- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Szia,
a QC keresztülmegy a Synology szerverein, próbáld meg ddns-sel vagy ha abban a hálóban vagy ahol a nas van, akkor a lokális címén keresztül. Leggyakrabban az otthoni cím ilyesmi szokott lenni, h pl 192.168.1.55 (az utolsó szám teljesen random, a többi a router beállításaitól függ, de a vezérlőpult/hálózat/hálózati interface alatt ha lenyitod a csatolót, akkor látod a címét.
-
Én erre a home mappát használnám, mindenkinek egyéni felhasználóval. Ha a home service be van kapcsolva, akkor mindenki csak a saját mappája tartalmát látja a home alatt!
A feltöltéshez vagy a webes elérést (PS) vagy a Synology Drive-ot (PC & mobil) ajánlom.Mindemellett itt a geo-szürés nehezen játszik, KELL a két lépcsős azonosítás, esetleg egy VPN is hasznos lehet (pl Tailscale vagy saját Wireguard), viszont ez bonyolítja az elérést.
-
-
A download station tud figyelni egy megadott mappát, ahova ha bekerül egy .torrent fájl azonnal elkezdi letölteni. A NAS-on kijelölsz egy mappát, amit csak erre a célra használsz, egy olyan shared folderen, ami egyébként is fel van csatolva a gépedre.
Fogsz egy böngészőt, amit egyébként nem használsz semmire, fel sem lenne telepítve, nálam ez az opera. Az operát úgy állítod be, hogy ha letöltesz egy fájlt, akkor azt rögtön ebbe a figyelt mappába töltse le. A jövőben az operát csak ncore nézegetésre fogod használni.
És akkor így működik a történet:
User operával nézegeti az ncore-on a felhozatalt. Meglát egy neki tetsző filmet, vagy akármit, rákattint a letöltés gombra, és kész. A .torrent fájl a háttérben letöltődik a megadott mappába amit a NAS figyel. Onnét 1-2 másodperc alatt felszippantja a .torrent fájlt, és elkezdi letölteni. És ha elkészült, a letöltött torrent szépen megjelenik a definiált letöltési mappában.Ezzel a módszerrel bármilyen számítástechnikai félanalfabéta tud letölteni, pl. az öcsém. De ezt a módszert állítottam be kb. mindenkinek, akinek Syno NAS-t telepítettem.
-
Gombinyó
őstag
Qbitorrenttel töltök le, saját gépről tallózom a torrent fájlt a webes felületén.
Nekem is 4db 18tb diszk van, csak wd gold. Élettérben lehetetlen normálisan elhelyezni, próbálkoztam én is mindenhogy, de végül ki kellett kábeleznem a spájzba. Ezek a nagy hdd-k hangosak sajnos.
-
Pubszon
veterán
Én egy Letoltes nevű mappába töltök le mindent és rászánom azt a napi/heti 1-2 percet hogy szortírozzam.
De ha az oldal tudja az egyéni RSS-t, akkor lehet be lehet állíani, hogy a filmeket a Filmek mappába, a zenéket a Zene mappába stb töltse le. Ez az oldal beállítási lehetőségétől függ. NC tudja, BH sajnos nem. -
boborján2
senior tag
A wifi is lehet csak belső háló , meg ha kell wifin is ki tudod engedni a netre. Ez már csak részletkérdés.
Ettől függetlenül ha értelmes és stabil kapcsolatot akarsz a nas és az eszközeid között akkor azért illik a nas-t gigabit lan végpontra rakni.
Bár a világhálóra nem akarom kiengedni, amik egy alap ismerettség nincs.
Helyes! -
boborján2
senior tag
A routeren ne legyen bekapcsolva az upnp funkció,hogy a nas véletlenül se tudjon magának portot nyitni. (Már ha egyáltalán a nasban alapértelmezetten ez a funkció aktív)
És persze Te se nyiss neki portot kézzel,meg ne állíts be rajta quickconnent szolgáltatást.Ezzel a lépéssel nem engeded ki a netre és csak belső hálón használod ,amíg az ismerkedési fázisban vagytok egymással. Ha megismerkedtetek majd eldöntöd ,hogyan tovább.
-
Patice
Topikgazda
DS220j-ben van nekem ilyen Exos, seek-eléskor hallani kicsit jobban, egyébként elviselhető benne, picit jobban remeg az átlagnál, de lehet csillapítani valamilyen rezgéselnyelő alátéttel is, hogy az alatta lévő bútor ne vegye át a rezgést.
Másrészről meg az Exos 7200-as és én éreztem az 5400-as Purple-ök után, hogy pattogósabb lett tőle a DSM.
Szerintem nyugodtan veheted az Exos-t, mert jobb az ár/érték aránya. -
Borisz76
nagyúr
A Telekomos Set-Top Box menüjében nézz szét , hogy van e valami "külső" hozzáférési lehetőség e benne....vagy hálózati résznél , esetleg média lejátszó rész van e benne.
( Bár ha van is ...lehet csak külső usb-s eszközt támogat)
Szerintem nem megoldható az amit szeretnél.
Átjött elsőre is amúgy.... -
Borisz76
nagyúr
Ha nincs semmiféle "külső" média player-ed , akkor marad a TV saját belső , lejátszó szoftvere.
Az pedig a DLNA funkció.
Ahhoz, hogy a TV-n megjelenjenek a tqartalmak a NAS-ra telepíteni kell a Médiaszerver-t.Ha a NAS kábelesen kapcsolódik a belső hálózatra ( közvetlenül a routerre vagy a routerre kötött switch-re ) és a TV is csatlakozik a belső hálózatra ( Vezetékesen csak 10/100-s , Fast Ethernet csatlakozója van a TV készülékeknek , vagy AC-s , AX-s Wifi-vel kapcsolódik a nem túl távoli AC-s , AX-s routerre ) , akkor megjelenik a tartalom a TV készüléken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Androidos tablet topic
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Synology NAS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest