan itt keresi. Ez honnan jöhet?transmission user csak a konténerhez van, de kapott rw az összes releváns mappához mint gazda.
-
válasz
burgatshow #95800 üzenetére
Nem, az Adguard Home csak DNS-t szolgáltat a helyi hálózaton (ha jól van beállítva).
-
válasz
burgatshow #95798 üzenetére
Ezt csinálja a DNS rewrite (Ad guard Home így hívja).
Ha nem megy akkor valami nincs jól beállítva, vagy a routerben van úgynevezett Rebind protection, azt kell kikapcsolni vagy az adott címet engedélyezni.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow #95796 üzenetére
Így van beàllitva, de köszönöm a segítséget. DDNS keresztül működik, ha bekapcsolom a DNS rewrite- ot akkor már nem megy. Gyári portok àtirva és portforwoldva
-
válasz
burgatshow #95767 üzenetére
Nem hiszem hogy az ABP használ snapshotokat.
btrfs kell egyébként még, ha VM-eket akar az ember futtatni. -
stigma
addikt
válasz
burgatshow #95756 üzenetére
Hi, bocs hogy darabokban írom le, de 1:1 ben van mappelve.
Nem szupertitkos így leirom : 8081 porton érem el a webes felületet, 41132 upd és tcp port 1:1ben van megadva, nincs port átirányitás
Routerben is ez a 41132 port van engedélyezve, ipnek a NAS Ip je van megadva. -
stigma
addikt
válasz
burgatshow #95753 üzenetére
Képet tettem be, 17-el kezdődő sort ha nézet az a docker hálózat engedélyeztem.
-
stigma
addikt
válasz
burgatshow #95750 üzenetére
Hi, igen vége fele írtam.
NAS IP fixálva, Port továbbítás megadva a routerben azokra a portokra amit a qbit használ.
-
Patice
Topikgazda
válasz
burgatshow #95741 üzenetére
Igen, az már jó lenne, csak tudja a kamera.
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow #95476 üzenetére
A tvheadend-ről van konkrétan szó.
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow #95474 üzenetére
Tehát csak ssh-n lesznek láthatóak,ezért nem találtam a file kezelőkben.
Akkor ha az alkalmazás file-jében kellene pl. notepad-al szerkesztenem akkor ezt hogyan kell végrehajtanom?
Bele kell merülni a linux-os parancsok világába? -
poirot
őstag
válasz
burgatshow #95453 üzenetére
Nekem van/volt problémám evvel a bejelentkezési móddal. Most megnéztem, evvel a programmal csak abban az estben müködik, ha "kivűlről", vagyis NET felől próbálom, akkor valóban előugrik a számmal a telón a program, jóváhagyom de mivel nekem nincs quick konnect elérésem, hibát jelez és nem enged úgy be.
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow #95157 üzenetére
Egyet, talán.
-
Sanya
nagyúr
válasz
burgatshow #95157 üzenetére
Először én sem gondoltam, de majd kiderült: tényleg letolja CPU-ból.
-
atees
őstag
válasz
burgatshow #95070 üzenetére
Hogyan? Mit kellene ehhez beállítani vagy telepíteni?
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow #94978 üzenetére
Plexnél is kell portforward, a relay nagyon korlátozott, 2 megabit 720p.
Viszont talán az működik UPNP-vel és sokan bekapcsolják (illetve sok régebbi routernél alapból be van kapcsolva).
-
paolinho
őstag
válasz
burgatshow #94978 üzenetére
Értem. És akkor mi volna a teendőm? Egy TP-Link 5400-assal működök.
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow #94972 üzenetére
Köszi, én sem gondoltam rá egyből, az ütött szöget a fejembe, h be akartam röffenteni neki egy Syno ddns-t, és amikor rányomtam a menüre csak tekert percekig ... de az meg még nagyobb rejtély, h a névfeloldás miért nem ment a routeren keresztül ... főleg, h amire be voltam Teamviewerrel lépve gép ott meg működött és persze az is dhcp-n volt.
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow #94936 üzenetére
de amit ott beallítok azt meg kell adni vhol a nas-nak is nem?
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow #94933 üzenetére
Nem az van, egy Xiaomi AX3000 NE. Merre keressem akkor ezt a beállítást? Mármint a nas-on hol kell beállítani? A routeren megtaláltam: [link]
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow #94930 üzenetére
próbálom ennek: [link] a videónak a segítsegével megcsinálni de 0.58-nál hibátlanul lefut neki nálam ez a hiba jön elő és nem is tudok tovább lépni, hogy beállítsam. ilyenkor mi a teendő?
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow #94928 üzenetére
köszönöm a válaszod! az lenne a kérdésem, hogy már nem emlékszem hogy állítottam e be az előző routeren port forwardot és már egy új van...ilyenkor van vmi megoldás? lehet ezt vhogy resetelni? vagy csak simán be kell egy újat?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow #94810 üzenetére
Egy NAS reset segít rajta az biztos : [link]
-
Lasersailing
senior tag
válasz
burgatshow #94559 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow #94489 üzenetére
"Viszont a telefonomon pont akkor ugrik a kód amikor a tabletemen, szóval ők szinkronban járnak és valami atomórás appal is összehasonlítottam a rendszeridőt és rendben van ... és a nas órája is együtt jár a telefonommal. " - A szinkron sincs kikapcsolva.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow #94489 üzenetére
Nekem be van kapcsolva, és a windowsos gép órájával jár pontosan, azaz 0-30 és 31-00 másodperc között látni a kódot, egészkor és félkor vált.
-
VGYke
addikt
válasz
burgatshow #94422 üzenetére
Köszönöm. De akkor mi baja van, amikor van internet, szerinte meg nincs?
Összességében ne aggódjak? -
akosxyz
senior tag
válasz
burgatshow #93937 üzenetére
Igen, a port forward kellett hozzá. Köszi mindenkinek a segítséget
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93819 üzenetére
Vannak .HEIV kiterjesztésű videóim, amelyek nem lehet elindítani a Synology Photos-ban a PC-n.
Erre van valami megoldás? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93817 üzenetére
Köszönöm!
Meg is találtam a beállításokban a törlési funkciók lehetőségeit.
Amúgy nagyon jól működik ez az egész!
Gyors, akadásmentes a telefonon is az egész, és a PC-n is. Még jobb mint az iCloud-ban böngészni, keresni. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
burgatshow #93813 üzenetére
Naaaa! Az volt a gond!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest