Hirdetés
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Gear S3 - második kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm a választ. Mintha korábban olvastam volna, hogy HDD Sentinel "helyrehozhatja", lemezjavítás funkció vagy stb.
Csak ez az egy lemez volt a NAS-ban, 10 évet ment, jó lesz feleleveníteni a beállíításokat
Synology214 play NAS-ba milyen merevlemezt javasolnátok 4 TB körül?
(Vagy ha újraformázom, lehet, hogy használható lenne még? A fontos adatokról készülnek biztonsági másolatok) -
makoss
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Az ismerettséget úgy értem, hogy elég sok helyen látni, ha rákeresek, neten, youtube + ahova járok boltban is Synology-t használnak. De nyugi, első kérdésem az volt, milyet használnak
És mire váltottál? Meg vagy elégedve azzal?#98672 Sanya Épített nem kellene, havernak volt de eladta, sokat fogyasztott

-
Troy66
kezdő
válasz
Multibit
üzenetére
Egy firestick? Az nem jó vagy az nem tud együtt működni samsunggal?
A távol miatt a dlna kiesik (vagy vpn-el, belső magán hálózat kialakulásával talán)b. opció egy laoptop, tablet és hdmi kábel a tv-re átjátszással. Ha a samsung oprendszere, nem támogatja a dolgot. De pl tabletről közvetlenül, egy ds fájlkezelőből is lehet indítani, tükrözni videót.
Egyébként plex, emby, jellfin is opció.
-
bnorci71
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
azt használom, eddig is azzal használtam amíg W10 Pc volt a "szerver"
poirot
eddig is így volt mappákban, nagyon sok torrentem nem csak addig van meg amíg vissza kel tölteni hanem akár évekig és így a tv-n jobb keresgetni a Plexről nem is beszélve.
Csak gondold végig Star Trek Star Wars sorozatok ha mind egy mappába lennének beömlesztve, ha meg ott a gépen miért ne maradjon seedbe.
Az ékezetre gondoltam én is de W10+Pc kombónál ez nem volt gond, de egy próbát megér.
Mindig GUI alól törlöm a nem szükséges torrenteket úgy egy mozdulattal megvan az adat és torrent törlése is. -
-
Magnat
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Pont ezt akartam mondani, azért van bőr a képükön, h 2019-es chipsetet tesznek egy 2025-ös modellbe... mindezzel együtt valszeg vmi ilyesmi lesz a kövi nasom ha a 718+-ról lejárt a support, addigra már ezek is lesznek 3 évesek, hátha lehet jó áron találni majd... amit lehet, már úgyis inkább a kis homepc-n futtatok.
-
atees
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Az, hogy 5 évig ne kelljen hozzányúlni, cserélni és használható legyen addig zökkenő mentesen itthon az összes eszközzel. 224+ felé hajlok. 4Tb adattárhely elegendő, amennyiben nem azt tudom bővíteni. Meg ahogy nézem a 2 lemezes könnyebben eladható, ha váltanék pár év múlva.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Nem jött be a tv mert lassú volt nagyon, de azt sehogy nem tudtam elfogadni, hogy gyakorlatilag semmilyen médiatartalmat nem játszott le ellenben az 5 éves tv-vel ami szó nélkül lejátszott mindent is. Ez így nem volt buli. Régen még a CRT tv időszakban volt külső médialejátszóm (asus oplay és hasonlók), és nagyon örültem mikor megszabadultam ezektől, mert marhára zavart az a rengeteg távirányító. (set top box, médialejátszó, tv távirányító, erősítő). Én alapvetően 1 távirányítót szeretek kezelni ez pedig a tv. Ahogy próbálok utána olvasni a neten erről a transzkódolásról, gyakorlatilag a Synology megszüntette ezt/ennek a támogatását, igy kb teljesen mindegy mit vennék, mert gyártói szinten nincs már támogatva - de javítsatok ki ha nem igy van.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Nem tudom hogy komoly e a kérdés, de ez elég összetett.
Hány TV, mindegyikre kell vagy valamelyik visz mindent?
Mennyi idősek a TV-k, van e más funkció / app / sebesség ami jól jönne.
Local network-re megy csak vagy ismerősökhöz is.
Külső transzkódoló opció megfontolása.Nekem 2 LG tv visz mindent, a 3. régi nem, viszont alapból is nagyon akadt már így jól jött a MI box.
Személy szerint kerülöm a transzkódolást, helyzet függő kinek mi felel meg jobban. De alapvetően úgy gondolom nincs tökéletes megoldás, csak jobb / kevesebb kompromisszum.
Mindenki gondolja végig, döntse el mit szeretne / melyik megoldás zavarja a legkevésbé.
boborján2
Elég nagy baj hogy ennyien beletörődnek nekik nem megfelelő / rosszabb dolgokba...
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Ez csak attól függ hogy szakmailag/technikailag mennyire hozzáértő a kolléga. Lehet letölt napi 2 filmet és annyi,na ahhoz pont pénzkidobás.
Azt kellene megértened, hogy nem az a jó megoldás ami neked van,hanem az amire neki szüksége van.
De én itt bejefeztem ,vetess mindenkivel ssd-t ,csak azért mert épp neked is az van és Te pont jó áron tudtat megvenni.
-
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Nekem a PC-ben 1Gbps hálókártya van és SSD van.
Igaz, hogy a másolás egy ORICO M2PV-C3-BK házban levő Kingston A2000 1TB SSD-re megy. De szerintem is kevés a sebesség.
Akkor elég lehet csak a pc-hez és a nas-hoz venni hálókártyát?
Kihagyhatom a switch-t?
Jelen állás szerint bejön az optika. ONT-ból átmegy a routerbe (TUF Gaming AX5400 gigabites portok). A routerből egyből a nasba megy egy kábel, a másik kábel megy fel az emeletre 1 Gigabites switchbe, onnan pedig az asztali pc-be. -
Scoobyte
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Ezért kérdeztem meg itt esetleg valaki rakott-e már 1522+ -ba RAM-ot és ha igen akkor pontosan milyen típusút. Mert az akkor tuti. Ezek szerint senki... Körülnézek a nemzetközi fórumokon, csok ott sokszor olyan ramokat írnak ami itthon nem kapható.
Ha rendelek és nem jó vissza tudom küldeni, de ha lehet ezt a kört kihagynám.
-
-
paolinho
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Először is hidd el, mást sem teszek, mint önképzem magam ilyenkor, de gyakran beleesem abba a hibába, hogy, amikor sikerül valamit jól beállítani, összehangolni, akkor utána már nem foglalkoztat a téma. Ezáltal idővel el is felejtem a korábbi probléma megoldásához vezető utat. Viszont, akár egy költözés okozta szolgáltató váltás, vagy, mint a jelen esetben is megélek, azaz egy szimpla kiszolgálóeszköz pl. router cseréje újra felveti a már korábban egyszer leküzdött helyzetet. (Az Asus beállítási felülete, noha sokkal szebbnek tűnik nekem a Tp-Link-éhez képest, mégis ezutóbbit egyszerűbben tudom kezelni a számomra átláthatóbbsága okán.) Azaz újra ki kell találnom, meg kell oldanom azt, amit már egyszer megoldottam. Nem vitatom, valóban gyatrák a hálózati ismereteim, de szerencsére akadnak segítő kezek, akik felkarolnak ilyenkor. Az is nagy segítség, ha a korábbi levelezéseimet felkutatom ilyenkor, mert azok között gyakran ott bújik a probléma megoldása. Egyébként így jártam most is, mert belebotlottam EBBE a Youtube-os segédanyagba, és lépésről-lépésre haladva a benne látottakkal, sikerült elérnem azt, hogy a DSM már bejön távolról.
A PLEX-et is el tudtam korábban érni a NAS-ra bejelentkezve, de most a Helyi port számnál az Adatútválasztó port számát megváltoztatja a rendszer, és ezzel már nem tudom elérni így. Nem zavar, mert applikációból, vagy webfelületről elérhető, csak számomra ez még egy szokatlan jelenség, hogy átírja ez utóbbi port számot.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ennyire megzabálja.
Ha meg igen, akkor 1 óra után (nem kelt életre..) nem úgy kell addig nyomni a kikapcsoló gombot, amíg le nem áll a rendszer, hanem érzékeli és leállítja magától a folyamatot.
Ha megadok 4 GB memóriát és az összes CPU magot, úgy gondolom annyi puffer van benne (főleg egy sima Ubuntu telepítő indításnál), hogy kényelmesen le tudjam lőni ha látom ez esélytelen. Úgy tűnik tévedtem. Egy Win7 32 bitnek nekifutok, mert jó lenne ha tudnám az USB-S 750 Smart APC-t configolni NAS-ról is. -
ekkold
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Elsőre azt gondolná az ember, hogy a gigabites sávszél a korlátozó tényező, amit egy HDD is simán kiszolgál, és ezért nem lesz gyorsabb SSD-vel a szerver. A gyakorlat meg mégis az, hogy de... Nekem is SSD van a NAS-ban, és határozottan jobb reakcióidőket kapok mind fájlkiszolgálásban, mind a webfelületen. Mindezt úgy, hogy közben észre sem veszem, hogy qbittorrent is dolgozik rendesen...
Itthon minden eszközből száműztem a HDD-ket, nem érintenek az SMR/CMR problémák, és nem kell aggódni akkor sem, ha véletlenül oldalba billenteném szervert, vagy a PC-t...
Illetve az asztali PC-ben még bent van egy HDD, csak üzemen kívül: nincs bekötve (sem a táp sem a SATA)... eladni már nem érdemes fillérekért, az adatok meg elférnek rajta (vésztartaléknak megteszi)... -
VANESSZA1
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Oké, de miért van folyamatban a naplófájlban az "get External IP " hiba ???
A kinti NAS-om tökéletesen működik, egyszer be lett állítva és megy. Akkor ?
-Miért felejti el naponta az itthoni a beállított quickconnect csatlakozást, és ha ráfrissítek, vagy újra be akarom állítani, akkor homokóra, és majd kidobja hogy lépjen kapcsolatba a Synology-val?
-Miért van, ha beállítok egy DDNS-t akár Synology, akár másik, akkor 1-2 órán belül nem kapcsolodik, jön a naplófájlban a "get External IP " hiba, meg a tartománynév feloldása sikertelen volt..., és ha frissítem, akkor jó esetben ideig-óráig megy, vagy ha nem akkor kidobja, hogy lépjen kapcsolatba a Synology-val? -
V.Stryker
nagyúr
-
zsamiatt
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
engedd el, szerintem is túl van hájpolva a gyorsaság kérdése. DS sem eszik annyi erőforrást mint amit itt szeretnének előadni. Fut nálam több VM, vagy 20 docker meg az egyéb és simán megy a DS. Mivel a NAS 0-24-ben megy a kamerák miatt is tök mindegy, hogy 1 vagy 2 óra amíg lejön. Így is annyi linux iso van letöltve, hogy kb 30 nap lenne csak az ha egyfolytában azokat tesztelném amiket még nem néztem.
Bár lehet valaki nem 0-24-ben járatja és akor a müködési idő 1 órájában akar letölteni minél többet mert úgy ocsobbb
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Multibit
üzenetére
Nagyon nem mindegy hogy egy megtekinteni kívánt Linux .iso
1 óra vagy 1 nap alatt ér le. Utóbbi esetben lekési az esti megtekintést. De ha van időd, akkor is minek várakozással töltsd ki? Van jobb dolga is az embernek. A gyors netet se azért fizeti hogy 56k-val betárcsázzon. -
fatal`
titán
válasz
Multibit
üzenetére
Egyáltalán nem mindegy mennyi erőforrást eszik és mennyire stabil.
Persze, a letöltési idő teljesen mindegy, eleve minek a NAS, hiszen lovaskocsival is hordozhatnánk egymásnak a cuccot floppykon, amit tárolhatnánk a szekrényben és még folyamatos energiaellátás sem kell neki.
-
ekkold
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Ha sok minden fut a NAS-on akkor nem mindegy, hogy mennyire hatékony az erőforrás felhasználás. Mellesleg nekem a DS is akadt már ki annyira, hogy újra kellett indítani, de félévente belefér... A qbit esetén észre sem fogom venni a havi újraindítást ami hajnali 3-ra van időzítve (leáll 4 percre, majd újra megy).
Amúgy a DS pl. nem nagyon jeleskedik a seedelésben, a qbit sokkal jobb ilyen szempontból és erőforrás igény szempontjából is.
De ha neked mindegy, akkor miért foglalkozol vele? Pl. én elég sok linux.iso-t töltök le
, ezért nekem nem mindegy. De ha pl. egy youtube videót akarok leszedni, arra a qbit pl. nem jó, a DS meg kicsit lassan ugyan, de simán leszedni a link alapján... -
-
fatal`
titán
válasz
Multibit
üzenetére
Nem volna rossz, de egy ~10 ezres USB adapterrel megoldható, nekem is így van.

@dni A 923-ban nincsen GPU, esetleg az emby miatt számíthat, ha transcodeolsz néha.
Szerintem idén nem jön új modell, majd jövőre vagy 26-ban.
RAM-ot bővíteni sem kerül sokba, nem kell a Synologyé, nekem egy 16-os kingston van a 423+-ban (így összesen 18).
-
ekkold
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
A File Station-ből nem tud belenézni egy video fájlba, nem tud belehallgatni egy hangfájlba, csak letölteni tudja. A DS file-al ez megy.
Közben megtaláltam, hogy egy webdav megosztást kell beállítani. Ki is próbáltam de hibaüzenetet dob a win7, amikor csatlakozni próbálok.
Sajnos egyelőre azt sem tudom eldönteni, hogy ez most windows hiba, vagy a NAS hibája (DSM6.1.7u3)
Grafikus felületről hasonló az eredmény, kéri a felhasználónevet és a jelszót, majd:
Új hozzászólás Aktív témák
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Arc Raiders
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS kijelző, I7-8565U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gara
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- Macbook Air 13" M1 A2337 2020 8GB Viseltes eszt. áll.
- Macbook Air 13" M1 A2337 2020 8GB Pixelhiba
- Macbook Air 13" M1 2020 (2021) A2337 16GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Te nyertél 

Patice