Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sketch001
tag
-
Magnat
veterán
Szia,
ha a routerek nem tudnak vpn-t, és nem félsz egy kis linuxos tákolástól, akkor megoldhatod úgy is, h a nason megy egy vmi vpn szerver, a másik oldalon meg mivel a tv-re nem tudsz vpn-t tenni, veszel egy bármilyen minigépet ami sokkal olcsóbb lesz mint egy második nas. Arra teszel egy Debiant pl, azon beröffentesz egy vpn klienst ami folyamatosan a nashoz kapcsolódik és a tv-nek a Debian gép lan címét adod meg default gatewaynek, aztán a Debian tűzfalában szépen portonként be tudod állítani, h melyik forgalom menjen a vpn tunnelen keresztül a nashoz, és mi menjen ki a sima interneten ... elsőre bonyolultnak hangzik, de egy chatgpt-vel nulla közeli linux tudással is össze lehet hozni, nekem is sikerült
(bár nálam portonként nincs differenciálva a forgalom, de azt megoldottam, h ha olyan eszköznek kell vpn amire nincs kliens, akkor csak a default gateway átírásával a Debian alapú gép felé küldöm a forgalmat és akkor vpn felé megy) -
-
Lokális tévéről hogy akarod elérni a távoli NAS-odat? Ha nincsenek egy alhálózatban, márpedig nincsenek, akkor DLNA nem megy. Tehát a DLNA-ra épülő beépített lejátszókkal nem lehet. Valami egyéb megoldással lehet elérni csak, pl. Emby vagy Plex.
Nekem három NAS van három családban, minden család minden tévéjén az összes NAS elérhető, és lehet róla nézni filmeket. Szóval tutira meg lehet oldani. Húgom rendszeresen az én NAS-omról néz filmeket. Természetesen a feltöltési sávszélesség is elégséges kell legyen minden helyen.
Én meg pont úgy vagyok vele, ha annak idején tudtam volna, hogy ilyen faszán be lehet lőni a távoli eléréséket, akkor nem vettem volna NAS-okat mindenhova.

-
blakey
titán
A Plex DLNA szerverét kapcsold ki, helyette a NAS DLNA-ja tökéletes lesz. A Plex, telepítés után, csak belső hálózatból érhető el, miután minden beállítottál, a távoli elérést is, akkor a routernél szükség lesz egy porttovábbításra, utána már egy zöld pipa fog tájékoztatni, hogy távolról is elérhető.
Quickconnect és tsai, azaz bármilyen másik DDNS nem szükséges.
A Quickconnect a NAS elérésében segítség lehet, valamint ha távolról eléred a routert és be tudod állítani a porttovábbítást, akkor működhet a dolog, de én még csak helyi hálózaton konfiguráltam a dolgokat, így nem vagyok biztos, hogy konfigurálás előtt bármi is működne.
-
-
IRO21
senior tag
-
IRO21
senior tag
Hivatalosan Emby, Plex, DS Video kliensek érhetőek el a Samsung App Store-ban.
Ha már valamelyiket amúgyis használod a NAS-on, akkor azzal a legegyszerűbb.Ha még nincs egyik sem, akkor Emby-t vagy Plex-et javasolnám.
A Video Station (ami a DS Video szervere) már nem elérhető DSM 7.2.2.-től kezdve, szerintem már nem érdemes rá építeni.
A Jellyfin kliens még mindig nem elérhető az app store-ban, csak trükközve lehet telepíteni. -
Magnat
veterán
Szia,
kérdés, h ahol a tv van ott tudsz-e bármilyen vpn-t csinálni a meglévő routereden vagy pl minigépen, amin keresztül a nashoz tudsz csatlakozni. Ha van ilyen akkor kb bármilyen médialejátszó progival meg lehet oldani, ha nincs, akkor vagy arra áldozol, h tudj vpn-t csinálni vagy arra, h vegyél egy androidos eszközt a tv-hez és azon már több opciód lesz (pl Jellyfin, de azt a nasra is fel kell tudni varázsolni, szóval inteles modell kell) vagy megveszed a Plex Passt és akkor a tv-ről mindenféle hókuszpókusz nélkül tudsz Plexen keresztül tv-zni, de persze ehhez meg az kell, h a nasra telepíthető legyen a Plex.
Vagy linkeltek itt korábban többször hackelt Video Station-t amit fel tudsz tenni legújabb DSM-re is és ha jól emléxem, Samsungra is van DS Video és akkor ez is működhet ... hozzáteszem, h nem biztos h minden infó full naprakész amit mondtam, azt pl pár éve mondta egy ismerősöm, h ő a Samsungon DS videot használ, h azóta még van-e azt nem tudom
-
Borisz76
nagyúr
A DS Videó-t elidítod a DSM felületére belépve.
Ott lehet mappát hozzáadni....tipus megjelöléssel.
Teszem azt a Fotok_Videok mappát hozzáadod és bejelölöd, hogy képeket és videókat tartalmaz.
Anyag mennyiségétől függően jó ideig indexelni fog.
Ezután látod az esetleges tartalmat a droidos eszközön is.Amúgy droidos tableten én a DS File-t használom.
Kikeresem a filmes anyagot és rábökök.
Ekkor elindul a VLC vagy másik lejátszó is beállítható neki. -
Port beállítása NAS-on:

Routeren is át kell engedni, általában a WAN menüpont alatt kell a Port forwarding résznél:

Persze előbb a LAN menüpontban fixálni kell a NAS IP címét:

Utána egyszerűen a böngészőbe be kell írni:
http://vgyke.synology.me:55125 VAGY https://vgyke.synology.me:55126(Tök mindegy melyik, mert a HTTP kérés is át lesz irányítva a HTTPS-re, ha bepipálod a redirect checkbox-ot.)
Feltételezve, hogy a vgyke domaint regisztráltad be a synology oldalán, és az 55125-ös (HTTP) és 55126-os (HTTPS) portot állítottad be menedzsment portnak.
Ilyenkor ha jön az internet felől a kérés az 55125/55126-os porton, akkor a router ezt automatikusan a NAS IP címére fogja irányítani, az pedig le is fogja tudni kezelni a kérést, mivel már átállítottad benne az alapértelmezett DSM portot 55125/55126-ra.
Annyival még meg bonyolítanám, hogy attól függően, hogy milyen alkalmazást használsz, a DSM felületén be lehet állítani egyedi portot, és akkor azon a porton direktben el lehet érni az alkalmazást is. Ezt vagy a Control Panel / Login Portal / Applications menüpont alatt lehet, vagy pedig magában az alkalmazásban. (Pl. én Emby-t használok, ott magában az alkalmazásban kell.) Amíg még volt Video Station, azt is itt lehetett beállítani:

Természetesen a routeren annak az alkalmazásnak is át kell engedni a dedikált portját, amit direktben el akarsz érni az internetről. Szerintem az a legjobb, ha kijelölsz egy range-t, és akkor azt komplett átengeded. És akkor minden egyedi portot oda pakolsz. Pl. a NAS-on az 55120-55130-as portokat használod, és akkor ezeket mind átengeded a routeren.
-
-
Magnat
veterán
Van külön quick connect és ddns ... előbbi a Synology szerverein kersztül műxik, előnye, h nem kell hozzá portot nyitni, de sztem a DS Video nem megy rajta (de sosem próbáltam, egy próbát megérhet), illetve h a plusz szerver közbeiktatása miatt lassabb is lesz ... a ddns esetén kell portot nyitni és közvetlen a kapcsolat a végpont és a nas között.
ddns-t itt kell beállítani: vezérlőpult/külső hozzáférés/ddns
itt amit látsz gazdanév, az kell plusz a port forwardot belőni a routeren ... sztem amiket írtál azok quickconnect nevek ... de könnyne tudod ellenőrizni ahogy írtam.
-
Magnat
veterán
Szia,
qc-n nem fog menni sztem ... portot kell rá nyitni, meg ha esetleg szolgáltatói nat mögött vagy, abból ki kell vetetni a nas oldali szolgáltatónál ... beállítod a synologys ddns-t a nason és beirányítod a portokat a nasra (nem tudom, h a default http/https porton kívül kell-e nyitni valamit) és akkor utána úgy kell megszólítani, h az ip címhez beírod a ddns név:port formulát, tehát pl
vgyke.synology.me:5001
user és jelszó pedig egy a nason lévő fiók akinek joga van a ds video-t használni. -
-
Csurga2
csendes tag
Én is épp az előbb kaptam pár ilyen értesítést, be kell lépni a Synology fiókba, onnan az Active Insights fiókba és meg kell újítani a licencet. Ugye nem azért nem tudja feltölteni az adatokat, mert nem volt net, hanem mert lejárt a licence. Egyébként ez a szolgaltatas csak arra való, hogy figyeli a NAS állapotat, de szerintem hasznos.
-
Protezis
őstag
Offline is működik. Legyen nálad, azért állítasz be 2FA-t. Egy dolgot tudsz (jelszó), egy dolog meg nálad van (mondjuk a telefon).
Tud elvileg mailt is küldeni a DSM, ha elvesztetted az eszközöd. Nem próbáltam.Olyan appot keress, ami tud TOTP-t. Meg persze, amiben megbízol, meg ami tudja mindazt, amire szükséged van (backup, multi-device sync, rózsaszín téma, akármi).
-
Protezis
őstag
DSM-be való belépésnél van 2FA. SMB-nél nincs, se SSH-n.
TOTP, valamint hardveres kulcs működik. Én mindkettőt használom.Vagyis kódot nem kapsz, nincs push notification. Kell egy TOTP app a telefonra (Google Authenticator, Authy, stb.), és belépésnél generál az app egy 6 számjegyű kódot, amit a megadott időn belül be kell gépelni a belépés közben.
-
Gardaai
senior tag
Láttam a hozzászólásod, írni is szerettem volna, csak elmaradt.

A szobának a jobb sarkában ülök. Asztal alatt a gépem egyből láb mellett, mellette a NAS, majd egyből a fal. /Ügyelve arra, hogy ne érjen semmi össze, a rezonancia miatt./
A NAS maga teljesen néma. A HDD kerregés régen nem zavart amikor csak néha-néha indult be a winchester. Amióta folyamatosan dolgozik, kicsit zavaró, DE. Nem azért mert hangos, hanem belegondolva a tudat bosszant, hogy RAID1 nélkül, ennyit dolgozva, mikor fogja megadni magát és szállnak el az adatok. De ez már csak az én hülyeségem.
Download Station dolgoztatja folyamatosan, valószínűleg korlátozni fogom.Lehet az is segít rajta, hogy nekem a NAS előtt nagyon sok HDD volt a gépemben. Semmivel sem zavaróbb, hogy most a NAS adja ki ezeket a hangokat.
Ha van egy halk zene vagy környezeti zaj, meg se hallom.
Persze ez függ, hogy hány lemezes, az adott HDD-k mennyire zajosak amikor dolgoznak. Ironwolf Pro került be, a régi WD Red sokkal halkabb volt amikor dolgozott. Viszont 5400 RPM helyett ez 7200 RPM-es. Gondolom ez is számít zaj szinten. -
Boss81
senior tag
Nincs, megnéztem.
Most lehet sikerül de nem akarom elkiabálni. Reset után visszadugtam minden kábelt, és csináltam egy áramtalanítást, és amikor visszakapcsoltam, a Synology assisant már látta a két nas-t, és bejött a a router felülete is.
Amit nem teljesen értek, a router felületén a hálózati központban ezt a képet dobja ki.Ha ezen viszont állítok ismételten nem jön be a router felülete, csak a nas-ok jelennek meg. Ez a beállítás jól van így?
-
Multibit
nagyúr
úgy tudom megoldani, hogy: ONT - UTP kábel - router WAN - router LAN - UTP kábel - NAS

NAS marad a helyén, akkor 2 db ( 1 oda, 1 vissza) UTP vezetéket kellene vezetnem
Eddig is (legalább) két UTP kábel kellett, hogy menjen a routerből. Egy az ONT-hoz, egy a NAS-hoz. Ezután is így marad, legfeljebb hosszabb kábelek kellenek. -
Multibit
nagyúr
Jaaa? Akkor nem a router költözés teszi szükségessé a NAS áthelyezést, hanem a megfelelő szellőzés biztosítása. Így már világos. Teheted az előszobába, spejzba, garázsba, stb. Ne a kényelmes kivitelezés legyen szempont (“jaj a kábelezés oda nem opció”
), hanem az eszköz üzembiztonsága és a füled nyugalma 
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
Igen, zavaró lesz a zaj. De nem a ventilátor, hanem a HDD-k zaja. Attól, hogy a router költözik, miért nem maradhat a helyén a NAS? Nem kell a NAS-nak a router közelében lenni.
szerk:
Amúgy miért kell költöztetni a routert? Bocs a kíváncsiskodásért, ne válaszolj, ha nem akarsz
-
poirot
őstag
Nekem 718+ van, igaz a másik szobában, nem a számítógép mellett és nem ott alszok. Most mondhatnám, hogy egyéntől függ, de mivel közelbe helyezett magadhoz, evvel "szintet léptél". Attól is függ, hogy fejmagasságban lesz-e, esetleg abban a szobában fogsz-e aludni, szóval mind, mind egyéni, specifikus helyzet. Szóval a puding próbája...

-
Borisz76
nagyúr
Először is....biztosan nem 4 GB hanem 4 Tb !
Mindegy is....A lényeg :
1 db lemez SHR kötetként megy jelenleg.
1 db új lemez megy mellé.Lehet az új lemezt a meglévő kötet bővítésére használni.
Ekkor 2 db lemez lesz de 1 db kötet !
A lemezek tükrözve lesznek !
Nem lesz több tárhelyed....
de lemezmeghibásodás ellen védve lesz a kötet !Vagy a másik lehetőség :
Ha több tárhelyet szeretnél , akkor az új lemezen kell lértehozni egy ÚJ kötetet !
Az új kötet lehet ALAP/BASIC kötet vagy akár SHR is !
Ekkor 2 db lemezed lesz és 2 db köteted !
Cserébe nincs lemezmeghibásodás ellen védve a rendszer...azaz nincs redundancia.
Akármelyik lemez meghal.....az adatokat buktad.Ha csak 1 db kötet van , akkor alkalmazások telepítésekor ( DSFile , DSAudio , DSVideo stb....) a DSM nem kérdez semmit mert csak arra az 1 db kötetre lehet programot telepíteni !
Viszont ha 2 db kötet van, akkor alkalmazás telepítésekor rákérdez, hogy melyik kötetre is szeretnéd telepíteni az app-ot.
Később ha meghal a lemez.....bukod a rajta lévő telepített app-okat is.Tároláskezelő-ben tudod a kötetet létrehozni majd !
-
IRO21
senior tag
Synology support oldalon kattints a biztonság fülre.
De előtte felteheted itt is, hátha tudja valaki. -
krealon
veterán
"hogyan lehetne DS 218+ NAS-on otthoni privát levelezőszervert beüzemelni?
Egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni?"Fix IP nélkül esélytelen, illetve a szolgáltatók a SPAM-gyárak megakadályozására az otthoni előfizetéseknél blokkolni szokták a 25-ös portot.
Rádásul a dinamikus IP-ről érkező (ezért SPAM gyanus) leveleket alacsony prioritással szokták kezelni a nagyobb szolgáltatók. Plusz az SPF és a DKIM is alapkövetelmény.Ja és az internetes robotok előszeretettel próbálkoznak a nyitott levelezőportokon.
(Naponta látom a több ezer probálkozást a honeypot gépemen.
) Szóval szerintem a minimum, hogy egy smarthost legyen a levelező szerver előtt, de akkor már maximum helyi arhiválási tárnak érdemes a saját rendszert használni.
-
VGYke
addikt
Erre a több mint 19 napló/sec kérdésemre nem tudtok valami okosságot írni, főleg azzal kapcsolatban, hogy hol keressek még napló bejegyzéseket?
-
cigam
titán
Pl. azért sem tanácsos kitörölni, mert egy "soft"resettel pont hogy az admin fiókot, és a hálózati beállításokat lehet visszatekerni gyári alapértelmezettre. Így ha véletlenül kizárod magad, nem kell újrahúzni az egész rendszert.
Szerintem jó ha ott van, és le van tiltva. Enni nem kér, elfér, és adott esetben nagy hasznát veheted. -
Multibit
nagyúr
Már megvetted a nyomtatót, úgyhogy késő, de...
Két tintás után döntöttem úgy, hogy soha többet. Be kellett látnom, hogy önámítás volt részemről, hogy majd milyen jó lesz színes képeket nyomtatni otthon.
Vettem egy hálózatI, mono, kombi lézert, azóta boldogság van. Két dolog biztos már részemről, ami a későbbi nyomtató vásárlást illeti:
- lézeres legyen
- hálózati nyomtató legyen!Ha mégis szükségem lenne egy-két színes fotó nyomtatására, azt elvégeztetem mással. Manapság a családi fotókat képernyőn nézzük
-
kgymac
őstag
Oldd meg magad. Elsőnek oszd meg hálózaton keresztül a printert.
Ha ez sikerül, másolni biztosan fogsz tudni rá a nasról. Egy hp laserjet1020-at használok így, a hp megpróbálta megoldani, hogy ne lehessen hálón keresztül megosztani ezt a típust, de ha egy speciális file-t a nyomtató bekapcsolása után rámásolok, már működik (amíg be tiltólistára nem kerül, mert nem az amcsik oldották meg) a netes megosztás. Egy usb-s eszköz nas-ra csatlakoztatásakor megoldható, hogy az eszközre másolj egy file-t, így ha tudod a tesztoldal nyomtatást file-ba rögzíteni, akár meg is oldható, amit akarsz. A legtöbb win-es nyomtató driver tudja rögzíteni a nyomtatást (nyomtató tulajdonságok, speciális fül, nyomtatott dokumentumok megtartása - pipa), így ha hozzáférsz a file-hoz, már csak ki kell próbálni felmásolni a nas-on ssh-n a printer eszközére. Mondjuk egy win tesztoldal sanszos, hogy menni fog, de spec karbantartó feladat inkább nem, de ilyet nem próbáltam még rögzíteni (egy canon ip7250-en esetleg kipróbálhatom otthon este, hogy működik-e, mert az lj1020-on nem nagyon van ilyen karbantartási feladat). -
Borisz76
nagyúr
Ha önállóan nyomtatna az baj lenne

A NAS-on tárolt dokumentumot valamivel megnyitja az ember...
Ez lehet klasszikus PC vagy akár tablet , telefon is.
Onnan meg lehet nyomtatást kezdeményezni egy hálózati nyomtatóra.
Vagy valami másra gondoltál ?
Mert akkor nekem nem világos valami.Megjegyzés :
Ok, tudom a NAS nem PC, de hát ha...
De ....a NAS egy speciális , "cél"-szofverrel elátott PC. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ismét próbálkoznék ezen, lomtár kérdésemmel. Lomtárat törölni sima ügy, na de a törölt fájlok, mappák visszaállítása?
Természetesen a lomtár mint mappa meg van, abban tudok keresgélni, onnan visszaállítani, régebben értetlenkedtem is egyet a lomtár (TC, Intéző) rejtett nem rejtett láthatóságával.Visszaállítással kapcsolatban én azt hittem, elindítok a NAS-on egy programot, ami szépen kiírja nekem mikor mit töröltem (pl. megkülönböztetve az ugyanazon nevű fájlokat, mappákat időpont szerint, stb.), majd visszaállítja a kiválasztottakat az eredeti helyére. Mert hát ugye sokszor nem csak maga a fájl, hanem a törlés helye és időpontja is érdekes lehet…
Szóval túlképzeltem a lehetőségeket és nincs ilyen vagy hasonló alkalmazás a NAS-ban?Más, de lomtár: A csatolt mappáim nevezzük itt „Mount” nem rendszergazda felhasználóként vannak csatolva. Mount az egyik csatolt mappa lomtárába be tud lépni, a másik csatolt mappa lomtárába nem, ide csak a „rendszergazda” tud. Hol és hogyan tudok a „Mount” felhasználónak jogot adni, hogy a lomtárba belépjen? Nyilván, ahová be tud lépni, azt régebben én oldottam meg, de már nem emlékszem hogyan.
-
cigam
titán
Mert fel van készítve rá, és tudja, hogy ha hálózati meghajtó, akkor el kell rejteni. bizonyos mappákat/fájlokat. Ez a program egyedi tudása, nem a Windows-é. Amúgy az smb.config fájlban matatva is el lehet rejteni dolgokat. pl:
hide files = /desktop.ini/$RECYCLE.BIN/geza844
Jut eszembe: Ugye nincs letiltva az admin? Mert a leírás pont azt állítja be, hogyan admin nevében fusson. -
cigam
titán
-
Én is szívtam vele egy délutánt...
DS118-ról váltottam DS720+ra, de az új az Istenért nem ismerte fel a külső winyót, amivel a 118 simán ment.
Újra be kellett üzemelnem a 118-at és most épp mentek le mindent a winyóról, hogy az újban újraformázzam és rámásoljam.
Én azt hittem, hogy azért kerül ennyibe, mert pik-pakk megy vele minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(bár nálam portonként nincs differenciálva a forgalom, de azt megoldottam, h ha olyan eszköznek kell vpn amire nincs kliens, akkor csak a default gateway átírásával a Debian alapú gép felé küldöm a forgalmat és akkor vpn felé megy)
.

Patice