Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- iPhone topik
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VANESSZA1
őstag
723+
Nvme:
az NVMe Cache-t kötetté alakítottam és 2x 2TB-s SSD van benne Raid 1-ben.
Szükségem lenne az egyik 2TB-s SSD-re máshol.
Ha kiveszem akkor okozok valami kárt?
Fut tovább minden?
Vagy mi lehet a jó megoldás, hogy az adatok is megmaradjanak, és ki tudjam venni az egyiket? -
VANESSZA1
őstag
Jelenleg:
3 VM
Docker
Homeassistant
DS
Frigate (12 Cam)
Fileserver meg alap dolgok mint jellyfinÉs lenne még 2 VM + SS (4Cam) -al
Tehát már a VM PRO és SS licenc is be fog játszani.
Ez utóbbi jelenleg tesztfázisban van, hogy képes-e olyan hatékony detektálásra mint a frigate. -
VANESSZA1
őstag
Srácok, hamarosan a Synology kompatibilis 16GB-s memóriámat nagyobbra cserélem a virtuális gépek miatt.
Így ha ilyen kéne egy topiktársnak akkor privátba nyugodtan keressen.
Nem akarom minden adatait ide beirni mert nem hirdetésnek szánom, hanem egy jóindulatú fórumtársi segítségnyújtásnak. -
VANESSZA1
őstag
A Synology Surveillance Kamera licenc szerintetek mennyire éri meg/ mennyire használható jól a szűrés/ felismerés/detektálás/értesítés ?
-
VANESSZA1
őstag
Csinál valaki úgy backup-ot, hogy azt egy Xpenology gépre menti a gyári Synology NAS-ról ?
Működőképes lehet ez? -
VANESSZA1
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Megvan a megoldás a Download Station RSS hibára amikor ilyen üzeneteket dob a DS:
key=xxxxxx
torrents.phpkét esetben kaphatunk ilyen üzeneteket:
1. a fő mappát (ahová a torrent letöltéseket tetted eddig) áthelyezted, vagy
2. IPv4- IPv6 hibaMegoldás:
- Szolgáltatói Router (ha Bridge módban van akkor is) beállítása csak IPv4-re
- Saját Router átállítása csak IPv4-re
- NAS beállítása csak IPv4-re
-NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket
(természetesen a 2.es pontban az összesen végig menni, és az összeset törölni !)
- Ha ez megvan akkor a NAS- Csomagkezelőben a Download Station-t leállítani,
- Utána a Torrent oldalon (magvas vagy nem magvas) ahol a könyvjelzőket beállítottad, ott a beállított filmeket, e-book-okat a könyvjelzőből törölni,
- Ha ez is megvan akkor a NAS újra indítása,
- NAS Csomagkezelő Download Station indításaHa a könyvtárat ahová letöltöd a cuccot áthelyezted akkor a
" -NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket' pontnál neked a könyvjelzőket is teljesen ki kell szedned a DS-ből és most vissza rakni az új útvonallal hogy hová tegye automatikusan.Sok sikert !

-
VANESSZA1
őstag
-
VANESSZA1
őstag
válasz
trol75
üzenetére
A 723+ nagyon jó. Én nem bántam meg. (te sem fogod
)
Gyors, bővíthető, kompakt, és szerintem jó pár évig kitart. (ameddig update van
)Sokan azért riadnak el a 723+-tól mert nem tud transzkódolni, és a média...lejátszás...bla bla..bla
Itthon van jópár mini pc és hát megoldani mindent meglehet... -
VANESSZA1
őstag
Sokan vannak úgy mint én, hogy szimpatikusabb a 723+ Ryzen processzorral, és egyéb tulajdonságaival, és tudásban szinte minden elég vagy bőven elég.
De hiányzik a filmek vagy médiatartalmak transzkódolása azok esetleg távolról megtekintése.
Én a következőképpen oldottam meg.
Vettem egy kis fogyasztású mini PC-t, aminek az a feladata, hogy transzkódoljon és mindezt a legkisebb erőforrás igénnyel, és hogy távolból is élvezhető legyen a médiatartalmak lejátszása.
Egy i3-i5-ös "T"-s processzor bőven elég integrált GPU-val.
Ezen fut egy Proxmox szerver amiben helyet kapott a Jellyfin.
Így egyszerűen, gyorsan bármilyen filmet lejátszik. Ha táviból szeretném nézni akkor hogy milyen felbontásban tudom azt, az otthoni internet határozza meg. Nálam a 1080p-s filmek döccenés nélkül mennek. Nem kell VPN, nem kell egyéb küzdelem.
Remélem másnak is tudtam segíteni. -
VANESSZA1
őstag
Eléggé tanácstalan vagyok a Download Station-al, és nem értem, hogy mi a baja az RSS-el kapcsolatban.
A "magvas" RSS könyvjelzők szépen teszik a dolgukat, azaz beleteszem a filmet/sorozatot, és az meg is jelenik a DS-ben, de ha elkezdi letölteni akkor név helyett "key...." jelenik meg és hibával leáll.
Ha viszont belépek az RSS Feed-be, és ott a "letöltés máshova-nál" megadom a mappa címet akkor szépen leszedi (ahogy az a fenti "The.Quiet...") esetében is látni.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja a DS-nek? ? -
VANESSZA1
őstag
A DS RSS könyvjelzőt be lehet úgy állítani, hogy sorozatokat automatikusan leszedje, ne kelljen a torrent oldalon böngészni, és könyvjelzőként hozzáadni?
-
VANESSZA1
őstag
Ki hogyan oldaná meg biztonságosan a következő szitut?
NAS itthon van Magyarországon(ez egy 723+), de elég sokat vagyok külföldön.
Ez ugyebár nem tudja a transkodolást, tehát a plex és társai kilőve.
De szeretnék néha filmet nézni róla hiszen van egy jó kis gyűjteményem.
Net itthon 1000/30, kint 250 szinte mindenhol van.
Hogyan mivel..?
-
VANESSZA1
őstag
Plex Pass Lifetime €72 most akciósan. Ez mennyire jó ár?
-
VANESSZA1
őstag
Aki felhőbe is akar menteni olcsón (Synology kompatibilis) találtam egy 10Tb-s csomagot nagyon kedvező áron.
-
VANESSZA1
őstag
Van egy 723+ amiben 2x2tb ssd, és 1x12tb hdd van az ssd-k raid1ben vm tárolóként (homeassistant) futnak.
Most beszeteztem még 1db 12Tb-s purple pro-t, és shr-be szeretném a másik mellé tenni úgy hogy tükörben menjenek.
Megoldható ez úgy, hogy az ami már bent van azon az adatok megmaradjanak? -
VANESSZA1
őstag
Akiknek hiányzik a Video Station amit a Synology megszüntetett a DSM 7.2.2. frissítés után, van lehetőség visszahozni.
-
VANESSZA1
őstag
-
VANESSZA1
őstag
Noresz7777!
Megtennéd, hogy külső hálózatról beírod a WAN IP-det és utána a portot (Port Forwardban) amit megadtál a NAS-nak akkor mit csinál?
Így eléred a NAS-t? -
VANESSZA1
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Oké, de miért van folyamatban a naplófájlban az "get External IP " hiba ???
A kinti NAS-om tökéletesen működik, egyszer be lett állítva és megy. Akkor ?
-Miért felejti el naponta az itthoni a beállított quickconnect csatlakozást, és ha ráfrissítek, vagy újra be akarom állítani, akkor homokóra, és majd kidobja hogy lépjen kapcsolatba a Synology-val?
-Miért van, ha beállítok egy DDNS-t akár Synology, akár másik, akkor 1-2 órán belül nem kapcsolodik, jön a naplófájlban a "get External IP " hiba, meg a tartománynév feloldása sikertelen volt..., és ha frissítem, akkor jó esetben ideig-óráig megy, vagy ha nem akkor kidobja, hogy lépjen kapcsolatba a Synology-val? -
VANESSZA1
őstag
Miért kapok folyamatosan ilyen hibát?
Tarr 1000-es internet
Router beállításban a névfeloldás is be van állítva:
-nincs porttovábbítás beállítva (tök üres)
Tarr-os router (Bridge módban van)
Mindent az Asus router kezel.
Sőt már egy szűz routert is bekötöttem, és azzal is ugyanez a gondja

Folyamatosan get External IP hiba
Egyszerűen nem jövök rá mi lehet.. -
VANESSZA1
őstag
DS423+ -ról (RAID 5) át tudok kölétözni DS 723+-ra RAID 1-re?
-
VANESSZA1
őstag
Srácok, egy valami nem tiszta, hátha valaki tud segíteni..
Hyper Backup 423+-ról 723+-ra ami másik országban van.
Van rendes 1000/30-as netem, és a teljes rendszer Backup már több mint 1 hete megy és még mindig nincs kész.
Dolgozik, de ha így halad ebben a hónapban ez nem lesz kész, és így nem tudom hogy lehet heti /havi mentést csinálni...
Mit rontok el? Vagy mi lehet a hiba?
-
VANESSZA1
őstag
Ha adott egy NAS egy lemezzel ami "be van lakva".
Ha mellé teszek egy ugyanolyan nagy TB-os lemezt akkor tudok úgy RAID 1-et csinálni, hogy a "belakott" adatai megmaradjanak?
-
VANESSZA1
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen két Synology NAS.
Köszönöm, kipróbálom.Még egy kérdésem lenne, éspedig a kétlépcsős bejelentkezés, OTP jóváhagyás.. Stb.
Ha helyi hálózaton ip címen beállítom még működik, de ha már kap egy ddns-t onnantól kezdve nem akar beengedni.
Mit csinálok rosszul?
Van ennek valami jó leírása videója, hogy tudom beállítani, hogy akár helyben akár xxxx.synology.me-n keresztül is távolról be tudjak lépni akár melyik módszerrel?
-
VANESSZA1
őstag
Több alkalommal olvastam, hogy a legjobb /legbiztosabb mentés ha nem csak a NAS-on, hanem máshol is (esetleg távol, vagy felhőben is) van egy mentés.
Most úgy adódott, hogy itthon van egy 4 lemezes raid5-ben, és külföldön egy 2 lemezes. Mindegyikben 12Tb-s lemezekkel.
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az itthoniról mentesek készüljenek a kinti NAS-ra?
-
VANESSZA1
őstag
Költözés 723+-ról 423+-ra .
Ahogy mondtátok átraktam a lemezeket úgy olyan sorrendbe ahogy voltak.
Bekapcsoltam.
A NAS-on most a bekapcsoló gomb villog, és csak annyi történik, hogy halk ütemes (kb. 1mp-es) kattogás hallatszik. Olyan mintha olvasna, vagy ellenőrizne valamit.
Elérni még nem lehet.
Ez normális így? -
VANESSZA1
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Mennyire van értelme a 4 rekeszesbe 2db Red sa500 SSD-t (nem nvme gyorsítótárra gondolok) venni, és most költözéskor minden rendszert és alap dolgokat rá tenni és tükrözni az egyikről a másikra, és a 2db purple hdd-t meghagyni a torrenteknek, és adatoknak, képeknek.. stb. és azt is tükrözi.?
Megoldható egyáltalán?
Milyen előnyök és hátrányok lennének? -
-
VANESSZA1
őstag
Van egy két lemezes synologym ami RAID 1-ben tükörbe megy, és vettem egy 4 lemezes synology nas-t amire költöznék át.
Hogy lehet egy ilyen átköltözést végig vinni?
Az újban is fontos lehet a biztonság, de a későbbi bővíthetőség is tárhelynövelés.
Mibe érdemes a négylemezes menjen? Továbbra is RAID 1?
Minden ötlet, javaslat, megoldás érdekel. 😉 -
VANESSZA1
őstag
Nem vagyok egy valamivel tisztában, és ha valaki tud segíteni az nagyon jó lenne.
Van a tárhelypark-nál egy regisztrált Domain nevem.
Nincs még honlap vagy egyéb módon felhasználva, kizárólag az email részét használom jelenleg.
Lehetséges, hogy ezt a Domain nevet a synology NAS-on használjam távoli eléréséhez, emailhez később pedig a honlapomhoz?
Jelenleg a NAS-T távolról úgy érem el, hogy van egy ingyenes ddns szolgaltatónál egy Domain és azon keresztül.
-
VANESSZA1
őstag
A Hyper Backup miért nem dobja fel azt a lehetőséget, hogy USB Pendriv-ra vagy külső merevlemezre mentést készíthetek?
Nálam Csak C2 és másik NAS jelenik meg.
-
VANESSZA1
őstag
Pár USB Hub-ot kipróbáltam a DS723+-on, és ezzel a hub-bal bármit elfogad a NAS
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Akkor jól éreztem, mert távolról (Luxemburgból-Magyarországra) bejelentkezni be tudok, sőt a Video-Station is betölt, de a filmek csak egy darabig nézhetőek, utána homokóra, majd pár perc (lehet 10 is) megy majd ismét homokóra.
Akkor ez azt jelenti, hogy ahol a NAS van, ott ajánlott egy 300/20-as, és ahonnan el akarom érni ott egy 100/10-es elég lehet?
-
VANESSZA1
őstag
Egy 100/10-es internet mennyire lehet szűk keresztmetszet egy ds723+ távoli eléréséhez és távoli Video Station-ön filmek lejátszásására?
-
VANESSZA1
őstag
Miért kapok folyamatosan ilyen böngésző üzenetet?
Mit tudok csinálni?
Van tanúsítványom beállítva ami elméletileg jó kell legyen.
Vagy valamit rosszul állítottam be talán?
Köszi a segítséget.
-
VANESSZA1
őstag
Sziasztok,
Azzal mit tudok csinálni, ha nem működik a csomagkezelési központ? -
VANESSZA1
őstag
Köszönöm a válaszokat a garancia hosszabbítással kapcsolatban.

Google képeket/ vagy a telefonon lévő lehet valahogy szinkronizálni időszakonként feltölteni a a NAS-ra?
Van erre valami értelmes megoldás?
Vagy mit javasolnátok?
80GB képem van és hát már a Google is nyavalyog, hogy vegyek tárhelyet tőlük, amit nem akarok. -
VANESSZA1
őstag
Szerintetek érdemes a garancia hosszabbítást megvenni egy új 723+-hoz?
Mennyire betegeskedő típus ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Folyamatosan get External IP hiba