- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
PhoenixK #98256 üzenetére
+1 Nem jó az elérése.
SSH vagy File Station-on nézd meg még egyszer, mert pl. DSM7-en nincs usbshare1, hanem pl. usbshare, usbshare1-1, usbshare1-2...Pontosabban a parancs ha pl. usbshare1-1 a külső eszközöd:
rsync -av "/volume3/sajat" "/volumeUSB1/usbshare1-1/kulso_sajat_backup"
(a végén ne legyen / sehol, bár nem gond, mert tudja kezelni) -
-
Delfi
tag
válasz
PhoenixK #97647 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Igazából még semmi olyat sem csinálok, amit izomból ne tudna a rendszer, csak ha már van rajta két foglalat, akkor kihasználnám. Most csak ezzel az eggyel, aztán majd meglátom hosszú távon, hogy mi legyen.
Szerettem volna oda is egy meghajtót, de itt a fórumon mindenki lebeszélt róla. -
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
PhoenixK #96923 üzenetére
itt egy YT bemutató 925+ -ról. elég elszomorító a HDD kompatibilitás, ha nem syno, akkor nem is települ rá a DSM
itt meg egy elmélkedés 4, YT-n sok nast bemutató szerzővel a fenti syno lépéssel kapcsolatban
-
burgatshow
veterán
válasz
PhoenixK #96925 üzenetére
Egyebkent ha tenyleg ilyen merteku lesz a korlatozas az elobb-utobb csattanni fog rajtuk. Bar en hiszek a Vendor lock intezmenyeben realis keretek kozott, de ha ez igy marad, sokaknal kiveri a biztit. Foleg ha idovel lecsurgatjak a mar meglevo telepitesekbe is.
Foleg a SOHO kategoriaban.
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
PhoenixK #95409 üzenetére
A J1800/J1900 procis nasokkal vigyázz, nekem két Qnap is megdöglött már egy javíthatatlan CPU hiba miatt: https://www.reddit.com/r/qnap/comments/klbogi/warning_many_qnap_nas_are_dying_due_to_a_cpu_bug/
-
Magnat
veterán
válasz
PhoenixK #95409 üzenetére
"A támogatás itt kb azt jelenti, hogy ennyinek látták értelmét hozzá, és ennyivel tesztelték" - meg a Synology részéről annyit, h az Intel is csak 8GB-ot mond maximumra, nyilván ők is tudják, h többel elmegy, de gondolom hivatalosan nem mondhatnak többet mint amit a chipset hivatalosan tud. A 6GB meg gondolom onnan jön, h a gyári modult némelyik modellben nem lehet teljes szétszerelés nélkül cserélni vagy vmi ilyesmi.
-
robesz26
tag
válasz
PhoenixK #95284 üzenetére
Hát nem tudom milyen vezión voltam., egyik napról a másikra meghalt. Azon filózok, hogy nagyobb biztonságra vágyom, így 4 lemezes meghajtóban gondolkodom, a ds215+ (shr-ben vagy raid1 ben összeomlott, szerintem hardver hiba miatt) maradna biztonsági mentésnek. Nem szeretném 5 éven belül cserélni, viszont nincsenek nagy igényeim. Fényképek mentése telefonokról, tabletekről (android+ios+ipados) és ezen kívül torrentezés és 2-3 médialejátszó kiszolgálása..
-
vektornfl
tag
válasz
PhoenixK #94783 üzenetére
Akkor lehet megpróbálom bepakolni a hddket találomra, ha működik így a rendszer az már jó, mert akkor valamilyen formában (valószínűleg a saját nasomra) csinálok biztonsági mentést és utána, már végülis tét nélkül próbálkozhatok a migrálással. Valóban azt sem tudom milyen DSM verzió van rajta, de biztos régi.
Egyelőre tényleg az a legfontosabb, hogy ha random behelyezem a hddket a DS409+ba nehogy valamilyen adatvesztés legyen. Mondjuk azért csak ki van ez találva, hogy legrosszabb esetben ne induljon el a DSM ha rossz a sorrend, de adatvesztés nem lesz.
-
Downsampling
senior tag
válasz
PhoenixK #94697 üzenetére
Köszönöm!
A minimum eddig is smb1-en volt és van. A maximum van smb3-on. A TV szerintem smb1-es, de pl a Dune valószínűleg újabb, azért kell az is (bár az meg megyeget NFS-sel is).
Viszont én ezekhez nem nyúltam, a TV-k is évek óta megvannak (mindkettő 5 éves), a beállítások is millió éve ugyanazok. De tényleg köszi! -
Nekton
aktív tag
válasz
PhoenixK #94659 üzenetére
PhoenixK! Köszönöm szépen!
túl Windowsosan gondolkoztam és nem szürta ki a szemem a Tools(Eszközök) lapfül. Így már sikerült is.A külső HDD egy NTFS rendszerű backup. Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de úgy gondolom, hogy a RAID1-ről másolva talán kevesebb adatvesztés lehet, mint egy sima NTFS fájlrendszerből. Vagy ez hülyeség?
-
taboros
tag
válasz
PhoenixK #93973 üzenetére
Hello,
216+-ról tervezek váltani újabbra. Mielőtt egyáltalán megveszem az új NAS-t és opcionálisan az új HDD-ket, lenne pár kérdésem.
Most van: DS216+ / 1GB / 2 x 3TB HDD, DSM 7.2.2 - Háló 1Gb, full duplex, MTU2000.
Felhasználás elsődlegesen:
- média szerver Android TV alá (végig kábeles, router is 1GB (kimérve, nem elvileg)
- backup: adat és fotók
- sok letöltés (főleg videók)
- némi Docker
- max 4 userA váltás oka:
- Nagyon lassan tölt be a DSM és bármilyen DSM akcióra nagyon lassan válaszol, frissít, stb. Most 7.2.2 alatt kicsit jobb, mint 6.x vagy 7.1.x alatt volt, de már unom.
- Média lejátszás közben meg-megáll.Ha újra indítom, akkor pár óráig jobban megy, de aztán megint...
- Feltételezem, hogy egy újabb, ergo erősebb proci és pl. 6GB RAM megoldaná ezeket.Kérdéseim:
- jelenleg Hybrid RAID (SHR) van, lemezek Btrfs. Szeretném esetleg az megoldani, hogy a 3 TB-ból csak 1 vagy 1,5 TB legyen RAID1, a maradék meg JBOD vagy RAID0. Ez nem volt megoldható, amikor 216+-t vettem. Most már van erre lehetőség?
- Ha 2 lemezen nem lehet, lehet-e, ha 4 lemezest veszek (DS423+ )? 2 lemez lenne RAID1, a másik 2 meg JBOD/RAID0.
- Ha végül csak a NAS-t upgradelem, akkor a megadott fájlrendszer maradhat, és - a Migration Assistant-tal - simán átrakom a meglevő HDD-ket az újba? Vagy jobb lenne a fáljrendszert is upgradelni?
- érdemes-e egyáltalán a 224+ helyett a DS723+-t számba venni (SDD cache miatt)? -
boborján2
senior tag
válasz
PhoenixK #93082 üzenetére
Mindenesetre a külsö legalább átmenetileg akkor is kikapcsolnám
Milért kellene kikapcsolni? És a legközelebbinél majd megint, utána megint és így tovább... akkor minek van a nas?
Nem azért vette , hogy kikapcsolja az elérést. Be kell konfigolni rendesen és akkor no para. -
Lasersailing
senior tag
válasz
PhoenixK #92815 üzenetére
Köszönöm!
Várakozás után ismét megpróbáltam. és bár várt vagy 1 percet, de végül beengedett. A gond az, hogy a HDD-n van 1.3 TB szabad hely, nem ezért ennyire lassú.Mi lehet még a gondja???
Most hogy benne vagyok CPU: 0% RAM 0%
De ha közben elindítom a hyperbackup-ot, akkor 30 sec mire megjelenik az alap képernyője a hyperbackupnak... -
poirot
őstag
válasz
PhoenixK #91043 üzenetére
Egy nagy mentésben voltam a NAS-ról, végeztem és már töröltem a file-okat, mikor bejött ez a hiba tegnap éjjel.
Köszönöm.
Na gyorsan lefuttattam.Szövegesen, ha túl hosszú, kérem törölje az admin.
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/hda
HDD Model ID : ST6000VN0033-2EE110
HDD Serial No: ZAD8D7JA
HDD Revision : SC60
HDD Size : 5723167 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 37 °C
Highest Temp.: 44 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 1562 days, 18 hours
Est. lifetime: more than 262 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
HDD Device 1: /dev/sda
HDD Model ID : ST6000VN0033-2EE110
HDD Serial No: ZAD8D7JA
HDD Revision : SC60
Temperature : 37 °C
Highest Temp.: 44 °C
Power on time: 1562 days, 18 hours
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
HDD Device 2: /dev/sdb
HDD Model ID : ST6000VX001-2BD186
HDD Serial No: ZCT16HC6
HDD Revision : CV11
Temperature : 35 °C
Highest Temp.: 41 °C
Power on time: 1562 days, 17 hours
No actions needed.
Report file saved as: /volume1/video/hdsreport.html -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
PhoenixK #90241 üzenetére
Utánanéztem, valóban jó kis eszköznek tűnik. Kicsit bennem van a para, hogy ha lecserélem a 114-et, vajon bírja-e majd 4-5 évnél tovább? Bár valószínű, hogy a 114 már nem fogja bírni 4-5 évig, szóval előbb-utóbb a csere muszáj lesz.
Annyit hadd kérdezzek meg, hogy van bármilyen korlátozás a bele pakolandó HDD terén? A méreten kívül? A mostaniban talán valami WD Caviar Red 4TB van.
-
degec
senior tag
válasz
PhoenixK #89901 üzenetére
valami jbod kaki volt. legyalultam SHR lett most, és itt lenne még egy kérdés, és köszönöm a válaszod is amúgy..180GB adat két gépről gigás lanon, nem megy át 24 óra alatt, méga felénél se jár, hálózat kihasználtság 0,2%, nas cpu-ja 0-1% között ugrál, ram 85% szabad. ez miért ennyíre rohadt lassú? titkosítást nem kapcsoltam be.. pendrájvot belenyomom ezen menteni való adattal, nem tudom átmásolni mechanikusan ?
aztán majd szinkelget.. Köszi
-
Multibit
nagyúr
válasz
PhoenixK #89812 üzenetére
A DS918+-om negyedik éve teszi a dolgát tökéletesen...
A DS713+ NAS-on a mai napig kifogástalanul működik. Gyári táppal, gyári ventilátorral. A DS116 NAS-om (már nem az enyém) a lányoméknál üzemel probléma nélkül, pedig nálam 7/24-ben torrent NAS-ként üzemelt. Bírják ezek... -
FeRRaR1
őstag
válasz
PhoenixK #89092 üzenetére
Táp volt. Nagy kő esett le a szívemről mikor az új táppal felpörögtek a lemezek és be-bootolt ahogy szokott. Öröm é bódottá. Nem kell chipeket vadásznom, forrasztanom, vagy mélyen a zsebbe nyúlnom miközben ugranak a cuccok róla...
Egyébként az új 120 wattos táp vagy másfélszer akkora mint a gyárilag hozzá adott 100 wattos.
-
hajnalbros
tag
-
boborján2
senior tag
válasz
PhoenixK #86667 üzenetére
Semmi extra ,csak többször riogatott hdd esetén, hogy pár nap van hátra, meg azonnali adatmentés ,meg jujj mind meghalunk
Na ezután még évekig vidáman mentek a lemezek, sőt ha a lomosból előveszem akkor még ma is mennek ha kell.
De nincs gond , csak nálam leszerepelt , így értelmetlennek látom a használatát. Számomra előnyösebb smart adatot nézni körítés nélkül (ingyen!)
És hogy milyen angolos és menő szagokat érzel , nyilván a Te dolgod , de ez talán segít. Ez az orrodat is tisztíccsa.
-
$atirka
őstag
válasz
PhoenixK #86098 üzenetére
Természetesen igen, be van kapcsolva közben
Erre én is gondoltam, holnap be is viszem magammal a melóba és rövidre zárom manuálisan, ha kell ki is cserélem a kapcsolót.
A spam mappába nem jön értesítés, viszont a synology rendszertől kapok rendes mailokat most is, például megszakad a kapcsolat, újra csatlakozott, stb...tehát ez a rész rendben van, mégsem jön a vész email, amit ki is ír, ha rányomok az elveszett mobileszközre.
Köszi -
tobias40
veterán
válasz
PhoenixK #86037 üzenetére
Sajnos nem ez a megoldás,a TC-ben ügyködtem amikor egyszer csak azt vettem észre hogy az egyik könyvtáram eltünt a file kezelőből..
Másolgattam ide-oda és eközben történt vmi,de nem tudok rájönni hogy mi!
Ftp-n kapcsolodok a TC-ben a NAS-hoz és így húzogattam a könyvtárakat ahova kellett,de egyszer csak eltünt a mappa -
válasz
PhoenixK #85909 üzenetére
Megoldódott a probléma, csak éppen nem tudjuk, hogyan. A Support megleste, és a NAS-ról nem lehetett elérni a https://global.synologydownload.com címet. Másnap ugyanaz a tag megpróbálta megint, és simán ment minden. A hálózatomban sem volt semmi gubanc, a helyben futó DS118-on gond nélkül lement az update.
Valamiért olyan érzésem van, hogy ennek az oka sosem fog kiderülni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest