-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
bnorci71 #97112 üzenetére
Nincs benne semmi háklisság, egyszerűen ami sorozat azt sorozatként kell felvenni, ami film azt meg film típusú könyvtárként. Nem lehet ömlesztve, de ez le is van írva a megfelelő Plex doksiban.
Mivel a Plex nem vezérlése nem elsődlegesen a fájl steuktúra alapján működik hanem az azokhoz letöltött meta adatokon, ezért fontos a rend.
Ha valakinek ez nem felel meg és ragaszkodik a könyvtár struktúrához, akkot használjon file share-t vagy esetleg DLNA-t (igaz az csak helyi hálón megy).
Ugyanez igaz a keresésre. -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bnorci71 #96872 üzenetére
Szia !
Lehet különböző méretű HDD-ket használni?
Igen lehet de feltételekkel.
Ha 1 db " nagy " SHR tömböt szeretnél, akkor a legkisebb méretű HDD-vel érdemes kezdeni.
Vagy mondjuk 4-5-6 fiók esetén mehet bele 1-2-3 db lemez is egyszerre.....de a kupac lemezből ezek legyenek a legkisebbek.
Pl : 1,2,2,3,4,5 Tb-s lemezekből érdemes az 1 Tb-s lemezzel indítani.....de ha van rá lehetőség akkor mehet 1+2 vagy 1+2+2 Tb-al is.Ha van egy SHR tömböd és egy kisebb HDD-t teszel melléjük, akkor azt nem tudod a tömbhöz adni ....DE mint önálló alap/Basic kötet mehet a többi mellett.
Magyarázat :
1 db lemez , SHR-ben , legyen mondjuk 4 Tb-os !
Ha emellé beteszel egy 2 Tb-s lemezt, akkor a 2 lemezes SHR tömb lényegében tükör....azaz a 2 lemez tartalma azonos lesz.
Nos egy 4 Tb-s lemez tartalma sehogy sem fér rá 2 Tb-ra.
Ezért van az, hogy azonos vagy nagyobb méretű lemezzel bővíthető egy már meglévő SHR kötet.Amúgy pedig : [link]
-
poirot
őstag
válasz
bnorci71 #96773 üzenetére
Nálam, mivel csak a downloads mappát használom a file stationt megnyitom ott a downloads mappa jobb egér gomb, Engedély fül ott van egy sc-download felhasználó írás olvasás engedéllyel, szerintem azt kell beállítani a médiatár mappádhoz. Nézd meg nálad hogy van a downloads mappádnál.
-
poirot
őstag
válasz
bnorci71 #96767 üzenetére
Lehet, hogy az ékezeteket nem szereti? Gondolom csináltál egy /volume1/Mediatár_1/Rejtó Jenő mappát.
Hallgass Multibitre, én is úgy használom, GUI-val.
Szerintem ezekkel a könyvtárakkal csak bonyolítod a helyzeted, a lényeg, hogy müködjön, aztán ha meg van a megfelelő arány, akkor át lehet másolni mondjuk Total Commanderrel a megfelelő könyvtárba. Még egy fontos, ha GUI-val használod, mindig itt törölj a GUI-ba és akkor nem lesz káosz.
-
poirot
őstag
válasz
bnorci71 #96756 üzenetére
A Transmission nyelv átállításánál tudok segíteni. TOZ fórumtársunk segítségével sikerült átállítanom a kinait angolra.
[link]Innen letöltöttem a legfrissebbet, ami nekem jó 718+ -om van, apollolake.spk -t. A csomagkezelési központ-ban leállítottam a kinai nyelvű transmission-t, majd manuálisan telepítettem az apollolake.spk -t. Hogy Neked melyik jó, azt nem tudom.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #96052 üzenetére
nfo !
Nem, a H265 lehet SDR/HDR/DV
Ha csak DV sáv van benne ,akkor pl. egy samu tv nem fogja megjeleníteni rendesen,mert samuban nincs DV licenc.
(Ha mégis igen és tendes színes a kép , akkor ott valami varázslat van a háttérben és pl. szerintem a plex is tud olyat megfelelő vason , hogy az only DV anyagból nézhető SDR-t kódol realtime. Persze ennek semmi értelme, azon kívül hogy technikailag ilyen is létezik.Ha a DV mellett van HDR alapsáv is , akkor nem lesz vele gond ,mert a DV-t nem veszi figyelembe és lejátsza a HDR-t.
Ilyen szempontól pl. a felsőkategóriás (TCL) android tv előnyben van , mert majdnem mindegy mivel eteted, az atmos hangól kezdve a dolby vision képig mindent is tudnak. Nagyon ritka hogy valami meg tudja akasztani.
-
Gardaai
senior tag
válasz
bnorci71 #96026 üzenetére
"Tehát ha jól gondolom ha Pc-vel működött akkor a NAS-nak se kel többet tudni mint egy fájl lejátszás."
Nem jól gondolod. Egy 10+ éves laptop is sokkal komolyabb számítási teljesítményt tud PLEX alatt, mint egy 100-200e. Ft körüli NAS. Ezért ha neked úgy is tűnik, hogy csak átjátssza a filmeket, a háttérben simán lehet, hogy transzkódol, amit egy DS220J biztosan nem fog hozni."A Plex megosztást 90% a zenék lejátszására használom nem videókhoz."
Így más a helyzet. Azt valószínűleg vinni fogja egy DS220J is, viszont továbbra sem ajánlom. Ha belekóstolsz és tényleg hasznosítod a NAS tudását, hamar csere lesz belőle."Tehát a kérdésem az.
Ds220J-re
Plex/Transmission telepíthető-e telepíthető."
Igen.Synology-nak van távoli elérése DDNS vagy QuickConnect formájában. Meglehet oldani azt is. PLEX zenéknél nem tudom, de filmeknél fizetős a telefonos app, hacsak nem szeretnéd 30 mp-enként nézni, ugyanis minden 30 mp után megáll és újra kell indítani a lejátszást. Windows/Mac van dedikált asztali alkalmazás, ott ilyen gond nincs.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #96026 üzenetére
Csak a transmission szerintem ne legyen kizáró ok.
Ott a sajátja, a download station. Ami remekül működik és androidra (szerintem ios-re is) van natív ds get app, ami a saját távirányítója.Szerintem a legnagyobb előnye ,amit én aktívan használok is, hogy a letöltéseket, akár pc-n smb -n totalcommanderrel, vagy telefonról, úgy mozgatok/rendezgetem és mevezem át (ugyanazon a lemezen), ahogy akarom és megy a seed tovább.
Tudom ezt a többi is tudja , de jelentősen körülményesebb. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
bnorci71 #96023 üzenetére
Szia!
Szerintem nézz szét itt is, ha még nem tetted volna.
Tárgytalan, látom aktív vagy ott is -
Gardaai
senior tag
válasz
bnorci71 #96023 üzenetére
Van erre a kérdéskörre külön topik: Milyen NAS-t vegyek?
De, hogy azért segítsek kicsit tisztábban látni, ha már Synology-t néztél ki:
"-Plex képes legyen bár gondolom ez nem nagy elvárás"
De, az. Persze attól függ. Fel, felmegy rá ez a része nem gond.
"-a Tv-ről el tudjam érni videók lejátszásához Kodi ez meg egy sima SMB megosztás ami megint nem gond szerintem."
De, lehet gond. Ez is attól függ.De mitől?
Hogy a lejátszód, esetedben a TV (?), 100%-osan támogatja-e az anyagokat amiket "megetetsz" vele. Ha nem, akkor közel sem lesz elég egy DS220J, és ha nincs PLEX Pass-od, akkor egy komolyabb modell sem biztos.Van lejátszód a TV-re kötve, vagy DLNA-n simán a TV rendszeréből nézed az anyagokat? Ez a 0. kérdés.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bnorci71 #93209 üzenetére
Basic azaz Alap kötet....
Kb mint PC esetében 1 lemez a c:/ meghajtó vagy d:/ meghajtó.
Tehát egy lemez egy kötet.
Ebből lehet több is egymás mellett...persze a fiókok száma meghatározza, hogy mennyi lehet maximum.RAID0
2 db lemez kell hozzá és ugyan fizikailag 2 db lemezből áll de logikailag 1 db "lemeznek" látszik a rendszer felé.Ha 2 db lemez van a NAS-ban , akkor sajnos választás elé kerülünk !
-Vagy "sok" lesz a tárhely....azaz 2 x Basic kötet vagy 1 x RAID0 kötet.
A két esetből a Basic kötet a jobb ....ha a lemezmeghibásodást figyelembe vesszük....mert 1 Basic kötet tönkre megy.....az adatok ugrottak....de a másik Basic kötet jó és az adatokat is elérjük.
RAID0 esetén a 2 db lemez , 1 kötet .....ha bármelyik lemez meghal, akkor nagy az esély rá , hogy minden adat ugrott.
( Persze lehet próbálkozni adatvisszaállítással , mentéssel a jó lemezen. )- vagy 1 lemezt beáldozunk arra , hogy az adatainkat folyamatosan elérjük....még ha 1 db lemez tönkre is megy !
Ennek a módja 2 db lemez esetén lehet a RAID1 vagy az SHR kötet.
Mindkét esetben ( 2 db lemez esetén ! ) tükrözve vannak az adatok és bármelyik lemez is pusztul el...az adatok elérhetőek a másik , jó állapotban lévő lemezen.
Cserébe viszont "feleződik" a tárhyely !Röviden....2 fiók esetén vagy sok adat, vagy biztonságosabb FOLYAMATOS működés. A kettő együtt NEM MEGY !!!
Ha szeretnénk folyamatos elérést és 1 db lemez hiba ellen védeni a rendszert / adatokat....valamint a későbbi tárhely bővítést egyszerűen le akarjuk tudni AKKOR :
4 fiókos NAS kell !!!
Amibe természetesen indulhatunk 2 db lemezzel is.....lényeg, hogy SHR kötet legyen mert ezt egyszerű bővíteni.....akár 12 db lemezig is...ha van annyi fiókunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest