- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Iphone-ra telepítettem a DS file-appot, de nem tud bejelentkezni
Mit kel még állítani varázsolni, hogy menjen a file elérés?
A NAS elérhető belső külső hálózatból neten keresztül mindenhogy csak ép az app nem tudja elérni :5001 portal van valami kínja
-
bnorci71
addikt
Pc alaplap DMS 7.0 fut rajta 423+ modellé
Az USB-n hozzácsatlakoztatott HDD-t ,hogy lehet elérni?
Keresgettem USB kulcsszóra az asztali keresőjébe, de engedélyezést nem láttam sehol csak letiltást. -
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97113 üzenetére
nem akarom itt szemetelni a topikot saját topikjában is beszéltünk már erről.
Tény az Win PC-n volt azóta nem foglalkoztam vele, majd most a NAS-n rendet csinálokvagy váltok
enginev3.0
félisten
De a Star treket tényleg össze tudja keverni, saját tapasztalat
-
bnorci71
addikt
válasz
udna999 #97110 üzenetére
a Plex sajna ilyen
nagyon háklis a fájlelnevezésre, nekem képes másik évadot lejátszani mondjuk a Star Trekbőla második kérdés engem is érdekel annyival megfűszerezve, hogy random sorrendben. Én nem találtam rá megoldást.
Sanya
lehet rászánom magam a Jellyfinre a Plex nekem amúgy is egy átláthatatlan káosz.
Gondolom ha Plex helyett ezt ajánljátok tudja ugyan azt mint a Plex.
Nekem az elvárás Tv android tudja a mappa struktúrás keresést lejátszást mint a Kodi bár ezt otthon Kodi oldom meg. Távolról meg egy LG és egy Hisense tv tudja ezt majd nekem illetve a noti Windows-al utazáskor. -
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97054 üzenetére
Pont most indítottam el egy hozzáadott HDD-vel a NAS-t de a HDD-t még nem adtam hozzá akkor újraindítás
-
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97049 üzenetére
AiRLAC
bővíteni/hozzáadni és azonos méretű mind#97051burgatshow
de te kitaláltad
423-nak "hazudja" magát a PCBorisz76
köszi ez a következő lépcső lesz ha a 4x4Tb Hdd kevésnek bizonyulAzt hiszem a hétvégére akkor kész is lesz a gép
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Biztos amatőr a kérdés de biztos ami biztos inkább megkérdezem.
Jelenleg 2 meghajtó van a NAS-ban megjött a 2 másik HDD. Egyszerre berakhatom vagy egyenként inkább SHR-ben van a jelenlegi. -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
bekerült a másik 4Tb hdd is a “Ds423” - ba, csak nem úgy ahogy én szerettem volna , hogy 2 kötet legyen tehát 7.2Tb legyen a tárhely.
Adatvesztés nélkül át lehet variálni Raid0 -ba
Tervbe van még 2db 4Tb hdd beszerzése szóval ha túl nagy komplikáció így hagyom.
Nézegettem a Synology oldalán a tárhely méretezőt. 4x4Tb esetén SHR-be 10,9Tb/3,6Tb lesz a kötet.
Ha bármelyik Hdd meghibásodok vagy eltávolítom akkor sem lesz adatvesztés?A Hdd hozzáadása több mint 24óra volt belecse merek gondolni mennyi lesz a 2x4Tb hdd hozzáadása
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Milyen engedélyt kellene megadnom a "Médiatár1" megosztott mappának hogy az Androidos tv-n lévő Kodi bele tudjon lépni
A HDD-n lévő Download amit a transmission hozott létre tudja olvasni a Plex által létrehozott Plex Media Server mappát is.
Megnéztem ugyan azok az engedélyek vannak mindkét mappának.
A megosztott Média1 mappát amiben a média tartalmak vannak viszont nem tudja megnyitni.
Invalid argument a hibaüzenet
Ja smb megosztás
kipróbáltam az nfs-t de ott se tud belépni a megosztott mappába -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Elindítottam a NAS-t 1Hdd-vel SHR-re "formázva"
A második HDD-t csak leállítom a gépet HDD-be amiről minden partició törölve van és elindítom majd gondolom felismeri és SHR formázom?
Lehet különböző méretű HDD-ket használni? -
bnorci71
addikt
válasz
Multibit #96768 üzenetére
azt használom, eddig is azzal használtam amíg W10 Pc volt a "szerver"
poirot
eddig is így volt mappákban, nagyon sok torrentem nem csak addig van meg amíg vissza kel tölteni hanem akár évekig és így a tv-n jobb keresgetni a Plexről nem is beszélve.
Csak gondold végig Star Trek Star Wars sorozatok ha mind egy mappába lennének beömlesztve, ha meg ott a gépen miért ne maradjon seedbe.
Az ékezetre gondoltam én is de W10+Pc kombónál ez nem volt gond, de egy próbát megér.
Mindig GUI alól törlöm a nem szükséges torrenteket úgy egy mozdulattal megvan az adat és torrent törlése is. -
bnorci71
addikt
válasz
poirot #96757 üzenetére
köszi
már angolMit csinálok rosszul?
A fájlok megvannak csak újra hozzá kellene adni a transmissionhoz a torrentet.
Magától ide töltené
/volume1/Download/complete
ide le is töltni de ugye felesleges hisz megvan
átállítom a párbezsédablakban a helyet hová töltse le arra hol a fájl van
/volume1/Mediatár_1/Rejtó Jenő
de hibára fut -
bnorci71
addikt
válasz
Patice #96753 üzenetére
ehh akkor lehet elengedem
1x régen használtam az ssh-t talán routerből csináltam így torrent klienstde akkor is gugli meg minden kellett nincs kedvem belebonyolódni megint
a port számot akartam megadni, hogy -tól-ig miből választhat, a routeren modemen is így van megadva a port forward, mert egy időben a szolgáltató tiltotta a portjaimat amin ment a torrent.
Kellett kis idő mire rájöttem ami hetekig működött miért nem működik átállítva meg megint, de egy ideje azt vettem észre nem elengedték a dolgot. Meg ugye ehhez mindig újra kellett indítani a pc-tAz miért van, hogy a transmission kínai és nyelvet se lehet sehol állítani?
Mondjuk remote-t használok így nem akkora tragédia csak érdekes -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
A DSM rendszerben lévő fájlokhoz hozzá lehet valahogy férni?
A transmission settings fájlt szeretném szerkeszteni konkréten -
bnorci71
addikt
válasz
AiRLAC #96045 üzenetére
az honnan derül ki mert ebbe a mélységbe elvesztem a fonalat
.mp4 azt látom.2160p.DSNP.WEB-DL.P8.Dolby.Vision.SL.DDP5.1.Atmos.h265-HUN-UFO971
2016.2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.SL.DDP.Atmos.5.1.HEVC-UFO971
2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.SL.DDP.7.1.HEVC-UFO971nem azok nem tudják lejátszani akiknek nem képes H.265 kódolásra a lejátszója?
-
bnorci71
addikt
válasz
Gardaai #96028 üzenetére
nem kel transcod úgy szedem le ahogy meg akarom nézni most is le van tiltva
Magnat
köszi igen pontosan erről van szó.
Se a Philips Oled706-on lévő Kodihoz se most a TCL C845-höz nem kel transcode lejátssza magának annyi kel, hogy a NAS/Pc tolja neki az anyagot fájlmegosztás szinten -
bnorci71
addikt
válasz
Gardaai #96024 üzenetére
köszi
azért nem a milyen NAS-t topikba kérdeztem mert a Synology márka biztos a típus a kérdés csak, hogy megfelel-e az elvárásoknak.0. kérdés
Nincs lejátszó a Tv-re telepített Kodi a lejátszó. Eddig ez mindent megevett egy Pc-ről etetve fájlmegosztással.
Tehát ha jól gondolom ha Pc-vel működött akkor a NAS-nak se kel többet tudni mint egy fájl lejátszás.
Plex
nincs Plex Passom * és nincs szükségem átkódolásra, ez a megosztás egy éven 2-4x van hazsnálatba de ha adott tartalmat nem tudok lejátszani nem fogok kardomba dőlni. A Plex megosztást 90% a zenék lejátszására használom nem videókhoz.Tehát a kérdésem az.
Ds220J-re
Plex/Transmission telepíthető-e telepíthető.Most gondolkodok ha a fájl megosztás megy külső hálózatról akkor Kodi is el tudja érni mondjuk a laptopomról vagy a telefonon lévő VLC, tehát a Plex sem életbevágó. A Transmission viszont az ha az nem megy fel az kizáró ok.
*
illetve valami alap azt hiszem van, de nem a fullos élettartam/havi stb., telefonról vagy laptopról tudok kívülről is tartalmat elérni videó/zene, de lehet ehhez nem is kellett fizetni -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy ideje a 7/24-be menő gép NAS-ra cserélésén.
Az elsődleges igény
-Transmission-t lehessen rá telepíteni
-Plex képes legyen bár gondolom ez nem nagy elvárás
-a Tv-ről el tudjam érni videók lejátszásához Kodi ez meg egy sima SMB megosztás ami megint nem gond szerintem.Ha majd belakom akkor lehet az iPhonokról a fényképek biztonsági automatikus mentését is rábíznám, illetve a laptopom biztonsági mentését is.
Kérdés fentebbi feladatokhoz DS220J megfelelő?
-
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #93191 üzenetére
pontosan
Borisz76 + AiRLAC
igen tisztába vagyok a hátrányokkal nyilván nem a pótolhatatlan dolgok lesznek itt tárolva illetve azok is, de azok máshol is mentve vannakde a kérdés még mindig nyitott, ha berakom a NAS-ba a második HDD-t tudja úgy formázni a rendszer, hogy a meglévőn lévő adatok megmaradjanak?
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Gondolkodok ,hogy a PC-t ami 24/7 megy leváltom egy NAS-ra. Ami még most nagyon nem tiszta az adatok áthelyezése.
Kb 5-7Tb-ról van szó. A Pc-be 2x4Tb HDD van. Ezt kimenteni majd vissza a NAS-ra ugye kellene ennyi szabad tárhely ami nincs. Az elgondolás ,hogy a 2 lemezes NAS-ba első körben 1HDD kerülne formázza elindul a rendszer majd ide felmásolom a másik HDD-n tárolt adatokat és utána teszem be a NAS-ba. ami nem fér a 4Tb HDD-re ide oda otthon kisebb HDD-re ki tudom ideiglenesen menteni.
Működik ez? A 2 HDD-t úgy szeretném használni, hogy 8TB tárhelyem legyen RAID0köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest