- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
stahlhelm79 #91578 üzenetére
Két verzió van.
1, Samba protokoll segítségével csatolod a nas megosztást az Aries-re.
2, Valamilyen UPNP/DLNA szerver fut a NAS-on és azt használod.
Az első verzió szerintem nagyobb megbízhatóságot kínál. Próbáld ki.
A csatolás formátuma ip cim/mappa név
Pl. 192.168.100.100./Zene
A felhasználónak amivel csatolod írás, olvasási joggal kel rendelkezni.
Utána ha megvan a csatolás és a szkennelés az applikációban beállítod hogy az adatbázis a. LightingServer legyen.
Ennél megbízhatóbbat nem fogsz találni.
Az Aries kezeli az SMB2 protokollt. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
stahlhelm79 #91575 üzenetére
Ha jól veszem ki a szavaidból akkor a Synology dlna szerverét használod?
Nem igazán ajánlott, helyette érdemes lenne a MinimServert használni a NAS-on.
Az Auralic tudásbázist érdemes lenne átolvasnod. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
stahlhelm79 #91572 üzenetére
az Auralic "Lightning device"-ként van beállitva, nem "uPnP/DLNA"-ként
A zenét honnan kapja az Aries?
Felcsatoltad a mappákat SMB-n vagy valahol fut egy DLNA szerver? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
stahlhelm79 #91569 üzenetére
Minden második napon keres, vagy ha áramtalanítod és utána induláskor.
Nálam tökéletesen müxik.
Aries, Wifi 5Ghz, DS420.
Egyenlőre ki kellene próbálnod wifin közvetlenül a routerrre csatlakoztatva.
Mi a router tipusa? IGMP be van kapcsolva, switch igmp képes?
Fix IP be vannak állítva Milyen upnp/dlna kiszolgálót használsz?
A FW frissítés elengedhetetlen, mindenképpen engedd ki a netre.
A FW és a Lighting DS kéz a kézben működik.
Ha ezek rendben vannak akkor lehet továbblépni a hibakeresésben.
UI: Wifin sokkal jobban szól, szerintem. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
stahlhelm79 #91567 üzenetére
Miért nem frissíted a szoftverét?
-
Patice
Topikgazda
válasz
stahlhelm79 #91546 üzenetére
Azt olvastam egyszer az Auralic-ról, hogy az jobban szól wifiről, mint kábelesen.
Próbáld meg, hátha. -
válasz
stahlhelm79 #91546 üzenetére
Ez milyen protokollon kommunikál? NFS, SMB esetleg DLNA?
-
válasz
stahlhelm79 #91528 üzenetére
Szerintem nincs köze hozzá. Inkább arról kellene információ hogy pontosan milyen lejátszó, milyen szoftver, milyen protokollal osztod meg, illetve milyen Synology, melyik DSM, hogy van a hálózathoz kötve a két egység stb.
-
Bence_
tag
válasz
stahlhelm79 #91528 üzenetére
Szia!
Ártani biztosan nem fog, nas-t mindig fix címre tenném. -
stahlhelm79
csendes tag
válasz
stahlhelm79 #91398 üzenetére
szaiasztok!
ha adok a NAS-nak egy fix IP címet, az szerintetek segít ebben a témában?
-
poirot
őstag
válasz
stahlhelm79 #91358 üzenetére
Bocsi, hogy közbe szólok, Vezérlőpult/Hardver és tápellátás/Merevlemez hibernálás
-
Patice
Topikgazda
válasz
stahlhelm79 #91343 üzenetére
Lehet be van kapcsolva a NAS-ban a lemezek leállítása. Nézd meg.
-
válasz
stahlhelm79 #90535 üzenetére
kb 1 TB helyre lenne szükségem a biztonsági másolat készítéséhez. viszont ekkora hordozható vinyóm nincs, és csak emiatt nem akarok venni egyet, nem használnám
Dehogynem, lenne egy biztonsági másolatod, ami egyébként is erősen javasolt.
A RAID nem mentés. -
Peathee
senior tag
válasz
menj be egy közeli számtech boltba és kérd meg őket h mentsék le. sztem kb 1 órányi szervíz óradíjat fizetsz csak. Jelszavazd le az adatokat, aztán ha sikerült otthon az új NAS beállítása, akkor oda szólsz nekik, hogy törölhetik, nem kell a mentésed.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Synology C2 30 napig ingyenes és Hyper Backup-ban alapból látszik.
-
Protezis
őstag
válasz
Backblaze B2 cloud storageba backupolsz egyet HyperBackuppal. Kérdés, hogy milyen gyors a neted...
https://www.backblaze.com/blog/how-to-connect-your-synology-nas-to-backblaze-b2-cloud-storage/ -
válasz
stahlhelm79 #88618 üzenetére
Mindenképp!!!
Elvileg az egy lemezesről való lemez-migrálás több lemezesre nem támogatott.
Ennek ellenére, ha van mentés, meg lehet próbálni, de ha nem megy, akkor elúszhat a lemez tartalma! -
cigam
titán
válasz
stahlhelm79 #87822 üzenetére
Szerintem 2 smr okés egymás mellett, csak keverni nem szerencsés.
-
Tamarel
senior tag
válasz
stahlhelm79 #87819 üzenetére
Családban beleszaladtam ebbe, sima wd red lett, amiből az új (smr) láthatóan lassabb, mint a régi (cmr).
Kénytelen voltam az írási gyorsítótárat bekapcsolni, pedig sima egylemezes kötet és ups sincs ott.Szóval ha már hdd, csakis cmr.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
stahlhelm79 #87818 üzenetére
Van hdd-s topik. De úgy rémlik, hogy a wd red plus család cmr-es. Wd purple is cmr és még sok másik.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
stahlhelm79 #87816 üzenetére
igen
-
válasz
stahlhelm79 #87787 üzenetére
Különböző az írási sebességük (is), ami miatt kieshet az SMR a tükörből/tömbből).
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
stahlhelm79 #87787 üzenetére
Ha SMR-re gondoltál, akkor nem szabad keverni raidben CMR-rel. Sőt két SMR se ajánlott raidbe. Technológiai eltérések vannak a kétféle hdd között.
[link] -
válasz
stahlhelm79 #87779 üzenetére
Szia.
Azt hiszem ha Raid be vannak akkor nem szerencsés. Külön kötetként nincs gond vele. De majd a nálam okosabbak cáfolják. -
poirot
őstag
válasz
stahlhelm79 #74105 üzenetére
Esetleg ha megírnád, hogy mi volt a baj, hátha megjegyezzük és mi már nem pánikolunk, ha nálunk is ilyen előfordul..
-
stahlhelm79
csendes tag
válasz
stahlhelm79 #74104 üzenetére
pánik vége, megoldódott
-
Downsampling
senior tag
válasz
stahlhelm79 #68385 üzenetére
Bocs, hogy ebbe beleszólok, de tényleg minek egy FLAC-et WAV-ra konvertálni? Minőségben nem lesz jobb, mivel a FLAC tömörített, ellenben szélesebb körben elterjedt (és amúgy elvileg szintén veszteségmentes formátum), a streamer könnyebben megküzd vele (vagyis dolgozza fel), mint a WAV-ot. Fordítva látnám értelmét... (zenei, hangminőségi szempontokból)
-
dkess
őstag
válasz
stahlhelm79 #68385 üzenetére
Az a része szerintem elsőre világos volt a számára. A kérdés az volt, hogy - és most szó szerint : "minek azt wav-ba kicsomagolni?"
Egyébként van megoldás rá. Pl. BubbleUPnP és az érintett renderer -re beállítod, hogy minden audó file -t alakítson Wav -ba ... Ugyanakkor én sem javaslom - nincs értelme ...
-
Cyrin
addikt
válasz
stahlhelm79 #68381 üzenetére
minek azt wav-ba kicsomagolni?
-
dkess
őstag
válasz
stahlhelm79 #67973 üzenetére
Szia,
Röviden: a zenéinket indexelni szükséges, hogy a zenelejátszó DLNA -n keresztül lássa.
Kicsit bővebben: Első körben döntsd el milyen platformot szeretnél használni szerver oldalon illetve akár kliens oldalon vezérlésre.
1.
Synology platform: Médiaszerver (DLNA -ért felel), Audio Station (zenék rendszerezésére és web -es stream, egyebek), DS Audio (mobilapp).
Alapvetően működik - én is szeretem. Hi-Res és DSD is megy DLNA -n. Érdekes megjegyzés, hogy gapless lejátszás ezen a platformon (Synology saját programjával) elméletileg web -en keresztül van (gyakorlatban nem) - gyakorlatban még AirPlay esetén. JAvaslom mind a kettőt kerüljük. A jó hír viszont, hogy zenelejátszóval (mint ami Neked is van) simán DLNA -n van gapless.
A vezérlésre nem a DS Audio -t ajánlanám. Működik, nincs különösebb probléma, de nekem is más jött be.
2.
Egyéb platform. Itt a topikban is vannak többen, akiknek pl. a Minimserver jött be igazán. A Csomagkezelő -ből pár klikkel telepíteni tudod.
Én még használok BubbleUPnP Server -t is. Ez helyi lejátszáshoz nem kell, de amennyiben a világ bármely pontjáról szeretnél bármilyen eszközre zenét stream -elni (avagy akár mobilon hallgatni), akkor kb. ez van. DS Audio -val mobilon még tudod hallgatni, de csak akkor enged külső eszköze stream -elni, ha egy hálózatban vagy a NAS -al ... Természetesen filmeket is tudsz így streamelni - bárhol és bármilyen eszközre. Persze kell hozzá a BubbleUPnP kliens, de amennyiben jól értettem, akkor Neked ez meg van.
A Synology platform beállítása egyszerű, mint a faék. Ezen a linken leírtam a pontos menetét: [link] .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 3
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest