Hirdetés
- Google Pixel topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Tényleg soxor leírtad, de attól ez még egy erősen kisarkított álláspont marad, mégha bizonyos szemszögből van is benne igazság, de:
-ha valakinek 2 lemezes eszköze van és bővíteni akar, rendelhet 2 új, nagyobb diszket, a régieket meg aladja (szóval nem csak 1 megoldás van ahogy említetted)
-én személy szerint egy raid tömbbe nemhogy eltérő méretű, de még különböző típusú lemezeket sem tennék főleg az eltérő hozzáférési idők miatt, szóval ha tegyük fel 4 lemezes nasom van és bővítenem kell, vagy kapható még az a típusú diszk ami az eredeti kettő volt, vagy csinálhatom azt mint 2 lemezes esetén, h adom el a régieket
-paritás számolásos tömb esetén (tehát RAID 1 fölött) rebuild alatt olvasási hiba bekövetkeztekor az egész tömb elveszik (tükrözött tömb esetén csak az adott szektor). Egy ilyen URE hiba bekövetkezésének esélye WD Red, Ironwolf, stb szinten 10 a 14-en az 1 hez nagyságrend, és egy 8TB-os diszk kb 6,4x10 a 13-on nagyságrendű bit, ergo egy 8TB-os diszk esetében rebuildnál már benne van a pakliban, h bekövetkezik az URE, emiatt sem javasolt már ekkora méretben a paritásos raid (főleg nem az ahol 1 lemezes a hibatűrés)
-gyakorlati példa: a 225+ meg a 425+ között van kb 60k difi. Ha valaki megveszi a 225-öt, akkor 60k-val többet költhet lemezre azonos ktg szinten. Seagate Ironwolf 8TB kb 80k, 12TB 120, 16TB 150 - szóval ha a 425-be 2db 8TB-os kerül akkor a 225-be egy 20-ast rádobva 2db 12 TB-os lemezt lehet venni, de ha a 425-be 2x12 TB kerül, akkor a 225-be ugyanannyi pénzért mehet 2x16TB - és voila, már előre megvan a bővítés, ráadásul egy URE hiba esetén sem fog elveszni minden adat ...
Persze nem állítom, h a 4 lemezes eszköz semmire sem jó, de közel sem az az egyetlen üdvözítő út ... arról nem is beszélve, h valljuk be, ennyi adat egy háztartásban ritkán van ami annyira kritikus lenne az "üzletmenet" szempontjából, h annak kelljen a raid, de ha mégis akkor ezt valahova menteni is kell minimum 1 helyre, ami legalább még egyszer ennyi tárhelyet feltételez a fiókban v vhol máshol, ezt sokan elfelejtik ... ha meg csak 2 diszkre van keret, én otthonra sokkal okosabb döntésnek érzem ha nincs is raid, hanem 1 lemezre dolgozik a nas, a másik slotban meg lehet mondjuk egy kisebb ssd a vm-eknek vagy bárminek aminek kell a gyorsabb IO, és mind a két lemezről mehet napi mentés vhova, plusz azonnali felhős szinkron esetleg snapshot replication vagy rsync egy másik eszközre.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Teljesen igazad van, de nekem bőven jó így, mert külső mentés történik (a heti, sőt, a havi változás a NAS-on nem túl nagy mértékű).
A kérdésem az, hogy miért lesz két tárolókészletem? A legelső telepítéskor egy tárolókészlet volt, amiben volt két kötet. Az nekem teljesen oké (2x7,2 TB), az sem fontos, hogy egyben lássam a 14,4 TB-ot. DE most két tárolókészletem van és mindegyikben egyetlen kötet.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Szia!
Köszi szépen a részletes útmutatót! Jelenleg 8db 6TB-os WD Red plus van benne, és szeretném lecserélni 8db 16TB-os Seagate Ironwolf Pro-ra.
Egyébként vannak gondok a WD vinyókkal? sok helyen olvasom, hogy sok a hibás köztük. A Seagate Ironwolf Pro jó választás? Azt néztem az adatlapjában, hogy ezek héliumos töltésűek, és csendesek. 20/26dB hangnyomást keltenek. A 20dB az üresjárás, a 26dB a seek. Egyébként nekem az a benyomásom hogy a hagyományos vinyók gyártását kezdik elcseszni, mert a régi 13 éves WD RED-jeimet nem is hallom amikor működik, ezeket meg erősen lehet hallani, és hibátlanul mennek 13 éve. Gondolom azért csinálják ezt a gyártók, hogy az SSD-ket vegyük inkább. -
emre33
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
Jaa az egyértelmű. Külső bővítő egységben lévő HDD nem szavad belevonni az alap NAS lévő Raid-be, ez egyértelmű.
Ventilátor, led: Ha az alap NAS ventilátorát lehet szabályozni, akkor a bővítőét nem?
Hivatalos forumba az adminok nekem estek, hogy miért akarom levenni.
Én ilyet nem mondta, csak ennyi pénzért már elvárnék egy profi müködést.Jó, ha el túlzás, akkor az azért elvárható lenne, hogy leírják a müködését…
-
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszi a választ.
Akkor ez így elég gáz. Mondjuk nálam egy szerver rack-ben van minden hálózati cucc és ez is ott lenne. Ott nincs nagyon mozgás, nem nagyon tudna kimozdulni a kábel, de azért egy áramszünet miatt ha épp nem lenne látható a bővítés, az gáz.
Lehet elgondolkodok egy több fiókos, különálló NAS-on. Szeretnék összesen 100 TB körüli tárhelyet összehozni. Igazából nem zavarna egy különálló NAS, csak gondoltam egy bővítés jó lehet... de így nem szimpatikus a megoldás.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Igen, a 2x nyomom a gombot értem ez alatt. Csak egy üres DSM telepítés van egyelőre a NAS-on, semmi fontos, amúgy sem egy disk marad benne.
Amúgy próbáltam, amit írtál: ahogy megnyomom a bekapcsoló gombot, hátul a hálózati csatlakozónál a két pici zöld LED villog pár másodpercig, majd semmi. Meg sem nyekken a NAS. -
Downsampling
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Próbáltam többször is, de nem vártam percekig. Esetleg egy teljes reset?
(ahogy elnézegettem azóta más - akár Crucial ramokat, pl. ugyanezzel a típusszámmal - azokon nem így állnak a memóriaegységek).
Itt egy maláj modul linkje (Ebay), teljesen másképp néz ki, a száma pedig ugyanez:
Crucial 16GB DDR4-2400 SODIMM Memory (CT16G4SFD824A) for sale online | eBay UK -
Downsampling
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Csak azt fogok használni, amit a korábbi DS215J-nél is. Film, zene tárolás, megosztás főleg SMB-n, de akár telefonra, laptopra. Később távoli megosztás. (ez is működött mondjuk a 215J-n EXT4-re formázva, csak elég lassan)
Ja és még majd a régi DS215J-t be szeretném majd állítani backup szervernek a 224+ mögé. Mondjuk heti egyszeri időzített mentés/szinkronizálás. Ez megoldható amúgy?
Az viszont miért van, hogy mikor nulláról indul a telepítés, akkor nem tudom nem a 7.3-as DSM-et választani? Ezt hogy lehet akár késöbb visszaminősíteni 7.2-re?
Köszi
-
Downsampling
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszi a választ!
- Azt tudom, hogy lassú - bár ezt kevertem a külső USB-s meghajtók teljes formázásának lassúságával (itt ugye a drive ellenőrzése a lassú, tegnap indítottam el a 8 TB-s HDD-n, még mindig van kb. 10 százalék)
- Két 8 TB-os HDD lesz benne.
- Nekem a Btrfs új, szerintem anno nem találkoztam vele még a 215J-nél (lehet, csak nem emlékszem).
- Szerintem maradok az Ext4-nél (azok a fícsörök nekem nem kellenek, amik a Btrfs-nél jönnek)
- Amúgy az SMB megosztásnál a Btrfs-t is látja pl. a TV, a médiajátszó. Azt EXT4-et biztosan.
- Nekem a 224+ alapból a 7.3-at telepítette. Azt hogy tudom elérni, hogy én választhassam ki, melyik DSM-et akarom? (az egész mostani beüzemelés megy a kukába, mert mégiscsak két egyforma IronWolf lesz a NAS-ban - most még egy Barracudával megy a játék, de ez szerintem nem lesz végleges).
Köszi
-
Orchestra
kezdő
válasz
Borisz76
üzenetére
Nem feltétlen zárom ki az újat, csak szerettem volna megtudni, hogy melyik elegendő a használtak közül (1 szálon, nagy fájlokhoz), hogy legalább katasztrofálisan ne legyen szar úgy, mint a 215j (nyilván az amúgy se játszik már, mivel elavult darab).
Ebből azért nem feltétlenül következik, hogy nekem mindenáron a legújabb +-osat kellene megvennem, mert ez tényleg nagyon leegyszerűsített feladaatot fog ellátni. Csak ne viccből legyen már rajta a gigabites port...
Ha találnék jó hűtésű USB-s, kétlemezes HDD rack-et, ami tud RAID-et, meg nem hangos a hűtése, akkor konkrétan NAS-ra se lenne szükség.
-
Orchestra
kezdő
válasz
Borisz76
üzenetére
* Nem a csatlakozó a baj pl. egy DS215j-nél sem (hisz elviekben az is gigabites), hanem a processzor és minden egyéb, ami által nem bír normálisan másolni hálózaton. Ugyanazokkal az SSD-kkel egy DS224+ pedig max sebességet tol... Ezért írtam, hogy jó lenne egy épkézláb darab. Az elméleti sebesség nem jelent semmit, ha közben 1 darab fájl másolása is megfekteti, ahogyan a 215-öt.
A hsz második felében taglaltakkal tisztában vagyok. -
Dzsekó
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszönöm válaszaitokat!
Most azzal szeretnék eljátszani, hogy tapasztalatot gyűjtsek, hogy a 115j-be két külön verziós dsm-et, két külön hdd-re felteszek, mondjuk 6.2 és 7.1-et. és megnézni oda-vissza, hogy mit ír a syno assistant. Lehet, hogy egyik hdd migrálás sem fog menni, de akkor legalább tudom. Illetve ha nem látja a dsm-et, akkor megpróbálom a másik hdd-re ugyanazt a dsm-et rátenni, hogy akkor látja-e, ha a flashben ugyanaz a verzió van. -
hroli0423
csendes tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszönöm a gyors választ. A szolgáltatói(ONE) -optikai- Fiberhome típusu bridge módban van, ez össze van kötve egy tplink archer C2 AC750 routerrel LAN-on. A routerbe van bedugva a NAS D124. A belső hálózaton minden okés a NAS-al. Külső hálózati hozzáférésnél van a probléma. Beállítottam a DDNS-t is. Valamit biztos elrontottam
-
Downsampling
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
De gondolom, ezt saját hálózaton belül, tehát nem mondjuk egy másik országból.

Nekem az lenne a fontos, hogy ugyanezt tudjam én is elérni (telefon, tablet zenét, laptop zenét, esetleg filmet), amit te, csak nem otthonról - hanem bárhonnan.
Az otthoni hálózatról most is működik akár a NAS IP-címének beírásával, vagy QC ID-val pl. a DS Audióba belépés, és tudok zenét hallgatni pl fülessel. Vagy a DS File alkalmazásba is be tudok lépni, ott is elérem az összes megosztott mappát, ami a NAS-on van, csak azt is az otthoni hálózatról.
Ezt kéne távolról is tudni.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Backup használatàban tudnál segíteni? A régi nas-t vinném anyukámékhoz abból a célból, hogy a homes mappa és néhány megosztott mappa tartalmáról ide menjenek a biztonsági mentések. Ezt, hogy lehetne a legjobban és a legegyszerűbben megoldani?
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Az új nas-on már mindent megcsináltam rendszer telepítve, kötet létrehozva. A régi NAS-ról, hogy tudom a legegyszerűbben átvinni az újra a rajta lévő fájlokat? A Photos-t is át kellene valahogy úgy tenni, hogy a kb 30 000 képet ne kezdje el újra indexálni és megmaradjanak az ott létrehozott albumjaim is.
-
boborján2
senior tag
-
válasz
Borisz76
üzenetére
Mikor vegiglapoztam a telekom kinalatat akkor feltunk hogy a
1000/1000 net garantalt feltoltesi sebessege 800mbit
2000/1000 net pedig "csak" 550mbitEliras vagy en nem ertem a matekot?!🙄😅
-
makoss
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszönöm szépen a tartalmas írást!
Érdekes, hogy jó sok van benne amivel egyetértek
És nem tudom, de lehet érdemes várni még a switchel, és igen, a Synologynál is idén vezették be a 2.5G csatit, igen, a lapom is tudja a 2.5G kapcsolatot, úgyhogy a NAS-on nem tudnék szerintem változtatni, de a PC kapcsolatán lehet
Az IPTV-re nem tudok csak annyit mondani, hogy a TV GO miatt jó lenne One (volt Digi) műholdról váltani, de minőségi tapasztalatom nincs...
Jó sok torrented fut
Nekem még ma lett beállítva a Port Forwarding, kíváncsi leszek milyen változást hoz ez, még eddig nem sok
Nekem 2000/1000 T net van. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Ez azért meglehetősen felületes ítélet. Ugyan nem gyárt lemezt, fizikailag. De Firmware-t -- saját neve alatt futó eszközöknél -- ő készíti és ő tartja karban. Aminek számtalan előnye van. A legnagyobb hátránya - kicsiny hazánkban és a világ egy részén - hogy marha drágán árulják. De a világ egy másik, de ugyanakkor szerencsésebb felén gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, vatgy alig drágább mint más gyártók lemezei.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Pedig a magyar honlap szerint van! TP-Link TL-SG105-M2
Vásárolni pedig itt lehet.
Van 8 portos verzió is: TL-SG108-M2
Vásárolni itt lehet.Csak nagyságrenddel drágább mint a kínai.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Amúgy manapság nem megugorhatatlan a 2.5 GBit-es belső háló.
Kell egy NAS , ami tudja. Pl. : [DS225+] vagy [2 fiókos Qnap-ok]
Kell egy Switch.
Lehet menedzselhető ( drágább ) vagy a "buta" Plug & Play :
Lehet külföldről : [link]
Lehet itt a hardver aprón is venni : [link]
Ezekután a szolgáltató által adott eszközt Cat6 kábellel rákötöd a switch-re.....majd a switch-ből egy cat6 kábel a NAS-ba tovább.
Persze kell egy PC is , amiben ilyen 2.5 GBit-es hálókártya van és azt is a switch-re kötöd.
Ha rendes wifi-t akarsz, akkor pedig külön AP , Acces Point kell....vagy ilyen üzemmódba állított router.
És a lényeg, hogy minimum AC-s legyen de inkább AX képességű.
Ekkor wifi-n is át lehet lépni a Gigabites sebességet !
Természetesen csak HA a kliens ( telefon , tablet ) tudja a szabványt.
De pl . : a hálózati nyomtatók és a TV-k !!!! , igen a TV-k is jelenleg nem , hogy 2.5 GBit-el szereltek de még csak nem is 1 Gigabites csati van rajtuk....hanem a jó 20 éves FAST ETHERNET azaz a 10/100-s sebességet ( 10-11 MB/s ) tudják csak.
Nyomtatóknál okés.....de a Tv esetében azért lehetne már feljebb lépni. ( De ez csak egy kis kitérő....igazából nem lényeges. )
Ennek hiányában marad a wifi-s csatlakozás a már fentebb írt AC-s vagy AX-s 5 GHz-es sávon. -
válasz
Borisz76
üzenetére
Jelenleg én is így töltök le, ahogy te most, de ez kicsit macerás, ha több mappád van, amit kiválaszthatsz, sőt még azon belül is vannak almappák.
Beállítani célnak meg ugye, csak egyet lehet.
Sokkal jobb lenne a helyzet, hogy ha a linkelt képen látszódó felesleges mappák nem látszódnának, mert akkor elég lenne az ablak görgetés/nyújtás nélkül is.Kipróbáltam az áthelyezést...
Ezzel meg most az a bajom, hogy nem frissül az elérési út.
Vagyis mindig azt mutatja elérési útnak, ami az eredeti letöltési mappa volt.
Lehet mégis maradok a nyújtós verziónál.
-
makoss
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Nem vagyok szakértő, de az IPTV-t meghagynám a gyári Telekomos routernek ha lehet, nem tudom mennyi 2,5 gigabites kivezetés lesz a routeren, de ha pld csak egy, ami kijön azt dugnám a swichbe, és úgy szét, PC, NUC, NAS stb.
Mondjuk még egyelőre net lesz ha minden oké, és később IPTV...
-
Magnat
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Active Backup for Business ... azt én is tudom, h mennyi fér át a gigán, de azt nem is reméltem h kihajtja, inkább az ABB sebessége a bottleneck ... közben most nézem, h csak 480 giga a mennyiség, véletlen a diszk méretét írtam az előbb amire visszatöltök ... közben kilőttem egy vm-et ami eléggé fogta a cpu-t. hátha segít valamit.
-
cd930
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Még töküresek a HDD-k, csak Synology usert csináltam meg pár appot kezdtem rá telepíteni.
Ha SHR-ben hagyom, akkor működhet, amit írtam, hogy az USB-n ráakasztott külső HDD/SSD-n lennének a nem fontos filmek és nemtommik és azon ugyanúgy elérhetők lennének a megfelelő usereknek? -
VGYke
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszönöm szépen! Igen tableten én is pont így járok el, VLC-vel. Most próbáltam egy Samsung A53 telefonon (a beszúrt képeim onnan vannak) VLC nélkül, nem működött, valószínű az alap lejátszó nem eszi meg az mkv-t, vagy nem tudom, de nem is fontos.
Nem a telefonos lejátszás a célom, hanem a NAS-tól légvonalban kb. 300km-re lévő 2024-es Samsung TV-n történő lejátszás.
A NAS-al egy hálózaton lévő "otthoni" TV-k DLNA-n "mennek", tehát a DS video-t igazából, úgy lehet, soha nem is használtam. -
Csixi68
tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Szia,
ugyanezek a switch-ek mennek nálam is 3 db 5 portos és 1 db 8 portos POE-s. Tökéletesen tudják a 2,5 GBit-es sebességet. Sőt az SFP-ben is működnek a 2,5 G modulok, bár nem minden egységem szereti.
Lusta vagyok utánanézni, de ha egy 918+ NAS-ban a 4x 8TB-ből ki szeretnék cserélni 2 db-ot 16TB-ra, akkor ugye egyesével kell végig szenvedni az egészet?
Üdv: Csixi68 -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Igen, ez logikus lenne, de a DSM két külön alkalmazásnak látja:
Download Station (vagyis BT):

Transmission:

Mindegy, nem szép, de működik.
Illetve amit még észrevettem, hogy nálam kb. 15%-al csökkent a RAM fogyasztás, bár félek, hogy ez azért van, mert a DSM alatt is komoly 4 MB cache van beállítva a Transmission gyári beállítási szerint. Na majd egyszer ezt is megműtöm, hogy csökkenjenek az I/O műveletek.
-
válasz
Borisz76
üzenetére
Én most egy délután alatt újra felszenvedtem a qbittorrentet, meg kellett küzdenem vele, de az én amatőrségem volt végül az oka. Most checkolja az rss-ben lévő torrenteket, holnapra talán már látom mit tud. Beállításokban végtelenszer összetettebb mint a download station, letöltésben is gyorsabb, azt már tapasztaltam.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Ez gondolom csak költői kérdés. Mert ez olyan mintha a kocsikat váltó nélkül árulnák, de megesküszik a gyártó, hogy a kettes fokozat benne lesz és mindenhova eljutsz vele.
Azért szeretném beállítani, mert mozgatom a NAS-t és nem mindenhol ugyanazok a lehetőségek. Valahol megfekteti a routert a sok peer és ha sok a torrent, akkor nem megyek sokra a torrentenkénti érték állításával, ha ők gyárilag beállítottak egy magas global peer limitet.
-
-
Rozsa
csendes tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Sajnos ez nem segít. Először a pgsql-adapter.service állt le és nem indult újra, de ezt sikerült megoldani a következő képpen és újraindult.
login SSH, then "sudo -i" to get root access.
Make a backup with: "mv /volume2/@database/pgsql /volume2/@database/pgsql-bk" Then create the folder: "mkdir /volume2/@database/pgsql"
Change the rights: "chown postgres.postgres /volume2/@database/pgsql"
Then you can start the pgsql: "systemctl start pgsql-adapter.service"A sima mail server indul, de a mailplust nem tudom újratelepíteni se.
Nem szeretném az egész rendszert újrahúzni, 8 diskes
-
futureboy
tag
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Lehet user error, de nekem is a file station volt a megoldás, míg egyszer észre nem vettem, hogy random, bizonyos képeket vagy 3000 szer mentett a mappába. Van egy Samsung galaxy mappám ebbe ment a mentés ugye, és amikor az otthoni wifimre csatlakoztam, és volt mondjuk 20db kép a mobilomon, ezt rá is másolta a nas samsung mappára. De, a 20 kép közül 2-3 kép vagy 3000 × rajta volt a nason. Ez úgy derült ki, hogy egyszercsak a tárhely figyelmeztetés jött hogy fogytán a hely..... mondom hogyan, és megnézve a mappát akkor látom hogy egyes képek rengetegszer ismétlődnek. Pedig úgy volt beállítva, hogy mikor rákerül a nasra a kép, akkor telóról törlődik. Azóta sem értem hogyan lehetett sokezerszer egy két kép, teljesen esetlegesen ennyiszer soksorozva. Azóta inkább kézzel feldobom amit menteni kell.
-
cidalain
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Kb ez vár rám is. Most volt időm nagypénteken rászántam több óràt, hogy a PC-ről a telómentéseket feltegyem a NAS-ra.
Már ez is durva volt, ott is összevissza voltak: időnkénti mentések, teló cserekor full mentés, volt átfedés is, stb
Utána vagy fél napig indexelt szerencsétlen NAS
-
cidalain
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Hát igen, képeket átnevezni egyesével tényleg gáz, azt kihagyom, az tuti.
Talán virtuális albumba rendezés lesz első körben, aztán ha ez megvan, akkor később azokat a virtuális albumokat fizikailag betenném egy almappába éven belül. Így akkor a Syno kereshetőség is tuti lesz, és a filestruktúra is kereshető lesz valamelyest.
Azért érdeklődtem, ki, hogyan csinálja, de úgy látom, ennyire nem gondoljátok túl, mint én
30k csak az okostelefonos korszak képei (ez 10 év, amikor már érdemesebb volt telóval fotózni, mint kompakt géppel). Az előtte évek digitális fényképezőgépes dolgai még fel sem mentek, az lesz vagy mégennyi.
-
cidalain
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Én is így csinálom.
De ez nem kategorizálás, csak tárolás.
Ha egy konkrét képet keresel, pl lányom a macskával a kertben, akkor most melyik évbe keressem? Nyilván mondjuk x éven keresztül keletkeztek ilyen képek, bármely hónapban, szóval ha egy konkrét cuki fotót keresek, akkor esélytelen. A 2022 karácsonyi képekre rákeresni, vagy a Pistike 5. szülinapja nem téma, az megy dátum szerint. -
galaxys80
veterán
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Igen csak ami benne volt gyárilag Crucial RAM azzal el se indult . Ezért vettem bele Kingston-t azzal meg minden ok volt . Persze kérdés ha csak HDD van benne akarjak e rá Virtual PC-t rakni . Pont egy Windows kéne és nem hiszem hogy túl izmos lesz ehhez ez a gép . Lehet maradok egy MiniPC-nél ,
-
-
Protezis
őstag
válasz
Borisz76
üzenetére
Én ezt vettem még 2023-ban, de még nem próbáltam ki, megy a gyári

https://www.amazon.de/dp/B09V4GFM32 -
galaxys80
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Tényleg. Köszönöm. A webes felületen tökéletesen működik.
A DSLoad alkamzásban viszont nem találtam ilyet.
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket. Korábban ezt a Transmission webes felületén simán megoldottam. Van erre itt is lehetőségem? Vagy csak az, hogy a telefonon asztali nézetet kérek és elindítom a Download Station?
Új hozzászólás Aktív témák
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG Flow X13 GV301QC ALAPLAPHIBÁS laptop, javítandó vagy alkatrésznek
- Gigabyte G6X 9KG-43HU854SD (Bontatlan)
- Dell Latitude 7300 Touch 8 gen I5, 16GB RAM, Vil. HUN BILL. 12 HÓ GAR.
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem még ma lett beállítva a Port Forwarding, kíváncsi leszek milyen változást hoz ez, még eddig nem sok

Patice