- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Belépsz a DSM felületére.
Elindítod a File Station-t.
Majd megint kattintasz a File Station-ra.
De úgy néz ki, hogy nem csinál semmit.....
Ha megnézed a fejlécet...ott 2X szerepel a File Station ikon !!!
Az ablakok pontosan egymáson vannak !!!
Elhúzod a File Station ablakát....és alatta ott a másik.
Elrendezed, jobbra - balra egymás mellé.
Innentől kezdve pedig Másol - Belilleszt egyik ablakból a másikba.
Mindezt intézed PC-ről vagy laposról.
Ha sok , nagy fájlt jelölsz ki ....akkor a PC-t ki is kapcsolhatod mert a másolást a NAS végzi....csak a parancsot adot ki a gépről.Régebben én PC-n indítottam a másolást a felcsatolt mappákból , mappákba...Total Commander-t használva.
Akkor előfordult, hogy csak 50 MB/s környékén másolt mert megjáratta az adatokat...NAS-tól PC-ig majd vissza a NAS-ra dugott usb-s HDD-re. -
Virag.h
aktív tag
Es ssd gyorsito tarazashoz ez pl megfelelne?!
-
burgatshow
veterán
En elengedtem az ilyen e-penisz meregetest a szamok tekinteteben. Egyszeruen elfogadom hogy ennyit tud, es a semmitol ez is pont annyival tobb, jobb. Ahogy irtam is, siman erezheto. Foleg ha tobben hasznaljatok a NAS-t. Szoval en javaslom. Akar SSD, akar NVMe formajaban (nekem igy van a 923+-ban).
-
-
Sanya
nagyúr
írási cache akkor kell, ha lassan tudsz a merevlemezre fölmásolni dolgokat, torrentezel rajta, stb.
Mivel engem nem érdekel, hogy mikorra tölti le a cuccokat (bár így is kb 800 megabittel tud jönni max bármi, mert mire fölgyorsul, lenn is van).
Ellenben érdekel, hogy reszponzív legyen a rendszer, nekem olvasási cache van beállítva. (meg 28 gigányi írási cache nem releváns, 32 giga memória mellett. Bár olvasási cachenek sem.
Az írási cache faék egyszerűségű: Mindent ráír, és csak utána írja ki merevlemezre. Emiatt ha meghal az SSD, lehet adatvesztés.
Az olvasási cache már nehezebb tészta, mert meg kell jósolni, hogy mely fileokra lesz majd szükséged és azokat kell ott tartani. Értékeli is a találati arányt, nekem olyan 60-70% körül szokott lenni. -
Nem sok értelmét látom. Port channelbe összefogott linkek nem igazán növelik meg a sebességet, csak a link sávszélességét, inkább redundancia szempontjából van jelentősége. Szerintem ez otthoni környezetben irreleváns, szerverteremben van értelme. Tehát ha mondjuk én egy nagy fájlt elkezdek másolni, az csak 1 gigával fog menni.
Ráadásul a gépemben csak egy 2.5"-es LAN port van, és én a gépem és a NAS között akarom megnövelni a sávszélességet, nem a NAS és az internet irányába. És akkor még vennem kéne két olyan switchet is, amik tudják kezelni a port channelt. Hirtelen nem is tudom milyen SOHO eszköz képes erre, ehhez biztos valami menedzselhető eszközt kell venni, amik nem olcsók. Ráadásul a gépem és a NAS között csak egy UTP van behúzva a falba.
Szóval lesz majd vagy 10gbps, vagy 2.5gbps. De egyelőre marad az 1 giga.
-
-
lange04
csendes tag
-
A 923+ hardveresen nem támogat transcodingot. Nekem pedig a NAS-omról néznek filmeket távolról, és olyankor bizony néha trancode-ol. Ha neked nincs ilyen igényed, akkor jó lehet a 923+.
-
-
BaLee
addikt
Elég gyerekes viselkedés. Igazából ő dönti el kinek adja el, nem volt foglaló, se semmi. Nem írta vissza, hogy OK. Anno én is csináltam olyat, hogy két érdeklődő közül a későbbit választottam, mert ő személyesen jött érte a másik meg utánvétet akart.
Semmi nem lenne, ha visszaírt, volna, hogy közben elvitték.
-
Nem nekem jegelte...
Amúgy lehet valaki más is olvasta ezt a RAM ajánlást itt a fórumon, de velem ellentétben nem neked írt privátban, hanem inkább ráírt az eladóra, és ráígért a 7.000 Ft-os árra, mondjuk azt mondta, ad érte 10.000-et. És emiatt az eladó segget csinált a szájából. (Csak egy tipp.)
Egyébként ebay.de-n még lehet kapni olyan Crucial RAM-ot, ami elvileg megfelelő. Sajnos itthon már én sem találtam egyetlen olyan RAM-ot sem, ami fent van a kompatibilitási listán.
Újonnan kapható ugye ez itthon: Crucial 16GB DDR4 3200MHz CT16G4SFRA32A
A kompatibilitási listán ezt hol úgy írják, hogy megy benne, hol úgy, hogy nem megy. Egy haverom vett egy ilyet a DS224+-hoz, abban megy hiba nélkül. És mivel a DS423+-ban ugyanolyan proci van, mint a DS224+-ban, lehet remélni, hogy abban is menni fog. (14 napos elállással vásárolva ki lehet próbálni.)
Majd mindenképpen beszámolok róla, ha megvan a NAS nekem is, hogy melyik RAM-ot sikerült működésre bírni, és végül honnan szereztem be.
-
248 pozitív értékeléssel csak nem lesz gond az eladóval
.
Én RAM-ot külső behatás nélkül (fizikai sérülés, túlfeszültség, stb.) még nem láttam elromlani. Vagy rossz volt már az üzletből újonnan, vagy évek múlva is hibátlanul működött. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem romolhat el, de 7000 Ft-ot csak érdemes megkockáztatni, főleg úgy, hogy nem lehet sehol kapni egyébként. -
cigam
titán
Pl. egy 1TB_os Samsung 990 Evo Plus SSD-nek 5év vagy 1200TBW a garanciaideje.
Ha napi 30GB-al számolunk (1200/0,03 =40000) az több mint 100 év. Még napi 300GB írás esetén is ~10év kellene hogy elérd ezt a bizonyos határértéket.
Természetesen egyik sem örökmozgó, van amelyik előbb beadja a kulcsot, van amelyik később. Van amelyik nem is a memória elfáradása miatt megy tönkre. Ahogy a HDD is elromolhat bármikor.
Szóval a mai modern SSD-knek meg se kottyan napi 30GB írás. -
Multibit
nagyúr
Mit értesz strapabíró típuson?
Elsősorban enterprise SATA SSD-ket. Mára kiderült, hogy az SSD-k vezérlője, hamarabb megadja magát, mint a NAND. Az ipari SSD-k vezérlői jobban bírják a gyűrődést. A Samsung, Micron, Intel kínálatában találhatók megfelelő típusok. Persze, minél nagyobb a kapacitás, annál drágább az eszköz -
Multibit
nagyúr
Nem arról van szó, hogy nem lehet. Az IT-ban sok kerülő megoldás létezik. Én inkább tennék SATA SSD-t egy HDD helyére (valami strapabíró típust).
Mitől "rendes" a HDD és mitől "rendetlen" az SSD?
Inkább az a gond, hogy a júzerek többsége csak tizen- huszon-terabájtokban tud gondolkodni. Aki gyűjtögető életmódot folytat, viselje el a rakat HDD hangját -
csomi1977
aktív tag
-
Patice
Topikgazda
Olyan szünetmentest kell választanod, amin van USB csatlakozó, ezzen keresztül tudod majd összekötni a NAS-sal, hogy kommunikálni tudjanak.
A szünetmentes tápegységek topikban segítenek az ajánlott típusokban.
Saját tapasztalat alapján tudom ajánlani a CyberPower VP700ELCD típusát, vagy a nagyobb tesókat, ha mást is rákötnél a szünetmentesre (pl. router, switch, modem, stb.).
-
tobias40
veterán
Békesség kedvéért kikapcsoltam a nas-t amíg beleraktam az új lemezt!
Elvileg már készen is vagyok vele de a tárolás kezelőnél ezt írja:
Várjam meg amíg "végez" vagy használható már így?Az nfs szabályoknál mit kell beírni a gazdanévhez hogy a belső háló összes gépe láthassa azt a meghajtót és kelljen egyessével felvennem őket?
*.* vagy mi rémlik régebbről... -
törölt tag
Jó az amit ajánlottál, csak az nem synology szolgáltatás. Jobb ajánlat lett volna pl. egy xpenology.
Nem gúnyosabb az èn megfogalmazasom , mint más használt termèkèt kutya szájából kirántottnak hívni. Szóval csak ezért írtam. De hozzáteszem , itt 1-2 emberen kívül az èletbe nem hallottam a hdd-t vagy merevlemezt diszknek (ilyen magyarosan) hívni.
Rèszemről off a tèma.
-
tobias40
veterán
Én megnézem és egy idő után törlöm a torrenteket ezért nézem abból a könyvtárból amibe letöltök.Csak azokat tartom meg a legjobb minőségben ami igazán tetszik(utóbbi időben alig van ilyen) aztán törlöm.
Most is igazából csak azért vettem még egy vinyót mert úgy látom hogy itt is elszabadulnak majd az árak a bányászat miatt,meg sosem tudni mikor kell a plusz hely..
Akkor marad a 2 kötet... -
törölt tag
A felvetès(kèrdès) arró szólt ,hogy hogyan tudná használni.
Látszólag fogalma nincs az usb kütyük árairól ezért is kérdezett. Aztán majd ő mérlegeli , hogy megèri vagy sem.Èn meg nem pörgök semmin sem, csupán csak nem az a vèlemènyem ,hogy szaladjuk "diszk"-èrt ,mert az új ès mert az csilivili "ájronvolf", ha egyszer tökèletesen használható az ami már megvan. Ráadásul meg lett magyarázva ,hogy majd hamarosan jól elromlik ,mert használt. Holott köztudott ,hogy ez egyáltalán nem îgy van.
-
tobias40
veterán
Erre torrentezek de van több könyvtár is még rajta ami privát dolgokat tartalmaz.
Torrenteket sem szeretném bukni,a saját dolgaimról van mentésem de jobb lenne ha nem törlődnének.
Mi lenne akkor a megoldás,nekem?
Külön kötetként azért nem akarnám mert innen nézem a filmeket ahova töltök és ebben az esetben akkor másik meghajtóra kellene töltenem ha megtelik a régi lemezem.
Nem akkora nagy baj csak nem praktikus számomra,de ha nincs más jó megoldás akkor lesz külön kötetként.
Ebben az esetben csak berakom az új lemezt és mindent megcsinál a nas vagy kell vmit állítanom?A régi vinyó brtfs meghajtó ha jól emlékszem... -
törölt tag
Nasban nulla èrtèkű adatokhoz nekem most is 6-8 èves 2.5" hdd van. Semmi baja.
Pc -ben szintèn ugyanebből van 4*500gb raid0-ban.
Ezeket használom ,mert semmi èrtelme lecserèlni amíg működnek. Ráadásul alig fogyaszt, ingyen volt (mert ment volna a kukába) nulla hangot ès hőt termelnek. 1 ève mennek hiba nèlkül ès köszönik jól vannak, bár az igaz hogy a kutya szajában mèg nem járt egy sem. Ha esetleg egyszer majd feladják a harcot, akkor van mèg egy kis szatyornyi,ami szintèn hibátlan , ès ők folytatják a harcot. :-)Minden másra meg ott vannak a samu evo-k + külső biztonsági mentés.
-
sziszi-fuszi
senior tag
500-as vinyót még most is kapsz. Csak körül kell nézni!
Így nem egészen állja meg a helyét amit mondasz. Arról nem beszélve, hogy simán elmehetnek azok a vinyók még évekig. Nekem is van 1 terás-tól 4 teráig öreg vinyók. Van köztük több mint tíz éves, és hiba nélkül pörögnek éjjel-nappal, vagy ha így tetszik 7/24-ben. Kondijuk még most is 100%. Az egy más kérdés, hogy üzletileg kritikus adatot ilyenre nem teszünk. De nagyon sok mindenre megfelelnek. Torentre, filmre pótolható adatokra simán és nagyszerűen megfelelnek, ha elegendő a használó számára a válaszidő és az adott tárhely. -
törölt tag
Mièrt lenne kutya szájából kihúzott "diszk" ??
Ha van is ilyen lehetősèg ,akkor honnan kellene tudnia kèrdezès nèlkül ,hogy sokszoros áron van ilyen ,vagy fillèrekèrt?
Ès egyáltalán miért kellene újat vennie, ha van 2tb-nyi hibátlan tárhelye? Mièrt jobb a pènzt fölöslegesen kidobni ès a régiekkel ehulladékot termelni?
Ès egyèbkènt is milyen szó ez a "diszk"?
-
dkess
őstag
Tulajdonképpen még az is majdnem mindegy, hogy külön kötetben lenne-e. Nálam amennyiben az alábbi 3 feltétel együtt áll:
- új NAD, új HDD -k mellé egy kicsi és régi HDD akár egybe akár külön kötetbe,
- tulajdonképpen nincs szükség arra a kapacitásra,
- nincs külső backup,akkor szó nélkül menjen az a kisebb HDD pl. USB -s mentésre ...
Én későn, '97 -ben kezdtem a PC -zést. 1 GB vinyóra amikor vettem a gépet azt hittem sose telik be. Aztán belegondolva 2 CD már nem fért volna rá ...
Most meg csak a NAS -ba van 46 TB ...
-
dkess
őstag
Nagyon egyszerű. Emberünk vesz egy vadonatúj - egyébként nem is szoáré NAS -t. Beleveszi a vadonatúj HDD -ket - igaz nem teljesen feltöltve a NAS -t. Aztán eszébe jut, hogy be lehetne gyömöszölni egy kötetbe egy "özönvíz előtti" méretben és típusban sem stimmelő HDD -t ... Szerintem adja magát a javaslatom - annál is inkább mivel USB -s backup -ra javasoltam azt a HDD -t. Annak egyfelől tökéletes - másfelől két legyet is ütünk egy csapásra ...
Igen, rendszeresen felüti a fejét itt a topikban azon mozgalom mely szerint gyömöszöljünk 10+ éves szanaszéjjel hajtott, lomizás során fellelt amúgy kutyák szájából kitépett mindössze 1600 bad sector -al rendelkező HDD -t a vadonatúj NAS + vadonatúj HDD -k mellé egy tömbbe. Persze van a "Jóska haverom hallotta valakitől, hogy ez nem gond" - aztán meg olvasgatjuk itt a topikban tonnaszám az adatvesztéses rémtörténeteket ...
Másrészt nézzük meg mennyiért mér a Synology egy HDD helyet fajlagosan. Most hülye példa - egy DS920+ vs DS1521+ árkülönbözetet vagy bármi mást. Érdemes ezt jobban megbecsülni. Különösen, ha egyébként nincs backup -onk és arra pl. pont megfelelne az érintett HDD.
Aztán azt se felejtsük el, hogy OK most beteszem azt a kis HDD -t (ami tulajdonképpen nem oszt-nem szoroz, nem is hiányzik most) a kötetbe. Aztán egy-két év múlva meg cserélném. A kötet újraépítése során meg "fingers crossed" (azaz egy felesleges kockázatot vittem a képletbe).
-
zsamiatt
őstag
a ds cloud nekem droidon syncront végez a szerverre a képekből. Gépen meg a fileokból. A DS file inkább alap szintű file kezelő.
A syno driverol nem túl jókat olvastam eddig az android app véleményeknél. Elvileg az egy gugli drive szerű megoldás. Teljesen más feladatokat láthat el. Remélem, hogy nem szüntetik meg a cloudot mert frankon végzi a mentést. A DS filet meg nem használom. Total commander párti vagyok -
brembo
aktív tag
Ez nem volt engedélyezve, most javítottam, köszönöm a tippet. Viszont időközben túlléptem a bejelentkezési kísérletek számát, így letiltott erről az IP címről. Hiába kapcsolom ki a vezérlőpultban az automata blokkolást, most nem enged vissza, így nem tudom kipróbálni...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm a választ.
A tényleg nagyon fontos adatokról készítek felhőbe ill. időszakosan külső HDD-kre is mentéseket jelenleg is, ez megmarad a jövőben is.
Úgy gondoltam, hogy a jövőállóság miatt érdemes lehet egy picit túltervezni, mert vannak még elképzeléseim, hogy mire használnám az alapvető backup funkciókon túl, de a kérdésem szempontjából azok lényegtelenek. -
Protezis
őstag
Pusztán tényszerűen közlök dolgokat egy szakmai topikban ahelyett, hogy mások lelki és szellemi egyensúlyával foglalkoznék. Túl sokan és túl sokat foglalkoznak az emberek azzal, "hogyan" mondta a másik ahelyett, hogy "mit" mondott. Konkrét kérdésre ha tudok, akkor konkrét választ adok.
A RAID1 és ext4-et érintő mondatod továbbra se tudom értelmezni, 2 teljesen más dologról van szó. Lehet RAID1-en használni ext4-et is, meg BTRFS-t is (illetve más OS-eken más fájlrendszereket is); meg lehet SHR-en, illetve bármi egyéb poolon is használni azokat (feltéve hogy az adott fájlrendszert az eszköz támogatja). Inkább erről beszéljünk, ha már beszélünk bármiről is.
-
Juhfej
csendes tag
Nem jelenik meg semmi a letöltésnél. Most néztem, nemrég volt szoftver frissítés a DS-nél, szerintem ezt az új verziót nem szereti a DS216 Play-em. Persze csak tipp.
Eddig működött rendesen, és nem piszkáltam a beállításokat.
A DS beállításainál a "Fájltárolás" nem ezt a funkciót szolgálja? -
-
Nekem van 120j anyósnál. Meglepően jól működik, ahhoz képest milyen olcsó volt. A webes menedzsment felület elérése valóban lassú, de ha egyszer bekonfigoltad, ahhoz már úgy sem nyúlsz hozzá, szóval tök mindegy. Hónapok óta nem nyúltam ahhoz a NAS-hoz. Néhány torrentre, DLNA megosztásra, képek tárolására, átlag felhasználónak bőven jó. A képek feldolgozása egyébként még a komolyabb NAS-okat is megizzasztja, és az amúgy is befejeződik egy idő után. Utána már csak a növekmény van. Adattárolás biztonságáról meg sem kétlemezes, sem négylemezes NAS-nál nem beszélhetünk, ha nincs mentés. Ha meg van, az egylemezesnél is lehet.
Ettől függetlenül, ha van rá keret, minimum egy DS118-at vagy DS220j-t javaslok én is.
-
Patice
Topikgazda
Azt nem tudom, hogy hol tárolja a jogokat a syno. Gondolom egy megfelelő konfig fájlban.
Ha lesz új RS kategóriájú Syno, akkor asszem a High Availability (HA) Cluster kell nektek. Ezzel lehet teljesen szinkronban tartani két NAS-t úgy, hogy az egyik kiesése esetén egyből át tudjavenni a másik a helyét.
HA esetén az egyik másolata a másik, tehát legalább ugyan annyi tárhellyel kell rendelkeznie. -
Borisz76
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós kamerák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest