- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
akosxyz #96472 üzenetére
Nekem a QC alapból nem játszik ,mert most xpenologyval (pc-re telepített 7.2DSM) tolom.
Ddns névvel érem el ,open vpn -en keresztül.
Ugye az ovpn -nek akár mobilnethez vagy bármilyen egyéb net irányából kell a ddns név ,hogy tudja mi a nas külső wan oldali ip címe és hova kell csatlakozni (kivétel ha a szolgáltatótól van fix publikus ip címed), ha meg a vpn már fel van csatlakozva , akkor elegendő az appokba a nas belső címét megadni , hiszen ha otthon vagy a saját hálódon akkor az is elég. Ha meg távol vagy de vpn -el becsatlakozol , akkor megint csak otthon vagy
Szóval érted !? -
Patice
Topikgazda
válasz
akosxyz #96187 üzenetére
Szükséged lesz a Hyper Backup nevű gyári appra, csak telepíted a Csomagkezelőben.
Külső vinyót rádugod a NAS-ra, nem muszáj formázni, NTFS-t is felismeri.
Hyper Backupban pedig létrehozol egy ismétlődő feladatot az általad szinmkronban tartandó mappákkal.
Időzíted, futtatod.
Az első alkalommal mindent átmásol, következő alkalommal csak a változást követi le, azaz csak az újabb képeket másolja át. -
Blaster
junior tag
válasz
akosxyz #94550 üzenetére
Az OpenVPN kliens fut szépen a system tray-ban (automata csatlakozásra kell állítani), semmit sem fogyaszt (11 MB memórát csupán), és szerintem ha bármennyire is secure kapcsolódást szeretnél, akkor igen. Meg kiszámíthatóbban működik vele a csatlakozás, instant megy mindig a távoli mappa és a Synology Drive kliens is. A videóban szépen elmagyarázza, nem véletlen linkeltem eddig is párszor, de több videója is van a témában.
Most amúgy ezzel a DDNS és OpenVPN kombóval így eléggé megtetszett a Synology használata, ezelőtt állandó szopás volt a QuickConnect-tel és aggódás a biztonság miatt.
Amúgy olyannyira elpártoltam a Synology-tól, hogy meg is vettem a HexOS-t (elővételben 40 ropi volt a lifetime licensz). Majd futtatom szépen saját hardware-en, ha kiforrja magát (továbbra sem vagyok hajlandó százezreket fitezni egy gyenge fos hardware-ért a Synology-nak). Most még béta, de elég komoly támogatás áll mögötte, partnerségben a TrueNAS-zal, ami az alapját szolgáltatja. Linus videója róla.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
akosxyz #94492 üzenetére
Tudom nem segítség ( és már nem is kapható ) de nálam egy korábbi modell dolgozik , hiba nélkül :
Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN) -
Borisz76
nagyúr
válasz
akosxyz #93932 üzenetére
Aktív vagy vagy Passzív ?
Lehet egy Port Forward beállítás kellene a router-ben, hogy aktív legyél.
Én az Aszfalt-on ( BH-n , nem az NC-on ! ) szoktam ránézni erre mert ott mutatja a torrent mellett, hogy aktív vagy passzív vagy e a feltöltést figyelembe véve.
Persze ehhez BH regisztráció kell. -
Borisz76
nagyúr
válasz
akosxyz #93929 üzenetére
Hány torrent fut a DS-ben ?
Hányat mutat az NC-n a profilod alatt?
Ha azonos a szám , akkor jó vagy....csak nincs letöltő.Ha eltérő , akkor lehet , hogy pár torrentet töröltek az NC-on......ekkor a DS-ben ezek Unregistered megjelölést kapnak.
Ha nagy az eltérés , akkor lehet elhalt a DS.
NAS restart helyre hozhatja. -
jerry311
nagyúr
válasz
akosxyz #93911 üzenetére
...de így azért nem izgulok, max megnézik a filmeim...
Vagy ugrodeszkanak hasznaljak a belso halozatodhoz.
Oke, ehhez azert fontosnak kell lenni, atlagember csak akkor erdekes egy hekker szamara, ha a hitelkartya adatai konnyen elerhetok. Senki sem kivancsi a NAS-on tarolt, es soha meg nem nezett csaladi fotokra. -
ekkold
őstag
válasz
akosxyz #93893 üzenetére
Nem a több különböző könyvjelzőt csak az ncore tudja. A qbittorrentben létrehoztam kategóriákat, és ezt váltom át, amikor kell, és szépen átrakja a megfelelő mappába a dolgokat akár letöltés vagy seedelés közben is. Majdnem ugyanolyan ügyes megoldás mint az ncore esetében a többféle könyvjelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sorozatok
- Honda topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest