- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
válasz
Zwodkassy #97018 üzenetére
"Időnként le kell futtatni?"
Attól függ, hogy mit futtatsz.
Hogy a példánál maradjunk, ahol "parancsikonokat", akarsz létrehozni egy adott mappához:
- Ha symlinkkel oldod meg, az létrehoz egy fájlt a célkönyvtárban, ami addig érvényes, amíg le nem törlöd. Ebben az esetben elég egyszer lefuttatni az "időzített" feladatot, utána ki is törölheted.
- Ha bind mount-ot használsz, de nem akarod kézzel macerálni a rendszerindítási fájlokat, az csak a következő újraindításig lesz érvényes. Ebben az esetben létrehozol egy minden rendszerindításkor lefuttatandó feladatot.
Remélem így érthető! -
Gyufaaa
veterán
válasz
Zwodkassy #96906 üzenetére
Telefonra felteszed a DRIVE-ot, vagy webes felületen betöltöd.
Telefonon a 3 szintes vonal, bal alsó sarokban és ott a menüben lesz a lomtár. Itt ki tudod választani, melyik meghajtó LOMTÁRát szeretnéd üríteni. Erre még tudsz egy lapáttal tenni, úgy, hogy web felületre bejelentkezel NAS-ra, majd Vezérlőpult - Megosztott mappa - Tevékenységek- Minden lomtár ürítése. Ha mindkettőt végigviszed, mindent likvidál.Sajnos tapasztalatom az, hogy mindkettőt meg kell tenned, hogy teljesen kitisztuljon a meghajtó. De így működik!
NAS-ról:
WEB felületen bejelentkezel és a telepített Synology Drive-ot (ha már feltetted) indítod. Ezt a felületet betölti, majd a kategóriák (bal oldali menüsor) megjelenik a LOMTÁR is. Itt ugyan az az elv, mint telefonos papban.
Ha rákattintasz a LOMTÁR-ra jobb sarokban tudod választani, hogy Saját Fájlok közül vagy a meghajtók LOMTÁR-ából szeretnél törölni mindent.Ahogy már írtad, a LOMTÁR-akat természetesen engedélyezni kell.
-
válasz
Zwodkassy #96911 üzenetére
Úgy néz ki, kiderült a turpisság. Két NAS-on is megnéztem a dolgot.
Szerintem : a Control Panel / Shared Folder alatt lévő megosztáso(ko)n engedélyezni kell a Lomtár-at (Enable Recycle Bin). Ha ez nincs engedélyezve, értelem szerűen nincs is mit üríteni :-) :-) :-)
Azokon a megosztásokon amiket én hoztam létre (sok sok évvel ezelőtt) nem volt engedélyezve, amelyiket a kollégám, azon engedélyezve volt.
Azt persze nem tudom, mi az alapértelmezett (default) beállítás. -
Magnat
veterán
válasz
Zwodkassy #96558 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve annyit, h mindig azon a lábán válaszol vissza a nas, ahonnan kérdezték. Ez ha azonos subnetből szólítod meg akkor alapjáraton is így van, de routolt hálózaton vagy vpn-en már nem. Otthoni környezetben sztem nem nagyon van rá szükség, de biztos van akinek jól jön ... akartam rá írni példát, de olyan nyakatekert lett, h inkább kitöröltem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest