- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
nektek jön DSM alatt értesítés, ha a Download Station végzett egy letöltéssel? nekem napok óta nem jelez.
-
Sanyi.mTs
addikt
Hogy a fenébe lehetséges, hogy a csomagkezelési központban az Active backup for Business esetén 2.7.1-23235 verzió van fent és nincs frissebb. Addig a Synology oldalán a letöltő központban meg 3.0.0-24638 van?
Mentést akartam készíteni ABP-vel, de arra panaszkodott, hogy a szerver verziója elavult. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Virag.h #97953 üzenetére
inkább időt állíts be. ha 30mp után sincs táp, akkor inkább kapcsoljon le a nas rendesen.
nem érdemes a percekkel (százalékokkal) "játszani", az akku is lehet hibás, elhasználódott.
csak hasra ütésre egy példa, ha 20% az érték a lekapcsolásra és az akku 25% körül már lekapcsol, mert nem bírja, akkor sokra mentél az UPS-sel. -
Sanyi.mTs
addikt
OpenVPN szerverként is használom a nas-t.
Minden csatlakozás alkalmával a logokban pirossal ezt látom:
"WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info."Működik synology nason a linken lévő leírás? Állított már be valaki ilyet? Csak azt kell csinálni, ami a linken van?
-
Sanyi.mTs
addikt
be lehet állítani valahol, hogy a nas-on senkinek (még adminnak se) ne jelenjen meg a home mappa, hogy ne tudják használni?
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Virag.h #97669 üzenetére
kell neked a +16GB vagy elég +8GB?
[link]
[link][link] - de van olyan is, hogy egyik típus működik valakinél, másnál ugyan az a nas és ram páros meg el se indul.
Én úgy voltam vele, inkább fizetek többet az újért, mert ha nem megy, akkor 14 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni. használttal nincs erre lehetőséged.
-
Sanyi.mTs
addikt
HDD rezgés csillapításra csak a velcro ajánlott vagy bármilyen tépőzár bolyhos része megfeszített?
-
Sanyi.mTs
addikt
ehhez a memtest-hez, amit írtatok, a PC-nek is futnia kell ezen idő alatt?
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha gyorsítótárnak használt nvme ssd meghal, akkor az járhat adatvesztéssel?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Intelligencs #97474 üzenetére
Hogy csináltál memtest-et?
-
Sanyi.mTs
addikt
mindenkinek köszönöm a tanácsokat a LAN2 port tiltásával kapcsolatban.
Leírom, miért érdekelt és mit okozott, hogy mind2 LAN port aktív volt.
- LAN1 porton keresztül konfiguráltam a NAS-t, erre volt beállítva routerben a fix IP, port forwardok is ide lettek beállítva.
- gondoltam legyen forgalom megosztás az otthoni hálóban, így én otthonról LAN2-n keresztül fogom SMB-n elérni a megosztásokat, a többi szolgáltatás mehet LAN1-en. routerben szintén fix IP beállítás LAN2-re és mivel nem akartam távolról elérni ezen keresztül, itt nem volt port forward.Igen ám, de másnap (tegnap) távolról nem tudtam belépni vpn-en keresztül. OVPN kliensben csak az látszott, hogy volt pár kb küldött adat, fogadott semmi, nem is épült fel a kapcsolat rendesen, sárga volt a vpn ikon a tálcán. De DSM felületen a vpn szerveren látszódott egy kapcsolódás arról az IP-ről, amiről próbálkoztam.
- vezérlőpult/hálózat/általános fülön LAN2 volt az alapértelmezett átjáró és nem engedte LAN1-re váltani, mert annak is ugyan az volt az IP címe (mármint az átjárónak)
- vpn szerveren LAN1 volt beállítvaVégül tegnap este lehúztam LAN2-t és mára már működik a vpn egy távoli gépen.
-
Sanyi.mTs
addikt
download station / beállítások / hely menüben használja valaki (sikeresen) a "betöltött torrent/NZB fájl(ok) törlése" opciót?
nálam nem akarja törölni, továbbra is átnevezi a .torrent kiterjesztést .torrent.loaded kiterjesztése.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
AiRLAC #97382 üzenetére
Most távol vagyok, ezért nem opció a kábel kihúzás (majd este).
Az IP átírásra gondoltam, de kicsit félek, nehogy gond legyen, mert a routerben rendeltem IP-t a nas lan2-höz (MAC cím alapján). Nem tudom, hogy a forgalom ezek után nem-e a "hibás" IP cím felé menne.Ezért lenne jó a port letiltás, ami szerintem alapnak kéne lennie. Majd este foglalkozok a problémámmal.
-
Sanyi.mTs
addikt
két aktív LAN porttal rendelkező NAS-on le lehet valahogyan tiltani az egyik portot (mind2 DHCP-n kap IP-t)?
-
Sanyi.mTs
addikt
A nagy RAM bővítések közepette, tőlem is egy kis infó
DS423+ nas-ba alzáról egy Crucial SO-DIMM 8GB DDR4 3200MHz CL22 CT8G4SFRA32A-t vettem, mivel nem találtam 2666MHz-eset és valaki a termék hozzászólásaiban említette, hogy megy neki DS420+-ban. Csont nélkül elindult a nas és a DSM se panaszkodik a nem syno RAM-ra.
(azért alzából, mert onnan díjmentes szállításom van és nagyon pozitívak a tapasztalataim a visszaküldött termékek kezelésével)
-
Sanyi.mTs
addikt
Synology Photos (1.8.0-10070) élmények:
- új nas, új hdd-k, friss DSM telepítés
- photo megosztásban (amit én csináltam) képek és videók mappák
- mindent bemásoltam a fenti mappákba
- indexelés beállítva képek és videók mappák megjelölésével
- képeket rendben felismeri, megcsinálta az index képeket
- videókra sajnos nem csinált
- újraindexelés nem segített
- médiaszerver telepítés, annak se sikerült az index képek létrehozása
- próbálkoztam adott videók újramásolásával, de ez se jött be
- végül pc-n a photos app-on keresztül feltöltve újra a videókat, megtörtént a csoda. Csak 10 évnyi videót kellett így feltöltenem
- mobil photos appon feltöltve is csinál index képet -
-
Sanyi.mTs
addikt
Volt már valaki, aki egy fiókkkal 2db plex szervert üzemeltetett egyszerre 2 külön eszközön (nason)?
Itt hogyan lépett tovább? -
Sanyi.mTs
addikt
Én tegnap azt tapasztaltam, hogy az anyukámnál lévő backup nasra (ami péntekenként kapcsol be 2 óra hosszára) nem tudok belépni se ddns-sel, se qc-val. Elkezdtem a syno fiókom nézegetni és ott láttam a qc, ddns és (ez által a sima) IP címét, amikor is nem tudom, miért, de beírtam az ott látott IP-t és a dsm portját, majd bejött a dsm login ablak. Beléptem, ddns rendben, qc rendben, nem értettem mi lehetett a gondja. Majd ezután már sikerült a qc és ddns elérés is.
Nekem nem volt olyan jelzésem, mint neked.
-
Sanyi.mTs
addikt
Folyamatban van DS218+-ról a költözés DS423+-ra és kellemes meglepetésként ért, hogy az USB-s UPS vezérlését meg lehet osztani (belső) hálózaton keresztül a két eszközzel.
Beállítás azon a NAS-on, amire az USB-s UPS fel van dugva:
Vezérlőpult/Hardver és tápellátás/UPS fül
- Szünetmentes ... engedélyezése: pipa
- Típusa: USB-s UPS
- Hálózati UPS kiszolgáló engedélyezése: pipa
-- Engedélyezett Synology NAS-eszközök alatt megadni a másik NAS (belső) IP címétBeállítás másik NAS-on:
Vezérlőpult/Hardver és tápellátás/UPS fül
- Szünetmentes ... engedélyezése
- Típusa: Synology UPS-szerver
- Hálózati UPS kiszolgáló IP: előző NAS (belső) IP címe
Így a másik NAS-on is látszik az Eszköz információk alatt az USB-s UPS minden adata. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Intelligencs #97059 üzenetére
én is emiatt veszek most ds423+-t. Itt a nem syno HDD kompatibilitási lista, nem hinném, hogy ezt felrúgják, bár 5 Ft-ért bármit...
-
Sanyi.mTs
addikt
nas-on dockerben szeretném (majd) futtatni a plex szervert. így is tudja majd kezelni a hw átkódolást? van plex passom.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
PhoenixK #96923 üzenetére
itt egy YT bemutató 925+ -ról. elég elszomorító a HDD kompatibilitás, ha nem syno, akkor nem is települ rá a DSM
itt meg egy elmélkedés 4, YT-n sok nast bemutató szerzővel a fenti syno lépéssel kapcsolatban
-
Sanyi.mTs
addikt
miben "jobb" ez, mint egy SHR2? most van SHR1-nél 1 HDD védelem + 1 HDD hot spare.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
pluszos nasról át lehet menteni a felhasználókat (jogokkal, jelszavakkal, 2FA adatokkal együtt) másik pluszos nasra?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sub-ZeRo #96589 üzenetére
Ha lenne is rackem, csak akkor vennék RS822+-t, ha az 1U-s kialakítás a legfontosabb lenne.
Én mondjuk megvárnám az idei DS425+-t, az már 1db 2.5G LAN-nal érkezik.
DS423+-szal szemben:
- drágább kb 200k-val (kb 220k vs 430k)
- hangosabb (19.8dB vs 27.4dB)
- többet fogyaszt (28.3W vs 47.7W)
- nincs benne IGP (de erősebb CPU van benne)
- tovább támogatott a 423+, a 425+ meg még tovább
423+-hoz meg venni kell a tálcát -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MrTwister #96313 üzenetére
Exos-on kívül van más féle HDD a NASban? Ha igen, annak le tudod kérdezni a smart adatait?
Lehet rosszul emlékszem, de mintha az XS(+) szériáknál már csak a saját synology HDD-vel működne tökéletesen együtt. De az is lehet, ez csak annyi, hogy a syno HDD-k fw-je frissíthető NAS-on keresztül.
Én a helyedben átváltanék angol nyelvű felületre és a képernyő képekkel és minden adattal (nas típusa, dsm verzió, exos-ok típusa és fw száma, shr, stb) nyitnék hibajegyet synologynál.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
kareszkaresz #96283 üzenetére
Ez olyan, mint a biztosítás, ha normál garanciális időn túl, de a kiterjesztett garancián belül romlik el, akkor megérte kifizetni, ha megy 8-10 évet hiba nélkül, akkor meg csak pénz kidobás. Neked kell eldönteni, hogy megéri-e plusz pénzért +2 év nyugalom.
Vagy úgy is gondolkodhatsz, hogy a gyártó biztos a dolgában és talált pénz neki a garancia kiterjesztés. Persze műszaki cikkek bármikor elromolhatnak. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
AiRLAC #96191 üzenetére
kérdezni akartam, hogy ezek mikorra várhatóak, de inkább bedobtam a képet google fordítóba: 2025 első fele
-
Sanyi.mTs
addikt
most nézem, hogy a container manager/kép alatt 1 kattintással frissíthető a tároló?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
AiRLAC #95402 üzenetére
Ma kipróbáltam (volna) az active backup for business, de már mentéshez is btrfs-en létrehozott megosztást kért.
Keresgélés után synology oldalán ezt találtam: "A biztonsági mentés célhelyén lévő fájlrendszernek Btrfs formátumúnak kell lennie" -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Guenwhywer #95289 üzenetére
Rendszer telepítéskor megkérdezi, hogy csináljon-e egy alapos HDD tesztet, használt lemezek esetén mindenképpen érdemes ezt megcsináltatni vele. Viszont ez eltarthat órákig is.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
BenceShearer #95203 üzenetére
kijelzésben most erre áltak át: használt terület / szabad terület
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
delta1017 #95185 üzenetére
két ötlet:
0. Használod a VS-t? Ha nem, akkor csak töröld és úgy próbáld.
1. Ha használod, képernyő mentéssel mentsd le a VS beállításait (biztos, ami biztos), törlöd a VS-t, frissíted a dsm-et, majd újra töltösd le a VS-t
2. lehet olyan VS-re akar frissülni, ami már sokkal újabb verzió, mint amit az adott dsm vár, így meg se jelenik. 22-es csapdája: frissíts, de nem tudsz olyanra frissíteni, mint, ami kellene, így nem tudsz dsm-et frissíteni. Így az 1-es ponttal próbálkoznék. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Black Dragon #95167 üzenetére
Én azért a művelet előtt lementeném a nason lévő adatokat, beállításokat az egyik új lemezre (amit USB dugnék a nasra), nehogy raid helyreállítás közben a régi HDD megadja magát.
Ha lefutott az első új HDD-vel a helyreállítás és mindent jónak látsz, akkor már berakhatod a második HDD-t is. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Black Dragon #95158 üzenetére
Red Plus biztos cmr-es
[link] -
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Csabroncka #94870 üzenetére
várni várható, csak nem tudni mikor. 216J > 218J > 220J > 223J ciklust figyelembe véve ha lesz 226J, akkor feltehetőleg 2025. 3. vagy 4. negyedévében jelenthetik be. de ha csak 227J lesz, az még +1 év
-
Sanyi.mTs
addikt
Adott távoli helyen egy syno NAS, ami csak manuális backup szerepet tölt be. WOL-ra nincs lehetőség.
Van mód arra, hogy ütemezett bekapcsolást állítsak be havonta egyszer (minden hónap második napjára)? Én csak heti ütemezést találtam. -
Sanyi.mTs
addikt
Hogyan kellene egy feladat ütemezést beállítani arra, hogy a (gyári) webdav alkalmazás minden nap 2:00-kor álljon le?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow #94489 üzenetére
Nekem be van kapcsolva, és a windowsos gép órájával jár pontosan, azaz 0-30 és 31-00 másodperc között látni a kódot, egészkor és félkor vált.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Magnat #94428 üzenetére
Ahogy írtad, inkább új, nagy HDD vásárlása ajánlott, de legalább 1 nagy a mentés miatt
A javítással valóban nagy a valószínűsége, hogy a haldokló hdd teljesen meghal a terheléstől.Én még azon gondolkodtam el, hogy mi a jobb, amíg megérkeznek az új HDD-k: kikapcsolni a nast, kockáztatva, hogy bekapcsoláskor, felpörgéskor adják be a kulcsot vagy használni tovább a mostani állapotában, ami szintén gyorsíthatja az elhalálozást.
A lényeg, hogy gyorsan kellene cselekedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest