Hirdetés
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Én a DS File appot használom a telefon képeinek feltöltésére, abban van olyan opció, hogy törölje a telefonról, amit feltöltött.
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Nem kell átmozgatni.
Csak állítsd be az Indexelésnél, hogy melyik mappában vannak a zenéid.
Aztán indexeltesd be vele.
Utána fog látszani az Audio Station-ben is. -
válasz
Downsampling
üzenetére
Hyper backup tudja ezeket.
A forrás NAS-ra a Hyper Backup kell
A cél NAS-ra a Hyper Backup Vault.
Ha ez megvan, akkor tudod az időzített, ismétlődő feladatot beállítani.
Hyper Backup tud USB-s lemezre is menteni, időzítheted is, stb. -
válasz
Downsampling
üzenetére
És hogy?
-
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Mielőtt ezt meglépnéd én még tennék egy próbát qbittorrenttel.
Harmadik feles csomagforrásokból felrakható.
Az támogatja a több magos letöltést.
Hátha… -
válasz
TaliGa
üzenetére
A munkakönyvtárak szinkronizálására van a Syno Drive program.
Ezt telepíted majd a NAS-ra és a kliensgépekre a hozzá való klienst.
Érdemes mindkettő felhasználónak külön felhasználót létrehozni és megfelelően beállítani a jogaikat.
A távoli eléréshez DDNS és QuickConnect (QC) használható, mindkettővel műkődik a Syno Drive.
Kevésbé fontos könyvtárak is mehetnek a Drive-ba, nem kell külön program rá.A heti külső HDD-re mentéshez a NAS-on a HyperBackup a legkézenfekvőbb.
Ha nem hagyod rajta a külső HDD-t, akkor nem kell ütemezni, csak a feladatot létrehozni benne és a HDD csatlakoztatásakor futtatni manuálisan.
Én lehet csinálnék két külső lemezre mentést, egy maradhat rajta, egy pedig off-line. -
válasz
Downsampling
üzenetére
SMR = átlapolasos technológiát használ az adatok lemezre írásához, emiatt több idő kell neki, lassabb a válaszideje (miliszekundumokról beszélünk)
CMR = hagyományos adatrögzítést használ.
Az SMR a válaszideje miatt nem alkalmas CMR-ek között RAID tömbbe, mert a vezérlés az alacsony válaszidő miatt kidobhatja hibásként.
Alap kötetként szerintem nem vészes.
Saját véleményem csak, hogy SMR-t NAS-ban nem használnék, volt külső backupnak is, működött, de nekem már túl lassú volt. -
válasz
Downsampling
üzenetére
A Barracuda nem mind SMR-es?
IronWolf meg CMR, ezeket nem jó keverni..
Alap kötetlént OK, de SHR-be, RAID-be nem. -
válasz
Downsampling
üzenetére
Az egy jó gép, hosszú távon ki fog tudni szolgálni.
A régi megosztásait csak föl kell csatolnod, miután beállítottad az újat és egymás között el tudják intézni az adatmozgatást.
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Ha van hardveres transzkód gyorsítás akkor mindegy, ha nagyon kell az átalakítás, akkor szoftveresben a 718+ erősebb.
220+ meg újabb, abban már DDR4 RAM van, tovább kap támogatást.
Utóbbira szavazok én is, inkább olyan változat kell a videókból, amit nem kell átkódolni. -
válasz
ssgt1981
üzenetére
Az adatok mentéséhez HyperBackupppal kell:
1. NAS-on (forrás oldalon) a HyperBackup app
2. NAS-on (cél oldalon) a HyperBackup Vault appCél NAS-nál működő DDNS + nyitott port kell az eléréshez, az alapértelmezett a 6281-es port, de átírható a task beállításainál.
Ezt, vagy az egyéni portot kell még forwardolni a cél oldali routerben(!), nem a forrás oldalon.
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Van már kínai itthon, teszi is a dolgát, de hiányzik a menedzsment.
Már pár éve Omada renszert használok, szóval tudom mire venném.
Szépen építkeztem az AP-okkal, switchekkel, a routerükkel viszont nem vagyok annyira elègedett, azt lehet nemsoká egy OPNsense-es miniPC vàltja majd le. -
válasz
Zwodkassy
üzenetére
A TP-Link Omada egy SDN rendszer, egy központi felületen tudod egyszerre állítani az eszközeidet, nem csak switch, hanem AP, router (gateway) is összefogható és konfigolható egy felületen.
A vezérlés futhat egy dedikált eszközön, ez a hardveres kontroller, lehet szoftveres is, amit saját magad futtatsz, pl. Syno NAS-on Dockerben, Container Managerben, meg lehet felhős is, ez a TP-Linknél ingyenes, csak regisztrálni kell hozzá.
Az Omadás eszközöknek van webes konfig felületük is, ha egymagában használja valaki, ha Omadába integrált az eszköz, akkor a korábbi konfig felülíródik és az Omada vezérlő veszi át az irányítást.
A vezérlés mehet mobilos kliensről is, kényelmes dolog, használom.
Sziszi-fuszi: köszi a linket, lehet rárepülök. Pont gondolkodtam ezen.
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ezek a nem menedzselhető 2,5 gigás switchek a TP-Linknél.
A DS105 pedig már Omada vezérléses, na az most kb. sehol nem kapható. -
válasz
tobias40
üzenetére
Az NFS szolgáltatás (NFS szerver) bekapcsolása nem egyenlő azzal, hogy minden mappára érvényes lesz. Sőt.
Alapból semmire sincs beállítva.
Ezt a megosztott mappa menüben állítható, van külön lapfül az NFS megosztáshoz.
Mindegyik megosztásra be kell állítani az NFS-t, amit el szeretnél érni belső hálózaton. -
válasz
attilanatina
üzenetére
Az jó.
Nem biztonságos a használata. -
válasz
masvilagx3
üzenetére
Reset gomb első csipogásig.
Utána be tudsz majd lépni.
Ez NEM töröl semmit, csak a bejelentkezést állítja vissza alapra, asszem adminra.. -
válasz
lukacsi
üzenetére
Szerintem sérült benne a lemez az eséstől és ezért nem tud elindulni.
Remélem nem volt még rajta fontos adatod, vagy van mindenről mentésed.
Vedd ki belőle a lemezeket és próbáld ki egy biztosan jóval, ha van kéznél.
Esetleg egy sima resetet próbálnék meg, első sípolásig. -
Kérek szépen mindenkit, hogy az OFF-olást máshol vitassátok meg, ne itt.
Köszönöm!
-
válasz
makoss
üzenetére
Nekem DS923+ van és megvettem bele a 10 gigás LAN kártyát.
Ehhez a belső hálózatomat is fejlesztettem olyan switch-el, amin 2,5 gigás portok vannak + két SFP+ amik 10 gigásak.
Meg persze kelletthozzá egy SFP+ --> RJ45 adapter, hogy hagyományos rezes CAT kábellel be tudjam kötni.Nekem elsődlegesen a 2,5 gigás belső háló kihasználásához kellett, mert akkor nem voltak még ilyen Syno modellek. Szerencsére a Syno LAN kártyája kezeli az 1G és 10G közötti sebességeket is.
Viszont a 10G kihasználásához nem csak a hálózat kell, hanem a NAS-t is olyan gyors meghajtókkal kell megrakni, amik ki tudják használni ezt a sebességet, még ha nem is 100%-ig.
Meg a másik oldalnak is képesnek kell lennie erre.Amúgy nemsokára itt vannak a 2025-ös Syno modellek, azokon már gyárilag 2,5 Gigás LAN lesz, akár ezek is jók lehetnek neked.
-
-
válasz
aladarka
üzenetére
Persze, simán megoldható.
A kiválasztás szempontjai meg nagy vonalakban:
- mennyi tárhelyre van szükséged, ehhez mennyi lemezt szeretnél használni
- milyen célra akarod használni a NAS-t, csak általánosan, központi fájltárolásra, vagy specifikusabb céllal, pl. Médiaszerver, vagy Docker-es app futtatás, házi szerver feladatok, netán munkára, sok képpel, vagy videóval való munkaEzek alapján már könnyebb belőni, hogy melyik modell kell neked.
Ebben is tudunk segíteni. -
válasz
aladarka
üzenetére
Intel prociban van IGP, amit a médiaszerver programok (Plex, Emby, Jellyfin) ki tudnak használni transzkódolásra.
AMD R1600: 2 mag, 4 szál
AMD V1500: 4 mag, 8 szálAMD-k nagyobb fogyasztásúak full terhelésen, idle, vagy alacsony terhelésnél szerintem hasonló, mint az Intel.
10G LAN-ra akkor érdemes befektetni, ha ki is használod, de ehhez komoly HDD tömb, vagy full SSD kötet kell.
2,5G LAN-t egy gyorsabb HDD már jobban ki tudja használni, átlag felhasználáshoz és jelenleg elérhető nethez jobb választás.
Ebbe az irányba könyebb már fejleszteni. A 10G már combosabb.
-
válasz
AiRLAC
üzenetére
Köszi az infót!
Végre meglépték a 2,5 Gigás LAN-t.
Procik meg eddig is tudták volna, bár az is igaz, hogy azokra is ráfért volna egy alapos frissítést.Mindegy, ez van. Kell valamit hagyni jövőre, meg azutánra.
Jöhettek volna pl. Intel N100 és hasonló procikkal.DS625slim egy kis ékszerdoboz lesz.

2,5 gigás csati, 6x 2,5 slotok. Ki lehet maxolni SATA SSD-kel és akkor egy tempós kis méregzsák csinálható belőle, ami csendben teszi a dolgát. -
válasz
akosxyz
üzenetére
Szükséged lesz a Hyper Backup nevű gyári appra, csak telepíted a Csomagkezelőben.
Külső vinyót rádugod a NAS-ra, nem muszáj formázni, NTFS-t is felismeri.
Hyper Backupban pedig létrehozol egy ismétlődő feladatot az általad szinmkronban tartandó mappákkal.
Időzíted, futtatod.
Az első alkalommal mindent átmásol, következő alkalommal csak a változást követi le, azaz csak az újabb képeket másolja át. -
válasz
stanley00
üzenetére
Az indexelést úgy kvázi ki tudod kapcsolni, hogy kiveszel minden mappát az indexelésből.
De ha használod a Médiaszervert, akkor meg kell az indexelés, másképp nem fogja látni a TV a tartalmakat.NFS-hez nem kell indexelés.
#96134 beteg:
Igen, ezeket a kamera webes felületén érdemes / kell beállítani.
SS-ben meg csak azt adod meg, hogy minden a kamera szerint menyjen. -
válasz
Gardaai
üzenetére
PCIe 3.0 kb. 1 GB/s-et tud, az kb. 2x akkora sebesség, mint amit egy SATA SSD tud.
De a SATA SSD-nek sem gond a gigabites LAN csati sebességét teljesen kihasználni.
Még a 2,5 Gbps-es hálózatot is szaturálni tudja.Honlaphoz jól jöhet a NVMe SSD, mondjuk RAID1-ben, de hálózati sebesség is kell hozzá.
MOst proci limited van, vagy I/O wait a meghajtókra? -
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Az NVMe SSD-kre jelenleg NEM lehet a DSM-et telepíteni.
Synology M.2 SSD lehet gyárilag kötet.
Nem Synology M.2 SSD csak cache lehet.Utóbbi mókolással viszonylag könnyen áthidalható.
Olvastam róla, hogy sikeresen lehet telepíteni a DSM-et is egy NVMe SSD-re, vagy kettőre, RAID1-be fűzve.Kérdés, hogy szükséges-e?
Synology DS423+on gigabitesek a LAN csatik, még összefűzve is ki tudja szolgálni egy SATA SSD első kötetnek, amire az alkalmazásokat tudod telepíteni, meg mérettől függően a kisebb fájlokat.
És akkor újabb kérdés, hogy kell-e egyáltalán ez is?
Ha nem dolgozol kis fájlokkal, nem használsz olyan alkalmazást, ami adatbázist épít, akkor - szerintem - még a SATA SSD is felesleges.NVMe foglalatok sebessége:
Synology azért nem támogatja a jelenlegi modellekben az M.2 SSD-kre a DSM telepítését, ill. nem Syno SSD-k használatát, mert nem elégséges a hűtésük az intenzívebb használathoz.
Valószínűleg ezért limitált a foglalat csatlakozójának sebessége is PCI3 v3.0 x1-ben, azaz kb. 1GB/s sebességet lehet kihozni belőle, ami kb. meg is felel a 10 gigabites hálózati maximumnak.
Szóval ha raksz is bele M.2 SSD-t tök felesleges PCIe v4-es szabványút belerakni.
PCIe v 3.0 tökéletesen megteszi és könnyebb olyat találni köztük, ami nem melegszik annyira.Szóval ezeket gondold végig. Remélem sikerült segítenem ebben a fentiekkel.
-
válasz
masvilagx3
üzenetére
Szerintem megoldható.
Egyik natívan futhat, másik meg Docker-ben.
Ha Docker képes a NAS. -
válasz
stigma
üzenetére
Ha tűzfal kikapcsolás sem oldotta meg, akkor nem az lesz.
Akkor routerben kell körbenézni --> irány a saját topikja.Asus routerben lehet olyat, hogy lemented a mostani konfigot?
Reset előtt érdemes.
De én is ezt csinálnám, hogy teljes gyári visszaállítás, aztán előröl elkezdeni a beállítását. -
válasz
gabka86
üzenetére
Igen, sok múlik a kliensen, hogy az milyen kodekeket támogat.
Mobilnet nagyon változó, hogy épp milyen átviteli sebességet tud, Ahhoz mindig szeretne átkódolni sztem.Nálam a távoli lejátszás LG TV-ken történik leginkább, vagy utazáskor viszek magammal egy Googel Chromecast with Google TV 4K lejátszót és azzal wifin is egész jól szokott menni a filmezés. Akkor szívás csak, ha sokan vannak a hotelben és leesik a wifi sebessége bitráta közelébe, vagy alá.
-
válasz
stigma
üzenetére
A többi beállítás szerintem rendben, valóban a tűzfalnál lesz a megoldás.
A tűzfalban az utolsó (Tiltó) sorban miért pár alkalmazás van megadva?
Szerintem ott lesz a bibi.
Ott a portoknál az összest kell megadni és előtte engedélyezni azt, amit használni akarsz.+ A belső hálózatod sora legyen az első.
++ A Docker-nek létrehozott sorban (172-es privát háló) a szabályon belül át vannak engedve a Qbit portjai? Mert szerintem abban a sorban kellene megadni, nem a legfelsőben. -
válasz
stigma
üzenetére
Szerintem is a Qbittorrent Docker image-ében nincs még jól összelőve.
Ugyanazokat a portokat, amit forwardoltál a NAS-ra, azt a Docker-ben is meg kell adni.+ Saját megfigyelés: ha a Container Manager-ben rányomsz az automata frissítésre, akkor a Tűzfalon újra be kell állítani a Qbitet.
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Sajnos nincs a támogatott protokollok között se FTP, se SFTP. Így akkor felejtős a távoli felvétel mentése NAS-ra.
MicorSD kártya bele és akkor azt az appból meg tudod nézni távolról is.#95745 merqree:
Sima Syno NAS-on nem, a mozgásdetektálás a kamera feladata, a NAS csak a felvételt menti.A folyamatos kameraképből pl. a DVA sorozat tagjai képesek saját maguk a fejlett detektálási funkciókra, mert azokhoz nagyobb számítási kapacitás (CPU erő) kell.
Ezért kell "okos" kamerát párosítani Syno NAS-hoz és ezeket intézze a kamera maga, Syno NAS meg adja a tárhelyet hozzá NVR helyett és nekem még nagyon bejön a Surveillance Station app mobilokon, meg a Desktop kliens is.
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen, az már jó lenne, csak tudja a kamera.
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Ha tud a kamera FTP-t, akkor elméletben megoldható, csak nem túl biztonságos.
Helyi hálón ez persze nem akkora gond.
Neten keresztül már az.
Ha sima FTP, akkor a felhasználónév és a jelszó titkosítatlanul utazik a neten. -
Srácok! Kérek mindenkit, hogy ne menjetek el személyeskedésbe.
Ha mégis, akkor takarítani fogok a hsz-ek között.
Köszönöm!
-
válasz
Magnat
üzenetére
Lehet a két LAN csati teljesen külön hálózatban. Csak konfiguráció kérdése.
Ergó ha mindkét router aktív, akkor mindkettőt tudja egyszerre használni.
Értelem szerűen a két hálózat egymást ilyenkor nem látja, de a NAS-t így többfelől el lehet érni.
Nem a NAS dolga lesz a kettő közötti váltás. Ha az egyik elmegy, akkor még mindig ott a másik.Az egy teljesen más történet, amikor egy eszközzel akar valaki többfajta netet egyszerre kezeltetni.
Arra egy megfelelő router kell.Szóval igen, amelyik Syno NAS-on több LAN csati van, azokat lehet teljesen külön hálózatokra konfigolni.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Le lehet annyira korlátozni tűzfallal, hogy pl. csak Magyarországról engedjen be bármit.
VPN sem rossz megoldás, de lehet az a vas már nem tudna hozni túl nagy sebességeket.
Persze kérdés mennyi adatot akarsz rátolni naponta, hetente, stb.
torrent feltöltéshez ugye kell nyitott port, hogy ne passzív legyél, akkor csak zárt oldalakról, ill. egyéni portot használva.
Szóval csak a minimumot engedve a távoli eléréshez. -
válasz
attilanatina
üzenetére
DDNS esetén a választott host név helyettesíti a dinamikusan változó IP címedet, amit a NAS-on futó szolgáltatás frissít, ha kell.
Ha ez OK, akkor kellenek portok (port számok) és a routeredben port továbbítás (port forward), hogy a NAS-t és az azon futó appot elérd távolról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Eladó alaplap + processzor + memória + hűtő
- Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K + objektívek
- R5 5600X/32GB DDR4/6700 XT 12GB/1TB M2 P4+2TB M2 P3 SSD/Ss GX 750W/G213/Razer DA3+pad/FHD 170Hz 24"
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Patice