Hirdetés
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
A NAS ki tudja használni a 2.5Gbps LAN-t.
A transzkódoláson nem kell pörögni. Inkább szerezz be egy jó külső lejátszó eszközt
A tévé megjelenítő és a nem lejátszó
Éveken át egy Synology DS713+ volt nálam a Plex szerver. Azzal a vérszegény vassal esély sem volt transzkódolásra, mégis tökéletesen kiszolgálta a családot, köszönhetően az Infuse Pro-nak. -
Multibit
nagyúr
válasz
csomi1977
üzenetére
nem hiszem, hogy valaki erőforrást fog pazarolni egy mezei user feltöréséhez
Ez nem így működik. Botok keresnek és találnak. A mezei user erőforrása is hasznos lehet zombi hálózathoz. Meg hát a mezei user saját tartalma az érték magának, nem a feltörőnek. A feltörőnek elég, ha zsaroló vírust telepít. Az áldozat ilyenkor csengethet. -
Multibit
nagyúr
Az, hogy a DIY eszközöket simogatni kell, csúsztatás, divat szöveg. A routerem, a NAS-om, az asztali PC-m is DIY eszköz. Ismerem az ezzel kapcsolatos ellenvetést: folyamatos maintenancet igényelnek. Nettó hülyeség. Csak használom őket (azaz, nem csak fotelből mondok véleményt)
-
Multibit
nagyúr
válasz
Troy66
üzenetére
Akár az is jó lehet. Ha kielégíti az igényeidet. Egy media player együttműködik bármilyen tévével, mivel a tévé csak megjelenítő

DLNA-t soha nem használtam. Korábban NFS-sel kapcsolódott a lejátszóm a NAS-hoz, mostanában Plex szervert használok, mint adatbázist. A játékos nálam egy ATV+ -
Multibit
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Ha a hálózati eszközeid NUT-képesek, az USB-s szünetmentest csak a NUT szervernek beállított eszközzel kell összekötni. A többiek etherneten kapják az infót, ha le kell állniuk. Amikor OPNsense-t használtam, a routerem volt a NUT szerver, a Syno és OMV NAS voltak a kliensek.
-
-
Multibit
nagyúr
A gyakorlatban nincs különbség közöttük. A gyártói adatlapok alapján a felhasznált alkatrészekben van különbség, de ez nem befolyásolja az alap paramétereket. Persze ettől előfordulhat, hogy bizonyos környezetben az egyikre panaszkodik a rendszer, a másikra nem.
OFF-ba tettem, mert nincs köze a Synology NAS-okhoz. -
Multibit
nagyúr
Ha már Transmission. Létezik hozzá egy Windows-os GUI: [link]
Ebben a Torrent menüből a Torrent hozzáadást választva kényelmesen - SSH nélkül
- betöltheted a torrent fájljaidat. -
Multibit
nagyúr
válasz
galaxys80
üzenetére
Paranoia kérdése

Mindenki ismeri a saját hálózatát, a kialakított védelmi rendszerét (router tűzfal tudása/beállításai, nyitott portok, szolgáltatások web felé). Ha ezek rendben vannak, bízol benne, elhagyhatod az általad felsorolt beállításokat.
Nálam (nem Syno) nincsenek ilyen jellegű megoldások alkalmazva a NAS-on. -
Multibit
nagyúr
válasz
galaxys80
üzenetére
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket
Az Almánál a letöltés a legnagyobb szitokszó! Ha Almás vagy, de ragaszkodsz a letöltéshez, nehéz helyzetben vagy. Fontos neked, hogy Synology NAS-t használj? Csutkásként, mi az, ami a Syno-hoz köt? A helyedben én egy alternatív NAS rendszert választanék, Transmission-nel, vagy Qbit-tel.
Én is hasonló helyzetben vagyok. Windows, iOS, iPadOS, Android, Linux rendszerek vannak nálam. OMV NAS-sal + Transmission-nel jól elvagyok. -
Multibit
nagyúr
válasz
poirot
üzenetére
Nálam a szolga eszköz bridge, azaz PPPoE pt módban van. Fix IPv4 címe van a NAS-nak. UPnP-t soha sem használok. A routerben belőtt manuális port forward szolgálja az aktív torrentezést. A NAS-ban semmilyen beállítás nincs, ami buzerálná a routert (nem a NAS feladata!). A Transmission settings.json fájljában megadtam a korábban a routerben továbbított portot. Ilyen beállításokkal tökéletesen működik a TM. OFF-ba teszem, mert nem Syno NAS. De ez nem számít.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intelligencs
üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Igen, ez gond, főleg, ha nálad elsődleges fontosságú a tárkapacitás és kizárólag új meghajtókban gondolkodsz. De nem kell azonnal teletömni azt a hat foglalatot és némi türelemmel ki lehet fogni jó deal-eket pl. a HA-n

Az én NAS-om négy SATA portjából három foglalt, úgy, hogy az összes SSD csak kb. félig van tele. -
Multibit
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Ha a lemez meghal, akkor minden adat ugrott
Ez nem igaz. Csak akkor ugrott, ha a tulaj "magabiztosan" hanyagolja a biztonsági mentést
Ha már PC-hasonlat. Legutóbb engem is megszivatott a Win 11 24H2. A PC-mben csak egy 512GB SSD van (nagy része szabad). Miután kiderült, hogy nem működik a hálózatos szkennelés, csak visszadobtam rá a legutóbbi biztonság mentést. -
Multibit
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
El is adtam, mert számomra használhatatlan volt
A tévé feladata a képmutatás. Képes voltál eladni egy neked tetsző tévét, csak mert lejátszónak pocsék?
Úgy látom, hogy nem tudod elengedni ezt a transzkódolás dolgot. A NAS-sal is úgy vagy, mint a tévével. Nem aszerint választasz, amire való az eszköz. -
Multibit
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
Az a lényeg, hogy mivel játszod le filmeket. Ha egy tévén futó szoftverre bízod ezt a feladatot, előállhat olyan eset, hogy rászorulsz a transzkódolásra. De ha van egy kellően okos és erős dedikált lejátszó eszközöd (értsd. media player), akkor mindegy, hogy tud-e a NAS-od CPU-ja transzkódolni, vagy sem. Az én NAS-om tud, de soha nem teszi
-
Multibit
nagyúr
7.2.2-72806 DSM van a NAS-omon és nincs baj a Plex szerverrel.
A figyelmeztetés a felsorolt fájlok DSM-ben való dekódólásáról szól. Nálad - gondolom - a tévén lévő Plex kliens van használatban, az végzi a dekódolást.
DS416j NAS-od van, a PMS eddig sem végzett semmilyen dekódolást ezen a modellen: [link] -
Multibit
nagyúr
válasz
boborján2
üzenetére
Nem kéne kideríteni - kéretlenül! Feltételezem a fórumtársról, hogy felnőtt ember, tudja, hogy miért akar SSD-t a NAS-ba. Az ő dolga. A kérdése nem az volt, hogy kell-e SSD, hanem, hogy milyen SSD.
Te csak hiszed, hogy túlárazott a Samsung - vagy Micron - enterprise SSD. HA-n többször elérhetők kifutott, 0 km-es példányok. Csak be kell állítani egy figyelőt. Legutóbb 65 papírért árult valaki 8TB-s enterprise Samut. Korábban én magam vettem kettő ugyanilyet, egy másik eladótól, darabját 40-ért
Persze, ha valaki úgy gondolja, tömheti a nepperek zsebét elmebeteg összegekkel. -
Multibit
nagyúr
válasz
tomboy1000
üzenetére
Nincs ilyen beállítás. A router vagy tudja a NAT loopbacket, vagy nem.
Amúgy én is használom telefonon kintről a Plexet, belső IPv4 címmel
Ennek a témának semmi köze a Synology NAS-hoz
-
Multibit
nagyúr
Ne ragaszkodj az olcsó Kingstonokhoz! Az SSD kibeszélő topikban éppen ez a "típus" a téma. NV2 álnév alatt a legkülönbözőbb beltartalmú termékeket dob piacra a Kingston
Tehát, még az is könnyen előfordulhat, hogy az egyik NV2 beválik, a másik nem. Mivel, hogy teljesen más a kettő. -
Multibit
nagyúr
válasz
Gardaai
üzenetére
+1
Évekig Synology DS713+ NAS-on futott a PMS nálam. Azaz, egy - látszólag - totál alkalmatlan vason üzemelt - probléma nélkül! Ezen a hardveren esély sincs transzkódolni. Mégis teljes megelégedéssel használta a család a Plex szervert. Igaz, csak adatbázisként. Mert hogy mindvégig egy potens lejátszó eszköz végezte a lényeget, tette a dolgát. Nem, nem a tévé dolga lejátszani! A tévé csak megjelenítő. Tehát egy alkalmas klienssel nyafogás mentesen használható a PMS
Mindenki kiválaszthatja igényeinek megfelelően ezt a klienst. Nálunk ez az Infuse Pro lett
Tudom, hogy ez csak almás platformon használható, de nálunk nem volt igény droidos telefonon egérmozizni
Film, sorozat felismerési gondjaim sosem voltak. Talán mert megtanultam megfelelően elnevezni a tartalmakat. -
Multibit
nagyúr
válasz
sevadevil7
üzenetére
Tudok ajánlani ilyen modulokat, amelyek tuti jól működnek a DS718+ modellben. Úgy általában (minden Synology-ban) tuti jól működő nincs.
-
Multibit
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
OFF-ba teszem, mert a problémád nem Synology specifikus. Abból adódik, hogy hálózati eszközök (router, NAS) konfigolásába fogtál, úgy, hogy hiányos hálózati ismereteid vannak - finoman fogalmazva. Nem kell network expertnek lenned, de az alap tudást - ami most nincs meg - be kell szerezned. Ne gondold, hogy felesleges, mert, hogy később nem lesz rá szükség! A példád mutatja, hogy később is szükség van rá, elég hozzá egy router csere.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sevadevil7
üzenetére
Ahogy sok más Syno típus esetén, úgy - gondolom - ennél sem csak gyári (túlárazott) RAM modulok használhatók. Azt viszont nem tudom, hogy az ECC tulajdonság kötelező-e
-
Multibit
nagyúr
válasz
Noresz7777
üzenetére
NAS-on vannak a filmjeim. Nem csak mobilon, de asztali PC-n sem tárolok nagyobb méretű fájlokat (pl. filmeket). Ezért is elég egy 500 GB SSD a PC-ben. Wireguard VPN szerver ketyeg a routeremen, amin keresztül elérek mindent otthon.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Noresz7777
üzenetére
Rosszul látod. A PPPoE PT-t lehet állítani. Nálad ki van kapcsolva.
-
Multibit
nagyúr
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nem a DNS kezeléssel vannak gondjai manapság az Asus routereknek, hanem a DDNS IP cím frissítéssel. A kettő nem ugyanaz.
Javaslom, érdeklődj az Asus routerek topikban, ott biztosan kapsz segítséget.
A lényeg, hogy ne a NAS-ra bízd a routered beállítását! Magad végezd el azt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- RAM topik
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Eladó MacBook Air M1 (2020) - 16 GB RAM / 256 GB SSD, újszerű állapotban, extrákkal!
- Hp NVidia RTX 2070 Super 8Gb Videokártya - HP L84981-001
- Samsung Galaxy watch Ultra 2024 47mm Titán+zafir sim kártyás 2026.11.16 Media gari
- xiamomi a24i 23,8 100hz monitor
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Éveken át egy Synology DS713+ volt nálam a Plex szerver. Azzal a vérszegény vassal esély sem volt transzkódolásra, mégis tökéletesen kiszolgálta a családot, köszönhetően az Infuse Pro-nak.

Úgy látom, hogy nem tudod elengedni ezt a transzkódolás dolgot. A NAS-sal is úgy vagy, mint a tévével. Nem aszerint választasz, amire való az eszköz.
Ez biztos? Nem volt dolgom még ezzel a márkával, de azok a készülékek, amelyekkel eddig találkoztam, DLNA-képesek voltak.
Tehát, még az is könnyen előfordulhat, hogy az egyik NV2 beválik, a másik nem. Mivel, hogy teljesen más a kettő.

Patice