Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
Ha emberünk nasa rakétamérnök , vagy épp a következő kormányinfó szövegét írja a felesége, akkor kétlem hogy itt hogy fogja megkérdezni ,mit kapcsoljon be a nason és mit nem. (Ha igen ,akkor nagy a baj!
) Inkább mezei halandóról van szó,
aki ha ésszel használja a netet, akkor semmi gond nem lesz. Ha nem ésszel használja ,akkor meg kb. semmi nem fogja megvédeni ,még saját magától sem.
Értem én hogy van zsarolóvírus meg a többi jóság, csak ezek a dolgok nem úgy működnek ,hogy megjelennek a semmiből a belső hálóban. Azért meg is kell "dolgozni"A gyerekek elő meg nem kell tűzfallal védeni a megosztást, minek?
Igen, síkítozhat a böngésző ,az a dolga. Az enyém pl. nem teszi ha a belső háló csak http. Csak egy háromszőg van a címsorban ,hogy visszafogottan figyelmeztessen.
Nyilván én nem vagyok paranoiás , de azt valóban megadom ,hogy mindenki védje maga kedve szerint.
Sőt ki lehet húzni az ethernet kábelt is amikor épp nem kell a nas.
A végére egy megjegyzés
Akár a helyi WiFi-n, akár az Interneten keresztül bejuthatnak "kíváncsi emberek"
Azért abban remélem megegyezhetünk ,hogy ez nem így működik. Nincs olyan hogy kicsi hekker ma felédred és Józsinál,Bélánál,Andrásnál most ő jól szétnéz távolról. Csúnya lenne ha ez csak így csettintésre működne. -
Borisz76
nagyúr
Hivatalosan nem lehet.
Újratelepítéssel megoldható, ha letöltöd a Syno weboldaláról a NAS-hoz tartozó , neked megfelelő DSM verziót.
Majd telepítésnél - nem online - megadod a .pat fájlt neki.
Viszont ez ugye adatvesztéssel jár....
Rákerestem és ezt engedi letölteni.
A DSM 6.0 -t és a 6.1-t nem is lehet .... -
cigam
titán
Megvan a bűnös: HyperBackup. Ha leveszem a sebességét 1024kB/s-ra, már nem is swapol, és minden paramétere normalizálódik.
Cserébe "soha" nem fog végezni a mentés (több mint 2TB). Ki kell sakoznini, hogy mekkora sebességnél nem swappol? Vagy hogyan lehet megállapítani, meddig fekszik neki a dolog? -
Magnat
veterán
Jah, ezt elfelejtettem, sztem azért látja a tracert h a 204-es ip a PC-4 és a ping azért nem, mert ez ha jól gondolom, nincs bejegyezve a dns-be, hanem egy sima windows gép hostneve és akkor az netbios v vmi más módon jutott a tracert tudomására ... a ping meg nem néz csak dns-t meg host file-t.
Ha kiadod, hnbtstat -c
Akkor lesz bejegyzés a PC-4-re?
-
Magnat
veterán
Sztem nem lehet, mármint meglehet, h vmi tákolással igen, de ezt az adott vpn sztem maga állítja be ... az történik, h amikor indítasz egy kérést a kliensről, akkor a nas virtuális vpn csatolójáról (10.2.0.0) routolódik át a kérés a 192.168.1.x lábára ... de itt van egy NAT, olyasmi mint amikor az otthoni routeren kimegy a kérés az internet felé. Amikor egy másik 192.168.1.x hálóban lévő eszközt akarsz elérni, akkor a NAT táblában elmenti, h az a kérés a 10.2.0.1-es ipről jött, a választ oda kell visszaküldeni ... de a saját wan lába egy speciális eset, erre alapvetően nincs NAT szabály, mivel ez "ő maga", erre szolgálna a NAT loopback vagy más néven hairpin nat, ha ez nincsen, akkor egyszerűen nem tudja, h a kérésra adott választ hová kell visszaküldeni ... van pár ilyen router is ahol nincs ilyen NAT loopback, azokon az eszközökön nem tudod a saját nasodat sem a lanból elérni a ddns címével, mivel az a router kint lábának a címe és nem fog visszafordulni a kérés a belső hálózatba ... ez van az l2tp esetében is a nason ezek szerint.
-
Magnat
veterán
Akkor jól értem, h így elérsz mindent, csak a nast nem a 192-es címén hanem a 10.2.0.0-n? Azt sejtésem szerint azért nem, mert ezexerint nincs nat loopback a nas tűzfalában, de ha a 10.2.0.0-n eléred, akkor azért nagy baj nincs (ok, értem h a ddns nevével pl nem éred el).
-
Magnat
veterán
l2tp-n a Synoban tényleg nincs állítási lehetőség, de ha a kolléga azt mondja, h műxik akkor biztosan be kell kapcsolni ezt az opciót amit mondott ... valójában az történik, h a nas tűzfalában van egy postrouting szabály ami egy masqarading, tehát ilyenkor te a virtuális csatolójával kerülsz egy hálózatba, és a nas úgy fog működni mint az otthoni routerek, csak neki a wan lábán nem az internet lesz hanem a te lanod, vhogy így:

Csak ugye ahhoz, h a lanon elérd a többi eszközt, meg kell mondani az eszköznek amin fut a vpn kliens, h ne csak a 10.2.0.0 ip-re menő forgalom menjen a 10.2.0.1 csatoló irányába, hanem mondjuk a 192.168.1.50-re menő is, (mondjuk ez a lanodon lévő másik eszközöd címe amit el szeretnél érni), de ezt l2tp esetében csak így tudod megtenni, h bekapcsolod az "Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" opciót, viszont ebben az esetben a teljes forgalom át fog menni az otthoni hálózatodon ami egyébként kimenne a netre ... szóval ha be van kapcsolva a vpn és letöltesz egy 5 gigás Ubuntu image-t, akkor ez be fog menni az otthoni hálódra és onnan megy hozzád, szóval ott generál 10GB forgalmat ... meg persze annyira lesz gyors az internetelérésed, ami az otthoni upload/download/ahol vagy download közül a legkisebb. És ha megnézed a neten a what is my ip.com-ot, akkor az otthoni címedet fogja visszaadni.
Ha ezt el akarod kerülni, akkor még meg lehet próbálni egy statikus route-ot csinálni, h csak a 192.168.1.x (ha nem ez az otthoni címtartományod, akkor persze arra kell megadni) irányba menő forgalmat küldje a vpn csatolód felé vhogy így:
route ADD 192.168.1.0 MASK 255.255.255.0 10.2.0.1
Ha ezt kiadod Win parancssorban, akkor restartig vagy a parancs törléséig a vpn csatoló felé fog menni a 192.168.1.0/24 alhálózatba menő összes kérés. (Ha meg -p paramétert is megadsz, akkor a restart sem törli)
-
IRO21
senior tag
Nálam működik L2TP-n is.
A kliensgépen a VPN kapcsolatnál be van pipálva az "Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton"? (a speciális TCP/IPv4 fülön van)
OpenVPN-nél meg a VPN szerver beállításainál van egy "Ügyfelek kiszolgáló LAN-hoz való hozzáférésének engedélyezése".
Nullára végződő ip cím nem érvénytelen, ez csak a maszktól függ!
-
tobias40
veterán
Vmi hasonló gond van nálam is mert az openvpn-el elérem a távoli routeremet böngészőben,de ha uanígy beírom a távoli nas belső ip-jét akkor nem jön be a DSM felülete.
Lehet vmi tűzfal szabály de ahhoz meg qrvára nem értek,hátha vki tud segíteni ebben...
Webdaw serverrel elérem a távoli nas felületét böngészőből.. -
boborján2
senior tag
Ennyire már én sem vágom a témát
Saját tudásból + némi chatgpt segítséggel raktam össze én is, mire kb. minden a helyére került és működik ahogy kell.
Nálad valami tűzfal szabály nem oké ,vagy a 10.x.x.x vpn tartományból tiltva van a route a belső hálózat felé.
Mivel nem vágom én sem teljesen az ilyeneket chatgpt-vel szoktam kisakkozni és sokszor töredék idő alatt megvan a megoldás ,mint netes keresésekkel és leírások olvasgatásával. És közben elkezdem megérteni ,mi miért és hogyan működik.
Egy próbát megérhet nálad is.
-
makoss
veterán
Én leginkább nagyobb fájlokkal foglalkozom, mostanában 99% videó, sorozatok, 1080p,4K mozifilmek.
De még ráér + az optika sincs még kiépítve teljesen nálunk, de amire kell az otthoni hálózat + távoli elérés, ismerősökkel való megosztás irányítottan (3-5 embertől nem több egyszerre)#96453 Sanyi.mTs Egyáltalán nem sűrgős! Kb július-augusztus attól függ melyik, mert amiket betettem (DS723+
DS224+, durván 50eFt a különbség)
havonta 50-70eFt-ot tudok félretenni a hasonló "szórakozásaimra"
De most még érdeklődöm, 0-án vagyok mert másra kellett...
#96454 Multibit Hozzáteszem ha lehetséges! Ha nem, akkor szerintem a DS224+ is elég
-
köszi, köszi !
Nagyjából lejött hogy mit csinál, a snapshot, de a részletek érdekeltek volna, hogy ez valamiféle hyperbackup, ami rendesen fizikailag lementi a fájlt, meg tömöríti meg a duplikátumokat kiszűri, vagy valamiféle metaadatokat ment csak le amiből vissza tudja állítani fájl, meg hogy mennyi erőforrást, és helyet zabál. ~2.2Tb-nak mennyi a snapshot-ja mondjuk egy hónapig ha óránként ment ? Ez mennyire fogja meg a nast ?Otthon, saját adataimon szívesen kísérletezek vele, de munkahelyi cuccal, azért nem merném bevállalni!
( A kollégák meglincselnek nyomtatópapírral, ha ledöglesztem a rendszert, és belassulnak az autocades, meg térinfós rajzaik.
) -
boborján2
senior tag
Mondjuk ez épp rád is igaz

A warez film (bár a letöltés nem warez!!) meg a nas , mondjuk úgy kéz a kézben együtt jár. Csak van aki ezt jól titkolja , van aki meg büszke rá hogy megvan neki az összes film 3x.@Bitplace
Tapasztalataim szerint andriod mobilos vlc-nek nem igazán szokott gondja lenni a kodekekkel.
Ha a mama távol van , akkor nyilván az elérést meg kell neki oldani valahogy. Én ezt úgy csinálom ,hogy DS file belép , ott betallózom a filmet , az meg meghívja a vlc-t és lejátsza. Otthon helyi hálón meg csak a vlc-ben SMB-vel. -
boborján2
senior tag
-
UTIT
újonc
Először is köszi, hogy ennyit foglalkozol valam!

A mentés kb. 970 GB méretű. A verziólista a beállítás szerint, csak az utolsó néhány napot mutatja
A gondom az, hogy ha manuálisan törlöm a verziólistából a mentéseket, akkor sem szabadul fel hely a meghajtón. Azt hittem, ha 7 napról visszaveszem 4-re a megtartott mentések számát, akkor szabadul fel egy kis tárhely. De nem nagyon...

Azért érdekelne, hogy fizikailag hol tárolja a mentéseket a NAS. Mert én csak a fájlkezelőben lévő .hbk mappát találtam, de ez "csak" 800 GB.

Gondolom a mentés tömörítve van, de nem hiszem, hogy 4*950 GB-ot összetömörít 800 GB-ra. Meg ha összeadom a látható, használt adatmennyiséget, hiányzik kb. 1200 GB-nyi terület.
Arra gondoltam, hogy valamilyen rejtett mappában vannak a mentések. Ennek a helye érdekelne. De lehet rosszul gondolom!
Ez a mentés tulajdonképpen csak a véletlen törlések és a Ransomwareek ellen van. a régebbi mentések máshol vannak. -
-
BaLee
addikt
Wifin csatlakoznak. Sávszél szerintem bőven megfelelő (telefonról wifiről nézve a kamera képét tökéletes) 60mb/sec körüli a speedtest, de ha a NAS-ról pl a szintén wifin lévő PC-re mentek le egy videót akkor 10mb/sec körül másol ami úgy gondolom bőven elég 2 kamerakép továbbításra. A Reolink appból a kamera képét néve 1200kbps értéket ír a felvétel felett.
A Synology Survillance Station felügyeli a 2 kamerát.
Az előbbi javaslatra meg akartam nyitni az erőforráskezelőt, a NAS ezzel a megnyitással sem nagyon birkózik meg.
-
geogabcsi
tag
-
kis.zsolt
aktív tag
Szia!
Köszönöm a hozzászólást, valóban érdekes szempontokat hoztál fel. Az összehasonlításaim és a tapasztalataim alapvetően a saját használatomra vonatkoznak, és nem feltétlenül célom bárkit meggyőzni a választott megoldásáról. Én mindig a legjobbat próbálom keresni a saját igényeimhez, és abban a helyzetben, ahol tartok, az AdGuard Home és a Pi-Hole közötti különbség számomra nagyon is érezhető volt.
Az AdGuard Home valóban egy plusz GUI a mögöttes DNS szerverhez, de sok felhasználó számára ez kényelmes és könnyen kezelhető megoldást biztosít. Az, hogy egy Raspberry Pi-n vagy Dockerben fut, nem zárja ki a használhatóságot, épp ellenkezőleg, lehetőséget ad a rugalmasságra, amit sokan preferálnak.
Ami a DNS IP címek átírását illeti, természetesen igazad van abban, hogy nem mindenki szeret extra programokat telepíteni. Az én esetemben a megoldás, amit választottam, egyszerűsítette a menedzsmentet és a rugalmasságot, de ha te másképp használod, az teljesen rendben van.
A Parental Control szempontjából is egyetértek: sokszor csak a megfelelő listák hozzáadása szükséges, de én azt tapasztaltam, hogy az AdGuard Home sokkal könnyebben kezelhető a szinkronizálás miatt, ha több példányt futtatsz.
Ami pedig a reklámblokkolás hatékonyságát illeti, elismerem, hogy minden megoldásnak van egy-egy gyengéje, és a teljes reklámmentességhez valóban nem elég csak a DNS szűrés. Épp ezért ajánlottam a Brave böngészőt, mivel teljes mértékben integrálva van, és automatikusan védi a felhasználót. A DNS szűrés mellett ez egy nagyon hatékony kombináció, amit én szívesen használok.
Az AdGuard vagy bármely más ingyenes szolgáltatás valóban nem ad semmit "ingyen", és tudom, hogy sokan aggodalmaskodnak a nyújtott szolgáltatások mögötti adatok kezeléséről. Mindig figyelembe veszem ezt, és igyekszem a lehető legjobb megoldásokat választani a saját adatvédelemmel kapcsolatos aggályaim figyelembevételével.
Mindezeket figyelembe véve, mindenki saját tapasztalata és preferenciái alapján hozhat döntést. Az én célom nem az volt, hogy másokat meggyőzzek, hanem hogy megosszam a saját tapasztalataimat, hátha segíthet valakinek. -
tomtom82
csendes tag
Nem pörög fel. Az egész Nast mozgattam. Úgy szerintem nem tud sérülni a sata. Inkább a tápellátásra gyanakszom hogy mozgatásnál nem jól érintkezett a dugó. A mozgatásnál (csak 1 centit toltam arréb a nast mert rezonált) a winyo ugy viselkedett mint amikor elindul alvó üzemmódból.
-
kgymac
őstag
Próbáld meg kiadni előtte a
smartctl -S on -s on -d sat /dev/sda
parancsot, majd amit poasztoltál. Nekem csak utána adott vissza smart attributumokat.Device Model: ST4000VN006-3CW104
Serial Number: ZW6..R
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 082 064 006 Pre-fail Always - 173787054
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 6
7 Seek_Error_Rate 0x000f 078 060 045 Pre-fail Always - 61613078
9 Power_On_Hours 0x0032 092 092 000 Old_age Always - 7133
194 Temperature_Celsius 0x0022 038 043 000 Old_age Always - 38 (0 20 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 7333095397
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 9246597624
DISK8
Device Model: ST4000VN006-3CW104
Serial Number: ZW6..4
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 078 064 006 Pre-fail Always - 62985326
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 5
7 Seek_Error_Rate 0x000f 079 060 045 Pre-fail Always - 71024069
9 Power_On_Hours 0x0032 092 092 000 Old_age Always - 7128
194 Temperature_Celsius 0x0022 036 042 000 Old_age Always - 36 (0 20 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 7499685393
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 79541137091A listában nálam csak azok a sorok vannak benne, melyek engem érdekelnek ill. ezek közül is azok, melyek 0-tól eltérnek (egrep+awk). Ráadásul ciklusban van lekérdezve, még az usb-sről (/dev/sdu) is ad infót.
szerk: az ironwolf nekem kicsit csalódás. Újonnan hibákat logol a smart, minden más hdd-n normálisan indult (hgst,toshiba aca & n,wd red).
@libus:
megosztást hoztál létre ? Anélkül nem megy... -
burgatshow
veterán
Annyit még beleírhatnál, hogy azért általában márkán belül ha upgrade-t hajtasz végre, nem feltétlen zúzódnak le a disk-ek. Legalább is én Synology-nál már 2x váltottam, (készülök a 3.-ra) de még a legelső konfigot hozom magammal (DS216 > DS218j -> DS418 már megvolt, most jön a -> DS923+.
-
-
kalapacsolok
senior tag
Köszi a tippeket, leírom, hogy oldódott meg. Bármit csináltam, nem tudtam a NAS-ra csatlakozni.
Beleraktam egy másik vinyót, arra feltelepült minden újra, ment. Ez követően beraktam a régi vinyót, azt is elérte, telepítette vagy 1 óráig, aztán most minden jó. Megint megy a NAS, adatok megvannak. Rejtély, hogy mi lehetett és miért nem ment. köszi a segítséget!
-
uvyp
csendes tag
Közben, letöröltem a Médiaszervert, majd újra telepítettem. Létrehoztam egy új megosztott könyvtárat, abba átmozgattam a filmeket, újraindexeltem. Az eredmény, hogy az új könyvtárban semmit se lát a TV, a régiben (ami üres jelenleg) ugyanúgy ott vannak a filmek, csak nem lehet lejátszani
. És 2 különböző TV-n is ugyan ez van. -
cigam
titán
A másik fele attilanatina-nak szólt, csak kimaradt
-
pozsipeti
tag
Nincs benne speciális karakter, notepad-ot próbáltam, a NAS tűzfalán nincs tiltva az IP, igen a NAS-on létrehozott fiók adatokkal próbálok belépni, de egyszeriben nem megy.... Az gond lehet, hogy a PC-re jelszóval tudok csak belépni? Mert ez a laptop és a PC közötti külömbség!
-
Persze, wifi off, majd wifi on, és frissült a kliensen a dns - csak a nas címe van benne. De ez így sem működik. Számomra ez a dockeres adguard ugyanolyan szamóca, mint a dockeres pihole. Mintha politikusok írták volna. Ígér fűt-fát de a valóságban egyáltalán nem működik.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, nem offolok tovább

-
> Frissítsd a kliens PC-n is
Kliens?
> más beállításokkal fut az adguard központi szervere
Az lehet, de kicsit nagyon feltűnő, hogy ha mindkét rendszer (nas-docker adguard és böngésző kiegészítő) szűrőjét is alapbeállításon hagyom, akkor a szűz böngésző (ami elvileg a nas-ra támaszkodik) tele van reklámmal, a kiegészítősben meg semmi. És hiába ixelem be a nas-docker adguard felületén az összes szűrőt, minden oldalon megmarad az összes reklám. Ebből nekem az jön le, hogy a nas-docker szűrés nem működik.
> miért nem elég az, egy ingyenes fiókkal?
Ezt nem értem.
-
-
Szimpla otthoni hálózat. Router (asus ax1800u) 192.168.0.1, NAS (fix) 192.168.0.12
Dockerben Adguard, webes felülete, 192.168.0.12:9080
Azt írja a routerbe véssem be a 192.168.0.12-őt (vagy 10.8.0.1, 172.17.0.1...)
Adguard nem panaszkodik, felvittem egy sor szűrőt. Előbb a saját kínálatából, utána egyéni linkeket (innen).A Dasboard jelez némi adatfeldolgozást, de szerintem az egész kamu. Mert ha ugyanazt az oldalt megnyitom egy "szűz" és egy adguard bővítménnyel ellátott böngészővel, a kettő nagyon nem ugyanaz. Például Firefoxban bővítménnyel reklám nélkül megy a YT, míg chromiumban bővítmény nélkül reklámmal van tele.
Ugyanez mobilon. Safariban behívom pl. a hosszúpuskasub oldalt, tömve reklámmal. Brave-ben meg egy deka sincs. Ugye a Safari a nas+docker szűrésre támaszkodna, a brave-nek belső szűrője van. -
Immy
őstag
Igen, adminnal sikeres a belépés tehát a hiba nem network oldalon van.
Amennyiben más felhasználóval próbálok belépni, akkor a logban kiírja, hogy authorisation error. Sajnos nem tudok részletesebb infót találni a logban.Az összes jogot megadtam a felhasználónak:
Mindenhez (is) van read-write joga:
Milyen plusz jogosultságra van szüksége a felhasználónak, hogy be tudjon lépni a synology surveillance Client-el?
Tekintve, hogy a klasszikus weben keresztül tökéletes az elérés. -
Immy
őstag
A fő admin felhasználóval sikeresen be tudok lépni, ezért gondolom, hogy biztosan jogosultsági probléma, csak azt nem tudom, hogy pontosan mi hiányzik neki....
Tűzfal nincs is bekapcsolva
@Tamarel: átkapcsoltam és semmi változás. Első sorban http-n próbálom, szóval nem gondolom, hogy ennek befolyásolnia kellene.
-
huan
őstag
Lehet rosszul fogalmazok sokszor, ezt már többen említették, sorry ezért

A lálózaton való elérés sztem nem lenne életveszély, mert az iCloud-ból a következő alkalommal szinkronizálódna a fotókönyvtár, ha megszakadna bármi.
Windows-on az a gond, ha böngészőből érem el a fotókönyvtárat, hogy lassú, vagyis lassan tölti be a miniatűröket, valamint a letöltés sem "sztender"...vagyis ezek mind a feleségem szemszögéből probléma, neki keresem a megoldás a rengeteg családi fotókhoz való hozzáféréssel.
Teljes mértékben egyet értek Veled a gép cseréjében, mert ha jobban belegondolok, akkor a szisztematikus almás eszközökkel való magunkat körülvételből már csak az asszony win gépe lóg ki és miatta "erőszakolom" az ökoszisztémát...
-
huan
őstag
Az első része félrement szerintem. Én a privacy.apple.com-ról lekért tömörített fájlokban gondolom ömlesztettnek a dolgokat, nem a fotómappa áthelyezésénél

A fotómappa áthelyezés után egy másik mappa lenne, nem lenne kirántva alóla, ezt írják is a cikkben.
"Miért nem elég a TM mentés + egy offline másolat egy USB meghajtóra?" igazából jó lenne látnia itthon a windows-os gépeknek is a fotókönyvtár tartalmát, de kezdem elengedni lassan
-
huan
őstag
Csak a fotókat pipálva ömlesztve vannak a rejtett és mappába rendezett képek. Vannak .csv-fájlok, amiben benne van minden fájlnév és az információ, hogy a kép rejtett, kedvenc...stb. Nekem kezelhetetlen (több tízezer képről van szó)
A második résszel kapcsolatban akartam kérdezni, hogy át is helyezhető a fotókönyvtár, de ahhoz olyanra kell formázni a meghajtót (https://support.apple.com/hu-hu/HT201517) Itt jön képbe a nas.
Az Apple gépek topikjában kérdeztem először
Az Active Backup for Business-t nem ismerem. Kipróbálom. Fizetős?
A Timemachine már megy, de itt meg van ilyen: "A Fotók könyvtár engedélyei ütközhetnek a Time Machine biztonsági mentésének engedélyeivel." -
boborján2
senior tag
Fogalamam nincs én hogy csináltam , de ha belső ip-vel használom , soha nem pofázik a chrome a nem biztonságos oldal miatt.
Plusz azt nem tudhatod ki mennyire kíváncsi a belső hálózatodra.
Ez annak a kérdése hol van a belső háló...
Nálam pl. itthon, így bízom benne , hogy a családom egyik tagja sem kezdi el a syno photo titkosítatlan forgalmát megfejteni unalmában. Főleg úgy, hogy mindenkinek van a Photoshoz hozzáférése a családban
Ha pedig a belső forgalmat valaki kintről nézegeti , na az már régen rossz és asszem ilyenkor b...hatom a certet.
-
-
stigma
addikt
Hi, mentési folyamatot, hogy leírtad illetve a linket is, köszi széepn.
Eddig 2 NAS-om volt itthon OMV és Xpenology Duplicatival és Syncthing/Resilio-val mentettem az adatokat, amik kellettek pl: családi fotók/képek, vagy Docker konténerek és configjai.
Jelenleg mindent egybevetve olyan 400-500GB amit most mentenem kellene elsőre, ahogy számolgattam, de elég 1 verzió, nem kell több róla.
HDD-t azért lehet első körben megformázom, mert eredetileg azt az openmediavault formázta meg ext4-re.
Felhő-t egyenlőre nem terveztem menteni adatokat, ha nagyon kell akkor B terv az, hogy a 2 építet NAS-ból az egyiket eladtam, a másik még megvan [J5040-ITX lap, Fractal Node 304-es ház, WD Purple 4-2-2TB-os HDD-k, azokból lehet csinálok egy szervert mégis, és elszerelem rokonhoz, amiről már volt szó annó itt vagy más fórumban] -
bigdady
nagyúr
1. Először engedtem az összes magyart, ezt engedte majd alá új szabály hogy mindent blokkoljon, de ezt már nem engedi mert "tűzfal blokkolta a gépét ezért nem mentetette el"
[kép]2. Másik kérdésem, mert 7 alatt a synology photos új nekem ds photo után. Hogyan jelenik meg az összes megosztott photoes mappában lévő képem ott? Mert nem lát egyet sem
3. Quickconnect is változott dsm 7-el? Mert hiába van beállítava nem eged be az egyedi portomon hiába van beállítva, fura
-
ilovedigweed
senior tag
Telekom és Digi mobilnettel is próbáltam, egyikkel sem tudok belépni. Vpn-t nem használok mert nem tudtam beállítani. Bekonfiguráltam, kiírta, hogy csatlakozik, mégsem értem el a belső hálót mobilnettel. Hagytam a fenébe.
Megoldás lehet a telefon Ip címét beírni de az nem dinamikus?
-
bigdady
nagyúr
Tárgytalan létrehoztam egy új felhasznlót és az beenged, régit töröltem...
Más: éppen bad sector üzeneteket kezdett dobálni a wd red (214se a nas) meg hogy shr tárolókészlet összeomlott... Hogy költözök új hdd-re?
Tegyem be mellé az újat (wd purple) és utána? (sárgán villog a hdd és a status jel is most néztem, lehet el sem indul majd ha áramtalanítom amíg rádugom az újat is?). Elvileg mentettem mindent (konfigurációt is) mert azt még engedi.
-
BullZeye
veterán
Belső hálózaton van a kamera és nincs tiltva 20-as port, de 21-es és 22-es porton kommunikál, és firmware frissítés előtt működött, csak a support kér ilyen dolgokat (ahelyett, hogy doorbell debug logját kérnék be, bár gondolom neki nincs ilyen...).
Jobb híján a Doorbell IP címére csináltam egy dumpot amikor próbál kapcsolódni, látszólag kapcsolódik is.
Fura, hogy nincs beépített debug log ilyen esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- HIBÁS GAMER asus rog strix 18col i7-13gen ddr5 2xNvMe RTX 4060 HIBÁS kérlek olvasd el a leirást
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Inkább mezei halandóról van szó,

Patice