Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolkodtam rajta a mostani lemezek nagyobbra cserélni, de az ugye eléggé macerás. A kérdésre, hogy kell-e annyi adat, a válasz igen. Per pillanat 36 TB áll a rendelkezésemre és kb. 2 TB van még szabad.
Az max 1-2 videós projekt és tele is lesz.RAID mindenképp kell és szerintem az lesz, hogy veszek egy második NAS-t. A méreten gondolkodok még. A DS1825+ szimpatikus, de a DS2422+ is jelölt. Ha ezekbe beledobok 24 TB-os HDD-ket, akkor egy ideig biztosan elég lesz. Persze, egy valag pénz, de ha vissza tudom forgatni projektekből, akkor win-win.
-
zsamiatt
őstag
az egyik 4 éves a másik kb 6 hónapos. Ráadásul két külön gyártó emlékeim szerint.Az egyik 4 éves halt meg és akor lett beletéve új. Szóval ez a kettő együtt statisztikailag gyakorlatilag 0.
Aszem az egyik kingston a másik meg crucal. Mit értesz azon, hogy belassult? Ezt hogy vette észre? -
komyka
tag
Szóval rápróbáltam a jellyfinre dockerrel (köszi a linket ismét), viszont nagyon nem bírta szusszal, full használhatatlan a DS118-on. Ellenben csak próbaképp kipróbáltam a Kodit ami tökéletesen működik tailscale-n keresztül (elég messze lakunk otthontól, szóval meglepett a dolog), őt fogjuk használni.
-
boborján2
senior tag
A kocsimat is meg tudnám szervizelni, ha akarnám, de több időbe telne, mint a munkaköltség
Akkor kijelenthető , hogy nem tudnád
Azt ne nevezzük elvégzett munkának, amikor valamit úgy csinálunk , hogy az 15x-20x annyi időbe telik , mint alapesetben.Nyilván ha többet keresel az idő alatt, mint magad csinálnád, akkor érdemesebb valakinek kifizetni.
-
-
BFeco
aktív tag
Szia!
A Synology is érintett Police disrupt “Diskstation” ransomware gang attacking NAS devices. -
boborján2
senior tag
Az épített nas építése, telepítése nálam cirka 1 óra volt. Azóta is ketyeg és nem kell simogatni.
Illetve a ransom kártevőt hogy sikerül begyűjteni? Mert csak úgy nem jön a semmiből...
Ha kettőn benyaltad , akkor be fogod a 3. -on is , mert valamit biztosan nem jól csinálsz. -
Multibit
nagyúr
Az, hogy a DIY eszközöket simogatni kell, csúsztatás, divat szöveg. A routerem, a NAS-om, az asztali PC-m is DIY eszköz. Ismerem az ezzel kapcsolatos ellenvetést: folyamatos maintenancet igényelnek. Nettó hülyeség. Csak használom őket (azaz, nem csak fotelből mondok véleményt)
-
Elar
senior tag
-
lewisfm
aktív tag
A Jellyfin kliensét Samsung TV-re hogyan kell felrakni?
A Video Station-t kifizettem, amikor megvettem a NAS-t. Ez olyan, amikor veszel egy autó, de utólag kiveszik belőle az egyik ülést.
Amúgy akkor lett volna fizetős, mint a Survilance Station kamera liszenszeni. Szerintem sokan kifizettük volna a felárat, mert a Video Station sokkal hatékonyabban futott a vérszegény kis NAS-omon, mint bármi más. -
Tuto
tag
Köszönöm, nekem itt 2 tanúsítványom is van, egyik a távoli, másik a belső hálózatról történő hitelesítéshez és bejelentkezéshez (nem kérek újat :-) ) de mégis a böngésző azt írja ki hogy nem hiteles :-(. Olyan mintha a böngészőbe kellene felvenni a tanúsítványt , mait amúgy nem tudom hol tárol a NAS...de lehet valamit rosszul gondolok...
-
kis.zsolt
aktív tag
A DS412-es időben, sőt, a DS918 első felében hasonlóképpen csináltam én is. Ez a minimum, és igazad is van. Most már csak filmezek, ipari Samsung TLC SSD-im vannak a tárolásukhoz. Nem adok a biztonságra, mert nem kell adnom rá.
De természetesen ez az otthoni szett, a céges az vérprofi. És elrontani sem tudom, mert a főnökeim a nyakamban lihegnek... jelentsen ez bármit is. -
Köszi, köszi !
Nem vagyok profi, ezért úgy gondoltam ha mindent fullra tolok akkor abból baj nem lehet.
Kérdés :
Amikor a hyper backupba beállítom a növekményes mentést, akkor az első mentés lesz ugye a fullos/legnagyobb méretű, a többi meg mindig csak az előző napihoz képesti a változást tartalmazza. (30 napnyi növekményt állítottam be). A kérdés hogy amikor a 30. naphoz ér és írná felül a legelső fullos/legnagyobb méretű mentést akkor elég okos a rendszer, és csinál egy újabb fullos/nagy méretű mentést ? Vagy mi történik ilyenkor ?
Előre is köszi a válaszokat !
-
Gardaai
senior tag
Azt írta már van két szervere, csak nem éri el, mert gondolom ugyanazon a porton vannak.
Jó lenne tudni, hogy csinálta, egyébként továbbra is Container Manager verziót ajánlom, mert nem kell minden módosításért SSH-ba lépkedni.Forrás:
0.) Plex mappa létrehozása a docker könyvtárban (docker -> plex2)
1.) Container Manager -> Project -> Create
- Project name: plex2
- Path: amit most hoztál létre docker -> plex2
- Source: Váltsd át Create docker-compose.yml-re
- Source tartalma:
======== EZ ALATTI RÉSZT MÁSOLD
---
services:
plex:
image: lscr.io/linuxserver/plex:latest
container_name: plex2
network_mode: bridge
ports:
- 32469:32400 #32469 helyett bármi lehet, de ez egy ajánlott port
environment:
- PUID=1026 (ha nem tudod biztosan, akkor nézd meg így)
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- VERSION=docker
- PLEX_CLAIM= innen szerzett token -> https://www.plex.tv/claim/
volumes:
- /volume1/docker/plex2/config:/config # az a volume, ahol van a docker mappád
- /volume2/Movies:/movies # az a volume és mappa, ahol a filmek vannak
- /volume2/Series:/series # az a volume és mappa, ahol a sorozatok vannak
restart: unless-stopped
======== EZ FÖLÖTTI RÉSZT MÁSOLD2.) Next -> Next -> Done
3.) Megvárod amíg letölt mindent és indítja a szervert, majd eléred a NASIP:32469-es porton a második szervered. -
Gardaai
senior tag
Csere előtt körbe kérdeztem, hogy 723+ vagy 423+ legyen, honlapokat futtatnék rajta.
Van jó pár oldalam, ahol 0/24 workerek futnak és folyamatosan dolgoznak. Amíg egy SATA SSD-n kb. 1 másodpercbe telik, addig "csak" egy PCI-e 3.0 SSD-n ennek töredéke alatt lemegy egy task (persze ha tudja a névleges sebességet). Nem gondoltam volna, hogy x1-es csatolót raknak bele (és ezt ennyire eldugják mint infó), amikor már akkor bőven volt PCI-e 5.0 is. Eléggé csalódott leszek, ha nem lesz erre megoldás, mert így a tervezett honlap gyorsítás füstbe ment és nagyjából értelmetlen volt a csere egy DS218+ról. -
Gardaai
senior tag
Én is így vagyok vele. Pont most adtam el az előző NAS-om és szinte mindenki azzal kezdte, hogy elég erős-e a transzkódolásra. Hiába magyaráztam, hogy az már eleve "hibás működés"..
Nekem Samsung TV-m van, se DTS, se DV támogatás.. ezért vettem egy lejátszót. Nincs nekem arra türelmem, hogy nézegessem egy adott film/sorozat milyen kodek, kiterjesztés stb.
Beírom a nevét, seed szerinte rendezem, 2160p és az első amit kiad jön is. -
IT user
tag
Na igen:
Mariushosting -
Dani0504
tag
Jogokat megadtam, de semmi. SMB verzióból elvileg v2 vagy v3-nak kell lennie, de ezt csak hétfőn tudom megkérdezni(Neten nem találtam semmi infot). Valami egyéb ötlet addig?
SMB verziónál most úgy van beállítva, hogy min SMB1, max SMB3
DS918+ a Nas egyébként a legújabb DSM van rajta -
paolinho
őstag
Rajzolni cifra lenne, de nagyon egyszerű a rendszer.
DIGI-kábel bejön a házba egy FiberHome modembe, ez csatlakozik a TPLink routerbe.
A routerből 4 hálózati szál jön ki, amiből egy megy a nappaliba , egy Mercusys MS108G switch-be (3 fel az emeleti szobákba). Innen jön egy szál a NAS-ba, a többi kamera, TV, Extender.Ráadásul, most csináltam mindere egy újraindítást, és most már a nas is csak IP-ről óhajt belépni.Ez megjavult. NAS, PLEX működik a synology.me-ről is, de a Jellyfin nem. Ott ezt írja többek között:
A kapcsolódás sikertelen
A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) felasználónevem.synology.me:8096 helyen lévő kiszolgálóval. -
paolinho
őstag
Köszi, de valami nem tetszik neki az IP címek kapcsán. "Az IP-címnek és a LAN IP-címnek ugyanabban az alhálózatban kell lennie!" Ez mit jelent?
A NAS fix IP-t kapott. -
Magnat
veterán
Pár éve kezdett el a WD ***gánykodni a Redekkel, sokan be is szoppantották, h a sérült meglévő raid tömbbe betettek egy új smr Redet a meglévő cmr mellé, aztán hullott is szét a tömb hamarosan ismét. Ismerősömnek meg smr-ből volt egy Red tömb, ott csak megmakkant az egyik diszk, amikor írta nekem, akkor mondtam neki ezt az egész cmr-smr dolgot, vett helyette gyorsan 2 Red Plust vagy Prot már nem emléxem, egyesével cserélte a diszkeket a tömbben, a meglévő smr meg azóta backup diszk lett.
Nekem meg volt egy WD80EFAX, ami cmr, de borzasztó idegesítő hangon képes sípolni időnként (új kora óta csinálja, egyébként tökéletesen működik), végül annyira felb@szott, h cseréltem Seagate Exosra ... mondjuk ennek meg a seekje jó hangos, de azért ezzel jobban együtt lehet élni
-
boborján2
senior tag
-
Sanya
nagyúr
---version: "3"
services: minidlna-desktop:
image: giof71/minidlna
container_name: minidlna-desktop
network_mode: host
environment:
- MINIDLNA_ROOT_CONTAINER=M
- MINIDLNA_DIR_A_1=/music/library1
- MINIDLNA_DIR_V_1=/video/library1
- MINIDLNA_DIR_V_2=/video/library2
- MINIDLNA_ENABLE_INOTIFY=YES
- MINIDLNA_FRIENDLY_NAME=minidlna-desktop
- MINIDLNA_FORCE_SORT_CRITERIA=+upnp:class,-dc:date,+upnp:album,+upnp:originalTrackNumber,+dc:title
- PUID=1024
- PGID=100
volumes:
- /volume1/music:/music/library1
- /volume1/video/filmek:/video/library1
- /volume1/video/sorozatok:/video/library2
- ./config/log:/log
- ./config/db:/db
restart: on-failure:5ez a fórummotor is meg tud viccelni

-
Boss81
senior tag
Közben én is megcsináltam magamnak, igaz én a "- /dev/dri/card0:/dev/dri/card0 #AMI_AZ_ELSO_SLOTBAN_VAN" részt kihagytam belőle, és úgy raktam fel.
Egyedül akkor eszi a procit amikor a könyvtárakat olvassa, azon kívül egyszerre több eszközön is futtatóm tesztelés céljából és figyelem a processzort, de nem erőlködik, pedig 2 eszközön 4K tartalom megy. -
e90lci
senior tag
Szia
"Jellyfin is tud hardveres transcodingot inteles CPU-val szerelt NAS-on, csak be kell állítani (úgy kell konfigurálni a dockert)"
Tudnál dobni egy jó konfigot hozzá?DS916+ ra.Próbálgatom de 99% on pörgeti a CPU-t lehet csak valami beállítást nem találtam meg.Köszi előre is!
-
vilag
tag
-
-
Sanya
nagyúr
A Synology 7.2.2 alatt nem engedi 3rdparty 10gigabites kártyák működését, nekünk kell hozzá drivert tölteni.
Alapfeltevés: Van egy Synology Diskstation-öd és egy SKN-A113-MINI-d és 7.2.2 verziójú DSM-ed. Később is menni fog majd.
Szükséges lépések/ismeretek:
1.: a gyártó weboldaláról leszeded a driver telepítéséhez szükséges scriptet.
2.: root joggal futtatod.
3.: kiválasztod a szükséges driveredet
4.: ha letöltötte, akkor a megfelelő helyre másolod.Script beszerzése:
elmégy a [link] oldalra és odafigyelsz, hogy firefoxból nyitsd meg. Az oldal a gyártó lokációjának megfelelően full kínai.
letöltöd a modules.sh-t
Fölmásolod a NAS-ra, mondjuk a /volume1/docker/SKN mappába
PUTTY-ot nyitsz a nasra és admin jogú felhasználóval belépsz.
admin jogot is adsz magadnak:sudo-i
elnavigálunk a modules.sh-hoz:
cd /volume1/docker/SKN/
kiadjuk a parancsot a kód futtatáshoz:./modules.sh
ekkor egy csomó egyéb driverből is lehet választanod, de nekünk a z "atlantic" kódnevű kell, begépeled.
Elmolyol kicsit, majd kiadod a következő parancsot (mivel a csodascript létrehoz egy ROOT mappát a gyökérben, a gyökér, ja és a kis nagybetűre figyelj)cp /root/mi-d/modules/atlantic.ko /usr/lib/modules
Nas reboot és voila. -
lewisfm
aktív tag
Most meg a Plex miatt fizettem.
Azonban amikor a Synoilogy NAS-omatz megvettem, akkor kifiztettem indirekt módom, most meg önkényesen elvette a Syno.
A következő csomag mi lesz?
De látom, hogy már a Dockerrel is bajok vannak. Az pedig igazán alapvető szolgáltatása a NAS-nak.
Valami baj van náluk szerintem... -
lewisfm
aktív tag
Kipróbáltam A Jellyfin és az Emby is már a metaadatok a kliens felé való szolgáltatásában is kiábrándítóan lassú.
Mondjuk amikor az Emby Core i7-es laptopomon futott, akkor szárnyalt.
De egy sima seek-eléssel is gondja szokott lenni ezekenek.Ami hibátlan teljesítménnyel működik az a Plex. Viszont ahogyan azt használnám, ahhoz Plex Pass kell.
Mellesleg ki mit szólna, ha egy autógyártó utólag letiltaná a klímát, mert nincs kedve supportálni?
-
Tamarel
senior tag
Azt írják kevesebbet fogyaszt, mint a gyári. 0-40C az üzemi tartománya mindkettőnek, amit 10G-n biztos feszegetnek.
Tudnál egy hőmérsékletet mérni?SFP+ (fiber) használhatóbb lenne.
Ha pedig nem ismeri fel rendszer-szoftverfrissítés után, akkor vedd ki és tedd vissza, akár többször, amíg el nem kezd működni…
-
ekkold
őstag
-
phulee
tag
Nálam az irodában 2 db Samsung 512GB-os (PM9B1 és PM981a) van egy 3 TB-os kötet mellett. Az egyik kiesett egy gépből, a másik meg 10e körül volt. Az eddigi pár hónap alatt semmi gond velük, kissé meleg rackszekrényben 31, illetve 37 fokosak folyamatos üzem mellett.
DSM 7.2 egy szót sem szólt rájuk, sem a WD Red Pro-kra.
-
kis.zsolt
aktív tag
Én 2db Intel 256GB-os SSD-t használok, de sajnos nemrég kiírta a rendszer, hogy nem kompatibilis. A DSM6-tal, 7.0-val és 7.1-gyel kompatibilis volt... érdekes, hogy a 7.2-vel már nem. Ettől függetlenül működnek, de ki akarom cserélni sokkal nagyobbra, és átállítom a Cache-t új kötetnek, ezzel a megoldással.
-
cigam
titán
De hogyan olvasod ki, anélkül hogy szétszednéd az eszközt?
Nálam terminálból a smartctl elakad a smart adatok listázásánál:
sudo smartctl -a /dev/sdc1
smartctl 6.5 (build date Oct 7 2021) [armv7l-linux-3.10.108] (local build)
Copyright (C) 2002-16, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org
=== START OF INFORMATION SECTION ===
Vendor: WDC
Product: WD40EFRX-68WT0N0
Revision: 82.0
User Capacity: 4,000,787,030,016 bytes [4.00 TB]
Logical block size: 512 bytes
Physical block size: 4096 bytes
LU is fully provisioned
Rotation Rate: 5400 rpm
Logical Unit id: 0x50014ee20dd90c00
Serial number: WD-WCC4E7Y
Device type: disk
Local Time is: Fri May 10 11:07:42 2024 CEST
SMART support is: Unavailable - device lacks SMART capability.
=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
Current Drive Temperature: 0 C
Drive Trip Temperature: 0 C
Error Counter logging not supported
[GLTSD (Global Logging Target Save Disable) set. Enable Save with '-S on']
Device does not support Self Test logging
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Fotók, videók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC jó áron! Ryzen 7 5800X/Rog RTX2080 Super/1TB SSD
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azt ne nevezzük elvégzett munkának, amikor valamit úgy csinálunk , hogy az 15x-20x annyi időbe telik , mint alapesetben.

Patice