- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
root-ként nem tudsz belépni.
Egy admin jogú felhasználóval lépj be ssh-n, majd a következö pranccsal tudsz továbbmenni:sudo -i
Ekkor megint jelszót kér, oda add meg megint a belépéskori felhasználó jelszavát, és ezután vagy ben root-ként.Alternatívaként itt vannak még leírások: How to: monitor Network Attached Storage (NAS) status (hdsentinel.com)
a ds216play vagy a ds420j leírásat ha követed, elvileg mennie kell. -
-
Dreimus
senior tag
Esetleg ezt a részt nézted már, hátha?
"Aktív-Passzív mód
Ha torrentezünk, akkor lehetünk Aktívak vagy Passzívak.A lényege, hogy aki Aktív, az tud a Passzívaktól és az Aktívaktól is tölteni. A Passzívak pedig csak Aktívaktól tudnak letölteni.
Miért írja azt, hogy a kapcsolatom passzív? (És miért fontos ez?)
A tracker úgy látja, hogy tűzfal mögött vagy NAT-olt hálózatban vagy, és nem tudsz bejövő kéréseket fogadni.
Ez azt jelenti, hogy más userek nem fognak tudni kapcsolódni hozzád, csak te hozzájuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy te csak aktív userektől fogsz tudni letölteni, szintén passzívaktól nem.
A probléma megoldása az lehet, hogy nyitsz a tűzfalon, és/vagy routeren egy portot a bejövő kapcsolatok számára (amely portokat a kliensedben állíthatod be), vagy a NAT szerveren beállítod, hogy alap NAT-olást alkalmazzon a megadott portokon a NAPT helyett. (Ezek nagyon eltérőek lehetnek különböző router tipusoknál.) Nézd meg a router leírását, vagy weboldalát."
-
tobias40
veterán
Ha nem akarod kihajtani a gigás netet és nincs semmi különleges kívánság,akkor persze hogy elég.Gondolom nem több ezer torrentet futtatsz...
Meg ha dockerezni akarnál vagy más(wm és tsai) proci evő feladatot futtani akkor azonnal cserélnéd minimum 220+-ra,mint én.
Kinek mire kell a nas,ez határozza meg milyet vesz/használ.
Olyan mint a pc,van akinek elég a celenoros 10 éves gépe mert csak böngészik meg levelezik,legfeljebb FB-messenger,van akinek meg a millás gép kell mert kevés neki a 150 fps és kapja a fejlövést! -
Kroni1
veterán
A fájlok nagyrésze az a full backupban van. A többinél csak azt találod meg amiben történt változás a full óta. Nálam így van, és működik. Melóhelyen is ezt használjuk nasokon, és megy, rendszergazda oktatóm is ezt használja és ajánlotta nekünk is, linux alatt is ment gond nélkül..
-
Kroni1
veterán
Biztos? Nálam windows 10-es szervergépen fut, és incremential backup-nál ugyan mindig minden mappát lemásol, a legtöbb így üres, de ahol volt változás a legutóbbi full backup-hoz képest, ott megvannak a fájlok. nem olyan szofisztikált megoldás az igaz, a win server saját biztonsági mentése kultúráltabb, de azért ingyenes programként nem rossz ez sztem.
-
TriX2010
tag
Közben megy a próbálkozás.... Ha a DSM-be nem vagyok belépve és nem is csinál elvileg semmit a háttérben akkor 2 TV-n egyszerre ugyanaz a 4K film plusz a PC-n egy FHD film akadásmentesen megy... Vagyis lehet csak akkor van meghalás ha a DSM-et használom...?
A transmission remote GUI-ról tudnál pár szót bővebben írni? Telefonra le tudom szedni ? (iphone)Valamint gondolom az is számít hogy milyen HDD van a NAS-ban... Lehet valami pörgősebbet kéne nem egy 5400rpm-es noti vinyót? Mondjuk első körben csak azért van ez benne mert ez volt kéznél...
SSD-t érdemes rakni bele? -
gyugyo79
addikt
-
Borisz76
nagyúr
[Az összefoglaló : Download Station részét olvastad ?]
Talán segít.... -
gyugyo79
addikt
Ezek közül
LiveLinux ...
Én a HDD Regenerator -t használom de amikor ezt én elkezdtem anno használni és megszerettem a HDS még csak gondolat volt főleg ezk a funkciók benne. (ha jól tudom)
Egy cikk róla még régrőlRégen az összes Live karbantartó lemezen rajta volt kb. csak utána a warez dolgok lekerülésével csak a speciálisabbakon van már rajta amik nehezen tölthetők.
De ez amúgy is olyan dolog amit az aki pénzt is keres vele megvesz (Nyilván otthonra meg pont ezért csak mint érdekesség írom meg ha valaki belefut egy Live lemezbe amin fent van nézze meg esetleg)...HDS -t csak ha már mindegy vetem be ilyenre mert az mellet tudok dolgozni a gépen.
-
gyugyo79
addikt
"Vagy jelzi a NAS ha csökken a kondíció?"
Nekem van sajnos ezzel nagyon rossz tapasztalatom is. Pld. nemrég megkaptam egy olyan HDD -t amin nem tudott lemenni már a bővített S.M.A.R.T.
A Synology-n volt 5 BAD -re jelzés kb 1 éve!! utána meg a a logba ezek :
Utána egy gépbe HDS:A gazdájának kb az eleje óta mondogattam, hogy vegyük ki a HDD-t és nézzük meg. De mivel RAID1-be vannak és ráadásul minden nap este van mentés egy másikra és egyébként is ej ráérünk ember nem lett piszkálva.
Ráadásul én láttam már olyat is amikor meg a másik irányba "tévedett" a Syno vagyis a HDD kivétel után le lett ellenőrizve vissza lett rakva és azóta is jól működik.
Szóval okosat nagyon nehéz mondani. Ha belefér az idődbe, tudod mit csinálsz baj nincs belőle.
-
Tutu7030
veterán
Attól még a kiegészítők közt körülnézhetsz.
Úgy látom, elég szép listát dob a kereső a Transmission szóra.
-
Tutu7030
veterán
Én vivaldin böngészőben a Remote Transmission ++ bővítményt használom (chrome áruházban elérhető). Felugró ablakban még a cél könyvtárat is kijelölheted, ha más-más helyre szeretnéd letölteni a filmeket, zenéket, stb. Bár lehet, hogy ez a TransGUI-n keresztül csinálja az egészet. Már nem emlékszem, mert olyan régóta használom.
-
gyugyo79
addikt
Az első hozzászólásba beleírta az egyik lényeget meg ki tudja milyen hibák voltak még amiről még mindig nem tud:
"tudom hülyeség volt nyitva tartani a DMZ-t"Vannak dolgok amit ha nem csinál az ember akkor biztonságos ...
A fenti esetnél is még a DMZ egy dolog DE akkor a Tűzfal alap, hogy be legyen kapcsolva a NAS -on és be legyen állítva rendesen. Csak ugye többnyire pont nem az fog DMZ -ni aki be tud állítani 1-2 port átirányítást. Vagy rendesen egy tűzfalat.
Nem véletlen, hogy pld az SMB portokat épelméjű ember nem rak ki a netre, van szolgáltató aki már próbálja az "okos" felhasználóit védeni azzal, hogy bizonyos portokat tilt de pld. legutóbb fel volt ez miatt talán pont itt valaki háborodva, hogy milyen dolog ez ... Pedig a fenti esetbe is lehet, hogy örült volna a károsult ha egyáltalán SMB -n át kódolták le.
-
LógaGéza
veterán
Én erre a feladatra SickRAGE-et használok, igaz nem mindig tökéletes, de javarészt működik. Ha symlinkelek, akkor nem is kell mindennek kétszer meglennie.
A másik opció a Filebot. Igaz újabban fizetős, de ha nagy sorozatos vagy, és be tudod scriptelni rendesen, akkor minden fillért megér. -
gyugyo79
addikt
Ilyet nem lehet. A készítő által megadott gyökér könyvtár fix, nem kihagyható dolog.
De azt, hogy hogy nevezte el meg tudod nézni és létre tudod hozni a letöltés előtt. Ha ebbe bemásolod a neked már meg lévő fájlokat és azok egyeznek akkor a letöltés indítása után ezeket ellenörzi csak és nem tölti le.
Az más kérdés megéri e ezzel játszani egy nasnál. Én pld letöltöm automatikusan a komplett évadot is amikor felkerül és a kliensből/NAS ról törlöm majd a külön részeket amikor törlik az oldalról meg van kedvem foglalkozni vele. Addig meg van 2 ezekből... -
törölt tag
"The logs himself disturbing the hibernation mode like expected: The NAS has not enough RAM and the logs have to be often written to the hdds."
Azt írja (elég rendhagyó angolsággal), hogy maguk a logok keltik fel a NAS-t, mert nincs benne elég RAM, így gyakran ki kell őket írni a HDD-kre.
-
törölt tag
Ez attól is függ, mekkora kapacitásúakról van szó, illetve hány darab van a NAS-ban. (Bár lenn csak kettőt írt a fórumtárs.)
Nekem például kettő 2 terás RED-em van, a nappaliban este a zárt szekrényajtó mögött is meghallottam azért a seekzajt. Nem találtam zavarónak, de végül átkerült egy másik helyiségbe a NAS. Így egyáltalán nem hallom, ami még jobb. Plusz a közben aktuálissá váló nagyobb drive-ok már biztos hangosabbak is lesznek.
-
McAdam6
aktív tag
-
fsdb
aktív tag
Synology NAS használati útmutató
Ott lehetne ha van. 17-18.oldalBe- és kikapcsolás ütemezése
Kattintson az Ütemezés indítása lapra, ha adott időben automatikusan indítani vagy leállítani szeretne. (1)
(1) Csak bizonyos típusokon támogatott. -
TheMarci
addikt
-
TheMarci
addikt
Szia!
Hasonló célból vettem én is egy ilyen NAS-t. Relatív, hogy hangos -e, nappaliban nem zavaró, de azért nem aludnék mellette.Időnként felpörgeti ez is a HDD-ket, akkor kicsit hangosabb, egyébként alszik, amikor nem csinál semmit, majd amikor TV/telefonról szeretnék filmet nézni, akkor kapcsol be, így szerintem amikor nem használom csak készenléti állapotban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- Kerékpársportok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asztalos klub
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG UltraWide UltraGear 38GL950G-B IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest