Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Tényleg soxor leírtad, de attól ez még egy erősen kisarkított álláspont marad, mégha bizonyos szemszögből van is benne igazság, de:
-ha valakinek 2 lemezes eszköze van és bővíteni akar, rendelhet 2 új, nagyobb diszket, a régieket meg aladja (szóval nem csak 1 megoldás van ahogy említetted)
-én személy szerint egy raid tömbbe nemhogy eltérő méretű, de még különböző típusú lemezeket sem tennék főleg az eltérő hozzáférési idők miatt, szóval ha tegyük fel 4 lemezes nasom van és bővítenem kell, vagy kapható még az a típusú diszk ami az eredeti kettő volt, vagy csinálhatom azt mint 2 lemezes esetén, h adom el a régieket
-paritás számolásos tömb esetén (tehát RAID 1 fölött) rebuild alatt olvasási hiba bekövetkeztekor az egész tömb elveszik (tükrözött tömb esetén csak az adott szektor). Egy ilyen URE hiba bekövetkezésének esélye WD Red, Ironwolf, stb szinten 10 a 14-en az 1 hez nagyságrend, és egy 8TB-os diszk kb 6,4x10 a 13-on nagyságrendű bit, ergo egy 8TB-os diszk esetében rebuildnál már benne van a pakliban, h bekövetkezik az URE, emiatt sem javasolt már ekkora méretben a paritásos raid (főleg nem az ahol 1 lemezes a hibatűrés)
-gyakorlati példa: a 225+ meg a 425+ között van kb 60k difi. Ha valaki megveszi a 225-öt, akkor 60k-val többet költhet lemezre azonos ktg szinten. Seagate Ironwolf 8TB kb 80k, 12TB 120, 16TB 150 - szóval ha a 425-be 2db 8TB-os kerül akkor a 225-be egy 20-ast rádobva 2db 12 TB-os lemezt lehet venni, de ha a 425-be 2x12 TB kerül, akkor a 225-be ugyanannyi pénzért mehet 2x16TB - és voila, már előre megvan a bővítés, ráadásul egy URE hiba esetén sem fog elveszni minden adat ...
Persze nem állítom, h a 4 lemezes eszköz semmire sem jó, de közel sem az az egyetlen üdvözítő út ... arról nem is beszélve, h valljuk be, ennyi adat egy háztartásban ritkán van ami annyira kritikus lenne az "üzletmenet" szempontjából, h annak kelljen a raid, de ha mégis akkor ezt valahova menteni is kell minimum 1 helyre, ami legalább még egyszer ennyi tárhelyet feltételez a fiókban v vhol máshol, ezt sokan elfelejtik ... ha meg csak 2 diszkre van keret, én otthonra sokkal okosabb döntésnek érzem ha nincs is raid, hanem 1 lemezre dolgozik a nas, a másik slotban meg lehet mondjuk egy kisebb ssd a vm-eknek vagy bárminek aminek kell a gyorsabb IO, és mind a két lemezről mehet napi mentés vhova, plusz azonnali felhős szinkron esetleg snapshot replication vagy rsync egy másik eszközre.
-
Magnat
veterán
válasz
bexinho23
üzenetére
Szia,
mondjuk az fura, h csak a Photosban, de ha van pár mp eltérés a két óra között akkor simán lehet ilyen gond ... Google Authenticatorban jobb oldalon van egy kis kör ami fogy el ahogy az adott kód ideje lejár, nézd meg, h akkor nem fogadja-e el amikor nagyon az elején vagy a végén van az időnek, mert akkor valszeg mégis ilyen gond lehet és egyszerűen a nas már másik kódot vár vagy még az előzőt.
-
Magnat
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Szia,
elég speciális a piaca, mert a legtöbben nem rackelhető eszközt keresnek, illetve mivel nagyjából a 918+-cal egy kategória a DS vonalon, én ahhoz hasonlítanám (chipset más, de a teljesítményük kb ua) ... illetve abban nem vagyok biztos, h ha új diszkek kerülnének bele akkor lévén RS vonal, nem csak Syno diszkekkel működne? Ha igen, az sem tesz jót az árának sajnos ... a 16GB ram mondjuk nem rossz, kérdés mennyire akarod eladni, de ha az enyém lenne, olyan 150 körül hirdetném, aztán ha nem megy el akkor vinném lefelé.
-
Magnat
veterán
Szia,
nem használok Pi-Holet, de az elsőre a válasz igen, ha az Asus a dhcp szerverük, akkor ő fogja megmondani, h ki legyen a dns (kivéve ha te adod meg kézzel a kliensen, de gondolom nem így van)
És ha Win alatt parancssorban mondod, hipconfig /all
akkor szépen kiírja a csatolónál, h mi a dns szerver ip-je, szóval látni is fogod, h jó beállítás esetén a Pi-Hole.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Szia,
tudsz csinálni:
-File Station-ben egy mappára ahova feltöltést akarsz engedélyezni jobb klikk, ott legalul fileigénylés létrehozása.
-megadhatsz jelszót, lejáratot, üdvözlő üzenetet, generálhatsz linket, qr kódot, stb
-ha akarod, h lássa is mindenki ami a mappában van, akkor megint jobb klikk a mappára, megosztás, tudsz jelszó nélkülit, jelszavast, illetve dsm useres hozzáférést, meg persze lejáratot, ilyesmiket. (Ha mindenki megnézheti a mappát aki tölthet fel akkor célszerű ugyanazt a jelszót megadni)Kiküldöd a két linket a cimbiknek aztán mehet a móka

-
Magnat
veterán
válasz
emre33
üzenetére
Szia, ha én tervezném, biztos lenne benne egy külön hőérzékelő és az vezérelné ... mi van ha a nas egy hűvösebb légáramban van egy béna elhelyezés miatt, akkor a másik egységben nem lesznek eléggé hűtve a diszkek ... persze csak találgatok, de nekem ez lenne logikus ... nem hinném, h annyira drága lenne egy ilyet megoldani, persze Synóék szoktam spórolni, az tény.
-
Magnat
veterán
válasz
Boss81
üzenetére
Igen, mivel nem drága, bőven megéri ... annyi, h ha csak lanon kellene smb-n a nagyobb sebesség, akkor multichannellel a két gigás csatolóval is tudsz ekkora sebességet, de más protokollokon nem.
Illetve én még azt tapasztaltam, h a 718+ hátsó usb-jében egy nap alatt vmiért mexakad a kapcsolat és csak restart vagy kütyü ki-be hozza helyre, de az első usb-ben meg atomstabil ... aztán ez lehet egyedi eset is, mindenesetre mivel van elég gigás switch portom, egyet a gyári nic-ből is bedugva tartok (igaz, mióta az elsőt használom, többet nem volt gondom) -
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
Orchestra
üzenetére
Amennyire emléxem a 218 Play-em anno simán tudott smb-n 100MB-ot, de egy bármilyen inteles meg pláne kellene, h bírja vidáman ... ha elég a biztonsági support, akkor 18-as szériától nézelődj sztem ... mondjuk ha nem kell külső elérés akkor igazából sztem a support sem annyira fontos, akkor még akár 216+ is lehetne ha jobb az ára, ereje tuti megvan hozzá.
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
Ez lemaradt:
"A 2025-ös DiskStation Plus sorozaton a felhasználók ismét korlátozás nélkül telepíthetnek és üzemeltethetnek bármilyen harmadik féltől származó, NAS-minőségű HDD-t vagy SATA SSD-t, visszahozva a Synology hírnevét meghatározó nyílt és alkalmazkodó rendszertervezést." - szóval akkor jó eséllyel a Red, Purple, Ironwolf stb vonal használható lesz.
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nem az igazi a link ... [link]
Nem tudom, h a fokozott érdeklődés miatt, de néha alig jön be az oldal...
Gugli fordítóval a lényeg:
A frissítés azért jelentős, mert újraértékeli a Synology meghajtó-érvényesítési megközelítését, összehangolva a megbízhatósági célokat a felhasználói rugalmassággal. Ezenkívül a DSM 7.3 meghajtókezelő rendszere mostantól egyértelműbb értesítéseket jelenít meg a Storage Manageren belül, különbséget téve a listázott , a nem listázott és az inkompatibilis meghajtók között, segítve a felhasználókat abban, hogy megértsék hardverdöntéseik működési hatását, mielőtt azokat aktív kötetekre vagy gyorsítótárakba telepítenék.
...
Mi történik, ha egy felhasználó olyan merevlemezt telepít, amely nem szerepel a kompatibilitási listán, de az inkompatibilitási listán sem?
A DSM 7.3 alatt a Synology átalakította, hogyan kezeli NAS rendszerei azokat a meghajtókat, amelyek nem szerepelnek hivatalosan a kompatibilitási adatbázisban, de nincsenek kifejezetten inkompatibilisként megjelölve sem. Ez az új szabályzat, amely a HCL 5.0 keretrendszer része , visszaállítja azt a rugalmasságot, amely nagyrészt elveszett a DSM 7.2-vel. A 2025-ös DiskStation Plus modellek felhasználói számára , beleértve a DS1525+, DS925+ és DS725+ rendszereket, ezek a meghajtók mostantól teljes mértékben működőképesnek tekintendők, és támogatottak a telepítés, a tárolókészlet létrehozása és a kötetkezelés szempontjából . Amikor egy nem listázott HDD-t vagy SATA SSD-t telepítenek ezekbe az egységekbe, a DSM 7.3 figyelmeztetések, korlátozások vagy „nem ellenőrzött” üzenetek generálása nélkül fogadja el azt. A meghajtó ugyanúgy viselkedik, mint egy teljesen jóváhagyott modell, és a felhasználók új RAID-tömböket hozhatnak létre, bővíthetik a meglévő köteteket, és használhatják az összes szabványos DSM-funkciót, például a pillanatképeket, a titkosítást és a Hyper Backup-ot. Ez jelentős elmozdulást jelent a DSM 7.2-höz képest, amely teljesen blokkolta a készlet létrehozását, ha a telepített meghajtót a Synology nem ellenőrizte.Már csak azt lenne jó tudni, h melyik meghajtók kimondottan inkompatibilisek.
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Remélem
-
Magnat
veterán
Üdv,
nemtom esetleg vót-e má: [link]
Pletykaként kezelendő, de kiszivárgott vmi beszélgetés, miszerint októberben lesz egy frissítés a 25-ös modellekre, amivel lehet storage pool-t létrehozni 3rd party hdd-ken.
-
Magnat
veterán
válasz
hroli0423
üzenetére
Szia,
nálam is dupla nat van és ugyanígy szól érte a nas, de attól még mindent meg lehet rajta oldani, ha nem akarsz mindig két helyen portot nyitogatni, akkor a szolgáltatói eszközön a helyi router wan címét (tehát amit a szolgáltatói eszköz felől kap) le kell fixálni és beállítani DMZ-be, azaz h a szolgáltatói router minden külső kérést irányítson a másik routerre és akkor elég lesz csak ott portot nyitogatni.
-
Magnat
veterán
Szia,
ha a routerek nem tudnak vpn-t, és nem félsz egy kis linuxos tákolástól, akkor megoldhatod úgy is, h a nason megy egy vmi vpn szerver, a másik oldalon meg mivel a tv-re nem tudsz vpn-t tenni, veszel egy bármilyen minigépet ami sokkal olcsóbb lesz mint egy második nas. Arra teszel egy Debiant pl, azon beröffentesz egy vpn klienst ami folyamatosan a nashoz kapcsolódik és a tv-nek a Debian gép lan címét adod meg default gatewaynek, aztán a Debian tűzfalában szépen portonként be tudod állítani, h melyik forgalom menjen a vpn tunnelen keresztül a nashoz, és mi menjen ki a sima interneten ... elsőre bonyolultnak hangzik, de egy chatgpt-vel nulla közeli linux tudással is össze lehet hozni, nekem is sikerült
(bár nálam portonként nincs differenciálva a forgalom, de azt megoldottam, h ha olyan eszköznek kell vpn amire nincs kliens, akkor csak a default gateway átírásával a Debian alapú gép felé küldöm a forgalmat és akkor vpn felé megy) -
Magnat
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Ha van egy komolyabb router (Mikrotik pl), akkor annak a tűzfalában meg lehet csinálni olyat, h az eredeti portokra (5000,5001, 22) csinál az ember egy honeypotot, ami annyiból áll, h aki oda benéz, azt egyből feketelistára teszi és onnantól egyáltalán nem engedi be a forgalmat arról az ip-ról a router a hálózatra ... ez annyiból poén, h a robotok úgyis a default portot nézik meg először és akkor onnantól nincs is esélyük a valid portot keresgélni.
Vagy egy másik jó trükk szintén Mikrotik v más normális tűzfalakhoz minimális IT vénával könnyen megoldható talán makoss kolléga tollából itt: [link] Aminek a lényege, h egy adott kódot elküldve a webszervernek az megkéri a routert, h a tűzfalat a kérést küldő ip címnek nyissa ki egy órára.
-
Magnat
veterán
válasz
csomi1977
üzenetére
Ok, de ez nyilván egy beállítás kérdése, a Tailscale biztonsági okokból így van megírva (mint a Teamviewer is). Az a kérdés, h szerveroldalon mi módosítható (amit nyilván nem tudunk): lehet, h egy flag szabályozza, h kell-e új eszközön esetén hitelesítés, akkor ha ezt átbillentik, akkor már mehet is a móka ... vagy lehet, h szerverről akkor is el lehet érni ha nincs hitelesítő kód ... nem állítom, h ez így van, de sztem azzal mindig számolni kell, h ha valamilyen ilyen távoli elérést telepítesz akkor az egy potenciális sebezhetőség lesz és ebből a szempontból a központosított működés mindig hátrány, mert könnyen megtalálnak, szemben pl egy saját Wireguard szerverrel, ami ha tegyük fel, meg is törik a titkosítását, akkor sem biztos h hozzád bemennek már pusztán csak azért, mert nincsen sehol nyilvántartva, h a te ip-den van egy vpn szerver ... főleg, h el is van dugva vmi jó magas portra.
-
Magnat
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Jah, a Teamviewer felhasználói is ezt hitték ... aztán mégis volt már két incidens, amiből az elsőt talán nyilvánosságra sem hozták, a másodikat már igen, állítólag a user adatbázist nem sikerült megszerezniük, de nálunk azért cégszinten mindenhol le lett tiltva biztos ami tuti
-
Magnat
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Tailscale az olyami elven műxik mint mondjuk egy Teamviewer csak vpn (vagy mint a QC), szóval nem kell neki ddns meg portnyitás, mert nem a klienstől épül fel a kapcsolat a nas itányába, hanem egy köztes szerveren lesz a két oda irányuló kapcsolat "összekötve" és elvilekben egy udp lyuksztás szerű technikával eléri, h közbenső szerver nélkül menjen a kommunikáció a továbbiakban. Előnye igazából ez, hátránya, h meg kell bízni még egy szolgáltatóban, szóval ha egyszer megtörik őket akkor hozzád is benézhetnek ... persze a Witeguardot vagy az openvpn-t is megtörhetik, de ott remélhetőleg mikor megtörik, nem egyből a te szerveredet támadják és van időd lépni, mielőtt megtalálnak

-
Magnat
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Ha egy eszközön is ki szeretnéd használni a 4gb-ot, akkor értelemszerűen 5gb-es végpontban és hálózatban kell gondolkodni, de ez nem túl elterjedt otthonra, meg kicsit feleslegesnek is érzem ... azt lenne jó tudni, h a szolgáltatói eszközön milyen porton jön majd a 4gb, ha sfp+-on, akkor veszel olyan switchet (a kínaiak jó része ilyen ahgy láttam, nekem is van 2 ilyen is) amin van legalább 1 ilyen port és a többi meg 2.5-ös, akkor értelemszerűen egy végponton lesz max 2.5 gb max, de két eszköz már ki tudja használni a 4gb-et. Ha sima rezes porton lesz 5gb, akkor kell az sfp+ porthoz rezes átalakító, ilyesmi:

De azt nem tudom, h itt milyen szintű kompatibilitás van az eszközök között, a két kínai switchemet már kötöttem össze sfp+ porton, de ilyen átalakítót még nem próbáltam.De ettől eltekintve is én ha most kell otthonra switch és a büdzsébe belefér, inkább a 2.5 felé kacsingatnék.
-
Magnat
veterán
válasz
csomi1977
üzenetére
RAID Calculator szerint akkor szűk 30TB helyed lesz:
-
Magnat
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Managelhető switch kb annyit tesz, h tudsz vlanokat kialakítani, illetve a hálózati portjait monitorozni, poe-t kapcsolni ha poe kées, link aggregationt több port között, ilyesmik ... de egy nem managelhető switchet is lehet használni a leggtöbbször out of the box úgy, mint egy managelhetőt, persze ez típusfüggő ... de ha default minden port fel van kapőcsolva és azonos vlanban vannak akkor mindenféle hozzányúlás nélkül kb úgy fog működni mint egy unmanaged.
A port fowardnak viszont nincs köze a switchez, főleg egy L2 switchenz nincs amilyen az otthoni eszközök nagyon nagy %-a, mert ők egy réteggel lejjebb dolgoznak, nem kezelnek ip réteget.
-
Magnat
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
SZia,
vegyél egy olyan gépet amiben van legalább 16GB ram, arra mehet egy Proxmox és arra tehetsz linuxot, esetleg vmi nas szoftvert, pls OMV és akár mellé is mehet egy Windows, 8-8 gigán vidáman elvannak, aztán majd kitalálod, melyik a jobb neked.
Szerk.: Közben látom, a home szerver topikban is feldobtad, ez inkább oda való..
-
Magnat
veterán
A böngésző mindig a proxyt tekinti végpontnak ilyen tekintetben, szóval csak akkor lesz érvényes a cert, ha a proxy a birtokában van, szóval synologynál vagy azt tudod megtenni, h egy subdomaint veszel fel a másik nasra (illetve az első nason veszed fel, de a másikra vonatkozik), pl így:
masiknas.egyiknas.synology.me:55001
Ebben az esetben (meg persze ha van is érvényes cert az aldomainra amit vagy külön generálsz vagy *-gal csinálod meg és akkor minden subdomainra is érvényesnek tekinti) ha csinálsz egy reverse bejegyzést, h a fenti subdomain kéréseit küldje a másinas ip-jére, akkor működik, de ezzel nem vagy előrébb, mintha a saját ddns nevével érted volna el.
A másik lehetőség meg az, h a másik nas certjét importálod az első nasra és a cert beállításoknál beállítod, h a masiknas.synology.me híváskor az a cert legyen érvényes (a cert beállításoknál megjelenik minden domain amit fordított proxynál definiálsz) és akkor elvilekben működik, de azért ki kellene próbálni ... mondjuk én biztos inkább megjegyezném a két ddns nevet és használnám őket külön

Jah és persze az importot minden 3 hónap után meg kell ismételni, ha free Let's encrypt certről beszélünk
-
Magnat
veterán
válasz
Alvin76
üzenetére
Ahogy a kolléga is utalt rá, nincs köze egymáshoz a kettőnek, a két ddns csak az ip címet definiálja, szóval mondjuk legyen két nasod két ddns névvel:
egyiknas.synology.me (belső címe 192.168.1.100)
masiknas.synology.me (belső címe 192.168.1.101)Az admin felületük legyen az 55001-es porton. Azt nem fogod tudni megoldani, h mind a kettőt lásd ugyanazon a porton külön ddns névvel:
egyiknaks.synology.me:55001
masiknas.synology.me:55001Ami működik, h külön portra teszedőket legalább a routerben, tehát pl az 55001-es portot az első nas belső ip-jének 55001-ére küldöd, az 56001 portot meg a máik nas belső ip-jének 55001 portjára:
55001 -> 192.168.1.100:55001
55002 -> 192.168.1.101:55001Ebben az esetben az első nast eléred így:
egyiknas.synology.me:55001
És eléred így is:
masiknas.synology.me:55001
De a cert utóbbi esetben hibás lesz.
Hasonlóképpen a másik nast eléred:
masiknas.synology.me:55002
egyiknas.synology.me:55002
Utóbbi esetben a cert szintén nem lesz érvényes, de a port forward minden esetben működni fog.
Tehát port forwardhoz mindegy, melyik ddns-t használod amíg a te hálózatodba mutat, de ha érvényes cert is kell, akkor azzal a ddns névvel kell megszólítani az eszközt, amelyikhez tartozó cert az adott eszközön érvényes. -
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
Borisz76
üzenetére
Active Backup for Business ... azt én is tudom, h mennyi fér át a gigán, de azt nem is reméltem h kihajtja, inkább az ABB sebessége a bottleneck ... közben most nézem, h csak 480 giga a mennyiség, véletlen a diszk méretét írtam az előbb amire visszatöltök ... közben kilőttem egy vm-et ami eléggé fogta a cpu-t. hátha segít valamit.
-
Magnat
veterán
Üdv,
az mennyire normális, h gigabiten az ABB 950GB mentést kb 10 óra alatt tölt vissza? Borzasztó soknak érzem.
-
Magnat
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Persze nas os, de a hangsúly pont azon van, h a DSM jóval kényelmesebb a legál rendszereknél, legalábbis amit én próbáltam, azoknál mindenképpen.
"Az eltérés a foltozás telepíthetőségének késése , xpeno oldalon meg kell várni mire elkészül a frissített bootloader a pendrivehoz" - meg a lustaság, mert azért sokan nem csinálnak mindig új pendrievot a telepítéshez, maradnak az aktuális verzión, jó az úgy alapon ...
"Egyébként meg a személyes véleményem.Ha már 1x beszívtam a ransomware-t vagy bármit , ráadásul úgy hogy jó volt a konfig és nem admin/12345 volt az admin belépés , akkor azért minimum berakom VPN mögé és feláldozom a kényelmet." - persze nyilván, igazából még a naprakész DSM-et sem ártana, bár nekem sincs

-
Magnat
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Az épített nas telepítésén azért általában nem azt értjük, h egy Xpenologyt feltolsz rá, hanem egy valóban épített vasakra szánt NAS os-t

"Illetve a ransom kártevőt hogy sikerül begyűjteni?" - a konkrét eseteket nem ismerem, de lehet felhasználói beavatkozás nélkül is, ha hibás az admin felület ... Synologynak is volt ilyen pár éve, mentségükre szóljon, h csak azokat a nasokat tudták támadni, amik nagyon régen nem voltak frissítve (meg persze Xpenologykat főleg), mert a hiba már réges-régen javítva volt.
-
Magnat
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Nem a domain névre gondoltam hanem a portra, de az igaz, h ahol van hairpin nat ott tökmindegy és kb minden router tudja, csak nemrég volt hasonló egy ismerősömnél ahol kivételesen nem tudta a router, na ott van sux (csak ezt meg már nem írtam bele az előzőbe), h vmilyen trükkel eléred h felodja a domain nevet a lan címre (adguard, saját dns zóna vagy simán csak host fileba ha egy gépről kell elérés), de olyankor az eredeti portján kell elérni, szóval a domain név az ugyanaz lesz de a port különböző, pl kintről mydomain.com:25000, lanon viszont mydomain.com:5000 ha mondjuk a routerben a 25000-es portot forwardoltad a nas 5000-esére.
-
Magnat
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Vpn típusától is függ, Wireguard pl sokkal akkubarátabb mint az OpenVpn a tapasztalatom szerint.
Illetve ahogy mondtad korábban, lehet a routeren is DSM port elérést módosítani, csak az abban kényelmetlen, h akkor belülről más porton éred el, szóval ha a notebookodat hozod-viszed, akkor mindig figyelni kell rá h otthon vagy vagy nem, mert akkor más az elérés ... emiatt célszerűbb a nason módosítani a portot.
-
Magnat
veterán
Szia,
kérdés, h ahol a tv van ott tudsz-e bármilyen vpn-t csinálni a meglévő routereden vagy pl minigépen, amin keresztül a nashoz tudsz csatlakozni. Ha van ilyen akkor kb bármilyen médialejátszó progival meg lehet oldani, ha nincs, akkor vagy arra áldozol, h tudj vpn-t csinálni vagy arra, h vegyél egy androidos eszközt a tv-hez és azon már több opciód lesz (pl Jellyfin, de azt a nasra is fel kell tudni varázsolni, szóval inteles modell kell) vagy megveszed a Plex Passt és akkor a tv-ről mindenféle hókuszpókusz nélkül tudsz Plexen keresztül tv-zni, de persze ehhez meg az kell, h a nasra telepíthető legyen a Plex.
Vagy linkeltek itt korábban többször hackelt Video Station-t amit fel tudsz tenni legújabb DSM-re is és ha jól emléxem, Samsungra is van DS Video és akkor ez is működhet ... hozzáteszem, h nem biztos h minden infó full naprakész amit mondtam, azt pl pár éve mondta egy ismerősöm, h ő a Samsungon DS videot használ, h azóta még van-e azt nem tudom
-
Magnat
veterán
válasz
Peathee
üzenetére
Szia,
van itt a HA-n is olcsón 2.5-ös unmanaged, én azt vennék, a nas meg mehet vagy dual kábellel és ip-vel, ha smb-n használod, multichannel a 7-es DSM-ben már menüből kapcsolható és akkor lesz asszem olyan 1.6-1.8 gigabited ... vagy ha visszakeresel, volt szó róla soxor, h 4k körül aliexpressről van 2.5-ös usb-s csati ami jó a nasba, bár nekem vmiért úgy sem lett sokkal gyorsabb mint smb multival, de akkor legalább minden protokoll gyors lesz, nem csak az smb

-
Magnat
veterán
Van külön quick connect és ddns ... előbbi a Synology szerverein kersztül műxik, előnye, h nem kell hozzá portot nyitni, de sztem a DS Video nem megy rajta (de sosem próbáltam, egy próbát megérhet), illetve h a plusz szerver közbeiktatása miatt lassabb is lesz ... a ddns esetén kell portot nyitni és közvetlen a kapcsolat a végpont és a nas között.
ddns-t itt kell beállítani: vezérlőpult/külső hozzáférés/ddns
itt amit látsz gazdanév, az kell plusz a port forwardot belőni a routeren ... sztem amiket írtál azok quickconnect nevek ... de könnyne tudod ellenőrizni ahogy írtam.
-
Magnat
veterán
Szia,
qc-n nem fog menni sztem ... portot kell rá nyitni, meg ha esetleg szolgáltatói nat mögött vagy, abból ki kell vetetni a nas oldali szolgáltatónál ... beállítod a synologys ddns-t a nason és beirányítod a portokat a nasra (nem tudom, h a default http/https porton kívül kell-e nyitni valamit) és akkor utána úgy kell megszólítani, h az ip címhez beírod a ddns név:port formulát, tehát pl
vgyke.synology.me:5001
user és jelszó pedig egy a nason lévő fiók akinek joga van a ds video-t használni. -
Magnat
veterán
válasz
valaki7697
üzenetére
Szia,
ez a defrag amit linkeltél, Windowsra való, nasra biztosan nem fogod felvarázsolni, de nem is nagyon van rá szükség ... nézd meg, melyik mappában mennyi cucc van, valszeg csak törölni kell a fölös fileokat.
-
Magnat
veterán
válasz
cidalain
üzenetére
Alapvetően igazad van, de én mégis sejtek mögötte valami svindlit ... kizártnak tartom, h egy Syno szintű cég ne tudna beszerezni tesztelésre diszkeket külső gyártóktól, és ha tud akkor miért nem úgy dobta piacra a 25-ös modelleket, h már megtörtént a kompatibilitási vizsgálat? Meg arra is kíváncsi lennék, h ha nincsenek tesztelésre olyan lemezei amik az eddigi listában szerepeltek, akkor az eddigi listát mi alapján állították össze?
Meg az is egy vicc, h új kötetet nem tudsz létrehozni egy nem Syno diszken, de egy régebbi nasból átteheted? Akkor kompatibilis lesz vagy a régi ügyfeleknek jár ennyi engedmény? (Már látom a HA!-n a hirdetéseket, küldd el nekem a 925+-ba szánt diszkedet, létrehozom a kötetet a 718+-on 5 ezer forintért és már ki is játszottuk a rendszert
)Szóval bárhogy is nézem meg bármi is lesz a vége ennek, ez így most óriási balfaszság vagy görénység a részükről.
-
Magnat
veterán
Asustor nekem is benne van a pakliban, de ezt látatlanban mondom, nem ismerem a rendszerét ... vagy veszek majd egy vmi 25 előtti +-os modellt (224+, 723+), azokra jó sok support lesz még, igazából az egyetlen ami az újabbaknál jól jönne, az a 2.5-ös nic, de akkor marad az usb-s 2.5 ... vagy veszek arm-es változatot, ott nincs diszkekre megkötés ha jól tévedek ... Active backup helyett meg majd nézek valami mást... vm-eket meg már úgyis jobban megéri egy kis minigépen futtatni, másra nem kell az Intel chipset amúgy sem.
-
Magnat
veterán
Szia,
korábban írtam ezt, h talán ez lehet az oka inkább (illetve nem szerintem, hanem a link szerint
):Nekem 718+ van, az abban lévő N3150 Windows host alatt bőven elég egy másik virtuális Win 10 futtatására egy szintén N3150 alapú minigépben, szóval ezért is inkább gyanús nekem, h nem az lesz a kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
- NZXT Kraken Z53 RGB(fehér)+NZXT H5 Elite ATX(fehér) garancia 2026.01.31-ig
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (Sony E)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)