Hirdetés
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Természetesen csak ezt látod mivel nem írtam át .
de minden port meg van változtatva . De sok sikert akinek van ideje betörni hozzám,a NAS előtt még kettő tűzfal van UniFi és aktív CyberSecures IDS. Bár én alapból csak VPN-en keresztül használok mindet . Kivéve a Plex -
csomi1977
aktív tag
válasz
attilanatina
üzenetére
Ez nagyon nem jó . Első szabály a belső hálózat fele legyen nyitás . Második a szolgáltatások lehetőleg csak amit használsz az adott országban . Utána minden tilt .
-
csomi1977
aktív tag
itt valami kavarodás van . A docker IPje egy sor . Csak azokat a konténereket kell újra kiengedni ami host hálózati csatolón van . De ugye azt a routerben is kell portforwardolni. a Tailscale meg nem értem mire gondolsz,kb 1 éve használom portforward és tűzfal nyitás nélkül . Pont ez benne e a lényeg. Semmit nem kell engedélyezni semmihez
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Se hálózaton belül elég egy kínai IoT eszköz is . Nálam pl UniFi eszközök vannak fizetős Cyber védelemmel , külön VLAN-nal . Elég sok mindenki próbálkozik azért napi szinten , elég lenne egy rossz linkre kattintani pl a gyereknek . Én úgy gondolom a NASnak is van tűzfala akkor azt is max biztonsággal beállítóm plusz elég ha néhány port csak a belső hálón elérhető és ha a routerten áttörték a NAS tűzfala még ott van + van IP tiltó lista ami napi szinten frissül
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
biztos, hogy ez jó így ? Magyarországtól minden port elérhető ?? Nálam pl csak a torrent ami elérhető minden országból . Minden más csak Magyarország . És nem kell három sor a többi országhoz csak egy összes IP cím .Eleve ami port nincs használatban ne legyen elérhető ! és persze alap port számokat meg kell változtatni .
-
csomi1977
aktív tag
sziasztok. másnak is eltűnt a tűzfalnál az ország beállítása lehetőség?
Az autoblockiplist script se csinál semmit pedig most telepítettem újra -
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ok köszi
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Homebridge telepítse van konténerben . szükséges port nyitás a routeren ? csak mert nem találja az iPhone .
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Természetesen nem megy a PoE a UPS-n
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ez ok de minden eszközön van túlfeszültség védő ami 220-as .
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok ,hülye kérdés következik . Vettem egy Unifi UPS Towert a meglévő APC UPS mellé . Az APC kiszolgálja a Synology NAS-t . Az Unifi-t alapvetően az Unifi eszközökre használom . Van rajta Ethernet túlfeszvédelem . Van értem erre valamit kötni ha alapból minden eszköz már UPS-be van dugva?
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Igen , ezt vettem én is , nem megy vele
-
csomi1977
aktív tag
használja valaki az UPS Power Monitor appot? normális,hogy nem fogadja el a 10.0.0.0 ip címeket ?
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Downsampling
üzenetére
a DSM pontokat ki kell nyitni pedig
[link] -
csomi1977
aktív tag
válasz
Downsampling
üzenetére
belső hálón látod ? portforward elírás ? QC-t javaslom ne használd mert lassú . A legegyszerűbb a VPN , Tailscale . se port nyitás se tűzfal szabályok nem kellenek hozzá . ÉS tartalmazza a csomag központ
-
csomi1977
aktív tag
válasz
csomi1977
üzenetére
egy próbát meg ér . Felrakod a NAS-ra a Tailscale VPN-t . Egy mobilra felrakod a mobil verziót . Szerintem ez a legegyszerűbb ha nem értesz hozzá . Ha látod a két eszközt pl egy pinggeléssel akkor már jó . Arra vigyázz, hogy egyedi IP címet használ a Tailscale . ehhez nem kell routeren port nyitás se . ha ez meg van , kell a NAS-ra egy PLEX szerver , a telefonra megy egy kliens . ha látod a szervert a miközben a VPN-en van mindkét eszköz már nyert ügyed van . Után már csak egy Androidos vagy Apple TV kell . Nálam Apple TV-n van Tailscale VPN és teljesen jól működik . a Tailscale oldalán van videos segítség a NAS-ra telepítésre ,de fent van a csomagkezelőbe is
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Ha már kitöröltem minden pillanatképet,SynoDrive verziót, lomtárat,lefutott a helyfelszabadatás ,akkor hol találok még 2,5 Terra pillanatképet ??
-
csomi1977
aktív tag
Elkezdtek a pillanatfelvételek elég sok helyett elfoglalni . Ami azért is érdekes mert 3 napja kikapcsolatam az összes könyvtárnál. Van arra mód ,hogy töröljem őket mielőtt a zár idő lejárna ? Próbáltam már rootként is terminálba de nem engedte
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Ha jól tudom erre van a Tailnet Lock . Hiába szerzik meg a felhasználói belépési adataimat , amíg valamelyik VPNen lévő eszközről nem hitelesítem a VPN hálózatba belépni akaró eszközt nem fogja látni . Volt is hasonló esetem mikor az egyik eszközről letöröltem a kliens programot . Hiába raktam vissza , léptem be nem láttam a többi eszközt . A Tailnet Lock kulcsai pedig az eszközökön van tudtommal nem a szerveren .
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
egy wireguardon alapuló szolgáltatás . Persze fel lehet törni de ha jól beállítod akkor azért kicsi rá az esély . Eleve csak azok az eszközök tudnak csatlakozni a hálózatomhoz amik aláírással rendelkeznek . egy új eszköz csatlakozásnál kapok értesítést és engedélyezném kell . Plusz nem hiszem, hogy valaki erőforrást fog pazarolni egy mezei user feltöréséhez .
-
csomi1977
aktív tag
válasz
boborján2
üzenetére
Tudd lenni a NAS exit node , nálam is így működik . https://pkgs.tailscale.com/stable/
itt van fen a legfrissebb verzió , szerinte elég egyszerű a beállítása . Nekem is ment nulla angol nyelv tudással de a chatGPT elég jól segít plusz van YouTube video is róla a Tailscale oldalán . az egész alháló elérhető ha úgy állítod be . És semmilyen portforward meg tűzfal beállítás nem kell a routerben .
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Jelenleg 4 db WD RED 8TB merevlemezem van DS423+-ban. Gondoltam kettőt lecserélek Synology HAT3310 16 TB-ra . Ez működőképes elgondolás ?
-
csomi1977
aktív tag
Valakinek van arról tapasztalata, hogy DS423+-ba mekkora a max kapacitású WD HDD amit bele lehet rakni ? A Synology honlapján max 14-et írnak . annál nagyobb nem megy benne ?
-
csomi1977
aktív tag
igen de ugye akkor a kliensnek is többcsatorna kell ha jól tudom . Igen a sebesség összeadódik de csak ha megfelelően a fizikai kapcsolat .
https://kb.synology.com/hu-hu/DSM/tutorial/smb3_multichannel_link_aggregation -
csomi1977
aktív tag
-
csomi1977
aktív tag
IP cim elérési problémád nem lehet, hogy IP cim tiltás van ? Nálam is volt ilyen. Nálam pl évek óta Bondba van a 2 LAN egy IP cím alatt . a tűzfalon nyitva van a belső hálózat ide pl a IP cím tiltás miatt 3 rossz belépés miatt letiltotta a klienst ahonnan elakartam érni a NAS-t
-
csomi1977
aktív tag
érdemes országszinten tiltani a kapcsolatokat . Nálam alapból van automata IP cím blokkolás ami frissül . Unifi router van és látom napi szinten milyen országokból jómódú megy a torrent . Kína ,Oroszország alapból tiltva . Mivel pár éve volt egy zsarolóvírus támadásom most már jóval biztonságosabban csinálom a torrentt is . pl alapból VPN-nem csatlakozózom a NAS-hoz .
-
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok. Mennyire problémás ha NAS-nak a két ethernet portjának azonos az IP címe ?
Adaptív-terhelés kiegyenlítést állítottam be már évekkel ezelőtt de most bejelzett a router IP konfliktus mint Unifi Cloud Gateway -
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Primary92
üzenetére
akkor egy olcsó switch kell meg egy okosdugalj amit tudsz vezérelni távolról . Vagy beállítasz egy megosztást ami csak egyszer irható pl 1 évig és oda mennek a mentések ? bár ha van két NAS-od akkor már csinálnék egy külön megosztást replikálás céljából . egy másik meg egy egyszer írható a mentésnek
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
A hyper backup tudd titkosított mentést csinálni és van hozzá Windows kliens
-
csomi1977
aktív tag
Felraktam a DSM update 4-et ,azóta nem megy a Speed tracker konténerben . Elindul de nem tudd ki menni a netre . Ha jól látom valami variálás volt a container hálózat részénél
-
csomi1977
aktív tag
válasz
valaki7697
üzenetére
én is ezzel raktam fel két éve semmi gond vele. Max ha plussz könyvtárt akarsz elérni akkor kell kicsit dolgozni vele de semi komoly
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Igen csak ami benne volt gyárilag Crucial RAM azzal el se indult . Ezért vettem bele Kingston-t azzal meg minden ok volt . Persze kérdés ha csak HDD van benne akarjak e rá Virtual PC-t rakni . Pont egy Windows kéne és nem hiszem hogy túl izmos lesz ehhez ez a gép . Lehet maradok egy MiniPC-nél ,
Új hozzászólás Aktív témák
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- Lenovo P1 GEN 5/16'WQUXGA 4K TOUCH/i7-12800H vPro/32GB DDR5/4TB SSD/RTX A4500 16GB GDDR6/GARANCIA!!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Eladó alaplap + processzor + memória + hűtő
- Intel Core Ultra 5 225F Box! 3 èv nèvreszóló számlával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB 92% (1év Garancia)
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Patice