Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
nas már másik kódot vár vagy még az előzőt
Az előzőt is elfogadják a rendszerek és a 30-60 mp csúszás elég sok lenne.
bexinho23:
Offline megoldást érdemes használni, a push üzeneteseket elkerülni (a késve megérkezés teljesen kizár).
Azt nézd még meg, hogy ugyanonnan szinkronizál-e az idő, illetve a hálózaton a dhcp szervered oszt-e ntp címet. Ha igen, akkor mit. -
Troy66
kezdő
válasz
Magnat
üzenetére
Azért sok helyen, más területeken is hallani, ha más hozzányúl vagy más alkatrész, elem stb kerül bele, azért már nem vállalnak felelősséget a komplett ökoszisztémáért sem.
Itt nem tudom , hogy van, de kb így magyarázták, itt is, hogy nem a regg kártya a valódi probléma. Hanem pl garanciáztatás, support egyéb.
-
Csixi68
tag
válasz
Magnat
üzenetére
Általában mindenki a Google Authenticator-t használja azonosításra és nem a Secure SignIn-t. Ezért gondolom, hogy ezt kevesebben használják. Nálam a telefon pl. mindig kéri, ha Synology programhoz kapcsolódok. Persze be lehetne pipálni, hogy ne kérje, de így biztonságosabbnak gondolom, főleg úgy, hogy sokszor osztom meg a netem utazás közben.
-
válasz
Magnat
üzenetére
Hát, elvi oldalamon úgy gondolkodom, hogy 200-250 alatti ár esetén elfér, mert nem az árára van szükségem.
Anno filmezésre, adataim tárolására volt terv, ami elhalt, és emiatt nem is használom, 2-3 havonta bekapcsolom és frissítem ennyi. A jövőben tekintve ha velem valami történne (nem mai csirke vagyok) akkor a párom nem tudja a rack és az abban lévő dolgokat kezelni, így lassú leépítésre gondoltam.
A HDD-k nem témák, ki tudom belőlük venni, én raktam őket bele akkor a WD RED mellett döntöttem.
Ha már tényleg ilyen ára van akkor lehet megtartom porfogónak egyelőre.
-
*H*
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Amit a kérdező szeretne, arra ez a megoldás. Belépés után bármilyen fájlművelet végrehajtása amire engedélyt adott.
Egy új megosztott mappa létrehozásakor az utolsó lépés az engedélyek megadása. Azt amúgy is át kell nézni és be kell állítani minden esetben, ennek a felhasználónak nem adja meg és ennyi. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Hello,
igen, 20%-on volt a HDD, de levettem 3%-ra. Érdekes, hogy SSD-n alapból 3%-ot adott. Mindegy is, a lényeg, hogy ennek ellenére nem fogy a foglaltság, mikor törlődik X terabájt DSM 7.3-nál. Most másolgatom az adatokat üres HDD-kre és megy vissza a DSM 7.2.2, majd vissza az összes adat. Sajnos ez 8-10 nap időpazarlás
-
válasz
Magnat
üzenetére
Nem. Wifin...🙂 csak azt akartam ezzel mondani h a szolgaltato tudja hozni a 1gigas sebesseget🙂
MrCsiT
Igen. A routeren vsn egy 2.5 lan csatlakozo. Ezzel van osszekotve.
Container manager ben van telepitve majd web station "betoltve" igy netes feluleten el lehet erni es futtatni....
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Ez lemaradt:
"A 2025-ös DiskStation Plus sorozaton a felhasználók ismét korlátozás nélkül telepíthetnek és üzemeltethetnek bármilyen harmadik féltől származó, NAS-minőségű HDD-t vagy SATA SSD-t, visszahozva a Synology hírnevét meghatározó nyílt és alkalmazkodó rendszertervezést." - szóval akkor jó eséllyel a Red, Purple, Ironwolf stb vonal használható lesz.
-
IRO21
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
"...úgy tudom, h a real time monitoring csak local filerendszeren megy..."
Nem próbáltam, csak elraktam, hogy lehetséges egy ilyen megoldás, ha szükségem lesz rá:
Workaround for Real Time Monitor on Synology SMB/NFS Share - Synology - Emby CommunitySynocommunity-ről fel kell telepíteni az inotify-tools-t. A mappa változása esetén ez indítja a shell scriptet, ami meghívja az Emby API-n keresztül a könyvtárak újrabeolvasását.
Valószínűleg Jellyfinnel is menne. -
csomi1977
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Ha jól tudom erre van a Tailnet Lock . Hiába szerzik meg a felhasználói belépési adataimat , amíg valamelyik VPNen lévő eszközről nem hitelesítem a VPN hálózatba belépni akaró eszközt nem fogja látni . Volt is hasonló esetem mikor az egyik eszközről letöröltem a kliens programot . Hiába raktam vissza , léptem be nem láttam a többi eszközt . A Tailnet Lock kulcsai pedig az eszközökön van tudtommal nem a szerveren .
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
egy wireguardon alapuló szolgáltatás . Persze fel lehet törni de ha jól beállítod akkor azért kicsi rá az esély . Eleve csak azok az eszközök tudnak csatlakozni a hálózatomhoz amik aláírással rendelkeznek . egy új eszköz csatlakozásnál kapok értesítést és engedélyezném kell . Plusz nem hiszem, hogy valaki erőforrást fog pazarolni egy mezei user feltöréséhez .
-
boborján2
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Azért a tailscalenek is vélhetően van annyi felhasználója ,hogy kicsi az esélye hogy belátogatnak.
Sőt ezeket általában célzottan csinálják , mert random józsihoz hiába megy be bárki, 99% hogy számára értéktelen cuccokat fog találni. Inkább valami cég a célpont , vagy cégek és vagy adat ki, vagy sima ransomware be.
-
boborján2
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Igen ,az a kêrdés.
belső hálón 949/949
Természetesen nem fut semmi más , másik gépen sem a lakásban.@Patice
Igen tudom,higy van a névleges sebesség mint olyan, de a feltöltésem nem 3 hanem 21-22,amit bármikor tud,napszaktól üggetlenül.
Amikor a speedtest fut ,akkor éppen pont mindig 21 , amikor az említett letöltés a nasról akkor meg pont 3 ?
És hidd el , ezt eljátszottam egymás utan 30x felváltva és mindig ez az eredmény. Szóval a névleges sebesség elmélete ezzel kizárva.ChatGTP véleményét konteónak gondoltam, de most már arra hajlok ,lehet igaza lesz.
Mobiszolgáltató oldalon van valami korlátozás. Egyszerűen IP alapján tudja ,hogy sima lakossági végpont ahol a nas van és a hálózat optimalizálás miatt a sebesség korlátozva van ebbe az irányba.
Cáfoljatok meg ha az ez nagy hülyeség , bár nem én találtam ki. Csak leírtam a válaszát.
Egyébként Deepseek is elsőre ezt írta , csak másképpen fogalmazott. -
makoss
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Igen, jól tudod, csak újat itthoni boltból
Amúgy amit linkeltem ez a csávó ajnározza
-
makoss
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Ilyet találtam még, de a márkát nem ismerem: TRENDNET TEG-S762
-
makoss
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Köszi!
Amúgy ami nemrég infó volt a Telekomnál duplázás, az hogyan érinti ezeket az eszközöket? Jobb ha "fentebb kapcsol" az ember? Úgy értem pld 2.5G switch helyett olyat néz az ember amin van már 2 db 10Gbps csati is?
-
boborján2
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Most már műküdik, noip oldalán a wildcard nem volt bebipálva.
Viszont most már csak a cert nem megy.
A böngésző hisztizik az aldomainra.Pedig az SSL menüben ott van hogy beleveszi az aldomaint is és a beállításaiban is ottvan hogy a cert-hez hozzárendelt hozzárendelt sajat.ddns.net lets enc. tanúsítványt használja.
-
Magnat
veterán
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Magnat
üzenetére
Nem tudom mi az az ABB...de :
950 GB x 1024 = 972.800 MB ennyi adatról van szó.A Gigabites hálózat elviekben 125 MB / s sebességet tud.
Gyakorlatban ez kb 100-110 MB / sTehát :
972.800 MB / 100 MB/s-al is : 9728 sec...162.13 perc....2.7 óra.
Ez egy elméleti számítás....ha minden klappol, akkor ennyi időbe telik.
Gyakorlatban azért vannak korlátozó tényezők de tény, hogy a 10 óra az elég soknak tűnik !
Természetesen nem mindegy, hogy belső hálózatról megy az anyag két eszköz között vagy a netre megy fel valahová.... -
boborján2
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Az xpenology is nas OS.
Mi másnak lehetne nevezni?" (meg persze Xpenologykat főleg) "
Igen ,ha nem volt frissítve. Egyébként ugyanaz a verzió ugyanolyan sebezhető mindkét oldalon ,mivel pont egyformák.
Az eltérés a foltozás telepíthetőségének késése , xpeno oldalon meg kell várni mire elkészül a frissített bootloader a pendrivehoz. De persze ez itt off.Egyébként meg a személyes véleményem.Ha már 1x beszívtam a ransomware-t vagy bármit , ráadásul úgy hogy jó volt a konfig és nem admin/12345 volt az admin belépés , akkor azért minimum berakom VPN mögé és feláldozom a kényelmet.
-
boborján2
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Otthon a belső hálón is ddns névvel érem el, NAT loopback -et tudja már kb mindegyik router ,így nem megy ki a WAN porton,mert a router tudja hogy az saját magára mutat.
De ha esetleg nem tudná ,akkor meg DNS rewrite , és a címet az AdGuard homeban , feloldom a NAS belső címére, de erre jelenleg nincs szűkség , és szerintem nem is lesz.
Poén az a DNS rewrite , pl boborjanrouter.com bentről a router admin GUI-ra mutat(hat) ha akarom
Nekem ésszerűbb a default portokat nem piszkálni a nasban. Ne kérdezd miért , csak....
-
válasz
Magnat
üzenetére
De csak pár éve, előtte alapból az volt amivel konfiguráltad. Most már ugye meg kell adnod egy felhasználónevet a legelső képernyőn, nem csak a jelszavat.
Talán DSM 6.0-nál volt a váltás, ha viszont nem új telepítés volt hanem migrált/upgradelt valaki akkor továbbra is az maradt az alapértelmezett (vagy ha úgy döntött ő bizony admin névvel fogja használni). -
lewisfm
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
A Video Station régen működött Quick Connect-en keresztül is. Android klienssel ment.
De most, hogy a közelmúltban kivették a támogatott csomagok közül, elképzelhető, hogy a Quick Connect-ből is kivették.Azonban a Samsung TV szerintem nem tud Quick Connect-en keresztül csatlakozni, neki IP cím kell mindennképpen (szerver oldalon port nyitás). Valamint 2FA vagy MFA hitelesítést sem tudja kezelni.
Továbbá szinte biztos vagyok benne, hogy a hiába sikerül kapcsolódni a Video Station szerverre, a TV-nek CODEC problémái lesznek.
-
Sanya
nagyúr
-
cidalain
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Vagy ez csak a maszlag szöveg, aztán minden úgy lesz, mint eddig.
Va sajàt lemezgyártó lenne, és a lemezben lenne okosság, vagy bele lenne drótozva fixen, nem szétszedhetően, akkor csakcsak, de hogy pusztán kizárni merevlemezeket a működésből, hogy a saját címkés túlárazottal menjen, az elég izé. Simán perbe foghatná emiatt őket akármelyik lemezgyártó. -
fecke78
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Kérdez úgy ,hogy értsem is kérlek ?
Amiket ismerek az inkább etiket , hogy mit hogyan illik , no meg ott vannak az etiket cimkék ..... viccet félre téve
file station , jobb klikk letöltés és ott szedegeti le a filmet a google chromban és ott kezdi 2mbitel és csökken le a francba 300kbitre , -
Borisz76
nagyúr
válasz
Magnat
üzenetére
Régebben mikor még 12 lemezzel ment , akkor volt lemezhibám és ebből kifolyólag kötet összeomlásom.
Vettem másik lemezt és kicseréltem.
Aztán másik lemez megint.....Olyan HDD sorozatot fogtam ki ami....mint kiderült szériahibás volt.
Eredetileg 6 db ilyen Seagate lemezem volt , amiből már "csak" 3 üzemel.....amiből 1 db már rosszalkodik. Lassan azt is cserélnem kell. De van tartalékban vagy 4 db Toshiba lemez....most is.Ezért is szeretem az SHR-t.
Elromlik, kiveszem, javítom , megy az élet tovább.Megj. :
Lehet a hétvégén bele is rakom a lemezeket és beállítom "tartaléknak" azaz HOT SPARE-nak.....ez automatikusan kiveszi az esetleges rossz meghajtót a tömb-ből és helyére teszi a tartalék lemezt.
Eddig még nem próbáltam ki ezt a lehetőséget. -
válasz
Magnat
üzenetére
Egyrészt olvastam nemrég itt, hogy létezik ez a funkció.
Másrészt nemrég elvesztettem fel egy második ethernet portot a DS223 eszközömön. Ezt egy USB3 Realtek átalakítóval csináltam meg, pusztán kíváncsiság okán.
Jelenleg a NAS második hálózati kapcsolata a "vendeg", vagy inkább "wifi" subnet-ben van. Nagyon eddig nem foglalkoztam vele, és jelen pillanatban nem is látom még sok hasznát itthoni környezetben.
Na, majd ha újra lesz egy kis szabad időm, nézegetem egy kicsit. -
makoss
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Az jó, jól néz ki, de ez csak egy sima 2,5"-os 5 Terrás WD Elements lenne.
Azt is megértem ha nem, csak gondoltam megkérdezem mert a synology beestationnál lehet
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Magnat
üzenetére
Én voltam
Írtam is róla.
Igaz nem Raidsonic hanem Sharkoon 5-Bay Raid Station - Adatlap -
defy456
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Köszönöm.
Yt-on biztos van róla videó. Van valami olyan amit tudnom kell hozzá, de ott nem mutatják? Tényleg megelehetősen analfabéta vagyok ezen a területen.
Távolról meg tudom csinálni?
Van még esetleg arra mód, hogy mac-en a finder-ben elérhem távolró úgy mint helyi hálózaton? -
makoss
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Köszi, de amúgy elég nekem az is, hogy jó-e ez, használja így valaki, van értelme vagy nem?
Egy ds223 tulaj mondta, hogy elég gyors már az is, de ha újat venne akkor DS224+et venne
#96448 Borisz76 Nem néztem teljesen végig, de ahogy AnonimInc. Balázs is mondta: SSD gyors, tár kicsi, drága. HDD lassú, nagy, olcsóbb
#96449 Magnat Az első linkedet nem értem mivel abszolut kezdő vagyok, még nem vágom mi mi
A 2. link jó megoldás, mindig bírtam az ilyen kütyüket
-
tobias40
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Azért ez inkább router feladat mint nas,ezért nem is eröltettem a nas-on,próbáltam megoldani a saját routeremen.
Nem tudom mi lett vele mert vmi beragadt neki,de a reset és a full telepítés után minden megy pöpecül,a vpn server is és a vpn fusion is.
Ígynem kell még egy alkalmazás,pl a Tailscale-t használnom...
-
tobias40
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Nah megoldottam,úgy hogy reseteltem az asus routerem,újra configoltam mindent és tökéletesen megy a vpn server és a vpn fusin funkció is!

Így megúsztam a NAS-on való mókolást amihez nem értek,ezzel meg megvoltam kb félóra alatt és pöpecül működik amit szerettem volna! (remélem nem kiabálom el)Köszi azért a helpet!
-
-
válasz
Magnat
üzenetére
Ha már Docker, akkor ott a Gluetun, nekem az mögött fut a qbittorrent. Előnye hogy nem fog minden forgalom a VPN felé menni, a Synology-n beállított VPN kliensnél meg igen.
Persze ez csak konténereknek jó, a NASon kívül hálózatból egy klienst kiszolgálni talán egy proxy/caching szerver lenne jó mint pl. a Squid.
Új hozzászólás Aktív témák
- NZXT Kraken Z53 RGB(fehér)+NZXT H5 Elite ATX(fehér) garancia 2026.01.31-ig
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (Sony E)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Patice